Ha valaki rendel ilyet, beszállnék egy vásárlással a szállításba én is!qqriq írta: ↑2025.02.19. 04:55 eztet vettem par eve, nekem tokeletesen megfelel
https://vi.aliexpress.com/item/32695680773.html
annyi van hogy smucig voltam es a normal 600 meteres verziot rendeletem, most mar a szog/magassagmeros verziot valasztanam.
Fegyvertokok, fegyvermarkolatok, kiegészítők
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Re: Fegyvertokok, fegyvermarkolatok, kiegészítők
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez

Ezt nem ia néztem!

"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Szia,qqriq írta: ↑2025.02.19. 04:55 eztet vettem par eve, nekem tokeletesen megfelel
annyi van hogy smucig voltam es a normal 600 meteres verziot rendeletem, most mar a szog/magassagmeros verziot valasztanam.
Huh, ez relevans info, mert a Leica araban is hasonlo szamjegyek vannak, csak 1-gyel tobb!
Bel
Mennyire random generátor? Összevetetted másik eszközzel, vagy mértél ismert távot?qqriq írta: ↑2025.02.19. 04:55 eztet vettem par eve, nekem tokeletesen megfelel
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
tobbszor neztem ugyanazt a tavokat vele es nagyjabol ugyanazt merte. azert itt ha a lezer es a kamera jol ossze van love akkor nagyot nem tevedhet, ha meg nincs akkor ugyis szar es visszakuldod.
ingyom bingyom tálib-e?
Szia!
Rendeljünk (te

Én még körbejárom a témát, de ha veszel egyet, akkor írd itt meg mik a tapasztalatok.
- montecarlo
- Fórumtag
Shadow2 Retro
Shadow 2 Retro - limitált kiadás
- 17-es tár, famarkolat

Re: Shadow2 Retro
Első blikkre eskü aszittem hogy egy vadonatúj P9R!montecarlo írta: ↑2025.02.21. 23:11 Shadow 2 Retro - limitált kiadás- 17-es tár, famarkolat
20250221_230339.jpg
20250221_230503.jpg

Eredeti koncepció - gratula, hogy véghezvitted az álmod. Egészen biztosan nincs még egy ilyen retrósedó az országban!
Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
Nagyon menő, gratula

/most már csak használni kell megtanulni

"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
- montecarlo
- Fórumtag
- montecarlo
- Fórumtag
...a hülyeségen.montecarlo írta: ↑2025.02.22. 12:40 Köszi! Ez így van, szép lassan csak ragad rám valami a klubban, a sáron kívül![]()

Mire gondol az ember, ha lát egy hengeres, dildó alakú tárgyat….
…..amire az van írva, hogy “Klymax”?

Nyilvánvalóan egy olcsó (~100k körül) , osztrák hangtompítóra asszociál. Ráadásul nem csak az ára baráti, hanem quick detach-ot is tud.
Igaz, hogy a vonyító farkasos logó, es a hőhullámos márkanév mellé az is oda van írva, hogy “bolt action only”, de a tulajdonos AR platform öntöltő karabélyra tette , és azt mondja jól működik, 30 lövéses pályát is jól bírt.
Szerintem sokan örülnének, ha az érintett fórumtárs megírná a tapasztalatait, meg úgy tudom, brh562 aki meg is hallgatta - nekem csak úgy sikerült meglesni a parkolóban mert utánamszóltak, hogy #nailyetseláttáég
…..amire az van írva, hogy “Klymax”?
Nyilvánvalóan egy olcsó (~100k körül) , osztrák hangtompítóra asszociál. Ráadásul nem csak az ára baráti, hanem quick detach-ot is tud.
Igaz, hogy a vonyító farkasos logó, es a hőhullámos márkanév mellé az is oda van írva, hogy “bolt action only”, de a tulajdonos AR platform öntöltő karabélyra tette , és azt mondja jól működik, 30 lövéses pályát is jól bírt.
Szerintem sokan örülnének, ha az érintett fórumtárs megírná a tapasztalatait, meg úgy tudom, brh562 aki meg is hallgatta - nekem csak úgy sikerült meglesni a parkolóban mert utánamszóltak, hogy #nailyetseláttáég

https://www.impactweaponscomponents.com ... nt-n-slot/
Ilyet lehet valahol EU-n belül kapni, ahol nem egy vagyon a szállítás, meg még vámolják is? (USA forrást találtam csak)
Ilyet lehet valahol EU-n belül kapni, ahol nem egy vagyon a szállítás, meg még vámolják is? (USA forrást találtam csak)
- gaijin
- Veterán
- Kapcsolat:
https://www.tactical-kit.co.uk/iwc-quic ... 4972-p.asp
fél megoldás, földrajzilag EU, de vám szempontjából nem. szállítanak Magyarországra, drágán.
fél megoldás, földrajzilag EU, de vám szempontjából nem. szállítanak Magyarországra, drágán.
gaijin (gaidzsin) - JKL
Sziasztok!
Tud valaki esetleg olyan Glock carbine kit-et, aminek a csőtorkolati része van akkora, hogy hangtompító fogadására alkalmas?
Köszi!
Tud valaki esetleg olyan Glock carbine kit-et, aminek a csőtorkolati része van akkora, hogy hangtompító fogadására alkalmas?
Köszi!
- gaijin
- Veterán
- Kapcsolat:
szerintem IMI Defense Kidon
a csőtorkolat (és kéz-) védő fém csőköpeny mozgatható és kivehető.
https://www.falcon-security.us/wp-conte ... 68x512.jpg
a csőtorkolat (és kéz-) védő fém csőköpeny mozgatható és kivehető.
https://www.falcon-security.us/wp-conte ... 68x512.jpg
gaijin (gaidzsin) - JKL
Recover tactical az alap olcsó, és nem lóg a csőre. Ha szeretnéd az enyémet ki is próbálhatod.
https://zahal.org/product/recover-tacti ... g20-g21-2/
Van hozzá tok is
Ettől picitt nagyobbat, zártabbat gondoltam volna,de alternatívának jó lesz, köszönöm!bandligy írta: ↑2025.03.11. 22:54 Recover tactical az alap olcsó, és nem lóg a csőre. Ha szeretnéd az enyémet ki is próbálhatod.
Van hozzá tok is
Ilyenem van, de ebbe nem fér be a tompi
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Ezzel én is szemeztem, ki is próbáltam boltban - de itt nem a Glock saját elsütőbillentyűjét használja a kit, hanem a külső keret saját elütőbillentyűjét, amit egy transfer bar köt össze a pisztoly elsütőbillentyűjével. Ezzel a Glock egyébként sem fényes sütése szvsz. botrányosan rossz lett, persze lőni kellett volna vele hogy mennyire használható így, de nekem nem túl pozitív emlékeim vannak a szárazolásról.bandligy írta: ↑2025.03.11. 22:54 Recover tactical az alap olcsó, és nem lóg a csőre. Ha szeretnéd az enyémet ki is próbálhatod.
Van hozzá tok is
Neked mik voltak a saját tapasztalataid? A lőtéri tapasztalat sokkal többet ér a fegyverbolti csettegtetésnél.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
CAA MCK-nak mintha lenne suppressor ready változata, tán a Gen2? Legalábbis az oldaluk szeirnt van.
Szerintem hívd fel Glock shopot, tuti meg tudják mondani, ők sztm forgalmazzák is.
Köszönöm, ezt ismerem, csak majdnem annyiba kerül mint egy Glock

Nem lett volna rossz valami ahhoz, vagy KPOS-hoz hasonló, ami kicsit olcsóbb ÉS tuja fogadni a tompit.
Tudom, sok a bajom..
Én a recover 20/20n-re gondoltam. Ez egy minimalista keret.TotoHU írta: ↑2025.03.12. 10:20 Ezzel én is szemeztem, ki is próbáltam boltban - de itt nem a Glock saját elsütőbillentyűjét használja a kit, hanem a külső keret saját elütőbillentyűjét, amit egy transfer bar köt össze a pisztoly elsütőbillentyűjével. Ezzel a Glock egyébként sem fényes sütése szvsz. botrányosan rossz lett, persze lőni kellett volna vele hogy mennyire használható így, de nekem nem túl pozitív emlékeim vannak a szárazolásról.
Neked mik voltak a saját tapasztalataid? A lőtéri tapasztalat sokkal többet ér a fegyverbolti csettegtetésnél.
Te szerintem a P-IXre, ez az AR kinézetű transzfer baros sütésű.
Oh, bocsánat, igazad van, neked a KPOS Scout van, és az nem tudja ugyan ezt a tompit tudtommal (legalábbis méretek alapján.. De mostmár megpróbálom, mert képrő meg nincs nagy különbség a kettő között
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Én is gondolkoztam korábban pont egy hasonló szetten. Mindig oda jutottam, hogy nem olcsó ez az A7 PCC pótlék: FAB kit ~170, menetes cső Glockra szintén ~150-170, hangtompi ~200. Ez fél milla körül van, plusz az alapfegyver, ezt és a reddotot sem számítom mert az egyik egyébként is van (Glock) a másik, a reddot meg kellene egy PCC-re is. Egyébként ezekkel együtt már simán karcolja az 1 millát ez a szett. Aztán a gyakorlati haszna: versenyen indulni vele nem lehet, csak azért legyen mert lőtéren örömködni vele poén - nekem a mostani gazdasági helyzetben ez sok.
HD-ra szóba jöhetne, de arra mindig jobb megoldás lesz a szekrényből előkapni a 12/70-es shotit és a buckshotot.

Ha nulláról indulnék, vagy csak a fegyver lenne meg, akkor én se kattognék rajta. De így, hogy megvan a menetes fegyver, hosszú tár, tompi, van dotom is, és csak a kit kell, így már más. A rendes PCC-k is tetszenek, csak nekem tényleg nem ér annyit, hogy kb álljon a szekrénybe.TotoHU írta: ↑2025.03.12. 13:15 Én is gondolkoztam korábban pont egy hasonló szetten. Mindig oda jutottam, hogy nem olcsó ez az A7 PCC pótlék: FAB kit ~170, menetes cső Glockra szintén ~150-170, hangtompi ~200. Ez fél milla körül van, plusz az alapfegyver, ezt és a reddotot sem számítom mert az egyik egyébként is van (Glock) a másik, a reddot meg kellene egy PCC-re is. Egyébként ezekkel együtt már simán karcolja az 1 millát ez a szett. Aztán a gyakorlati haszna: versenyen indulni vele nem lehet, csak azért legyen mert lőtéren örömködni vele poén - nekem a mostani gazdasági helyzetben ez sok.
HD-ra szóba jöhetne, de arra mindig jobb megoldás lesz a szekrényből előkapni a 12/70-es shotit és a buckshotot.![]()
Az egyébként PMM-6 tompi?
Megnéztem, azt a KPOS Scout nem tudja sajnos
Lehet vele versenyeken indulni. Elég sokon.TotoHU írta: ↑2025.03.12. 13:15 Én is gondolkoztam korábban pont egy hasonló szetten. Mindig oda jutottam, hogy nem olcsó ez az A7 PCC pótlék: FAB kit ~170, menetes cső Glockra szintén ~150-170, hangtompi ~200. Ez fél milla körül van, plusz az alapfegyver, ezt és a reddotot sem számítom mert az egyik egyébként is van (Glock) a másik, a reddot meg kellene egy PCC-re is. Egyébként ezekkel együtt már simán karcolja az 1 millát ez a szett. Aztán a gyakorlati haszna: versenyen indulni vele nem lehet, csak azért legyen mert lőtéren örömködni vele poén - nekem a mostani gazdasági helyzetben ez sok.
HD-ra szóba jöhetne, de arra mindig jobb megoldás lesz a szekrényből előkapni a 12/70-es shotit és a buckshotot.![]()
micro roni van olcsóbban nettóba odaadják ha adsz nekik egy magyar adószámotTotoHU írta: ↑2025.03.12. 13:15 Én is gondolkoztam korábban pont egy hasonló szetten. Mindig oda jutottam, hogy nem olcsó ez az A7 PCC pótlék: FAB kit ~170, menetes cső Glockra szintén ~150-170, hangtompi ~200. Ez fél milla körül van, plusz az alapfegyver, ezt és a reddotot sem számítom mert az egyik egyébként is van (Glock) a másik, a reddot meg kellene egy PCC-re is. Egyébként ezekkel együtt már simán karcolja az 1 millát ez a szett. Aztán a gyakorlati haszna: versenyen indulni vele nem lehet, csak azért legyen mert lőtéren örömködni vele poén - nekem a mostani gazdasági helyzetben ez sok.

jó cucc nekem is volt, de valakinek eladtam már. Amúgy a hangtompi is belemegy csak meg kell igazítani az elejét dremmel-el

https://www.starshooter.de/Schaefte-Zub ... cro%20roni
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Köszi a tippet, ezen az oldalon KPOS is van ugyanennyiért, ami eléggé megérős.vato írta: ↑2025.03.12. 14:29 micro roni van olcsóbban nettóba odaadják ha adsz nekik egy magyar adószámot299eur / 1,19= 251€-ba megáll az cirka 100eft
jó cucc nekem is volt, de valakinek eladtam már. Amúgy a hangtompi is belemegy csak meg kell igazítani az elejét dremmel-el(nem teherviselő rész szerintem)

Az adószámos dolog nemtom mennyire necces, nyilván nekem is van a családban cég, de vajon elér-e a magyar NAV-ig ez így? Mert ugye a reverse charge elve alapján az áfát a vásárlás helyén be kéne vallani és fizetni a vállalkozsónak, vagyis itt.
ja, ez a kápos még jobb deal, egy sínnel még dot is tehető rá, meg ebbe csak könnyebb beletekerni a tompit.TotoHU írta: ↑2025.03.12. 14:52 Köszi a tippet, ezen az oldalon KPOS is van ugyanennyiért, ami eléggé megérős.![]()
Az adószámos dolog nemtom mennyire necces, nyilván nekem is van a családban cég, de vajon elér-e a magyar NAV-ig ez így? Mert ugye a reverse charge elve alapján az áfát a vásárlás helyén be kéne vallani és fizetni a vállalkozsónak, vagyis itt.
https://www.starshooter.de/Schaefte-Zub ... param=kpos
OFF
(dehogy fut össze a nav-nál ilyen kisösszegő xir xarokat nem néznek az összesítő jelentésben, ismerősöm egy random magyar EUR-s adószámot megadott aztán a németek küldték nettóba a 19% áfa nélkül, mert ugye EU-s mentes értékeítésként számolták el:) ) nyilván az értlemesebb cég ezt nem csinálja meg, mondjuk egy Brownells, oda gondolom cégként regisztrálnod kell, igazolnod magad, hogy EU-s értékesítésként szállítson stb.))
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Miért ne lehetne?
Szerintem meg sokkal jobb megoldás nem szenvedni maradandó halláskárosodást...
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
Mit szeretnél versenyezni?TotoHU írta: ↑2025.03.12. 13:15 Én is gondolkoztam korábban pont egy hasonló szetten. Mindig oda jutottam, hogy nem olcsó ez az A7 PCC pótlék: FAB kit ~170, menetes cső Glockra szintén ~150-170, hangtompi ~200. Ez fél milla körül van, plusz az alapfegyver, ezt és a reddotot sem számítom mert az egyik egyébként is van (Glock) a másik, a reddot meg kellene egy PCC-re is. Egyébként ezekkel együtt már simán karcolja az 1 millát ez a szett. Aztán a gyakorlati haszna: versenyen indulni vele nem lehet, csak azért legyen mert lőtéren örömködni vele poén - nekem a mostani gazdasági helyzetben ez sok.

- WildBear23
- Veterán
Jelen!vato írta: ↑2025.03.12. 14:29 micro roni van olcsóbban nettóba odaadják ha adsz nekik egy magyar adószámot299eur / 1,19= 251€-ba megáll az cirka 100eft
jó cucc nekem is volt, de valakinek eladtam már. Amúgy a hangtompi is belemegy csak meg kell igazítani az elejét dremmel-el(nem teherviselő rész szerintem)

Jó cucc a Roni-kit, olcsón lesz a meglévő pisztolyodból egy kvázi PCC, kéznél lévő póttárrral, lámpával.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Re: Kések, lámpák, EDC-holmik
Woah!
Ez egy teljesen új megközelítése a gyorstöltőknek. Lapos mint egy speedstrip, de összekunkorodik olyanra mint egy gyorstöltő
Nemkellilyenbiszbasz nemkellilyenbiszbasz
Ez egy teljesen új megközelítése a gyorstöltőknek. Lapos mint egy speedstrip, de összekunkorodik olyanra mint egy gyorstöltő

Nemkellilyenbiszbasz nemkellilyenbiszbasz

- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Évekkel ezelőtt feltettem a kérdést egy bíró fórumtársnak, azt a választ adta hogy GyP-ben nem lehet indulni NKPU számban átalakító szettes Glock-al.
Szia! Megnéztem : tenyleg, igaza volt!
Akkor mostani tudásunk szerint amire NEM használható: IDPA, GyP.
Ilyen fontos kérdésben, mint fegyvervásárlas, mindenkinek ajánlom a szabályzatok végignézését. Nem kell mindet - csak azokat a szakágakat, amiket Te szeretnél lőni, és csak a fegyver előírásokat. Azzal, amit Petya357 mondott az interneten, vagy egy másik bíró máshol mondta, nem fogod meggyőzni ott , és akkor, azt a bírót.
És sajnos a bírók is mondanak néha helytelen csacsiságokat.

Na menjél Petya tudod hova..

Ez k jó

Nyilván sportra nem túl ideális, de hordani tök jó. Egytől félnék, hogy miután beügyeskedtem a dobba a lőszereket, megrántáskor ne rántsak is egyet se. Amúgy tök jó köztes megoldás.
Nyilván nem kötelező ekkorát rántani rajta. Ez csak a manézs varázsa kedvéért volt.

Szerintem pedig de, a működési elve miatt. Elég erösen tartják a szénacél rugó elemek a lőszer peremét - ha gyengén húzod, nem jön ki
Egyébként erre pont hogy nem volt panasz a kommentekben. A gyártó FAQját olvasva pedig kiderül, hogy próbálkoztak 7 lövetű verzióval, de az nem volt olyan stabil mint a 6 lövetű. Az 5 lövetű is jó, de olyan szögben kunkorodik, hogy nem mindegyik J framebe tökéletes a rádiusz, hanem félig megy csak be a dobba. Úgy is működik, csak odafigyelést igényel.
De a 6 lövetűről egységesen csak áradoznak.
Sportra nyilván semmi ertelme. De önvédelemre ténykeg jónak tűnik. És…. menő

Nem karmolja össze a dobot vagy a revkó oldalát?Petya357 írta: ↑2025.03.13. 08:17 Szerintem pedig de, a működési elve miatt. Elég erösen tartják a szénacél rugó elemek a lőszer peremét - ha gyengén húzod, nem jön ki
Egyébként erre pont hogy nem volt panasz a kommentekben. A gyártó FAQját olvasva pedig kiderül, hogy próbálkoztak 7 lövetű verzióval, de az nem volt olyan stabil mint a 6 lövetű. Az 5 lövetű is jó, de olyan szögben kunkorodik, hogy nem mindegyik J framebe tökéletes a rádiusz, hanem félig megy csak be a dobba. Úgy is működik, csak odafigyelést igényel.
De a 6 lövetűről egységesen csak áradoznak.
Sportra nyilván semmi ertelme. De önvédelemre ténykeg jónak tűnik. És…. menő![]()
Ez jó pont. Bizonyára igen, valamennyire.

El kell dönteni, hogy nézegetni szeretné az ember, vagy használni. Önvédelmi eszközről van szó. Sportoló fejjel nézve eleve felesleges dologról beszélünk.úgyhogy ott mindegy. Gyűjteményi darab (ál-sportoló) dettó. A gyűjtő néha előveszi, kiveri rá, törölgeti kendővel, simogatja, nem tudom mi minden mást csinál

Önvédelmi, esetleg otthonvédelmi (mondjuk itt minek kellene tökéletesen rejteni… otthonvédelemre is IMHO jobb a hagyományos gyorstöltő) felhasználásánál pedig gyakorolni kell. Naív úgy gondolni, hogy ez majd nem latszik meg a fegyveren. Abban igazad van, hogy karcolni fogja. Nem minden töltés lesz tökéletes, néha hozzáérhet a tokhoz. Ez valóban egy hátrány.
-
- Fórumtag
Eléggé csálén álltak a lőszerek, amikor a kamera felé fordította; ki tudja, hányadszorra kellett felvenni... De ha a kommentelők nem panaszkodtak, úgy tűnik, működik. Biztos lefele fordítva kiegyenesednek.
Egy biztos: darabonként, vagy akár kettesével is tölteni biztosan lassabb ennél.Chronicus Magnumitis írta: ↑2025.03.13. 09:50 Eléggé csálén álltak a lőszerek, amikor a kamera felé fordította; ki tudja, hányadszorra kellett felvenni... De ha a kommentelők nem panaszkodtak, úgy tűnik, működik. Biztos lefele fordítva kiegyenesednek.

Több gyorstöltővel is ez a helyzet. Van, amiben úgy állnak a lőszerek, mint Katiban a baba. Es van, ahol kicsit tudnak mozogni.ez nem bug, hanem feature!Chronicus Magnumitis írta: ↑2025.03.13. 09:50 Eléggé csálén álltak a lőszerek, amikor a kamera felé fordította; ki tudja, hányadszorra kellett felvenni... De ha a kommentelők nem panaszkodtak, úgy tűnik, működik. Biztos lefele fordítva kiegyenesednek.
Mindkettőnek van előnye és hátránya. Ha merev a lőszer helyzete, és dedikált a töltő, akkor - tökéletes egyezésnél - gyorsabb a töltés. De ha csak icipicit is eltér a körkiosztás, vagy a rádiusz, akkor használhatatlanná válik. Pl egy K tokmeretű Safariland Comp 2 - vel vért kell hugyozni, hogy megtölts egy csak kicsivel nagyobb Colt Pythont. Miközben a HKS kicsit lazább és tudja azt is, na nagyon muszáj Hiába van direkt hozzá való mindkettőhöz - - 10 vagy 10A - mindkettő egészen használható oda-vissza.
Továbbá egyszer nagyon megszívtam a lőszerhosszal is. A Safariland gyirstöltőim zseniálisan működnek azzal a lőszerrel, azzal a fegyverrel, és azzal a lövedék típussal, amit kikísérleteztem : a mélyre ültetett, erősen krimpelt kúpos 124 graimes ólom. A gyári 158 graines .38 Spec JHP picit túl hosszú. Amire nem gondoltam. Egyszer egy fontos versenyen sz.r sztenderd bolti lőszerre kényszerültem a prémium kézműves helyett. Emiatt meglepiiiii - a 6 lőszer vége már picit máshol konvergál

Nagy általánosságban, véleményem szerint - univerzális töktőknél jobb ha picit lazább, mert bolond biztosabb. Pláne önvédelemre - nem mernék kockáztatni.
(És persze léteznek állítható töktők is - egyébként ugyanannak a cégnek a honlapján is! De az már egy másik téma)
Szia,
Par evvel ezelott az egyik akkori vezeto biro nem volt kepes felfogni azt a mondatot, hogy "Bármilyen öntöltő vagy ismétlő rendszerű, pisztoly kaliberű, válltámasszal szerelt lőfegyver". Betettuk labjegyzetkent a szabalykonyvbe, hogy "4 Válltámasszal szerelt lőfegyver: olyan lőfegyver amely vagy ún. beépítő keretbe van foglalva, vagy a válltámasz egyszerű szerszámok használatával, vagy akár azok használata nélkül gyorsan leszerelhető és a gyárilag
egybeszerelt puskák."
Ennek felfogasahoz sem volt eleg okos. Szerencsere azota torolve lett az I. osztalyu biroi minositese, szoval mostmar egyetlen rapid versenyen sem tiltja a vezeto biro.
Bel
- gaijin
- Veterán
- Kapcsolat:
IDPA-ban miért nem?
a szabályzat szerint (2025 Equipment Appendices): B.1.1.3 C. Designed to be fired from the shoulder and have a shoulder stock installed.
a PCC kiteket vállból lövésre tervezték? - igen
van válltámasz? - igen
több fórumon is azt olvastam, hogy lehet őket használni. pl: https://www.idpa.com/matches/hellpig-sh ... ber-10-20/
én is lőttem Kidon-nal PCC divizióban IDPA versenyen (igaz csak tier1), klubtárs pedig Ronival
gaijin (gaidzsin) - JKL
Szia! Persze, en is olvastam. Ugyanezt a mondatot mások máshol máshogy értelmezték. Könnyen lehet, , hogy az én értelmezésem a hibás.gaijin írta: ↑2025.03.13. 17:23 IDPA-ban miért nem?
a szabályzat szerint (2025 Equipment Appendices): B.1.1.3 C. Designed to be fired from the shoulder and have a shoulder stock installed.
a PCC kiteket vállból lövésre tervezték? - igen
van válltámasz? - igen
több fórumon is azt olvastam, hogy lehet őket használni. pl: https://www.idpa.com/matches/hellpig-sh ... ber-10-20/
én is lőttem Kidon-nal PCC divizióban IDPA versenyen (igaz csak tier1), klubtárs pedig Ronival
Találgatás helyett - írtam a szakágvezetőnek - csak tudja

ha nem (ami szinte kizárt) akkor pont ilyenek miatt vannak egyeztetések régió szinten. A múltkor pl nem volt jó a Openben lövés értelmezése, egy lövész társ (szerintem jogosan) addig panaszkodott ameddig nem eszkalalták az ügyet, es született egy pontosabb, jobb értelmezés.
- gaijin
- Veterán
- Kapcsolat:
gaijin (gaidzsin) - JKL
- montecarlo
- Fórumtag
Revolvernél dob elején lévő lerakódás feloldásához ajánljatok valami szert. Egyszer levakartam kefével és olajat ráfújva, de többet nincs kedvem.
Mivel van rozsdamentes és barnított is, jó lenne olyan, ami nem eszi meg a barnítást, köszönöm a javaslatokat.
Mivel van rozsdamentes és barnított is, jó lenne olyan, ami nem eszi meg a barnítást, köszönöm a javaslatokat.
Én leginkább együttéltem vele, elég makacs.montecarlo írta: ↑2025.03.13. 22:43 Revolvernél dob elején lévő lerakódás feloldásához ajánljatok valami szert. Egyszer levakartam kefével és olajat ráfújva, de többet nincs kedvem.
2025-03-13 22.35.40.jpg2025-03-13 22.38.18.jpg
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
+1
mi a fenének kéne leszedni? Miben zavaró?
Minden revolver ilyen, amivel lőnek!
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
amig volt makknumom soretes tisztito kremmel szedtem le.
montecarlo írta: ↑2025.03.13. 22:43 Revolvernél dob elején lévő lerakódás feloldásához ajánljatok valami szert. Egyszer levakartam kefével és olajat ráfújva, de többet nincs kedvem.
ingyom bingyom tálib-e?
Az milyen?
A Fromnerban Adám - a fegyvermester -a hangtompító tisztító folyadékot ajánlotta erre a célra. Azt mondta egy csepp a fültisztító pálcikára, és olyan a hatása mint az Alien vére - mindent felold. Soha nem próbáltam, mert nem zavart eléggé.
...elsőnek rögtön a fültisztító pálcát?

Nem. Elsőnek a feszültséget. Sötét is lett a pincében mindjárt...

- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
ilyen
egy csepp a rongyra es par torlessel lejon
remington valamiegy csepp a rongyra es par torlessel lejon
ingyom bingyom tálib-e?
- montecarlo
- Fórumtag
Off:
Bocs, ez jutott eszembe.

- Csatolmányok
-
- folyadék.JPG (14.52 KiB) Megtekintve 3017 alkalommal
Coca cola?montecarlo írta: ↑2025.03.13. 22:43 Revolvernél dob elején lévő lerakódás feloldásához ajánljatok valami szert. Egyszer levakartam kefével és olajat ráfújva, de többet nincs kedvem.
-
- Fórumtag
A dob tisztításának "melléktermékeként" ez is lejön! Lőkúpok kitekerése után forró ultrás vízbe eresztem.montecarlo írta: ↑2025.03.13. 22:43 Revolvernél dob elején lévő lerakódás feloldásához ajánljatok valami szert. Egyszer levakartam kefével és olajat ráfújva, de többet nincs kedvem.
-
- Fórumtag
Ha megnézed a konkrét fegyverről feltett képet, ott nem nagyon már barnítás. A másik meg rm, nem barnított.
Ha van!
Nézd meg a képet!
- montecarlo
- Fórumtag
Úgy látszik rossz a képem, hibátlan szinte a barnítás a 6 colloson. Annál nem kockáztatok, rozsdamentesen zavar, szerzek majd hangtompitisztítót, köszönöm mindenkinek
- WildBear23
- Veterán
A RO55, kóla, és egyéb sav a barnítást is leszedi.
A hideg zsíroldót próbálnám meg, az nem bántja a melegbarnított felületet, de oldja a kormot.
Lövészet előtt ha vékonyan bekened hőálló szilikonolajjal, akkor kevésbé ég rá a korom.
De szerintem nem érdemes a dob elején a korommal foglalkozni, olajos ronggyal töröld le ami lejön, a többi meg maradhat.
A hideg zsíroldót próbálnám meg, az nem bántja a melegbarnított felületet, de oldja a kormot.
Lövészet előtt ha vékonyan bekened hőálló szilikonolajjal, akkor kevésbé ég rá a korom.
De szerintem nem érdemes a dob elején a korommal foglalkozni, olajos ronggyal töröld le ami lejön, a többi meg maradhat.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
nekem szerintemez van:

montecarlo írta: ↑2025.03.17. 22:29 Úgy látszik rossz a képem, hibátlan szinte a barnítás a 6 colloson. Annál nem kockáztatok, rozsdamentesen zavar, szerzek majd hangtompitisztítót, köszönöm mindenkinek
ingyom bingyom tálib-e?
- montecarlo
- Fórumtag
- montecarlo
- Fórumtag
MP5 hegedűtokban
Új lakó a tokban
[attachment=1]20250326_083940.jpg[/attachment][attachment=0]20250326_083719.jpg[/attachment]
[attachment=1]20250326_083940.jpg[/attachment][attachment=0]20250326_083719.jpg[/attachment]
Re: MP5 hegedűtokban
Jajj, a májam... mi ez a rettenetes érzés?!
...csak a sárga irígység rágja...
Gratulálok!

Kinek akarod vele elhegedülni a nótáját?

- montecarlo
- Fórumtag
Az a legszomorúbb, ha a Tiszavirágnak rossz napja van.
Nagyon sajnálatos, ha a tehetségtelenség szorgalommal párosul.
Nagyon sajnálatos, ha a tehetségtelenség szorgalommal párosul.
La-la-la-la-lall-la La-la-la-la-lall-la

Menő, grat! Bruce Willis és Terrence Hill egyaránt elismerően biccentenek
Csak kéne oda az a 30-as tár a teljességhez és a nyugalomhoz.

Egyébként tetszetős a csomagod.
Mindenki vár valamit...
- montecarlo
- Fórumtag
AMD-65 - kofferre ötletek
AMD-hez kéne ihlet, ötlet, fegyverkofferre. Van már két hegedűtok, egy régi doboz, szeretem a fát, régi, patinás hangulatot.
Valami fából készült katonai doboz, lőszertartó, ilyesmik jutottak eszembe.
Ha van ötletetek, szívesen veszem.
Re: AMD-65 - kofferre ötletek
Ilyen-olyan katonai boltokban (pl. Baka Bolt, régi Marcali laktanya; https://marcalibakabolt.hu/) lehet kapni bazi nagy, kőkori harcjármű optikákat, fémkeresőket, illetve ezek fa dobozait. Biztosan van ilyesmi a te környékeden is.montecarlo írta: ↑2025.03.30. 13:30 AMD-hez kéne ihlet, ötlet, fegyverkofferre. Van már két hegedűtok, egy régi doboz, szeretem a fát, régi, patinás hangulatot.
20250330_132557.jpg
- montecarlo
- Fórumtag
Kösz, Légiós Military-re visszalátogatok majd néha, most nem látok olyat, ami pont jó lenne
https://legiosmilitary.hu/kategoria/lad ... ok-dobozok
jó ha van írta: ↑2025.03.30. 21:50 Ilyen-olyan katonai boltokban (pl. Baka Bolt, régi Marcali laktanya; https://marcalibakabolt.hu/) lehet kapni bazi nagy, kőkori harcjármű optikákat, fémkeresőket, illetve ezek fa dobozait. Biztosan van ilyesmi a te környékeden is.
Bármi is lesz a vége - kell bele faforgács.montecarlo írta: ↑2025.03.30. 22:00 Kösz, Légiós Military-re visszalátogatok majd néha, most nem látok olyat, ami pont jó lenne

- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Nyilván lehet rinyálni, hogy mennyibe kerül, de inkább elismerés illeti őket, hogy ezt itt a szomszédban meg tudták/merték csinálni!
Falco Holsters szintlépés: VALÓDI karbonszálas fegyvertokok
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/falco- ... yvertokok/

Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
- WildBear23
- Veterán
130ezer Ft-tól indul egy tok, huh.gvass1 írta: ↑2025.04.03. 06:26 Nyilván lehet rinyálni, hogy mennyibe kerül, de inkább elismerés illeti őket, hogy ezt itt a szomszédban meg tudták/merték csinálni!
![]()
Van gyakorlati előnye a Kydex-hez képest?
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
_Gyakorlati_ nem nagyon. Ez egy LUXUSCIKK, illetve műszaki kihívás megcsinálni. Mint a kronométer-bizonylat vagy a genfi pecsét a karóránál.WildBear23 írta: ↑2025.04.03. 07:04 130ezer Ft-tól indul egy tok, huh.
Van gyakorlati előnye a Kydex-hez képest?
Nyilván valamivel tartósabb, mint egy kydex, de hát egy kydex tok is mikor kopik el a használatban? Akinek meg igen, az vegyen ilyet.

- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
csinaltunk mar szenszalas tokot, mondjuk nem lett ilyen csilivili de mukodott
valahol meg megvan a maradek paplan, lehet kiprobalom ujra es ebbol leszek gazdag

valahol meg megvan a maradek paplan, lehet kiprobalom ujra es ebbol leszek gazdag

ingyom bingyom tálib-e?
Tudom, egy sima kydex tok sem vészes súlyban, de ez még annak is töredéke. Annyi a súlya, mintha papírból lenne hajtogatva

+1 Ha a himaláját mész megmászni, ahol minden gramm számít, akkor remek választás lehet egy szkandiumtokos, titándobos serpaönvédelmi revolverhez

Nyilván farokmeregetés lesz a termék fő célja, de a) tök örülök hogy minálunk osztojropában van ilyen szartup b)!egy EDC eszköznél az ember az árát gyorsan elfelejti. Az öröm, amit egy minőségi termék kézbe vétele okoz, pedig minden egyes nap újra átélhető. Fasság - de nem nagyobb, mint a közel 100e forintos porkohászati acél pengéjű Spydercoval vágni az almát uzsonnára. Márpedig több ilyen embert is ismerek

Nyilván nem gázgumis izékhez van méretezve az ára, de a spektrum masik veget megnézve - egy Laugo Alient sem gyönygvászon Dobos tokba fog rejteni a tulajdonosa. Réteg termék, de ne sajnáljuk attól, akinek erre áll fel.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
itt is van, ha valaki szorakozni akar szoljon, occon merem
elore szolok, csak vakummal fog menni...

elore szolok, csak vakummal fog menni...
ingyom bingyom tálib-e?
Ránéztem, és ez jutott eszembe: Mithril.

Sziasztok!
Egy őskövület vagyok még a régi,nethirlapos fórumról.
Érdeklődnék,hogy Szega csinál-e még tokokat,és ha igen,hogy tudnám elérni?
Illetve,ha nem,akkor van-e valaki,aki készít bőrből vagy kydexbol tokokat?
Köszönöm a segítséget!
üdv:Bruce
Egy őskövület vagyok még a régi,nethirlapos fórumról.
Érdeklődnék,hogy Szega csinál-e még tokokat,és ha igen,hogy tudnám elérni?
Illetve,ha nem,akkor van-e valaki,aki készít bőrből vagy kydexbol tokokat?
Köszönöm a segítséget!
üdv:Bruce
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Sajnos Szega úr ezen az új fórumon nem aktív.
Roti nagyon jó bőr tokokat tud készíteni.
Bár már rég láttam itt. Egy próbát azért megérhet.
Vagy Coop.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jó ha van 2025.04.07. 09:16-kor.
+1 Rotira. De nem nagyon olvassa a fórumot.

Nem ismerem a készítőt, de elég pro egyedi kydexeket csinál:
https://www.facebook.com/ntkydexholsters/