Dinamikus/szituacios loveszet

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan

zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Re: Dinamikus/szituacios loveszet

Hozzászólás Szerző: zora »

Petya357 írta: 2025.04.02. 11:12 Ellőttetek vele 40-80 karton (=több, mint egy raklap), mai árakon másfél-három millió ft kisker értékű lőszert? :o Aztaqurva

És kibirta hiba nélkül? Wow! Akkor ehhez képest egy Derya tényleg Keserű. :? Na majd a tanulságokat levonva fegyvert faragunk belőle. Egy kis csavarrögzítő csodákra képes 8-)

Benelli M2 SP benchmark - igaz nem doboz, hanem csőtáras - nem akadt szinte soha, 32, 28, 24, sőt 21 grammos löszerrel is! 500+ lövést bírt pucolás nélkül. Többet nem mertem várni. Kritikus hiba egy volt - becsípődött a csótár rugója, nem adogatott. Dec ez nem a fegyver hibája, hanem helytelenül szereltem össze.
És az is javítható volt menetrögzítő nélkül. :-)
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: montecarlo »

Nagyon menőn néz ki ez a tár!
bel írta: 2025.04.02. 11:45
Kép

Bel
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

bel írta: 2025.04.02. 11:45 Szia,

Tudom, nem latszik az eredmenyeimen, de en regen sokat lottem soretes puskaval.

A 250 loves/edzes nagyon ritka volt (100-150 volt a szokasos), de sok edzesen, sok versenyen voltam. Regen volt sok kicsi IPSC verseny (sorettel is), nem csak nagyritkan nagy, de azert nagy versenyeken is voltam (igaz, abbol a 2006-os gorog EB-n es a 2013-as USA PanAm-on nem Saigaval lottem, de a 2009-es cseh EB-n es a 2012-es Debreceni VB-n igen).

Az egy nap meglott 16 palyas Bennelli Kupakat/CESO-kat nem szamitom a nagy versenyek koze. :-)
Kép

Bel
Úgy látszik a képen, hogy akkor még hosszabb volt a hajad Bel … ;)

Mindenki,

Mi történt a sörétessel? Amikor elkezdtem dinamikusat lőni (2021) akkor már alig volt ilyen verseny.

Reálisan dinamikusból most csak steel challenget lehet lőni shotyval, legalább is “viszonylag gyakran, sok helyen, bárkinek”. Van kicsi, és nagy verseny is. Nem kell sokat lőni, mozogni is alig, maga a feladat roppantvegyszerű, alap szinten bárki képes rá. Tökéletes belépő.

IPSC keves van, és elég magas az entry barrier( kell hozzá licenc vizsga, nagyok a versenyek, drága és sok löveses - ez nemigen vonzza az embereket, csak az elvetemültebbjét). Viszont van minden: sörét, slug, őzsörét.

Gyors kombi - létezik sörétes verzió. Nagyon kisszámú verseny, inkább csak Napkoron, az ország nagy részének kiesik. Ide is kell kvalifikáció, ráadásul évente, és pisztollyal is kell hozzá lőni. A versenyek viszont “entry level barátok”, 4-5 pályások, keveset kell lőni, de van slug is, és talán még buckshot is.

SAS - kevés/közepes palya, tavaly óta nem csak slug de buckshot is van, nem kell sokat lőni, nem kell hozzá semmilyen vizsga . Cserébe csak egy van évente, az is sok munka, többre nem biztos, hogy lenne igény

Nem tudom , hogy a tyúk, vagy a tojás volt először - azert van keves sörétes versenyző, mert keves a lehetőség, vagy fordítva - azert van kevés verseny, mert alig van dinamikus shotgunos versenyző?

Sörétese jó sok embernek van, és nem csak duplacsövű - de tipikusan meglövik az évi egy gyorspontot, oszt’ csókolom.

A korongosok, a vadászok, és a karabélyos sportolók is mind potenciális célközönség lehetnének - de ehhez képest nagyon alacsony az átjárás :roll:
Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

montecarlo írta: 2025.04.02. 13:33 Nagyon menőn néz ki ez a tár!
Szétnézzek otthon? Hátha akad hasonló.. ;)
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

zora írta: 2025.04.02. 13:25 És az is javítható volt menetrögzítő nélkül. :-)
Zora olyan mint Chuck Norris - a tekintetével rögzíti a csavart. Az ugyan meg tudna mozdulni - de nem mer… :mrgreen:

A rugó amit Zora kesőbb kiegyenesített, nyers akaraterővel:
IMG_2971.jpeg

Egy Benelli és egy Winchester (?) csótár rugói.
IMG_2974.jpeg
Kb ugyanakkor a tár, ezert belepróbáltuk, de a Benelli rugónak tök más a merevsege, és sokkal hosszabb. Robert Hook valahol az égben cinkosan kacsint….
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

anno evente 3-4 ipsi versenyt rendeztunk es szinte mindig volt soretes is ha jol remlik. aztan valahogy kikopott, mi is feladtuk az ugrabugralos loveszetet
most rapidon is meg lehet loni a minositest...
Petya357 írta: 2025.04.02. 13:50 Mindenki,

Mi történt a sörétessel? Amikor elkezdtem dinamikusat lőni (2021) akkor már alig volt ilyen verseny.

Reálisan dinamikusból most csak steel challenget lehet lőni shotyval, legalább is “viszonylag gyakran, sok helyen, bárkinek”. Van kicsi, és nagy verseny is. Nem kell sokat lőni, mozogni is alig, maga a feladat roppantvegyszerű, alap szinten bárki képes rá. Tökéletes belépő.

IPSC keves van, és elég magas az entry barrier( kell hozzá licenc vizsga, nagyok a versenyek, drága és sok löveses - ez nemigen vonzza az embereket, csak az elvetemültebbjét). Viszont van minden: sörét, slug, őzsörét.

Gyors kombi - létezik sörétes verzió. Nagyon kisszámú verseny, inkább csak Napkoron, az ország nagy részének kiesik. Ide is kell kvalifikáció, ráadásul évente, és pisztollyal is kell hozzá lőni. A versenyek viszont “entry level barátok”, 4-5 pályások, keveset kell lőni, de van slug is, és talán még buckshot is.

SAS - kevés/közepes palya, tavaly óta nem csak slug de buckshot is van, nem kell sokat lőni, nem kell hozzá semmilyen vizsga . Cserébe csak egy van évente, az is sok munka, többre nem biztos, hogy lenne igény

Nem tudom , hogy a tyúk, vagy a tojás volt először - azert van keves sörétes versenyző, mert keves a lehetőség, vagy fordítva - azert van kevés verseny, mert alig van dinamikus shotgunos versenyző?

Sörétese jó sok embernek van, és nem csak duplacsövű - de tipikusan meglövik az évi egy gyorspontot, oszt’ csókolom.

A korongosok, a vadászok, és a karabélyos sportolók is mind potenciális célközönség lehetnének - de ehhez képest nagyon alacsony az átjárás :roll:
ingyom bingyom tálib-e?
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

qqriq írta: 2025.04.02. 18:56 anno evente 3-4 ipsi versenyt rendeztunk es szinte mindig volt soretes is ha jol remlik. aztan valahogy kikopott, mi is feladtuk az ugrabugralos loveszetet
most rapidon is meg lehet loni a minositest...
Nyilván ha csak a minősítés a cél, akkor nem vacakol az ember ilyen ugribugri dolgokkal. Akkor rapid, vagy gyorspont, aztán kész.
Belegondolva tényleg fura, hogy a sörétes így kikopott. Pedig a puskák is olcsóak, meg a lőszer se sokkal drágább, mint a 9es. Most 145Ft-ért vettük pl. Aztán mégis egy összehasonlíthatatlanul nagyobb élményt ad, rendesen rúg, érezni az erőt, meg móka ahogy dőlnek a fémek, törnek a korongok, nem csak a papír lyukad valahol a távolban.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Maci22hun
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Maci22hun »

A Benelli egy jó választás volt :)
Petya357 írta: 2025.04.02. 11:12 Ellőttetek vele 40-80 karton (=több, mint egy raklap), mai árakon másfél-három millió ft kisker értékű lőszert? :o Aztaqurva

És kibirta hiba nélkül? Wow! Akkor ehhez képest egy Derya tényleg Keserű. :? Na majd a tanulságokat levonva fegyvert faragunk belőle. Egy kis csavarrögzítő csodákra képes 8-)

Benelli M2 SP benchmark - igaz nem doboz, hanem csőtáras - nem akadt szinte soha, 32, 28, 24, sőt 21 grammos löszerrel is! 500+ lövést bírt pucolás nélkül. Többet nem mertem várni. Kritikus hiba egy volt - becsípődött a csótár rugója, nem adogatott. Dec ez nem a fegyver hibája, hanem helytelenül szereltem össze.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

abban az idoben ~70 korul volt a 12es soret :roll:
Fortitu írta: 2025.04.02. 19:32 Nyilván ha csak a minősítés a cél, akkor nem vacakol az ember ilyen ugribugri dolgokkal. Akkor rapid, vagy gyorspont, aztán kész.
Belegondolva tényleg fura, hogy a sörétes így kikopott. Pedig a puskák is olcsóak, meg a lőszer se sokkal drágább, mint a 9es. Most 145Ft-ért vettük pl. Aztán mégis egy összehasonlíthatatlanul nagyobb élményt ad, rendesen rúg, érezni az erőt, meg móka ahogy dőlnek a fémek, törnek a korongok, nem csak a papír lyukad valahol a távolban.
ingyom bingyom tálib-e?
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2025.04.02. 14:13

Egy Benelli és egy Winchester (?) csótár rugói.
Remington
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2025.04.02. 13:50 Úgy látszik a képen, hogy akkor még hosszabb volt a hajad Bel … ;)

Nem Sarah Connor? :-)
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Maci22hun írta: 2025.04.02. 19:42 A Benelli egy jó választás volt :)
Na jólvan azzal is vakaki jól jàrt az ország nyugati felében… ;) :lol:

Nem okozott csalódàst, remek fegyver. Imádom. Viszont moddolàs nèlkül csak hobbi-dinamikusra alkalmas. Mindent is ki szoktak benne cserélni ipschez :o màsképp esélytelen Léna Miculek tempóban quad-loadolni.

Számomra a legfàjóbb a tok kimaràsa lett volna. Mondom nem barmoljuk szét.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

zora írta: 2025.04.02. 19:46Remington
Volt olyan pillanat, hogy összesen 2 Remington, egy Benelli és egy Winchester alkatrészei hevertek az asztalon… nem csoda hogy keverednek az emlékek 8-)
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

montecarlo írta: 2025.04.02. 13:33 Nagyon menőn néz ki ez a tár!
21 ill 19 darabos tárkapacitás 8-)
IMG_3228.jpeg
IPSCre sajnos egyik sem legal - de móka , drónelhárítás, steel challenge - a lehetőségek szinte korlátlanok
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: montecarlo »

Ez igen, tetszenek. Bel képén is érdekes, az meg oldalról nyitott

Petya357 írta: 2025.04.02. 22:25 21 ill 19 darabos tárkapacitás 8-)

IMG_3228.jpeg

IPSCre sajnos egyik sem legal - de móka , drónelhárítás, steel challenge - a lehetőségek szinte korlátlanok
Maci22hun
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Maci22hun »

:) Ez igaz, kérdés mire kell a puska. Szerintem nem nagyon van olyan sörétes ami az általad említett IPSC szint és az dobozból kivehető. A Beretta 1301 Comp Pro kimarása nagyobb, de azt is tovább marják. Én sem maratnám ki a Berettat (Benellit sem csináltattam meg), egyenlőre nem ott mennek el a másodpercek :)
Viszont mindegyik egy nagyon megbízható és tuningolható puska, ami profi kezekben egy komolyabb IPSC versenyen sem vall szégyent, közel gyári állapotban sem. :)
Petya357 írta: 2025.04.02. 22:16 Na jólvan azzal is vakaki jól jàrt az ország nyugati felében… ;) :lol:

Nem okozott csalódàst, remek fegyver. Imádom. Viszont moddolàs nèlkül csak hobbi-dinamikusra alkalmas. Mindent is ki szoktak benne cserélni ipschez :o màsképp esélytelen Léna Miculek tempóban quad-loadolni.

Számomra a legfàjóbb a tok kimaràsa lett volna. Mondom nem barmoljuk szét.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Maci22hun írta: 2025.04.02. 23:16 :) Ez igaz, kérdés mire kell a puska. Szerintem nem nagyon van olyan sörétes ami az általad említett IPSC szint és az dobozból kivehető. A Beretta 1301 Comp Pro kimarása nagyobb, de azt is tovább marják. Én sem maratnám ki a Berettat (Benellit sem csináltattam meg), egyenlőre nem ott mennek el a másodpercek :)
Viszont mindegyik egy nagyon megbízható és tuningolható puska, ami profi kezekben egy komolyabb IPSC versenyen sem vall szégyent, közel gyári állapotban sem. :)
+1
“Mindenre is” jó a Benelli. Hihetetlenül megbízható, sokoldalú, és igényes fegyver
IMG_3230.jpeg
Tompival már szinte komikusan hosszú, de ez csak az egyik arca a száz közül
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2025.04.02. 22:19 Volt olyan pillanat, hogy összesen 2 Remington, egy Benelli és egy Winchester alkatrészei hevertek az asztalon… nem csoda hogy keverednek az emlékek 8-)
A legszebb ünnepi teríték.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Van valakinek ilyen sörétes lőszer tartója, amit kölcsön tudna adni kipróbálásra? Soha nem használtam még ilyet, mielőtt esetleg rászórnék 100k-t, jó lenne élőben is látni. Köszönöm szépen!
Ghost shell holder.jpg
Ghost shell holder.jpg (35.29 KiB) Megtekintve 389 alkalommal
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Fortitu írta: 2025.04.04. 19:02
Szia,

Par foto 2014bol home-made temakorben:
Kép
Kép

2012bol:
Kép

2011bol:
Kép

2010bol:
Kép
Kép
Kép

Bel
brh562
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: brh562 »

Fortitu írta: 2025.04.04. 19:02 Van valakinek ilyen sörétes lőszer tartója, amit kölcsön tudna adni kipróbálásra? Soha nem használtam még ilyet, mielőtt esetleg rászórnék 100k-t, jó lenne élőben is látni. Köszönöm szépen!
Ghost shell holder.jpg
a enyém petyanaál van beszélj vele hatha nem köll neki
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

google.com << vedocso bilincs
Fortitu írta: 2025.04.04. 19:02 Van valakinek ilyen sörétes lőszer tartója, amit kölcsön tudna adni kipróbálásra? Soha nem használtam még ilyet, mielőtt esetleg rászórnék 100k-t, jó lenne élőben is látni. Köszönöm szépen!
Ghost shell holder.jpg
ingyom bingyom tálib-e?
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Köszi mindenkinek a tippeket!
qqriq írta: 2025.04.04. 21:08 google.com << vedocso bilincs
Igen, pont efelé keresgélek most. Keresni ilyet, ami pont jó méret, aztán kydex lapra rögzíteni. Akkor is jó lenne mondjuk egy minta. Azt nem tudod, mi az alkalmas méret/fajta?
Ez van, csóróság van, sajnálok 100k-t egy bolti szettre, ha nem muszáj. Aztán lehet muszáj, de még reménykedem...
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

Fortitu írta: 2025.04.04. 21:32 Köszi mindenkinek a tippeket!

Igen, pont efelé keresgélek most. Keresni ilyet, ami pont jó méret, aztán kydex lapra rögzíteni. Akkor is jó lenne mondjuk egy minta. Azt nem tudod, mi az alkalmas méret/fajta?
Ez van, csóróság van, sajnálok 100k-t egy bolti szettre, ha nem muszáj. Aztán lehet muszáj, de még reménykedem...
Szerintem beballagsz egy villanyszerelési boltba, egy kilőtt sörétes lőszerrel, és próbálgass!
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

mar meg nem mondom melyikkel csinaltam, tobb felet is probaltam. kicsit dremelzeni es holegfuvozni is lehet ha nem stimmel. egy 4es talan meg van valahol, megproballom eloszedni.
arra kell figyelni hogy a talpa eleg magas legyen vagy tavtartot kell hasznalni hogy a ujjad ala tudd csusztatni a soretnek.
ja es kydex helyett pom lemez az ocso megoldas :)
Fortitu írta: 2025.04.04. 21:32 Köszi mindenkinek a tippeket!
ingyom bingyom tálib-e?
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

huzlak szankon :roll:
20as bilincs
20250405_172833.jpg
azt a bordat lecsiszoltam hogy konnyebben mozogjon
20250405_172920.jpg
ingyom bingyom tálib-e?
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

qqriq írta: 2025.04.05. 17:32 huzlak szankon :roll:
20as bilincs
20250405_172833.jpg
azt a bordat lecsiszoltam hogy konnyebben mozogjon
20250405_172920.jpg
Juhé!
szankon huz.jpg
szankon huz.jpg (137.66 KiB) Megtekintve 240 alkalommal
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

tessek, ilyen:

tudom, nem szep a csiszolas, sorjas , de most igy sikerult
Fortitu írta: 2025.04.05. 18:21 Juhé!
szankon huz.jpg
ingyom bingyom tálib-e?
Válasz küldése