Sziasztok!
A múltkori Derya MK12 torture tesztnek is beillő “1100 lövés 2 nap akatt tisztítas nélkül” egyik következtetése az volt, hogy egy fegyver 3 lövőre NEM jó megoldas. Vagyis az, amit minden tapasztaltabb versenyző el tudott volna mondani mindenféle teszt nélkül is
Úgyhogy tegnap hozzánk költözött még egy Derya. Minden copy-paste ugyanaz, mint a masik, amiről már írtam. Az egyetlen különbség, hogy az egyesületi fegyver, úgy a gyerek is használhatja, ez pedig saját, és bentlakós. Móron vettem, a Kalappal vadászboltban. A pesti boltokénál vakamivel kedvezőbb ár (a dotra és a puskára kb 50e kedvezményt kaptam a listaárhoz képest) és a szakszerű, jó fej kiszolgálás
nekem megérte a másfél óra oda, ugyanannyi vissza autózást.
Első benyomások, az első 100 lövés után (25 db slug , kb 75 sörét)
- a fegyveren minden ugyanaz, se nem jobb, se nem rosszabb. Nincs meglepetés.,
- a tárak szerencsére sokkal jobbak, mint a másiknál. Itt 3-ból 3-ba belefér 10-10 db lőszer, mindhárom gond nélkül működik, megtömve is - a másik Deryan csak ötből egy volt ilyen “jó”, a többi hulladék. Tárak = hullámzó minőség, nem készülnek, hanem “sikerülnek”.
- A Holosun jó marka, örülök h nem a red doton spóroltam. Nincs vele meglepetés, jól bírja, nincs parallaxis, úgy jó, ahogy van.
- a hidegbelövő is jó dolog, megkönnyíti a red dot belövését
- nem ez nem mini aknavető gránát hanem univerzális hidegbelövő - elölről kell a csőbe tenni, es a “farokrész” ami rögzíti az cserélhető .223 Rem és 12 cal között bármire. Lájk! Univerzális - mert a macskát is jól lehet szivatni vele
A fiam miatt, szemléltető jelleggel megismételtük a korábbi sörétraj méret vs távolság vs choke kísérletet. A Buzsák Brutality 24 pályás verseny tapasztalataiból kiindulva viszont más, IPSCben életszerű távolságokkal - 6m, 10 m, 15 m. (6-15-25 helyett). A fiam kultúrember - tudta, hogy melyik choke mit csinál, azt is, hogy a távolsággal nyílik a sörétraj - de azon azért akkor is meglepődött, hogy csupán pár lépessel közelebb, vagy távolabb
mekkorát változik a szóráskép.
Megerősödött bennem a korábbi meggyőződés, hogy az M (modified, feles) a jó megoldás általános célokra, a legtöbb IPSC pályára ez az optimális. A tágabb és szűkebb ritkán kell, de speciális esetekben igenis van értelme. a C (Cylinder, szűkítés nélküli) jobb, biztosabb a nagyon közeli célokra , ez jól látszik a 6 meteres szórasból, és a repülő , vagy mozgó korongra, az F (full, teljes) pedig hasznos lehet távoli célokra ahol no shoot van jobbra is, balra is).
A slug kb tenyérnyi- kistányérnyi szórást tud 40 méteren, a bolti is, a hazi is. Miért pont 40 m? Mert az Európa bajnokságon is olyan messze lesz a cél. A Buzsáki bemelegítő versebyen Fortitu is, a fiam is, én is negyvenről kicélozva de csak-csak meg tudtuk lőni 2x-2x a noshoot mögé bújt, csak felig látszó IPSC lőlapot.A teljes IPSC lőlap innentől kezdve sima liba , gyorsan, és gond nélkül lőhető ezen a tavon.
Kompenzátor: amit adnak hozzá, semmit sem ér. Videóztuk kompi nélkül, kompenzátorral, és 45 fokban elforgatott kompenzátorral (mert ez a visszarúgás okozta elmozdulás jellemző iránya, jobb vállról lőve mindig jobbra fel) -
semmilyen különbség nem mutatható ki. 
Utálom, de igaza volt Zoranak és Fortitunak - ez az égvilágon semmit sem csinál .

Más kompi kell. Addig is kompenzátor nélkül használom.
Összességében - azt kaptam amiért fizettem, akadály, semmi más gond nem volt. A kilazuló csavarokat pedig már nem várjuk meg, mint a múltkor.

Folyt köv.
brh562-nek köszönet, hogy kedvezményes lőtér használati díjjal rendszeresen támogatja az EBre való felkészülésünket.