Lőfegyverek, elöltöltős fegyverek, lőterek, sportlövészet

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan

Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Re: Lőfegyverek, elöltöltős fegyverek, lőterek, sportlövészet

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

gvass1 írta: 2025.03.22. 18:17 Érdekes darab, grat!
Thx. Majd az óra századra pontosan megmondja, hogy mennyire érdekes. 8-) De az első benyomások nem rosszak.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Chronicus Magnumitis »

Te Petya! Ma összefutottunk, és nem is mondtad, hogy új fegyvert vettél? Gyanús vagy te, more! Melyik alteregóddal találkoztam? Amúgy is annyi mindent csinálsz, hogy tuti, hogy legalább négy van belőled.

Freedom Arms? Grizzly? Így kezdődik, a tünetek alapján egyértelmű a kórisme: előrehaladott magnumitisz! Nem gyógyítható, csak a tünetek enyhíthetőek.
Originális készítmény: Freedom Arms 83. Generikus készítmények: Magnum Research BFR (emelt hatóanyagú készítmény: 444 Marlin, 45-70, .450 Marlin).
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Chronicus Magnumitis írta: 2025.03.22. 20:52 Te Petya! Ma összefutottunk, és nem is mondtad, hogy új fegyvert vettél? Gyanús vagy te, more! Melyik alteregóddal találkoztam? Amúgy is annyi mindent csinálsz, hogy tuti, hogy legalább négy van belőled.
Nem lőhettem vele sajna mert nincs beírva. Úgyhogy technikailag még nincs is. Bevallom eszembe sem jutott, hogy érdekelhet egy efféle meggymagkópködő, mint egy 9x19 szobalőszert tüzelő majdnem-flobert :roll:

Egyébként nem is tudtam hogy Te ott tag vagy! Mondom hé kiezef.szi aki versenyeredményekhez nyúlkál és passziánszt rak ki a hitelesített lőlapokból? Mondják #jogavahozzá mert csókos .

A csülkös bableves viszont legendás volt

Nincs belőlem négy, még az egy is sok és az is túl sokat dumál. Csak hát ha az embernek nincs gyereke, nincs családja és rendes munkája se, akkor ráér mindenre ;)
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Petya357 írta: 2025.03.22. 21:19 Nem lőhettem vele sajna mert nincs beírva. Úgyhogy technikailag még nincs is. Bevallom eszembe sem jutott, hogy érdekelhet egy efféle meggymagkópködő, mint egy 9x19 szobalőszert tüzelő majdnem-flobert :roll:

Egyébként nem is tudtam hogy Te ott tag vagy! Mondom hé kiezef.szi aki versenyeredményekhez nyúlkál és passziánszt rak ki a hitelesített lőlapokból? Mondják #jogavahozzá mert csókos .

Nincs belőlem négy, még az egy is sok és az is túl sokat dumál. Csak hát ha az embernek nincs gyereke, nincs családja és rendes munkája se, akkor ráér mindenre ;)

Izé...miért nem lehet vele lőni, ha nincs beírva? Mi tiltja? Pláne ha a olyan lőszeres fegyverre van engedélyed...
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zora »

gvass1 írta: 2025.03.22. 21:21 Izé...miért nem lehet vele lőni, ha nincs beírva? Mi tiltja? Pláne ha a olyan lőszeres fegyverre van engedélyed...
Mer' fosik.
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.03.22. 21:19 Nem lőhettem vele sajna mert nincs beírva. Úgyhogy technikailag még nincs is. Bevallom eszembe sem jutott, hogy érdekelhet egy efféle meggymagkópködő, mint egy 9x19 szobalőszert tüzelő majdnem-flobert :roll:

Egyrészt minden nonkonformista fegyver érdekel, másrészt nem az a normális, hogy mindenhol eldicsekszünk az új szerzeménnyel?

Semmi bajom a 9 Lugerrel, sőt! Át is nevezhetnénk 9 mm Browning Magnumra. Hosszabb hüvely, nagyobb nyomás, kielégíti a magnum kategória feltételeit.

Ja, bírózni nem mernek hagyni, de a lőlapokat sorbarakhatom :) Az üllői bográcsosok mindig legendásak; nem tudom, személyesen ki felel érte, de már csak azért érdemes ott versenyezni.

Megint felvág... Hogy csinálod? Taníts, mester!!!
Vizimalac
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Vizimalac »

Chronicus Magnumitis írta: 2025.03.22. 20:52 Te Petya! Ma összefutottunk, és nem is mondtad, hogy új fegyvert vettél? Gyanús vagy te, more! Melyik alteregóddal találkoztam? Amúgy is annyi mindent csinálsz, hogy tuti, hogy legalább négy van belőled.
Az egyik Petyaval en is osszefutottam tegnap reggel egy fegyverboltban, volt vele meg mas forumtars is. A boltban mar vartak, mert osszevasarolt mindenfelet:). En eppen utban voltam az ulloi versenyre egy csomagtartoi fegyverrel. Aztan jott egy telefon es 'keklampaval' kellet mashova rohannom:(
Tokmányos Lomposzaurusz
parazstaposo
Veterán
Veterán

Újdonság

Hozzászólás Szerző: parazstaposo »

Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

zora írta: 2025.03.22. 21:55Mer' fosik.
+1

Senkinek az engedélyében nem szerepel. Jogszerűen van nálam a fegyver is, és a lőszer is, de igen igen sokan ezt úgy értelmezzük, hogy lőni csak akkor szabad vele, ha már bele van jegyezve a barnakönyvbe.

Sajnos a “sokan” közé a BRFK is pont oda tartozik. 2x is egyeztettem, mindig ez volt a válasz. Nem, nyilván nem írták le - sose szoktak semmit se. Hogy igazuk van, vagy nem, igazából nekem mindegy. Azt a pár napot igazán ki lehet bírni.

Ennél nagyobb tettel rendelkező jogi csatákra tartogassuk imho a municiót. Mi vagyok én , nagyszájú Kaliber főszerkesztő? Vagy Bokros doki? Azok az emberek abból élnek hogy a hatóságokat b.sztatnák a Jog és Fegyver rovatban :lol: - tök jogosan és nagyon helyesen. Én? Én lőterre szeretek járni, meg lőni, nem jogi vitázni meg reszketni.

Barnakönyv = takonygerinc.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Vizimalac írta: 2025.03.23. 06:16 Az egyik Petyaval en is osszefutottam tegnap reggel egy fegyverboltban, volt vele meg mas forumtars is. A boltban mar vartak, mert osszevasarolt mindenfelet:). En eppen utban voltam az ulloi versenyre egy csomagtartoi fegyverrel. Aztan jott egy telefon es 'keklampaval' kellet mashova rohannom:(
Remélem , h jól tudtátok kezelni a mentős történetet :roll: :(

Köszönöm, hogy így szíveden viseled a titkosszolgálatok nehéz, hálátlan munkáját. Petyából csak egy van - és még az is sok. (Putyin azakiből asszem 4 db copy létezik - vele keverhetsz össze)

Hétvége van, sz.rul fizet a Cég - írjuk már meg a fiúk helyett a jegyzőkönyvet ;)

Aznapi útvonal rekonstruálva:
Bandlygy fórumtárssal és a fiamnal Fromner, csak beugrottunk reggel fél tízkor mert szóltak h megjött a rendelt ported IC choke . Ott találkoztunk Vizimalaccal

Utána 2 órányi Gyál Gemini , edzés + kronózás - hamarosan megírom mit is. 8-) Ott is találkoztunk fórumtársakkal.

Utána Üllő, GyP verseny. Ott találkoztunk Chronicus fórumtárssal aki Hamüpipőke módjára lőlapott rakosgatott, ahelyett hogy lőjön mint minden rendes ember. Lőttem 3 számot, egyet nagyon sz.rul, egyet so so gyengén és egyet egészen jól.

2 után haza.

Szívesen. :mrgreen:
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2025.03.23. 08:30 +1

Senkinek az engedélyében nem szerepel. Jogszerűen van nálam a fegyver is, és a lőszer is, de igen igen sokan ezt úgy értelmezzük, hogy lőni csak akkor szabad vele, ha már bele van jegyezve a barnakönyvbe.

Sajnos a “sokan” közé a BRFK is pont oda tartozik. 2x is egyeztettem, mindig ez volt a válasz. Nem, nyilván nem írták le - sose szoktak semmit se. Hogy igazuk van, vagy nem, igazából nekem mindegy. Azt a pár napot igazán ki lehet bírni.

Ennél nagyobb tettel rendelkező jogi csatákra tartogassuk imho a municiót. Mi vagyok én , nagyszájú Kaliber főszerkesztő? Vagy Bokros doki? Azok az emberek abból élnek hogy a hatóságokat b.sztatnák a Jog és Fegyver rovatban :lol: - tök jogosan és nagyon helyesen. Én? Én lőterre szeretek járni, meg lőni, nem jogi vitázni meg reszketni.

Barnakönyv = takonygerinc.
Ezt minden megérteném, ha lenne, akár a leghalványabb jogszabályi alapja ennek a félelemnek.

De nincs. Nyilvánvalóan, fel sem merül - én speciel most tőled hallottam azt, hogy már ezen is parázás van.

És végtelenül nem értem a miértjét. A jogszabály a legálisan megszerzett, de még nem be nem jegyzett lőfegyverrel kapcsolatban két kötelezettséget/korlátozást tartalmaz:
- 8 napon belül (a szükséges egyéb dokumentumokkal együtt) meg kell jelenned a hatóság színe előtt bejegyeztetésre
- amíg nincs bejegyezve, addig lőszert nem szerezhetsz meg hozzá (ez egy baromság mondjuk, de így van).

Olyan tilalomnak nyoma sincs, hogy lövést sem adhatsz le vele! Senkit nem is tudok, akit emiatt basztattak volna, hiszen ugyan mire hivatkozva?

Ezt a fegyvert legálisan birtoklod (ott van mellé a határozat/barnakönyv, adásvételi), tehát ad abszurdum versenyezni is elmehetsz vele, mert jellemzően azt írják a versenykiírásokba is: "legálisan birtokolt lőfegyver".

Én speciel sosem vásárolok úgy használt fegyvert, hogy nem próbálom ki néhány tár erejéig (ezért is szeretem lőtéren bonyolítani a tranzakciót/papírozást), de boltban vett fegyver (pláne használt fegyver) esetében is meg lehet beszélni ismerős boltossal, hogy a 3 napos jelentési határidőn belül kipróbálod, hogy működik-e és ha nem akkor vissza az egész.

Szóval ezt most én teljesen alaptalannak érzem parázásügyileg, és ebben nincs semmi szabadságharc. (Miközben meg tudom, hallom, látom, milyen nyilvánvaló jogsértéseket simán bevállalnak egyesek.)
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

gvass1 írta: 2025.03.22. 07:32 Nem tudom, csak tippelek: a védőfelszerelésnél hagyományos szempont, hogy a rendőrt a tőle elvett saját fegyverével ne lehessen lelőni, azt a fegyver/lőszer kombót biztosan megfogja.

Namost, a rendőrnél lehet PCC, SMG, meg gyakran ilyen LE ONLY +P+ lőszerek is lehetnek, akár a pisztolyaikban is. A szabvány készítői meg biztosra akartak menni, ezért a "felülkalibrált" adatok.

De tényleg csak tipp.
Cseszte a csőrömet, hogy hátha valamit rosszul gondolok, nem úgy számoltam, stb. Azert az NIJ-ben sem hülyék ülnek. :roll:

Készítettem 3 adag .357 Magnum lőszert :
a) gyenge (kb38!spec szint) ,
b) közepes (rejatíve gyengebb magnum, hajszálnyival meg elmarad a dinamikus sportokban elvárt 165-ös Major faktortól, nagyságrendileg valahol a +P 9x19 szintje, vagy a fölött)
d) Erős (igazi, erős magnum - konkrétan FÁJT vele löni a Rhinoból, messze messze túlteljesíti a Major power faktor elvárásait)

Ezek egyike sem szentírás, de viszonylag reprezentatívnak mondhatóak IMHO.

Bandlygyvel mindegyikböl löttünk 3-3at mind egy 4 colos revolverből, mind egy 20 colos alsókulcsos puskából.
IMG_3097.jpeg
Konkluziók:
1. Az elvárt érték tényleg nagyon magas. Lehetséges valamivel (de nem sokkal!) erősebb .357 Magnumot készíteni, es az, egy 6 colos csöből az talán el is érheti a kívánt sebességet. Ha szükséges, meg tudom csinálni. Vagyis nem annyira full irreálisan magas lécet állít a szabvány, mint gondoltam - de az kijelenthető, hogy rettenetesen ambiciózus. Egyáltalán nem mondható tipikusnak a “threat level”, amire méretezték. De nem irreális. Mea culpa, hogy ezt mondtam rá korábban.

2. Puskából hisszú csővel döbbenetes, mennyivel sokkal sokkal sokkal erősebb ugyanaz a lőszer. :o Gyk ha a káboj beleteszi tökugyanazt a revolverlőszert az alsókulcsosba, az energiája több, mint megduplázódik. :o A lepkefing töltet puskából ugyanolyan, mint a bivalyerős magnum revolverből. A teljes töltetű, erős Magnum puskaból pedig szinte majdnem AK szinten mozog. 1500 J. És ha kell, azért biztonságosan tudunk csinálni ennél is picit erősebb lőszert.
Nem véletlenül mondják, hogy a pisztoly csak arra való, hogy az ember szabad utat csináljon a puskájához... ;) de azert a 650 Joule sem játek. 6 colos csőből vígan lesz az 700, 750 joule is. A csőhossz nagyon sokat számít. Még többet, mint gondoltam.

3. PCCt , SMGt vélhetően megfogja ez a szint - erre mondjuk külön kísérlet kéne, mennyire gyorsul a könnyebb, sokkal gyengébb 9x19 a PCCből. De a .357 Magnum… az odab.sz. Ha látsz valakit egy alsókulcsos Winchesterrel, akkor cseszheted az NIJ HG1 mellényedet… Fuss! Itt már csak egyvalami segít:
IMG_3096.jpeg
:lol:

Szeretnék köszönetet mondani:
brh562: 158 graines lövedék, helyszín
bandligy: irtó profi kronó kölcsönzése, analitika, Winchester puska
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

gvass1 írta: 2025.03.23. 09:45 Ezt minden megérteném, ha lenne, akár a leghalványabb jogszabályi alapja ennek a félelemnek.

De nincs. Nyilvánvalóan, fel sem merül - én speciel most tőled hallottam azt, hogy már ezen is parázás van.

És végtelenül nem értem a miértjét. A jogszabály a legálisan megszerzett, de még nem be nem jegyzett lőfegyverrel kapcsolatban két kötelezettséget/korlátozást tartalmaz:
- 8 napon belül (a szükséges egyéb dokumentumokkal együtt) meg kell jelenned a hatóság színe előtt bejegyeztetésre
- amíg nincs bejegyezve, addig lőszert nem szerezhetsz meg hozzá (ez egy baromság mondjuk, de így van).

Olyan tilalomnak nyoma sincs, hogy lövést sem adhatsz le vele! Senkit nem is tudok, akit emiatt basztattak volna, hiszen ugyan mire hivatkozva?

Ezt a fegyvert legálisan birtoklod (ott van mellé a határozat/barnakönyv, adásvételi), tehát ad abszurdum versenyezni is elmehetsz vele, mert jellemzően azt írják a versenykiírásokba is: "legálisan birtokolt lőfegyver".

Én speciel sosem vásárolok úgy használt fegyvert, hogy nem próbálom ki néhány tár erejéig (ezért is szeretem lőtéren bonyolítani a tranzakciót/papírozást), de boltban vett fegyver (pláne használt fegyver) esetében is meg lehet beszélni ismerős boltossal, hogy a 3 napos jelentési határidőn belül kipróbálod, hogy működik-e és ha nem akkor vissza az egész.

Szóval ezt most én teljesen alaptalannak érzem parázásügyileg, és ebben nincs semmi szabadságharc. (Miközben meg tudom, hallom, látom, milyen nyilvánvaló jogsértéseket simán bevállalnak egyesek.)
Köszi Gvass1. Így tiszta.

A zavar abból származhatott, hogy mindkétszer, amikor a Yardon ez felmerült, olyan fegyverről volt szó, amihez jogszerűen nem szerezhettem volna meg lőszert. ezert igazuk volt - akkor.

A többit már hozzágondolta a kelet-európai rabszolgalelkem. :roll:

Szóval akkor hol is tartottunk? - tök jó a fegyver szórása, és a kompenzátor az elején ha nem is művel csodát, de segít .:mrgreen:

Viccelgetünk, viccelgetünk, de tényleg nonszensz, hogy engedéllyel gyárthatok a konyhaasztalon akármilyen löszert, de a saját fegyverembe akkor se, ha nincs beírva a barnakönyvbe és nincs ugyanolyan kaliberű másik. Hogy ez mekkora baromság!
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.03.23. 08:44 Remélem , h jól tudtátok kezelni a mentős történetet :roll: :(
Én elgondolkodtam, mit tennék hasonló helyzetben, aztán rájöttem, hogy semmit sem tudnék, úgyhogy szemlesütve csöndben maradtam.
"Az igazi hős nem Superman vagy Batman,
A csoda ott él benned és bennem..."
Petya357 írta: 2025.03.23. 08:44 Utána Üllő, GyP verseny. Ott találkoztunk Chronicus fórumtárssal aki Hamüpipőke módjára lőlapott rakosgatott, ahelyett hogy lőjön mint minden rendes ember.
Lőttem én, aztán jobbnak láttam, ha maradok inkább a lőlap rakosgatásnál.
aksurv
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: aksurv »

Petya357 írta: 2025.03.23. 11:39 Köszi Gvass1. Így tiszta.

A zavar abból származhatott, hogy mindkétszer, amikor a Yardon ez felmerült, olyan fegyverről volt szó, amihez jogszerűen nem szerezhettem volna meg lőszert. ezert igazuk volt - akkor.

A többit már hozzágondolta a kelet-európai rabszolgalelkem. :roll:

Szóval akkor hol is tartottunk? - tök jó a fegyver szórása, és a kompenzátor az elején ha nem is művel csodát, de segít .:mrgreen:

Viccelgetünk, viccelgetünk, de tényleg nonszensz, hogy engedéllyel gyárthatok a konyhaasztalon akármilyen löszert, de a saját fegyverembe akkor se, ha nincs beírva a barnakönyvbe és nincs ugyanolyan kaliberű másik. Hogy ez mekkora baromság!
Elektromos főzőlapotok van, ugye? 😁
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

aksurv írta: 2025.03.23. 16:23 Elektromos főzőlapotok van, ugye? 😁
Ha hiszed, ha nem - bizony elektromos. A ház építésénél külön szempont volt, hogy ne függjünk gáztól.

#nemsétálbeacsapdába

Nincs is annál jobb, mint amikor Karácsonykor szol a jingöbbelsz, bejgli illat tejeng, az elektromos főzőlapon rotyog a halaszlé, az adventi koszorún már mind a 4 gyertya ég, család vidáman cseveg, és a jámbor családfő csak tölti, és tölti, és tölti a lőszert :mrgreen:
aksurv
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: aksurv »

Petya357 írta: 2025.03.23. 20:48 Ha hiszed, ha nem - bizony elektromos. A ház építésénél külön szempont volt, hogy ne függjünk gáztól.

#nemsétálbeacsapdába

Nincs is annál jobb, mint amikor Karácsonykor szol a jingöbbelsz, bejgli illat tejeng, az elektromos főzőlapon rotyog a halaszlé, az adventi koszorún már mind a 4 gyertya ég, család vidáman cseveg, és a jámbor családfő csak tölti, és tölti, és tölti a lőszert :mrgreen:
Csak a hülye szabályokon kajánkodtam.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

ÚJ VIDEÓ! Snubbie Morning! PIETTA M1851 Navy Snubbie .44 (YAS44SNB) elöltöltő revolver

https://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideo ... -revolver/

és

http://www.fegyvervideo.hu/pietta-m1851 ... -revolver/

Kép
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

gvass1 írta: 2025.03.24. 08:02 ÚJ VIDEÓ! Snubbie Morning! PIETTA M1851 Navy Snubbie .44 (YAS44SNB) elöltöltő revolver

https://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideo ... -revolver/

és

http://www.fegyvervideo.hu/pietta-m1851 ... -revolver/

Kép
Ezt miért nem tudták valahogyan úgy kitalálni, hogy a töltőkar karja leakasztható legyen? Akkor ugyanúgy tölthető, mint rendesen, ugyanúgy külön darab a töltőkar, mint most a kalapálni való tüske, szóval hátránya nem sok lenne, de legalább kalapálni nem kellene, könnyebben menne az egész.

Mondjuk a töltőkar olyan hosszú, amit kiad a cső, de van hozzá egy hosszabbító, amit rá lehet húzni, hogy töltéskor rendesen meg lehessen fogni és erőt kifejteni vele.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

AndyA írta: 2025.03.24. 08:48 Ezt miért nem tudták valahogyan úgy kitalálni, hogy a töltőkar karja leakasztható legyen? Akkor ugyanúgy tölthető, mint rendesen, ugyanúgy külön darab a töltőkar, mint most a kalapálni való tüske, szóval hátránya nem sok lenne, de legalább kalapálni nem kellene, könnyebben menne az egész.

Mondjuk a töltőkar olyan hosszú, amit kiad a cső, de van hozzá egy hosszabbító, amit rá lehet húzni, hogy töltéskor rendesen meg lehessen fogni és erőt kifejteni vele.
Sztem meg tudták volna csinálni, de így SOKKAL-SOKKAL olcsóbb gyártani.:-)

Meg amúgy tényleg meglepően hatékony.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2025.03.24. 08:54 Sztem meg tudták volna csinálni, de így SOKKAL-SOKKAL olcsóbb gyártani.:-)

Meg amúgy tényleg meglepően hatékony.
...ha van egy kalapácsod, vagy van mihez hozzápufálni. De puszta kézzel bele nem töltöd, jól láttam?

Amúgy nem kellett volna egy kis gríz még a por tetejére? :-)
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

AndyA írta: 2025.03.24. 08:58 ...ha van egy kalapácsod, vagy van mihez hozzápufálni. De puszta kézzel bele nem töltöd, jól láttam?

1. azért olyan nem nagyon van, hogy nincs mihez odaverni egy lőtéren:-) (Nagyobb baj/kockázat, ha OTTHONFELEJTED a töltőrudat)

2. NEM. Gríz meg ilyen úri huncutságok akkor kellenek, ha precíziós pontlövő vagy, hogy a lövedéket minél közelebb emeld a csőfarhoz (sporttöltet esetén).
De azt nyilván nem egy 3"-es snubbieval és vezuvittal, meg kalapált lövedékkel végzed. Ja, és minekutána 10 méteren még így is zseniális a kis tücsökpöcs szórása, végképp QED, hogy ebbe felesleges.
Sparrow
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Sparrow »

AndyA írta: 2025.03.24. 08:58 ...ha van egy kalapácsod, vagy van mihez hozzápufálni. De puszta kézzel bele nem töltöd, jól láttam?

Gríííz??? Tele kell nyomni porral. Ok, hogy nem ég el ilyen rövid csőben, de legalább látványos :-D (Én amúgy minden 44-esem fullba töltöttem mindig. Sokkal nagyobb élmény, és biztosan dőlnek a popperek is legalább. CAS-on az azért nem hátrány….)
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Sparrow írta: 2025.03.24. 12:39 Gríííz??? Tele kell nyomni porral. Ok, hogy nem ég el ilyen rövid csőben, de legalább látványos :-D (Én amúgy minden 44-esem fullba töltöttem mindig. Sokkal nagyobb élmény, és biztosan dőlnek a popperek is legalább. CAS-on az azért nem hátrány….)
BIG LIKE!
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

AndyA írta: 2025.03.24. 08:48 Ezt miért nem tudták valahogyan úgy kitalálni, hogy a töltőkar karja leakasztható legyen? Akkor ugyanúgy tölthető, mint rendesen, ugyanúgy külön darab a töltőkar, mint most a kalapálni való tüske, szóval hátránya nem sok lenne, de legalább kalapálni nem kellene, könnyebben menne az egész.

.451-es gömbbel kézzel is megy. És 24 gr Vesuvittal remekül műxik vele. Valahol ezt olvastam... :mrgreen:
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Sparrow írta: 2025.03.24. 12:39 Gríííz??? Tele kell nyomni porral. Ok, hogy nem ég el ilyen rövid csőben, de legalább látványos :-D (Én amúgy minden 44-esem fullba töltöttem mindig. Sokkal nagyobb élmény, és biztosan dőlnek a popperek is legalább. CAS-on az azért nem hátrány….)
+1

Így!

Az ember legalább úgy érzi, hogy történt is valami :mrgreen:
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

Petya357 írta: 2025.03.24. 14:58 +1

Így!

Az ember legalább úgy érzi, hogy történt is valami :mrgreen:
Ha elöltöltőznék tuti nem vacakolnék én se ilyesmivel, porral fullra, rá a golyó, úgy igazi. Nem kell guminő sem.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2025.03.24. 15:13 Ha elöltöltőznék tuti nem vacakolnék én se ilyesmivel, porral fullra, rá a golyó, úgy igazi. Nem kell guminő sem.
Feelinges a teljes töltet is, de 18-24gr elegendő a céllövészethez, sőt, meglepő pontosságot lehet elérni, ha egy kicsit játszik vele az ember (pont az újratöltés nagymesterének magyarázzam) és a grízt akkor lehet lőporos flaskából ráadagolni a töltényűrbe a lőporra. És az is ad egy érzést. :-)
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

zora írta: 2025.03.24. 15:54 Feelinges a teljes töltet is, de 18-24gr elegendő a céllövészethez, sőt, meglepő pontosságot lehet elérni, ha egy kicsit játszik vele az ember (pont az újratöltés nagymesterének magyarázzam) és a grízt akkor lehet lőporos flaskából ráadagolni a töltényűrbe a lőporra. És az is ad egy érzést. :-)
Nyilván, pontlövészethez is gyenge wadcuttert lőnek szerelt lőszeres revolverekből is. Aztán ott is a 357 magnum ami ad egy igazi élményt. Ha a 10eseket vadásznám a kovbojpisztollyal, akkor persze okosan kell csinálni, de ha majd rákapok esetleg az elöltöltőzésre, valószínűleg inkább a lövészet élménye lesz az elsődleges.
Trailm
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Trailm »

Üdv .
Húzzatok szánkón .....
Jól gondolom , hogy alsókulcsos 357magnum nem etethető 38 spec-al ?
Van valahol ballisztikai adat , hogy a 357 magnum miként muzsikál pl 100 méteren ? Energia , lövedék esése 100méteren ....
Ugyanez érdekelne a 44 magnum kaliberhez ...
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Trailm írta: 2025.03.24. 17:35 Üdv .
Húzzatok szánkón .....
Van valahol ballisztikai adat , hogy a 357 magnum miként muzsikál pl 100 méteren ? Energia , lövedék esése 100méteren ....
Sztem de, ha nem wadcutter hosszúságú a lövedék, akkor simán feladja jól.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Húzzatok szánkón .....
https://blackbasin.com/tools/ballistics-calculator/
Trailm
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.03.24. 17:49 Sztem de, ha nem wadcutter hosszúságú a lövedék, akkor simán feladja jól.
Nemcsak az adogatás ... maga a töltényűr is más a hosszabb 357 hüvely miatt . Aztán hogy megkerülik-e a gázok a lövedéket ....
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Trailm írta: 2025.03.24. 19:08 Nemcsak az adogatás ... maga a töltényűr is más a hosszabb 357 hüvely miatt .
Ööö? Oszt? Mér, a revkóimban nem hosszabb? 😂
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Húzzatok szánkón .....
38 spec teljesen OK bele, ha rendes lövedék van benne. Wadcutter nem jó. Erről Loksi tudna mesélni... :D
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Trailm írta: 2025.03.24. 19:08 Nemcsak az adogatás ... maga a töltényűr is más a hosszabb 357 hüvely miatt . Aztán hogy megkerülik-e a gázok a lövedéket ....
Naszóval

az .357 alsókukcsosok többsege egész jol kezeli a rövidebb .38 Specialt. (44 mag a 44 Specialt, .454 Casull a .45 Long Coltot - az utóbbim van is) persze vannak kivetekek, de jellemzően ez NEM probléma.

Amit nem kezelnek jól, az az LRN-FP (FMJ-FP) és hasonló lövedéktől eltérő lövedékkel szerelt lőszereket. A wadcutter full felejtős - ez elég nyilvánvaló. De az, hogy pl az FMJ, és az LRN is vagy nem működik, vagy minimum szenvedni fogsz - az nem annyira triviális. SWC, TC - vagy működik, vagy nem. Csak adogatással lesz gond. Egyesével a töltényűrbe helyezve persze hibátlan mindegyik. Pontosan úgy, ahogy Gvass is írta.

Esés: Ha veszed a fáradságot és megnézed a tegnapelőtti posztomat, találsz sebességeket, lövedéksúlyt. Vagy egy gugli jeresessel. Beírod a Fortitu által készségesen megadott kalkulátorba, és megkapod a pontos értékeket. A lényeg - egyáltalán nem esik sokat 100-on. De valahol 100-140 között elkezd rohamosan romlani a helyzet. 150-en már sokat, 200-on már nagyon sokat esik.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2025.03.24. 21:29 Naszóval

az .357 alsókukcsosok többsege egész jol kezeli a rövidebb .38 Specialt. (44 mag a 44 Specialt, .454 Casull a .45 Long Coltot - az utóbbim van is) persze vannak kivetekek, de jellemzően ez NEM probléma.

Amit nem kezelnek jól, az az LRN-FP (FMJ-FP) és hasonló lövedéktől eltérő lövedékkel szerelt lőszereket. A wadcutter full felejtős - ez elég nyilvánvaló. De az, hogy pl az FMJ, és az LRN is vagy nem működik, vagy minimum szenvedni fogsz - az nem annyira triviális. SWC, TC - vagy működik, vagy nem. Csak adogatással lesz gond. Egyesével a töltényűrbe helyezve persze hibátlan mindegyik. Pontosan úgy, ahogy Gvass is írta.

Esés: Ha veszed a fáradságot és megnézed a tegnapelőtti posztomat, találsz sebességeket, lövedéksúlyt. Vagy egy gugli jeresessel. Beírod a Fortitu által készségesen megadott kalkulátorba, és megkapod a pontos értékeket. A lényeg - egyáltalán nem esik sokat 100-on. De valahol 100-140 között elkezd rohamosan romlani a helyzet. 150-en már sokat, 200-on már nagyon sokat esik.
Az FMJ forma lehet amúgy se jó ötlet csőtárban (nyomhatja az előtte lévő csapit).
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Fortitu írta: 2025.03.24. 21:52 Az FMJ forma lehet amúgy se jó ötlet csőtárban (nyomhatja az előtte lévő csapit).
+1
speciel annyira nem tartanék a kerek orrú FMJtől, de akár gond is lehet.

Ami konkrétan az alsókulcsosoknál katasztrófával fenyeget, amiikor a paraszt .308 Winbe való spitzer FMJ lövedéket ültet a 30-30 Winchesterbe, mert olyan esik a keze ügyébe. Méretre OK, és sokkal jobb a ballisztikája is hosszú lövésekhez. Ráadásul még ez is működik, de csak egyesével adogatható, a gond akkor van, ha a csőtárba kerül.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Érdekes koncepció...Nekem mondjuk több kérdésem van, mint válaszom!
Quest Firearms MC6 multikaliberű túlélőrevolver:
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/quest- ... orevolver/

Kép
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

Húzzatok szánkón .....
https://www.buffalobore.com/index.php?l ... tail&p=102

Itt nézegess, előemésztett konyhakész adatok is vannak.
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

Húzzatok szánkón .....
Dehogynem :!:
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
Trailm
Veterán
Veterán

Uraim , köszönöm mindenkinek a segítséget , mostmár van merre elindulnom.
algreg
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: algreg »

Trailm írta: 2025.03.24. 19:08 Nemcsak az adogatás ... maga a töltényűr is más a hosszabb 357 hüvely miatt . Aztán hogy megkerülik-e a gázok a lövedéket ....
A 38 a rövidebb hüvely miatt nagyobb részen fogja elkoszolni a töltényűrt, így komolyabb mennyiség kilövése után célszerű kipucolni, mielőtt visszaállsz 357-re (néhány db gondolom nem számít).
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Tegnap voltam a Scotland Yardon, nagyon sok ügyet intézni, egyszerre. Eleve két időpontot foglaltam.

Az ügyintéző kicsit lesápadt, amikor felsoroltam, hogy :

- új fegyver beiratás
- lakcím változás
- tárolóhely váltás
- lőszerelem tároló hely váltás
- upgrade normál tárolóhelyről A kat szobára (nem a fegyverek, mert 20 elég , hanem a lőszer miatt csináltam, meg hogy majd akár lehessen A kat fegyver)
- upgrade otthoni lőszerem tárolóról kültérire (ott nagyobb a lőpor és csapi limit 10 kgbés 25 000 db ha nem lakott a helyiség)
- fegyverismereti vizsga és orvosi igazolás másolata (egy másik ügyhöz kell)
- lövészetvezetői igazolás I.o. vagy azt meghaladó minősítés alapján .

Ehhez képest alig több, mint egy óra alatt meglett minden, azt utolsón kívül (először meg kell várni a fegyverismereti kikeresését, hogy elindíthassam a lövészetvezetőit :( ami mondjuk egy vicc, higyen az egyben a barnskönyv feltétele). Volt olyan, hogy egyszerre 3 ember (ki mihez ért a legjobban) dolgozott az ügyeimen, méghozzá egymással kommunikálva. :!: Wow. A földesúr aznap kegyes volt a jobbággyal 8-) Witzet félretéve - tényleg ügyesek, profik és jófejek voltak, pedig kicsit tartottam tőle, hogy ez így egyszerre too much lesz… . :roll:

“Hogy ne csak szidjuk a hatóságokat” rovatunkat hallották.

Érdekességek:
Riasztóhoz kell a (ronda, és tök haszontalan, úgyse figyel rá senki) kültéri vijjogó is, nem elég a vonuló szolgálat. Kaptam plusz időt felszereltetni
Ellenőrzéskor le is tesztelnek majd mindent. Nem vsak hogy megvan, hanem hogy működik is.
Az új, szebb, jobb tároló hely azonnal él. Nem az ellenőrzés pillanatától, amikor leütik hogy megfelelt, hanem instant, mostantól ahogy beírták. Ezt nem tudtam.
A kb 25 éve letett fegyvervizsgát nem lesz könnyű kikeresniük, de ez a szolgáltatás - meglepő módon - ingyenes, és “8 napos.”
sama
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: sama »

Égy kérdés a szakikhoz HW 38 (38 spec kaliber) Tokja miből van acél vagy spiáter? nem találtam egyértemü infót rá.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

sama írta: 2025.03.27. 22:47 Égy kérdés a szakikhoz HW 38 (38 spec kaliber) Tokja miből van acél vagy spiáter? nem találtam egyértemü infót rá.
A HW 357 Hunternek a tokja acél, de a sátorvas spiáter. A ravaszt, a kakast, a tokot, nyilván a dobot is, fogja a mágnes.
A 38 tokja szerintem ugyanaz.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

sama írta: 2025.03.27. 22:47 Égy kérdés a szakikhoz HW 38 (38 spec kaliber) Tokja miből van acél vagy spiáter? nem találtam egyértemü infót rá.
Spiáter.
sama
Veterán
Veterán

zora írta: 2025.03.27. 23:11Spiáter.
Köszönöm sejtettem azért nem kelt el régóta amit láttam.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

A lenti eGunos hirdetésben erdemes megfigyelni a
a) kopásnyomokat - nagyon jellegzetes
b) az árat :o
https://www.egun.de/market/item.php?id=19526270

Nyilván ez egy atipikusan leharcolt példány, a HW38-ak lenyegesen jobban szoktak kinézni. Csak azert rzt linkeltem, és nem a patika állapotú másikat, mert jól látszik, hogy spiáter - olya “gázpisztolyosan” kopik. . A .357 verzió viszont tudtommal tök tök rendben van, és acél.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2025.03.28. 06:43 A lenti eGunos hirdetésben erdemes megfigyelni a
a) kopásnyomokat - nagyon jellegzetes
b) az árat :o
https://www.egun.de/market/item.php?id=19526270

Nyilván ez egy atipikusan leharcolt példány, a HW38-ak lenyegesen jobban szoktak kinézni. Csak azert rzt linkeltem, és nem a patika állapotú másikat, mert jól látszik, hogy spiáter - olya “gázpisztolyosan” kopik. . A .357 verzió viszont tudtommal tök tök rendben van, és acél.
Amúgy valószínűleg még ezen lefingott állapotú 10-eurós(!!!) darabnak is örök élet meg egy nap van még előtte, ha nem valami túltöltött +P .38 Specialt töltesz bele.

A 10 euró nyilván vicc, mert a behozatal sokszorta többe kerül, de 30-50 ezer forintért játszósfegyvernek, valami mással együtt beíratva - hogy a munkaidő-elégetés se nullázza ki - kifejezetten lehet értelme. Persze inkább 4"-esben.

60 euró: https://www.kentaurzbrane.cz/en/revolve ... special-5/

(Nekem van gáz-riasztó HW-m ugyanezzel a tokkal, és brutálisan túlméretezett valami.)
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

gvass1 írta: 2025.03.28. 06:55 Amúgy valószínűleg még ezen lefingott állapotú 10-eurós(!!!) darabnak is örök élet meg egy nap van még előtte, ha nem valami túltöltött +P .38 Specialt töltesz bele.

A 10 euró nyilván vicc, mert a behozatal sokszorta többe kerül, de 30-50 ezer forintért játszósfegyvernek, valami mással együtt beíratva - hogy a munkaidő-elégetés se nullázza ki - kifejezetten lehet értelme. Persze inkább 4"-esben.

60 euró: https://www.kentaurzbrane.cz/en/revolve ... special-5/

(Nekem van gáz-riasztó HW-m ugyanezzel a tokkal, és brutálisan túlméretezett valami.)
+1

Teljesen jó fegyver. Ár - érték arányban pedig különösen. Nem leszólni szerettem volna.

Csak amikor az eGunon 100-200 euróert már rozsdamentes Smisszt, Rugert is ki lehet fogni :!: , a behozatal+posta pedig 150-200’euro körül mozog ha más csinálja* - akkor szerintem érdemes egy ötvenest , vagy legfeljebb szaz eurót rátenni és mást venni.

* Az ár attól függ, ki hizza be, es hogy van-e postaktg. én Mex fórumtársat ajánlom, ugyan nem a leggyorsabb megoldás , de olcsó, és 120% megbízható, böcsületes cég, tuti nem lesznek meglepetések .

Azt látom sokan f.snak Németorszagból behozni, de ez tök jól működik, plane ha valaki más mindent megcsinál. Nekem kb féltucat fegyvert hozott be a Bavarian Tactical/ Mex. Nem kapok jutalékot :lol: egyszerűen elégedett vagyok.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2025.03.28. 07:18 +1

Teljesen jó fegyver. Ár - érték arányban pedig különösen. Nem leszólni szerettem volna.

Csak amikor az eGunon 100-200 euróert már rozsdamentes Smisszt, Rugert is ki lehet fogni :!: , a behozatal+posta pedig 150-200’euro körül mozog ha más csinálja* - akkor szerintem érdemes egy ötvenest , vagy legfeljebb szaz eurót rátenni és mást venni.

* Az ár attól függ, ki hizza be, es hogy van-e postaktg. én Mex fórumtársat ajánlom, ugyan nem a leggyorsabb megoldás , de olcsó, és 120% megbízható, böcsületes cég, tuti nem lesznek meglepetések .

Azt látom sokan f.snak Németorszagból behozni, de ez tök jól működik, plane ha valaki más mindent megcsinál. Nekem kb féltucat fegyvert hozott be a Bavarian Tactical/ Mex. Nem kapok jutalékot :lol: egyszerűen elégedett vagyok.
Nem kissebbítve Mex érdemeit, de pont ilyen filléres HW38-ak sztem itthon is vannak még bőven a fegyverboltok polcainak mélyén. IMHO a külföldi importnak valami itthon ritka, elérhetetlen, és főként drágább fegyver esetén van értelme.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.03.28. 07:18 +1

Osztrák oldalon is vannak lehetőségek, mint waffengebraucht.at, esetleg Dorotheum vagy John Springer Erben árverések. Akit érdekel, írjon PÜ-t, és mesélek.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

gvass1 írta: 2025.03.28. 07:31 Nem kissebbítve Mex érdemeit, de pont ilyen filléres HW38-ak sztem itthon is vannak még bőven a fegyverboltok polcainak mélyén. IMHO a külföldi importnak valami itthon ritka, elérhetetlen, és főként drágább fegyver esetén van értelme.
Ezzel se szállnék vitába. A legolcsóbb fegyver, amit behozattam, az 300 euró körül volt leütve. Zömében egzotikumokat: Rhino, Scout, negyvennégyes Redhawk , negyvenötös Blackhawk, ilyesmik.

Új Glockot, stb néztem de semmi ertelme , mert a) van itthon a boltban, megfogható formában, b) az ár is kb ugyanarra jön ki.

A magánimportot is sokan választják (tipikus példa - Stribog Szlovákiából) de nekem az túl macerás. Nincs ingyen vacsora. Olyan szomorú, hogy éles téren nálunk minden drágább, elérhetetlenebb, es nyomib mint Németországban, vagy akár a sokkal kisebb Ausztriában. :( cserébe vannak más előnyök, pl nemhalálos téren 8-)
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Roberto68 »

gvass1 írta: 2025.03.28. 07:31 Nem kissebbítve Mex érdemeit, de pont ilyen filléres HW38-ak sztem itthon is vannak még bőven a fegyverboltok polcainak mélyén. IMHO a külföldi importnak valami itthon ritka, elérhetetlen, és főként drágább fegyver esetén van értelme.
Vagy olyat behozatni, amit nálunk erősen túlárazva szoktak hirdetni…
Lányom is elkezdte a lövészetet, megvan a versenyengedélye és miután kipróbált egy Walther OSP-t, teljesen beleszeretett. Ilyenkor természetesen mit csinál egy jó apa, elkezd keresgélni :D Na ekkor meg is lepődtem, hogy itthon 160 eft körül látok hirdetve ilyesmit, míg kint akár egy ilyen is szembejön https://www.egun.de/market/item.php?id=19943494
Vagy ez, már 2. körben hirdetve, mert nem vitték el ennyiért sem https://www.egun.de/market/item.php?id=19827819

Ekkor azért felmerül hogy ha behozatallal együtt is a hazai ár -30-40% miért is ne ott hagyjam a pénzem?
Aztán ha a gyerek megunja, marad apának egy játszós cucca :lol:
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Roberto68 írta: 2025.03.28. 08:56 Vagy olyat behozatni, amit nálunk erősen túlárazva szoktak hirdetni…
Lányom is elkezdte a lövészetet, megvan a versenyengedélye és miután kipróbált egy Walther OSP-t, teljesen beleszeretett. Ilyenkor természetesen mit csinál egy jó apa, elkezd keresgélni :D Na ekkor meg is lepődtem, hogy itthon 160 eft körül látok hirdetve ilyesmit, míg kint akár egy ilyen is szembejön https://www.egun.de/market/item.php?id=19943494
Vagy ez, már 2. körben hirdetve, mert nem vitték el ennyiért sem https://www.egun.de/market/item.php?id=19827819

Ekkor azért felmerül hogy ha behozatallal együtt is a hazai ár -30-40% miért is ne ott hagyjam a pénzem?
Aztán ha a gyerek megunja, marad apának egy játszós cucca :lol:
Vigyázz! Az OSP többek között azért is olyan olcsó, mert a 22 short lőszer bele viszont egyáltalán nem az. :-)
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

AndyA írta: 2025.03.28. 09:28 Vigyázz! Az OSP többek között azért is olyan olcsó, mert a 22 short lőszer bele viszont egyáltalán nem az. :-)
Szerintem ugyanúgy 50-60 Ft körültől van, mint a 22LR-ek.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2025.03.28. 09:38 Szerintem ugyanúgy 50-60 Ft körültől van, mint a 22LR-ek.
Sírva is fakadnék, ha 50 Ft-ot kellene fizessek egy 22LR-ért... Sőt, ha 40-et, még akkor is, hacsak nem valami "különleges".

De a 22 short tényleg ilyen körül van, 48-49-50 Ft/db. Ha éppen van, mert ez is lehet a gond vele.
Trailm
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2025.03.28. 10:27 Sírva is fakadnék, ha 50 Ft-ot kellene fizessek egy 22LR-ért... Sőt, ha 40-et, még akkor is, hacsak nem valami "különleges".

De a 22 short tényleg ilyen körül van, 48-49-50 Ft/db. Ha éppen van, mert ez is lehet a gond vele.
Itt a környékünkön fagyisnál nincs 50 alatt semmilyen se ....
De szerintem másfelé se.nagyon ...
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

AndyA írta: 2025.03.28. 10:27 Sírva is fakadnék, ha 50 Ft-ot kellene fizessek egy 22LR-ért... Sőt, ha 40-et, még akkor is, hacsak nem valami "különleges".

Hol van 40Ft alatt 22LR?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Trailm írta: 2025.03.28. 10:38 Itt a környékünkön fagyisnál nincs 50 alatt semmilyen se ....
De szerintem másfelé se.nagyon ...
#define másfelé...
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

AndyA írta: 2025.03.28. 10:45 #define másfelé...
Magyarországon még mindig NEM relevánsak a külföldi árak!!! Nyilván hazai viszonylatban beszélgetünk, a magyar fegyvertartók fórumán. Tény, hogy kettős állampolgárként, nyugatabbra neked ez egy tökjó opció.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2025.03.28. 10:56 Magyarországon még mindig NEM relevánsak a külföldi árak!!! Nyilván hazai viszonylatban beszélgetünk, a magyar fegyvertartók fórumán. Tény, hogy kettős állampolgárként, nyugatabbra neked ez egy tökjó opció.
Sajnos nem vagyok kettős állampolgár... :-(

Lennének előnyei, pláne manapság.
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Roberto68 »

Fortitu írta: 2025.03.28. 09:38 Szerintem ugyanúgy 50-60 Ft körültől van, mint a 22LR-ek.
Így van, nincs különbség a 2 kaliber között árban. A szokott helyemen 50 alatt is előfordul Remington mindkettőből, de az RWS 50 körül megy és ez lenne bele a megfelelőbb.
Nem a lőszer ára tart vissza, a fegyver kinti ára sem lenne vészes, egyelőre a behozatal ami fáj (lakás felújítás… :( )
sama
Veterán
Veterán

Fortitu írta: 2025.03.28. 10:43 Hol van 40Ft alatt 22LR?
Magtech 35ft S&B 40 Ft felénk. A többi sokkal drágább itt is
Trailm
Veterán
Veterán

sama írta: 2025.03.28. 18:42 Magtech 35ft S&B 40 Ft felénk. A többi sokkal drágább itt is
Merrefelé ?
Trailm
Veterán
Veterán

Frommer lőszerárai megfelelnek a weboldalon szereplő áraknak ? Vagy csak a weboldalon annyi , aztán a boltba jön a meglepi .....
Ha a boltnév nem kiírható , kérem a modit , törölje .
sama
Veterán
Veterán

Trailm írta: 2025.03.28. 19:16Merrefelé ?
Az S&B Harmónia vadászbolt Paks a Magtech Balatonakarattya
Trailm
Veterán
Veterán

sama írta: 2025.03.28. 20:28 Az S&B Harmónia vadászbolt Paks a Magtech Balatonakarattya
Kösui.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Trailm írta: 2025.03.28. 19:49 Frommer lőszerárai megfelelnek a weboldalon szereplő áraknak ? Vagy csak a weboldalon annyi , aztán a boltba jön a meglepi .....
Árak általában jól vannak, készlet infó viszont általában nem.

Telefon! Jutka felveszi, kérdezel, elmondja. Nincs semmi sumák, becsületes emberek - inkább csak állandó webes elmaradás van. :roll:

Miért ne lehetne kiirni? Ha egy bolt jó, hadd tudja minddnki. Ha sz.r - azt is 8-)

egyébként a Frommer - szubjektív véleményem szerint , 20 év személyes tapasztalat alapján - kifejezetten jó - komoly készlet, felkészült és jófej eladók. Fejlesztenivaló elsősorban az árak területén van. Cserébe van minden is.
Judge Dredd
Moderátor
Moderátor

Hozzászólás Szerző: Judge Dredd »

Trailm írta: 2025.03.28. 19:49 Frommer lőszerárai megfelelnek a weboldalon szereplő áraknak ? Vagy csak a weboldalon annyi , aztán a boltba jön a meglepi .....
Természetesen kiírható akármilyen bolt neve. Arra való részben a fórum, hogy a tapasztalatok meg legyenek beszélve.
I am the law.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: montecarlo »

Telefonálj rájuk. Múltkor kinéztem 12-es, 16-os sörétes lőszert, egyik sem volt, amikor odamentem
D.Szabi
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: D.Szabi »

Fortitu írta: 2025.03.28. 10:43 Hol van 40Ft alatt 22LR?
https://shop.zensport.hu/termek/22-lr-magtech-40-gr/

Mondjuk a Zen-nél tavaly én még 38ft-ért vettem a Magtech-et. Idén már pont 40ft.

https://fegyver.bolt.hu/Magtech-22LR-40 ... d-velocity
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

A Benelli új olcsó pump-action sörétese: Nova 3 Tactical

https://www.kaliberinfo.hu/hirek/a-bene ... -tactical/

Kép
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

Petya357 írta: 2025.03.28. 20:58
egyébként a Frommer - szubjektív véleményem szerint , 20 év személyes tapasztalat alapján - kifejezetten jó - komoly készlet, felkészült és jófej eladók. Fejlesztenivaló elsősorban az árak területén van. Cserébe van minden is.
A Frommer talán az egyetlen hazai dedikáltan fegyverbolt, úgy értem ahol nem a vadász vonal mellett IS viszik a fegyvereket, hanem ez a fő profiljuk. Oda sokszor bemegyek csak úgy "eye shopping"-olni, és végignézni a hátsó nagy üveg tárló tartalmát.
Az árak néha tényleg érdekesek tudnak lenni, de valszeg nem ebből luxiznak és magánrepülőznek, hanem az ismert nyomorisztáni körülmények között sajnos csak így tudják fenntartani az üzletet.
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

TotoHU írta: 2025.03.31. 07:49 A Frommer talán az egyetlen hazai dedikáltan fegyverbolt, úgy értem ahol nem a vadász vonal mellett IS viszik a fegyvereket, hanem ez a fő profiljuk. Oda sokszor bemegyek csak úgy "eye shopping"-olni, és végignézni a hátsó nagy üveg tárló tartalmát.
Az árak néha tényleg érdekesek tudnak lenni, de valszeg nem ebből luxiznak és magánrepülőznek, hanem az ismert nyomorisztáni körülmények között sajnos csak így tudják fenntartani az üzletet.
+1

Neha beugrok valami apróságért, csak hogy kicsit legeltessem a szenem a kirakaton, és összefussak kultúremberekkel 8-) és tenyleg nem az extraprofitért tolják, egyszerűen ezt amit ok képviselnek nem nagyon lehet másképp.
Válasz küldése