IPSC pisztolyos OB prematch beszámoló + revolver tuning 2.0
Még egy biszbasszal több - a legújabb családtag egy TK moonclip töltő. Korábban sajnáltam rá a pénzt, 6 lövetű .45 ACPnál még kézzel is kényelmesen bepattintható volt a lőszer, de a nyolcosztású 9x19 moonclip sokkal keményebb, már lerohadt a kezem több 100 parát beleimádkozni a csillagokba. Jó vétel volt. Ilyet egyébként csinálni sem nehéz!
A 451 FRM (Fórum Revolver Magnum) 700+ Joulos Wildcat közösségi fejlesztésű lőszernek messze földre elért a híre - és a jelek szerint elsőbbséget is élvez ..
A teljes revolveres mezőny az OBn

ebbű’ nem lesz éremosztás. Többen viszont direkt a squadunkba regeltek , hogy lássanak ilyen kábojpisztojos csodát, ketten nem is első alkalommal teszik ezt - úgyhogy a jövőre való tekintettel még van remény. A forgós sporttarstól egy csomó trükköt ellesetem, + coachingoltak a tapasztaltabb lövők is - de szerintem így is jobb volt nálam. Egy szép (virtuális) ezüstre számítok , míg R.M.nek marad a megalázó utolsó előtti hely…
Megjegyzem Chronicus Magnumitis fórumtárs kedvéért, hogy a gúnya monokróm, illetve papagájtalan.
Egy érdekes eset - egy kifejezetten ügyes, összeszedett ifjú hölgy (diák, NAVosnak tanúl - tök jó, hogy szinte minden versenyen látok ilyen fiatalokat!) éppen hogy meglőtte a fedezék mögül elő-előbukkanó mozgót, gratuláltunk is - de nem adták meg egyik találatot sem , mert gurulatból lett meg, és a “szabál az szabál”

ezt nem is tudtam. A találatokon egyébként jól latszik hogy oldalazva ütötte át a lőlapot , az egyik repeszeket is produkált.
Egyik pályán annyira túlkombináltam a matekot, hogy a nagy izgalomban kimaradt egy popper - ez miss, +egy eljárási hiba is, innentől kb kuka a teljes verseny.

Még szerencse, hogy ennek így most úgy sem volt igazi tétje, mert 2 fővel kb értelmezhetetlen a mezőny. Akkor is kár erte, mert nem ment rosszul.
Ahhoz képest, hogy Országos Bajnokság, meg minden, pálya oldalról azert nem volt egy atomvillanás .

A Csongrádi lőter adottságai nem engednek meg több pályát, mint 8 , gondolom ezért is lett csak Level II - ez tényleg egy adottság, elfogadom. De nem csak “kilóra” volt kevés - a múltkor a BTKn és Ravazdon is szerintem kreatívabb volt a pályaépítés.
A szervezés, bírózás meg minden más tök profi volt, és azert a pályak sem voltak gagyik - mert csak-csak kaptunk Cooper-alagutat:
És egy db remek 32 lövéses, REVOLVERBARÁT

palyát is (16 IPSC papír cél - 4x8 lövéses logikai egységekre könnyen bontható elosztásban).
Ezt lőttem utoljára, ráadasul utolsó lövőként - ami méltó lezárása volt egy jó hangulatú pre-matchnek.
A verseny után - mert előtte nem mertem kockáztatni

egy rutinos és jófej fegyvermester aki pont arra járt , beletette a revolverembe a korábban sokpénzért beszerzett DAO Apex sütést - tényleg érezhetően jobb lett! Bírói felügyelettel qrvagyorsan belelőttem a hegyoldalba 3 csillagnyit - 3x8 =24 lövés - a tuning utáni minősegellenőrzes. nem csetteg, megbízható, legalábbis S&B gyari lőszerrel. Kicsit tartottam tőle.. Lájk! Ez a cucc sajnos KELL egy versenyfegyverbe, ezért is használja mindenki. De S&W ide, meg Performance Center oda - egy kisker áron kétszáz eurós versenysütés valahogy nem fér bele a fegyver 2000 Eurós új árába

és külön meg kell venni.
Az eredeti DA/SA kakas (2 részben, nem tudom hogy hívják azt a kis szutykot mellette

) , ütőszeg, ütőszeg rugó, és billentyű rugó
A tuning DAO kakas (ez egyben van) , ütőszeg (állítólag könnyebb), ütőszegrugó (sokkal lágyabb - ez mindenképpen kell az új kakashoz) , es két billentyű rugó, amiből csak az egyiket választja ki a felhasználó. A zöld az carry/duty (ez is puhább, mint a gyári!), a nemzöld az Competition - (ez még puhább) A fegyver ezennel elvesztette a SA sütés képességet, cserébe szabad szemmel is lathatóan, újjal jól kitapinthatóan jobb lett a DA sütése. Trollkodásból majd lövök vele valami klasszikus pontot, pl 100 méteres sziluettet - mert a GyPhezbtúl hosszú a csöve - szerintem így is nagyon pontos marad.
Hazafele úton Csongradból kötekező kegyhely Kiskunfékegyházán:
Továbbá Kecskemét környékén gyanús volt nekem egy nagyonsvájci falunév - Helvécia ..

- csak nem a SIG is épít majd gyárat a CZ mellé???