Jog & Fegyver, fegyverliberalizáció

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan

gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Re: Jog & Fegyver, fegyverliberalizáció

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

aksurv írta: 2025.03.18. 21:45
A BMzes pedig egyszerűen faszság, mert aki BMzik az láthatóan nincs tisztában a magyar jogalkotással.
A BM egy jellemzően végrehajtó szerv a fegyver szabályokról pedig nem köztisztviselők, hanem politikusok döntenek A BM maximum a kulimunkát pl kodifikációt végzi benne.
TE pedig a fent leírtak alapján MAXIMÁLISAN NEM VAGY TISZTÁBAN A BANÁNISZTÁNI JOGALKOTÁSSAL. Én meg közelről láttam, kvázi belülről.

Néha pontosan meg tudom mondani, hogy dr. XY határőr alezredes, osztályvezető hol nyúlt bele, vagy hol nyúlt bele SC, hol nyúlt bele néhai K. I. ddtbk asszony. Pontosan tudható melyik rendelkezés melyik magáncéggel való kibaszásra született az idők során, és hogyan torzult. Pontosan tudom mit lehetett meglepően könnyen átvinni és mit teljesen reménytelen.

A BM maga a jogalkotó, az ORFK igrend maga a jogalkotó.

Még ha valamire konkrét politikai megrendelés is lenne, azt is átfirkálgatják, aztán lesz belőle olyan foshalom, mint a lőszer-tárolóhely-szabályozás, amit aztán 2 hónappal később maguk kényszerültek átírni.

A politikai szint nem ért hozzá, nem érdekli, megvezethető, nem is érti mi az A7 kategória, aminek betiltását egyszerű kihagyással intézte a BM, nem is olvassa el.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
aksurv
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: aksurv »

gvass1 írta: 2025.03.19. 06:15 TE pedig a fent leírtak alapján MAXIMÁLISAN NEM VAGY TISZTÁBAN A BANÁNISZTÁNI JOGALKOTÁSSAL. Én meg közelről láttam, kvázi belülről.

Néha pontosan meg tudom mondani, hogy dr. XY határőr alezredes, osztályvezető hol nyúlt bele, vagy hol nyúlt bele SC, hol nyúlt bele néhai K. I. ddtbk asszony. Pontosan tudható melyik rendelkezés melyik magáncéggel való kibaszásra született az idők során, és hogyan torzult. Pontosan tudom mit lehetett meglepően könnyen átvinni és mit teljesen reménytelen.

A BM maga a jogalkotó, az ORFK igrend maga a jogalkotó.

Még ha valamire konkrét politikai megrendelés is lenne, azt is átfirkálgatják, aztán lesz belőle olyan foshalom, mint a lőszer-tárolóhely-szabályozás, amit aztán 2 hónappal később maguk kényszerültek átírni.

A politikai szint nem ért hozzá, nem érdekli, megvezethető, nem is érti mi az A7 kategória, aminek betiltását egyszerű kihagyással intézte a BM, nem is olvassa el.
Nem érted még mindig.
Ha a foci módjára olyan politikai hatalom lenne ami fegyvereket támogatná akkor holnaptól a BM arra írna szabályokat,
Es XY alezredes erre a döntésre kizárólag az értettem választ adná, vagy repülne a Tescoba biztonsági őrnek.
A BM a betilto politikai akarathoz teszi hozzá a maga rosszindulatát és nem létező szaktudását, de saját dontesei csak javaslatok és miniszteriumu részletszabalyozas szintjén vannak. Amit leirtal azt azért teheti meg mert engedik nekik és hülyék hozzá. Amikor viszont tényleg leszólnak nekik, akkor csicskulás van
Konkrétan a legnagyobb faszság amit bele akartak tenni az eu direktíva kapcsán a fegyvertörvénybe, az nem lobbizás meg szakmai egyeztetés, hanem egyetlen telefon miatt nem került bele.. Legalábbis igy mesélte az egyik barátom anyosanak a macskája.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2025.03.19. 06:46
Ha a foci módjára olyan politikai hatalom lenne ami fegyvereket támogatná akkor holnaptól a BM arra írna szabályokat,
Es XY alezredes erre a döntésre kizárólag az értettem választ adná, vagy repülne a Tescoba biztonsági őrnek.
EZ így van, de ez az örök élet, ingyen sör kategória. Teljesen hülyeség ezen filozofálni, azon ÉRDEMES, ami VAN.

A mindenkori banánisztáni politikai főhatalom csak a vadászok érdekeit tudja nézni, a többit legjobb esetben nagy ívben leszarja.

Minden szabályozást tehát a maga - fegyvergyűlölő - gondolkodásmódja alapján a BM és az ORFK végez, ismert színvonalon. Tehát A BM A JOGALKOTÓ.
Ez VAN.

Minden más: VALÓSÁGTAGADÁS A RÉSZEDRŐL.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.03.19. 06:50 EZ így van, de ez az örök élet, ingyen sör kategória. Teljesen hülyeség ezen filozofálni, azon ÉRDEMES, ami VAN.

A mindenkori banánisztáni politikai főhatalom csak a vadászok érdekeit tudja nézni, a többit legjobb esetben nagy ívben leszarja.

Minden szabályozást tehát a maga - fegyvergyűlölő - gondolkodásmódja alapján a BM és az ORFK végez, ismert színvonalon. Tehát A BM A JOGALKOTÓ.
Ez VAN.

Minden más: VALÓSÁGTAGADÁS A RÉSZEDRŐL.
A vadászat pontosan a BM korlátait mutatja.
Nem tudnak hozzányúlni, mert nálunk az ami az angolszászoknál a golf, az elit és az elithez tartozás szimbóluma.
A BM vezetői nem betiltani akarják hanem a kezüket lábukat törik, hogy részt vegyenek benne.
Az államtan alapfogalmaiba meg had ne menjek már bele.
aksurv
Veterán
Veterán

Ez is megérne egy cikket. Ott van benne az eredeti forrás.
A lengyel tesók fegyverkeznek.
https://mandiner.hu/kulfold/2025/03/tob ... lorszagban
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2025.03.24. 08:45 Ez is megérne egy cikket. Ott van benne az eredeti forrás.
A lengyel tesók fegyverkeznek.
https://mandiner.hu/kulfold/2025/03/tob ... lorszagban
MÓTVÁ!!!

Post by gvass1 » 2025.03.05. 07:01

https://www.kaliberinfo.hu/hirek/lengye ... melkedese/
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2025.03.24. 08:58 A lengyeles cikkét olvasd az is fent van telexen is csak abban nincsen eredeti forrás.

Mondjuk a telexes sajtómunkás mintegy véletlenül kihagyta a legfontosabb mondatot a hírből:

"Andrzej Turczyn jogász leszögezte: a fegyvertartási engedélyek számának ugrásszerű növekedése miatt nem nőtt a legálisan tartott fegyverrel elkövetett bűntettek száma. "
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.03.24. 09:07 Mondjuk a telexes sajtómunkás mintegy véletlenül kihagyta a legfontosabb mondatot a hírből:

"Andrzej Turczyn jogász leszögezte: a fegyvertartási engedélyek számának ugrásszerű növekedése miatt nem nőtt a legálisan tartott fegyverrel elkövetett bűntettek száma. "
Na és ez vajon miért?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2025.03.27. 11:41 Tegnap voltam a Scotland Yardon, nagyon sok ügyet intézni, egyszerre. Eleve két időpontot foglaltam.

Az ügyintéző kicsit lesápadt, amikor felsoroltam, hogy :

- új fegyver beiratás
- lakcím változás
- tárolóhely váltás
- lőszerelem tároló hely váltás
- upgrade normál tárolóhelyről A kat szobára (nem a fegyverek, mert 20 elég , hanem a lőszer miatt csináltam, meg hogy majd akár lehessen A kat fegyver)
- upgrade otthoni lőszerem tárolóról kültérire (ott nagyobb a lőpor és csapi limit 10 kgbés 25 000 db ha nem lakott a helyiség)
- fegyverismereti vizsga és orvosi igazolás másolata (egy másik ügyhöz kell)
- lövészetvezetői igazolás I.o. vagy azt meghaladó minősítés alapján .

Ehhez képest alig több, mint egy óra alatt meglett minden, azt utolsón kívül (először meg kell várni a fegyverismereti kikeresését, hogy elindíthassam a lövészetvezetőit :( ami mondjuk egy vicc, higyen az egyben a barnskönyv feltétele). Volt olyan, hogy egyszerre 3 ember (ki mihez ért a legjobban) dolgozott az ügyeimen, méghozzá egymással kommunikálva. :!: Wow. A földesúr aznap kegyes volt a jobbággyal 8-) Witzet félretéve - tényleg ügyesek, profik és jófejek voltak, pedig kicsit tartottam tőle, hogy ez így egyszerre too much lesz… . :roll:

“Hogy ne csak szidjuk a hatóságokat” rovatunkat hallották.

Érdekességek:
Riasztóhoz kell a (ronda, és tök haszontalan, úgyse figyel rá senki) kültéri vijjogó is,
nem elég a vonuló szolgálat. Kaptam plusz időt felszereltetni
Ellenőrzéskor le is tesztelnek majd mindent. Nem vsak hogy megvan, hanem hogy működik is.
Az új, szebb, jobb tároló hely azonnal él. Nem az ellenőrzés pillanatától, amikor leütik hogy megfelelt, hanem instant, mostantól ahogy beírták. Ezt nem tudtam.
A kb 25 éve letett fegyvervizsgát nem lesz könnyű kikeresniük, de ez a szolgáltatás - meglepő módon - ingyenes, és “8 napos.”

Mondjuk ezt megint csak kitalálták, mert a jogszabályban nem ez van:

"(2) A tárolásra szolgáló helyiség nyílászáróit acélráccsal vagy ultraerős biztonsági fóliával kell ellátni, valamint a tárolóhelyet őrszemélyzettel kell őrizni vagy távfelügyeleti rendszerbe bekötött elektronikus riasztóberendezéssel kell ellátni

a) „A” kategóriába tartozó lőfegyver,

b) * 20 darabot meghaladó számú működőképes lőfegyver, vagy

Forrás: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0400253.kor

Tehát dícséretes, hogy gyorsak és készségesek voltak, de olyanok, mint az AI: hallucinálnak.
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: smith15 »

Hogy azért szidjuk is kicsit őket..
Barátom beadott egy GR viselési kérelmet, hajcihők árán külön befizette a díjat (mert azóta sem sikerül átírni pár sort a rendszerben az árakkal kapcsolatban), de kavarodás volt, elutasították, mert hogy nem látták a befizetést. Betelefonált, megbeszélték, elmondták hogy igen, félrement a dolog, látják a pénzt, VISZONT(!), jelen formában akkor sem adják ki az engedélyt, mert hogy van neki másik viselésije más fegyverre, aminek le van járva az MKH kártyája... Tehát addig nem adnak ki új viselésit, amíg a meglévő viselésis fegyvereknek meg nem hosszabbítja a kártyájukat... Ez megint valami új agymenés..? Vagy ezt honnan szülték?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

smith15 írta: 2025.03.27. 13:08 Hogy azért szidjuk is kicsit őket..
Barátom beadott egy GR viselési kérelmet, hajcihők árán külön befizette a díjat (mert azóta sem sikerül átírni pár sort a rendszerben az árakkal kapcsolatban), de kavarodás volt, elutasították, mert hogy nem látták a befizetést. Betelefonált, megbeszélték, elmondták hogy igen, félrement a dolog, látják a pénzt, VISZONT(!), jelen formában akkor sem adják ki az engedélyt, mert hogy van neki másik viselésije más fegyverre, aminek le van járva az MKH kártyája... Tehát addig nem adnak ki új viselésit, amíg a meglévő viselésis fegyvereknek meg nem hosszabbítja a kártyájukat... Ez megint valami új agymenés..? Vagy ezt honnan szülték?
Gondolom lőfegyvere és barnakönyve nincsen. Ilyenkor kell írásban kérni a fenti "állítást", és jelezni, hogy elballag vele az ügyészségre. Hamar, sőt rögvest a kezében lesz a viselési.
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2025.03.27. 13:17 Gondolom lőfegyvere és barnakönyve nincsen. Ilyenkor kell írásban kérni a fenti "állítást", és jelezni, hogy elballag vele az ügyészségre. Hamar, sőt rögvest a kezében lesz a viselési.
Nem könyves.
És ugyan ezt mondtam neki az itt tanultak alapján. Annyival kiegészítve, hogy legyenek kedvesek mutassák meg hogy mire hivatkozva mondják ezt.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

smith15 írta: 2025.03.27. 13:27 Nem könyves.
És ugyan ezt mondtam neki az itt tanultak alapján. Annyival kiegészítve, hogy legyenek kedvesek mutassák meg hogy mire hivatkozva mondják ezt.
Csak akkor biztasd ilyesmire, he soha életében tuti nem is fog akarni barnakönyvet.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2025.03.27. 14:31 Csak akkor biztasd ilyesmire, he soha életében tuti nem is fog akarni barnakönyvet.
Ez a lakosság 99,9%-a feletti érték:-)

(És amúgy meg, ha jogilag igaza van, és mondjuk 10 év múlva akar majd barnakönyvet, mi baja lehet belőle, ha amúgy minden rendben van és minden feltételnek megfelel? SŐT, inkább kevésbé fognak vele baszakodni, ha tudják, hogy nem dől be minden légből kapott faszságnak és tudja hol kell a hatóságot feljelenteni.)
tornas78
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: tornas78 »

gvass1 írta: 2025.03.27. 13:17 Gondolom lőfegyvere és barnakönyve nincsen. Ilyenkor kell írásban kérni a fenti "állítást", és jelezni, hogy elballag vele az ügyészségre. Hamar, sőt rögvest a kezében lesz a viselési.
Mi van ha nem kapja meg írásban a fenti "állítást"? Akkor mivel megy az ügyészségre?
Mindenki vár valamit...
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

tornas78 írta: 2025.03.27. 15:23 Mi van ha nem kapja meg írásban a fenti "állítást"? Akkor mivel megy az ügyészségre?
Ebben az esetben nem nála pattog a labda, mert az engedélykérelmet írásban kell elutasítani.

Tehát
a, megadják (ez is írásban történik)
b, valamit írni kell (határozat), hogy milyen okból utasítják el a kérelmet. (Amiben jogszabályhelyeket kell említeni meg fellebbezési lehetőséget leírni stb., és pontosan, névvel, rendfokozattal kell megjelölni, hogy ki érte a felelős.)
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

gvass1 írta: 2025.03.27. 15:28 Ebben az esetben nem nála pattog a labda, mert az engedélykérelmet írásban kell elutasítani.

Tehát
a, megadják (ez is írásban történik)
b, valamit írni kell (határozat), hogy milyen okból utasítják el a kérelmet. (Amiben jogszabályhelyeket kell említeni meg fellebbezési lehetőséget leírni stb., és pontosan, névvel, rendfokozattal kell megjelölni, hogy ki érte a felelős.)
Vagy, ha nem akarja már viselni a régieket, visszaadja azokat a viselésiket. Mert ha olyat visel, aminek lejárt a műszakilja, úgyis bevonják rá az engedélyt, nem? Tudtommal (nemóvastamvissza) arra lehet viselésit kérni, és addig lehet viselni, míg érvényes az MKH sajtfecni. Vagy rosszul emléxem?
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

jó ha van írta: 2025.03.27. 17:18 Vagy, ha nem akarja már viselni a régieket, visszaadja azokat a viselésiket. Mert ha olyat visel, aminek lejárt a műszakilja, úgyis bevonják rá az engedélyt, nem? Tudtommal (nemóvastamvissza) arra lehet viselésit kérni, és addig lehet viselni, míg érvényes az MKH sajtfecni. Vagy rosszul emléxem?
Ez a hatósági értelmezés igen. A gvass féle pedig, hogy a viselés nem használat. Használathoz kéri a jogszabály a vizsga meglétét.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

Fortitu írta: 2025.03.27. 17:34 Ez a hatósági értelmezés igen. A gvass féle pedig, hogy a viselés nem használat. Használathoz kéri a jogszabály a vizsga meglétét.
Vagyis hordhatja, de ha megönvédte vele magát, akkor kapásból bünti a lejárt MKH miatt?! :o
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2025.03.27. 17:34 Ez a hatósági értelmezés igen. A gvass féle pedig, hogy a viselés nem használat. Használathoz kéri a jogszabály a vizsga meglétét.
Az önvédelmi eszköznek nem az a használati módja, hogy viselem? Ha már a szavakat forgatjuk: ha gyakorlok vele, az is használat. Egy éles önvédelmivel történő gyakorlás is használat, ha nem is klasszikus fegyverhasználat, mikor személyre adok le lövést.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
pogessor
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: pogessor »

jó ha van írta: 2025.03.27. 17:56 Az önvédelmi eszköznek nem az a használati módja, hogy viselem?
Ha azt a szót hallod, hogy "fegyverhasználat", akkor mire gondolsz? Arra, hogy valaki lőtt egy fegyverrel, vagy arra, hogy valaki rejtetten viselte az önvédelmi célú eszközét-fegyverét? Szerintem ne akarjuk összemosni a viselés és használat fogalmait, mert azért azt nehéz lesz.
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2025.03.27. 14:31 Csak akkor biztasd ilyesmire, he soha életében tuti nem is fog akarni barnakönyvet.
Miért,mi hátráltatná a barnakönyvnét egy ilyen esetben?
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

smith15 írta: 2025.03.27. 18:09 Miért,mi hátráltatná a barnakönyvnét egy ilyen esetben?
Pár év múlva is emlékezni fognak rá, és elég kiszolgáltatott poziban van azért egy fegyvertartó. Be lehet vállalni, csak ezzel is legyen tisztában.

Másrészről meg bár hülyeség a törvény, de az értelmezésük ezúttal nem olyan mértékben valóságtól elrugaszkodott, mint sok esetben.
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2025.03.27. 18:16
Másrészről meg bár hülyeség a törvény, de az értelmezésük ezúttal nem olyan mértékben valóságtól elrugaszkodott, mint sok esetben.
Szerintem ebben az esetben pont de. Milyen alapon nem adnak meg egy viselésit egy fegyverre, azért mert egy másiknak lejárt a kártyája? Minden fegyver "külön ügy". Ha egy viselési lenne X fegyverre és valamelyiknek lejárna,akkor esetleg megérteném,de így semmiképp sem.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Nem Gvass-féle, hanem az Ftv. 2. § EZT mondja ki. Csak a sündőrségen nem olvasnak törvényt, hanem hallucinálnak.
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

smith15 írta: 2025.03.27. 18:35 Szerintem ebben az esetben pont de. Milyen alapon nem adnak meg egy viselésit egy fegyverre, azért mert egy másiknak lejárt a kártyája? Minden fegyver "külön ügy". Ha egy viselési lenne X fegyverre és valamelyiknek lejárna,akkor esetleg megérteném,de így semmiképp sem.
Ja, amúgy ezt nem értem én sem.
Több fegyverre is van viselésim, van olyan amit régóta nem hordok; most ha annak lejár az MKH-ja, akkor nem adnak ki új fegyverre viselésit..?
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

pogessor írta: 2025.03.27. 18:01 Ha azt a szót hallod, hogy "fegyverhasználat", akkor mire gondolsz? Arra, hogy valaki lőtt egy fegyverrel, vagy arra, hogy valaki rejtetten viselte az önvédelmi célú eszközét-fegyverét? Szerintem ne akarjuk összemosni a viselés és használat fogalmait, mert azért azt nehéz lesz.
Azért ez elég gyenge mutatvány, hogy kiragadsz egy részt abból, amit írtam, aztán a számba adsz olyat, aminek pont az ellenkezőjét írtam abból a bejegyzésből, amiből önkényesen kiemeltél egy részt. Ráadásul itt tudatosan kerültem a "fegyverhasználat" kifejezést. Helyette a "fegyver használata"-ról írtam, ami ugye tök más.
Ezt írtam ugyanis:
"Az önvédelmi eszköznek nem az a használati módja, hogy viselem? Ha már a szavakat forgatjuk: ha gyakorlok vele, az is használat. Egy éles önvédelmivel történő gyakorlás is használat, ha nem is klasszikus fegyverhasználat, mikor személyre adok le lövést."
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

!!! Fegyverügyintézés: CSAK ONLINE VÉGEZHETŐ HAMAROSAN !!!
(Egyrészt örülne az ember a digitalizáció előretörésének, másrészt akkor minek marad meg a barnakönyvbe tollal belefirkálgatás? Meg a végrehajthatóságával kapcsolatos kérdések is eléggé aggasztóak...)

https://www.kaliberinfo.hu/hirek/fegyve ... hamarosan/

Kép
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2025.04.01. 06:21 !!! Fegyverügyintézés: CSAK ONLINE VÉGEZHETŐ HAMAROSAN !!!
(Egyrészt örülne az ember a digitalizáció előretörésének, másrészt akkor minek marad meg a barnakönyvbe tollal belefirkálgatás? Meg a végrehajthatóságával kapcsolatos kérdések is eléggé aggasztóak...)

Kép
Ez várható volt azért. Ahogy a cikkben van, egyesület már jó régóta csak így intézhet akármilyen ügyet. Aztán ott is be kell menni személyesen is...
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: RatRace »

Fortitu írta: 2025.04.01. 07:25 Ez várható volt azért. Ahogy a cikkben van, egyesület már jó régóta csak így intézhet akármilyen ügyet. Aztán ott is be kell menni személyesen is...
Jajj, te fijjú.
Sztem nézz a telefonodra.
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

gvass1 írta: 2025.04.01. 06:21 !!! Fegyverügyintézés: CSAK ONLINE VÉGEZHETŐ HAMAROSAN !!!

Kép
Mijaqrvaannyáért kell DÁP-ozni (ami amúgy jó lenne) IS és papírozni IS egyszerre??
Ez a féldigitális fél-papíralapú elcseszett megoldás legalább olyan, mint amikor egy ló megkettyintett egy nőt és megszületett a kentaur.

Amikor azt hiszed, hogy a magyar bürokráciánál már nincsen lejjebb, akkor itt a perzselő bizonyíték, hogy tévedtél.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

TotoHU írta: 2025.04.01. 07:54 Mijaqrvaannyáért kell DÁP-ozni (ami amúgy jó lenne) IS és papírozni IS egyszerre??
Ez a féldogitális fél-papíralapú elcseszett megoldás legalább olyan, mint amikor egy ló megkettyintett egy nőt és megszületett a kentaur.

Amikor azt hiszed, hogy a magyar bürokráciánál már nincsen lejjebb, akkor itt ez a perzselő bizonyíték, hogy tévedtél.
Inkább a Brüsszeli bürokraták kezét látom most az ügyben. Gondolom megint az EU kényszerítette hazánkat az izzadságszagú digitalizációra, mert valami hülye hataridőt kell betartani… iés így sikerült
Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.04.01. 07:59 Inkább a Brüsszeli bürokraták kezét látom most az ügyben. Gondolom megint az EU kényszerítette hazánkat az izzadságszagú digitalizációra, mert valami hülye hataridőt kell betartani… iés így sikerült
Bandligy után szabadon: boldog Hugo napot! :-D
cujoe
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: cujoe »

Kép
Nem akarok ünneprontó lenni de nézzük már meg a naptárat.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

cujoe írta: 2025.04.01. 08:18 Nem akarok ünneprontó lenni de nézzük már meg a naptárat.
El se kellett olvassam a cikket, hogy leessen.

Ennyire már ismerhetnétek gvass1-et... :lol: :lol: :lol:
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

cujoe írta: 2025.04.01. 08:18 Nem akarok ünneprontó lenni de nézzük már meg a naptárat.
Korán reggel még nem akartam lelőni a poént! :twisted:
cujoe
Veterán
Veterán

Elnézést kérek. Jövőre visszafogom magam. Csak már kezdtek beindulni. 🤭
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Olyan ünneprontók vagytok.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2025.04.01. 08:23 Olyan ünneprontók vagytok.
Ez az elektronikus ügyintézés fegyverügyben pont ilyen:

- Te Kohn, nézd azt a Márit! Még egyszer meg akarom kapni!
- Hogyhogy, Grün, hát egyszer már megvolt?
- Nem, de egyszer már akartam!

:-D
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2025.04.01. 07:25 Ez várható volt azért. Ahogy a cikkben van, egyesület már jó régóta csak így intézhet akármilyen ügyet. Aztán ott is be kell menni személyesen is...
Az a baj, hogy így elolvasva még nekem is olyan valószerűnek tűnt, hogy tényleg bármikor bevezethetik:-))

Az "elővezetéses" baromság sem olyan elrugaszkodott ám: igrendes dolgozótól hallottam, hogy szerinte ezt kéne csinálni, ha nem érkezik be a jobbágy 8 napon belül fegyverbejegyzésre.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2025.04.01. 10:13 Az a baj, hogy így elolvasva még nekem is olyan valószerűnek tűnt, hogy tényleg bármikor bevezethetik:-))

Az "elővezetéses" baromság sem olyan elrugaszkodott ám: igrendes dolgozótól hallottam, hogy szerinte ezt kéne csinálni, ha nem érkezik be a jobbágy 8 napon belül fegyverbejegyzésre.
Velem már többször is előfordult, és lyukra futottak volna az elővezetéssel, mert külföldön voltam.

Amúgy csináljanak rendes ügyfélfogadást, és akkor be tudok menni 8 napon belül bármikor. Ha mondjuk még egy pénteki nyitvatartás beleférne, már majdnem civilizált lenne.

Így meg az van, hogy pl. az adásvételi szól csütörtökről, a következő héten külhonban dolgozom, utána következő héten tudok csak bemenni a Tevébe, és írhatom folyton a kérelmeket, hogy külföldi munkavégzés miatt bla-bla.
Trailm
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Trailm »

AndyA írta: 2025.04.01. 10:19 Velem már többször is előfordult, és lyukra futottak volna az elővezetéssel, mert külföldön voltam.

Amúgy csináljanak rendes ügyfélfogadást, és akkor be tudok menni 8 napon belül bármikor. Ha mondjuk még egy pénteki nyitvatartás beleférne, már majdnem civilizált lenne.

Így meg az van, hogy pl. az adásvételi szól csütörtökről, a következő héten külhonban dolgozom, utána következő héten tudok csak bemenni a Tevébe, és írhatom folyton a kérelmeket, hogy külföldi munkavégzés miatt bla-bla.
Normális ügyfélfogadás kellene , nem csa délután 2-ig ....
Így minden apróságra elmegy 1 nap szabadság ...
blint
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: blint »

Petya357 írta: 2025.04.01. 07:59 Inkább a Brüsszeli bürokraták kezét látom most az ügyben. Gondolom megint az EU kényszerítette hazánkat az izzadságszagú digitalizációra, mert valami hülye hataridőt kell betartani… iés így sikerült
Az eIDAS amúgy jó dolog lenne (TLDR; magyar e-ügyintézés account-al az EU bármelyik országában online ügyintézés), de a 2024 szeptemberi határidőt sajnos valójában nem sikerült betartani, pedig. Tovább nem folytatnám, mert politika :)
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Fortitu írta: 2025.04.01. 08:23 Olyan ünneprontók vagytok.
Ja! Egy ilyen ünneprontó jó képességűt ;) már leállítittam hajnali 6 kor, és vagy ő vagy a modik gyorsan visszatörölték - de mindenkit nem lehet… 8-)
Blekk Rájgó
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Blekk Rájgó »

smith15 írta: 2025.04.01. 08:20 Korán reggel még nem akartam lelőni a poént! :twisted:
Én se, bár inkább egy féláron kínált HW88SA-felhozatalra meg egy csomó "fiókból előkerült" éleskonverzióra számítottam 😀.

A kedvencem az önvédelmi lángszóró volt, ami kellően kicsi méretben nem is lenne hülyeség.
Vizimalac
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Vizimalac »

Sziasztok, ma engem is utolert a gazpisztoly vizsgaztatasi telefon. Felhivott egy kedves holgy, hogy tudok-e rola, hogy a viselesis gazpisztolyomnak lejart a muszakija. Mondtam neki, hogy persze, mar vagy 20 eve lejart. Mondta, hogy ket heten belul le kell vizsgaztatni. En meg elmagyaraztam, hogy nem fogom levizsgaztatni, viszont leadom a viselesit, mert soha nem is viseltem. Erdekes, hogy folyamatosan gyozkodott arrol, hogy ne adjam le inkabb vizsgaztassam le. Konkretan mar kerlelt, hogy vizsgaztassam le, nagyon probalt meggyozni. Hiaba, sikerult megbeszelnunk, hogy jovo het szerdan bemegyek es leadom. Ledokumentaljuk es ennyi. Vegig nagyon kedves volt, 17 percet beszeltunk. Megbeszeltuk, az orvosit is, hogy oktoberben ujra talalkozunk. Erdekes ez a vizsgaztatasos keres...
Tokmányos Lomposzaurusz
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Vizimalac írta: 2025.04.01. 18:01 Sziasztok, ma engem is utolert a gazpisztoly vizsgaztatasi telefon. Felhivott egy kedves holgy, hogy tudok-e rola, hogy a viselesis gazpisztolyomnak lejart a muszakija. Mondtam neki, hogy persze, mar vagy 20 eve lejart. Mondta, hogy ket heten belul le kell vizsgaztatni. En meg elmagyaraztam, hogy nem fogom levizsgaztatni, viszont leadom a viselesit, mert soha nem is viseltem. Erdekes, hogy folyamatosan gyozkodott arrol, hogy ne adjam le inkabb vizsgaztassam le. Konkretan mar kerlelt, hogy vizsgaztassam le, nagyon probalt meggyozni. Hiaba, sikerult megbeszelnunk, hogy jovo het szerdan bemegyek es leadom. Ledokumentaljuk es ennyi. Vegig nagyon kedves volt, 17 percet beszeltunk. Megbeszeltuk, az orvosit is, hogy oktoberben ujra talalkozunk. Erdekes ez a vizsgaztatasos keres...
Nem kell bemenni. Elég, ha tértivevényes levélben visszaküldöd a BRFK-nak.
WildBear23
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2025.04.01. 18:15 Nem kell bemenni. Elég, ha tértivevényes levélben visszaküldöd a BRFK-nak.
Sőt, egy ismerősöm ajánlott levélben küldte vissza.
Vizimalac írta: 2025.04.01. 18:01 (...) sikerult megbeszelnunk, hogy jovo het szerdan bemegyek es leadom. Ledokumentaljuk es ennyi. Vegig nagyon kedves volt, 17 percet beszeltunk. Megbeszeltuk, az orvosit is, hogy oktoberben ujra talalkozunk. Erdekes ez a vizsgaztatasos keres...
Irigyellek, hogy ennyi időd van; én csak a hozzám legközelebb állókkal szoktam 5 percnél többet beszélni telefonon. :)

A viselési engedély visszavonásig érvényes, vagy változott valami....?
Az én egyéni szoc problémám, hogy lejárt-e az MKH.
Majd megújítom az MKH kártyát amikor a Gyöngysor felé járok, addig nem viselem.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zora »

WildBear23 írta: 2025.04.01. 19:05 Sőt, egy ismerősöm ajánlott levélben küldte vissza.

Irigyellek, hogy ennyi időd van; én csak a hozzám legközelebb állókkal szoktam 5 percnél többet beszélni telefonon. :)

Ezen sokfelé megy a vita, de a yard értelemzése szerint, az önvédelmi fegyverhez ervényes mkh kell.
És ugyan lehet szabadságharcolni, meg mi van akkor, ha leszarom, de fegyverügyintézés közben végighallgattam, ahogy a fegyverügyes egyeztetett a járőrökkel, hova kell menniük, kit kell keresni, a viselési / mkh miatt. Akinek ez hiányzik, hajrá.
Nyilván ez is megyénként, sőt kapitányságonként változik.
Vizimalac
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Vizimalac »

WildBear23 írta: 2025.04.01. 19:05 Sőt, egy ismerősöm ajánlott levélben küldte vissza.

En visszaviszem, nem jelent problemat, apolom a kapcsolatokat:). Szerdan majd hamarabb indulok a loterre.
Most jol jott ez a kis "kikapcsolodas" egesz nap egy nehez feladaton agyaltunk a csapattal. Ez legalabb kizokkentett.
Mar regen le akartam adni a viselesit, de mindig meggondoltam magam, hatha megis kell. Amugy is szegeny regi gazpisztoly nem is alkalmas onvedelemre:(
Tokmányos Lomposzaurusz
WildBear23
Veterán
Veterán

zora írta: 2025.04.01. 19:55 Ezen sokfelé megy a vita, de a yard értelemzése szerint, az önvédelmi fegyverhez ervényes mkh kell.
És ugyan lehet szabadságharcolni, meg mi van akkor, ha leszarom, de fegyverügyintézés közben végighallgattam, ahogy a fegyverügyes egyeztetett a járőrökkel, hova kell menniük, kit kell keresni, a viselési / mkh miatt. Akinek ez hiányzik, hajrá.
Mármint ezt konkrétan végighallgattad..? :-o
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2025.04.01. 20:27 Mármint ezt konkrétan végighallgattad..? :-o
Az ablak túloldalán történt, igen.
WildBear23
Veterán
Veterán

zora írta: 2025.04.01. 20:42 Az ablak túloldalán történt, igen.
Hu bazz.
Egy sz*aros gázpisztolynak lejárt az MKH kártyája, és ezért járőröket küldenek ki? :-o

És miért? Elveszik a viselésit?

A járőrök dörömböltek a medvabarlang bejáratán; "WildBeart keressük! Jöttünk a viselésiért..!"
"- Nem vagyok itthon!" válaszolta Bear a barlangból.
A járőrök durván elkáromkodták magukat, majd elmentek.
Immár második hónapja vezette Bear az orránál fogva az Ig.Rendet..
;-)
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

WildBear23 írta: 2025.04.01. 20:51 Hu bazz.
Egy sz*aros gázpisztolynak lejárt az MKH kártyája, és ezért járőröket küldenek ki? :-o

És miért? Elveszik a viselésit?

A járőrök dörömböltek a medvabarlang bejáratán; "WildBeart keressük! Jöttünk a viselésiért..!"
"- Nem vagyok itthon!" válaszolta Bear a barlangból.
A járőrök durván elkáromkodták magukat, majd elmentek.
Immár második hónapja vezette Bear az orránál fogva az Ig.Rendet..
;-)
Mennyémá, most miattad felébredt a gyerek és az asszony is, mert felnyerítettem az ágyamban az éjszaka közepén!!! :lol: :lol: :lol:
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

TotoHU írta: 2025.04.02. 01:19 Mennyémá, most miattad felébredt a gyerek és az asszony is, mert felnyerítettem az ágyamban az éjszaka közepén!!! :lol: :lol: :lol:
Minek olvas fórumot, aki nem bírja? :lol: :lol: :lol:
WildBear23
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2025.04.02. 05:07 Minek olvas fórumot, aki nem bírja? :lol: :lol: :lol:
Mondjuk nem kell egyből rosszra gondolni; lehet, hogy azért jön ki a járőrpáros, hogy elvigyék MKH-zni a lejárt MKH-jú fegyvert.
Nem kell egyből rosszra gondolni. ;)

Amúgy komolyra fordítva; ez milyen már? Lejárt gázpisztoly MKH miatt kijön a járőr..?
Én ezt nem tudom elképzelni, bár sok mindent nem tudtam elképzelni, és mégis volt.
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2025.04.02. 06:36
Amúgy komolyra fordítva; ez milyen már? Lejárt gázpisztoly MKH miatt kijön a járőr..?
Én ezt nem tudom elképzelni, bár sok mindent nem tudtam elképzelni, és mégis volt.
Nekem is elég extrémnek tűnik.. Meg az is, hogy erre van kapacítás. Mondjuk mindig arra van, amit akarnak..

Amúgy nincs most valami vezető beosztású Újsperűjólseper Ezredes az igrenden?
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2025.04.02. 06:36 Mondjuk nem kell egyből rosszra gondolni; lehet, hogy azért jön ki a járőrpáros, hogy elvigyék MKH-zni a lejárt MKH-jú fegyvert.
Nem kell egyből rosszra gondolni. ;)

Vagy lepecsételik a fiókot, amiben a gp-t tartod, nehogy viselni tudd. Esetleg tesznek rá egy durva nagy vasdarabot pecsétlakattal, meg hosszú lánccal, hogy otthon azért tudd használni...
cujoe
Veterán
Veterán

zora írta: 2025.04.01. 19:55 Ezen sokfelé megy a vita, de a yard értelemzése szerint, az önvédelmi fegyverhez ervényes mkh kell.
Nem lehet, hogy ott is április 1. volt? :D
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Zsotrám írta: 2025.04.02. 12:29 Erről nincs esetleg egy táblázatod? Sztem jónéhányunknak elég hasznos lenne. Én konkrétan mindenhogy próbáltam keresni ezekről a kategóriákról, de sehol, semmit nem találtam.

Köszi válaszod!

öööö...Sehol? EZ a FEGYVERTÖRVÉNY 1. melléklete eléggé konkrétan:-)

1. melléklet a 2004. évi XXIV. törvényhez *
Tűzfegyverek és lőszerek

1. „A” kategória („Tiltott”)

1.1. 1. alkategória: automata tűzfegyver.

1.2. 2. alkategória: más tárgynak álcázott tűzfegyver.

1.3. 3. alkategória: páncéltörő (áthatoló), robbanó, fényjelző vagy gyújtólövedékeket tartalmazó lőszer, valamint az ilyen lőszerhez való lövedék.

1.4. 4. alkategória: expanzív (kiterjedő) lövedéket tartalmazó pisztoly- és revolverlőszer, valamint az ilyen lőszerhez való lövedék, kivéve a vadászati vagy sportlövészeti célokat szolgáló lőfegyverhez, a használatukra jogosult személyek számára.

1.5. 5. alkategória: a félautomata tűzfegyverré átalakított automata tűzfegyver.

1.6. 6. alkategória: a központi gyújtású félautomata tűzfegyver, ha az

a) olyan rövid tűzfegyver, amely képes újratöltés nélkül legalább 21 lőszer kilövésére, feltéve, hogy részét képezi egy 20 lőszert meghaladó befogadóképességű töltőszerkezet vagy a tűzfegyverhez egy eltávolítható, 20 lőszert meghaladó befogadóképességű töltőberendezést csatlakoztattak, vagy

b) olyan hosszú tűzfegyver, amely képes újratöltés nélkül legalább 11 lőszer kilövésére, feltéve, hogy részét képezi egy 10 lőszert meghaladó befogadóképességű töltőszerkezet vagy a tűzfegyverhez egy eltávolítható, 10 lőszert meghaladó befogadóképességű töltőberendezést csatlakoztattak.

1.7. 7. alkategória: az a vállból történő lövésre tervezett félautomata tűzfegyver, amelynek hossza – behajtható, összehajtható vagy betolható, avagy szerszámok nélkül eltávolítható válltámasz segítségével – a működőképesség megtartása mellett 60 cm alá csökkenthető.

1.8. 8. alkategória: az „A” kategóriába tartozó tűzfegyverből átalakított színházi tűzfegyver.

2. „B” kategória („Engedélyköteles”)

2.1. 1. alkategória: az ismétlő rövid tűzfegyver.

2.2. 2. alkategória: a központi gyújtású egylövetű rövid tűzfegyver.

2.3. 3. alkategória: a peremgyújtású egylövetű tűzfegyver.

2.4. 4. alkategória: az „A” vagy a „C” kategóriába nem tartozó olyan félautomata hosszú

a) peremgyújtású tűzfegyver, amelynek töltőszerkezete és töltényűrje együttesen háromnál több, valamint

b) központi gyújtású tűzfegyver, amelynek töltőszerkezete és töltényűrje együttesen háromnál több, de tizenkettőnél kevesebb

lőszer befogadására alkalmas.

2.5. 5. alkategória: az „A” vagy a „C” kategóriába nem tartozó félautomata rövid tűzfegyver.

2.6. 6. alkategória: az „A” vagy a „C” kategóriába nem tartozó olyan félautomata hosszú tűzfegyver, amelynek töltőszerkezete és töltényűrje együttesen legfeljebb három lőszer befogadására alkalmas, ha a töltőszerkezet eltávolítható, vagy ha nem biztos, hogy szokásos szerszámokkal a tűzfegyvert nem lehet olyan tűzfegyverré átalakítani, amelynek töltőszerkezete és töltényűrje együttesen háromnál több lőszer befogadására alkalmas.

2.7. 7. alkategória: az ismétlő és félautomata hosszú tűzfegyver huzagolatlan, 60 cm-t meg nem haladó hosszúságú csővel.

2.8. 8. alkategória: a „B” vagy a „C” kategóriába tartozó tűzfegyverből átalakított színházi tűzfegyver.

2.9. 9. alkategória: a külső formájában automata tűzfegyverre hasonlító – az „A” kategóriába nem tartozó – félautomata tűzfegyver, feltéve, hogy e törvény hatálya kiterjed rá.

2.10. 10. alkategória: az „A” kategóriába nem tartozó ismétlő hosszú tűzfegyver.

2.11. 11. alkategória: az egylövetű hosszú tűzfegyver huzagolt csővel.

2.12. 12. alkategória: az egylövetű hosszú tűzfegyver huzagolatlan csővel.

3. „C” kategória („Bejelentéshez kötött”)

3.1. 1. alkategória: a 2. § 29. pont c) alpontjában meghatározott – az „A” vagy a „B” kategóriába nem tartozó – tűzfegyver.

3.2. 2. alkategória: a 2. § 29. pont d) alpontjában meghatározott tűzfegyver.

Forrás: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0400024.tv
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

cujoe írta: 2025.04.02. 10:19 Nem lehet, hogy ott is április 1. volt? :D
Nem.
fmatyi
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: fmatyi »

jó ha van írta: 2025.04.02. 09:43 Vagy lepecsételik a fiókot, amiben a gp-t tartod, nehogy viselni tudd. Esetleg tesznek rá egy durva nagy vasdarabot pecsétlakattal, meg hosszú lánccal, hogy otthon azért tudd használni...
Gyurmalakat! Az mindenre jó, be kell vezetni a civil életbe is.

Felteszem nem Budapesten történt az eset - és egyben kíváncsi vagyok hol van olyan rendőrkapitányság, ahol az igazgatásrendészet járőrt tud "küldeni" lejárt mkh miatt. :o
WildBear23
Veterán
Veterán

fmatyi írta: 2025.04.02. 21:37 Gyurmalakat! Az mindenre jó, be kell vezetni a civil életbe is.

Felteszem nem Budapesten történt az eset - és egyben kíváncsi vagyok hol van olyan rendőrkapitányság, ahol az igazgatásrendészet járőrt tud "küldeni" lejárt mkh miatt. :o
Nna, megnéztem, az egyik GP-nek amire van viselésim, egy éve lejárt az MKH-ja.
Nem hívtak.

Amúgy nekem még mindig eléggé extrémnek tűnik..
Van egy viselési engedélyed, ami visszavonásig érvényes.
Lejár a gázpisztolyod MKH-ja.
És..?
Attól még érvényes a viselési engedélyed, hiszen nem vonták vissza.
Mire megy ki a járőr páros..?
"Jó napot, lejárt a gázpisztolya MKH-ja!" ..?
Megmondom neki, hogy kösz hogy szóltak, majd ha arra járok, le-MKH-ztatom.
Mit tesznek?
Elveszik az érvényes viselésit? Vagy a gázpisztolyt, ami az én tulajdonom?
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

WildBear23 írta: 2025.04.02. 22:37 Nna, megnéztem, az egyik GP-nek amire van viselésim, egy éve lejárt az MKH-ja.
Nem hívtak.
Ne aggódj, most majd fognak. :roll:
Mint amikor fórumtárs itt publikálta, hogy rossz kategóriába sorolták műszaki vizsgán a fegyverét, majd pár napon belül már kapta is a levelet...
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Kojak írta: 2025.04.03. 08:21 Ne aggódj, most majd fognak. :roll:
Mint amikor fórumtárs itt publikálta, hogy rossz kategóriába sorolták műszaki vizsgán a fegyverét, majd pár napon belül már kapta is a levelet...
Óra indul. Maci feltétlenül szólj ha látsz ismerőst a fekete pizsamások között . Akkor hátha lazábbra húzzák a bilincset. ;)

Nonszensz, hogy ilyen ökörségekkel zaklassák az embereket. Csak nem!… :roll:
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.04.03. 09:17 Óra indul. Maci feltétlenül szólj ha látsz ismerőst a fekete pizsamások között . Akkor hátha lazábbra húzzák a bilincset. ;)

A gyorshajtók az úton kit érdekelnek, amikor ez itt FEGYVER TÉMA...!!! :o
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2025.04.03. 09:17 Óra indul. Maci feltétlenül szólj ha látsz ismerőst a fekete pizsamások között . Akkor hátha lazábbra húzzák a bilincset. ;)

Ez nettó fingreszelés.
Akinek van gp viselésije, érvényee mkhval, nincs dolga. Lejárt az mkh és nem szóltak, örüljön, lapuljon. Lejárt és szóltak, újítsa meg a kártyát, adja le a viselésit vagy áljon bele és vállalja a következményeit.
És nyilván minden egyes kapitányságon az aktuális ügyintéző terheltségén, energiáján, hozzáállásán is múlik a dolog a széljáráson kívül.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2025.04.03. 10:36 Ez nettó fingreszelés.
Akinek van gp viselésije, érvényee mkhval, nincs dolga. Lejárt az mkh és nem szóltak, örüljön, lapuljon. Lejárt és szóltak, újítsa meg a kártyát, adja le a viselésit vagy áljon bele és vállalja a következményeit.
És nyilván minden egyes kapitányságon az aktuális ügyintéző terheltségén, energiáján, hozzáállásán is múlik a dolog a széljáráson kívül.
Meg a balról sütő holdfényben fekete kakas áldozástól...
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Petya357 írta: 2025.04.03. 09:17 Maci feltétlenül szólj ha látsz ismerőst a fekete pizsamások között . Akkor hátha lazábbra húzzák a bilincset. ;)
Szia,

Allitolag ilyenkor a "Ne szolitson a nevemen!" felszolitason kivul mast nem valaszolnak.

De lehet, hogy az illeto epp haragudott arra, aki kikepezte. :-)

Bel
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

bel írta: 2025.04.03. 12:16 Szia,

Allitolag ilyenkor a "Ne szolitson a nevemen!" felszolitason kivul mast nem valaszolnak.

De lehet, hogy az illeto epp haragudott arra, aki kikepezte. :-)

Bel
Jó sztori! Kicsi ez az orszag…. 8-)
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

Ez már Jahúnak sem működött. :lol:
Korábban versenyeken, az eredményeit látva neki is mondták poénból feketeruhások, hogy "érted maximum akkor mennénk, ha a Balaton közepén lennél egy szál fürdőgatyában", aztán a vezényszavak neki is pont ugyanúgy hangzottak el az ütés során, mint bárki másnak.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Kojak írta: 2025.04.03. 13:45 Ez már Jahúnak sem működött. :lol:
Korábban versenyeken, az eredményeit látva neki is mondták poénból feketeruhások, hogy "érted maximum akkor mennénk, ha a Balaton közepén lennél egy szál fürdőgatyában", aztán a vezényszavak neki is pont ugyanúgy hangzottak el az ütés során, mint bárki másnak.
Ez pontosan így van. Láttuk a videót. Sőt, így jobban átgondolva - még a gatya is stimmelt! ;)

Azt viszont, hogy ennek a shownak hogy tudott valaki kárörvendeni, soha nem fogom megérteni. :roll:
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Petya357 írta: 2025.04.03. 13:51
Azt viszont, hogy ennek a shownak hogy tudott valaki kárörvendeni, soha nem fogom megérteni. :roll:
Felhívták a figyelmemet, hogy a fenti mondat félreérthető. Nem Kojac fórumtársra utaltam benne, hanem a fórumon kívüli offline játékosokra.

Annó megdöbbentett, hogy volt aki nyíltan pezsgőt nyitott akkor, amikor Yahoot bezsákolták. nem is egy. Ez az emlék tört elő bennem.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

anno meg nemteknosok viccelodtek hogy a szamunk a telefonban van, ha jonnek ertunk elotte felhivnak hogy fozzunk kavet es nyissuk ki az ajtot ne kelljen betorni.
szerencsere nem jottek :roll:
Kojak írta: 2025.04.03. 13:45 Ez már Jahúnak sem működött. :lol:
ingyom bingyom tálib-e?
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

qqriq írta: 2025.04.03. 15:09 anno meg nemteknosok viccelodtek hogy a szamunk a telefonban van, ha jonnek ertunk elotte felhivnak hogy fozzunk kavet es nyissuk ki az ajtot ne kelljen betorni.
szerencsere nem jottek :roll:
Ezt a viccet a fülem hallatára is elsütötték egyik sporttársnak, aki megnyerte azt a vidéki IPSC versenyt amit reszt vettem . Nem is olyan régen, kb 3 éve. Fogalmam sincs, hol dolgoztak, es különösen nem is érdekelt, de az is valami ajtóberugós-amagyarállamnevében erőszak-szervezet lehetett 8-)
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

nekem giroszozas kozben mondta valoszinuleg ugyanaz a sporttars, de volt ez mar vagy 10+ eve :roll:
Petya357 írta: 2025.04.03. 16:36 Ezt a viccet a fülem hallatára is elsütötték egyik sporttársnak, aki megnyerte azt a vidéki IPSC versenyt amit reszt vettem . Nem is olyan régen, kb 3 éve. Fogalmam sincs, hol dolgoztak, es különösen nem is érdekelt, de az is valami ajtóberugós-amagyarállamnevében erőszak-szervezet lehetett 8-)
ingyom bingyom tálib-e?
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

qqriq írta: 2025.04.03. 20:25 nekem giroszozas kozben mondta valoszinuleg ugyanaz a sporttars, de volt ez mar vagy 10+ eve :roll:
Ez fiatal volt, max 25-28 éves. Kétlem hogy 20 év alatti korában kommandós lehetett volna. Hm… Lehet h egyszerűen ugyanazt a 3 fáradt rendőrviccet adja tovább minden egymást követő generáció feketepizsamás? ;)

Hogy ezért az élcért cserébe vizsgálati fogságban hányszor, de hányszor fogják még Petya357 ujjára csapni a szolgálati asztal fiókját… de majd hősiesen tűröm a hatósági brutalitást, és a másik , gyenge újjal lövök majd célba mint Tom Berrenger a Lopakodókban :mrgreen: )
Válasz küldése