Ezt ma dobta fel a yt.WildBear23 írta: ↑2025.03.23. 11:12 Amit belinkeltem egy ugyanilyen kézigránátos balesetet, az 2012-ben történt, 13 éve.
Ennyi idő alatt már csak elkészülhet a komplett jelentés?
Nyilván senki nem 2 nap alatt várja.
Kerestem, de nem találtam nyomát, pedig a mostani, ugyanilyen balesetnek is lehetett ugyanaz az oka.
Csak annyi történt, hogy levették a Honvédség lapjáról a hírt.
Még jó, hogy a net nem felejt.
https://web.archive.org/web/20120128234 ... uhadhazon-
Katonai és rendvédelmi
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Re: Katonai és rendvédelmi
- WildBear23
- Veterán
Jó lenne tudni, hogy mi lett a vizsgálat eredménye..
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
“A jobb kézfejet és alkarját kellett amputálni “ akkor mégsem két kezét vesztette el? azért nem mindegy, hogy mindkét kezét vesztette el, mint amiről az első hírek szóltak, vagy “csak” az egyiket. Nagyon drukkolok a katona hölgynek.
“A kiképző arcát és száját érték a repeszek”..”ma már szolgálatra jelentkezett” - ez is jó hír.
Hülye kérdes, de ilyenkor ugye viselnek védőszemüveget?

Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
- WildBear23
- Veterán
A videó a 2012-es, 13 évvel ezelőtti esetről szól, amit korábban belinkeltem.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Nézegettem már korábban is a honvedelem.hu termelési riportjait, és sajnos nem egyértelmű a védőszemüveg használata lőgyakorlatoknál. Néha fent van, néha nem.
Nincs:

Van:

Elvileg ugyanaz az esemény.
Másik esemény:
Nincs, és a kirepülő hüvelyből láthatóan nem csak pózolnak és a kiképzőn sincs szemüveg.

Következő esemény, itt se:

Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
Bocs, ezt benéztem.WildBear23 írta: ↑2025.03.31. 23:18 A videó a 2012-es, 13 évvel ezelőtti esetről szól, amit korábban belinkeltem.

Ilyen körülmények között viszont igazán elvárható lenne, hogy közzétegyek a jelentest, legalábbis az érdemi konklúziót.

- WildBear23
- Veterán
Gondolom aki vesz magának, annak van.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
Nem igazán aludtam a hetvégén

Mint a viselt egyenruhák, meg Böröndi őrnagy úr mutatja, ez nem a mostani baleset. Meg talán már a híradóban is más Szellők fújnak.WildBear23 írta: ↑2025.03.31. 23:18 A videó a 2012-es, 13 évvel ezelőtti esetről szól, amit korábban belinkeltem.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Meg a Mo.-on élőknek!

"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Tíz emberből kilenc nem tud megkülönböztetni egy AK zárfejet egy AR zárfejtől.
De itt azért fordított az arány.
De itt azért fordított az arány.

Akkor én vagyok a tizedik.

Na jó, de gvass1 meg minimum hármat számít, mert ő még a gyártási évét is megmondja mind a kettőnek, sőt, az AK esetében azt is, hogy melyik marós dolgozott rajta utoljára.

Taktikai bot 3, gumi markolattal – 189 darab (25 millió forint) .... ez mi afasz lehet ? arany dildó?jó ha van írta: ↑2025.04.02. 08:49 https://mfor.hu/cikkek/kozelet/mi-keszu ... knek-.html
Nagy bilincs- és bot vásárlás
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Gondolom vmi Bonowi hipertaktikai szuperdrága megavipera + alkotmányos költség.
https://en.specshop.pl/eng_m_Self-defen ... -5305.html
Ezek vannak ilyen 200+ euróért.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Ez így 330 euro/db.gvass1 írta: ↑2025.04.02. 10:14 Gondolom vmi Bonowi hipertaktikai szuperdrága megavipera + alkotmányos költség.
https://en.specshop.pl/eng_m_Self-defen ... -5305.html
Ezek vannak ilyen 200+ euróért.
Nagy mennyiségben, kedvezménnyel beszerezve. A linkelt bolti áradból a legdrágább 230...
Errol jutott az eszembe:
"
-Elfogyott a kek ruha?
-Nem.
-De en zoldet kaptam.
-Igen.
-O meg keket kapott, miert?
-Mert o rendornek tanul.
-En nem annak tanulok?
-Nem, te navosnak."
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Mondom: +alkotmányos költség.
Csak nem arra célzol, hogy ellopják?
Mindjárt jön fórumtárs mondani, hogy bezzeg máshol is lopnak.
Igen, lehet, de a nagy különbség, hogy ezeknél a közbeszerzéseknél az én pénzemről, a mi pénzünkről van szó. Nagyon is érdekel, hogy mire költik.
Hát arra, amivel majd kip.csáznak, ha ugrándozol.
- WildBear23
- Veterán
A szomszédban gyártott cseh ESP-nek 45 EUR a kisker ára, és megfelel számos ország fegyveres testületeinek.(*)
(*)
the Czech Republic – almost all law enforcement units
the United Kingdom – the Metropolitan Police and other major Police Forces
France – National Police (Police nationale), National Gendarmerie (Gendarmerie nationale) and Municipal police (Police municipale)
Ilyen mennyiségben tized annyiba kerülne, mint amennyiért most vettek.
Nem lehetséges, hogy egy ilyen beszerzésnél más is bekerül az árba, képzések, tok garancia hosszabbítás stb.?WildBear23 írta: ↑2025.04.07. 13:11 A szomszédban gyártott cseh ESP-nek 45 EUR a kisker ára, és megfelel számos ország fegyveres testületeinek.(*)
(*)
the Czech Republic – almost all law enforcement units
the United Kingdom – the Metropolitan Police and other major Police Forces
France – National Police (Police nationale), National Gendarmerie (Gendarmerie nationale) and Municipal police (Police municipale)
Ilyen mennyiségben tized annyiba kerülne, mint amennyiért most vettek.
Ja, az elektronikára +2 év gari....
Eszköz beszerzésbe képzés, darabra szétosztva?
Hány éves vagy, királyfi?

- WildBear23
- Veterán
A képzés biztosan nem, a tok pedig külön tétel.
https://ted.europa.eu/hu/notice/-/detail/204223-2025
https://mfor.hu/cikkek/kozelet/mi-keszu ... knek-.html
Beírtam a listába pirossal a darabonkénti árat, és kékkel, hogy mennyiért tudod Te civilként, kiskerben megvenni a cseh ESP-t.
Taktikai bot 3, gumi markolattal – 189 darab (25 millió forint) 132 ezer Ft / db ESP: 18 ezer Ft/db
Taktikai bot tartó – 546 darab (15 millió forint): 27 ezer Ft/db; ESP: 6000 Ft/db
Nem bogarásztam végig a listát, vannak elemek, amiket reális áron vettek: de ezen a kettőn (Taktikai bot + hozzávaló tok) 21,5+11,5= 33 milliót spóroltak volna, ha a cseh ESP-től veszik kisker áron.
Jó, de az nem kakaóálló, vaze!WildBear23 írta: ↑2025.04.08. 21:10 A képzés biztosan nem, a tok pedig külön tétel.
https://ted.europa.eu/hu/notice/-/detail/204223-2025
https://mfor.hu/cikkek/kozelet/mi-keszu ... knek-.html
Beírtam a listába pirossal a darabonkénti árat, és kékkel, hogy mennyiért tudod Te civilként, kiskerben megvenni a cseh ESP-t.
Taktikai bot 3, gumi markolattal – 189 darab (25 millió forint) 132 ezer Ft / db ESP: 18 ezer Ft/db
Taktikai bot tartó – 546 darab (15 millió forint): 27 ezer Ft/db; ESP: 6000 Ft/db
Nem bogarásztam végig a listát, vannak elemek, amiket reális áron vettek: de ezen a kettőn (Taktikai bot + hozzávaló tok) 21,5+11,5= 33 milliót spóroltak volna, ha a cseh ESP-től veszik kisker áron.
Óvodás laptop is azér' vót annyi!
Ezekhez meg lehet, hogy van ajándék kínai lélegeztetőgép, maláj beszállítótól. Akadékoskodol itten. Bátorak vótak, megvették, kész.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Csak érdekességképpen, egy ismert német blogger/vlogger fegyverbuzi kolléga posztolta imént, hogy a Bundeswehr tartalékos tisztjeként milyen az egyszemélyes szobácskája a laktanyában, ahova behívták gyakorlatra:
És még van a szobában hűtőszekrénye is.
Az korrekt.gvass1 írta: ↑2025.04.11. 16:41 Csak érdekességképpen, egy ismert német blogger/vlogger fegyverbuzi kolléga posztolta imént, hogy a Bundeswehr tartalékos tisztjeként milyen az egyszemélyes szobácskája a laktanyában, ahova behívták gyakorlatra:
bw tart tiszt1.jpg
bw tart tiszt2.jpg
Szeretem a flecktarnt, hatékony. A málhaövön a táskában mit hordanak?
…és azt mondják, hogy szétrohasztották a Bundeswehrt is. Valószínűleg örülne a MH, ha ilyenre rohasztották volna szét. (Aztán ki tudja? Lehet, hogy itthon meg Laphroaig folyik a csapból…)
* * *
Van egy olyan hipotézisem, hogy a bezzegországok bezzeghadseregei azért bezzegek még a sorkatonság esetleges működtetése ellenére is, mert ott a katona az otthonát, a családját, a saját életét és érdekeit védő polgár, a bajtársak pedig felfele-lefele és oldalra mind hasonló polgártársak. Az azért ne tesz jót a szervezeti morálnak, ha kimondva vagy kimondatlanul söpredéknek tekintik önmagukat vagy a társaikat, alárendeltjeiket.
Sziasztok,
Egesz jo bemutato filmecske a Lynxrol: the Zone Lynx KF41
Amit elmond, szerintem az is mind pontos, egyedul az aktiv vedelem hatotavolsaga kisebb szerintem (az elmondott 10 m helyett inkabb 1-2), de ami meg nagyobb erdekesseg, azok a jo felvetelek.
Amikor 1:12-nel mutatjak fentrol a loveseket, egybol felismertem a loszert.
(Persze nem volt nehez abbol, hogy a cel elott es utan egyarant fustot hagyott maga utan, ilyet csak idozitett loszer tud csinalni, ami mar a cel elott felrobban.)
Ugyan kicsit kitakarva, de vannak belso felvetelek is (sajat szememmel meg sose lattam belulrol Lynxet).
Bel
Amit elmond, szerintem az is mind pontos, egyedul az aktiv vedelem hatotavolsaga kisebb szerintem (az elmondott 10 m helyett inkabb 1-2), de ami meg nagyobb erdekesseg, azok a jo felvetelek.

(Persze nem volt nehez abbol, hogy a cel elott es utan egyarant fustot hagyott maga utan, ilyet csak idozitett loszer tud csinalni, ami mar a cel elott felrobban.)
Ugyan kicsit kitakarva, de vannak belso felvetelek is (sajat szememmel meg sose lattam belulrol Lynxet).
Bel
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Tényleg jó volt, de nagyon kiderül, hogy ez még nincs kész mint fegyver, inkább nullszéria-próbálgatás zajlik.bel írta: ↑2025.04.11. 19:47 Sziasztok,
Bel
Sziasztok,
Tudja valaki, hogy hol lehet kapni a rendorseg szamara rendszeresitett nyari bakkancsot?
Tudja valaki, hogy hol lehet kapni a rendorseg szamara rendszeresitett nyari bakkancsot?
Tokmányos Lomposzaurusz
Koszonom, fontos, hogy ugyan az legyen ami a rendszeresitett.
Tokmányos Lomposzaurusz
Idegen zászlós művelet lesz?

A felesegemnek kell, o rendorsegi allomanyban van.
Tokmányos Lomposzaurusz
Remélem, sikerül találnod!
- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:

Az ORFK lőtéren lehet szedni szolgállati P07 és P09-ből kilőtt para hüvelyeket. A tetthelyen - a lábnyomoktól jobbra - egy marékkal szétszórva még hitelesebbé tehető az idegen zászlós művelet…

Koszonom, megnezem.swordmanus írta: ↑2025.04.13. 22:20 Székesfehérvár, Dodó Military? Én bőrcipőt vettem, aztán rendőr ismerős is.
Tokmányos Lomposzaurusz
Jo lenne, mert csak rendszeresitett bakancs hasznalhato. Amit kapott az nem jo meretben es tori a labat.
Tokmányos Lomposzaurusz
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Bundesheer: átadták az első 4000 db Sturmgewehr 77 A1 Mod Nightfighter gépkarabélyt
(Érdemes végigolvasni, hogy milyen részletességig nyíltak az adatok, ár, darabszám, képességet bemutató videó tekintetében.)
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/bundes ... karabelyt/

(Érdemes végigolvasni, hogy milyen részletességig nyíltak az adatok, ár, darabszám, képességet bemutató videó tekintetében.)

- nemtokregelni
- Veterán
Bvh webshop? https://www.bvhwebshop.hu/termek-adatla ... segCid=246
Céges email cím kell a rendeléshez, de elvileg van készleten, humoros 45 ezerért..
Sapienti sat.
Köszönjük, már rendeli is az asszony.nemtokregelni írta: ↑2025.04.14. 13:45 Bvh webshop? https://www.bvhwebshop.hu/termek-adatla ... segCid=246
Céges email cím kell a rendeléshez, de elvileg van készleten, humoros 45 ezerért..
Tokmányos Lomposzaurusz
- nemtokregelni
- Veterán
Bocs, ha még nem rendelte meg, itt is érdemes nézni:
http://webshop.ipolycipo.hu
Lehet hogy van olcsóbban.
Sapienti sat.
Köszi, ezt is továbbítottam az asszonynak a privát címére:)nemtokregelni írta: ↑2025.04.14. 14:24 Bocs, ha még nem rendelte meg, itt is érdemes nézni:
http://webshop.ipolycipo.hu
Lehet hogy van olcsóbban.
Tokmányos Lomposzaurusz
Érdemes végigolvasni, hogy milyen részletességig nyíltak az adatok, ár, darabszám, képességet bemutató videó tekintetében.gvass1 írta: ↑2025.04.14. 06:28 Bundesheer: átadták az első 4000 db Sturmgewehr 77 A1 Mod Nightfighter gépkarabélyt
Igen, jogállamokban így megy...
Hogy ne csak OFF legyen: érdekes, hogy a Nájtfájter (muhaha) név ellenére semmi féle aktív infra célzást lehetővé tevő eszköz sem került rá. Kíváncsi lennék az okára.
(Az én tippem, hogy mióta már a tálibok is éjjellátóval rohangásznak, azóta erősen önveszélyessé vált az aktív célzás nvg-vel, így maradnak a inkább a passzívnál.)
Aki az AK-at szereti, rossz ember nem lehet.