Egyik sün lábon lőtte magát/társát? Másként mi a frásznak ködösítenének ennyire?gvass1 írta: ↑2025.03.11. 13:50 Megint megtudhatsz mindent a hatósági tájékoztatásból...OMG
"Lábon lőttek egy rendőrt hétfő este a Keleti pályaudvar közelében"
https://www.penzcentrum.hu/otthon/20250 ... tt-1175854
Katonai és rendvédelmi
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Re: Katonai és rendvédelmi
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
egen, látod: egyből erre gondol mindenki.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
https://vm.tiktok.com/ZNdeVo9bo/
Hozzászólások.
Ott alltam az esemenyektol 3 meterre kb
durva volt.
Tegnap este volt 3/4 10 kornyeken. Egy no szalad egy nagy konyhakessel a rendorok utana mentek fegyverrel folyamatosan mondtak hogy dobja el a kest de nem dobta vegul eldorrent egy loves a not a foldre tepertek megbilincseltek es elvittek de alig tudott beszelni is ugy be volt allva vagy nem tudom nagyon durva volt.
A figyelmeztető viszont ki tudja hol állt meg.
Hozzászólások.
Ott alltam az esemenyektol 3 meterre kb
Tegnap este volt 3/4 10 kornyeken. Egy no szalad egy nagy konyhakessel a rendorok utana mentek fegyverrel folyamatosan mondtak hogy dobja el a kest de nem dobta vegul eldorrent egy loves a not a foldre tepertek megbilincseltek es elvittek de alig tudott beszelni is ugy be volt allva vagy nem tudom nagyon durva volt.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
https://telex.hu/belfold/2025/03/11/egy ... yaudvarnalaksurv írta: ↑2025.03.11. 15:35 https://vm.tiktok.com/ZNdeVo9bo/
Hozzászólások.
Ott alltam az esemenyektol 3 meterre kbdurva volt.
Maszatolnak ezerrel, De igen, valószínűleg a szétfröccsent lövedék szilánkja okozhatott sérülést.
"Egy nő hétfőn az éjszakai órákban azzal hívta fel a rendőrséget, hogy nem érzi jól magát, a Keleti pályaudvarnál van, kés van nála és embert, különösen rendőrt akar ölni, írta a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.
A kiérkező rendőröket a nő a nála lévő 20 centiméteres pengéjű késsel fenyegette, feléjük többször szúró mozdulatot tett. Az ismételt rendőri felszólítás ellenére a kést nem tette le. Akkor is késsel próbálta távol tartani a rendőröket, amikor erősítés érkezett a helyszínre.
Az egyik rendőr figyelmeztető lövést adott le a föld felé, amire a nő eldobta a kést, és ezután elfogták a nőt, aki ellen emberölés előkészületének bűntette és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoznak. A főügyészség – a rendőrök sérelmére elkövetett bűncselekményeken túl – a fegyverhasználatot is vizsgálja.
A közlemény arról is írt, hogy a figyelmeztető lövés közben egy rendészeti szakközépiskolai hallgató könnyebben megsérült."
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Ezért büntetnek érte a jenkiknel.gvass1 írta: ↑2025.03.11. 17:41 https://telex.hu/belfold/2025/03/11/egy ... yaudvarnal
Maszatolnak ezerrel, De igen, valószínűleg a szétfröccsent lövedék szilánkja okozhatott sérülést.
"Egy nő hétfőn az éjszakai órákban azzal hívta fel a rendőrséget, hogy nem érzi jól magát, a Keleti pályaudvarnál van, kés van nála és embert, különösen rendőrt akar ölni, írta a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.
A kiérkező rendőröket a nő a nála lévő 20 centiméteres pengéjű késsel fenyegette, feléjük többször szúró mozdulatot tett. Az ismételt rendőri felszólítás ellenére a kést nem tette le. Akkor is késsel próbálta távol tartani a rendőröket, amikor erősítés érkezett a helyszínre.
Az egyik rendőr figyelmeztető lövést adott le a föld felé, amire a nő eldobta a kést, és ezután elfogták a nőt, aki ellen emberölés előkészületének bűntette és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoznak. A főügyészség – a rendőrök sérelmére elkövetett bűncselekményeken túl – a fegyverhasználatot is vizsgálja.
A közlemény arról is írt, hogy a figyelmeztető lövés közben egy rendészeti szakközépiskolai hallgató könnyebben megsérült."
Fel nem foghatom hogy lehet elvárni egy lakott helyen, hogy valaki csak úgy lőjön egyet a vak világba.
Minden lövés eltalál valamit.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
+1
(az ezerszer elátkozott szolgálati szabályzatban ez van (meg a végtagra leadott pászmek), talán Péter Gábor óta, de nem zárom ki, hogy még a Monarchiából örökölt elmebaj.)
Mennyire lesz saját gép az F35 ha valaki azt rendszeresíti.
https://theaviationist.com/2025/03/10/f ... C_TkI7KFcQ
https://theaviationist.com/2025/03/10/f ... C_TkI7KFcQ
Szia,aksurv írta: ↑2025.03.12. 06:07 Mennyire lesz saját gép az F35 ha valaki azt rendszeresíti.
https://theaviationist.com/2025/03/10/f ... itch-myth/
Elolvastam, roviden osszefoglalva: annyira, mint a MIG-29, vagy a Gripen, eltekintve attol, hogy a Gripen eseteben szerzodest kell kotni, es penzt kell adni a frissitesert, az F-35-nel meg ingyen adjak (MIG-29 eseteben meg soha nem adtak frissitest).
Hosszabban osszefoglalva: nincs "kill switch", ami helyette van:
-logisztikai fugges
--jelenleg nekunk a Gripennel ennel nagyobb van, mivel nem csak, hogy rendelni kell alkatreszt, de beepiteni sincs ezek tobbseget jogunk, hanem ki kell vinni Svedorszagba rendszeresen a gepeket
--MIG-29-hez kepest lenyegtelen kulonbseg a fugges (vagyis a rendelesre vagy szallit, vagy nem a gyarto, attol fuggoen, hogy a gyarto orszag mit dont: mindket tipusnal igy van), lenyeges kulonbseg, hogy normalisan az alkatreszt automatikusan megrendeli a gep, amit gyorsan szallitanak, nem kell eloszor egy borond kezpenzzel konyorogni, hogy lecci-lecci szallitsatok, mint az oroszoknak kellett. Az 1000 oras nagyjavitasra nem volt jogunk, azt csak oroszok csinalhattak.
--MIG-21-hez kepest leirhato minden, ami az elozo bekezdesben volt, egyetlen kulonbseg, hogy a nagyjavitasra volt jogunk, de sajat onszantunkbol ezt megszuntettuk (PG gyar felszamolasa).
-tilos modositani a gepet
--minden mas gepet is tilos, Gripen, MIG-29, MIG-21 mindegyiket.
-leallithatjak az uj programok telepiteset
--Gripen eseteben ez nem jar, vagyis "leallithatjak" azzal, hogy nem kotnek szerzodest, vagy ha mi nem fizetunk ezert a szolgaltatasert (jelenleg van egy kb 2 eve megkotott szerzodesunk erre, de valoszinuleg ezert csak lassan vagyunk hajlandoak fizetni, ezert a mai napig sem tortent meg minden gepre a telepites)
--MIG-29: nem jar, soha nem kaptunk ilyet
--MIG-21: szerintem nem is ertelmezheto a fogalom
-leallithatjak a radar uj programjanak telepiteset
--Gripen eseteben ez resze az altalanos programtelepitesnek, lasd az ottani pontot
--MIG-29, MIG-21: szerintem nem is ertelmezheto ez a fogalom
Bel
Majd jól beleveszik, hogy figyelmeztető lövést leadni csak vaktölténnyel lehet. Fegyver a tokban üres töltényűrrel, tárban felül vaklőszer, utána jöhetnek az élesek....

"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Mikor katona voltam (még az előző évezredben...) az őrségbe kiállított őrnek a tárban az első töltény riasztótöltény volt!!!

Mondjuk a tiszthelyettesek sutyiban gyakoroltatták mindenkivel a dupla csőre rántást, az első lövés leadásához...

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!
Nálunk nem volt semmi ilyesmi. Nálunk nem hivatalos álláspontként azt sulykolták, hogy biztosított helyzetben kell húzni egyet a záron, csattintani egyet. Akinek ez nem veszi el a kedvét, hogy szórakozzon az őrséggel, az meg is érdemli a sorsát.
Bár ugye hivatalosan az első lövést itt is a homályba kellett küldeni.
Arra meg azt mondták, hogy lövészet után nem kell kitakarítani a csövet, és akkor nem tudják megmondani az első lövedékről, hogy azt egy tiszta, olajos csőből lötték ki.
Összefoglalva. Izraeli F35 ről mondható el egyedül, hogy kizárólag alkatrész függésben vannak.bel írta: ↑2025.03.12. 10:21 Szia,
Elolvastam, roviden osszefoglalva: annyira, mint a MIG-29, vagy a Gripen, eltekintve attol, hogy a Gripen eseteben szerzodest kell kotni, es penzt kell adni a frissitesert, az F-35-nel meg ingyen adjak (MIG-29 eseteben meg soha nem adtak frissitest).
Hosszabban osszefoglalva: nincs "kill switch", ami helyette van:
-logisztikai fugges
--jelenleg nekunk a Gripennel ennel nagyobb van, mivel nem csak, hogy rendelni kell alkatreszt, de beepiteni sincs ezek tobbseget jogunk, hanem ki kell vinni Svedorszagba rendszeresen a gepeket
--MIG-29-hez kepest lenyegtelen kulonbseg a fugges (vagyis a rendelesre vagy szallit, vagy nem a gyarto, attol fuggoen, hogy a gyarto orszag mit dont: mindket tipusnal igy van), lenyeges kulonbseg, hogy normalisan az alkatreszt automatikusan megrendeli a gep, amit gyorsan szallitanak, nem kell eloszor egy borond kezpenzzel konyorogni, hogy lecci-lecci szallitsatok, mint az oroszoknak kellett. Az 1000 oras nagyjavitasra nem volt jogunk, azt csak oroszok csinalhattak.
--MIG-21-hez kepest leirhato minden, ami az elozo bekezdesben volt, egyetlen kulonbseg, hogy a nagyjavitasra volt jogunk, de sajat onszantunkbol ezt megszuntettuk (PG gyar felszamolasa).
-tilos modositani a gepet
--minden mas gepet is tilos, Gripen, MIG-29, MIG-21 mindegyiket.
-leallithatjak az uj programok telepiteset
--Gripen eseteben ez nem jar, vagyis "leallithatjak" azzal, hogy nem kotnek szerzodest, vagy ha mi nem fizetunk ezert a szolgaltatasert (jelenleg van egy kb 2 eve megkotott szerzodesunk erre, de valoszinuleg ezert csak lassan vagyunk hajlandoak fizetni, ezert a mai napig sem tortent meg minden gepre a telepites)
--MIG-29: nem jar, soha nem kaptunk ilyet
--MIG-21: szerintem nem is ertelmezheto a fogalom
-leallithatjak a radar uj programjanak telepiteset
--Gripen eseteben ez resze az altalanos programtelepitesnek, lasd az ottani pontot
--MIG-29, MIG-21: szerintem nem is ertelmezheto ez a fogalom
Bel
Ezek annyira az adott állam gépei, mint amennyire egy magyar sportlövőnek vannak pisztolyai. Fizetett érte és papíron.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
+1
Nincs benne kill switch - HIVATALOSAN.

De igen, amíg a szoftverei kizárólag a gyártó kezében vannak, és ők frissíthetik távolról a gépeket, addig azt csinálnak velük, amit akarnak.
Az európai országoknak az utóbbi hetek cirkuszai alapján vissza kellene mondaniuk az összes, még nem kifizetett F35 megrendelést, ha maradt még valami annak a helyén, ahol egykor a tökeik voltak.
Ezért örülök, hogy nekünk alapvetően európai eszközeink vannak.TotoHU írta: ↑2025.03.12. 16:37 +1
Nincs benne kill switch - HIVATALOSAN.![]()
![]()
De igen, amíg a szoftverei kizárólag a gyártó kezében vannak, és ők frissíthetik távolról a gépeket, addig azt csinálnak velük, amit akarnak.
Az európai országoknak az utóbbi hetek cirkuszai alapján vissza kellene mondaniuk az összes, még nem kifizetett F35 megrendelést, ha maradt még valami annak a helyén, ahol egykor a tökeik voltak.
Ezt az egész európai fegyver dolgot már vagy 25 éve, de legkésőbb 3 éve el kellett volna kezdeni. Fuggetlenül az elnök szemelyétől.
Érdekes, nekem is tegnap dobta a hírfolyam!

Hihetetlenül idegesítő hangja van a banános faszinak, de a tesztje egészen komoly holt, riszpekt.lött papírra szórast, és műanyag, szenszál, alu, es vékony acél badog lapokra is átütést. Tizenvalahány féle lőszerrel! Mindennel mindenre. Irgalmatlanul nagy munka, es nem kevés pénz. Érdemes végignézni.
Konkluziók - kicsi madársörét /skeet /trap nagyreszt használhatatlan. Nagyszemű vadasz sőrét 3,5m 4mm 5 mm kezd komoly lenni. Buckshot pedig csak akkor jó ha szűk a szóras - de akkor nagyonjó. Ha nagyot terít, akkor vagy eltalálja vagy nem. Ha eltalálja - instant kill.
Valahol a legkisebb buck shot és s legnagyobb sörét környéken van az optimum. Mert nem csak el kell találni, hanem meg is kell rongálni.
Sajnis nem tesztelték, de szerintem ígéretes lehet ez az irány is, csak nagyobb madársörettel: Legalábbis ukránoknál a vadaszboltban civileknek kapható legnépszerűbb sörétes drónelhárítóbam is kétféle sörét van, konkrétan 3mm és 5mm-es (#1 és #5 az ex-szovjet szamozás szerint) , állítólag ez nyújtja az optimális teljesítményt közelre és távolra is. A dobozon ott a dupla söret raj képe. Hogy mennyire jó, nem tudni.
Azt hiszem, mivel ilyen mifelénk nem kapható, muszáj lesz házilagosan tölteni, es kipróbálni…

Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
Azért kíváncsacsi lennék, hogy mit csinál a nem lassan repülő madársörét az önmagában is nem lassan közlekedő rotorszárnyakkal, amiket ráadásul sokkal könnyebb is eltalálni, mint a drón testét.Petya357 írta: ↑2025.03.13. 13:27 Érdekes, nekem is tegnap dobta a hírfolyam!![]()
Hihetetlenül idegesítő hangja van a banános faszinak, de a tesztje egészen komoly holt, riszpekt.lött papírra szórast, és műanyag, szenszál, alu, es vékony acél badog lapokra is átütést. Tizenvalahány féle lőszerrel! Mindennel mindenre. Irgalmatlanul nagy munka, es nem kevés pénz. Érdemes végignézni.
Konkluziók - kicsi madársörét /skeet /trap nagyreszt használhatatlan. Nagyszemű vadasz sőrét 3,5m 4mm 5 mm kezd komoly lenni. Buckshot pedig csak akkor jó ha szűk a szóras - de akkor nagyonjó. Ha nagyot terít, akkor vagy eltalálja vagy nem. Ha eltalálja - instant kill.
Valahol a legkisebb buck shot és s legnagyobb sörét környéken van az optimum. Mert nem csak el kell találni, hanem meg is kell rongálni.
Sajnis nem tesztelték, de szerintem ígéretes lehet ez az irány is, csak nagyobb madársörettel:
IMG_2914.jpeg
Legalábbis ukránoknál a vadaszboltban civileknek kapható legnépszerűbb sörétes drónelhárítóbam is kétféle sörét van, konkrétan 3mm és 5mm-es (#1 és #5 az ex-szovjet szamozás szerint) , állítólag ez nyújtja az optimális teljesítményt közelre és távolra is. A dobozon ott a dupla söret raj képe.
IMG_2944.jpeg
Hogy mennyire jó, nem tudni.
Azt hiszem, mivel ilyen mifelénk nem kapható, muszáj lesz házilagosan tölteni, es kipróbálni…![]()
(sajnálkozást színlelő hangit ad ki)
Hozzál drönt, madársörétem pedig már van - ne találgassunk

A madársöréttel az a baj hogy csőtorkolatnál tényleg nem lassú és pusztít - de nagyon gyorsan veszít a sebességéből.
Sokkal sokkal sokkal gyorsabban veszít a sebességéből, mint ahogyan azt gondolják.ezt egyszer márckiszámoltam, és posztoltam is.
Szia,
Amit en lattam dronokat, azoknak kicsi volt a rotorszarnya (az nem szamit, hogy szabad szemmel nezve gyorsan forog - a soretszem is gyorsan megy).
Bel
Kicsit utánaszámoltam, és érdekes, korántsem intuitív az eredmény.
Ha mondjuk a sörétszem 350 m/s sebességű és a rotor 10000 RPM-mel forog, és mondjuk saccoljuk 1 cm-nek a rotor "vastagságát", azaz előtte még nem találja el a sörétszem, utána meg már nem, akkor ezt a távolságot a sörét 2,86E-5 másodperc, azaz 28,6 usec alatt teszi meg. Ennyi idő alatt viszont a másodpercenként majdnem 170-et (!!!) forduló propeller szinte meg sem mozdul, kevesebb, mint 2 fok lesz az elmozdulása.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, mintha az álló rotorlapátokat kellene a sörétszemmel eltalálni.
Nyilván ez egy szem sörétre ennyi, ezért kell belőlük sok, ami azután szórásban is, ill. "hosszában" is elosztva éri el a drónt.
Szia,AndyA írta: ↑2025.03.13. 14:44 Kicsit utánaszámoltam, és érdekes, korántsem intuitív az eredmény.
Ha mondjuk a sörétszem 350 m/s sebességű és a rotor 10000 RPM-mel forog, és mondjuk saccoljuk 1 cm-nek a rotor "vastagságát", azaz előtte még nem találja el a sörétszem, utána meg már nem, akkor ezt a távolságot a sörét 2,86E-5 másodperc, azaz 28,6 usec alatt teszi meg. Ennyi idő alatt viszont a másodpercenként majdnem 170-et (!!!) forduló propeller szinte meg sem mozdul, kevesebb, mint 2 fok lesz az elmozdulása.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, mintha az álló rotorlapátokat kellene a sörétszemmel eltalálni.
Nyilván ez egy szem sörétre ennyi, ezért kell belőlük sok, ami azután szórásban is, ill. "hosszában" is elosztva éri el a drónt.
Koszi!
En nem szamoltam utana, nekem csak intuiciom volt.

Bel
Inkább Drónotok legyen intuició helyet. A drónt szét lehet lőni, az intuíciót nem….

Köszi AndyA az analitikát! Ez tök hasznos. En is ugyanarra tippeltem volna, mint te - hogy a propellert tekinthetjük egy körnek. Akkor a propellert a drón sziluetten csak álló állapotban érdemes ábrázolni.
A szórást pedig ebben az esetben 2Dben is elég nézni. Mivel úgysem tudjuk, a találatkor pontosan hol lesz a propeller, a kicsit később, vagy korábban érkező sörét szemek egyenértékűek. Tekinthetjük úgy, mintha egyszerre érkeznének
Egészen biztosan nincs valakinek szétlövendő drónja?

ha lenne , mi lenne a koncepció ?Petya357 írta: ↑2025.03.13. 15:54 Inkább Drónotok legyen intuició helyet. A drónt szét lehet lőni, az intuíciót nem….![]()
Köszi AndyA az analitikát! Ez tök hasznos. En is ugyanarra tippeltem volna, mint te - hogy a propellert tekinthetjük egy körnek. Akkor a propellert a drón sziluetten csak álló állapotban érdemes ábrázolni.
A szórást pedig ebben az esetben 2Dben is elég nézni. Mivel úgysem tudjuk, a találatkor pontosan hol lesz a propeller, a kicsit később, vagy korábban érkező sörét szemek egyenértékűek. Tekinthetjük úgy, mintha egyszerre érkeznének
Egészen biztosan nincs valakinek szétlövendő drónja?![]()

Hát hogy szétlőnék, oszt k.rvára élveznék. Kb. ennyi szerintem...

Úgyse engednék… a Geminin - csak hogy mondjak egy véletlenszerűen kiválasztott lőteret - pl mindig megy a rinya, ezt nem szabad, azt nem szabad…

Szerintem : koronglőtér, drón minél magasabbra, és 5 lépéses lépcsökben addig csökkenteni a távolságot + rálőni ameddig le nem esik le az égből
Ha nem tud repülni de van egy ép dron test - ugyanez pepitában. Kitenni karóra, 70 méterröll egyre közelebb menni, rálöni, mindegyik után megnézni mikor kap akkora serülést amit már nem élne túl.
Volt olyan játékom, aminél egy damilos berántós rendszerrel lehetett felröptetni egy kis műanyag helikoptert.Petya357 írta: ↑2025.03.13. 19:03 Úgyse engednék… a Geminin - csak hogy mondjak egy véletlenszerűen kiválasztott lőteret - pl mindig megy a rinya, ezt nem szabad, azt nem szabad…5 üres hüvelyért is szólnak
valami Démon vagy Lucifer vagy hasonló sátáni névre hallgat az ottani erős ember
![]()
Szerintem : koronglőtér, drón minél magasabbra, és 5 lépéses lépcsökben addig csökkenteni a távolságot + rálőni ameddig le nem esik le az égből
Ha nem tud repülni de van egy ép dron test - ugyanez pepitában. Kitenni karóra, 70 méterröll egyre közelebb menni, rálöni, mindegyik után megnézni mikor kap akkora serülést amit már nem élne túl.
Valami ilyesmi kellene, vagy inkább csak (nyomtatott) propeller, ami feröptethető. Hiszen az a mondás, hogy elég azt eltalálni.
Hm! Ez nem is rossz.
AndyA nek a mondása. Valószínüleg igaz, de a merete miatt a propellernél a teljes drón test sokkal sanszosabb. Szerintem csak a propeller nem elég
Esetleg lehetne korongdobó gépbe 3d nyomtatót korongokat tölteni? A sima korong egy pár szem 2mm sörettől is törhet , de lehetne olyat nyomtatni, ami kb “dronnyi” szilardsaggal bír
Nem Belfegor?Petya357 írta: ↑2025.03.13. 19:03 Úgyse engednék… a Geminin - csak hogy mondjak egy véletlenszerűen kiválasztott lőteret - pl mindig megy a rinya, ezt nem szabad, azt nem szabad…5 üres hüvelyért is szólnak
valami Démon vagy Lucifer vagy hasonló sátáni névre hallgat az ottani erős ember
![]()
Aztat tom, ha ott bírózom, Ördögien érzem magam...
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
azert az ugye megvan ha valaki komolyan fel akar durrantani a levegobol akkor az lesz az elso amit esreveszel hogy leesett melled egy granat 

ingyom bingyom tálib-e?
Kell egy mű drónt csinálni. Doboz, karok, álló propeller utánzat, és 45-60 fokban döntve letámasztani a golyófogó előtt.Petya357 írta: ↑2025.03.13. 19:27 Hm! Ez nem is rossz.
AndyA nek a mondása. Valószínüleg igaz, de a merete miatt a propellernél a teljes drón test sokkal sanszosabb. Szerintem csak a propeller nem elég
Esetleg lehetne korongdobó gépbe 3d nyomtatót korongokat tölteni? A sima korong egy pár szem 2mm sörettől is törhet , de lehetne olyat nyomtatni, ami kb “dronnyi” szilardsaggal bír
Épp most beszéltük meg, hogy a statikus modell 90+++%-ban megfelel a repülő példánynak.
Nem elég a sziluettlővészet
Fém sziluett kell

Igen, nem elég papírra nyomtatni. Az csak a találat valószínűségét jelzi, de a hatásosságát nem. Mondjuk ettől még lehetne ezzel kezdeni, hogy kitaláljuk, honnan érdemes egyáltalán elkezdeni lövöldözni a mű-drónra.
Amúgy szerintem a drón propeller filléres dolog, és lehet valami alkalmas ételhordó dobozt vagy hasonlót találni pár száz Ft-ért, ami jó lehet a drón testét szimulálni. De még csak doboznak sem kell lennie, egy karbonszálas lap is megteszi megfelelő méretre vágva. "Az adott szögből így látszik a drón teste" jeligére a kiadóba.

Vagy fenyő deszka. A benyomódások mélysége mutatja a becsapódások erejét.
Az lehet, de ettől még nem tudjuk meg, hogy mit tett volna a drónnal.
Sőt, a fenti mű-drón esetében még egy darab nehéz valamit is odatennék mögé, ami a súlyát hivatott szimulálni, hogy a lövés épp annyira tudja ellökni, mint az igazit, mert ez is erősen számít, hogy mennyi kárt tesz benne a sörétlövés.
Ad absurdum egy madzagra fellógatva kellene rá lőni, hogy "repüljön".
Aliexpressen pár dollár egy tízes csomag drónpropeller.AndyA írta: ↑2025.03.14. 09:03 Az lehet, de ettől még nem tudjuk meg, hogy mit tett volna a drónnal.
Sőt, a fenti mű-drón esetében még egy darab nehéz valamit is odatennék mögé, ami a súlyát hivatott szimulálni, hogy a lövés épp annyira tudja ellökni, mint az igazit, mert ez is erősen számít, hogy mennyi kárt tesz benne a sörétlövés.
Ad absurdum egy madzagra fellógatva kellene rá lőni, hogy "repüljön".
Ez tűnik a legolcsóbbnak, és a legegyszerűbbnek. Sokat, olcsón lehet kipróbálni.
Utána (vagy előtte) csak azt kell megnézni, és azt is csak egyszer, hogy a mű-drón mekkora fenyődeszka benyomódáshoz tartozó erőhatásra serül meg. Inentől megtőrtént a kalibráció fenyődeszka-egyenértékre

Hogy on topik is legyen. Mas fórumtársak már leírták többször. Ha gyorsan, es látványosan szeretnénk megnövelni Magyarország védelmi képességeit, a drón hadviselést kellene fejleszteni. Számomra érthetetlen, miért nem sokkal jobban pörögnek ezen a bociruhás minisztériumok

A drón elleni vedelem kevésbé látványos, mint támadó-felderítő drónok fejlesztése - de azért 2025-ben hasznos összetevő az ország védelmi képességeinek. Nyilván EW, és sokminden más is ide tartozik, a drónmédekemben kézi fegyverek csak egy kis szeletet képviselnek. A védelem utolsó vonala. De ez már IIMHO szabad szemmel latható szeletet. A f.szert fejleszt a Gestamen is olyan cuccokat, smi mar réges-rég létezik, elerhető, és és bevált - ahelyett hogy pl ilyesmiket innoválna. Vagy bármi mast, ami még NINCS…

Ezt láttátok?
A Benelli kijött forradalmian új (ha-ha) antidron fegyverrel. Ráncfelvarrott M4. A choke sokkal messzebbről, mélyebben kezdődik, állítólag ettől gyorsabb lesz a sörétraj. És állítólag sokkal messzebbre hord.
A Norma pedig gyártott direkt hozzá wolfram sörétes lőszert. Ezek együtt egy rendszert képeznek, ami 100 méterig működik. Legalábbis ez a reklám szöveg. Érdemes megnézni.
Mások szerint a 10ga és a még nagyobb, kihal űrméretek jelentik a jó irányt. Az idő majd megmutatja, mi a bullshit, es mi működik. Ezen meglepően sokan pörögnek. Mi pefig újra feltaláljuk a pisztolyt. WTF.
Hová szeretnék kilyukadni. Aki fórumtárs mű drónokat lő szét teszt jelleggel, az nem ám csak úgy rombol, meg állatkodik - á nem - hanem hazafias kutatás-fejlesztésben vesz reszt

És közben sóhajtozik, hogy "mi t köll szenvedni a közér'..."

Ehhez van egy jó sztori, de lusta vagyok legépelni.

- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Igazából a majdnem 20 éves cikk abban nem tévedett, hogy a "a mai fegyveres konfliktusok során a modern nyugati államok katonáit támadó terroristának/szabadságharcosnak gyakran cipője és rendes ruhája sincs," azaz az AKKOR éppen folyó konfliktusokban ez volt a helyzet.AndyA írta: ↑2025.03.14. 11:15 Ez a mondat elég rosszul öregedett, de persze 2006-ban senki nem láthatta előre az ukrán háborút.
A nyugati hasonló jellegű maroklőfegyverek (FN Five-seveN, HK P46) esetében a jól hangzó indoklás szerint a közeljövőben már várható, hogy a szembenálló katonai erők minden tagja egyéni ballisztikai védőfelszerelést hord. Ezt hangoztatták legalábbis több, mint 15 éve a P90, majd a Five-seveN bemutatásakor. Aztán a kegyetlen realitás az lett, hogy a mai fegyveres konfliktusok során a modern nyugati államok katonáit támadó terroristának/szabadságharcosnak gyakran cipője és rendes ruhája sincs, csak egy rozsdás Kalasnyikovja, meg RPG-7-ese. (Lásd még: Black Hawk Down!)
És ha megnézed pl. a szírIai fejlemények esetén most sincsen ez nagyon másként.
Teljesen más egy near-peer azaz közel azonos erejű, állami hadseregek közti konfliktus. De akkor ilyen nem volt.
Minekutána a maiaknál valóban van egyébi ballisztikai védőfelszerelés, de arra nem pisztollyal lőnek, a mellénylukasztó pisztolyok és pdw-k gyakorlatilag sehol nem kerültek érdemi számban rendszerbe, nem váltották le a korábbi fegyverzetet.
Egy kivétel van: a Bundeswehr, ahol az MP7 PDW a harcjárműszemélyzeteknél (meg pár egyéb operátornál) valóban kiváltotta a pisztolyt és a gépkarabélyt.

De a harcjárműből kiszálló páncélgránátosoknál már NEM az van!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gvass1 2025.03.14. 11:33-kor.
- WildBear23
- Veterán
+1Petya357 írta: ↑2025.03.14. 10:54
Hogy on topik is legyen. Mas fórumtársak már leírták többször. Ha gyorsan, es látványosan szeretnénk megnövelni Magyarország védelmi képességeit, a drón hadviselést kellene fejleszteni. Számomra érthetetlen, miért nem sokkal jobban pörögnek ezen a bociruhás minisztériumok![]()
2023 őszéig szakértőként dolgoztam egy magyar cégcsoportnak, amely drónokat is fejlesztett. (Sok más jó projektjük is volt.)
Értelmes, fiatal mérnökökből állt, volt olyan drónjuk ami egy meghatározott útvonalon járőrözött, és felismerte a látóterébe került autók rendszámát.
Itt simán elindulhatott volna egy magyar harcidrón fejlesztés.
Felfoghatatlan nekem is.
Szarul működő termék egy nemlétező igényre.
Értelmetlen! Minek cserélgetné bárki is az elsütőszerkezetet??
Sokat elárul a cégről az, hogy a saját nevüket sem tudják helyesen leírni.
Bele sem merek gondolni, hogy mennyi közpénzünkbe került... :-/
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Na, ez elég durva: bolti rablás, drogos ámokfutó, husánggal agyonvert bolti eladónő. Somogyban.
https://www.sonline.hu/helyi-kek-hirek/ ... i-gyilkost
Nem igaz, hogy nem alap 1-3 deo minden kisboltba, dohanyba?!gvass1 írta: ↑2025.03.15. 07:59 Na, ez elég durva: bolti rablás, drogos ámokfutó, husánggal agyonvert bolti eladónő. Somogyban.
10e ft-ot csak kigazdalkodnak
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Nem is tudják, hogy az legális.
Meg "ilyesmi velem nem történhet meg".
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Mit, a gázsprayt? Heeee?
Tényleg krvabonyolult használni, omg.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Megint faszságot beszélsz.
Aki tud dezodort, vagy rovarírtót használni az boldogulni fog vele.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
+1
Aki 70-es IQ felett van, az tud gázspray-t használni, ennyike.
Ilyen esetben az általános stressz faktoron túl sztem az is baj lehet, hogy a nem gyakorlott védekező csodát vár a spraytől és helyben marad figyelve a hatását. Nyilván ezért is kell gyakorolni minden eszközzel, legyen automatikus a kitérés.
Olvastam vmi repülős sztoriban, hogy magyar vadászpilóták földi lövészet közben rendszeresen veszélyesen későn húzták fel a gépet támadás után, mert figyelték a becsapódásokat és az eredményt. Simán lehet ilyen a spray vagy gp használat közben/után is.
Azért ne mondjunk már csacsiságokat.
Mi a jobb:
A) minden eladó kezébe adni egy gázsprét, nulla kiképzéssel, csak annyit mondva, hogy “ha baj van, tessék ezzel lefújni a galádot”
B) semmi sem adni neki?
Na ugye.
Mi a jobb:
A) minden eladó kezébe adni egy gázsprét, nulla kiképzéssel, csak annyit mondva, hogy “ha baj van, tessék ezzel lefújni a galádot”
B) semmi sem adni neki?
Na ugye.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
+1
Ha nem tökéletesen használja, de megússza mondjuk arccsonttöréssel, és nem bezúzott koponyával végzi, akkor máris végtelenül előrébb vagyunk.
- WildBear23
- Veterán
2-3000 Ft egy normális paprikaspray, de ha arrafelé nincs fegyverbolt, akkor vegyen a helyi COOP-ban egy darázsírtó sprayt, és tartsa a keze ügyében: az is jobb, mint a semmi.
Szerintem ez nem anyagi kérdés, hanem a gondolkodásban kellene tudatosulni: az életem érték, vigyázok rá.
Hátdehát a rendőrség megvéd! Azé vannak!WildBear23 írta: ↑2025.03.15. 18:36 2-3000 Ft egy normális paprikaspray, de ha arrafelé nincs fegyverbolt, akkor vegyen a helyi COOP-ban egy darázsírtó sprayt, és tartsa a keze ügyében: az is jobb, mint a semmi.
Szerintem ez nem anyagi kérdés, hanem a gondolkodásban kellene tudatosulni: az életem érték, vigyázok rá.

- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Belehalt a másik sértett is, bammmeggvass1 írta: ↑2025.03.15. 07:59 Na, ez elég durva: bolti rablás, drogos ámokfutó, husánggal agyonvert bolti eladónő. Somogyban.
https://m.hvg.hu/itthon/20250317_fonoi- ... os-aldozat
Előző nap már rátámadt 2 emberre, akik feljelentették!gvass1 írta: ↑2025.03.17. 16:33 Belehalt a másik sértett is, bammmeg
https://m.hvg.hu/itthon/20250317_fonoi- ... os-aldozat
Persze semmit nem tettek a hatóságok...
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Amíg vér nem folyik...
-
- Fórumtag
Üdv!
Ez és a hasonló az események kiváló leképeződései mindannak a katyvasznak, amit ma rendőrségnek, rendvédelemnek hívunk.
Van egy létszám/erő/eszköz/forráshiányos rendőrség, ahol a meglévő -sokszor torzan elosztott- erőforrásokat sokszor látványpékség-beruházásokra, látszatintézkedésekre és politikai megrendelésekre fecsérelnek.
A rendőri vezetők nagy része (tisztelet a mindenkori kivételeknek) egy alternatív valóságot tart életben a kozmetikázott statiszrikákkal. Valóságot, amiben van elég rendőr, és mindenre is van reagálás.
Ehhez képest alig van küldhető erő, szinte minden, a 112-re beeső baromságra menni kell(ene), mindenki be van tojva, a bűnügyesek fuldokolnak a melóban (kerületi nyomozók ilyen 30-90 akta/fő számokról beszélnek. Na ott legyél szak/jog/idöszerű).
A gyerekvédelem jegyében mindenki bejelent mindent, a nevelőotthonosok szétsz.vatják a nevelőket a kitalált sztoriaikkal.
Gyakorlatilag digitális benszülött a társadalom nagy része, akiket a kibertérben kifosztanak.
És persze mindenhol ott a drog.
Ezek után nincs mit csodàlkozni...
Ez és a hasonló az események kiváló leképeződései mindannak a katyvasznak, amit ma rendőrségnek, rendvédelemnek hívunk.
Van egy létszám/erő/eszköz/forráshiányos rendőrség, ahol a meglévő -sokszor torzan elosztott- erőforrásokat sokszor látványpékség-beruházásokra, látszatintézkedésekre és politikai megrendelésekre fecsérelnek.
A rendőri vezetők nagy része (tisztelet a mindenkori kivételeknek) egy alternatív valóságot tart életben a kozmetikázott statiszrikákkal. Valóságot, amiben van elég rendőr, és mindenre is van reagálás.
Ehhez képest alig van küldhető erő, szinte minden, a 112-re beeső baromságra menni kell(ene), mindenki be van tojva, a bűnügyesek fuldokolnak a melóban (kerületi nyomozók ilyen 30-90 akta/fő számokról beszélnek. Na ott legyél szak/jog/idöszerű).
A gyerekvédelem jegyében mindenki bejelent mindent, a nevelőotthonosok szétsz.vatják a nevelőket a kitalált sztoriaikkal.
Gyakorlatilag digitális benszülött a társadalom nagy része, akiket a kibertérben kifosztanak.
És persze mindenhol ott a drog.
Ezek után nincs mit csodàlkozni...
A közelmúltban megölt japán nő is korábban rendőri segítséget is kért a férje miatt.
Mindenki vár valamit...
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
"Ma 70 éves a Legenda:
John McClane, Sr. (született: 1955. május 23.) ír-amerikai nyomozó hadnagy.
Apja ír-amerikai zsaru volt, aki New Jersey-ben teljesített szolgálatot, anyja pedig takarítónő volt. John fiatalkorában katolikus iskolába járt.
1972 és 1975 között az Egyesült Államok tengerészgyalogságánál szolgált a vietnami háború alatt és őrmesteri rangra emelkedett.
Leszerelése után John a New York-i Rendőrakadémiára járt, és egy év kiképzés után utcai járőrként kezdett közlegényi rangban pályafutása első 5 évében. Járőrnek kiváló volt, és 1985-ben gyorsan előléptették nyomozóvá.
Miközben nyomozóként szolgált, kapitánya rendőrhadnagyi rangra emelte McClane-t.
Nyomozóként végzett munkája során John találkozott Holly Gennaro ingatlanügynökkel. Holly karrier ambíciói miatt John és Holly házassága feszültté vált, aminek következtében elváltak, és Holly gyermekeikkel Kaliforniába távozott, miután John-t előléptették a Nakatomi Plaza incidens után .
A többi pedig már történelem........
"
John McClane, Sr. (született: 1955. május 23.) ír-amerikai nyomozó hadnagy.
Apja ír-amerikai zsaru volt, aki New Jersey-ben teljesített szolgálatot, anyja pedig takarítónő volt. John fiatalkorában katolikus iskolába járt.
1972 és 1975 között az Egyesült Államok tengerészgyalogságánál szolgált a vietnami háború alatt és őrmesteri rangra emelkedett.
Leszerelése után John a New York-i Rendőrakadémiára járt, és egy év kiképzés után utcai járőrként kezdett közlegényi rangban pályafutása első 5 évében. Járőrnek kiváló volt, és 1985-ben gyorsan előléptették nyomozóvá.
Miközben nyomozóként szolgált, kapitánya rendőrhadnagyi rangra emelte McClane-t.
Nyomozóként végzett munkája során John találkozott Holly Gennaro ingatlanügynökkel. Holly karrier ambíciói miatt John és Holly házassága feszültté vált, aminek következtében elváltak, és Holly gyermekeikkel Kaliforniába távozott, miután John-t előléptették a Nakatomi Plaza incidens után .
A többi pedig már történelem........

- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Ezt nem láttad jönni! Lehet, hogy az új hadipisztoly nem német lesz?*
Bundeswehr-hadipisztoly-tender: kiestek a német márkák!
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/bundes ... et-markak/

*a nácikok azért felvetik majd, hogy az Ostmark és a Protektorat Böhmen und Mähren tulajdonképpen a birodalom része:-))

*a nácikok azért felvetik majd, hogy az Ostmark és a Protektorat Böhmen und Mähren tulajdonképpen a birodalom része:-))
huje németek:) se kakas se biztosító... majd jól lábon lövik magukatgvass1 írta: ↑2025.03.20. 06:27 Ezt nem láttad jönni! Lehet, hogy az új hadipisztoly nem német lesz?*

Ide jutottak a németek.gvass1 írta: ↑2025.03.20. 06:27 Ezt nem láttad jönni! Lehet, hogy az új hadipisztoly nem német lesz?*
A rendőrök németjuhászok helyett belgákat alkalmaznak és valahonnan Közép Európából rendszeresítenek fegyvert.
Speer fotog a sírjában.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Ha már Németország: gigantikus, 1000 milliárd eurós (ezermilliárd eurós) fejlesztési csomagot jelentett be Németország, amiből 500 milliárd euró megy védelmi kiadásokra, és másik 500 milliárd az infrastruktúra fejlesztésre.
A linkben cikk is kiemeli (és diagramon mutatja be), hogy ez az összeg lényegesen túlszárnyalja a német újraegyesítés- vagy a Marshall-terv szintén gigantikus költségeit.
Az alvó óriás, Európa végre észhez tér, és nem azt várja hogy a 340 milliós USA védje meg az 500 milliós Európa seggét?
https://g7.hu/vilag/20250320/a-marshall ... -csomagja/
A linkben cikk is kiemeli (és diagramon mutatja be), hogy ez az összeg lényegesen túlszárnyalja a német újraegyesítés- vagy a Marshall-terv szintén gigantikus költségeit.
Az alvó óriás, Európa végre észhez tér, és nem azt várja hogy a 340 milliós USA védje meg az 500 milliós Európa seggét?
https://g7.hu/vilag/20250320/a-marshall ... -csomagja/
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Ha saját pénzemmel fogadnom kéne a befutóra:
1. HK és Walther megtámadja a tendert, lást G36 lecserélése körüli szappanopera és bírósági perek. (Ha jól rémlik ott is a HK perelt először)
2. Ha mégsem, akkor Glock - a rendszeresítések száma, a brand, és a nyelvi-kulturális hasonlóságok miatt.
De szvsz. az érdelkődők vegyenek popcornt, és mellé valamilyen klassz német sört!

- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Hasonlóképpen várom, csak a sör mellé csülök és sauerkraut preferáltTotoHU írta: ↑2025.03.20. 12:31 Ha saját pénzemmel fogadnom kéne a befutóra:
1. HK és Walther megtámadja a tendert, lást G36 lecserélése körüli szappanopera és bírósági perek. (Ha jól rémlik ott is a HK perelt először)
2. Ha mégsem, akkor Glock - a rendszeresítések száma, a brand, és a nyelvi-kulturális hasonlóságok miatt.
De szvsz. az érdelkődők vegyenek popcornt, és mellé valamilyen klassz német sört!![]()
+1
Ennek a sztorinak IMHO messze nincs vége
+1 de nem ám!
Csak a potenciális nyertesek már elfejtették, hogy mi jöhet még a következő kanyarban

- Csatolmányok
-
- 3989402_eda015b07c6d50b86879e65806876e25_h.jpg (157.96 KiB) Megtekintve 2399 alkalommal
- WildBear23
- Veterán
Ugyan már.
A németeknek azt a generációját kiherélték, a következő generáció kiherélte magát, a mostani meg már herék nélkül született.
+1WildBear23 írta: ↑2025.03.21. 12:40 Ugyan már.
A németeknek azt a generációját kiherélték, a következő generáció kiherélte magát, a mostani meg már herék nélkül született.
mijen pontos meghatározás...WildBear23 írta: ↑2025.03.21. 12:40 Ugyan már.
Moldova..WildBear23 írta: ↑2025.03.21. 12:40 Ugyan már.
- WildBear23
- Veterán
Talált, süllyedt!

Az életben szinte mindenre van egy jó Moldova idézet.
De értjük ugye, hogy csak poénnak szántam, visszautalva egy dicsőbb generációra?WildBear23 írta: ↑2025.03.21. 12:40 Ugyan már.

(Ami pedig a németeket illeti, azért a német népet én nem írnám le ilyen könnyen. De ez itt off, meg amúgy is ez csak magánvéleményem)
-
- Fórumtag
Jó (?) hírek a magyar rendőrség háza tájáról.
Miután nehéz vajúdást követően néhány éve rendszerbe került a Taser X2-es sokkoló, most úgy tűnik, hogy az eszköz leváltásra kerül.
Az utód az információk szerint a Husha TX200P nevű, csájníz cucc lesz.
Ez az áram mellett tud peppert (és a rossz nyelvek szerint szecsuánit) is.
Azt nem igazán lehet tudni, hogy teljes leváltás történik vagy csak a régebbiből nem vesznek újat. Rebesgetik, hogy az USA-beli cucc esetében nagyon drága volt az éles és a gyakorló fej, körülményes (és szintén drága) volt az akku-csere (egyébként a beszerzés is furcsára sikerült, mondták, hogy lesz X darab, összeírták, hogy hogy lesz kiosztva, aztán valahogy nem lett. Kiképezve is csak relatív kevesek, mert nem volt pénz gyakorló-fejre...)
Meglátjuk.
Miután nehéz vajúdást követően néhány éve rendszerbe került a Taser X2-es sokkoló, most úgy tűnik, hogy az eszköz leváltásra kerül.
Azt nem igazán lehet tudni, hogy teljes leváltás történik vagy csak a régebbiből nem vesznek újat. Rebesgetik, hogy az USA-beli cucc esetében nagyon drága volt az éles és a gyakorló fej, körülményes (és szintén drága) volt az akku-csere (egyébként a beszerzés is furcsára sikerült, mondták, hogy lesz X darab, összeírták, hogy hogy lesz kiosztva, aztán valahogy nem lett. Kiképezve is csak relatív kevesek, mert nem volt pénz gyakorló-fejre...)
Meglátjuk.
hehe tök ojan minta az X2Freddy Haflin írta: ↑2025.03.21. 21:42 Jó (?) hírek a magyar rendőrség háza tájáról.
Meglátjuk.

- swordmanus
- Veterán
- Kapcsolat:
Végül inkább legyen olcsó és kínai (de legyen, és legyen megfizethető a kiképzés is), mint nagyon márkás kevés, és drága kiképzésű.Freddy Haflin írta: ↑2025.03.21. 21:42 Jó (?) hírek a magyar rendőrség háza tájáról.
Meglátjuk.

- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
hi,Freddy Haflin írta: ↑2025.03.21. 21:42 Jó (?) hírek a magyar rendőrség háza tájáról.
Meglátjuk.
ez mennyire hivatalos hír? Hol lehet esetleg megtalálni erről bármit?
BTW: lengyel webshopban 1500 euró környékén van a cucc, nem tudom ez mennyire lesz olcsó közbeszerezve:-))
Viszont a honlapjuk szerint ( https://www.husha.com/Double-Shots-Smar ... ice?d=3.21 ) a pepper-folyadéksugár-kilövő opció kifejezetten COOL-nak, tűnik, de ezt a 300 eurós Piexon JPX-szel költséghatékonyabban tudták volna hozni.

Ja, csak a svájciak nem számlázták volna elég drágán:-)))
gvass1 írta: ↑2025.03.22. 07:21 hi,
BTW: lengyel webshopban 1500 euró környékén van a cucc, nem tudom ez mennyire lesz olcsó közbeszerezve:-))
Viszont a honlapjuk szerint ( https://www.husha.com/Double-Shots-Smar ... ice?d=3.21 ) a pepper-folyadéksugár-kilövő opció kifejezetten COOL-nak, tűnik, de ezt a 300 eurós Piexon JPX-szel költséghatékonyabban tudták volna hozni.
ez akkor lesz jó amikor szemen lövik a delikvenst a taserrel és hátba fujjak a spray vel

Az is elég érdekes, hogy áll a bábu, az ember meg komótosan célozgat, majd lő.
Esetleg ki lehetne úgy is próbálni, hogy egy nem-bábu a (fa)késsel a kezében fut felé, hogy akkor mire megy a cuccal...
-
- Fórumtag
Hahó!gvass1 írta: ↑2025.03.22. 07:21 hi,
Egyrészt belső kiképzői infó, másrészt a yard által hőn szeretett onlány-továbbképzési felületen (lásd még: Baglyosg.ci) megjött a "behívó".
A korábbi eszközök elméletileg addig maradnak kint, amíg az akksijuk jó (és akad hozzájuk tartalék),,állítólag újakat már nem vesznek.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
"Kormánytisztviselő tenyerében robbant kézigránát Újdörögdön, mindkét kezét elveszítette"
szomorú, de tippem, hogy nem a kézigránát hibásodott meg....
https://index.hu/belfold/2025/03/22/hon ... 12134f2584
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Köszi!Freddy Haflin írta: ↑2025.03.22. 11:17 Hahó!
Egyrészt belső kiképzői infó, másrészt a yard által hőn szeretett onlány-továbbképzési felületen (lásd még: Baglyosg.ci) megjött a "behívó".
A korábbi eszközök elméletileg addig maradnak kint, amíg az akksijuk jó (és akad hozzájuk tartalék),,állítólag újakat már nem vesznek.
Jó lenne valami hivatalost (megírhatót) tudni a beszerzésről.
Ez vmi übergáz. Ritka -szerencsére- az ilyen.gvass1 írta: ↑2025.03.22. 11:29 "Kormánytisztviselő tenyerében robbant kézigránát Újdörögdön, mindkét kezét elveszítette"
100xos túlbiztosítas van. Vmit nagyon elb.tt vki....
Nem tesz jót a megtépazott baka-PRnak
El kellene engedni,ha kínai akkor kicci, occo, gagyi szemléletet.swordmanus írta: ↑2025.03.21. 22:43 Végül inkább legyen olcsó és kínai (de legyen, és legyen megfizethető a kiképzés is), mint nagyon márkás kevés, és drága kiképzésű.![]()
https://vm.tiktok.com/ZNddEN5tn/
Egyszerre sérült a két keze. Tehát akkor lehetett a robbanás amikor elesitette a gránátot. Ez bizony lehetett gránát probléma.gvass1 írta: ↑2025.03.22. 11:29 "Kormánytisztviselő tenyerében robbant kézigránát Újdörögdön, mindkét kezét elveszítette"
Anno nekünk százszor elmondták, és tucatszor kipróbáltatták gyakorló gránáttal, hogyan kell dobni, mindezt úgy, hogy ahogyan a lőtéren a fedezék volt, egy olyanhoz hasonló gödörből, még azt is gyakoroltatták velünk, hogy dobás után le a gödörbe, amíg pukk. Nem mondom, hogy zsigeri szinten begyakoroltatták velünk, de elég alaposan, na.
Hogy ma ez hogyan megy, azt nem tudom, de kb. ez a minimum, mielőtt valakinek éles gránátot adnak a kezébe...
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
HA a Magyar Honvédségnél rendszeresített 96M kézigránátot használták, akkor NEM, ilyen fizikailag NEM következhet be.

Ugye ezt úgy kell használni, hogy
1. rámarkolsz a biztosító karra, és ott is tartod
2. kihúzod a biztosítógyűrűt a másik kezeddel
EKKOR SEMMI, DE SEMMI NEM TÖRTÉNIK A GRÁNÁT SZERKEZETÉBEN!!!
3. amikor ELDOBOD, akkor dobja le egy rugó az 1. pontban jelzett biztosító kart
4. ezzel megengedi, hogy a "kakas" felszabadulhasson és ráüssön az időzítőt indító gyújtóra
5. ha az végigég (3-5 sec), akkor következik be a töltet gyújtójának robbanása.
Tehát az 5. pontban írt időzítés 0, akkor is két kézzel kellene eldobni kb. és nagyon kis lendülettel. Lásd képen, látszik a biztosítókar még a levegőben a gránát mellett.
---
Én szinte biztos vagyok benne, hogy a RÁMARKOLÁS fázisnál lett valami elrontva.
Ja, ismeremgvass1 írta: ↑2025.03.22. 12:33 HA a Magyar Honvédségnél rendszeresített 96M kézigránátot használták, akkor NEM, ilyen fizikailag NEM következhet be.
Ugye ezt úgy kell használni, hogy
1. rámarkolsz a biztosító karra, és ott is tartod
2. kihúzod a biztosítógyűrűt a másik kezeddel
EKKOR SEMMI, DE SEMMI NEM TÖRTÉNIK A GRÁNÁT SZERKEZETÉBEN!!!
3. amikor ELDOBOD, akkor dobja le egy rugó az 1. pontban jelzett biztosító kart
4. ezzel megengedi, hogy a "kakas" felszabadulhasson és ráüssön az időzítőt indító gyújtóra
5. ha az végigég (3-5 sec), akkor következik be a töltet gyújtójának robbanása.
Tehát az 5. pontban írt időzítés 0, akkor is két kézzel kellene eldobni kb. és nagyon kis lendülettel. Lásd képen, látszik a biztosítókar még a levegőben a gránát mellett.
---
Én szinte biztos vagyok benne, hogy a RÁMARKOLÁS fázisnál lett valami elrontva.
De mi az hogy kormanytisztviselő?
Vmi speciális katona? Vagy félcivil?
Ráadásul csak az KATONA dobhat éleset, aki megdobta a szintet 3 féle pózban bizonyos célon belül gyakorlóval.
Szia,
Teljesen civil. Akinel kersz uj jogositvanyt, kiadja a telekkonyvi kivonatot, vagy aki kiszamolja, hogy mennyi legyen a nyugdijjad.
Azt ne kerdezd, hogy mi ertelme van a 2 hetes katonai kikepzesuknek.
Bel
Egy újabb 'siker"bel írta: ↑2025.03.22. 13:50 Szia,
Teljesen civil. Akinel kersz uj jogositvanyt, kiadja a telekkonyvi kivonatot, vagy aki kiszamolja, hogy mennyi legyen a nyugdijjad.
Azt ne kerdezd, hogy mi ertelme van a 2 hetes katonai kikepzesuknek.
Bel
Nyjuk csáját.
Áldom at eszem hogy otthagytam őket a fenébe!
Tucc angolul?
Na, ez is olyan. Másképp írjuk, mint ahogy ejtjük. Kormánytisztviselőnek írjuk, hivatalnoknak ejtjük. Speciális alfaja az ún. aktakukac. Szerintem ez a szegény csaj pont ebbe a taxonba tartozott. Az volt egy barom, aki kitalálta, hogy nekik éles kézigránátot szabad adni a kezükbe! Ott a mindenféle paintball cucc, meg airsoft. Ha azzal már profin megy, akkor esetleg.
Többségben egyetemet főiskolát végzett közigazgatási alap és szakvizsgát rendelkező a saját területén mérlegelesi és intézkedési hatáskörrel feltruházott munkavállaló.jó ha van írta: ↑2025.03.22. 18:43 Tucc angolul?
Na, ez is olyan. Másképp írjuk, mint ahogy ejtjük. Kormánytisztviselőnek írjuk, hivatalnoknak ejtjük. Speciális alfaja az ún. aktakukac. Szerintem ez a szegény csaj pont ebbe a taxonba tartozott. Az volt egy barom, aki kitalálta, hogy nekik éles kézigránátot szabad adni a kezükbe! Ott a mindenféle paintball cucc, meg airsoft. Ha azzal már profin megy, akkor esetleg.
Dönthet a legfontosabb dolgaidról, és az állam kikényszeríti belőled a végrehajtását.
Ez egy önkéntes program kormánytiszviselok között. A balesetben viszont nem mint kormánytisztviselő sérült meg hanem mint kikepzes alatt álló tartalékos katona. Ha a tanár mérnök orvos lett volna tartalékos képzésen akkor most az lenne a hírekben?
Ráadásul halovány fogalma sincsen senkinek arról mi történt, de megint megy a prejudikáció és az észosztás.
+1aksurv írta: ↑2025.03.22. 19:01 Többségben egyetemet főiskolát végzett közigazgatási alap és szakvizsgát rendelkező a saját területén mérlegelesi és intézkedési hatáskörrel feltruházott munkavállaló.
Dönthet a legfontosabb dolgaidról, és az állam kikényszeríti belőled a végrehajtását.
Ez egy önkéntes program kormánytiszviselok között. A balesetben viszont nem mint kormánytisztviselő sérült meg hanem mint kikepzes alatt álló tartalékos katona. Ha a tanár mérnök orvos lett volna tartalékos képzésen akkor most az lenne a hírekben?
Ráadásul halovány fogalma sincsen senkinek arról mi történt, de megint megy a prejudikáció és az észosztás.
Tudom, mi az a hivatalnok. Magam is 10+ évig voltam ilyen-olyan (mikor minek hívták) tisztviselő, van közig szakvizsgám, meg egy csomó másik, úgyhogy kioktatásra nem szorulok.aksurv írta: ↑2025.03.22. 19:01 Többségben egyetemet főiskolát végzett közigazgatási alap és szakvizsgát rendelkező a saját területén mérlegelesi és intézkedési hatáskörrel feltruházott munkavállaló.
Tartalékos katonáról szó sincs a cikkben. Csak kt-nek tartott önkéntes kiképzésről. Ami alles zusammen 2 hét. Szövegértés.
Amit az éles kézigránát kézbe adásáról írtam, az ugyanúgy érvényes tanár, mérnök, orvos, tehenészlány, hr-es, informatikus egyénekre is.
Ebben semmi prejudikáció nincs. A vélemény pedig nem észosztás, akkor sem, ha neked nem tetszik.