Szia! Üdv az Elmegyógyintézetben!nemethzs írta: ↑2025.02.22. 06:40 sziasztok,
tök kezdő vagyok sportlövész vagyok, s lenne egy kérdésem (s bár lehet nem is itt kéne feltennem,hanem a kezdőtopicban, ez esetben elnézést).
Már majdnem minden papírom (minősítés, mdlsz ajánlás, orvosi, tagság, pszicho(2x), vizsga) megvan, s harmadik hete várom a rendőrséget fegyverszekrény ellenőrzésre, s eme várakozás közben egy haverom elbizonytalanított. Egy háromszintes házban lakunk és a szekrényt az alagsorba raktam, ami ráadául (sorház lévén) benyúlik a szomszéd ház alá (igen, valóban fura elrendezés), felül a hálók, dolgozó, alul a nappali meg ami kell hozzá, innen egy ajtó után lehet lemenni még egy kanyaradó lépcsős, ahol további két ajtó után lehet eljutni a tárolóba, illetve egy fémajtón (riasztózott, kamerával megfigyelt) ajtó vezet innen még ki a garázsba. A barátom szerint (30 éve sportlövő) nem fogják így elfogadni a szekrényt, mert, ha nehezen is, de megközelíthető a garázsból (közös garázs két szomszéddal), s inkább a felső dolgozó/hálószobák egyikébe kéne elhelyezni (ahova persze nem fér, csak átalakításokkal).
Mi a véleményetek?
Köszi!

+1 arra, hogy kérd ki a helyi ingrend véleményét.
Személyes vélemény: nem fogják elfogadni. Az tökmindegy hogy hány emelettel lejjebb van, meg hogy hány ajtó. Állandóan lakott épületnek kell lennie(az nem feltétel, hogyTe is ott lakjál, de lakott legyen), és a garázs az SzVSz nem állandóan lakott.

Egyébként a fórumtársak által leírt okokból még ha engedik is, bölcsebb megoldás lehet egy szekrény a hálószobában… De ez már magánügy.