bel írta: ↑2025.04.02. 11:45
Szia,
Tudom, nem latszik az eredmenyeimen, de en regen sokat lottem soretes puskaval.
A 250 loves/edzes nagyon ritka volt (100-150 volt a szokasos), de sok edzesen, sok versenyen voltam. Regen volt sok kicsi IPSC verseny (sorettel is), nem csak nagyritkan nagy, de azert nagy versenyeken is voltam (igaz, abbol a 2006-os gorog EB-n es a 2013-as USA PanAm-on nem Saigaval lottem, de a 2009-es cseh EB-n es a 2012-es Debreceni VB-n igen).
Az egy nap meglott 16 palyas Bennelli Kupakat/CESO-kat nem szamitom a nagy versenyek koze.
Bel
Úgy látszik a képen, hogy akkor még hosszabb volt a hajad Bel …
Mindenki,
Mi történt a sörétessel? Amikor elkezdtem dinamikusat lőni (2021) akkor már alig volt ilyen verseny.
Reálisan dinamikusból most csak steel challenget lehet lőni shotyval, legalább is “viszonylag gyakran, sok helyen, bárkinek”. Van kicsi, és nagy verseny is. Nem kell sokat lőni, mozogni is alig, maga a feladat roppantvegyszerű, alap szinten bárki képes rá. Tökéletes belépő.
IPSC keves van, és elég magas az entry barrier( kell hozzá licenc vizsga, nagyok a versenyek, drága és sok löveses - ez nemigen vonzza az embereket, csak az elvetemültebbjét). Viszont van minden: sörét, slug, őzsörét.
Gyors kombi - létezik sörétes verzió. Nagyon kisszámú verseny, inkább csak Napkoron, az ország nagy részének kiesik. Ide is kell kvalifikáció, ráadásul évente, és pisztollyal is kell hozzá lőni. A versenyek viszont “entry level barátok”, 4-5 pályások, keveset kell lőni, de van slug is, és talán még buckshot is.
SAS - kevés/közepes palya, tavaly óta nem csak slug de buckshot is van, nem kell sokat lőni, nem kell hozzá semmilyen vizsga . Cserébe csak egy van évente, az is sok munka, többre nem biztos, hogy lenne igény
Nem tudom , hogy a tyúk, vagy a tojás volt először - azert van keves sörétes versenyző, mert keves a lehetőség, vagy fordítva - azert van kevés verseny, mert alig van dinamikus shotgunos versenyző?
Sörétese jó sok embernek van, és nem csak duplacsövű - de tipikusan meglövik az évi egy gyorspontot, oszt’ csókolom.
A korongosok, a vadászok, és a karabélyos sportolók is mind potenciális célközönség lehetnének - de ehhez képest nagyon alacsony az átjárás