Aktív fegyveres konfliktusok - katonai altopik (karantén)

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan

aksurv
Veterán
Veterán

Re: Aktív fegyveres konfliktusok - katonai altopik (karantén)

Hozzászólás Szerző: aksurv »

Fortitu írta: 2025.02.21. 09:52 Lassan tényleg elhiszem, hogy beszerveztek magyarországi komisszárnak.
Szerinted mivel lett volna tele a sajtó azok részéről akik máshogy gondolkodnak a dolgokról?
Így is ment a tamtam, azzal hogy fegyverkezik a "békeparti"kormány.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.02.21. 09:54 Vannak nagyobb országok is, ahol valóságshow-sztárok tolják:

Kép

Meg persze van, ahol egy titkosszolga vezet:

Kép

Esetleg kissé neofasiszta helyes kislányból milfesedett hölgy:

Kép

Szóval ezekre a politikus előéletekre nem biztos, hogy érdemes alapozni:-))
Vannak olyanok is, amelyeket meg lúzerek vezetnek. Európában erre pontosan 26 példa van.
Aztán most néznek mint a lukinyúl, mert az aranybogár egérkéivel nem dübörög együtt az elefánt a hídon.
Pedig milyen jól eltervezték..
Aztán most a legkisebb véregér felvette szankciózni kellene az USAt.
Azt az országnsk nevezett helyet nagyon nagy tudásuak vezetik , mert először összevesztek a kínaiakkal Tajvan miatt kizárólag ideológiai alapon, aztán leakarnak győzni valakit akit nem lehet leírni és most jön nekik az USA.
Önbizalom az van.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

aksurv írta: 2025.02.21. 10:50 Vannak olyanok is, amelyeket meg lúzerek vezetnek. Európában erre pontosan 26 példa van.
Bele akarsz rángatni napi politizálásba, de nem fog menni.

Kizárt, hogy rávegyél, hogy Henriket, Luxemburg Nagyhercegét is besoroltasd velem a lúzerek közé!
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.02.21. 10:55 Bele akarsz rángatni napi politizálásba, de nem fog menni.

Kizárt, hogy rávegyél, hogy Henriket, Luxemburg Nagyhercegét is besoroltasd velem a lúzerek közé!
Nem talált, nem Luxemburg volt, de közel jártál, mert legalább akkora katonai nagyhatalomról van szó.
Te kezdted. Az iskolai lőterek ügye rohadtul nem szakmai poszt volt, csak egy politikai poszt szakmaisággal álcázva.
A korrupció emlegetése kimaradt belőle, csak szólok.
Szerintem ezt észlelték az adminok is, és csak azért nem vagyok megint egyedül én kivágva.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2025.02.21. 11:13 Nem talált, nem Luxemburg volt, de közel jártál, mert legalább akkora katonai nagyhatalomról van szó.
Te kezdted. Az iskolai lőterek ügye rohadtul nem szakmai poszt volt, csak egy politikai poszt szakmaisággal álcázva.
Szerintem ezt észlelték az adminok is, és csak azért nem vagyok megint egyedül én kivágva.
Eredetileg nem is én hoztam be a lőteres posztot, én csak reagáltam rá, simán, számokkal.
Neked jutott eszedbe megint valami felkészülés róla:-)
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.02.21. 11:19 Eredetileg nem is én hoztam be a lőteres posztot, én csak reagáltam rá, simán, számokkal.
Neked jutott eszedbe megint valami felkészülés róla:-)
A FB-n olvastam először tőled.
Ezért válaszoltam neked..
Megint két kanál vagyunk ugyanabban a pohárban.
Holott erről ugyanaz véleményünk, legfeljebb csak az okaiban következtettünk másra.
Judge Dredd
Moderátor
Moderátor

Hozzászólás Szerző: Judge Dredd »

aksurv írta: 2025.02.21. 11:13 Nem talált, nem Luxemburg volt, de közel jártál, mert legalább akkora katonai nagyhatalomról van szó.
Ha ki vagy tiltva, az azért van, mert monomán módon agresszíven és egysíkúan, minden mást figyelmen kívül hagyva tolsz egy témát minden topikban. A véleményed egyáltalán nincs elynomva, lásd munkásságod iránti tiszteletből gyakorlatilag kaptál egy topikot, ahol kiélheted magadat. Ezek után, bocsáss meg a szóhasználatért, de van képed előadni, hogy te itt el vagy nyomva? Annyit várnánk csupán el, hogy kommunikáld az "egyedi" nézeteidet normálisan.
I am the law.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2025.02.21. 11:32 A FB-n olvastam először tőled.
És ott sincs benne politika, sőt, ha valaki politizál, tiltom azonnal:-)
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.02.21. 11:39 És ott sincs benne politika, sőt, ha valaki politizál, tiltom azonnal:-)
Akkor mást tartunk szokás szerint politikának. Egyébként támogatom és követem. Jól menedzseled, gratulálok hozzá.
aksurv
Veterán
Veterán

Judge Dredd írta: 2025.02.21. 11:35 Ha ki vagy tiltva, az azért van, mert monomán módon agresszíven és egysíkúan, minden mást figyelmen kívül hagyva tolsz egy témát minden topikban. A véleményed egyáltalán nincs elynomva, lásd munkásságod iránti tiszteletből gyakorlatilag kaptál egy topikot, ahol kiélheted magadat. Ezek után, bocsáss meg a szóhasználatért, de van képed előadni, hogy te itt el vagy nyomva? Annyit várnánk csupán el, hogy kommunikáld az "egyedi" nézeteidet normálisan.
Nos a múltkori kitiltás után majdnem vettem a fáradságot hogy leírjam, hol hányszor éreztem elfogultságot politika terén vagy hogy hányszor volt kifejezetten sértő a velem szembeni állaspont. Hányszor lettem oroszbérencezve? Csak annyit erről, hogy pár hozzászólással lejjebb lettem például polikai kommiszározva csak azért mert más véleményem volt az iskolai lövészet elsorvasztásának okairól. Aztán nem láttam értelmét a széllel szembe pisilni.
Ennek a portálnak a tagjai politikailag 95 % ban egy oldalon vannak, azok hozzászólások amik abban a szellemben születnek, nem ütik meg az ingerküszöböt politizálás terén.
A rájuk való reakció viszont igen.
Javaslom nézd meg a késportált. Azt sikerült politikamentes szakmai portálként tartani.
Valahogy az kellene ide is, mert a fegyverek terén 100 % az összhang.
Ha ez nem megy akkor viszont nem kellene a politika mentességet erőltetni, hanem egyszerűen csak meg kell határozni a politikai helyes álláspontot.
Egyebként nem mindegy, hogy egy körülbelül 30 ember által aktívan használt fórumon, van-e politika? Érdemes ezért telibe verni a szólásszabadságot és sarokba küldöset játszani 40-50 éves felnőtt emberek között?
Bőven elég lenne az btk-t érintő, vagy veszélyes fegyverbuherátor dolgokat írtani. A szubjektív, a világon semmit sem megváltoztató vélemények meg ott vannak ahol vannak, beavatkozni, egyedül az arénásodáskor kellene.
Úgy se lapoz rájuk vissza senki oldalváltás után.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2025.02.21. 12:20
Ennek a portálnak a tagjai politikailag 95 % ban egy oldalon vannak,
LOL.

Azt gondolod, hogy aki 1 kérdésben nem ért veled egyet, az MIND egy oldalon van.

Ez igazi ostobaság.

Mert például fegyverjogi téren 95%+-ban meg valószínűleg egyetértünk. Más kérdésekben meg én gondolok olyanokat, hogyha leírnám, akkor BfV nem engedne beutazni Németországba- Lásd be, hogy az emberek véleménye, álláspontja némileg színesebb és árnyaltabb lehet ám, minthogy a bal-jobb, liberális-illeberális stb. ellentétpárokkal lenne egyben leírható.:-)
BeHappy
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: BeHappy »

gvass1 írta: 2025.02.21. 09:54
Esetleg kissé neofasiszta helyes kislányból milfesedett hölgy:
Bakker, ez a Meloni ilyen jó csaj volt?! :D
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

aksurv írta: 2025.02.21. 12:20 Nos a múltkori kitiltás után majdnem vettem a fáradságot hogy leírjam, hol hányszor éreztem elfogultságot politika terén vagy hogy hányszor volt kifejezetten sértő a velem szembeni állaspont. Hányszor lettem oroszbérencezve? Csak annyit erről, hogy pár hozzászólással lejjebb lettem például polikai kommiszározva csak azért mert más véleményem volt az iskolai lövészet elsorvasztásának okairól. Aztán nem láttam értelmét a széllel szembe pisilni.
Ennek a portálnak a tagjai politikailag 95 % ban egy oldalon vannak, azok hozzászólások amik abban a szellemben születnek, nem ütik meg az ingerküszöböt politizálás terén.
Javaslom nézd meg a késportált. Azt sikerült politikamentes szakmai portálként tartani.
Ha ez nem megy akkor viszont nem kellene a politika mentességet erőltetni, hanem egyszerűen csak meg kell határozni a politikai helyes álláspontot.
Egyebként nem mindegy, hogy egy körülbelül 30 ember által aktívan használt fórumon, van-e politika? Érdemes ezért telibe verni a szólásszabadságot és sarokba küldöset játszani 40-50 éves felnőtt emberek között?
Bőven elég lenne az btk-t érintő, vagy veszélyes fegyverbuherátor dolgokat írtani. A szubjektív, a világon semmit sem megváltoztató vélemények meg ott vannak ahol vannak, beavatkozni, egyedül az arénásodáskor kellene.
A komisszárt a koreai katonákkal kapcsolatban mondtam. Ezt ugyanis gyakorlatilag már senki sem vitatja.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Chuck Norris
Moderátor
Moderátor

Hozzászólás Szerző: Chuck Norris »

aksurv írta: 2025.02.21. 12:20 Nos a múltkori kitiltás után majdnem vettem a fáradságot hogy leírjam, hol hányszor éreztem elfogultságot politika terén vagy hogy hányszor volt kifejezetten sértő a velem szembeni állaspont. Hányszor lettem oroszbérencezve? Csak annyit erről, hogy pár hozzászólással lejjebb lettem például polikai kommiszározva csak azért mert más véleményem volt az iskolai lövészet elsorvasztásának okairól. Aztán nem láttam értelmét a széllel szembe pisilni.
Kedves Aksurv!

Teljesen félreérted a helyzetet. A szólásszabadság az állami cenzúrával szembeni védelem, nem garancia arra, hogy bármely magánfórumon következmények nélkül posztolhatsz. Ez a fórum egy közösség finanszírozásával működik, a domain neveknek és a szervereknek pedig konkrét személyek a tulajdonosai. A közösségnek és az üzemeltetőknek jogában áll szabályokat felállítani a kulturált eszmecsere érdekében, vagy fellépni a közösség nagyobb részét zavaró megnyilvánulások ellen.
Teljesen profán példa: fingani a természetes létfunkciók közé tartozik, azonban ha egy buszon valaki folyamatosan ezt teszi, az a busz utasait zavarja, és az arcot a következő megállónál leszállítják.

Gyakorlatilag kaptál egy saját topikot véleményeid kifejtésére, most mégis áldozatnak állítod be magad. A közösség számtalan tagja jelezte már, hogy monomániás hozzászólásaid, a fórumszabályok lábbal tiprása, és számtalan hozzászólásod érvekkel nem alátámasztott politikai elméletekre kifuttatása zavarják a nyugodt diskurzust.

Ez nem politikai elfogultság kérdése, hanem a kommunikáció módjáé. Most utoljára kérlek, hogy tartsd tiszteletben a szabályokat és a többi fórumozót, vagy kénytelenek leszünk figyelmeztetés nélkül további lépéseket tenni, ami esetedben a 2 hetes eltiltás.
Az azok utáni lépcsők az 1 hónapos, 2 hónapos, 3 hónapos, és így tovább.
Minden Star Wars filmben főszerepet játszottam.
Én voltam az erő.
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.02.21. 12:58 LOL.

Azt gondolod, hogy aki 1 kérdésben nem ért veled egyet, az MIND egy oldalon van.

Ez igazi ostobaság.

Mert például fegyverjogi téren 95%+-ban meg valószínűleg egyetértünk. Más kérdésekben meg én gondolok olyanokat, hogyha leírnám, akkor BfV nem engedne beutazni Németországba- Lásd be, hogy az emberek véleménye, álláspontja némileg színesebb és árnyaltabb lehet ám, minthogy a bal-jobb, liberális-illeberális stb. ellentétpárokkal lenne egyben leírható.:-)
Nincs üldözési mániám. Szívesen látom az ellenvéleményeket, főleg a tiédet.
Egyedül a tényellenőrző jellegű hozzászólásokon akadok fel, mert nem tartom korrektnek a valami kis vitatható dologba való belekapaszkodást az érdemi viszontválasz helyett.
Kevés embertől tanultam itt annyit, mint tőled. pl. mikor javitottad a német rendőrség fegyver viselésére vonatkozó hibás tudásomat. Na az érdemi korrekció volt.
Neked soha nem azzal van problémáim amikor valaki a hozzászólásom tartalmi részét vitatja, ezért beszélgetünk itt, hanem azzal, ha engem kezd el valahová besorolni az alapján.
Lásd ruszki téma.
aksurv
Veterán
Veterán

Fortitu írta: 2025.02.21. 13:20 A komisszárt a koreai katonákkal kapcsolatban mondtam. Ezt ugyanis gyakorlatilag már senki sem vitatja.
Tettem fel ezt vitató amerikai cikket.
Elgondolkodtató érvek voltak benne.
aksurv
Veterán
Veterán

Chuck Norris írta: 2025.02.21. 13:26 Kedves Aksurv!

Teljesen félreérted a helyzetet. A szólásszabadság az állami cenzúrával szembeni védelem, nem garancia arra, hogy bármely magánfórumon következmények nélkül posztolhatsz. Ez a fórum egy közösség finanszírozásával működik, a domain neveknek és a szervereknek pedig konkrét személyek a tulajdonosai. A közösségnek és az üzemeltetőknek jogában áll szabályokat felállítani a kulturált eszmecsere érdekében, vagy fellépni a közösség nagyobb részét zavaró megnyilvánulások ellen.
Teljesen profán példa: fingani a természetes létfunkciók közé tartozik, azonban ha egy buszon valaki folyamatosan ezt teszi, az a busz utasait zavarja, és az arcot a következő megállónál leszállítják.

Gyakorlatilag kaptál egy saját topikot véleményeid kifejtésére, most mégis áldozatnak állítod be magad. A közösség számtalan tagja jelezte már, hogy monomániás hozzászólásaid, a fórumszabályok lábbal tiprása, és számtalan hozzászólásod érvekkel nem alátámasztott politikai elméletekre kifuttatása zavarják a nyugodt diskurzust.

Ez nem politikai elfogultság kérdése, hanem a kommunikáció módjáé. Most utoljára kérlek, hogy tartsd tiszteletben a szabályokat és a többi fórumozót, vagy kénytelenek leszünk figyelmeztetés nélkül további lépéseket tenni, ami esetedben a 2 hetes eltiltás.
Az azok utáni lépcsők az 1 hónapos, 2 hónapos, 3 hónapos, és így tovább.
Más érzünk politikának.
És sok dologra politikai ok a magyarázat.
Amikor én ilyenről beszélek az számomra olyan mintha puskapor összetételeről beszélnék. Nem személyes.
Csak ez valószínűleg nem megy át.
Nem véletlenül az, hogy a politológus képzésre történelemből van felvételi, mert nehéz a kettőt elválasztani.
Nézd meg Krausz Tamás és Ungváry Krisztián véleményét a háborúról, Mndegyikük kitűnő történész és mégis szöges ellentétben áll egymással a véleményük ezen a téren.
Hol vagyunk mi tudásban hozzájuk?
marcuswolf
Fórumtag
Fórumtag

Re: Orosz-ukrán háború (katonai altopik)

Hozzászólás Szerző: marcuswolf »

Ez de szépen öregedett... :mrgreen:

Annyi módosítással, hogy most már olyan 350 Mrd ellocsolt dollár körül járunk, és Trumpi bácsi - aki időközben megnyerte a választást ugye - 500 Mrd-ot kér vissza a mérsékelten sikeres komikus-diktátortól. (Miközben láncra verve deportálja vissza a MS-13 Gang illegálisan beszivárgott terítőit Mexikó anyácskához) :lol:

Amúgy itt, ezen a fórumon is ideje lenne átállítani homloklebenyeket a valóságra, és elengedni a "hős barátunk Ukrajna győzni fog" mérsékelten sikeres színházi produkció éljenzését.

Mert az ukiszimpatizáns posztok viszont nem öregszenek jól.... :lol:

marcuswolf írta: 2024.03.04. 18:33 LOL.
Nyilván a sok hasznos idióta USA képviselő azt sem tudja, mi van Párizson túl, de azért voltak ott mozgolódások a fű alatt, és hát Vadász Bödön sem véletlenül került be a Burisma nevű ukrán "gazpromba". Nagyon is tudták ők már több mint 10 éve, hogy mit tesznek, Nuland volt a végrehajtó, a vén hugyos és a félkegyelmű drogos fia csak a kirakat, az igazi haszonélvezők (akiké már fél Ukrajna papíron is) pedig még nem kerültek napvilágra, de ami késik, az nem múlik.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Euromajdan

Épp ebből van most a probléma odaát, mert már kezdi megérteni az egybites amerikai is, hogy eddig kb. 200 milliárd USD-t locsoltak el egy általuk ismeretlen ország határvédelmére, miközben Mexikó felől a saját határukat sem tudják megvédeni, és özönlik be komplett Latin-Amerika immáron 4 éve (eddig kb. 6 millió illegális migránsról beszélünk), ezért joggal akasztják fel a szemöldököt, hogy kik ezek az ukránok, akik miatt itthonra nem jut pénz határvédelemre és mindeközben 3X-os lett a benzinár.
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Józsi bácsi »

marcuswolf írta: 2025.02.21. 21:53 Ez de szépen öregedett... :mrgreen:

Annyi módosítással, hogy most már olyan 350 Mrd ellocsolt dollár körül járunk, és Trumpi bácsi - aki időközben megnyerte a választást ugye - 500 Mrd-ot kér vissza a mérsékelten sikeres komikus-diktátortól. (Miközben láncra verve deportálja vissza a MS-13 Gang illegálisan beszivárgott terítőit Mexikó anyácskához) :lol:

Amúgy itt, ezen a fórumon is ideje lenne átállítani homloklebenyeket a valóságra, és elengedni a "hős barátunk Ukrajna győzni fog" mérsékelten sikeres színházi produkció éljenzését.

Farkas bácsi,el tetszett tévedni,a mandiner két utcával odébb van. :lol:
marcuswolf
Fórumtag
Fórumtag

Józsi bácsi írta: 2025.02.21. 22:13 Farkas bácsi,el tetszett tévedni,a mandiner két utcával odébb van. :lol:
A valóság az valóság, bármennyire is fáj, és bárki is írja meg.

https://hvg.hu/gazdasag/20250211_donald ... svanykincs

https://ujszo.com/kulfold/trump-diktato ... elenszkijt

https://nyugatifeny.hu/2025/02/19/donal ... mir-putyin
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

A történelem az élet tanítómestere.
FB_IMG_1740170107510.jpg
szöged
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: szöged »

marcuswolf írta: 2025.02.21. 21:53 Ez de szépen öregedett... :mrgreen:

nemtom mér van, de egyesek számára komoly nehézségekbe ütközik bizonyos dolgok megkülönböztetése

pl a kijelentő mód a feltétes módtól

de ilyen pl az is, hogy ha én pl kijelentő módban fogalmazom meg, hogy azt SZERETNÉM, hogy putyin egyszerűen vonja vissza a seregeit a saját határain belülre, az nem azonos azzal, hogy jövőbelátó módon kijelentem, h ukrajna győzni fog

a 350 mrd egyébként hogy jött ki?

megjegyzés: elég sok embert ismerek, aki azt nyilatkozta, hogy koppánynak szurkolt az istván a királyban
aksurv
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2025.02.22. 03:22 A történelem az élet tanítómestere.

FB_IMG_1740170107510.jpg
Kevés olyan dolog van, mint müncheni egyezmény amiről ennyire kevés valódi tudás van.
A világon semmi köze nincsen a mostani ukrán helyzethez.
Például jelenleg a lengyelek nem az oroszok oldalán vannak, míg Münchenben a németekkel együtt területeket vettek el a csehektől.
Arról az apróságról nem is beszélve, hogy az angolok akkor már nagyjából egy évtizede intenzíven fegyverkeztek.
A 1 vh lezáró és csak a 20 éves tűzszünetnek megágyazó igazságtalan békediktátumról nem is beszélve.
Nagyjából mindent el kellene felejteni abból, amit az angolszász softpower mond a történelemről.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

szöged írta: 2022.09.28. 18:52
...

(még egy apró megjegyzés ezembe jutott utólag: ez az egész történet jó eséllyel nagyobb részben szól az északi jégsapka alatt fellelhető szénhidrogénlelőhelyekről, mint ukrajnáról...de ez a saját bejáratú összeesküvéselméletem)
és ez mennyire öregedett jól?
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

Russian neighbours.jpg
Russian neighbours.jpg (56.94 KiB) Megtekintve 2211 alkalommal
(A család másik része már viszi a mosógépet a hátsó ajtón..)
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
aksurv
Veterán
Veterán

Magas épületek máshol is vannak..
https://www.facebook.com/share/p/189Q8odiYQ/
szöged
Fórumtag
Fórumtag

igaz e az a kijelentés, hogy a korábbi mélypont után most ismét egyre többen jelentkeznek az orosz toborzóirodákban, hogy felmarkolják a pénzt, reménykedve abban, hogy annyira gyorsan véget ér a fegyveres konfliktus, h nekik már nem kell ténylegesen frontszolgálaton részt venniük?
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Csillagok Háborúja a valóságban: a felvételen állítólag egy Mavic drónt leszedő lézer fegyvert látunk.
Kezeljük egyelőre fenntartással amíg nem nyer megerősítést több más forrásból, plusz lehet hogy ez az ukrán kísérlet maga. De kicsit ez azért húbzmg....

https://www.facebook.com/share/v/18jXtn6uiX/
aksurv
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2025.02.24. 20:37 Csillagok Háborúja a valóságban: a felvételen állítólag egy Mavic drónt leszedő lézer fegyvert látunk.
Kezeljük egyelőre fenntartással amíg nem nyer megerősítést több más forrásból, plusz lehet hogy ez az ukrán kísérlet maga. De kicsit ez azért húbzmg....

https://www.facebook.com/share/v/18jXtn6uiX/
Ebben nem sok extra van.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

aksurv írta: 2025.02.24. 21:41 Ebben nem sok extra van.
Miért is?
Ha orosz lenne, akkor sem? ;-)
aksurv
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2025.02.24. 22:45 Miért is?
Ha orosz lenne, akkor sem? ;-)
Iván is kísérletezik vele, mert eléggé ott vannak a lézerben de még nekik sincs.
Izrael áll a legközelebb az Iron Beammal, de még ott sincsen rendszerben. Talán jövőre.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Iron_Beam

Ehhez kell mérni bármilyen ukrán bejelentést a témában.

Ráadásul a drónok pár méterrel a föld felett repülnek kiszámíthatatlan pályán, emberi agy által irányítva.
Nem egy ideális lézer célpont.

Harkov, civilek, drón. Hozzá lehet szokni.
https://vm.tiktok.com/ZNdJhLJA3/
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

aksurv írta: 2025.02.24. 23:52 Iván is kísérletezik vele, mert eléggé ott vannak a lézerben de még nekik sincs.
Izrael áll a legközelebb az Iron Beammal, de még ott sincsen rendszerben. Talán jövőre.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Iron_Beam

Ehhez kell mérni bármilyen ukrán bejelentést a témában.

Ráadásul a drónok pár méterrel a föld felett repülnek kiszámíthatatlan pályán, emberi agy által irányítva.
Nem egy ideális lézer célpont.

Harkov, civilek, drón. Hozzá lehet szokni.
https://vm.tiktok.com/ZNdJhLJA3/
Ehhez sem értek, de egy rakétához vagy tüzérségi lövedékhez képest lassabb és alacsonyabb repülése miatt pont könnyebben lelőhetőnek gondolnám a drónt.
aksurv
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2025.02.25. 07:27 Ehhez sem értek, de egy rakétához vagy tüzérségi lövedékhez képest lassabb és alacsonyabb repülése miatt pont könnyebben lelőhetőnek gondolnám a drónt.
Probalj meg lelézerezni olyan valamit, amit a macska elkapott, mert olyan alacsonyan repül.
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Józsi bácsi »

GIF-f81653ee2a35b5b9d875661c1a549f39.gif
GIF-f81653ee2a35b5b9d875661c1a549f39.gif (2.11 MiB) Megtekintve 1974 alkalommal
TotoHU írta: 2025.02.25. 07:27 Ehhez sem értek, de egy rakétához vagy tüzérségi lövedékhez képest lassabb és alacsonyabb repülése miatt pont könnyebben lelőhetőnek gondolnám a drónt.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

Látványosan lassabb. Meg jóval nagyobb célpont. Mindegy, hogy a kamerát találod el és megvakul vagy egy propellerszárnyat olvasztasz le róla és leesik.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Gvass tessék, éppen pont erről írtál pár hete. Bár sajnos éveket késtek ezzel, már 2022-ben tömegével kellett volna átállítani az európai gyárakat hadiüzemmé, pont úgy ahogy az oroszok is csinálták.

"A Rheinmetall két németországi autóalkatrész gyártó üzemét (berlini és neussi) szándékozik átalakítani, hogy elsősorban védelmi felszereléseket gyártsanak, kiemelve a régióban az ukrajnai háború miatti feszültségek közepette a kiadások várható megugrásának hatását.
Az autóalkatrész gyártás kihívásokkal néz szembe, mivel a német autógyártók a magas költségekkel és a külföldi versenytársakkal küzdenek.
A még véglegesítésre váró tervek szerint mindkét gyár a Rheinmetall Fegyver- és Lőszer részlegének részévé válna, és úgynevezett hibrid üzemként működne, biztosítva, hogy bizonyos autóipari gyártás továbbra is megvalósulhasson."

https://www.reuters.com/markets/europe/ ... 025-02-24/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TotoHU 2025.02.25. 12:17-kor.
aksurv
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2025.02.25. 09:13 Látványosan lassabb. Meg jóval nagyobb célpont. Mindegy, hogy a kamerát találod el és megvakul vagy egy propellerszárnyat olvasztasz le róla és leesik.
A lézer a shahed túlterheléses támadások ellen valószínűleg kulcseszköz lesz.
Ugyanis ezek lassúak,egyenes pályán mozognak dtb.
FPV drónokra ellen viszont nem tartom túl alkalmasnak.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

TotoHU írta: 2025.02.25. 12:13 Gvass tessék, éppen pont erről írtál pár hete. Bár éveket késtek ezzel...

"A Rheinmetall két németországi autóalkatrész gyártó üzemét (berlini és neussi) szándékozik átalakítani, hogy elsősorban védelmi felszereléseket gyártsanak, kiemelve a régióban az ukrajnai háború miatti feszültségek közepette a kiadások várható megugrásának hatását.
Az autóalkatrész gyártás kihívásokkal néz szembe, mivel a német autógyártók a magas költségekkel és a külföldi versenytársakkal küzdenek.
A még véglegesítésre váró tervek szerint mindkét gyár a Rheinmetall Fegyver- és Lőszer részlegének részévé válna, és úgynevezett hibrid üzemként működne, biztosítva, hogy bizonyos autóipari gyártás továbbra is megvalósulhasson."

https://www.reuters.com/markets/europe/ ... 025-02-24/
Kép
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.02.25. 12:19 Kép
Óriási hiba volt, hogy nem akasztották fel.
Még a német vezetők között is kiemelkedően sok vér tapadt a kezéhez.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2025.02.25. 12:21 Óriási hiba volt, hogy nem akasztották fel.
Még a német vezetők között is kiemelkedően sok vér tapadt a kezéhez.
Sztem meg nem. A kényszermunka során elhunytak nem ugyanaz, mint a direkt megsemmisítőtáborok.

És azért hagyták életben, mert megtagadott egy parancsot.

Tudom, sokat olvastál a témában, de én meg többet. Speer egy zseni volt, még gazdaságszervezés tekintetében is.

Rossz rendszer szolgálatába szegődött.
Poresz
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Poresz »

gvass1 írta: 2025.02.25. 12:28 Sztem meg nem. A kényszermunka során elhunytak nem ugyanaz, mint a direkt megsemmisítőtáborok.

Tudom, sokat olvastál a témában, de én meg többet. Speer egy zseni volt, még gazdaságszervezés tekintetében is.

OFF

Most aksurvnak van igaza.

A kényszermunkáról az a véleményem, hogy mind a náci, mind a bolsevik kontextusban halálra kínzást jelentett. A nácik egészen pontosan úgy fogalmaztak: “munka általi megsemmisítés”.

Plusz ne csináljunk úgy, hogy amit az állam megtehet, az az ellenállás esélytelensége miatt rendben van. - Tudom, hogy nem gondolod ezt, de vegyük észre önmagunkon, amikor öntudatlanul is az erősebb felé kezdünk húzni.

Albert Speer valóban egy elképesztő tehetség volt. Építészként is - fénykatedrális! -, de Todt halála után a német ipar teljesítménye 1944 decemberéig növekedett. A bombázások, területi veszteségek, munkaerőhiány ellenére.

Albert Speer közvetlenül nem ölt meg senkit sem, sőt, fegyverkezési miniszterként kifejezetten érdeke volt, hogy a kényszermunkások munkaképesek maradjanak - volt is ellentét ebből a náci párt pragmatikusai-opportunistái és a dogmatikus fundamentalisták között -, de azért mégiscsak egy olyan rendszert szolgált a tehetségével, ami sokak számára a Gestapót, sorkatonaként elszenvedett halált, rokkantságot vagy “csak” életveszélyt, koncentrációs tábort, kényszermunkát, nyíltan és büszkén hirdetett megsemmisítést jelentett. Vagy “csak” tizenkét év hányingert a tehetetlen dühtől, hogy a nácik ostoba dumáját veszteg hallgatnia kell. - Ő ezt a rendszert működtette fontos emberként.

Elég hülye módon került a nácik közé. Egyetemen tanított, és néhány diákja már aktív náci volt. Beszélgetett velük, elment a feleségével egy náci gyűlésre, hogy megnézi őket, hát, pont azt verte szét brutálisan a rendőrség. Azonnal kapcsolt az empátia és a szimpátia.

Albert Speer legzseniálisabb húzása az volt, ahogy Nürnbergben kihúzta a nyakát a hurokból: rebrandingelte önmagát “bűnbánó jó náciként”. (Göring pedig akaratlanul biztosította a kontrasztot: mondjuk neki már tökmindegy volt.) - Hogy innen kezdve mennyire színház volt számára az egész világ, arról Guido Knopp írt A ​Harmadik Birodalom titkai című könyvében. Már Gitta Sereny is érezte, hogy valami nincs rendben körülötte.
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.02.25. 12:28 Sztem meg nem. A kényszermunka során elhunytak nem ugyanaz, mint a direkt megsemmisítőtáborok.

Szerintem meg de. A kényszermunka része volt megsemmisítésnek. Átlagosan fél évig bírta egy egy rabszolga. Utána ugyanaz volt a sorsa, mint akit már az elején a másik sorba tettek. A rabszolga munka SS biznisz volt.
Nem én találtam ki ezt Speer szerepéről, hanem holokauszt tanulmányban olvastam.
Velejéig büdös náci volt, aki megsemmisítés előtt még halálra dolgoztatta az embereket.
aksurv
Veterán
Veterán

Poresz írta: 2025.02.25. 13:09 OFF

A kényszermunkáról az a véleményem, hogy mind a náci, mind a bolsevik kontextusban halálra kínzást jelentett. A nácik egészen pontosan úgy fogalmaztak: “munka általi megsemmisítés”.

Plusz ne csináljunk úgy, hogy amit az állam megtehet, az az ellenállás esélytelensége miatt rendben van. - Tudom, hogy nem gondolod ezt, de vegyük észre önmagunkon, amikor öntudatlanul is az erősebb felé kezdünk húzni.

Albert Speer valóban egy elképesztő tehetség volt. Építészként is - fénykatedrális! -, de Todt halála után a német ipar teljesítménye 1944 decemberéig növekedett. A bombázások, területi veszteségek, munkaerőhiány ellenére.

Albert Speer közvetlenül nem ölt meg senkit sem, sőt, fegyverkezési miniszterként kifejezetten érdeke volt, hogy a kényszermunkások munkaképesek maradjanak - volt is ellentét ebből a náci párt pragmatikusai-opportunistái és a dogmatikus fundamentalisták között -, de azért mégiscsak egy olyan rendszert szolgált a tehetségével, ami sokak számára a Gestapót, sorkatonaként elszenvedett halált, rokkantságot vagy “csak” életveszélyt, koncentrációs tábort, kényszermunkát, nyíltan és büszkén hirdetett megsemmisítést jelentett. Vagy “csak” tizenkét év hányingert a tehetetlen dühtől, hogy a nácik ostoba dumáját veszteg hallgatnia kell. - Ő ezt a rendszert működtette fontos emberként.

Elég hülye módon került a nácik közé. Egyetemen tanított, és néhány diákja már aktív náci volt. Beszélgetett velük, elment a feleségével egy náci gyűlésre, hogy megnézi őket, hát, pont azt verte szét brutálisan a rendőrség. Azonnal kapcsolt az empátia és a szimpátia.

Albert Speer legzseniálisabb húzása az volt, ahogy Nürnbergben kihúzta a nyakát a hurokból: rebrandingelte önmagát “bűnbánó jó náciként”. (Göring pedig akaratlanul biztosította a kontrasztot: mondjuk neki már tökmindegy volt.) - Hogy innen kezdve mennyire színház volt számára az egész világ, arról Guido Knopp írt A ​Harmadik Birodalom titkai című könyvében. Már Gitta Sereny is érezte, hogy valami nincs rendben körülötte.
Most is.. Tennék vigyorgót de ide nem való.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

+1
Valóban kiemelkedő szervező volt, viszont tevékenyen részt vett egy embertelen rendszer működtetésében, majd ügyesen újraformálta saját képét a háború után.
Az kamu hogy nem volt fogalma a holokausztról, több kutatás bebizonyította hogy jelen volt sok olyan eseményen, ahol Hitler és Himmler teljesen nyíltan beszéltek a zsidókérdés végleges megoldásáról, és arról is hogy ez pontosan mit jelent (kiirtás). Pontosan képben volt, hogy mi történik, és igen, ezt utólag gyáván letagadta.
Lehet hogy szervezői zseni volt, simán zseniális építész is lehetett - de főnáci volt, és ráadásul egy gyáva szaralak, aki nem volt képes emelt fővel felelősséget vállalni a tetteiért.
Akasztófán lett volna neki is a megérdemelt helye.
Poresz
Veterán
Veterán

aksurv írta: 2025.02.25. 14:24 Most is.. Tennék vigyorgót de ide nem való.
Tudtommal még I. Ferenc a római pápa.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Nem kell egyetértenünk. Szerintem voltak árnyalatok. Van akit 10x vagy 100x kellett volna felakasztani, ha szted Speer-t 1x.

Én is olvastam, ezt is:
Resizer_17404933209801.jpg
aksurv
Veterán
Veterán

Poresz írta: 2025.02.25. 15:01 Tudtommal még I. Ferenc a római pápa.
Ahhoz neki ex cathedra kell kijelentenie. Nekem erre nincsen szükségem.
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.02.25. 15:23 Nem kell egyetértenünk. Szerintem voltak árnyalatok. Van akit 10x vagy 100x kellett volna felakasztani, ha szted Speer-t 1x.

Én is olvastam, ezt is:

Resizer_17404933209801.jpg
A kérdés könnyen eldönthető.
Fritz Sauckelt a kényszermunka miatt akasztották fel.
Feltettem a Chat gptnek a kérdést, hogy Speer főnöke volt -e neki.
A valasz.
Igen, Albert Speer volt Fritz Sauckel felettese. Speer, mint a Harmadik Birodalom fegyverkezési és haditermelési minisztere, felelt a hadiipari termelésért, míg Sauckel, mint a munkaerő-gazdálkodásért felelős teljhatalmú megbízott (Generalbevollmächtigter für den Arbeitseinsatz), a szükséges munkaerő beszerzéséért és elosztásáért volt felelős. Sauckel közvetlenül Speernek jelentett, és az ő utasításai alapján cselekedett. A nürnbergi perek során Sauckelt halálra ítélték és kivégezték, míg Speer 20 év börtönbüntetést kapott.

Tehát tudott mindenről.
Nem kérdés, hogy melyikük volt bűnösebb és mi járt volna Speernek is, ha beosztottját ugyanezért fellogatták.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aksurv 2025.02.25. 15:56-kor.
Poresz
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.02.25. 15:23 Nem kell egyetértenünk. Szerintem voltak árnyalatok. Van akit 10x vagy 100x kellett volna felakasztani, ha szted Speer-t 1x.
Ebben egyet is érthetünk. - Mert minőségi ugrás csak ott van, hogy akasztást érdemel-e vagy sem.
WildBear23
Veterán
Veterán

Szegény Speer Németországban született; melyik rendszer szolgálatába szegődhetett volna, ha nem a szülőhazájáéba?
20 évet kapott, csontig leülte.
Poresz
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2025.02.25. 16:05 Szegény Speer Németországban született; melyik rendszer szolgálatába szegődhetett volna, ha nem a szülőhazájáéba?
Csinálhatott volna ártalmatlanabb dolgokat. Például építészként vagy tanárként. Emigrálhatott volna. - Jó családból származó tehetséges szakember volt - a gazdasági világválság meg sem kottyant nekik -, csillió lehetősége volt kimaradni a gazemberségből.

A szülőföld szolgálata és az emberiesség megőrzése egy hamis dilemma. Egyértelműen mindig az emberiesség megőrzése az első. - A mai napig látom, hogy az államhatalom mindenkori birtokosai ebben el akarják bizonytalanítani az embereket. És ez gyakran sikerül is, leginkább úgy, hogy az ember beleszületik egy már megdolgozott környezetbe.

Egyébként pedig az egyszerű német is rettegett a Gestapótól. 1936-ban már volt koncentrációs tábor, azaz olyan börtön, amit az SS működtetett, egy párt szervezete, és nem titkolták: kirakták a felsorakoztatott rabok képét egy újság címlapjára. Hosszú kések éjszakája? A nácik nem csak egymás között számoltak le. Alig másfél éve volt Hitler kancellár, amikor az ellenzékéből is sokakat meggyilkoltatott. Újságírókat is, 1934-ben! - Ennyit számított a náciknak a saját népük.
Nem 1939. szeptember elsején b@$zódtak el a dolgok.
aksurv
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2025.02.25. 16:05 Szegény Speer Németországban született; melyik rendszer szolgálatába szegődhetett volna, ha nem a szülőhazájáéba?
A Donaszi Bene páros 4 emberért kapott fekvőnyolcast.
Egyedül Peenemundénél 20 000 ember halt bele a kényszermunkában.
Von Braun Speer spanja volt, Speer teremtette meg az egész projektet, Hitler ugyanis nem lelkesedett a raketákért.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hát elég hosszú a sor, akik a nácik gazemberségét felismerve leléptek onnan, és máshol dolgoztak, alkottak tovább. És bőven nem csak zsidók.

Albert Einstein, Erwin Schrödinger, Otto Stern, James Franck a tudósok közül. Művészek meg pl. Thomas Mann, Marlene Dietrich, Bertolt Brecht, vagy a sokáig Berlinben élő Moholy-Nagy László.
Poresz
Veterán
Veterán

aksurv írta: 2025.02.25. 18:54 A Donaszi Bene páros 4 emberért kapott fekvőnyolcast.
Egyedül Peenemundénél 20 000 ember halt bele a kényszermunkában.
Von Braun Speer spanja volt, Speer teremtette meg az egész projektet, Hitler ugyanis nem lelkesedett a raketákért.
…és ő - tudtommal - még nem is volt virtigli náci!
Ő csak egy rakétaszakkört vezetett a hozzá hasonlóan a csillagok közé vágyó mérnök haverokkal. - Aztán az akkor hatályos jog szerint jelenteni kellett, hogy mivel foglalkoznak, mert katonai alkalmazásra használható volt a kutatásuk.
Nyilván nem örültek, hogy a nyakukba ültettek valami barnább embert, de az iszonyú mennyiségű pénz jól jött, az űrhajózáshoz szükséges kísérleteket pedig Londonra lövöldözéssel is el lehetett végezni, mert hát a műszaki tartalom lényegében ugyanaz, és hát a korszellembe is jól illeszkedett, hogy a Vaterlandot szolgálják, ártatlan emberek kárára… (A felfogás, hogy "'Vagyunk mi, emberek, és többiek, akik kevésbé" azóta sem sokat változott. Még ha nagyon szalonképesen és öntudatlanul is, de mindenhol hallom hangoztatni.)

Kíváncsi vagyok, 1969. július 20-án hány londoni tudta, hogy: "Ez a csávó 25 éve még ránk lövöldözött rakétáival!"

Aki nem hagyta el időben az országot, az nem tudott tiszta maradni. Lehetett egy egyszerű gazda, aki eladta a termést a konzervgyárnak, a konzervgyár eladta a konzervet a hadseregnek, a hadsereg pedig feldúlt több országot, mert szerintük ők olyan emberek voltak, akiknek a joga a nyugodt élethez kevésbé számított. - "Mindenki szem a láncban."
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

TotoHU írta: 2025.02.25. 19:14 Hát elég hosszú a sor, akik a nácik gazemberségét felismerve leléptek onnan, és máshol dolgoztak, alkottak tovább. És bőven nem csak zsidók.

Albert Einstein, Erwin Schrödinger, Otto Stern, James Franck a tudósok közül. Művészek meg pl. Thomas Mann, Marlene Dietrich, Bertolt Brecht, vagy a sokáig Berlinben élő Moholy-Nagy László.
Hans Bethe, Otto Frisch, Lise Meitner, Rudolf Peierls...a japánok ennek meg később nem örültek😉

A történelem útjai kifürkészhetetlenek.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Poresz írta: 2025.02.25. 19:46 (A felfogás, hogy "'Vagyunk mi, emberek, és többiek, akik kevésbé" azóta sem sokat változott. Még ha nagyon szalonképesen és öntudatlanul is, de mindenhol hallom hangoztatni.)
A jelenség neve etnocentrizmus - a saját népünket és kultúránkat jobbnak, felsőbbrendűnek gondoljuk a többiekéhez képets. Egyetemes jelenség, megfigyelhető gyakorlatilag az összes népnél, Európától kezdve Ázsián át Afrikáig, számtalan kulturális antropológus, szociológus foglalkozott vele.
gyulolunk_mindenkit.jpg
gyulolunk_mindenkit.jpg (91.46 KiB) Megtekintve 1861 alkalommal
WildBear23
Veterán
Veterán

Poresz írta: 2025.02.25. 17:48 Csinálhatott volna ártalmatlanabb dolgokat. Például építészként vagy tanárként. Emigrálhatott volna. - Jó családból származó tehetséges szakember volt - a gazdasági világválság meg sem kottyant nekik -, csillió lehetősége volt kimaradni a gazemberségből.
Ne a mostani, utólagos tudásunk alapján ítéljük meg az akkori dolgokat.

Kisfiú volt az I. Világháború idején, átélte a vereséget, a szégyent, a Weimari Köztársaságot, amikor jött egy karizmatikus vezető aki felrázta a német népet.
Huszonpár éves volt, nagyravágyó, tehetséges építész, egyre nagyobb birodalmi építészeti feladatokat kapott; kb. annyi idős volt, mint most Te, amikor a Párizsi Világkiállításon ő tervezhette meg a Német Pavilont, ami első díjat kapott, majd Berlinben az Új Birodalmi Kancelláriát, mélygarázzsal, díszudvarral.
aksurv írta: 2025.02.25. 18:54 A Donaszi Bene páros 4 emberért kapott fekvőnyolcast.
50 évvel később, egy másik országban, másik rendszerben.
Teljesen irreleváns.
TotoHU írta: 2025.02.25. 20:09 A jelenség neve etnocentrizmus - a saját népünket és kultúránkat jobbnak, felsőbbrendűnek gondoljuk a többiekéhez képets. Egyetemes jelenség, megfigyelhető gyakorlatilag az összes népnél, Európától kezdve Ázsián át Afrikáig, számtalan kulturális antropológus, szociológus foglalkozott vele.
+ a Közel-Keletet se hagyjuk ki! ;-)
aksurv
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2025.02.25. 20:56 Ne a mostani, utólagos tudásunk alapján ítéljük meg az akkori dolgokat.

Kisfiú volt az I. Világháború idején, átélte a vereséget, a szégyent, a Weimari Köztársaságot, amikor jött egy karizmatikus vezető aki felrázta a német népet.
Huszonpár éves volt, nagyravágyó, tehetséges építész, egyre nagyobb birodalmi építészeti feladatokat kapott; kb. annyi idős volt, mint most Te, amikor a Párizsi Világkiállításon ő tervezhette meg a Német Pavilont, ami első díjat kapott, majd Berlinben az Új Birodalmi Kancelláriát, mélygarázzsal, díszudvarral.

50 évvel később, egy másik országban, másik rendszerben.
Teljesen irreleváns.

+ a Közel-Keletet se hagyjuk ki! ;-)
A mai napig tanítanak olyan anatómiai könyvbő amiben a nácik által Ausztriában megölt emberek teste szerepel.
https://qubit.hu/2019/08/24/szivos-munk ... naci-orvos
Ettől nem mentjük fel a náci orvosokat, építészeket stb.
Speer helyettesét a kényszermunkaval megölt emberek miatt logattak fel. Úgy tűnik ez akkor se volt bevett gyakorlat.
Ő meg ahogy Poresz mondta kidumalta magát.
A közel keletnek pedig ehhez semmi köze sincs ott ugyanis nincsen se népirtás se kényszermunka.
WildBear23
Veterán
Veterán

aksurv írta: 2025.02.25. 21:20 A mai napig tanítanak olyan anatómiai könyvbő amiben a nácik által Ausztriában megölt emberek teste szerepel.
https://qubit.hu/2019/08/24/szivos-munk ... naci-orvos
Ettől nem mentjük fel a náci orvosokat, építészeket stb.
Speer helyettesét a kényszermunkaval megölt emberek miatt logattak fel. Úgy tűnik ez akkor se volt bevett gyakorlat.
Ő meg ahogy Poresz mondta kidumalta magát.
Persze, hogy nem, mert nem mi voltunk a bírák Nürnbergben.
Nem a mi dolgunk.

Amúgy meg azért, mert Hitler nadrágot hordott, még nem kell szoknyában járnunk.
Ha az adott könyvről azt írják, hogy
"Máig a világ legjobb anatómiai rajzainak tartják a 20. század közepén készült Pernkopf-atlasz részletgazdag, színes, kézzel készült ábráit az emberi testről.",
akkor:
"Nem csoda, hogy gyakorló idegsebészek a mai napig ezért a könyvért nyúlnak, ha elbizonytalanodnak. "
aksurv írta: 2025.02.25. 21:20 A közel keletnek pedig ehhez semmi köze sincs ott ugyanis nincsen se népirtás se kényszermunka.
Azt nem is erre írtam, hanem az etnocentrizmusra.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Meglepő fordulat az ügyben.. Az eddigieknél még meglepőbb, hogy a cikk szerint ennek az egész "ásványkincset az amerikai támogatásért" tranzakciónak az ötlete magától Zelenszkijtől származik.

Én már kezdem kurvára nem követni, hogy ki kivel is van ebben a történetben...

"Megegyezett Kijev és Washington az ukrán ásványkincsekről

Zelenszkij hamarosan Washingtonba utazik a megállapodás aláírására."

https://m.hvg.hu/gazdasag/20250225_Mege ... kincsekrol
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Poresz írta: 2025.02.25. 19:46 Ő csak egy rakétaszakkört vezetett ... Aki nem hagyta el időben az országot, az nem tudott tiszta maradni.
Szia,

Az elso felerol NINCS velemenye, es nem is volt 1945-tol soha 20 000 embernek, akiket megoltek abban a raketaszakkorben.
Nem, nem a raketak becsapodasaval, hanem bent, a gyarban oltek meg oket.

Nehezen elkepzelheto, hogy ezt nem vette eszre a vezeto. Es innentol kezdve nehez parhuzamot vonni a termeket elado gazdaval.

Nem csak tomeges kivegzes embeiseg elleni buntett, hanem az is, ha valaki vezetokent nem akadalyozza meg a kivegzest!

Bel
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

TotoHU írta: 2025.02.25. 22:56 Az eddigieknél még meglepőbb, hogy a cikk szerint ennek az egész "ásványkincset az amerikai támogatásért" tranzakciónak az ötlete magától Zelenszkijtől származik.

Én már kezdem kurvára nem követni, hogy ki kivel is van ebben a történetben...
Szia,

Tarsadalmi kapcsolat es ugynok* kozott az a kulonbseg, hogy az elobbi elvi meggyozodesbol, az utobbi zsarolas vagy lefizetes hatasara mukodik egyutt.
Nyilvan Ukrajnanak nincs lehetosege megzsarolni, ezert maradt a lefizetes.

* az FBI Agent magyarul veletlenul sem FBI ugynok. Az FBI informer az magyarul FBI ugynok.

Bel
Poresz
Veterán
Veterán

bel írta: 2025.02.26. 11:18 Szia,

Az elso felerol NINCS velemenye, es nem is volt 1945-tol soha 20 000 embernek, akiket megoltek abban a raketaszakkorben.
Nem, nem a raketak becsapodasaval, hanem bent, a gyarban oltek meg oket.

Nehezen elkepzelheto, hogy ezt nem vette eszre a vezeto. Es innentol kezdve nehez parhuzamot vonni a termeket elado gazdaval.

Nem csak tomeges kivegzes embeiseg elleni buntett, hanem az is, ha valaki vezetokent nem akadalyozza meg a kivegzest!

Bel
Lassítsunk!
Nem értem, hogy ez hogy kapcsolódik a hozzászólásomhoz?
Mert amikor azt írtam, hogy “rakétaszakkört vezetett”, az legjobb tudomásom szerint tényleg egy hobbiegyesület volt. Aztán jöttek a nácik, és kinyílt a lehetőség a nagy eredményekre és a nagy bűnökre.
Poresz
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2025.02.25. 20:56 Ne a mostani, utólagos tudásunk alapján ítéljük meg az akkori dolgokat.

Hitler titkárnője mondta azt, hogy amikor Sophie Scholl emléktáblája előtt elment a háború után, aki vele egy évben született, akkor döbbent rá, hogy amivel önmagát mentegeti, az nem igaz: mert volt, aki akkor is tudott tisztán látni.
aksurv
Veterán
Veterán

bel írta: 2025.02.26. 11:27 Szia,

Tarsadalmi kapcsolat es ugynok* kozott az a kulonbseg, hogy az elobbi elvi meggyozodesbol, az utobbi zsarolas vagy lefizetes hatasara mukodik egyutt.
Nyilvan Ukrajnanak nincs lehetosege megzsarolni, ezert maradt a lefizetes.

* az FBI Agent magyarul veletlenul sem FBI ugynok. Az FBI informer az magyarul FBI ugynok.

Bel
Nos, ha ügynök lenne az elnök akkor Musk a teljes FBIt nyugodtan bedaralhatja mert ennél nagyobb hibát egyszerűen nem kovethetnének el. Ráadásul éveken át próbálták a legmagasabb szintű politikai támogatás és korlátlan források mellett bebizonyítani. Nem tudták.
Ez a szerződés nem lefizetes, hanem törlesztés.
Az amerikai katonai dokrina évtizedek óta azon alapszik, hogy képesnek kell lenniük két egymástól független kontinens méretű konfliktust kezelni.
Most viszont három ilyen van és Trump rangsorolta őket, lezárja azt ami számukra lényegtelen emellett újra próbálkozik a kisingeri stratégiával. Elválasztani a lehető legjobban Kínát és az oroszokat. Ugyanis a kettő együtt túl sok az USA -nak.
Az, hogy Európanak coresz lesz ezután az meg különösebben nem érdekli.
Nem az európaiak elnöke.
Előbb kellett volna Európanak a saját érdekeit és nem az "értékeit" képviselnie.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2025.02.26. 14:08
Ez a szerződés nem lefizetes, hanem törlesztés.
miféle törlesztés?
aksurv
Veterán
Veterán

szöged írta: 2025.02.26. 15:46 miféle törlesztés?
Annak amit a jenkik elköltöttek Ukrajnában az elmúlt 3 évben.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2025.02.26. 16:52 Annak amit a jenkik elköltöttek Ukrajnában az elmúlt 3 évben.
ha a feleséged elajándékozza a gyerek kinőtt ruháit, akkor egy évvel később követelnéd, hogy adjanak cserébe pálinkát?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

szöged írta: 2025.02.26. 19:07 ha a feleséged elajándékozza a gyerek kinőtt ruháit, akkor egy évvel később követelnéd, hogy adjanak cserébe pálinkát?
Én nem.

Trampli szerintem még a házat is, nemhogy pálinkát...
aksurv
Veterán
Veterán

szöged írta: 2025.02.26. 19:07 ha a feleséged elajándékozza a gyerek kinőtt ruháit, akkor egy évvel később követelnéd, hogy adjanak cserébe pálinkát?
Köze nincs a példádnak a dologhoz.
Köztulajdonban lévő dolgokat nem szokás ajandekozni.
Főleg nem nagyértékű fegyvereket sok milliárd dollár értékben.
A britek az utolsó landlease részletet 2006-ban fizették ki.
aksurv
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2025.02.26. 21:26 Én nem.

Trampli szerintem még a házat is, nemhogy pálinkát...
Mindegyik. Szerinted mit keresett Biden kölyke a Burizmában?
Önkénteskedett?
marcuswolf
Fórumtag
Fórumtag

szöged írta: 2025.02.26. 15:46 miféle törlesztés?
Te tényleg ennyire bamba vagy?
Vagy csak rájátszol?
Tudod mi van ingyen?

A levegő. Ezért van bizonyos népeknek nagy orra... :lol:
szöged
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2025.02.26. 22:24 Mindegyik. Szerinted mit keresett Biden kölyke a Burizmában?
Önkénteskedett?
jól értem, h az van, hogy álláspontod szerint ha biden köre akarja gyarmatosítani ukrajnát az elítélendő, de ha trump teszi ugyanzet, akkor az dícséretes?
szöged
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2025.02.26. 22:23 Köze nincs a példádnak a dologhoz.
Köztulajdonban lévő dolgokat nem szokás ajandekozni.
Főleg nem nagyértékű fegyvereket sok milliárd dollár értékben.
A britek az utolsó landlease részletet 2006-ban fizették ki.
lyully

ez elég ócska volt

tucc te ennél jobban is terelni
szöged
Fórumtag
Fórumtag

marcuswolf írta: 2025.02.26. 22:47 Te tényleg ennyire bamba vagy?
Vagy csak rájátszol?
Tudod mi van ingyen?

A levegő. Ezért van bizonyos népeknek nagy orra... :lol:

ezt részletezd kérlek, mert nem értem
aksurv
Veterán
Veterán

szöged írta: 2025.02.27. 05:40 jól értem, h az van, hogy álláspontod szerint ha biden köre akarja gyarmatosítani ukrajnát az elítélendő, de ha trump teszi ugyanzet, akkor az dícséretes?
Nem az.
Nincs különbség köztük. 3 éve ezt mondom.
Trump csak akkor jobb számunkra, ha sikerül békét csinálnia.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

szöged írta: 2025.02.27. 05:45 ezt részletezd kérlek, mert nem értem
Dehogynem érted. Tudod... A nagyorrúak....
Shalom! ;-)
aksurv
Veterán
Veterán

szöged írta: 2025.02.27. 05:44 lyully

ez elég ócska volt

tucc te ennél jobban is terelni
Te most viccelsz?
Mutatnal egyetlen országot ami ingyen osztogat darabonként 1 milliárd dollár értékű fegyverrendszereket?
Azért vagyunk szarban mert Európában vezetői szinten is ennyire vannak a való világban.
Aztán megy csodalkozás, hogy a EU külügyi biztossal közlik hogy nincsen időpontjuk számára.
https://www.vg.hu/kozelet/2025/02/washi ... o-elmaradt
Ez nem a Jó és a Rossz harca, hanem csak tök átlagos gyarmati háború.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2025.02.27. 07:18
Mutatnal egyetlen országot ami ingyen osztogat darabonként 1 milliárd dollár értékű fegyverrendszereket?
Igen, a Szovjetunió (a baráti arab és ázsiai országoknak).
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2025.02.27. 07:21 Igen, a Szovjetunió (a baráti arab és ázsiai országoknak).
Na de olyan már sok-sok éve nincs.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

AndyA írta: 2025.02.27. 07:25 Na de olyan már sok-sok éve nincs.
Я не понимаю.

Kép
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.02.27. 07:21 Igen, a Szovjetunió (a baráti arab és ázsiai országoknak).
Nem volt ingyen.
Befolyást gazdasági kapcsolatokat kikötőket vettek rajta.
Ugyanaz volt pepitaban, mint a nyugat.
Nincs ingyen ebéd.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2025.02.27. 07:30 Nem volt ingyen.
Befolyást gazdasági kapcsolatokat kikötőket vettek rajta.
Ugyanaz volt pepitaban, mint a nyugat.
Nincs ingyen ebéd.

Ja, minden hülye pártkatona is ezt hitte, aztán otthon a Szovjetunióban meg a béka segge alatt volt az életszínvonal és mindenért kibaszottul sorba kellett állni.
Szóval: ingyen volt. Az araboknak, a zsidók meg szétlőtték jól és hirtelen:-)
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.02.27. 07:40 Ja, minden hülye pártkatona is ezt hitte, aztán otthon a Szovjetunióban meg a béka segge alatt volt az életszínvonal és mindenért kibaszottul sorba kellett állni.
Szóval: ingyen volt. Az araboknak, a zsidók meg szétlőtték jól és hirtelen:-)
Nem értem mire akarsz kilyukadni.
Én gyarmatosítottak szemszögéből mondtam, hogy nincsen ingyen ebéd.
Trump pedig pontosan ezzel érvel amit mondasz, amikor megvágja a külföldi kiadásokat és lehuzza a kuldoldet.
Az USAban a béka segge alatt van az infrastruktúra és közszolgáltatások a demek meg Róbert bácsit játszanak az ideológiaijuk terjesztése céljából, miközben ugyanúgy pénzt és befolyást akartak csak érte.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2025.02.27. 07:28 Я не понимаю.

Kép
Szovjetunió. Nagyon sok évvel ezelőtt felbomlott.
aksurv
Veterán
Veterán

brh562
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: brh562 »

aksurv írta: 2025.02.27. 19:31 Újabb FPV videó.
https://www.facebook.com/share/r/18hLTLnMGq/
ne bassz te is felteszel airsoft videot??? azt hittem komolyabban ellenorzod mi az ami fake es mi nem
aksurv
Veterán
Veterán

brh562 írta: 2025.02.27. 21:21 ne bassz te is felteszel airsoft videot??? azt hittem komolyabban ellenorzod mi az ami fake es mi nem
Nekem nem annak tűnt, és nem volt más referencia. De őszinten kívánom neked legyen igazad.
brh562
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: brh562 »

aksurv írta: 2025.02.27. 21:27 Nekem nem annak tűnt, és nem volt más referencia. De őszinten kívánom neked legyen igazad.
https://funker530.com/video/airsoft-amb ... bDoV1jEytw
aksurv
Veterán
Veterán

aksurv
Veterán
Veterán

aksurv írta: 2023.03.18. 07:24 1956 október 31-én Eisenhower elnök az oroszoknak küldött fontos információkat, azt hogy az Egyesült Államok az új magyar vezetést nem tekinti potenciális szövetségesének és nem fog katonai segítséget nyújtani a magyaroknak. Ezzel Moszkva gyakorlatilag megkapta a jóváhagyást az invázióra.
Nos úgy tűnik nektek volt igazatok tényleg van köze ukrán konfliktusnsk 56hoz.

Ez volt az általam pontosan két évvel ezelőtt említett üzenet szövege.

"We have also--with respect to the Soviet Union--sought clearly to remove any false fears that we would look upon new governments in these Eastern European countries as potential military allies. We have no such ulterior purpose. We see these peoples as friends, and we wish simply that they be friends who are free."

Most szintén valami hasonlót kaptak az oroszok az ukránokkal kapcsolatban.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2025.02.27. 22:06 Nos úgy tűnik nektek volt igazatok tényleg van köze ukrán konfliktusnsk 56hoz.

Ez volt az általam pontosan két évvel ezelőtt említett üzenet szövege.

"We have also--with respect to the Soviet Union--sought clearly to remove any false fears that we would look upon new governments in these Eastern European countries as potential military allies. We have no such ulterior purpose. We see these peoples as friends, and we wish simply that they be friends who are free."

Most szintén valami hasonlót kaptak az oroszok az ukránokkal kapcsolatban.
tegyük fel, h igazad van ebben az esetben

mi következik belőle?
aksurv
Veterán
Veterán

szöged írta: 2025.02.28. 06:06 tegyük fel, h igazad van ebben az esetben

mi következik belőle?
Az hogy értelmetlenül áldoztak fel egy népet.
Ennek pedig meg lesz a böjtje.
WildBear23
Veterán
Veterán

A II. Világháború kitörésekor Hitler megkérdezi az udvari jóst, hogy ki nyeri meg a Világháborút. A jós azt mondta; mein Führer, dobjon fel egy pénzérmét, ha fej, akkor Németország győz, ha írás akkor a Szovjetúnió.
Én ha az élére esik és úgy marad? - kérdezi Hitler, mire a jós: akkor Lengyelország győz.
:-D
Az élére esett..
Az élére esett..
FB_IMG_1740721169011.jpg (34.76 KiB) Megtekintve 1235 alkalommal
aksurv
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2025.02.28. 06:41 A II. Világháború kitörésekor Hitler megkérdezi az udvari jóst, hogy ki nyeri meg a Világháborút. A jós azt mondta; mein Führer, dobjon fel egy pénzérmét, ha fej, akkor Németország győz, ha írás akkor a Szovjetúnió.
Én ha az élére esik és úgy marad? - kérdezi Hitler, mire a jós: akkor Lengyelország győz.
:-D

FB_IMG_1740721169011.jpg
Miből jutottál arra következtetésre, hogy a lengyelek győztek?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2025.02.28. 06:57 Miből jutottál arra következtetésre, hogy a lengyelek győztek?
az elbaszott térképből, hahó! Ez egy VICCES POSZT volt!
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2025.02.28. 07:14 az elbaszott térképből, hahó! Ez egy VICCES POSZT volt!
En csak a szokásos dologból indultam ki. Az jutalmul amit mi mi büntetésül. Most se lesz más.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Ha Trump egy elnökös Netflix-sorozatban lenne, állandóan nézném és hatalmasat szórakoznék rajta.
Így viszont, hátööö...

Múlt héten - Trump: Zelenszkij a mérsékelten sikeres komédiás, egy diktátor.
dictator.jpg
dictator.jpg (150.26 KiB) Megtekintve 1149 alkalommal

Tegnap - Trump: Ezt mondtam? Nem hiszem, hogy ezt mondtam.

https://thehill.com/homenews/administra ... -dictator/

Ma - Trump: Zelenszkij a Ukrajna LEGJOBB elnöke!
480876876_3502935163182200_7821139059785049964_n.jpg
Sjani86
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Sjani86 »

TotoHU írta: 2025.02.28. 12:16 Ha Trump egy elnökös Netflix-sorozatban lenne, állandóan nézném és hatalmasat szórakoznék rajta.
Így viszont, hátööö...

Múlt héten - Trump: Zelenszkij a mérsékelten sikeres komédiás, egy diktátor.

dictator.jpg

Tegnap - Trump: Ezt mondtam? Nem hiszem, hogy ezt mondtam.

https://thehill.com/homenews/administra ... -dictator/

Ma - Trump: Zelenszkij a Ukrajna LEGJOBB elnöke!

480876876_3502935163182200_7821139059785049964_n.jpg
Na a sàrgafejűnél is teljesen elmentek otthonról, mint bidénél?
TurboP
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: TurboP »

Szerintem ez az ember sose volt százas, és egyre csak romlik.
Sjani86 írta: Na a sàrgafejűnél is teljesen elmentek otthonról, mint bidénél?
"..."
Válasz küldése