Aktív fegyveres konfliktusok - katonai altopik (karantén)

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan

TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Re: Aktív fegyveres konfliktusok - katonai altopik (karantén)

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

TurboP írta: 2025.02.28. 12:45 Szerintem ez az ember sose volt százas, és egyre csak romlik.
Ez történik, amikor következetesen 80 körüli bácsikákra bízzák a világ No 1. gazdasági-katonai szuperhatalmának a vezetését.
És igen, ha korábban is problémák voltak a toronyban, akkor a helyzet sokkal súlyosabb.

És nála vannak az atomrakéták indító kódjai, bzmg.... (arcpálma)
BeHappy
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: BeHappy »

TotoHU írta: 2025.02.28. 12:58 Ez történik, amikor következetesen 80 körüli bácsikákra bízzák a világ No 1. gazdasági-katonai szuperhatalmának a vezetését.
És igen, ha korábban is problémák voltak a toronyban, akkor a helyzet sokkal súlyosabb.

Vagy simán csak szándékosan köcsög és élvezi.

Ha piálna, akkor tökre el tudnám képzelni, amint meséli egy pohár whiskey mellett, hogy "és akkor láttátok volna a buta arcukat, amikor nyíltan letagadtam, hogy azt mondtam volna...."

Ő most abban a pozícióban van, hogy sok mindent megengedhet magának, most nyerte meg a választást. Pár év múlva - hacsak a mostani extrém húzásai be nem jönnek - valószínűleg kevésbé lesz ilyen.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

BeHappy írta: 2025.02.28. 13:08 Vagy simán csak szándékosan köcsög és élvezi.

Ha piálna, akkor tökre el tudnám képzelni, amint meséli egy pohár whiskey mellett, hogy "és akkor láttátok volna a buta arcukat, amikor nyíltan letagadtam, hogy azt mondtam volna...."

Ő most abban a pozícióban van, hogy sok mindent megengedhet magának, most nyerte meg a választást. Pár év múlva - hacsak a mostani extrém húzásai be nem jönnek - valószínűleg kevésbé lesz ilyen.
Én így innen ahol vagyok azt feltételezem, hogy a róla terjengő hírek elég igazak - a "recency bias" dolgozik nála, az ismert kognitív torzítás, mindig a legutolsó benyomása alapján gondolkodik, beszél és cselekszik.
Az emberei nemrég találkoztak az oroszokkal, akik az összes KGB-s kommunikációs trükköt bevetették velük szemben. Akkor az orosz propagandát ismételte.
Most találkozott Zelenszkijjel és az ukránokkal, akik szintén hasonló iskolába jártak mint az oroszok - most az ő verziójukat ismételgeti, és most ők a király csávók.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

TotoHU írta: 2025.02.28. 12:58 Ez történik, amikor következetesen 80 körüli bácsikákra bízzák a világ No 1. gazdasági-katonai szuperhatalmának a vezetését.

A világ szégyene, hogy a Föld vezető nagyhatalma egy lerottyant szenilis vénember és egy narcisztikus retard vénember közt választott... És azon megy a csata, hogy na hát mégis melyik a kisebbik rossz, és ha te a másik árnyalatú szart tartod kevésbé rossz izűnek, akkor dögölj meg.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2025.02.28. 13:39 A világ szégyene, hogy a Föld vezető nagyhatalma egy lerottyant szenilis vénember és egy narcisztikus retard vénember közt választott... És azon megy a csata, hogy na hát mégis melyik a kisebbik rossz, és ha te a másik árnyalatú szart tartod kevésbé rossz izűnek, akkor dögölj meg.
Most próbálom elkerülni a túlzott politizálást.
Megpróltak a narancsfejű elmeborult vénséggel szemben indítani egy alternatív jelöltet. De persze ismét a nyomorult identitáspolitika győzött, és ha már legutóbb nem jött be egy fehér nő, akkor gondolták csak az a jó ötlet, hogy ha még egy kicsit tovább tolják az identitáspolitikai szekeret, és legyen akkor a jelölt egy színesbőrű nő!

A demek és a trumpisták is éppen pont úgy viselkedtek, mint a Bourbon-ok 200+ évvel ezelőtt a róluk szóló híres mondás szerint: "Semmit nem tanultak, és semmit sem felejtettek."
aksurv
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: aksurv »

Fortitu írta: 2025.02.28. 13:39 A világ szégyene, hogy a Föld vezető nagyhatalma egy lerottyant szenilis vénember és egy narcisztikus retard vénember közt választott... És azon megy a csata, hogy na hát mégis melyik a kisebbik rossz, és ha te a másik árnyalatú szart tartod kevésbé rossz izűnek, akkor dögölj meg.
Ennél sokkal nagyobb szégyen az a 27 idióta aki az európai államokat vezeti, plusz a teljes EU. vezetés..Sikeresen megnyuvasztottak a teljes európai gazdaságot, sikerül Afrika alá süllyedni külpolitikai érdekérvényesítés szintjén, és most ragadnak be egy háborúban a vesztes oldalon ráadásul teljesen lefegyverezve.
Röhög rajtunk a világ.
Az a két amerikai vezető (illetve egy vezető, meg egy bábozócsoport) viszont mindent kihozott ebből a válságból amit ki lehetett az országuk részére. Erősebb most az USA, mint 3 éve volt.
Ezek a hülyék meg még mindig azt keresik az asztalnál, hogy ki a balek. És ugye mindenki ismeri a mondás végét.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

aksurv írta: 2025.02.28. 13:55 Ennél sokkal nagyobb szégyen az a 27 idióta aki az európai államokat vezeti, plusz a teljes EU. vezetés..Sikeresen megnyuvasztottak a teljes európai gazdaságot, sikerül Afrika alá süllyedni külpolitikai érdekérvényesítés szintjén, és most ragadnak be egy háborúban a vesztes oldalon ráadásul teljesen lefegyverezve.
Röhög rajtunk a világ.
Az a két amerikai vezető (illetve egy vezető, meg egy bábozócsoport) viszont mindent kihozott ebből a válságból amit ki lehetett az országuk részére. Erősebb most az USA, mint 3 éve volt.
Ezek a hülyék meg még mindig azt keresik az asztalnál, hogy ki a balek. És ugye mindenki ismeri a mondás végét.
Aha.
Az EU gazdasága tavaly 0,8%-al nőtt, ami elmarad az amerikai 2,3-tól valóban, főleg hogy az infláció is 2,8%-volt, de nagyon messze áll a megnyuvasztástól. Ne keverd össze Magyarországgal a teljes EU-t, ott nincs recesszió, itt az van.

Bábozócsoport: melyik elnöknek is van teljesen vállaltan háttérhatalmi dollármilliárdos embere? Aki semmilyen demokratikus felhatalmazással nem rendelkezik, a kutya sem szavazott rá, mégis beleszól más államok ügyeibe, és választásokat próbál befolyásolni? Úgy mozgatja Trumpot, ahogy a kedve tartja.
Igen, a karlengető elmeborult autógyártó az.
Aki olyan szépen nyalintja fényesre a nárcisztikus bábjának a fenekét, hogy arra még Sztálin elvtárs is elismerően bólintott volna.

Idézet a Fehér Ház kabinetülésének jegyzőkönyvéből.

Musk: „Trump elnök pedig szerintem minden idők legjobb kabinetjét állította össze, szó szerint. Nem hízelgek. Ez – ez egy hihetetlenül jó csapat. Nem hiszem, hogy valaha is összeállt volna ilyen tehetséges csapat. Szerintem ez szó szerint a legjobb kabinet, ami az országnak valaha is volt. És úgy gondolom, hogy a vállalatoknak hihetetlenül nagyra kell értékelniük az itt jelenlévőket.”
aksurv
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2025.02.28. 15:19 Aha.
Az EU gazdasága tavaly 0,8%-al nőtt, ami elmarad az amerikai 2,3-tól valóban, főleg hogy az infláció is 2,8%-volt, de nagyon messze áll a megnyuvasztástól. Ne keverd össze Magyarországgal a teljes EU-t, ott nincs recesszió, itt az van.

Bábozócsoport: melyik elnöknek is van teljesen vállaltan háttérhatalmi dollármilliárdos embere? Aki semmilyen demokratikus felhatalmazással nem rendelkezik, a kutya sem szavazott rá, mégis beleszól más államok ügyeibe, és választásokat próbál befolyásolni? Úgy mozgatja Trumpot, ahogy a kedve tartja.
Igen, a karlengető elmeborult autógyártó az.
Aki olyan szépen nyalintja fényesre a nárcisztikus bábjának a fenekét, hogy arra még Sztálin elvtárs is elismerően bólintott volna.

Idézet a Fehér Ház kabinetülésének jegyzőkönyvéből.

Musk: „Trump elnök pedig szerintem minden idők legjobb kabinetjét állította össze, szó szerint. Nem hízelgek. Ez – ez egy hihetetlenül jó csapat. Nem hiszem, hogy valaha is összeállt volna ilyen tehetséges csapat. Szerintem ez szó szerint a legjobb kabinet, ami az országnak valaha is volt. És úgy gondolom, hogy a vállalatoknak hihetetlenül nagyra kell értékelniük az itt jelenlévőket.”
Biden demens volt. Teljesen alkalmatlan caz kinevezése pillanatátol az elnöki hivatal ellátására.
Amit meg mondasz a dem. propaganda.
Musk nem hoz döntéseket.
Végrehajt azokat.
Ugyanis a világ leggazdagabb embere lévén a mocsár nem tud vele mit kezdeni. Trump meg mint a egy pitbullt használja.
Ha azt gondolod, hogy ő irányítja Trumpot akkor az egészet nem erted ami jenkiknél van.
Remélem lezuzzak a demokrata establismentet. Jár nekik ezért a 4 évért és főleg az ukránok miatt.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

aksurv írta: 2025.02.28. 15:37 Biden demens volt. Teljesen alkalmatlan caz kinevezése pillanatátol az elnöki hivatal ellátására.
Amit meg mondasz a dem. propaganda.
Musk nem hoz döntéseket.
Végrehajt azokat.
Ugyanis a világ leggazdagabb embere lévén a mocsár nem tud vele mit kezdeni. Trump meg mint a egy pitbullt használja.
Ha azt gondolod, hogy ő irányítja Trumpot akkor az egészet nem erted ami jenkiknél van.
Remélem lezuzzak a demokrata establismentet. Jár nekik ezért a 4 évért és főleg az ukránok miatt.
Elhiheted hogy én teszek a demekre magasról.
Ez a Musk egy kattant milliárdos, akinek nem volt elég a korlátlan pénz és lehetőségek, ő hatalmat is akart, mert már csak a "hatalom gyűrűje" nem volt meg neki.
Nem volt ismert programja, nem szavazott rá senki, nem kapott felhatalmazást semminek a megvalósítására senkitől. Hátulról odasomfordált és kevert-kavart a dollárjaival Trump körül, és mire kettőt pislogott a világ, már úgy avatkozik be más államok belügyeibe, mint Soros Gyuri bácsi a legszebb napjaiban.
Ha van háttérhatalom, hát akkor ő az.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

Sjani86 írta: 2025.02.28. 12:43 Na a sàrgafejűnél is teljesen elmentek otthonról, mint bidénél?
Nem.

Nála sose is volt senki otthon.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Szerencsére nem nála van.
aksurv
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2025.02.28. 18:01 Elhiheted hogy én teszek a demekre magasról.
Ez a Musk egy kattant milliárdos, akinek nem volt elég a korlátlan pénz és lehetőségek, ő hatalmat is akart, mert már csak a "hatalom gyűrűje" nem volt meg neki.
Nem volt ismert programja, nem szavazott rá senki, nem kapott felhatalmazást semminek a megvalósítására senkitől. Hátulról odasomfordált és kevert-kavart a dollárjaival Trump körül, és mire kettőt pislogott a világ, már úgy avatkozik be más államok belügyeibe, mint Soros Gyuri bácsi a legszebb napjaiban.
Ha van háttérhatalom, hát akkor ő az.
Mi az hogy nem kapott?
Az amerikai elnök megbízta ezzel a feladattal. Akit az amerikai nép erre legteljesebb mértékben felhatalmazott, hogy megtehesse. Megmondták ráadásul a kampányban ís tehát senkinek nem volt zsákba macska.
Teljesen jogszerű alapon jár el. Azt teszi amiért állandóan itt is megy nyivakolás. Takarít az amerikai közigazgatásban.
A más államokba beavatkozás pedig abszolút progresszív dolog.
Ukrajna Izrael Grúzia Szerbia Szlovákia és most kiderült Lengyelország Magyarország. stb.
Hova nem vitték el demokráciát?
Most viszont visszanyalt a fagyi. Keményen.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Viccesen a napi hírekhez:
post apo.jpg
post apo.jpg (43.62 KiB) Megtekintve 996 alkalommal
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2025.03.01. 07:43 Viccesen a napi hírekhez:
Lidl-ben akciós a Dulano gyíkhús. Mentem venni pár kartonnal.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

Amúgy egy nő sem jobb. Ők meg túlságosan érzelem vezéreltekké válhatnak és ezzel nagyon befolyásolhatóak. Lásd frau Merkel.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
aksurv
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2025.03.01. 10:23 Lidl-ben akciós a Dulano gyíkhús. Mentem venni pár kartonnal.
Minek?
Adnak amikor berántanak.
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

+1
Nem vagyok gerantofób, de az ilyen 80 körüli vén f@szokkal már tele a hócipőm.
Obama sokkal normálisabb volt.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
WildBear23
Veterán
Veterán

aksurv írta: 2025.03.01. 13:08 Minek?
Adnak amikor berántanak.
Ez nagyon jó volt!!!! :D :D :D
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

jó ha van írta: 2025.03.01. 11:42 Amúgy egy nő sem jobb. Ők meg túlságosan érzelem vezéreltekké válhatnak és ezzel nagyon befolyásolhatóak. Lásd frau Merkel.
Lehet annak a kakinak is rossz az íze, igen.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2025.03.01. 14:27 +1
Obama sok szempontból kritizálható volt, pl. Ukrajna esetében nem mert határozottan fellépni az oroszokkal szemben.
De!
Obama egy rendkívül intelligens személyiség, kellemes társaság - hozzá képest Trump egy sötét gyalog, akinek a beszédkészsége egy lármás amerikai turista szintjén van, aki az európai útján minden szar miatt balhézik a recepción. De hát a népnek ez kellett.
Lásd az alábbi videót.

WildBear23
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2025.03.01. 15:32 Obama sok szempontból kritizálható volt, pl. Ukrajna esetében nem mert határozottan fellépni az oroszokkal szemben.
De!
Obama egy rendkívül intelligens személyiség, kellemes társaság - hozzá képest Trump egy sötét gyalog, akinek a beszédkészsége egy lármás amerikai turista szintjén van, aki az európai útján minden szar miatt balhézik a recepción. De hát a népnek ez kellett.
Pontosan.
Sokszor a saját vezetőinket elnézve is szekunder szégyent érzek, de ez a Trump még azokon is túltesz.

De hogy valami vicc is legyen:
Trump és Putyin
Trump és Putyin
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2025.03.01. 14:28 Ez nagyon jó volt!!!! :D :D :D
Na jó, de kell otthon a családnak is...
aksurv
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2025.03.01. 14:27 +1
Ő?
Kevés elnök ártott többet pedig szép nagy a lista.
Líbia Szíria Ukrajna dronhaború.
Kultúr háború.
Alatta erősödött meg a woke és többi agybaj.
A mostani inga visszacsapás abszolút neki köszönhető.
aksurv
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2025.03.01. 15:32 Obama sok szempontból kritizálható volt, pl. Ukrajna esetében nem mert határozottan fellépni az oroszokkal szemben.
De!
Lásd az alábbi videót.

Obama adott parancsot a Maidanra, ami az egész elindítója volt.
Ha ICC valódi bíróság ott lenne meg Líbia és Szíria miatt is.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: szöged »

aksurv írta: 2025.03.01. 16:15 Obama adott parancsot a Maidanra, ami az egész elindítója volt.
Ha ICC valódi bíróság ott lenne meg Líbia és Szíria miatt is.
ez tény, vagy feltevés?
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

szöged írta: 2025.03.01. 16:33 ez tény, vagy feltevés?
Konteó.
aksurv
Veterán
Veterán

szöged írta: 2025.03.01. 16:33 ez tény, vagy feltevés?
Az ugye talán már nem kérdés, hogy amerikai beavatkozás volt.
Ki volt az elnök?
szöged
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2025.03.01. 18:10 Az ugye talán már nem kérdés, hogy amerikai beavatkozás volt.
Ki volt az elnök?
te ki vagy akadva, ha valaki azt feltételezi rólad, hogy fizetést kapsz a "hittérítő" tevékenységedért

baromira nem mindegy tehát, hogy úgy fogalmazok, hogy

A: te pénzt kapsz a tevékenységedért
B: szerintem te pénzt kapsz a tevékenységedért

A esetben nem ártana, ha lenne bizonyítékom
a B eset meg semmi, csak fecsegés

szóval van rá bármiféle bizonyíték, h obama adta a parancsot a majdanra?
aksurv
Veterán
Veterán

szöged írta: 2025.03.01. 18:32 te ki vagy akadva, ha valaki azt feltételezi rólad, hogy fizetést kapsz a "hittérítő" tevékenységedért

baromira nem mindegy tehát, hogy úgy fogalmazok, hogy

A: te pénzt kapsz a tevékenységedért
B: szerintem te pénzt kapsz a tevékenységedért

A esetben nem ártana, ha lenne bizonyítékom
a B eset meg semmi, csak fecsegés

szóval van rá bármiféle bizonyíték, h obama adta a parancsot a majdanra?
Nos kíváncsi vagyok amikor ennyire szemben jön a valóság, lásd amikor Zeleszkij beleszált a két legnagyobb amerikai közjogi méltóságba (aki vitatja annak érdemes teljes beszélgetés végig hallgatni), meddig fér bele itt is a valóság tagadása.
Maidan
Kanadai publikáció.Ukran kutató.
https://www.researchgate.net/publicatio ... estigation

A Nuland telefon beszélgetés
Annyiira nem jellemző a forradalmakra hogy utána amerikai külügyi tisztviselők egyeztetik le egymás között a adott
ország kormányának összetételét.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2025.03.01. 19:39 Nos kíváncsi vagyok amikor ennyire szemben jön a valóság, lásd amikor Zeleszkij beleszált a két legnagyobb amerikai közjogi méltóságba (aki vitatja annak érdemes teljes beszélgetés végig hallgatni), meddig fér bele itt is a valóság tagadása.
Maidan

Annyiira nem jellemző a forradalmakra hogy utána amerikai külügyi tisztviselők egyeztetik le egymás között a adott
egyelőre ez még számomra a "hosszabb mint zöld" típusú terelés kategóriába esik, ugyanis a linkeden az abstract sehol nem utal obamára

idemásolom:
Abstract

This study examines evidence revealed by the ongoing trial and government investigations concerning the Maidan massacre in Ukraine. The massacre of the protesters and the police during the “Euromaidan” mass protests in February 2014 contributed to the overthrow of the Ukrainian government and ultimately to a start of the civil war in Donbas, Russian military interventions in Crimea and Donbas, the Russian annexation of Crimea and an international conflict between the West and Russia. The research question is as follows: What does evidence made public by the Maidan massacre trials and Ukrainian government investigations reveal about which of the parties of the conflict was involved in this mass killing? This paper analyzes several hundred hours of video recordings of the Maidan massacre trials and information concerning investigations of this massacre in over 2,500 court decisions from the official court decisions database in Ukraine. It examines trial and investigation testimonies of wounded protesters, relatives of the killed protesters, prosecution and defense witnesses, and top officials of the Yanukovych government. The study also analyzes results of forensic ballistic and medical examinations and investigative experiments, and videos and photos of the Maidan massacre made public during the trial. It includes several online video appendixes. They contain testimonies of wounded protesters and witnesses concerning snipers in Maidan-controlled locations and content analyses of synchronized segments of American, Belgian, Belarusian, British, Finish, French, Dutch, German, Polish, Russian, Spanish, and Ukrainian TV videos, recordings of live online broadcasts, and social media videos of this crucial massacre. The Maidan massacre trials and investigations have revealed various evidence that four killed and several dozen wounded policemen and at least the absolute majority of 49 killed and 157 wounded Maidan protesters were massacred on February 20, 2014 by snipers in Maidan-controlled buildings and areas. Such evidence includes testimonies of the absolute majority of wounded protesters, several dozens of prosecution witnesses, dozens of defense witnesses, and 14 self-admitted members of Maidan snipers groups. Videos presented at the trial showed that times of shooting of the absolute majority of protesters did not coincide with times of shooting by the Berkut policemen, who were charged with their massacre. Forensic medical examinations determined that the overwhelming majority of the protesters were shot from steep directions from the sides or the back. Initial ballistic examinations did not match bullets extracted from the bodies of killed and wounded protesters to the Berkut Kalashnikovs. Forensic examinations of the bullet holes by the government experts for the Maidan massacre trial suggested that Berkut policemen were shooting in the Hotel Ukraina snipers above the Maidan protesters and in trees and poles. The analysis shows cover-up and stonewalling of the investigations and trials by the Maidan governments and the far right. The prosecution denied that there were any snipers in the Maidan-controlled buildings. Not a single person is convicted or under arrest for the massacre of the protesters and the police almost 8 years after one of the most documented mass killings in history.
aksurv
Veterán
Veterán

szöged írta: 2025.03.01. 19:55 egyelőre ez még számomra a "hosszabb mint zöld" típusú terelés kategóriába esik, ugyanis a linkeden az abstract sehol nem utal obamára

idemásolom:
Abstract

This study examines evidence revealed by the ongoing trial and government investigations concerning the Maidan massacre in Ukraine. The massacre of the protesters and the police during the “Euromaidan” mass protests in February 2014 contributed to the overthrow of the Ukrainian government and ultimately to a start of the civil war in Donbas, Russian military interventions in Crimea and Donbas, the Russian annexation of Crimea and an international conflict between the West and Russia. The research question is as follows: What does evidence made public by the Maidan massacre trials and Ukrainian government investigations reveal about which of the parties of the conflict was involved in this mass killing? This paper analyzes several hundred hours of video recordings of the Maidan massacre trials and information concerning investigations of this massacre in over 2,500 court decisions from the official court decisions database in Ukraine. It examines trial and investigation testimonies of wounded protesters, relatives of the killed protesters, prosecution and defense witnesses, and top officials of the Yanukovych government. The study also analyzes results of forensic ballistic and medical examinations and investigative experiments, and videos and photos of the Maidan massacre made public during the trial. It includes several online video appendixes. They contain testimonies of wounded protesters and witnesses concerning snipers in Maidan-controlled locations and content analyses of synchronized segments of American, Belgian, Belarusian, British, Finish, French, Dutch, German, Polish, Russian, Spanish, and Ukrainian TV videos, recordings of live online broadcasts, and social media videos of this crucial massacre. The Maidan massacre trials and investigations have revealed various evidence that four killed and several dozen wounded policemen and at least the absolute majority of 49 killed and 157 wounded Maidan protesters were massacred on February 20, 2014 by snipers in Maidan-controlled buildings and areas. Such evidence includes testimonies of the absolute majority of wounded protesters, several dozens of prosecution witnesses, dozens of defense witnesses, and 14 self-admitted members of Maidan snipers groups. Videos presented at the trial showed that times of shooting of the absolute majority of protesters did not coincide with times of shooting by the Berkut policemen, who were charged with their massacre. Forensic medical examinations determined that the overwhelming majority of the protesters were shot from steep directions from the sides or the back. Initial ballistic examinations did not match bullets extracted from the bodies of killed and wounded protesters to the Berkut Kalashnikovs. Forensic examinations of the bullet holes by the government experts for the Maidan massacre trial suggested that Berkut policemen were shooting in the Hotel Ukraina snipers above the Maidan protesters and in trees and poles. The analysis shows cover-up and stonewalling of the investigations and trials by the Maidan governments and the far right. The prosecution denied that there were any snipers in the Maidan-controlled buildings. Not a single person is convicted or under arrest for the massacre of the protesters and the police almost 8 years after one of the most documented mass killings in history.
Tényleg nem. Gondolom nem tudod ki volt akkor az elnök, és azzal se vagy tisztában hogyha egy drontámadás elnöki engedélyhez van kötve, akkor egy szintű műveletet milyen szinten van engedélyezve.
Remélem a konkrét iktatószámot már nem kéred tőlem.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

aksurv írta: 2025.03.01. 19:39 Nos kíváncsi vagyok amikor ennyire szemben jön a valóság, lásd amikor Zeleszkij beleszált a két legnagyobb amerikai közjogi méltóságba (aki vitatja annak érdemes teljes beszélgetés végig hallgatni), meddig fér bele itt is a valóság tagadása.
Maidan

Mi ebben a meglepő?
Teljesen természetes, hogy az amerikaiak befolyásolni akarták az ukrán helyzetet Oroszország kárára.
Nem azért győzték le a Szovjetuniót a hidegháborúban, hogy később újra erőre kapjon és újra fenyegetést jelentsen rájuk. Ha már egyszer a padlóra küldték, maradjon csak minél tovább is ott.
Ez teljesen egybevág a mi érdekeinkkel is, lévén a ruszkik a nyakunkon ültek 40 évig.

Ez a kutatás viszont továbbra sem támasztja alá amit alább írtál, hogy Obama adott parancsot a Majdanra.
aksurv
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2025.03.01. 22:55 Mi ebben a meglepő?
Teljesen természetes, hogy az amerikaiak befolyásolni akarták az ukrán helyzetet Oroszország kárára.
Nem azért győzték le a Szovjetuniót a hidegháborúban, hogy később újra erőre kapjon és újra fenyegetést jelentsen rájuk. Ha már egyszer a padlóra küldték, maradjon csak minél tovább is ott.
Ez teljesen egybevág a mi érdekeinkkel is, lévén a ruszkik a nyakunkon ültek 40 évig.

Ez a kutatás viszont továbbra sem támasztja alá amit alább írtál, hogy Obama adott parancsot a Majdanra.
A mi érdekünk egy semleges, ránk veszélyt nem jelentő nem
túl erős Ukrajna, ami békén hagyja a magyarokat, és lehet vele, és rajta keresztül másokkal üzletelni.
A legkevésbé se érdekünk vegy NATO tag Ukrajna amerikai irányítással, kontrollalva ezzel a Kelet nyugatli kapcsolatainkat.

Nuland lkülügyi államtitkár-helyettes volt, aki a teljes európai területért felelt, beosztását tekintve a miniszteriumi ranglistán a 4. ember. Elég meghallgatni a telefon beszélgetést, teljesen átjön rajta, hogy mennyire underdog volt vele szemben az amúgy az elnököt az adott országban hivatalosan képviselő nagykövet. A Külügyminisztérium kiemelt helyzetét az is jelzi, hogy ha valamiért egyszerre halna meg az elnök és az alelnök, akkor a kormányból az aktuális külügyminiszter eskudne fel elnökként és csak utána következne az összes többi kormánytag.
Nos ez a színt nem szokott felhatalmazás nélkül sütit osztani forralmak idején az utcán.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2025.03.02. 01:00 A mi érdekünk egy semleges, ránk veszélyt nem jelentő nem
túl erős Ukrajna, ami békén hagyja a magyarokat, és lehet vele, és rajta keresztül másokkal üzletelni.
A legkevésbé se érdekünk vegy NATO tag Ukrajna amerikai irányítással, kontrollalva ezzel a Kelet nyugatli kapcsolatainkat.

Nuland lkülügyi államtitkár-helyettes volt, aki a teljes európai területért felelt, beosztását tekintve a miniszteriumi ranglistán a 4. ember. Elég meghallgatni a telefon beszélgetést, teljesen átjön rajta, hogy mennyire underdog volt vele szemben az amúgy az elnököt az adott országban hivatalosan képviselő nagykövet. A Külügyminisztérium kiemelt helyzetét az is jelzi, hogy ha valamiért egyszerre halna meg az elnök és az alelnök, akkor a kormányból az aktuális külügyminiszter eskudne fel elnökként és csak utána következne az összes többi kormánytag.
Nos ez a színt nem szokott felhatalmazás nélkül sütit osztani forralmak idején az utcán.
önellentmondásba keveredtél (ismét)
ha eléggé nagykutya, akkor pont, h nem kell neki minden témakörben engedélyért kuncsorognia

szóval ott tartunk, hogy FELTÉTELEZÉS a részedről, hogy obama ...
aksurv
Veterán
Veterán

szöged írta: 2025.03.02. 07:15 önellentmondásba keveredtél (ismét)
ha eléggé nagykutya, akkor pont, h nem kell neki minden témakörben engedélyért kuncsorognia

szóval ott tartunk, hogy FELTÉTELEZÉS a részedről, hogy obama ...
Egy puccs minimum elnöki hatáskör.
Ukrajnában puccs volt amerikai irányítással amit magas szinttel felugyeltek.
14 ben Obama volt az elnök. Mi ebben az olyan bonyolult, hogy xszer van elővéve?
szöged
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2025.03.02. 09:15 Egy puccs minimum elnöki hatáskör.
14 ben Obama volt az elnök. Mi ebben az olyan bonyolult, hogy xszer van elővéve?
mi abban a bonyolult, hogy NE állíts be tényként feltételezéseket, még akkor sem, ha nagy az esély arra, hogy valóban úgy van/volt, mint ahogyan gondolod

ez a fajta kommunikáció vezet aztán ahhoz, hogy tényként kezelsz olyan dolgokat is, amelyekre nem 95% az esély, hanem csupán 5% ... aztán gyorsan eljutsz a dávincsikódhoz

kieg:
meg azért még egy kérdés;
azt melyik amcsi törvény szabta meg, hogy "Egy puccs minimum elnöki hatáskör."
meg ha ez a minimum, akkor mi a maximum?

meg a majdan az miért volt puccs?
definíció szerint:
Az államcsíny vagy puccs erőszakos hatalomátvétel, a szélesebb néptömegek támogatása nélkül

ennél általában jobban fel szoktál készülni
brh562
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: brh562 »

aksurv írta: 2025.03.01. 16:12 Ő?
Kultúr háború.
én is igy latom
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

TotoHU írta: 2025.03.01. 22:55 Nem azért győzték le a Szovjetuniót a hidegháborúban, hogy később újra erőre kapjon és újra fenyegetést jelentsen rájuk. Ha már egyszer a padlóra küldték, maradjon csak minél tovább is ott.
Ez teljesen egybevág a mi érdekeinkkel is
Meg mindenki máséval is a térségben (talán a szerbek kivételével).
Gondolj csak bele, ha a 90-es évek végén egy Putlerhez hasonló seggfej van hatalmon a ruszkiknál, Milosevicsék még támogatást is kaptak volna tőlük hogy minél jobban halomba tudják gyilkolászni az összes szomszédjukat...
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
szöged
Fórumtag
Fórumtag

G.D írta: 2025.03.02. 16:40 Meg mindenki máséval is a térségben (talán a szerbek kivételével).
Gondolj csak bele, ha a 90-es évek végén egy Putlerhez hasonló seggfej van hatalmon a ruszkiknál, Milosevicsék még támogatást is kaptak volna tőlük hogy minél jobban halomba tudják gyilkolászni az összes szomszédjukat...
én is igy latom
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

aksurv írta: 2025.03.02. 09:15 Egy puccs minimum elnöki hatáskör.
Továbbra is rémesen leegyszerűsítő ez az érvelés, ráadásul úgy hogy te is és én is az internetről tájékozódtunk. Qrvára nem voltunk ott, nincsenek személyes ismereteink és tapasztalataink.

A 2014-es ukrajnai eseményeket simán csak puccsnak nevezni ami elnöki utasításra történt, baromi nagy leegyszerűsítés, ami figyelmen kívül hagyja a társadalmi mozgalmakat, belső dinamikákat - és egy csomó mást, amiről innen a távolból f.ngunk sincsen.
Amit állítasz az egyszerűen bizonyíték nélküli állítás.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

aksurv írta: 2025.03.01. 16:12 Ő?
Kultúr háború.
Ebből pusztán annyi a tényszerű, hogy a woke a 2010-es évek közepén erősödött meg.
Az hogy miért terjedt ki ilyen gyorsan és robbanásszerűen a közbeszédbe, sajtóba, oktatásba, kultúrába stb. stb., az megint csak olyan dolog amiről a hozzáértő társadalomtudósok, akiknek velünk ellentétben ez a szakmájuk, is csak jókat vitatkoznak. A biztos csak annyi, hogy az igazság most sem fekete vagy fehér, hanem a szürke valamelyik árnyalata - és nem egy vagy kettő ok van mögötte, hanem sok, ezek a folyamatok sokkal árnyaltabbak és összetettebbek annál, minthogy "Obama = woke" logikával le lehessen tudni az egészet.

És egyébként én is rühellem ezt az egész túltolt woke-szarságot, a PC-t, a gender-marhaságokat, simán a szoft elnyomás egy modern formájának tartom. De azt kijelenteni hogy Obamának volt köze hozzá, sőt az elterjedésében az ő keze volt, csak mert ő volt az amerikai elnök akkor - ismét csak egy rohadt nagy leegyszerűsítés és ok-okozati érvelési hiba. Azért mert az elnöksége alatt gyorsult fel egy folyamat és került a mainstream-be egy ideológia, ami egyébként már az 1930-as évek óta jelen volt, az nem jelenti azt is, hogy maga a jelenség is miatta történt!

aksurv
Veterán
Veterán

szöged írta: 2025.03.02. 13:52 mi abban a bonyolult, hogy NE állíts be tényként feltételezéseket, még akkor sem, ha nagy az esély arra, hogy valóban úgy van/volt, mint ahogyan gondolod

ez a fajta kommunikáció vezet aztán ahhoz, hogy tényként kezelsz olyan dolgokat is, amelyekre nem 95% az esély, hanem csupán 5% ... aztán gyorsan eljutsz a dávincsikódhoz

kieg:
meg azért még egy kérdés;
azt melyik amcsi törvény szabta meg, hogy "Egy puccs minimum elnöki hatáskör."
meg ha ez a minimum, akkor mi a maximum?

meg a majdan az miért volt puccs?
definíció szerint:
Az államcsíny vagy puccs erőszakos hatalomátvétel, a szélesebb néptömegek támogatása nélkül

ennél általában jobban fel szoktál készülni
Ukrajna 40 milliós ország volt akkor.
Nagyjából 100 ezer ember döntötte meg a megválasztott elnököt. Pontosan leírja a helyzetet amit írtál.
Egyébként általános recept volt, ugyanígy működött az összes színes forradalom. 100 ezer embert pedig bármelyik országban bármire ki lehet vinni az utcára. Kizárólag szervezés és pénz kérdése
aksurv
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2025.03.02. 17:36 Továbbra is rémesen leegyszerűsítő ez az érvelés, ráadásul úgy hogy te is és én is az internetről tájékozódtunk. Qrvára nem voltunk ott, nincsenek személyes ismereteink és tapasztalataink.

A 2014-es ukrajnai eseményeket simán csak puccsnak nevezni ami elnöki utasításra történt, baromi nagy leegyszerűsítés, ami figyelmen kívül hagyja a társadalmi mozgalmakat, belső dinamikákat - és egy csomó mást, amiről innen a távolból f.ngunk sincsen.
Amit állítasz az egyszerűen bizonyíték nélküli állítás.
Semmi leegyszerűsítés nincs benne. Az amerikai politológusok nyíltan beszélnek róla. Ráadásul koherens világos érveléssel 90től a mai napig.
aksurv
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2025.03.02. 17:44 Ebből pusztán annyi a tényszerű, hogy a woke a 2010-es évek közepén erősödött meg.
Az hogy miért terjedt ki ilyen gyorsan és robbanásszerűen a közbeszédbe, sajtóba, oktatásba, kultúrába stb. stb., az megint csak olyan dolog amiről a hozzáértő társadalomtudósok, akiknek velünk ellentétben ez a szakmájuk, is csak jókat vitatkoznak. A biztos csak annyi, hogy az igazság most sem fekete vagy fehér, hanem a szürke valamelyik árnyalata - és nem egy vagy kettő ok van mögötte, hanem sok, ezek a folyamatok sokkal árnyaltabbak és összetettebbek annál, minthogy "Obama = woke" logikával le lehessen tudni az egészet.

És egyébként én is rühellem ezt az egész túltolt woke-szarságot, a PC-t, a gender-marhaságokat, simán a szoft elnyomás egy modern formájának tartom. De azt kijelenteni hogy Obamának volt köze hozzá, sőt az elterjedésében az ő keze volt, csak mert ő volt az amerikai elnök akkor - ismét csak egy rohadt nagy leegyszerűsítés és ok-okozati érvelési hiba. Azért mert az elnöksége alatt gyorsult fel egy folyamat és került a mainstream-be egy ideológia, ami egyébként már az 1930-as évek óta jelen volt, az nem jelenti azt is, hogy maga a jelenség is miatta történt!

Nem miatta történt.
Ebben kizárólag végrehajtói szerepe volt. Az viszont nagy.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2025.03.02. 18:50 Semmi leegyszerűsítés nincs benne. Az amerikai politológusok nyíltan beszélnek róla. Ráadásul koherens világos érveléssel 90től a mai napig.
nyilván most is én vagyok a csököttagyú, de én úgy értelmezem az irományodat, hogy:

1990-től amerikai politológusok nyíltan beszéltek arról, ami 24 évvel később történt egy másik kontinensen

he?
szöged
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2025.03.02. 18:51 Nem miatta történt.
Ebben kizárólag végrehajtói szerepe volt. Az viszont nagy.
és ki adta neki az utasítást?
aksurv
Veterán
Veterán

szöged írta: 2025.03.02. 19:46 nyilván most is én vagyok a csököttagyú, de én úgy értelmezem az irományodat, hogy:

1990-től amerikai politológusok nyíltan beszéltek arról, ami 24 évvel később történt egy másik kontinensen

he?
Akkor félre érthető volt. Gondolofj.
aksurv
Veterán
Veterán

szöged írta: 2025.03.02. 19:46 és ki adta neki az utasítást?
Az ufók.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2025.03.02. 20:10Az ufók.
na tessék

amikor a dávincsikódot hoztam fel példának, nem is mertem remélni, hogy kb 8 órával később már azonosítatlan repülő TÁRGYak utasításainál tartasz majd
aksurv
Veterán
Veterán

szöged írta: 2025.03.02. 20:41 na tessék

amikor a dávincsikódot hoztam fel példának, nem is mertem remélni, hogy kb 8 órával később már azonosítatlan repülő TÁRGYak utasításainál tartasz majd
Pontosan ugyanolyan valószínű, mint az hogy egy közepes tehetségű színesbőrű jogász Chicagoból a maga tehetségéből első számú ember lesz az USAban.
Min t mondtam ezek kinevezett emberek akikről a pártokban valódi hatalmat gyakorló emberek döntenek.
Ők pedig azt támogatják akit adott párt pénzügyi támogatói akarnak.
Nincs a baloldalon egyetlen olyan vezető se, aki maga vívta ki a vezető helyét.
Most ezért vannak szarban, ugyanis a másik oldalon meg csak olyanok vannak akik ebbe a körbe tartoznak, és ezért képesek önálló döntéseket hozni.
Szimpla vezetéselmélet.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

A sok agyfasz baromság helyett:

Ukrán Fort-230 9x19 mm-es géppisztoly, MP7-designnal, meglepően jó minőségben.

#iwa2025
Resizer_17409589075581.jpg
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
szöged
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2025.03.02. 22:32 Pontosan ugyanolyan valószínű, mint az hogy egy közepes tehetségű színesbőrű jogász Chicagoból a maga tehetségéből első számú ember lesz az USAban.
Min t mondtam ezek kinevezett emberek akikről a pártokban valódi hatalmat gyakorló emberek döntenek.
Ők pedig azt támogatják akit adott párt pénzügyi támogatói akarnak.
Nincs a baloldalon egyetlen olyan vezető se, aki maga vívta ki a vezető helyét.
Most ezért vannak szarban, ugyanis a másik oldalon meg csak olyanok vannak akik ebbe a körbe tartoznak, és ezért képesek önálló döntéseket hozni.
Szimpla vezetéselmélet.
ezek szerint a korábbiakkal ellentétben most már azt az álláspontot képviseled, hogy nem volt obamának beleszólása a dolgokba, tehát a majdan sem lehetett az ő döntése

szimpla logika
aksurv
Veterán
Veterán

szöged írta: 2025.03.03. 06:05 ezek szerint a korábbiakkal ellentétben most már azt az álláspontot képviseled, hogy nem volt obamának beleszólása a dolgokba, tehát a majdan sem lehetett az ő döntése

szimpla logika
Aláírta.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2025.03.03. 07:35Aláírta.
1

na

ezek szerint mégiscsak van valami bizonyítékod rá?

mutasd!

2

de ha csak báb, akkor mégsem ő az okozója
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

szöged írta: 2025.03.03. 08:23 1

na

ezek szerint mégiscsak van valami bizonyítékod rá?

mutasd!

2

de ha csak báb, akkor mégsem ő az okozója
Aláírta, B+... Hány olyan dolog van az USA mindennapi életében, amit az elnöknek alá kell írnia, és közben halvány lila segédfogalma sincs, hogy miről van szó, nemhogy esetleg saját kútfőből megalapozott döntést hozzon az ügyben. Ez a gyakorlatban kivitelezhetetlen lenne. Ezért van rengeteg allami szerv, ott az egyes területekhez értő emberek, tanácsadók stb. Szóval az, hogy "aláírta", se pro, se kontra nem bizonyít semmit.
aksurv
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2025.03.03. 08:52 Aláírta, B+... Hány olyan dolog van az USA mindennapi életében, amit az elnöknek alá kell írnia, és közben halvány lila segédfogalma sincs, hogy miről van szó, nemhogy esetleg saját kútfőből megalapozott döntést hozzon az ügyben. Ez a gyakorlatban kivitelezhetetlen lenne. Ezért van rengeteg allami szerv, ott az egyes területekhez értő emberek, tanácsadók stb. Szóval az, hogy "aláírta", se pro, se kontra nem bizonyít semmit.
Ez nem a felejtős kategória, hanem ciklusokon átnyúló stratégiai művelet.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2025.03.03. 09:22 Ez nem a felejtős kategória, hanem ciklusokon átnyúló stratégiai művelet.
még mindig ott tartunk, hogy FELTÉTELEZÉS, avagy TÉNY?

ha aláírta, akkor tény

létezik ilyen a köz számára elérhető formában?

(és most kecsesen tekintsünk el a kettes ponttól, amiből meg ugye egy önellentmondásod körvonalazódik)
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

Forrásjelöléssel.
U1.jpg
U2.jpg
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Kojak írta: 2025.03.03. 13:17 Forrásjelöléssel.

U1.jpg
U2.jpg
Azután 14-ben tettek is róla az oroszok, hogy ezekkel ne legyen probléma, simán maradhassanak... :-(
aksurv
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2025.03.03. 14:49 Azután 14-ben tettek is róla az oroszok, hogy ezekkel ne legyen probléma, simán maradhassanak... :-(
Ahogy Koszovóban a NATO is. A különbség az, hogy viszonylag alacsony a jenki angol svab meg többi kisebbség arrafelé.
Válasz küldése