Thx. Majd az óra századra pontosan megmondja, hogy mennyire érdekes.

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Thx. Majd az óra századra pontosan megmondja, hogy mennyire érdekes.
Nem lőhettem vele sajna mert nincs beírva. Úgyhogy technikailag még nincs is. Bevallom eszembe sem jutott, hogy érdekelhet egy efféle meggymagkópködő, mint egy 9x19 szobalőszert tüzelő majdnem-flobertChronicus Magnumitis írta: ↑2025.03.22. 20:52 Te Petya! Ma összefutottunk, és nem is mondtad, hogy új fegyvert vettél? Gyanús vagy te, more! Melyik alteregóddal találkoztam? Amúgy is annyi mindent csinálsz, hogy tuti, hogy legalább négy van belőled.
Petya357 írta: ↑2025.03.22. 21:19 Nem lőhettem vele sajna mert nincs beírva. Úgyhogy technikailag még nincs is. Bevallom eszembe sem jutott, hogy érdekelhet egy efféle meggymagkópködő, mint egy 9x19 szobalőszert tüzelő majdnem-flobert![]()
Egyébként nem is tudtam hogy Te ott tag vagy! Mondom hé kiezef.szi aki versenyeredményekhez nyúlkál és passziánszt rak ki a hitelesített lőlapokból? Mondják #jogavahozzá mert csókos .
A csülkös bableves viszont legendás volt
Nincs belőlem négy, még az egy is sok és az is túl sokat dumál. Csak hát ha az embernek nincs gyereke, nincs családja és rendes munkája se, akkor ráér mindenre![]()
Egyrészt minden nonkonformista fegyver érdekel, másrészt nem az a normális, hogy mindenhol eldicsekszünk az új szerzeménnyel?Petya357 írta: ↑2025.03.22. 21:19 Nem lőhettem vele sajna mert nincs beírva. Úgyhogy technikailag még nincs is. Bevallom eszembe sem jutott, hogy érdekelhet egy efféle meggymagkópködő, mint egy 9x19 szobalőszert tüzelő majdnem-flobert![]()
Egyébként nem is tudtam hogy Te ott tag vagy! Mondom hé kiezef.szi aki versenyeredményekhez nyúlkál és passziánszt rak ki a hitelesített lőlapokból? Mondják #jogavahozzá mert csókos .
A csülkös bableves viszont legendás volt
Nincs belőlem négy, még az egy is sok és az is túl sokat dumál. Csak hát ha az embernek nincs gyereke, nincs családja és rendes munkája se, akkor ráér mindenre![]()
Az egyik Petyaval en is osszefutottam tegnap reggel egy fegyverboltban, volt vele meg mas forumtars is. A boltban mar vartak, mert osszevasarolt mindenfelet:). En eppen utban voltam az ulloi versenyre egy csomagtartoi fegyverrel. Aztan jott egy telefon es 'keklampaval' kellet mashova rohannom:(Chronicus Magnumitis írta: ↑2025.03.22. 20:52 Te Petya! Ma összefutottunk, és nem is mondtad, hogy új fegyvert vettél? Gyanús vagy te, more! Melyik alteregóddal találkoztam? Amúgy is annyi mindent csinálsz, hogy tuti, hogy legalább négy van belőled.
+1
Remélem , h jól tudtátok kezelni a mentős történetetVizimalac írta: ↑2025.03.23. 06:16 Az egyik Petyaval en is osszefutottam tegnap reggel egy fegyverboltban, volt vele meg mas forumtars is. A boltban mar vartak, mert osszevasarolt mindenfelet:). En eppen utban voltam az ulloi versenyre egy csomagtartoi fegyverrel. Aztan jott egy telefon es 'keklampaval' kellet mashova rohannom:(
Ezt minden megérteném, ha lenne, akár a leghalványabb jogszabályi alapja ennek a félelemnek.Petya357 írta: ↑2025.03.23. 08:30 +1
Senkinek az engedélyében nem szerepel. Jogszerűen van nálam a fegyver is, és a lőszer is, de igen igen sokan ezt úgy értelmezzük, hogy lőni csak akkor szabad vele, ha már bele van jegyezve a barnakönyvbe.
Sajnos a “sokan” közé a BRFK is pont oda tartozik. 2x is egyeztettem, mindig ez volt a válasz. Nem, nyilván nem írták le - sose szoktak semmit se. Hogy igazuk van, vagy nem, igazából nekem mindegy. Azt a pár napot igazán ki lehet bírni.
Ennél nagyobb tettel rendelkező jogi csatákra tartogassuk imho a municiót. Mi vagyok én , nagyszájú Kaliber főszerkesztő? Vagy Bokros doki? Azok az emberek abból élnek hogy a hatóságokat b.sztatnák a Jog és Fegyver rovatban- tök jogosan és nagyon helyesen. Én? Én lőterre szeretek járni, meg lőni, nem jogi vitázni meg reszketni.
Barnakönyv = takonygerinc.
Cseszte a csőrömet, hogy hátha valamit rosszul gondolok, nem úgy számoltam, stb. Azert az NIJ-ben sem hülyék ülnek.gvass1 írta: ↑2025.03.22. 07:32 Nem tudom, csak tippelek: a védőfelszerelésnél hagyományos szempont, hogy a rendőrt a tőle elvett saját fegyverével ne lehessen lelőni, azt a fegyver/lőszer kombót biztosan megfogja.
Namost, a rendőrnél lehet PCC, SMG, meg gyakran ilyen LE ONLY +P+ lőszerek is lehetnek, akár a pisztolyaikban is. A szabvány készítői meg biztosra akartak menni, ezért a "felülkalibrált" adatok.
De tényleg csak tipp.
Köszi Gvass1. Így tiszta.gvass1 írta: ↑2025.03.23. 09:45 Ezt minden megérteném, ha lenne, akár a leghalványabb jogszabályi alapja ennek a félelemnek.
De nincs. Nyilvánvalóan, fel sem merül - én speciel most tőled hallottam azt, hogy már ezen is parázás van.
És végtelenül nem értem a miértjét. A jogszabály a legálisan megszerzett, de még nem be nem jegyzett lőfegyverrel kapcsolatban két kötelezettséget/korlátozást tartalmaz:
- 8 napon belül (a szükséges egyéb dokumentumokkal együtt) meg kell jelenned a hatóság színe előtt bejegyeztetésre
- amíg nincs bejegyezve, addig lőszert nem szerezhetsz meg hozzá (ez egy baromság mondjuk, de így van).
Olyan tilalomnak nyoma sincs, hogy lövést sem adhatsz le vele! Senkit nem is tudok, akit emiatt basztattak volna, hiszen ugyan mire hivatkozva?
Ezt a fegyvert legálisan birtoklod (ott van mellé a határozat/barnakönyv, adásvételi), tehát ad abszurdum versenyezni is elmehetsz vele, mert jellemzően azt írják a versenykiírásokba is: "legálisan birtokolt lőfegyver".
Én speciel sosem vásárolok úgy használt fegyvert, hogy nem próbálom ki néhány tár erejéig (ezért is szeretem lőtéren bonyolítani a tranzakciót/papírozást), de boltban vett fegyver (pláne használt fegyver) esetében is meg lehet beszélni ismerős boltossal, hogy a 3 napos jelentési határidőn belül kipróbálod, hogy működik-e és ha nem akkor vissza az egész.
Szóval ezt most én teljesen alaptalannak érzem parázásügyileg, és ebben nincs semmi szabadságharc. (Miközben meg tudom, hallom, látom, milyen nyilvánvaló jogsértéseket simán bevállalnak egyesek.)
Én elgondolkodtam, mit tennék hasonló helyzetben, aztán rájöttem, hogy semmit sem tudnék, úgyhogy szemlesütve csöndben maradtam.
Lőttem én, aztán jobbnak láttam, ha maradok inkább a lőlap rakosgatásnál.
Elektromos főzőlapotok van, ugye?Petya357 írta: ↑2025.03.23. 11:39 Köszi Gvass1. Így tiszta.
A zavar abból származhatott, hogy mindkétszer, amikor a Yardon ez felmerült, olyan fegyverről volt szó, amihez jogszerűen nem szerezhettem volna meg lőszert. ezert igazuk volt - akkor.
A többit már hozzágondolta a kelet-európai rabszolgalelkem.![]()
Szóval akkor hol is tartottunk? - tök jó a fegyver szórása, és a kompenzátor az elején ha nem is művel csodát, de segít .![]()
Viccelgetünk, viccelgetünk, de tényleg nonszensz, hogy engedéllyel gyárthatok a konyhaasztalon akármilyen löszert, de a saját fegyverembe akkor se, ha nincs beírva a barnakönyvbe és nincs ugyanolyan kaliberű másik. Hogy ez mekkora baromság!
Ha hiszed, ha nem - bizony elektromos. A ház építésénél külön szempont volt, hogy ne függjünk gáztól.
Csak a hülye szabályokon kajánkodtam.Petya357 írta: ↑2025.03.23. 20:48 Ha hiszed, ha nem - bizony elektromos. A ház építésénél külön szempont volt, hogy ne függjünk gáztól.
#nemsétálbeacsapdába
Nincs is annál jobb, mint amikor Karácsonykor szol a jingöbbelsz, bejgli illat tejeng, az elektromos főzőlapon rotyog a halaszlé, az adventi koszorún már mind a 4 gyertya ég, család vidáman cseveg, és a jámbor családfő csak tölti, és tölti, és tölti a lőszert![]()
Ezt miért nem tudták valahogyan úgy kitalálni, hogy a töltőkar karja leakasztható legyen? Akkor ugyanúgy tölthető, mint rendesen, ugyanúgy külön darab a töltőkar, mint most a kalapálni való tüske, szóval hátránya nem sok lenne, de legalább kalapálni nem kellene, könnyebben menne az egész.gvass1 írta: ↑2025.03.24. 08:02 ÚJ VIDEÓ! Snubbie Morning! PIETTA M1851 Navy Snubbie .44 (YAS44SNB) elöltöltő revolver
https://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideo ... -revolver/
és
http://www.fegyvervideo.hu/pietta-m1851 ... -revolver/
![]()
Sztem meg tudták volna csinálni, de így SOKKAL-SOKKAL olcsóbb gyártani.AndyA írta: ↑2025.03.24. 08:48 Ezt miért nem tudták valahogyan úgy kitalálni, hogy a töltőkar karja leakasztható legyen? Akkor ugyanúgy tölthető, mint rendesen, ugyanúgy külön darab a töltőkar, mint most a kalapálni való tüske, szóval hátránya nem sok lenne, de legalább kalapálni nem kellene, könnyebben menne az egész.
Mondjuk a töltőkar olyan hosszú, amit kiad a cső, de van hozzá egy hosszabbító, amit rá lehet húzni, hogy töltéskor rendesen meg lehessen fogni és erőt kifejteni vele.
1. azért olyan nem nagyon van, hogy nincs mihez odaverni egy lőtéren:-) (Nagyobb baj/kockázat, ha OTTHONFELEJTED a töltőrudat)
Gríííz??? Tele kell nyomni porral. Ok, hogy nem ég el ilyen rövid csőben, de legalább látványos
BIG LIKE!
.451-es gömbbel kézzel is megy. És 24 gr Vesuvittal remekül műxik vele. Valahol ezt olvastam...AndyA írta: ↑2025.03.24. 08:48 Ezt miért nem tudták valahogyan úgy kitalálni, hogy a töltőkar karja leakasztható legyen? Akkor ugyanúgy tölthető, mint rendesen, ugyanúgy külön darab a töltőkar, mint most a kalapálni való tüske, szóval hátránya nem sok lenne, de legalább kalapálni nem kellene, könnyebben menne az egész.
Mondjuk a töltőkar olyan hosszú, amit kiad a cső, de van hozzá egy hosszabbító, amit rá lehet húzni, hogy töltéskor rendesen meg lehessen fogni és erőt kifejteni vele.
+1
Ha elöltöltőznék tuti nem vacakolnék én se ilyesmivel, porral fullra, rá a golyó, úgy igazi. Nem kell guminő sem.
Feelinges a teljes töltet is, de 18-24gr elegendő a céllövészethez, sőt, meglepő pontosságot lehet elérni, ha egy kicsit játszik vele az ember (pont az újratöltés nagymesterének magyarázzam) és a grízt akkor lehet lőporos flaskából ráadagolni a töltényűrbe a lőporra. És az is ad egy érzést.
Nyilván, pontlövészethez is gyenge wadcuttert lőnek szerelt lőszeres revolverekből is. Aztán ott is a 357 magnum ami ad egy igazi élményt. Ha a 10eseket vadásznám a kovbojpisztollyal, akkor persze okosan kell csinálni, de ha majd rákapok esetleg az elöltöltőzésre, valószínűleg inkább a lövészet élménye lesz az elsődleges.zora írta: ↑2025.03.24. 15:54 Feelinges a teljes töltet is, de 18-24gr elegendő a céllövészethez, sőt, meglepő pontosságot lehet elérni, ha egy kicsit játszik vele az ember (pont az újratöltés nagymesterének magyarázzam) és a grízt akkor lehet lőporos flaskából ráadagolni a töltényűrbe a lőporra. És az is ad egy érzést.![]()
Sztem de, ha nem wadcutter hosszúságú a lövedék, akkor simán feladja jól.
Ööö? Oszt? Mér, a revkóimban nem hosszabb?
38 spec teljesen OK bele, ha rendes lövedék van benne. Wadcutter nem jó. Erről Loksi tudna mesélni...
Naszóval
Az FMJ forma lehet amúgy se jó ötlet csőtárban (nyomhatja az előtte lévő csapit).Petya357 írta: ↑2025.03.24. 21:29 Naszóval
az .357 alsókukcsosok többsege egész jol kezeli a rövidebb .38 Specialt. (44 mag a 44 Specialt, .454 Casull a .45 Long Coltot - az utóbbim van is) persze vannak kivetekek, de jellemzően ez NEM probléma.
Amit nem kezelnek jól, az az LRN-FP (FMJ-FP) és hasonló lövedéktől eltérő lövedékkel szerelt lőszereket. A wadcutter full felejtős - ez elég nyilvánvaló. De az, hogy pl az FMJ, és az LRN is vagy nem működik, vagy minimum szenvedni fogsz - az nem annyira triviális. SWC, TC - vagy működik, vagy nem. Csak adogatással lesz gond. Egyesével a töltényűrbe helyezve persze hibátlan mindegyik. Pontosan úgy, ahogy Gvass is írta.
Esés: Ha veszed a fáradságot és megnézed a tegnapelőtti posztomat, találsz sebességeket, lövedéksúlyt. Vagy egy gugli jeresessel. Beírod a Fortitu által készségesen megadott kalkulátorba, és megkapod a pontos értékeket. A lényeg - egyáltalán nem esik sokat 100-on. De valahol 100-140 között elkezd rohamosan romlani a helyzet. 150-en már sokat, 200-on már nagyon sokat esik.
+1
https://www.buffalobore.com/index.php?l ... tail&p=102
A 38 a rövidebb hüvely miatt nagyobb részen fogja elkoszolni a töltényűrt, így komolyabb mennyiség kilövése után célszerű kipucolni, mielőtt visszaállsz 357-re (néhány db gondolom nem számít).
A HW 357 Hunternek a tokja acél, de a sátorvas spiáter. A ravaszt, a kakast, a tokot, nyilván a dobot is, fogja a mágnes.
A lenti eGunos hirdetésben erdemes megfigyelni a
Amúgy valószínűleg még ezen lefingott állapotú 10-eurós(!!!) darabnak is örök élet meg egy nap van még előtte, ha nem valami túltöltött +P .38 Specialt töltesz bele.Petya357 írta: ↑2025.03.28. 06:43 A lenti eGunos hirdetésben erdemes megfigyelni a
a) kopásnyomokat - nagyon jellegzetes
b) az árat![]()
https://www.egun.de/market/item.php?id=19526270
Nyilván ez egy atipikusan leharcolt példány, a HW38-ak lenyegesen jobban szoktak kinézni. Csak azert rzt linkeltem, és nem a patika állapotú másikat, mert jól látszik, hogy spiáter - olya “gázpisztolyosan” kopik. . A .357 verzió viszont tudtommal tök tök rendben van, és acél.
+1gvass1 írta: ↑2025.03.28. 06:55 Amúgy valószínűleg még ezen lefingott állapotú 10-eurós(!!!) darabnak is örök élet meg egy nap van még előtte, ha nem valami túltöltött +P .38 Specialt töltesz bele.
A 10 euró nyilván vicc, mert a behozatal sokszorta többe kerül, de 30-50 ezer forintért játszósfegyvernek, valami mással együtt beíratva - hogy a munkaidő-elégetés se nullázza ki - kifejezetten lehet értelme. Persze inkább 4"-esben.
60 euró: https://www.kentaurzbrane.cz/en/revolve ... special-5/
(Nekem van gáz-riasztó HW-m ugyanezzel a tokkal, és brutálisan túlméretezett valami.)
Nem kissebbítve Mex érdemeit, de pont ilyen filléres HW38-ak sztem itthon is vannak még bőven a fegyverboltok polcainak mélyén. IMHO a külföldi importnak valami itthon ritka, elérhetetlen, és főként drágább fegyver esetén van értelme.Petya357 írta: ↑2025.03.28. 07:18 +1
Teljesen jó fegyver. Ár - érték arányban pedig különösen. Nem leszólni szerettem volna.
Csak amikor az eGunon 100-200 euróert már rozsdamentes Smisszt, Rugert is ki lehet fogni, a behozatal+posta pedig 150-200’euro körül mozog ha más csinálja* - akkor szerintem érdemes egy ötvenest , vagy legfeljebb szaz eurót rátenni és mást venni.
* Az ár attól függ, ki hizza be, es hogy van-e postaktg. én Mex fórumtársat ajánlom, ugyan nem a leggyorsabb megoldás , de olcsó, és 120% megbízható, böcsületes cég, tuti nem lesznek meglepetések .
Azt látom sokan f.snak Németorszagból behozni, de ez tök jól működik, plane ha valaki más mindent megcsinál. Nekem kb féltucat fegyvert hozott be a Bavarian Tactical/ Mex. Nem kapok jutalékotegyszerűen elégedett vagyok.
Osztrák oldalon is vannak lehetőségek, mint waffengebraucht.at, esetleg Dorotheum vagy John Springer Erben árverések. Akit érdekel, írjon PÜ-t, és mesélek.Petya357 írta: ↑2025.03.28. 07:18 +1
Teljesen jó fegyver. Ár - érték arányban pedig különösen. Nem leszólni szerettem volna.
Csak amikor az eGunon 100-200 euróert már rozsdamentes Smisszt, Rugert is ki lehet fogni, a behozatal+posta pedig 150-200’euro körül mozog ha más csinálja* - akkor szerintem érdemes egy ötvenest , vagy legfeljebb szaz eurót rátenni és mást venni.
* Az ár attól függ, ki hizza be, es hogy van-e postaktg. én Mex fórumtársat ajánlom, ugyan nem a leggyorsabb megoldás , de olcsó, és 120% megbízható, böcsületes cég, tuti nem lesznek meglepetések .
Azt látom sokan f.snak Németorszagból behozni, de ez tök jól működik, plane ha valaki más mindent megcsinál. Nekem kb féltucat fegyvert hozott be a Bavarian Tactical/ Mex. Nem kapok jutalékotegyszerűen elégedett vagyok.
Ezzel se szállnék vitába. A legolcsóbb fegyver, amit behozattam, az 300 euró körül volt leütve. Zömében egzotikumokat: Rhino, Scout, negyvennégyes Redhawk , negyvenötös Blackhawk, ilyesmik.
Vagy olyat behozatni, amit nálunk erősen túlárazva szoktak hirdetni…
Vigyázz! Az OSP többek között azért is olyan olcsó, mert a 22 short lőszer bele viszont egyáltalán nem az.Roberto68 írta: ↑2025.03.28. 08:56 Vagy olyat behozatni, amit nálunk erősen túlárazva szoktak hirdetni…
Lányom is elkezdte a lövészetet, megvan a versenyengedélye és miután kipróbált egy Walther OSP-t, teljesen beleszeretett. Ilyenkor természetesen mit csinál egy jó apa, elkezd keresgélniNa ekkor meg is lepődtem, hogy itthon 160 eft körül látok hirdetve ilyesmit, míg kint akár egy ilyen is szembejön https://www.egun.de/market/item.php?id=19943494
Vagy ez, már 2. körben hirdetve, mert nem vitték el ennyiért sem https://www.egun.de/market/item.php?id=19827819
Ekkor azért felmerül hogy ha behozatallal együtt is a hazai ár -30-40% miért is ne ott hagyjam a pénzem?
Aztán ha a gyerek megunja, marad apának egy játszós cucca![]()
Szerintem ugyanúgy 50-60 Ft körültől van, mint a 22LR-ek.
Sírva is fakadnék, ha 50 Ft-ot kellene fizessek egy 22LR-ért... Sőt, ha 40-et, még akkor is, hacsak nem valami "különleges".
Itt a környékünkön fagyisnál nincs 50 alatt semmilyen se ....
Hol van 40Ft alatt 22LR?
Magyarországon még mindig NEM relevánsak a külföldi árak!!! Nyilván hazai viszonylatban beszélgetünk, a magyar fegyvertartók fórumán. Tény, hogy kettős állampolgárként, nyugatabbra neked ez egy tökjó opció.
Sajnos nem vagyok kettős állampolgár...
Így van, nincs különbség a 2 kaliber között árban. A szokott helyemen 50 alatt is előfordul Remington mindkettőből, de az RWS 50 körül megy és ez lenne bele a megfelelőbb.
Árak általában jól vannak, készlet infó viszont általában nem.
Természetesen kiírható akármilyen bolt neve. Arra való részben a fórum, hogy a tapasztalatok meg legyenek beszélve.
https://shop.zensport.hu/termek/22-lr-magtech-40-gr/
A Frommer talán az egyetlen hazai dedikáltan fegyverbolt, úgy értem ahol nem a vadász vonal mellett IS viszik a fegyvereket, hanem ez a fő profiljuk. Oda sokszor bemegyek csak úgy "eye shopping"-olni, és végignézni a hátsó nagy üveg tárló tartalmát.
+1TotoHU írta: ↑2025.03.31. 07:49 A Frommer talán az egyetlen hazai dedikáltan fegyverbolt, úgy értem ahol nem a vadász vonal mellett IS viszik a fegyvereket, hanem ez a fő profiljuk. Oda sokszor bemegyek csak úgy "eye shopping"-olni, és végignézni a hátsó nagy üveg tárló tartalmát.
Az árak néha tényleg érdekesek tudnak lenni, de valszeg nem ebből luxiznak és magánrepülőznek, hanem az ismert nyomorisztáni körülmények között sajnos csak így tudják fenntartani az üzletet.