???
Dinamikus/szituacios loveszet
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
-
- Fórumtag
Re: Dinamikus/szituacios loveszet
- Csatolmányok
-
- B_sOzzUKsRrAGQTgSNmDdUG0P4bUyHHOxSjRSVz3UN0.jpg (65.93 KiB) Megtekintve 10753 alkalommal
Sziasztok,
Koszi a valaszokat, akkor ez el lett dontve.
Bel
Koszi a valaszokat, akkor ez el lett dontve.

Bel
Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.11.25. 21:36 Mivel lárpúrlár verseny lesz, én is a 700-as értékre szavaznék, kalibertől és lövedéksúlytól függetlenül.
A 2025-ös IDPA EB úgy hallottam, h Lengyelországban lesz.
1. Tényleg ott lesz?
2. Van már dátum?
Köszi!
1. Tényleg ott lesz?
2. Van már dátum?
Köszi!
Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
Tök izgalmas! A magnum és többi is.
Dátummal hogy állunk? Van elképzelés, hogy kb mikor(ra kell vennem Walther PPK-t)?

"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
Nem muzsikál valami fényesen a Sas...

-
- Fórumtag
Na jó, de az MCM, ha rendes lőszert teszel bele, nincs olyan, hogy nem tölt újra...Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.11.27. 13:56 Na ja, balf*szkodni MCM-mel is tudok, ahhoz nem kell a Deagle...
Van hozzá tokod?
-
- Fórumtag
A peremgyújtásost is rántani kell? Nem kézből indulsz?
Az MCM-en viszonylag kevés biztosító van.
Bel mondja meg a frankót.Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.11.27. 20:44 A peremgyújtásost is rántani kell? Nem kézből indulsz?
De eddig megoldottuk, tokot lehet csinálni, és kiskal cső alul indul. Illetve terjednek a nagykal pisztolyok kiskal változatai, pl Glock 44, 22-és PPQ és hasonlók ahol ez eleve nem gond
MCM-el tokbol csakis cso alol.Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.11.27. 20:44 A peremgyújtásost is rántani kell? Nem kézből indulsz?
Tokmányos Lomposzaurusz
Még szánakasztó sem mindegyiken.Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.11.27. 20:44 A peremgyújtásost is rántani kell? Nem kézből indulsz?
Ööö. Ez hogy jön ide? Miért is kéne szánakasztó?

Interjú Dr. Fábián Lajossal, az MDLSZ elnökével (a másodikat még nem hallgattam meg):
https://slager-fm.simplecast.com/episod ... ajoskaroly
https://slager-fm.simplecast.com/episod ... ajoskaroly
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
- montecarlo
- Fórumtag
Szia,montecarlo írta: ↑2024.12.05. 21:01 Szia Bel,
lámpás verseny várható még év elején? Január végén látom volt egy 2024-ben.
70% januar 25.
Bel
- montecarlo
- Fórumtag
Sziasztok,
Van meg boven hely a jovo heti (dec 14) lampas sas versenyre.
Tudom, hogy sajnos munkanap a szombat, de 17 orakor kezdunk.
Bel
Van meg boven hely a jovo heti (dec 14) lampas sas versenyre.
Tudom, hogy sajnos munkanap a szombat, de 17 orakor kezdunk.
Bel
- WildBear23
- Veterán
Köszönjük Belnek a Lámpás-SAS verseny megszervezését, és a bíróknak a munkájukat!
The village takes it al - a falu (pálya) mindent visz..
The village takes it al - a falu (pálya) mindent visz..

*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
- WildBear23
- Veterán
...all..
Szia,WildBear23 írta: ↑2024.12.14. 21:57 Köszönjük Belnek a Lámpás-SAS verseny megszervezését, és a bíróknak a munkájukat!
20241214_215319.jpg
Szivesen!
De a legnagyobb erdem Kerie, aki felepitette a falut.
ui. lampas versenyrol nem tudok jo videot kesziteni, ezert itt egy korabbi SAS versenyen keszitett video a faluban.
Bel
Ezzel a fegyverrel - Derya N100 - van valakinek konkrét tapasztalata?
https://www.egun.de/market/item.php?id=19702254
Köszi
Köszi
https://xdm.hu/derya_n-100_bullpup_2_374 ezzel volt 14 lövés erejéigPetya357 írta: ↑2024.12.27. 15:59 Ezzel a fegyverrel - Derya N100 - van valakinek konkrét tapasztalata?
Köszi
32 gr loszerrel muxik
Sziasztok,
Mar lehet regisztralni ezekre a SAS versenyekre:
01.25. SAS lampas verseny Esztergom
03.08. SAS MiniMagnum verseny Gyal
05.10. SAS medic verseny Esztergom
Bel
Bel
- montecarlo
- Fórumtag
Szia Bel,
a MiniMagnum verseny valamiért nem látszik a listában, ha csak simán megnyitom a belse.hu-t. A linkről nyílik, amit megosztottál..
a MiniMagnum verseny valamiért nem látszik a listában, ha csak simán megnyitom a belse.hu-t. A linkről nyílik, amit megosztottál..
bel írta: ↑2025.01.04. 21:04 Sziasztok,
Bel
Szia,montecarlo írta: ↑2025.01.04. 21:14 Szia Bel,
Nem lehet, hogy csak ujra kellene toltened az oldalt a bongeszodben?
Bel
- montecarlo
- Fórumtag
"Aki meg nem lott SAS versenyen lampaval (es nem vegezte el Bakonyi Andris lampakezelo tanfolyamat), azok az 1. palyan kezdjenek, mert az a legkonnyebb." (Esztergomi Spartacus 2025.01.25. SAS verseny regisztráció) → Jelzem, hogy részemről erre vagy hasonlóra van igény.
- WildBear23
- Veterán
Köszönjük a szervezőknek a szervezést, a bíróknak a bírózást!Poresz írta: ↑2025.01.26. 12:41 "Aki meg nem lott SAS versenyen lampaval (es nem vegezte el Bakonyi Andris lampakezelo tanfolyamat), azok az 1. palyan kezdjenek, mert az a legkonnyebb." (Esztergomi Spartacus 2025.01.25. SAS verseny regisztráció) → Jelzem, hogy részemről erre vagy hasonlóra van igény.
Ismét egy tanulságos, és jó hangulatú verseny volt.

- montecarlo
- Fórumtag
Szuper volt a tegnapi lámpás verseny, köszönöm!
Izgalmas, érdekes, ajánlom mindenkinek, legközelebb decemberben.
bel írta: ↑2025.01.04. 21:04 Sziasztok,
Bel
WildBear23 írta: ↑2025.01.26. 13:27 Köszönjük a szervezőknek a szervezést, a bíróknak a bírózást!
Ismét egy tanulságos, és jó hangulatú verseny volt.![]()
Sziasztok,montecarlo írta: ↑2025.01.26. 13:42 Szuper volt a tegnapi lámpás verseny, köszönöm!
Orulok, hogy tetszett!
Bel
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
A falu, 270+ fokos biztonsági szöggel (ami a lövő előrehaladtával folyamatosan változik, úgyhogy a pálya teljes egészét nézve talán már kiadja a teljes 360 fokot?), és az oda épített pályák igen kreatív módon mutatják be, mennyire más úgy hajtani végre feladatokat, hogy a cél szinte bárhol lehet.
A lámpa és a sötét pedig mindig plusz alázatot adnak - sötétben minden nehezebb, a célkeresés-azonosítás, a pontos lövés, az újratöltés - minden más, es sokkal komolyabb kihívást jelent.
Az eredmények közzététele mikorra várható?
Szia,Petya357 írta: ↑2025.01.27. 13:40 Csatlakozom az előttem szólókhoz.
A falu, 270+ fokos biztonsági szöggel (ami a lövő előrehaladtával folyamatosan változik, úgyhogy a pálya teljes egészét nézve talán már kiadja a teljes 360 fokot?), és az oda épített pályák igen kreatív módon mutatják be, mennyire más úgy hajtani végre feladatokat, hogy a cél szinte bárhol lehet.
A lámpa és a sötét pedig mindig plusz alázatot adnak - sötétben minden nehezebb, a célkeresés-azonosítás, a pontos lövés, az újratöltés - minden más, es sokkal komolyabb kihívást jelent.
Az eredmények közzététele mikorra várható?
Orulok, hogy neked is tetszett!
Eredmenyek: szerintem az ismeretlenes versenyekre kulonosen igaz, hogy nem az eredmeny a fontos, hanem az, hogy mindenki tanuljon es fejlodjon a mellett, hogy jol erzi magat, de mar kint van az eredmeny.
Csendben hozzateszem, hogy a faluban szerintem nem idealis a mostani pontozas, 60 masodperc buntetes realisabb lenne szerintem a fedezekhasznalati hibakert (azok kedveert, akik nem voltak ott: szerintem a palya legjobb vegrehajtasanal a mert ido 240 masodperc volt, mert Pisti csak 2 cel ele gyalogolt ki, ez szerintem jobb vegrehajtas, mint aki best time 158 masodperc alatt meglotte,de kozben 4 cel ele gyalogolt ki).
Bel
+1bel írta: ↑2025.01.27. 13:53 Szia,
Orulok, hogy neked is tetszett!
Eredmenyek: szerintem az ismeretlenes versenyekre kulonosen igaz, hogy nem az eredmeny a fontos, hanem az, hogy mindenki tanuljon es fejlodjon a mellett, hogy jol erzi magat, de mar kint van az eredmeny.
Csendben hozzateszem, hogy a faluban szerintem nem idealis a mostani pontozas, 60 masodperc buntetes realisabb lenne szerintem a fedezekhasznalati hibakert (azok kedveert, akik nem voltak ott: szerintem a palya legjobb vegrehajtasanal a mert ido 240 masodperc volt, mert Pisti csak 2 cel ele gyalogolt ki, ez szerintem jobb vegrehajtas, mint aki best time 158 masodperc alatt meglotte,de kozben 4 cel ele gyalogolt ki).
Bel
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
Visszajelzés: mind versenyzőként, mind bíróként nagyon nehéz volt figyelni és észben tartani, hogy a 2. pályán a tucatnyi kb. azonos méretű, kerek, fehér fémcélokat, amik nem dőltek el vagy estek le eltalálták-e. (Értem, hogy miért kellett így, de…) Persze, pengett, de én azon gondolkodtam, hogy az előzőt hallom, vagy az éppen meglőttet. Esetleg láttam, hogy remeg egy picit. Nem voltam egyedül ezzel.
A falu pedig király volt! Karrierem eddigi kedvenc pályája.

- montecarlo
- Fórumtag
MiniMagnum - tok?
Szia Bel,
MiniMagnum-verseny kapcsán felmerült korábban, hogy tokból rántva kell-e majd indulni. Azért jött elő, mert többeknek nincs rendszeresítve tok a kéziágyujukhoz
https://www.belse.hu/reg/reg250308.php
MiniMagnum-verseny kapcsán felmerült korábban, hogy tokból rántva kell-e majd indulni. Azért jött elő, mert többeknek nincs rendszeresítve tok a kéziágyujukhoz

Re: MiniMagnum - tok?
Szia,montecarlo írta: ↑2025.02.07. 23:42 Szia Bel,
Mivel mar ketten is jeleztetek ezt problemakent: NEM kell tokbol indulni a Mini/Magnum fegyverekkel.
Bel
- montecarlo
- Fórumtag
MSSZ nagykal puska "extrém" steel:
https://hunshooting.hu/competition/89
Valamint ajánlom figyelmetekbe az alábbi oldalakat is:Fortitu írta: ↑2025.02.10. 16:16 MSSZ nagykal puska "extrém" steel:
https://szituacios.hu/
https://szivar.gyorisas.hu/
A hétvégén más közös projektek miatt (hamarosan posztolom, feldolgozás alatt) Fortitu fórumtárssal a Markói lőtéren “így jött ki” jelleggel félig tudatosan odakeveredtünk egy IDPA edzésre. Kató “Petya” Peti tartotta (ezt nem tutam előre, csak hogy “lesz valami edzés”) és bitang jó volt. A program szempontjából semmi extra - az alapok + pár ügyes trükk - de azok nagyon igényesen, és jól előadva. Ezért nem hogy a tervezetthez képest 2 órával hamarabb érkezni (hogy a tréning is beleférjen) , hanem direkt miatta odaautózni is érdemes lett volna.
Nem is tudtam, hogy civileket is oktat, de állítólag mostantól lesz ilyen havonta. A fővárosból kicsit kiesik, de ha valaki a környéken lakik és szeretne rendesen megtanulni dinamikusat lőni pisztollyal - határozottan ajánlom! Kató Peti nem csak jól lő (ezt eddig is tudtam) hanem remek oktató is . Fülig ért a szájuk, és tudott újat mondani kezdőnek, nemkezdőnek egyaránt. Nem is volt drága. Részemről egy lájk!
Nem kapok részesedést
sőt még csak nem is kert rá hogy reklámozzam - de hát azt is meg szoktam írni, ha valami sz.r volt, ne menjetek oda, meg azt is, ha jó. Ez JÓ VOLT.
(A többi program is jó volt - beszámoló coming soon…)
Nem is tudtam, hogy civileket is oktat, de állítólag mostantól lesz ilyen havonta. A fővárosból kicsit kiesik, de ha valaki a környéken lakik és szeretne rendesen megtanulni dinamikusat lőni pisztollyal - határozottan ajánlom! Kató Peti nem csak jól lő (ezt eddig is tudtam) hanem remek oktató is . Fülig ért a szájuk, és tudott újat mondani kezdőnek, nemkezdőnek egyaránt. Nem is volt drága. Részemről egy lájk!
Nem kapok részesedést

rákerestemPetya357 írta: ↑2025.02.16. 17:58 A hétvégén más közös projektek miatt (hamarosan posztolom, feldolgozás alatt) Fortitu fórumtárssal a Markói lőtéren “így jött ki” jelleggel félig tudatosan odakeveredtünk egy IDPA edzésre. Kató “Petya” Peti tartotta (ezt nem tutam előre, csak hogy “lesz valami edzés”) és bitang jó volt. A program szempontjából semmi extra - az alapok + pár ügyes trükk - de azok nagyon igényesen, és jól előadva. Ezért nem hogy a tervezetthez képest 2 órával hamarabb érkezni (hogy a tréning is beleférjen) , hanem direkt miatta odaautózni is érdemes lett volna.
Nem kapok részesedéstsőt még csak nem is kert rá hogy reklámozzam - de hát azt is meg szoktam írni, ha valami sz.r volt, ne menjetek oda, meg azt is, ha jó. Ez JÓ VOLT.

Hát, akkor jól tanult meg

14 éve ???
Ez sem most volt.
... mire nem.képes a youtube.
Ez sem most volt.

... mire nem.képes a youtube.

Szia,
Ez volt az a januari verseny, ahol P. Tomi olyan palyat tervezett, aminek a briefingje ugy indult, hogy a Margitszigeten terdel elotted a baratnod, amikor fegyverrel radtamad az apja es a batyja.

Masfel honappal kesobb meg a rendorsegi lokikepzo tanfolyamon oktattam IDPA-t.

Bel
- WildBear23
- Veterán
Milyen romantikus, hogy a lány kéri meg a fiú kezét!
Valentín nap. Love is in the air!

Nem szabad igent mondani: ez egy balhés család!
Ez egy hosszú, 1 órás, ellenben érdekes videó az idei sörétes IPSC EBről, amit idehaza, Buzsákon rendeznek.
450 versenyző, 35 országból (ha jöhetnének ar oroszok, és az ukránok korlátozások nélkül, akkor még +150 lenne)
24 pálya: 20 sörét, 2 buckshot, 2 slug.
3 nap prematch, 4 nap a verseny , napi 6 pálya: 1 hosszú, 2 közepes, 3 rövid
Drága. A fegyver is nagyon rúg - négyszázszor…
1 hét szabadság.
Ki az a hülye aki erre elmegy? Még szerencse, hogy legalább gyerekeket nem engednek egy ilyen helyre…
450 versenyző, 35 országból (ha jöhetnének ar oroszok, és az ukránok korlátozások nélkül, akkor még +150 lenne)
1 hét szabadság.
Ki az a hülye aki erre elmegy? Még szerencse, hogy legalább gyerekeket nem engednek egy ilyen helyre…
ez biztos ?Petya357 írta: ↑2025.02.20. 00:05 Ez egy hosszú, 1 órás, ellenben érdekes videó az idei sörétes IPSC EBről, amit idehaza, Buzsákon rendeznek.
1 hét szabadság.

Engednek, engednek. Hülyét is, gyereket is , minden bizonnyal hülyegyereket is

- montecarlo
- Fórumtag
Re: MiniMagnum SAS
Hajrá! Jó lesz! Azért ez is egy mérföldkő, nem?montecarlo írta: ↑2025.03.05. 23:33 Ez igen! Most már én sem MAGumiNUMMAL, hanem Magnummal érkezem
20250305_232207.jpg
A lőszer/fegyver kombót krotóztad? Nehogy meglepetés legyen belőle.

Gyorstöltőd van hozzá? Ha kell - tudok adni kölcsön, K tokméret, ugye?
Még a sima 357 Magnum is nehezen beszerezhető, nemhogy olyan, amiben könnyebb a lövedék... Olyat szinte csak házilag tölteni lehet.Petya357 írta: ↑2025.03.06. 07:15 Hajrá! Jó lesz! Azért ez is egy mérföldkő, nem?
A lőszer/fegyver kombót krotóztad? Nehogy meglepetés legyen belőle.Sokan vannak úgy, hogy “gyári lőszer, biztosan meglesz” - aztán vagy igen, vagy nem. Ha nincs lehetőséged előre kimerni a löszert - javaslom a könnyű, gyors .357 Magrumokat. Pl 115-125 graines gyors lőszerek nagyobb eséllyel tudják majd a versenykiírásban szereplő 700 zsúlt, mint a nehezebb (pl 158gr) és valamivel lassabbak. Az energia a sebesség négyzetével arányos. A 6 colos cső az ilyenkor mindenképpen jól jön.
Nehezen beszerezhető a .357 Mag?

https://magnumvadasz.hu/termekek/Loszer ... ?keszlet=1
Azért csak fagyit boltot linkelem mert náluk helyes szokott lenni a készlet. 4 féle .357 magnum van készleten (ezen felül wadcutter és söretes kigyóölő amik ebben a műfajban ugye nem játszanak)
Az tény, hogy a legkönnyebb , legalábbis abban az egy szem boltban amit megnéztem, az 140 grain.

- montecarlo
- Fórumtag
Nagyon jó érzés, igen! 
Ezzel megyek, 158 grain, nem mértem, majd kiderül.
https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _10142/380' Smith 586 tokméretének felel meg kb. egy videó alapján, ami L-frame. Egy töltőpróbát tennék majd az egyik gyorstöltőddel. Bel azt írja, hogy minimum 25 lövés, 4 pálya, 4x6=24, sok újratöltés nem fog kelleni, ha találok. A ha fontos kitétel :DD
Biztosan sok érdekes eszköz lesz, amit más versenyeken nem vagy alig látni, jó társaság, már várom.

https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _10142/380' Smith 586 tokméretének felel meg kb. egy videó alapján, ami L-frame. Egy töltőpróbát tennék majd az egyik gyorstöltőddel. Bel azt írja, hogy minimum 25 lövés, 4 pálya, 4x6=24, sok újratöltés nem fog kelleni, ha találok. A ha fontos kitétel :DD
Biztosan sok érdekes eszköz lesz, amit más versenyeken nem vagy alig látni, jó társaság, már várom.
Petya357 írta: ↑2025.03.06. 07:15 Hajrá! Jó lesz! Azért ez is egy mérföldkő, nem?
A lőszer/fegyver kombót krotóztad? Nehogy meglepetés legyen belőle.Sokan vannak úgy, hogy “gyári lőszer, biztosan meglesz” - aztán vagy igen, vagy nem. Ha nincs lehetőséged előre kimerni a löszert - javaslom a könnyű, gyors .357 Magrumokat. Pl 115-125 graines gyors lőszerek nagyobb eséllyel tudják majd a versenykiírásban szereplő 700 zsúlt, mint a nehezebb (pl 158gr) és valamivel lassabbak. Az energia a sebesség négyzetével arányos. A 6 colos cső az ilyenkor mindenképpen jól jön.
SW 686-hoz való töltőt én is tudok kölcsön adni. Szerintem neked az lesz a jó.montecarlo írta: ↑2025.03.06. 09:14 Nagyon jó érzés, igen!
https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _10142/380'
713576_357mag{77078_44484}.jpg
Smith 586 tokméretének felel meg kb. egy videó alapján, ami L-frame. Egy töltőpróbát tennék majd az egyik gyorstöltőddel. Bel azt írja, hogy minimum 25 lövés, 4 pálya, 4x6=24, sok újratöltés nem fog kelleni, ha találok. A ha fontos kitétel :DD
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Sőt, a Geco FMJ-FN most 30% sonderangebot-ban van .357-ből, szerintem erre holnap rá is megyek, ez jó ár.Petya357 írta: ↑2025.03.06. 08:36 Nehezen beszerezhető a .357 Mag?ez egyszerűen nem így van.
https://magnumvadasz.hu/termekek/Loszer ... ?keszlet=1
Azért csak fagyit boltot linkelem mert náluk helyes szokott lenni a készlet. 4 féle .357 magnum van készleten (ezen felül wadcutter és söretes kigyóölő amik ebben a műfajban ugye nem játszanak)
https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _22297/380'
Mod: most látom a kiírást, hogy csak lőterek részére értékesíthető - ez miért van? FMJ Flat Nose - jobban expandál, önvédelmi-jellegű? Vagy minimum 10 ezret kell vásárolni belőle? Vagy mi?
Mod 2: felhívtam őket telefonon, hogy sport célra nem lehet-e eladni? ÉCS, azaz értékcsökkent, ezért csak lőtereknek értékesítik. Kérdem: sérült a lőszer, és felrobbanhat? Jaj dehogy, csak a csomagolása miatt, az megsérült. Mondom nem baj, majd elviszem zacskóban, beleteszem dobozba, bármi.
Nem sajnos nem, csak lőtereknek.
WTF...
Ez nevetséges. A Frommer minden további nélkül eladta az ÉCS lőszert. WTF.TotoHU írta: ↑2025.03.06. 11:04 Sőt, a Geco FMJ-FN most 30% sonderangebot-ban van .357-ből, szerintem erre holnap rá is megyek, ez jó ár.
https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _22297/380'
Mod: most látom a kiírást, hogy csak lőterek részére értékesíthető - ez miért van? FMJ Flat Nose - jobban expandál, önvédelmi-jellegű? Vagy minimum 10 ezret kell vásárolni belőle? Vagy mi?
Mod 2: felhívtam őket telefonon, hogy sport célra nem lehet-e eladni? ÉCS, azaz értékcsökkent, ezért csak lőtereknek értékesítik. Kérdem: sérült a lőszer, és felrobbanhat? Jaj dehogy, csak a csomagolása miatt, az megsérült. Mondom nem baj, majd elviszem zacskóban, beleteszem dobozba, bármi.
Nem sajnos nem, csak lőtereknek.
WTF...

A Magnum úgy néz ki, szeret ilyen fura izéket kitalálni

vagy csak az átlagnál félősebb a tulaj, és túlbiztosítja magát

Mindenesetre ez az “esztétikai hibás ÉCs csak lőtereknek “ farokságnak tűnik.
- montecarlo
- Fórumtag
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
frommeben nekem is mondtak mar jo par eve hogy csak lotereknek adjak el a loszert, hethatvankettest
Petya357 írta: ↑2025.03.06. 12:27 Ez nevetséges. A Frommer minden további nélkül eladta az ÉCS lőszert. WTF.![]()
A Magnum úgy néz ki, szeret ilyen fura izéket kitalálnia hangtompítót is beírják egy füzetbe, sok adatoddal mintha fegyver vennél mert náluk ez a módi (semmilyen jogszabály nem írja elő)
vagy csak az átlagnál félősebb a tulaj, és túlbiztosítja magátaz is lehet, hogy csak okosabb, és tapasztaltabb.
Mindenesetre ez az “esztétikai hibás ÉCs csak lőtereknek “ farokságnak tűnik.
ingyom bingyom tálib-e?
Igen az akkor L. Ha nagyon muszáj, Kval is szokott működni, de bénább - sokkal jobb a direkt hozzávaló, amit Fortitu tud biztosítani!montecarlo írta: ↑2025.03.06. 09:14
Smith 586 tokméretének felel meg kb. egy videó alapján, ami L-frame. Egy töltőpróbát tennék majd az egyik gyorstöltőddel. Bel azt írja, hogy minimum 25 lövés, 4 pálya, 4x6=24, sok újratöltés nem fog kelleni, ha találok. A ha fontos kitétel :DD
Mindenképpen próbàlni kell. Volt már olyan, hogy pl a markolat miatt nem fért el a gyorstöltő. Vagy a lövedék alakja miatt nehezebben tölthető. Ez ne verseny közben derüljön ki.

Meg ha a pályák mind hatlövetűek, akkor is határozottan akánlom a plusz tárat/gyorstöltőt mindig, mindenkinek. . Hacsak nem tiltja a pályakiírás, MINDIG legalább “eggyel több” töltő eszközzel indulunk, mint feltétlenül szükséges - akár gyanús hangot kivizsgálni az udvarra, akár versenyen lőni. Mellélőhetsz, kifogsz csettes lőszert, leesik és megsérül a tár/gyorstöltő - mindig legyen belőle extra.
A mai. SAS MiniNagnumra sajnos sokan lebetegedtek, vagy pedig nem jöttek mert csak
, de így is voltunk szép számmal.
A .451 FRM (Forum Revolver Magnum) , 45 ACPre épülő wildcat recolverlőszer jól teljesített, 30 + lövés leadása közben semmilyen hibát nem észkelünk. A löszer a 800+J (?) teljesítménye ellenére tök pontos, jól uralható maradt, a legtöbb pályát elég gyorsan, és a nagyobbik részét full house-ra sikerült meglőni. Akit jobban erdekel a téma, a Lőszer Újratöltő topikban utána tud olvasni.
Az eredményhírdetés a szokásoson felül még egyszer, másféleképpen - energia-szint alapján - is történt. Az 1900 J-os (?) .44 Mag és Desszert sas tarsa mellett a 800 zsuzsis wildcatem meg a fullos .357 Magnum -ok is úgy ereztem, mind lepkefing szobalőszernek tűntek….
Chronicus Magnumitisz fórumtárs lenyűgözött minket néhán komoly cuccal, pl Ezt sajnos időhiány muatt csak nézegettem, de a Desszert Sast ki is tudtam próbálni.
Versenyen kívül óriási élmény volt lőni .50 AE Desert Eagle-el. A magasan járó nap ellenére az árnyékom beleégett a falba.
a visszarúgás meglepően uralható. A gyors dupla nem csak egy vicc - tényleg megcsinálható.
A verseny jó hangulatban zajlott, és új sportbaráti kapcsolatok épültek!
Ket pálya között a fórumtársak farokmeregetése:
“Az enyém hosszabb!” 44 mag 9,5”
“Az enyém vastagabb!” .50AE 6”
Köszi Bel hogy megszervezted ezt a versenyt, legendás volt!

A .451 FRM (Forum Revolver Magnum) , 45 ACPre épülő wildcat recolverlőszer jól teljesített, 30 + lövés leadása közben semmilyen hibát nem észkelünk. A löszer a 800+J (?) teljesítménye ellenére tök pontos, jól uralható maradt, a legtöbb pályát elég gyorsan, és a nagyobbik részét full house-ra sikerült meglőni. Akit jobban erdekel a téma, a Lőszer Újratöltő topikban utána tud olvasni.
Az eredményhírdetés a szokásoson felül még egyszer, másféleképpen - energia-szint alapján - is történt. Az 1900 J-os (?) .44 Mag és Desszert sas tarsa mellett a 800 zsuzsis wildcatem meg a fullos .357 Magnum -ok is úgy ereztem, mind lepkefing szobalőszernek tűntek….

Chronicus Magnumitisz fórumtárs lenyűgözött minket néhán komoly cuccal, pl Ezt sajnos időhiány muatt csak nézegettem, de a Desszert Sast ki is tudtam próbálni.
Versenyen kívül óriási élmény volt lőni .50 AE Desert Eagle-el. A magasan járó nap ellenére az árnyékom beleégett a falba.

A verseny jó hangulatban zajlott, és új sportbaráti kapcsolatok épültek!

Ket pálya között a fórumtársak farokmeregetése:
“Az enyém hosszabb!” 44 mag 9,5”
“Az enyém vastagabb!” .50AE 6”

Köszi Bel hogy megszervezted ezt a versenyt, legendás volt!
-
- Fórumtag
Befutott a lassú reagálású egység is...
Belnek ezer köszönet, és örök hála, hogy a félbolondokat is komolyan véve megszervezte a MiniMagnumot. Várjuk a folytatást, és a további jelentkezőket, lehet előbújni a klozetből (oké, szekrény, tudom
Pont ezeket a dzsembori jellegű versenyeket hiányolom a palettáról, a vegyük-magunkat-komolyanból épp elég van a piacon. Szerintem még néhány ilyen verseny, és meglesz ennek is a törzsközönsége.
Belnek ezer köszönet, és örök hála, hogy a félbolondokat is komolyan véve megszervezte a MiniMagnumot. Várjuk a folytatást, és a további jelentkezőket, lehet előbújni a klozetből (oké, szekrény, tudom

Pont ezeket a dzsembori jellegű versenyeket hiányolom a palettáról, a vegyük-magunkat-komolyanból épp elég van a piacon. Szerintem még néhány ilyen verseny, és meglesz ennek is a törzsközönsége.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
szo volt rola hogy regen mivel lottuk az ugrabugralos soretest.
hat ezekkel, ktesett par csontvaz a szekrenybol
hat ezekkel, ktesett par csontvaz a szekrenybol
ingyom bingyom tálib-e?
Szia,
Koszi, a kepen lathato loszerek erdekessege, hogy kifejezetten IPSC-hez keszultek egy olyan idopontban (2008-2009), amikor ez meg nem volt szokas, vagyis egyfelol nagyon eloremutato volt akkor a magyar loszergyarak termelese.
Masfelol meg nem nagyon arultak, a Cseh IPSC EB-re megkertek minket, hogy vigyuk ki a katalogusukat, amibol kifelejtettek azokat a loszereket, amiket arra a versenyagra feljesztettek ki.
A fejlesztes nem tulzas, valoban legyartottak kisebb teszt szeriakat eloszor, ezek kozt volt olyan is, ami "tul jo" volt, vagyis annyira rovidre sikerult (mikozben megvolt a 32 g tomeg), hogy az akkor a versenyeken tobbsegeben hasznalt Bennelli puskak nem is tudtak adogatni. Szerintem a kepen szereplo loszerek mar a mukodoek voltak.
Meg egy aprosag, habar ez talan inkabb a felismeros topickba tartozna: latjatok a 3 mm kulonbseget a kepen a 62 es a 65 mm-es loszerek kozott?
Par evvel kesobb meg is szunt hazankban a soretes loszerek gyartasa.

Bel
62 vs 65. Ez a kinyílt hossz, maga a lőszer (ellövetlenül) ettől lehet ugyanolyan hosszú, vagy lehet a 62-es akár hosszabb is, mint a 65-ös.bel írta: ↑2025.03.09. 20:11 Szia,
Koszi, a kepen lathato loszerek erdekessege, hogy kifejezetten IPSC-hez keszultek egy olyan idopontban (2008-2009), amikor ez meg nem volt szokas, vagyis egyfelol nagyon eloremutato volt akkor a magyar loszergyarak termelese.
Masfelol meg nem nagyon arultak, a Cseh IPSC EB-re megkertek minket, hogy vigyuk ki a katalogusukat, amibol kifelejtettek azokat a loszereket, amiket arra a versenyagra feljesztettek ki.
A fejlesztes nem tulzas, valoban legyartottak kisebb teszt szeriakat eloszor, ezek kozt volt olyan is, ami "tul jo" volt, vagyis annyira rovidre sikerult (mikozben megvolt a 32 g tomeg), hogy az akkor a versenyeken tobbsegeben hasznalt Bennelli puskak nem is tudtak adogatni. Szerintem a kepen szereplo loszerek mar a mukodoek voltak.
Meg egy aprosag, habar ez talan inkabb a felismeros topickba tartozna: latjatok a 3 mm kulonbseget a kepen a 62 es a 65 mm-es loszerek kozott?
Par evvel kesobb meg is szunt hazankban a soretes loszerek gyartasa.
Bel
+1
A 62 mm-es madarsoret nem mukodott, mert tul rovid volt, a 62 mm-es gyongygolyo igen (ez utobbi hossza megegyezik a 65 mm-es madarsorettel).
ui. az elozo hozzaszolasombol lemaradt, mert magatol ertetodonek ereztem, de inkabb explicit leirom: a csotaras fegyverekbe a rovidebb loszerbol tobb fer, IPSC palyan nagyon nagy kulonbseg lehet, hogy az egyik loszerrel epp meg lehet loni, a masikkal meg ra kell egyet tolteni.
Bel
Érdekes info lenne az is, hogy ki milyen fegyverrel és kaliberrel versenyzett.
.451 Fórum Revolver Magnum* kaliberű S&W M625 revolver
* aki nem olvassa az Újratöltős topikot: egy egy direkt emiatt a verseny muatt, közössegi munkában kifejlesztett, 800 Joulos .45 ACP alapú wildcat lőszer. Kizárólag modern revolverből lőhető, öntöltőbe nem való
Sziasztok,
Az MSSz minositesi nevjegyzek ben 934 fonek van 32/RS minositese, ez egy also becsles a Szituacios szakag minositett versenyzoire.
A szakagon beluli minosotesek:
sportpiszoly (31RS): 305
kozpontu gyujtasu pisztoly (32/RS): 934,
soretes puska (33RS): 331
kiskaliberu puska (34RS): 273
nagyobu puska(35/RS): 568
Muligun minositesek egyutt (MG-): 299
Osszesen: 2710 (de termeszetesen ez a minositesek osszege, ami nagyon durva felso becsles a minositett versenyzok szamara).
Bel
Az MSSz minositesi nevjegyzek ben 934 fonek van 32/RS minositese, ez egy also becsles a Szituacios szakag minositett versenyzoire.
A szakagon beluli minosotesek:
sportpiszoly (31RS): 305
kozpontu gyujtasu pisztoly (32/RS): 934,
soretes puska (33RS): 331
kiskaliberu puska (34RS): 273
nagyobu puska(35/RS): 568
Muligun minositesek egyutt (MG-): 299
Osszesen: 2710 (de termeszetesen ez a minositesek osszege, ami nagyon durva felso becsles a minositett versenyzok szamara).
Bel
Sziasztok!
Egy beszámoló a hétvégi Sörétes Puska IPSC Level 3 versenyről, aminek a célja - bemelegítés a júliusi Európa Bajnokságra. Ugyanott, Buzsákon, Somogy vármegyében tartották, ahol az EB lesz. Remélhetőleg videó is lesz, Fortitu tollából.
Túlzás nélkül - azt hittem belehalok, annyira durva volt a stressz és a terhelés kombinaciója.
Eső, térdig érő sár, hajnali 5 rás kelések zsinórban, programváltozasok,
Utolsó pillanatban áttettek hajnalból délutánra, miután reggel 6:30-ra ott voltunk - ez se segített kiegysúlyozottan versenyezni. Kilóra semm volt kevés.
A teljes 4 napos EB-nyi warm-up pálya és lövésszám szűk 2 napba zsúfolva, 24 pálya, 400 lövés - fejenként. Ez 4 db tipikus dinamikus Level-2 versenynek felel meg, de egyszerre. És meggymagköpködő 9x19 helyett odab.szós 12x70-nel. 20 pálya sörét, 2 pálya buck shot, 2 pálya slug. Azért ez akárhogy is nézzük - sok. Lövésszámban (1100-1200), pénzben (a fegyver árának a fele kiment a csövön), súlyban (majdnem 5 láda
lőszer) hármunkra.
Közel 100 versenyző, akikből csak kb. 10 magyar - mindenki más külföldről jött, hogy készüljön a júliusi Európabajnokságra, szokja a terepet, a helyet, az utat, a szállást. Buzsák City levegőjét. Sokan ide se értek.
Emírsegből többen is nem tudták a fegyver papírt elintézni, ezért le kellett mondaniuk. Egy észt faszinak a légitársaság elvesztette a puskáját (nem szeretnék a helyében lenni amikor bemegy a Tallini TRFKra magyarázkodni), és cseszhette a versenyt, csak nézni tudta. 240 eur részvételi díj, repjegy, szállás, min. 3-4 napra bérautó - ha jól számolom, 1000 Euró fölött járunk - gondolom mind kuka. “Ez ilyen” - csak a szokásos cirkusz
Külön nehezítő tényező volt számunkra, hogy hárman ugyanazzal a fegyverrel lőttünk. Stressztesztnek jó volt, ez kifejezetten cél is volt, de ilyet nem csinálunk többet. Arra jutottam, kell venni még egy ugyanolyan puskát, és utana eladni amikor már nem kell. Csökkenti a terhelést + van azonnali B terv. Rajtunk kívül senki más nem volt “többen egy fegyverrel” - ez azért nem véletlenül van így. Nyilván tapasztaltabbak. 1100-1200 lövést adtunk le a Deryával 2 nap alatt. Csodával határos módon egy teljes napot (egy főre vetítve másfél versenyt, 550-600 lövés) kibírt a gyári Derya MK12. Ez még mindig jobb, mint amire számítottam! Ha belegondolunk, ez durvább sok Youtube-os torture tesztnél. Ilyen szemmel érdemes nézni, hogy szar vagy jó a Derya.
A tisztítás hiánya (annyira hulla/zombi volt mindenki, hogy nem volt rá senkinek ereje - ez hiba volt), a sok homok és kosz megtette a magáét. A második nap már teljesen a gyakori ajadályokról szólt.
Homok a tárakban, amit nem tudtunk teljesen kipucolni, az eleve nagyon koszos fegyver. A fullos 12-es 28 grammos lőszerek brutális ismetlődő visszarúgása szétráz mindent: az összes csavart, rugót, mindent. Egy PCC vagy AK vagy AR ötödennyit sem kap. A második napra a 3x24 = 72 pályaból volt összesen 2 major failure (valami szétesett a fegyverben, széthullott), ami alkalmanként mindig egy embernek a pályájába került, és szerszámmal szerelni kellet az SA-ban. De megoldottuk. Az egyiket az ugyancsak Deryas, tapasztaltabb squadtársak rendeztek le nekünk (sportszerűsegből jeles!),
a másikat pedig Fortitu gyorsan vágó esze és úgyes keze. Ha utolsó pullanatban nem csatlakozik hozzánk és nincs ott a tudásával, Robival ketten nem tudtuk volna végigcsinálni.
A Derya alapvetően jó fegyver, megbízható, HA a felhasználó befejezi a gyártás utolsó lépéseit. Kicsit olyan, mint a Keserű termékek. Utómunkát igényelhet. De all in all ennyi pénzért jó vétel, és minden magyar Open versenyzőnek Deryája volt. Hogy, hogy nem. Ami viszont egyenesen botrányos, azok a hányadék tárak - a használhatatlanság határán mozogtak, olyan nehéz tárazni, hogy vért fogsz hugyozni.
Máshol is folyt vér
Ez viszonykag könnyen orvosolható, de verseny előtt sajnos nem tettük meg, mert még nem tudtuk, mit, hogyan. Ezek mind jól előjöttek.
A verseny fő célja a felkészülesen kívül - legalábbis részemről - a stresszteszt volt (ember, felszerelés, minden). Ez fényesen sikerült.
gyanítom, hogy a lehetséges hibamódok nagyja csak-csak előjött. Ha ezeket és ezeket a csavarokat az ember naponta meghúzza, netán rögzíti, azok nem fognak kilazulni. Ha XY csavar kicsi, gyenge, potenciálisan leeshet a homokba - kell belőle egy filléres pótalkatrész. Ahogy Fortitu mondta - ha nem tudod, mi fog kilazulni, nem tudod mit húzzál meg. Ennyit a fegyverről.
Akire viszont büszke vagyok, az a fiam. A közel 100 fős verseny egyetlen Junior, és egyben egyetlen Super Junior versenyzője. DQ közelébe sem került, szépen fegyelmezetten mozgott mind a 24 pályán. Durva hibát sem vétett (én bezzeg figyelmetlenségből hagytam ki célt, ő nem) 15 évesen letolta a full Buzsák Brutality programot úgy, a felnőttek is alig bírtak lábon maradni. Legalabbis ez a felnőtt majdnem kidőlt - de Fortitu sem tűnt ám annyira fittnek a második nap végén. (wink) Most már teljesen biztos vagyok benne, hogy Robinak az EB is menni fog. Ott csak napi 6 pályát kell lőni majd,
olyan fegyverrel, aminek a háklijait már elég jól ismerjük, javított tárakkal, nap végén kötelező tisztítással-karbantartással, olyan pályákon, amikhez hasonlóból sokat láttunk. “Csak” lőni kell majd
, az pedig azért nem ment olyan rosszul a kölöknek.
A verseny egyetlen Grand Seniorja (nem is tudtam, hogy létezik ilyen) es egyetlen Super Juniorja
Végezetül, egy kis Doom feeling:
Shotgun shells are red
Demons are nocturnal
Halo may be infinite
But DOOM is Eternal!

Egy beszámoló a hétvégi Sörétes Puska IPSC Level 3 versenyről, aminek a célja - bemelegítés a júliusi Európa Bajnokságra. Ugyanott, Buzsákon, Somogy vármegyében tartották, ahol az EB lesz. Remélhetőleg videó is lesz, Fortitu tollából.
Túlzás nélkül - azt hittem belehalok, annyira durva volt a stressz és a terhelés kombinaciója.

Közel 100 versenyző, akikből csak kb. 10 magyar - mindenki más külföldről jött, hogy készüljön a júliusi Európabajnokságra, szokja a terepet, a helyet, az utat, a szállást. Buzsák City levegőjét. Sokan ide se értek.

Külön nehezítő tényező volt számunkra, hogy hárman ugyanazzal a fegyverrel lőttünk. Stressztesztnek jó volt, ez kifejezetten cél is volt, de ilyet nem csinálunk többet. Arra jutottam, kell venni még egy ugyanolyan puskát, és utana eladni amikor már nem kell. Csökkenti a terhelést + van azonnali B terv. Rajtunk kívül senki más nem volt “többen egy fegyverrel” - ez azért nem véletlenül van így. Nyilván tapasztaltabbak. 1100-1200 lövést adtunk le a Deryával 2 nap alatt. Csodával határos módon egy teljes napot (egy főre vetítve másfél versenyt, 550-600 lövés) kibírt a gyári Derya MK12. Ez még mindig jobb, mint amire számítottam! Ha belegondolunk, ez durvább sok Youtube-os torture tesztnél. Ilyen szemmel érdemes nézni, hogy szar vagy jó a Derya.
A tisztítás hiánya (annyira hulla/zombi volt mindenki, hogy nem volt rá senkinek ereje - ez hiba volt), a sok homok és kosz megtette a magáét. A második nap már teljesen a gyakori ajadályokról szólt.

A Derya alapvetően jó fegyver, megbízható, HA a felhasználó befejezi a gyártás utolsó lépéseit. Kicsit olyan, mint a Keserű termékek. Utómunkát igényelhet. De all in all ennyi pénzért jó vétel, és minden magyar Open versenyzőnek Deryája volt. Hogy, hogy nem. Ami viszont egyenesen botrányos, azok a hányadék tárak - a használhatatlanság határán mozogtak, olyan nehéz tárazni, hogy vért fogsz hugyozni.
Máshol is folyt vér
Ez viszonykag könnyen orvosolható, de verseny előtt sajnos nem tettük meg, mert még nem tudtuk, mit, hogyan. Ezek mind jól előjöttek.
A verseny fő célja a felkészülesen kívül - legalábbis részemről - a stresszteszt volt (ember, felszerelés, minden). Ez fényesen sikerült.

Akire viszont büszke vagyok, az a fiam. A közel 100 fős verseny egyetlen Junior, és egyben egyetlen Super Junior versenyzője. DQ közelébe sem került, szépen fegyelmezetten mozgott mind a 24 pályán. Durva hibát sem vétett (én bezzeg figyelmetlenségből hagytam ki célt, ő nem) 15 évesen letolta a full Buzsák Brutality programot úgy, a felnőttek is alig bírtak lábon maradni. Legalabbis ez a felnőtt majdnem kidőlt - de Fortitu sem tűnt ám annyira fittnek a második nap végén. (wink) Most már teljesen biztos vagyok benne, hogy Robinak az EB is menni fog. Ott csak napi 6 pályát kell lőni majd,

A verseny egyetlen Grand Seniorja (nem is tudtam, hogy létezik ilyen) es egyetlen Super Juniorja
Végezetül, egy kis Doom feeling:
Shotgun shells are red
Demons are nocturnal
Halo may be infinite
But DOOM is Eternal!

Köszi a beszámolót Petya, nem is nagyon tudok semmit hozzátenni. Életre szóló élmény volt az biztos, de túl volt az élvezeten az is tuti.
Egy jelentősebb problémát kihagytál a sztoriból, de gondolom nem akarsz vele dicsekedni
A videókat már összevagdostam, a 24-ből ha jól számolom, egy pálya felvétele hiányzik. Viszont sok ember arca látszik itt-ott, ezeket el akarom homályosítani inkább, nem tudom ki örülne, ki nem örülne, ha szerepel.
Egy jelentősebb problémát kihagytál a sztoriból, de gondolom nem akarsz vele dicsekedni

A videókat már összevagdostam, a 24-ből ha jól számolom, egy pálya felvétele hiányzik. Viszont sok ember arca látszik itt-ott, ezeket el akarom homályosítani inkább, nem tudom ki örülne, ki nem örülne, ha szerepel.
Bemásolom, amit még privát írtam egy ismerősnek. Neki már mutattam a nyers vidit is:
Derya igen. A tár botrányosan szar. Általában 9 lőszerrel táraztuk. A zárakasztó működik, de vissza kell kísérni kézzel a zárat, különben a teli tárnál nem tudja kitolni az első lőszert. Elöl lévő zárnál elég nehéz berakni is a tárat sokszor. A legtöbb baj forrása tehát a tár, be kell otthon fejezni a gyártást, egy az egyben Keserű "minőség".
A fegyver maga 500 lövés fölött kezdett el széthullani. A videóban a tárkioldó adta meg magát (7 perc körül), végül sikerült még pár lövést leadnom kézzel helyén tartott tárral. Egyszer széthullott a biztosító is, sos sikerült összelegózni, de másik lövő egyik pályája elment ezen.
Nagyon sokmindent mindenféle csavarok, menetek tartanak a helyén (brutál körülményes a rendes szétszedése is), ezek mind mind szétrázódtak a verseny második napjára.
Összefoglalva: ha az ember befejezi a gyártást, elsősorban a táron, valamint bemenetrögzítőz mindent, meg verseny közben utánhuzogat, akkor nagyon jó puskát lehet belőle csinálni. Akkor is kérdés az anyagminőség és tartósság hosszú távon persze. Kb 1100 lövést tettünk bele a versenyen, 500 után kezdődtek a komolyabb problémák, meg akadályok. Ha lett volna energia az első nap végén karbantartani, akkor vszeg jobban muzsikált volna. Bár a karbantartáshoz jól jött volna ez a tapasztalat is, hogy mi hogyan hullik szét rajta.
Derya igen. A tár botrányosan szar. Általában 9 lőszerrel táraztuk. A zárakasztó működik, de vissza kell kísérni kézzel a zárat, különben a teli tárnál nem tudja kitolni az első lőszert. Elöl lévő zárnál elég nehéz berakni is a tárat sokszor. A legtöbb baj forrása tehát a tár, be kell otthon fejezni a gyártást, egy az egyben Keserű "minőség".
A fegyver maga 500 lövés fölött kezdett el széthullani. A videóban a tárkioldó adta meg magát (7 perc körül), végül sikerült még pár lövést leadnom kézzel helyén tartott tárral. Egyszer széthullott a biztosító is, sos sikerült összelegózni, de másik lövő egyik pályája elment ezen.
Nagyon sokmindent mindenféle csavarok, menetek tartanak a helyén (brutál körülményes a rendes szétszedése is), ezek mind mind szétrázódtak a verseny második napjára.
Összefoglalva: ha az ember befejezi a gyártást, elsősorban a táron, valamint bemenetrögzítőz mindent, meg verseny közben utánhuzogat, akkor nagyon jó puskát lehet belőle csinálni. Akkor is kérdés az anyagminőség és tartósság hosszú távon persze. Kb 1100 lövést tettünk bele a versenyen, 500 után kezdődtek a komolyabb problémák, meg akadályok. Ha lett volna energia az első nap végén karbantartani, akkor vszeg jobban muzsikált volna. Bár a karbantartáshoz jól jött volna ez a tapasztalat is, hogy mi hogyan hullik szét rajta.
Gratulálok Nektek!
Köszi a beszámolót, jó volt bepillantást nyerni egy ilyen versenybe is!

Arra gondolsz, amikor kialvatlanságomban a szállason hagytam a kocsim kulcsát, és döntenünk kellett hogy beqrjuk az ablakot, kivesszük a fegyvert és papírok nélkül használjuk, vagy pedig sebességhatárokra fittyet hányva, a másik autóval rohamtempóban tűzünk vissza a szállasra, a mellényemert amiben a kulcs es papírok vannak, annak reményében hogy “csak” egy pályát késünk le? Miközben a fiam könyörög a match direktornak hogy lecci várjanak meg.. És vegül 20 percet késve késve érkezünk de a verseny is csúszik pont ugyanannyit úgyhogy úgy teszünk mintha minden a terv szerint menne és pléhpofával beállunk a squadba mintha mi sem történt volna?
Na jó azt mégse írhatom le, mert annyira ciki lenne…

#mindentismegoldunk #okosba

Kialvatlanság, mi?Petya357 írta: ↑2025.04.01. 23:17 Arra gondolsz, amikor kialvatlanságomban a szállason hagytam a kocsim kulcsát, és döntenünk kellett hogy beqrjuk az ablakot, kivesszük a fegyvert és papírok nélkül használjuk, vagy pedig sebességhatárokra fittyet hányva, a másik autóval rohamtempóban tűzünk vissza a szállasra, a mellényemert amiben a kulcs es papírok vannak, annak reményében hogy “csak” egy pályát késünk le? Miközben a fiam könyörög a match direktornak hogy lecci várjanak meg.. És vegül 20 percet késve késve érkezünk de a verseny is csúszik pont ugyanannyit úgyhogy úgy teszünk mintha minden a terv szerint menne és pléhpofával beállunk a squadba mintha mi sem történt volna?
Na jó azt mégse írhatom le, mert annyira ciki lenne…![]()
#mindentismegoldunk #okosbamég mindig jobban jártunk mint az a versenyző akinek a puskáját elvesztette a légitársaság.
Öregszel, koma!

"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Hehe. Idén 49 éves leszek, ha megélem. Ez a legrosszabb kor. 18-49 évesekkel kell versenyezni, a Senior pedig csak 50-től kezdődik….

Egyenkent pedig nyilván ez csak kifogas, egy csomó kisebb versenyen van Senior aki lenyom mindenkit egyszerüen azert, mert jobban lő és tapasztaltabb (jobb a taktikája, jobb a stratégiája, kevesebb hibát vét)
A Super Senior 60+, ebben a korban úgy láttam még mindig nagyon komoly szint tartható, de már nem igazán szokták megnyerni az Overallt. A Grand Senior pedig 70+ - az MDLSZ tudtommal nem használja, de az IPSC stabálykönyvben benne van.
Én még sosem indultam seniorban, 50+ korom ellenére. Csak azért, mert ott kevesebb induló van, könnyebb dobogóra jutni? Minek...Petya357 írta: ↑2025.04.02. 09:51 Hehe. Idén 49 éves leszek, ha megélem. Ez a legrosszabb kor. 18-49 évesekkel kell versenyezni, a Senior pedig csak 50-től kezdődik….![]()
Egyenkent pedig nyilván ez csak kifogas, egy csomó kisebb versenyen van Senior aki lenyom mindenkit egyszerüen azert, mert jobban lő és tapasztaltabb (jobb a taktikája, jobb a stratégiája, kevesebb hibát vét)
A Super Senior 60+, ebben a korban úgy láttam még mindig nagyon komoly szint tartható, de már nem igazán szokták megnyerni az Overallt. A Grand Senior pedig 70+ - az MDLSZ tudtommal nem használja, de az IPSC stabálykönyvben benne van.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
- montecarlo
- Fórumtag
Megértem, hasonló nálam is
BerChester írta: ↑2025.04.02. 09:42 ...de ahogy IPSC PCC-t is MP5-össel lövöm tuningolt AR-15 helyett, úgy pisztoly esetében is inkább ezzel a durva "szerszámmal" szeretném leküzdeni a célokat, nem pedig egy erre ideális minőségi sport "műszerrel". Csak úgy az élmény kedvéért, önmagamat legyőzve, s nem a sporttársakat.
Szia,Fortitu írta: ↑2025.04.01. 18:46 Derya ... A tár botrányosan szar. ...
Osszehasonlitas Saiga-12K-val:
Sokezer (tippre: 10 000-20 000) lovesig Steel-challenge ertelemben teljesen jo fegyver volt, vagyis semmi nem tort el, semmi nem ment tonkre, nem esett szet, es csak neha volt vele akadaly, de messze kevesebb mint 25 lovesenkent 1 (gyari allapotban).
Elfogadhato mennyisegben kellett takaritani. Igazabol elfelejtettem a talan legfontosabb pontjan takaritani, kb. 3 eves volt (sokezer loves utan), amikor a cseh EB-n (mikor maskor

Ami zavart benne, hogy szamomra nagyon nehezen megtanulhato es kivitelezheto volt a tarcsere. Vettem hozza tartolcsert, Kotroczo Laci felszerelte (es atalakitotta a tarakat), onnantol kezdve megszunt ez a gond.
Szokasos open fegyvertulajdonos betegsegkent vettem hozza megnovelt meretu tarkioldot (ezt is Laci szerelte be), Level III verseny elotti edzesen ellottem 250 soretes loszert hibatlanul. Sporolosan olcso 24g loszerrel edzettem, a 32 grammosat meghagytam versenyre. Ahol nehany lovesenkent kiesett a tar.

A nem gyari 12-es tarak megbizhatatlanok voltak, 10-esre levagva megjavultak (valoszinuleg rugocserevel is javithato lett volna, de ez egyszerubb volt, nem sokkal kesobb az IPSC betiltotta a 12-es tarakat, szoval minden szempontbol jo volt a levagas).
Aztan tonkrement a zardugatju, es annyit szivtam vele, hogy mar nem motival, hogy mukodjon.
Bel
Ellőttetek vele 40-80 karton (=több, mint egy raklap), mai árakon másfél-három millió ft kisker értékű lőszert?

És kibirta hiba nélkül? Wow! Akkor ehhez képest egy Derya tényleg Keserű.

Benelli M2 SP benchmark - igaz nem doboz, hanem csőtáras - nem akadt szinte soha, 32, 28, 24, sőt 21 grammos löszerrel is! 500+ lövést bírt pucolás nélkül. Többet nem mertem várni. Kritikus hiba egy volt - becsípődött a csótár rugója, nem adogatott. Dec ez nem a fegyver hibája, hanem helytelenül szereltem össze.
Szia,
Tudom, nem latszik az eredmenyeimen, de en regen sokat lottem soretes puskaval.
A 250 loves/edzes nagyon ritka volt (100-150 volt a szokasos), de sok edzesen, sok versenyen voltam. Regen volt sok kicsi IPSC verseny (sorettel is), nem csak nagyritkan nagy, de azert nagy versenyeken is voltam (igaz, abbol a 2006-os gorog EB-n es a 2013-as USA PanAm-on nem Saigaval lottem, de a 2009-es cseh EB-n es a 2012-es Debreceni VB-n igen).
Az egy nap meglott 16 palyas Bennelli Kupakat/CESO-kat nem szamitom a nagy versenyek koze.

Bel
Itt vannak a sörétes vereseny felvételei. Ha jól számolom, egy pálya hiányzik:
Szia,
Szerintem a 32 grammos loszer kb 2000 J, a 28 grammos gyengebb, ennek megfelelo ara'nyban (13%) kapott kisebb terhelest a soretes lovesenkent, mint egy AK.
Bel