Vadászfegyverek, vadászat

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan

jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Re: Vadászfegyverek, vadászat

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

Petya357 írta: 2025.02.21. 18:24 Ez jó ötlet. Tengelyirányban elhelyezve csökkenti a visszarúgást, pont mint a higanyos recoil dampferek!
Marhaság! Zajos!
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

gvass1 írta: 2025.02.24. 06:36 Kevesen értékelik nálam nagyobbra a Glock márkát. De amit az utóbbi 1-2 évben "újdonságként" kihoznak, attól sajnos nem lett libabőrös a felkarom...
Vadászoknak szánva: GLOCK Hunter Edition

https://www.kaliberinfo.hu/hirek/vasasz ... r-edition/

Kép
A német vadászoknak automatikusan járó engedély 2 db vadászönvédelmi (és utánkereső, kegyelemlövő) maroklőfegyverre egészen értelmes méretű piac

Sziasztok!

Na eddig nem volt meg. Hogy Németországban a vadaszoknak lehet maroklőfegyvere utánkereséshez, azt tudtam. De hogy önvédelmiként is működik, az pontosan mit takar?

Csak vadaszaton, esetleg az oda-vissza úton viselhetik, vagy vadaszaton kívül is, “igazi” önvédelmiként? A vadászaton rejtve, vagy nyíltan? Köszi.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Petya357 írta: 2025.02.24. 07:22 A német vadászoknak automatikusan járó engedély 2 db vadászönvédelmi (és utánkereső, kegyelemlövő) maroklőfegyverre egészen értelmes méretű piac

Sziasztok!

Na eddig nem volt meg. Hogy Németországban a vadaszoknak lehet maroklőfegyvere utánkereséshez, azt tudtam. De hogy önvédelmiként is működik, az pontosan mit takar?

Csak vadaszaton, esetleg az oda-vissza úton viselhetik, vagy vadaszaton kívül is, “igazi” önvédelmiként? A vadászaton rejtve, vagy nyíltan? Köszi.
Csak a jogszerű vadászati tevékenység során viselhető megtöltve a németeknél*, ha ott van a puska is (meg a szükséges összes doksi, vadászjegy stb), nyíltan vagy rejtve is.
Fontos: NEM vadászfegyver, vadászni nem lehet maroklőfegyverrel! Vadászat során a fenti feladatokra van/lehet ott.

*ha jól tudom: az osztrákoknál a vadászatra menet is jövet is.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

gvass1 írta: 2025.02.24. 07:42 Csak a jogszerű vadászati tevékenység során viselhető megtöltve a németeknél*, ha ott van a puska is (meg a szükséges összes doksi, vadászjegy stb), nyíltan vagy rejtve is.
Fontos: NEM vadászfegyver, vadászni nem lehet maroklőfegyverrel! Vadászat során a fenti feladatokra van/lehet ott.

*ha jól tudom: az osztrákoknál a vadászatra menet is jövet is.
Köszi

Ez tök értelmes. Ilyen igazán lehetne nálunk is :roll:
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.02.24. 09:11 Köszi

Gyóccerre töményet, Petyka? :mrgreen:
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Trailm
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Trailm »

Petya357 írta: 2025.02.24. 09:11 Köszi

Ja , meg mondjuk ha lőszert-fegyvert vásárolni megy valaki , akkor is ...
Poresz
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Poresz »

Trailm írta: 2025.02.24. 10:34 Ja , meg mondjuk ha lőszert-fegyvert vásárolni megy valaki , akkor is ...
FélOFF: Mindig eljutunk oda, hogy aki fegyvert legálisan birtokol, annak tudnia kéne megvédenie is azt az azt megszerezni vágyó bűnözőktől. - És nem a képesség, hanem a jog(szabály, és a jog hiánya) a szűk keresztmetszet.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

Poresz írta: 2025.02.24. 11:32 FélOFF: Mindig eljutunk oda, hogy aki fegyvert legálisan birtokol, annak tudnia kéne megvédenie is azt az azt megszerezni vágyó bűnözőktől. - És nem a képesség, hanem a jog(szabály, és a jog hiánya) a szűk keresztmetszet.
Ausztriában az öntöltő pisztoly mellett (de nem benne!) ott lehet a tár tele lőszerrel. Ugyan még ez sem az önvédelmi kategória, azt ott sem osztogatják könnyedén, de mégis valamivel több, mint itthon.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Egy újabb modell a csendes vadászat kedvelőinek!
Mauser 18 Fenris SILENCE – integrált hangtompítós kivitel:
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/mauser ... s-kivitel/

Kép
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Egy csók, es más semmi….

Ma szembesültem vele, hogy léteznek csókhosszabbító choke-ok. Mármint persze hallottam róla, de a kezemben nem volt soha, es nem tudatosodott. A bótban vót +5 és + 10 cm is. Mindegyik szigorúan F-es .
IMG_2926.jpeg
Kombinálok, osztok szorzok… akkor a puska a szokasosnál ideiglenesen 2-4 collal hosszabb lesz = gyorsabb sörét raj. A szűkítés pedig majdnem a lehető legszűkebb.

- Mire jó? Liba?

Az eladó bólogat.
- Bizony, arra viszik.

- Drón?

- Ööö. Maradjunk a libánál.. :lol:

Próbált már valaki ilyet? Hozza, amit ígér? (= picit messzebb lehet vele elnyúlni?) köszönöm

Azt meg se merem kérdezni, hogy kronózott-e valaki ilyet, mennyit dob a sebességen, mert az vadasziatlan.. :roll: Pedig esküszöm zöld a kronográfom… ;)
Sparrow
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Sparrow »

Petya357 írta: 2025.03.11. 22:39 Egy csók, es más semmi….

Ma szembesültem vele, hogy léteznek csókhosszabbító choke-ok. Mármint persze hallottam róla, de a kezemben nem volt soha, es nem tudatosodott. A bótban vót +5 és + 10 cm is. Mindegyik szigorúan F-es .

IMG_2926.jpeg

Kombinálok, osztok szorzok… akkor a puska a szokasosnál ideiglenesen 2-4 collal hosszabb lesz = gyorsabb sörét raj. A szűkítés pedig majdnem a lehető legszűkebb.

- Mire jó? Liba?

Az eladó bólogat.
- Bizony, arra viszik.

- Drón?

Próbált már valaki ilyet? Hozza, amit ígér? (= picit messzebb lehet vele elnyúlni?) köszönöm

Azt meg se merem kérdezni, hogy kronózott-e valaki ilyet, mennyit dob a sebességen, mert az vadasziatlan.. :roll: Pedig esküszöm zöld a kronográfom… ;)
Valahol valamikor olyasmit olvastam, hogy 1m/s/cm. Ez igazából koronglövőknek számít, mert 50-60m-en ez már jelentheti azt, hogy 30cm-rel “korábban” ér oda a sörétraj (már ha fogalmazhatok ilyen képzavarral. Azaz egy keresztező korongnál egy ugyanabban az időben kilőtt lassabb sörétraj mikor pont lemaradna róla, ez még bőven talál). Ölőhatásban kb mindegy, ott inkább a sörét mérete számít, még ha az nem is négyzetes az energiát tekintve (viszont lassabban veszíti azt el). Ami számít, az hogy a hosszabb szűkítésben hosszabb ideig tudnak alakra rendeződni a kosárban a sörétek (egyszer korábban már mondtam, hogy kicsit ”megnyomorgatja”, átrendezi őket a choke), és ezáltal a felvett alakzat is stabilabb, azaz később fognak visszarendeződni és szétnyitni a kosarat. Azaz megfelelő söréttel később fog szétnyílni a szóráskép is, ezért lehet vele kinyúlni messzire. Ez lenne az elmélete… aztán vagy igaz, vagy nem (hasonlóan szép elmélete van a ported choke-nak is, az is ilyen varázslat, mint ez a hosszabbító). Az igazi az lenne, ha valaki ezt is lepatternezné papírra, meg kimérné chrono-val. Személy szerint nem próbáltam, de van 81cm-es puskám, meg 76cm-is, és azon kívül, hogy a hosszabb, nehezebb, másként lendül és nem rug akkorát, mást nem vettem észre közöttük (ugyanaz a márka, ugyanaz a choke, cserélgetni lehet az alkatrészeket, szóval nem “másik” puska igazából)
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.03.11. 22:39 Egy csók, es más semmi….

IMG_2926.jpeg

- Mire jó? Liba?

Az eladó bólogat.
- Bizony, arra viszik.

- Drón?

Nekem az AV-ben hirdetett Savage-hez van külön, ún. libázó toldat. XFull szűkítés, a Poly choke helyére lehet feltekerni. A hirdetésbe nyilván elfelejtettem beleírni!🤣🤣
Ilyen:
IMG_20250306_193353_350.jpg
Válasz küldése