Aktív fegyveres konfliktusok - katonai altopik (karantén)
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Re: Aktív fegyveres konfliktusok - katonai altopik (karantén)
https://444.hu/2025/01/21/illegalis-gaz ... ichiateret
és ez egy a sok százból... ez a bajom csoro srácok a fronton ezekért halnak meg ????
és ez egy a sok százból... ez a bajom csoro srácok a fronton ezekért halnak meg ????
Marokkó turista akart szórakozni Izraelben.
Pechje volt, hogy olyan utcában tette ahol különlegesek is laktak így azok ketten közbe léptek,
Demonstrálták rajta mi is az amikor valódi stophatásról beszélünk.
https://www.facebook.com/share/v/19tW4qMnDr
Pechje volt, hogy olyan utcában tette ahol különlegesek is laktak így azok ketten közbe léptek,
Demonstrálták rajta mi is az amikor valódi stophatásról beszélünk.
https://www.facebook.com/share/v/19tW4qMnDr
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
A konfliktus, amit senki nem látott jönni.
Franciaország tárgyal Dániával arról hogy csapatokat küldenek Grönlandra, válaszul Trump sorozatos fenyegetőzéseire Grönland amerikai annektálásáról.
Putyin bácsi hátradőlve csak egy kávét kér.
https://x.com/Maks_NAFO_FELLA/status/18 ... GCcmg&s=19
Franciaország tárgyal Dániával arról hogy csapatokat küldenek Grönlandra, válaszul Trump sorozatos fenyegetőzéseire Grönland amerikai annektálásáról.
Szánalmas. Beszéltek már az amerikaiakkal arról, hogy hogyan segítenek nekik megoldani logisztikát? Mert anélkül még csak el se jutnak addig.TotoHU írta: ↑2025.01.28. 23:01 A konfliktus, amit senki nem látott jönni.
Az orosz zsoldosokat és az afrikai kecskepásztorokat sem tudták legyőzni, elzavarták őket Afrikából, és most kekeckednek azokkal a jenkikkel akik egyébként Európa korlátlan urai.
Akárki rakta össze a Maidan tervet zseniális geopolitikus és stratégia volt. Sikerült Európából 3. világ szintű senkit csinálnia.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Egy huncut drónos taktika, itt éppen az ukránoktól de gondolom mindenki használja.
Leteszik a drónt az út mellett a susnyásban és figyelnek, várnak, majd a mellette elhaladó ellenséges járműre a drónt ráemelik, és bumm.
https://x.com/bayraktar_1love/status/18 ... qHarw&s=19
Leteszik a drónt az út mellett a susnyásban és figyelnek, várnak, majd a mellette elhaladó ellenséges járműre a drónt ráemelik, és bumm.
https://x.com/bayraktar_1love/status/18 ... qHarw&s=19
Trump: „Egy olyan megállapodásra törekszünk Ukrajnával, amiben ritkaföldfémekkel és más dolgokkal biztosítják számunkra azt, amit adunk nekik.”
-
- Fórumtag
Pont ez történt Afganisztánban is, nem a demokráciát meg a női egyenjogúságot akarták oda exportálni! Mentek a geológusok, túrták a hegyet!
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
EZ a mondás legalább őszinte. Én ezt becsülöm. Nem handabandáznak és félrebeszélnek, hanem megmondják a frankót: OK adunk fegyvert, adjatok érte ásványkincset.
Szerintem ez win-win. Mondom ezt úgy, hogy egyébként nem szimpatizálok a jelenlegi amerikai elnökkel, de ezt teljesen korrekt mondásnak tartom. Valamit valamiért.
A ladák után már semmin nem lepődök meg. Bár azért úgy nézem még nem kell leírni a muszka sereget, hiába romlik folyamatosan a színvonal és az ellátás, de csak idő kérdése, hogy valami valahol összeomlik majd.
"..."
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Lásd Tiktok. Kikapcsolták, majd 10 óa múlva visszakapcsolták.
Én azért kíváncsi lennék azokra a zárt ajtó mögötti beszélgetésekre, amikor elmagyarázzák neki hogy OK, kivethet vámot az országokra, de akkor az a millió szálon összfonódott globális gazdaság révén hol és mennyire fogja majd megütni az amerikai gazdaságot? Mint például: ellátási láncok megzavarása, termelési költségek növekedése, fogyasztói árak emelkedése és infláció növekedése, az energiabiztoság és üzemanyagárak (Mexikó és Kanada adja az USA olajimportjának 40%-át)
Ahogy ez a cikk is fogalmaz: Trum a vámháborúval gyakorlatilag felgyújtja a saját házát.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20250 ... ban-738789
Az über-elit éhenkoreai rohamosztagosok leléptek.
https://www.theguardian.com/world/2025/ ... kraine-war
https://www.theguardian.com/world/2025/ ... kraine-war
Hát, amennyire én láttam eleddig, inkább arról van szó csak, hogy addig hátravonták a megmaradtakat, amíg beérkezik a következő - tanulságok levonása után immáron már tüzérséggel együtt bevagonírozott - ~10ezer koreai valamikor tavasszal.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
https://www.portfolio.hu/global/2025020 ... ist-740187#
"A német hadsereg erőfeszítései ellenére nem sikerült a drónokat földre kényszeríteni, vagy azonosítani az irányítóikat. Pedig a Bundeswehr elektronikus ellenintézkedéseket vetett be erre, többek között HP47 típusú zavaró berendezést, ám ezek hatástalannak bizonyultak."
"A német hadsereg erőfeszítései ellenére nem sikerült a drónokat földre kényszeríteni, vagy azonosítani az irányítóikat. Pedig a Bundeswehr elektronikus ellenintézkedéseket vetett be erre, többek között HP47 típusú zavaró berendezést, ám ezek hatástalannak bizonyultak."
mennyit?aksurv írta: ↑2025.02.10. 21:26 Ennyit a koreaiakról.
https://responsiblestatecraft.org/north ... CdYfppvvFg
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Az ne zavarjon hogy jelentős mennyiségű koreai nyelvű dokumentumot, közte harceljárások leírásait és fogság helyett öngyilkosságra felszólításokat találtak az orosz egyenruhás halott "burjátoknál".aksurv írta: ↑2025.02.10. 21:26 Ennyit a koreaiakról.
https://responsiblestatecraft.org/north ... CdYfppvvFg
Nyilván mindig lesz egy-két olyan konteós portál a neten, aki leírja hogy az nem is úgy volt, ahogyan abban is sokan hisznek hogy a Föld lapos és nem gömbölyű.
Valamint Rio de Janeiro városa sem létezik. Még sosem voltam ott, nem láttam, tehát nincs is.
Mennyire nehéz kamuanyagot összerakni, ha a dél-koreaiak besegítenek? Konkrétan nekik ís tele van a gatyájuk az új orosz észak koreai szövetséges viszony miatt. Nekik bármi jó ami az észak koreaiak ellen szól.TotoHU írta: ↑2025.02.10. 22:29 Az ne zavarjon hogy jelentős mennyiségű koreai nyelvű dokumentumot, közte harceljárások leírásait és fogság helyett öngyilkosságra felszólításokat találtak az orosz egyenruhás halott "burjátoknál".
Nyilván mindig lesz egy-két olyan konteós portál a neten, aki leírja hogy az nem is úgy volt, ahogyan abban is sokan hisznek hogy a Föld lapos és nem gömbölyű.
Valamint Rio de Janeiro városa sem létezik. Még sosem voltam ott, nem láttam, tehát nincs is.
A cikk jogosan gyanakodszik. Amikor Szadam! a nyugati hadifoglyokat mutogatta, azt nemzetközi sajtótájékoztatón tette.
Ezeknek is volt állítólag két foglyuk mégis
csak himihumiztak. Azt huss hirtelen eltűntek az észak-koreaiak, mert ugye akkora veszteségeik voltak a teljes légi és a sokszoros tüzérségi és drón fölény mellett.
Ezt ukrán katona mondja róluk.
It’s very difficult to find a Korean in the dark Kursk forest,” Pavlo noted sarcastically. “Especially if he’s not here.
BBC report
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Lengyel kötelező iskolai lőkiképzésről (itt már PCP-légpuskával tolják) svájci riportvideó.
(Fäszkivan, a lengyel eredeti beszédből szinte többet értek, mint a swissdütsch-ből, jó hogy feliratozták.)
https://www.20min.ch/video/polen-bin-ne ... -103275150
(Fäszkivan, a lengyel eredeti beszédből szinte többet értek, mint a swissdütsch-ből, jó hogy feliratozták.)
https://www.20min.ch/video/polen-bin-ne ... -103275150
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
ez de jo, 4hengeres boxer motor?
Fortitu írta: ↑2025.02.14. 10:24 https://telex.hu/kulfold/2025/02/14/oro ... rontamadas
Azért ezt nem kellene, na...
ingyom bingyom tálib-e?
Nyilván az oroszok. Ők már csak ilyenek. A másik atomerőműben is szokásuk volt rendszeresen lőni a saját ott állomásozó csapataikat.Fortitu írta: ↑2025.02.14. 10:24 https://telex.hu/kulfold/2025/02/14/oro ... rontamadas
A sok méter vastag betonból álló szarkofágot pedig a 45 kg-os robbanótesttel a legjobb támadni. Még véletlenül se az erre való számtalan más eszközükkel, amik úgy mennének át rajta, mint kés a vajon.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Soha nem derül ki hogy ki volt.aksurv írta: ↑2025.02.14. 23:16 Nyilván az oroszok. Ők már csak ilyenek. A másik atomerőműben is szokásuk volt rendszeresen lőni a saját ott állomásozó csapataikat.
A sok méter vastag betonból álló szarkofágot pedig a 45 kg-os robbanótesttel a legjobb támadni. Még véletlenül se az erre való számtalan más eszközükkel, amik úgy mennének át rajta, mint kés a vajon.
Mindkét fél lehetett, és biztosan vétlen volt a történet.
Még az sem kizárt hogy az ukik hekkeltek meg egy orosz drónt, ami szokások, és visszafordítják őket hazafelé. Csak ezúttal talán nem sült el jól a dolog, valamiért.
Vagy nem ez volt.
+1TotoHU írta: ↑2025.02.14. 23:26 Soha nem derül ki hogy ki volt.
Mindkét fél lehetett, és biztosan vétlen volt a történet.
Még az sem kizárt hogy az ukik hekkeltek meg egy orosz drónt, ami szokások, és visszafordítják őket hazafelé. Csak ezúttal talán nem sült el jól a dolog, valamiért.
Vagy nem ez volt.
A véletlenben viszont nem értek egyet.
Az oroszok nem érdeke. Egyszerűen nincs semmilyen okuk rá.
Az ukránoknak viszont igen, mert a dolgok nagyon nem az ukrán vezetés érdekei szerint alakulnak.
Trump azt békét köti meg, amit meg lehetett volna 2022 ben is kötni, caak éppen keményen megsarcolja még ő is az ukránokat.
Mindezt egy olyan háborúban aminek az első mindenkinek látható lépése egy amerikai külügyi államtitkár helyettes telefonbeszélgetése volt a kijevi amerikai nagykövettel 2014-ben.
- WildBear23
- Veterán
Az oroszok hány olyan dolgot tettek eddig, ami nem érdekük?
Pl. hogy katonasággal megtámadtak egy szomszédos, független országot, így belekezdtek egy véres, és szégyenletes háborúba, amivel sikeresen megutáltatták magukat a világgal.
A véletlen baleset mellett simán lehet ez egy olyan orosz "jelzés", hogy ha sokáig folyik a háború (=az ukránok nem adják meg magukat), akkor véletlenül megsérülhet a csernobili atomerőmű, és az egész Európának gond lehet..
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Az Aksurv által leírtak nyomán ÖSSZEÁLLT BENNEM A KÉP! A lényeg, hgy Cui Prodest.WildBear23 írta: ↑2025.02.15. 08:40 Az oroszok hány olyan dolgot tettek eddig, ami nem érdekük?
Pl. hogy katonasággal megtámadtak egy szomszédos, független országot, így belekezdtek egy véres, és szégyenletes háborúba, amivel sikeresen megutáltatták magukat a világgal.
A véletlen baleset mellett simán lehet ez egy olyan orosz "jelzés", hogy ha sokáig folyik a háború (=az ukránok nem adják meg magukat), akkor véletlenül megsérülhet a csernobili atomerőmű, és az egész Európának gond lehet..
Az egész úgy kezdődött, hogy 1974-ben a CIA (és a deep state) titkos leningrádi rezidense, bizonyos Culkin beszervezett egy tehetséges fiatal KGB-tisztet, Vlagyimirt.
Vlagyimirt aztán az 1980-as években a szolgálat az NDK-ba szólította, ahol tökéletes konspirációs megoldást talált ki: nudista strandra szervezett találkozókat, ahol ugye nem lehetett betechnikázni (objektív okoknál fogva) a résztvevőket.
Itt ismerkedett meg egy lelkes naturista lánnyal, Angela-val, aki természetesen nemcsak a szeretője lett a fess orosznak, hanem ezáltal a KGB ügynöke is. Vlagyimir megbízta, hogy épüljön be az ellenzéki mozgalmakba, főként a kereszténydemokrata érdeklődésűek körében tevékenykedve.
A másik szálon a '90-as években Culkin ügynök fiát, Macauley-t felhasználva férkőzött filmforgatás ürügyén egy politikai iránt érdeklődő, erkölcsileg hmm könnyen megkörnyékezhető milliomos, Donald köreibe. Aki innentől mély fedésben szintén a mélyállam ügynöke lett.
Még akkor sem bukott le, amikor minden karácsonykor látjuk a találkozót a fiatal Culkin-fiú és Donald között, és halljuk a "Keep the change you dumbass son of the bitch!!! " szállóigét is...
(De mint tudjuk, a Stirlitz sorozat is az NKVD és GRU lelkes közreműködésével készült.)
A folytatást persze már tudjuk, Angela és Vlagyimir amerikai megbízásra lebénították előbb a német gazdaság energiaellátását, majd megsemmisítették az USA által oly rettegett orosz szárazföldi haderőt, a rengeteg gépesített hadosztályt, miközben a Moszad egy fiatal zsidó színész közreműködésével az orosz olajiparra mér végzetes csapásokat.
Az összefüggések a történések fényében már mind nyilvánvalóak, és kizárólag írói munkásságom részét képezik. Földszinten lakom és nem teázom.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Viszont mindenki tudja, hogy kávét csak az 5. emelettől feljebb szoktál inni.
"..."
a usa meg jajj a gonosz tengelye irakban harcigazokat gyart es megol mindenkit, haborúban sikeresen szétbazsott egy egész régiót.... minden állam csinál vmi fasságot a ruszkik is NEM MENTVE ŐKET! a politika ilyen hazudnak lopnak csalnak ölnek benne...sajnosWildBear23 írta: ↑2025.02.15. 08:40 Az oroszok hány olyan dolgot tettek eddig, ami nem érdekük?
https://24.hu/kulfold/2025/02/15/orosz- ... u-ukrajna/
Az elmúlt évek tanulsága, hogy biztonságosabb egy földszintes házban lakni manapság Oroszországban.
Az elmúlt évek tanulsága, hogy biztonságosabb egy földszintes házban lakni manapság Oroszországban.
Az oroszok kikergették egyenlőre a NATOt Ukrajnábol. A háború náluk erről szól, és ahogy tárgyalások is világosan megmutatják ez háború csak Ukrajna területén játszódott, az ukránok pedig csak a vért adták bele, más beleszólásuk nem volt soha a dolgokba.WildBear23 írta: ↑2025.02.15. 08:40 Az oroszok hány olyan dolgot tettek eddig, ami nem érdekük?
Sima nagyhatalmi geopolitikai játszma. A jenkik megpróbálták mennyire erősek a ruszkik, még túl erősek, tehát egyelőre leállítják a dolgokat , konszolidálják a már megszerzett pozícióikat és realizálják bevételeket.
Ha megnézzük azt látjuk, hogy keltettek egy addig nem létező problémát, csináltak belőle rengeteg baromi jó üzletet pl.fegyver energia, teljesen kiszolgáltatott csicskává tettek egy potenciális versenytársat bocs szövetségest. Majd az egész fáradozásukat kifizetetik az áldozattal. lásd. 500 milliárd ásványi kincs.
Korrekt iparosmunka, na.
A megutálásrol annyit, hogy világ nem mi vagyunk, amit kellőképpen jelez az amennyire részt veszünk a saját biztonságunkrol is szóló tárgyalásokban. A világ többi része pedig nem nekünk hanem az oroszokbak szurkolt és kifejezetten élvezi a nyugati világ látványos pofára esését .
Mert mennyivel jobb lett volna az áldozatnak, ha a ruszkik viszik el azokat az ásványkincseket, ugye? Esetleg még fizethettek is volna egy szerényebb összeget azért, hogy megszabadítják tőlük őket...
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Én már itt vagyok Berlinben, hamarosan jönnek a többiek is a Vörös Hadseregből - gondolta Stirlitz
De a legnagyobb sikereteknek mégis azt mondjátok, ha 3 év háborúval kikergetitek a NATO-t.... az Ukrán SzSzK-ból - gondolta Müller.
Ez majdnem olyan meredek, mintha valaki egy harcászati drónt elküldene Ukrajnából délnyugatra, fél Európán át.Fortitu írta: ↑2025.02.14. 10:24 https://telex.hu/kulfold/2025/02/14/oro ... rontamadas
Oh, wait...
"... aztán jött a vadőr, és mindenkit kikergetett az erdőből!")
Nem ez az alternatíva. Az oroszok is már következmény.
Az alternatíva az, volt hogy a jenkik békén hagyják Ukrajnát az semleges marad, rajta keresztül keresztül kereskedik Európa és Ázsia azokat az ásványi kincseket pedig ők adják el.
Vajon jobb lett nekik?
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Na, ez végre egy siker!:-)) Bobr Kurwa!!!
"Exports of Polish spirits – including vodka – have increased by some 7% year on year, according to new data, with the country overtaking Russia, its chief competitor in the trade. "
https://tvpworld.com/85034769/poland-ov ... ka-exports?
"Exports of Polish spirits – including vodka – have increased by some 7% year on year, according to new data, with the country overtaking Russia, its chief competitor in the trade. "
https://tvpworld.com/85034769/poland-ov ... ka-exports?
- WildBear23
- Veterán
Ha a szomszéd lány flörtöl a postással, az Neked még nem ok arra hogy betörj hozzá, és megpróbáld megerőszakolni.
Ukrajna szuverén ország, abba lép be, amibe akar, NATO, ENSZ, MSSZ.
Ez a nemzetközi jog alapja.
Ha a szomszéd lányt elkapja egy rohadt strici, aki utána a hazamra néző géppuska állásokat telepítene minden ablakba akkor égne a háza.WildBear23 írta: ↑2025.02.15. 15:43 Ha a szomszéd lány flörtöl a postással, az Neked még nem ok arra hogy betörj hozzá, és megpróbáld megerőszakolni.
Ukrajna szuverén ország, abba lép be, amibe akar, NATO, ENSZ, MSSZ.
Ez a nemzetközi jog alapja.
Valaha lesakkoztatok már mivel járt volna Ukrajna NATO tagsága az oroszokra nézve?
Nagyon nem lenne mindegy az oroszoknak, hogy Harkovtol Mariupolon át Szevasztopolig át NATO rakéta és gyors reagálású erők bázisai vannak a határán. A NATO ellenőrizné a kercsi szorost, ezzel teljesen övék lenne a Fekete tenger és megnyílna az út a volt szovjet közép-ázsiai köztársaságok felé.
A NATO képes lenne első lefejező nukleáris vagy hagyományos csapásra ugyanis az összes fontos orosz célpont a földi eszközök hatótávolságán belül lenne.
Emellett több millió embert kellene fegyverben tartania az oroszoknak egy több száz kilométeres természetes akadály nélküli terep biztosítása céljából több százezer ukrán esetleg lengyellel szemben egy Kurszki típusú betörés megakadályozása céljából.
Ez teljesen lekötné az orosz hadsereget, agyon verné a teljes orosz gazdaságot és csak idő kérdése lenne az orosz állam teljes kimerülése.
Ha a hatalom megreccsenne (erre nem egy példa volt az orosz történelemben) a NATO erők pár óra alatt ott vannak Moszkvában.
Lehetett látni mire volt képes Prigozsin, mire voltak az ukránok Kurszknal egy teljes háborús készenlétben álló hadsereggel szemben, akkor lehet tippelni mire lenne képesek a NATO erők a nyugati felderítéssel, Himars és F35 támogatással egy meggyengült orosz hatalommal szemben.
Ráadásul amíg ez a hideghaború az oroszokat teljesen kimeritené anyagilag, addig a Nyugat még keresne is rajta az ukrán ásványi kincsek révén. 12 billió értékű ásványi kincs.
Nem véletlenül vállalt Putyin ekkora értelmetlennek tűnő kockázatot a háborúval, ugyanis a másik alternatívája az általam vázolt helyzet lett volna.
USA pedig direkt hozta Ukrajnát ebbe a helyzetbe.
Az előző hozzászólásban leírt dolgok miatt.
Elég erről annyi hogy az USAID fizette az ukrán sajtó 90 % at.
Jó lenne felébredni már ebből a szegény Ukrajnát csak úgy megtámadták az oroszok, szintén a fenti szervezet által pénzelt propaganda hatása alól.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
aksurv írta: ↑2025.02.15. 16:49
A NATO képes lenne első lefejező nukleáris vagy hagyományos csapásra ugyanis az összes fontos orosz célpont a földi eszközök hatótávolságán belül lenne.
Emellett több millió embert kellene fegyverben tartania az oroszoknak egy több száz kilométeres természetes akadály nélküli terep biztosítása céljából több százezer ukrán esetleg lengyellel szemben egy Kurszki típusú betörés megakadályozása céljából.
Ez teljesen lekötné az orosz hadsereget, agyon verné a teljes orosz gazdaságot és csak idő kérdése lenne az orosz állam teljes kimerülése.
De hát, eddig mindenre az volt a válasz, hogy DEHÁT A RUSZKI ATOM az minden IS, AZ ATOM6ALOMMAL SZEMBEN SENKI NEM NYERT HáBORÚT, mert ATOM. Ultima Ratio: Világháború, atom!
Akkor most erre miért nem válasz? LOL
Ez igaz ís, amíg a másik oldalon nincsen atom.
Mielőtt összeesküvés elmélettel gyanúsítanal Putyin ezeket egy asztal körüli beszélgetéshen a háború előtt mondta el akkor még a román és lengyel rakéta támaszpontokról beszélve.
Lehet hogy nincsen igaza, és az amerikaiak puszta jó szándékból csináltak puccsot Kijevben, vették át az ukrán sajtót és ennek segítségével biztosították, hogy az ő embereik legyenek hatalmon Ukrajnaban, de az oroszoknak ez a valósága.
Amit lehet nem elfogadni, csak akkor olyan dolgok történnek, mint ez háború.
- WildBear23
- Veterán
De hát a Te ablakaid is tele vannak géppuska állásokkal, nem?

(Az ukránoknak a NATO miért rohadt strici? Ukrajna szeretne belépni a NATO-ba, nem?)
Esetleg a békés egymás mellett élés nem opció?
Nem kell emberek millióit fegyverben tartani. Illetve most ugye kell, mert ők háborút indítottak.
Ebben az oroszok nagyon proaktívak voltak, mert az általuk indított háborúval ezt érik el.
gvass1 írta: ↑2025.02.15. 10:22 Az Aksurv által leírtak nyomán ÖSSZEÁLLT BENNEM A KÉP! A lényeg, hgy Cui Prodest.
Az egész úgy kezdődött, hogy 1974-ben a CIA (és a deep state) titkos leningrádi rezidense, bizonyos Culkin beszervezett egy tehetséges fiatal KGB-tisztet, Vlagyimirt.
Vlagyimirt aztán az 1980-as években a szolgálat az NDK-ba szólította, ahol tökéletes konspirációs megoldást talált ki: nudista strandra szervezett találkozókat, ahol ugye nem lehetett betechnikázni (objektív okoknál fogva) a résztvevőket.
Itt ismerkedett meg egy lelkes naturista lánnyal, Angela-val, aki természetesen nemcsak a szeretője lett a fess orosznak, hanem ezáltal a KGB ügynöke is. Vlagyimir megbízta, hogy épüljön be az ellenzéki mozgalmakba, főként a kereszténydemokrata érdeklődésűek körében tevékenykedve.
A másik szálon a '90-as években Culkin ügynök fiát, Macauley-t felhasználva férkőzött filmforgatás ürügyén egy politikai iránt érdeklődő, erkölcsileg hmm könnyen megkörnyékezhető milliomos, Donald köreibe. Aki innentől mély fedésben szintén a mélyállam ügynöke lett.
Még akkor sem bukott le, amikor minden karácsonykor látjuk a találkozót a fiatal Culkin-fiú és Donald között, és halljuk a "Keep the change you dumbass son of the bitch!!! " szállóigét is...
(De mint tudjuk, a Stirlitz sorozat is az NKVD és GRU lelkes közreműködésével készült.)
A folytatást persze már tudjuk, Angela és Vlagyimir amerikai megbízásra lebénították előbb a német gazdaság energiaellátását, majd megsemmisítették az USA által oly rettegett orosz szárazföldi haderőt, a rengeteg gépesített hadosztályt, miközben a Moszad egy fiatal zsidó színész közreműködésével az orosz olajiparra mér végzetes csapásokat.
Az összefüggések a történések fényében már mind nyilvánvalóak, és kizárólag írói munkásságom részét képezik. Földszinten lakom és nem teázom.
Mondjuk ez egyértelmű volt már az elején is. A világpolitika ennél sokkal bonyolultabb, folyamatosan változó érdekek és ellenérdekek mentén mozog.
Ahogyan USA sem csak úgy megtámadta Irakot és Afganisztánt anno, stb.
De, akárcsak Észak-Korea és Dél-Korea esetében.

A hittel nehéz vitatkozni.WildBear23 írta: ↑2025.02.15. 17:25 De hát a Te ablakaid is tele vannak géppuska állásokkal, nem?![]()
(Az ukránoknak a NATO miért rohadt strici? Ukrajna szeretne belépni a NATO-ba, nem?)
Esetleg a békés egymás mellett élés nem opció?
Nem kell emberek millióit fegyverben tartani. Illetve most ugye kell, mert ők háborút indítottak.
Ebben az oroszok nagyon proaktívak voltak, mert az általuk indított háborúval ezt érik el.
+1
rendelkezel otthon éles lőfegyverrel, vagy annak hiányában legalább egy konyhakéssel?
képes lennél ezen eszközök alkalmazásával kioltani egy átlag ember életét?
nalátod
egy képesség bármilyen fokú megléte NEM feltételezi a vonatkozó szándék meglétét is
a nato mindenkori vezetői pontosan tudják, hogy sokkal olcsóbb gazdaságilag megnyerni egy háborút, mint fegyverrel --> egyszerűen nem éri meg katonailag kezdeményező félnek lenniük, amíg ekkora gazdasági fölényük van
meg óvatosan ismételten megjegyezném, hogy putyin fordította oroszország közvéleményét a nato ellen
ha nem lenne szembenállás, akkor virágzó üzleti kapcsolatok lennének
Egyetértünk.szöged írta: ↑2025.02.15. 20:01 rendelkezel otthon éles lőfegyverrel, vagy annak hiányában legalább egy konyhakéssel?
képes lennél ezen eszközök alkalmazásával kioltani egy átlag ember életét?
nalátod
egy képesség bármilyen fokú megléte NEM feltételezi a vonatkozó szándék meglétét is
a nato mindenkori vezetői pontosan tudják, hogy sokkal olcsóbb gazdaságilag megnyerni egy háborút, mint fegyverrel --> egyszerűen nem éri meg katonailag kezdeményező félnek lenniük, amíg ekkora gazdasági fölényük van
meg óvatosan ismételten megjegyezném, hogy putyin fordította oroszország közvéleményét a nato ellen
ha nem lenne szembenállás, akkor virágzó üzleti kapcsolatok lennének
Gazdasági téren akarták legyőzni. Azt írtam le hogyan.
A tények engem igazolnak vagy titeket?
Ukrajnában a nyugat csak proxival harcolt.
Pontosan azért, hogy ne legyen atom.
A proxi pedig azért proxi, mert ra nem azonos szabályok vonatkoznak ha őt ütik, mint ha a tagokat.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
A Gyíkember-Bilderberg szövetséget, vitathatatlanul.
Semmi. Ti látjátok jól. Jelenleg Oroszország felosztása van terítéken.
Lehet hogy te hiszel a zsidó összeesküvésben, nekem viszont nem jön be.
Ellenben érdekelne a véleményed arról hogy hogyan ís van az, hogy az USAID egyszerre tolt bele százmilliókat Gázaba és ezzel finanszírozta Hamaszt és fizette az ukrán sajtó 90% at ís.
Miért jó az ukránoknak, ha az amerikaiak kezében van sajtó nyilvanosságuk?
A vezetője Samantha Power nyilatkozta.
"Valójában a USAID hatalmas politikai tőkét teremtett abban a több mint 100 országban, ahol működik, s ahol így valószínűbb volt, hogy amikor az Egyesült Államok kemény kéréseket intéz a vezetőiktől – például küldjenek békefenntartókat egy háborús övezetbe, segítsenek egy amerikai cégnek új piacra jutni, vagy egy bűnözőt adjanak ki az Egyesült Államoknak –, akkor igent mondanak."
Ez ís összeesküvés elmélet?
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
aksurv írta: ↑2025.02.15. 23:00 Lehet hogy te hiszel a zsidó összeesküvésben, nekem viszont nem jön be.
Ellenben érdekelne a véleményed arról hogy hogyan ís van az, hogy az USAID egyszerre tolt bele százmilliókat Gázaba és ezzel finanszírozta Hamaszt és fizette az ukrán sajtó 90% at ís.
Miért jó az ukránoknak, ha az amerikaiak kezében van sajtó nyilvanosságuk?
A vezetője Samantha Power nyilatkozta.
"Valójában a USAID hatalmas politikai tőkét teremtett abban a több mint 100 országban, ahol működik, s ahol így valószínűbb volt, hogy amikor az Egyesült Államok kemény kéréseket intéz a vezetőiktől – például küldjenek békefenntartókat egy háborús övezetbe, segítsenek egy amerikai cégnek új piacra jutni, vagy egy bűnözőt adjanak ki az Egyesült Államoknak –, akkor igent mondanak."
Ez ís összeesküvés elmélet?
Ez a topik fullban a bolond összeesküvés-elméletek és propaganda keveréke, miért ne írhatnék be én is hasonlókat saját kútfőmből?
Miben rosszabb az én sztorim Vlagyimir és Angela románcáról az NDK nudistrandon...?
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Ez sem kizárható. Mr Trump úgy tűnik tényleg helyre fogja tenni a kiborult szaros bodont, amit a béna európaiak képtelenek megoldani. Csak ez a megoldás lehet hogy egy kicsit jaltai lesz, de hát mostanra már csak ez maradt.aksurv írta: ↑2025.02.15. 07:13 +1
A véletlenben viszont nem értek egyet.
Az oroszok nem érdeke. Egyszerűen nincs semmilyen okuk rá.
Az ukránoknak viszont igen, mert a dolgok nagyon nem az ukrán vezetés érdekei szerint alakulnak.
Trump azt békét köti meg, amit meg lehetett volna 2022 ben is kötni, caak éppen keményen megsarcolja még ő is az ukránokat.
Mindezt egy olyan háborúban aminek az első mindenkinek látható lépése egy amerikai külügyi államtitkár helyettes telefonbeszélgetése volt a kijevi amerikai nagykövettel 2014-ben.
azért trumpúrnak a malmára hajtja a vizet az a tény, hogy putyinnak mostanra fogyott el a pénze
(meg az emberanyaga is, aki pénzért hajlandó volt menni a darálóba)
szóval a gazdasági környezet azért mégiscsak erősebb tényező, mint az amcsi elnök személye
mégis jó eséllyel az ő neve fog bekerülni a történelemkönyvekbe
Nem lesznek NATO támaszpontok. A ruszkiiknak ez fő célja. Pedig nagyon akarták kedves szövetségeseink.
Az hogy hány NATO katona dobta fel prakert úgy állítólag hogy soha nem volt Ukrajnában, meg majd pár ev múlva ahogy Szadam nem létező vegyi fegyvereit majd megtudjuk.
+1
Az alelnöke meg nem kicsit tette helyre őket Münchenben.
Én hozzá képest finom voltam.
Vágatlan teljes beszéd ezért ez a link.
Szia,
Te elhiszed, hogy nem lesznek NATO tamaszpontok Svedorszagban es Finnorszagban???
Eddig 2 dolgot ert el Putyin:
-Bekergetett 2 orszagot a NATOba
-Mindenki korberohogi az orosz hadsereget, koztuk a mar leigazottnak tekintett orszagok is, pl. a baltas gyilkosek (akik irtjak is a keresztenyeket, de vegulis a "kulonleges hadmuvelet"-et is reklamoztak vallashaborunak: a kereszteny ukranok elleni iszlam haborukent).
Bel
Csak neve lett a gyereknek. A svédek már a 80 években is Seals katonákat képeztek ki téli hadviselésre. Ezek kvázi tagok, közelebb voltak mindig is NATO hoz mint a volt VSz tagok együtt.bel írta: ↑2025.02.16. 13:33 Szia,
Te elhiszed, hogy nem lesznek NATO tamaszpontok Svedorszagban es Finnorszagban???
Eddig 2 dolgot ert el Putyin:
-Bekergetett 2 orszagot a NATOba
-Mindenki korberohogi az orosz hadsereget, koztuk a mar leigazottnak tekintett orszagok is, pl. a baltas gyilkosek (akik irtjak is a keresztenyeket, de vegulis a "kulonleges hadmuvelet"-et is reklamoztak vallashaborunak: a kereszteny ukranok elleni iszlam haborukent).
Bel
Ukrajnában nem lesznek támaszpontok, és nem szerzik meg Szevasztopolt. Ezek lettek volna hatalmas nyugati hódítások a ruszkikkal szemben.
Az ukrajnai befektetéseknek sem használ, ha nincsen a terület körül NATO körbe pisilés.
A skandi tagság és Ukrajnáé ég és föld különbsége.
Kárpátaljai magyar a donyecki fronton.
https://www.facebook.com/share/v/1EYcxsFbdR/
Búcsúzik.
https://www.facebook.com/share/v/18nr7esvX9/
Búcsúzik.
Él még szerencsére!aksurv írta: ↑2025.02.16. 19:44 Kárpátaljai magyar a donyecki fronton.
Búcsúzik.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Egyébként ezer dologban nagyon nem kedvelem az új amerikai adminisztrációt, de ebben speciel igazuk van.
Mielőtt elájulnának a saját nagyságuktól Európa vezetői, jó hogy valaki emlékezteti őket arra hogy mit is akarnak megvédeni. Főleg akkor, amikor von der Leyen elnök asszonynak német védelmi miniszterként pl a Bundeswehr felszámolása volt a fő küldetése, vagy főnöke Merkel mama, képes volt bezárani az atomerőműveket és helyette kialakítani egy masszív orosz energia függőséget.
Mindent megtettek azért hogy Európa védtelen legyen. Amióta tart a nyílt háború, azóta is csak töketlen tesze-tosza kelletlen segítséget nyújtanak.
Ott van Európa a huszon-akkora ipari kapacitásával, miért nem ontják 2022 óta a gyárak ezertel a lőszert, fegyvert?
Ahogy az ukrán háború előtt is, most is csak a rövidlátó szavazat maximalizáló, népszerűség hajhászó, a jólétből csipetnyit feladni sem akaró hozzáállás megy
Akkor most megérkezik az új sheriff a városba és rendet tesz. Eddig lehetett balfaszkodni, három év volt rá. Nem picsogni kell hogy a fejük felett egyeztetnek Putyinnal.
Megalázó? Az. De ennyit is érdemel ez az európai vezetői garnitúra.
A háborúról beszélt a legkevésbé.TotoHU írta: ↑2025.02.16. 19:59 Egyébként ezer dologban nagyon nem kedvelem az új amerikai adminisztrációt, de ebben speciel igazuk van.
Mielőtt elájulnának a saját nagyságuktól Európa vezetői, jó hogy valaki emlékezteti őket arra hogy mit is akarnak megvédeni. Főleg akkor, amikor von der Leyen elnök asszonynak német védelmi miniszterként pl a Bundeswehr felszámolása volt a fő küldetése, vagy főnöke Merkel mama, képes volt bezárani az atomerőműveket és helyette kialakítani egy masszív orosz energia függőséget.
Mindent megtettek azért hogy Európa védtelen legyen. Amióta tart a nyílt háború, azóta is csak töketlen tesze-tosza kelletlen segítséget nyújtanak.
Ott van Európa a huszon-akkora ipari kapacitásával, miért nem ontják 2022 óta a gyárak ezertel a lőszert, fegyvert?
Ahogy az ukrán háború előtt is, most is csak a rövidlátó szavazat maximalizáló, népszerűség hajhászó, a jólétből csipetnyit feladni sem akaró hozzáállás megy
Akkor most megérkezik az új sheriff a városba és rendet tesz. Eddig lehetett balfaszkodni, három év volt rá. Nem picsogni kell hogy a fejük felett egyeztetnek Putyinnal.
Azokat dolgokat ekézte amiért engem szoktak itt bátran kivagdalni politizálásra hivatkozva. Mintha korrupciózás BMzés nem politizálás lenne. A három T az itt is működik.
Az meg tök mindegy, hogy mennyi fegyvert ad Európa. Ez felörlő háború. Az ukránok mindenképpen elfogytak volna.
Azt hogyan tovább?
Megyünk a Dombaszba videózni, mint Lőcsei Lajos teszi mások háborújában?
Nem én mondom ő mondja hallgasd meg. Magyarként van a ruszkik háborújában.
Véletlenül akadtam a videójára, azóta követem benne van minden háború minden kis emberkéjének mondandója: mit keresek itt kiért harcolok! Névtelen "Hősök"!aksurv írta: ↑2025.02.16. 20:15 A háborúról beszélt a legkevésbé.
Azokat ekézte amiért engem szoktak itt bátran kivagdalni politizálásra hivatkozva. Mintha korrupciózás BMzés nem politizálás lenne. A három T az itt is működik.
Az meg tök mindegy, hogy mennyi fegyvert ad Európa. Ez felörlő háború. Az ukránok mindenképpen elfogytak volna.
Azt hogyan tovább?
Semmit.
És nem hős, hanem áldozat.
mindamellett, hogy egyetértek a hozzászólásod jelentős hányadával, azért ismételten felhívnám a tisztelt mindenki figyelmét arra a tényre, hogy való igaz, hogy a német méregzöldek balfasz energiapolitikája nagyban hozzájárult a fegyveres konfliktus kialakulásához, DE a lenézett európai vezetők mégis megoldották, hogy legyen elég földgáz 2022 telén, pedig ez nyáron még teljességgel megoldhatatlannak tűnt (putyin is halálra fagyó német nyugdíjasokat vízionált)TotoHU írta: ↑2025.02.16. 19:59 Egyébként ezer dologban nagyon nem kedvelem az új amerikai adminisztrációt, de ebben speciel igazuk van.
Annyira jól megoldották a dolgokat hogy még kissámlin a sarokban, sem ülhetnek a béketárgyalásokon. Ahol Európa jövőjéről döntenek.szöged írta: ↑2025.02.16. 21:50 mindamellett, hogy egyetértek a hozzászólásod jelentős hányadával, azért ismételten felhívnám a tisztelt mindenki figyelmét arra a tényre, hogy való igaz, hogy a német méregzöldek balfasz energiapolitikája nagyban hozzájárult a fegyveres konfliktus kialakulásához, DE a lenézett európai vezetők mégis megoldották, hogy legyen elég földgáz 2022 telén, pedig ez nyáron még teljességgel megoldhatatlannak tűnt (putyin is halálra fagyó német nyugdíjasokat vízionált)
De holnap válságtanácskozást tartanak, hogy jár az a kissámli nekik.
Vancenak minden szava igaz volt erről a nagyképű dilentáns társaságrol.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Értem de próbálok a legkevésbé politizálni.aksurv írta: ↑2025.02.16. 20:15 A háborúról beszélt a legkevésbé.
Azokat dolgokat ekézte amiért engem szoktak itt bátran kivagdalni politizálásra hivatkozva. Mintha korrupciózás BMzés nem politizálás lenne. A három T az itt is működik.
Azt hogyan tovább?
Egyszer egy FB csoportban meg találtam jegyezni, hogy talán el kéne gondolkodni azon, hogy az iszonyatosan túltolt woke/BLM/PC dolgok az okozói Trumpnak, és ha nem lenne ilyen kemény az identitásharc, a reakció sem lenne a ennyire szélsőséges.
Perceken belül öten ugrottak a torkomnak, a náci patkány a finomabb jelzők közül való volt. Egy tényleg teljesen kulturált formában közölt véleményre hisztérikus hangulatú virtuális lincselés kezdődött,. azonnal.
És ezek a progresszívek állítólag, meg a demokraták. A jelszavuk: "Ha nem vagy eléggé befogadó, kirekesztünk!"
Na, szerintem az ilyesmire utalhatott Vance.
Ő arra utalt, hogy fejétől büzlik a hal..TotoHU írta: ↑2025.02.16. 23:17 Értem de próbálok a legkevésbé politizálni.
Egyszer egy FB csoportban meg találtam jegyezni, hogy talán el kéne gondolkodni azon, hogy az iszonyatosan túltolt woke/BLM/PC dolgok az okozói Trumpnak, és ha nem lenne ilyen kemény az identitásharc, a reakció sem lenne a ennyire szélsőséges.
Perceken belül öten ugrottak a torkomnak, a náci patkány a finomabb jelzők közül való volt. Egy tényleg teljesen kulturált formában közölt véleményre hisztérikus hangulatú virtuális lincselés kezdődött,. azonnal.
És ezek a progresszívek, állítólag.
Na, szerintem az ilyesmire utalhatott Vance.
Mondj valamit amit jól csináltak az elmúlt 3 évben.
Szankciók, energia, haderő fejlesztés, migráció woke, green deal stb...
A háborúval kapcsolatban pedig azt tették amit demokrata adminisztráció diktált. Miután az megbukott, most meg futkároznak körbe körbe, mint a lefejezett csirke.
Lett nekik szólva, hogy úgy faszság az egész, ahogy van, de hát kik vagyunk mi, ő hozzájuk képest?
Ha nem lenne nettó politika akkor bevágnám Orbán október 31-i beszédjét erről. Tűpontosan megmondta mi lesz. A kisszékben tévedett, mert az se kapunk.
Ráadásul most azt mondta a 2-3 éven belül ha nem lesz komolyan a dolgokhoz nyulva Európaban, akkor game over a teljes EU projektnek.
Erős a gyanúm, hogy most se téved.
ez már megint az a fajta hozzászólás, amire kizárólag úgy lehetne reagálni, hogy az tutira átlépi az ingerküszöbötaksurv írta: ↑2025.02.16. 23:43 Ő arra utalt, hogy fejétől büzlik a hal..
A háborúval kapcsolatban pedig azt tették amit demokrata adminisztráció diktált. Miután az megbukott, most meg futkároznak körbe körbe, mint a lefejezett csirke.
Lett nekik szólva, hogy úgy faszság az egész, ahogy van, de hát kik vagyunk mi, ő hozzájuk képest?
Ha nem lenne nettó politika akkor bevágnám Orbán október 31-i beszédjét erről. Tűpontosan megmondta mi lesz. A kisszékben tévedett, mert az se kapunk.
Ráadásul most azt mondta a 2-3 éven belül ha nem lesz komolyan a dolgokhoz nyulva Európaban, akkor game over a teljes EU projektnek.
te szándékosan hozod kellemetlen helyzetbe a fórumtársaidat, és a modikat?
Hirtelen azt hittem ez a origo v a vadhajtások....aksurv írta: ↑2025.02.16. 23:43 Ő arra utalt, hogy fejétől büzlik a hal..
A háború a politika folytatása más eszközökkel.
Tehát politikusok döntései vezetnek hozzá, alakítják, és jó esetben fejezik be..
Nem tudsz róla úgy beszélni, hogy ne verhessék rád, hogy politizálsz.
A fórum tagjait pedig igazából a tények zavarják, mert sokan személyes morális egzisztenciális kérdésként kezelik a háborút, amiben keményen letették az egyik oldalra garast.
Ha az ukránok lennének nyerőben, akkor boldogan politizálna róla mindenki.
De nincsenek és az ezzel való szembesítés az ami zavarja az embereket, pontosan ugyanúgy mint ahogy az európai vezetőket is zavarta amikor Vance gyakorlatilag ugyanezeket a szemükbe mondta.
Valahogy nem hallom a BMzésre korrupciózásra, gyenge forintozásra banán fillérezésre ugyanezen kritikákat. Pedig az is nettó politizálás.
Bele kell írni a fórum szabályzatba, hogy milyen konkrét politikai hozzáállást várunk el a háború a fegyvertartás és többi dologban a fórum tagjaitól . Akkor egyszerűbbek lesznek a dolgok mindenki számára. Csak akkor ne kezeljük szakmai forumként.
Szerintem meg inkább el kellene kezdeni felnőtt, 40-50 éves emberek szintjén viselkedni, és elfogadni, hogy vannak dolgok amiről mások, merőben máshogy gondolkodnak.
Én például kifejezetten tisztelem, ha valaki a hozzászólásaimat érvekkel cáfolja, ugyanis azzal rajtam segít, mert egy tévedésemet korrigálja Ezért beszélgetünk dolgokról és nem pedig azért hogy egymás egóját fényezzük.
Szerintem hallgasd meg. Ijesztően pontos, ráadásul egy héttel az amerikai választások előtt, amikor még senki nem sejtett semmit.
Örültem volna, ha nincs igaza.
Aztán lehet vadhajtásotni.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Ez már megint erősen bicskanyitogató, de nézzük érvekkel.aksurv írta: ↑2025.02.17. 07:38
Ha az ukránok lennének nyerőben, akkor boldogan politizálna róla mindenki.
De nincsenek és az ezzel való szembesítés az ami zavarja az embereket, pontosan ugyanúgy mint ahogy az európai vezetőket is zavarta amikor Vance gyakorlatilag ugyanezeket a szemükbe mondta.
---
Én például kifejezetten tisztelem, ha valaki a hozzászólásaimat érvekkel cáfolja, ugyanis azzal rajtam segít, mert egy tévedésemet korrigálja
ÉN végignéztem, meghallgattam és szövegesen is elolvastam JD Vance alelnök müncheni beszédét. (Szerintem kiváló beszéd volt, jórészt egyet is értek a benne elhangzottakkal, és ez a fickó sokkal okosabb, mint Trumpúr.)
A lényeg azonban:
LÓFASZ nem volt benne gyakorlatilag Ukrajnáról (1 mondat csupán*), ehelyett pontosan arról szólt, amiket te láthatóan gyűlölsz és tagadsz: KÖZÖS ÉRTÉKEKRŐL, azok megvédelmezéséről.
(Szólásszabadság, demokrácia, biztonság.)
Itt elolvasható, aki nem tud angolul, az guglifordíthatja:
https://www.spectator.co.uk/article/jd- ... om-within/
---
Ennyi volt orosz-ukrán témábana beszédben:
*"But while the Trump administration is very concerned with European security and believes that we can come to a reasonable settlement between Russia and Ukraine – and we also believe that it’s important in the coming years for Europe to step up in a big way to provide for its own defence"
gvass1 írta: ↑2025.02.17. 07:53 Ez már megint erősen bicskanyitogató, de nézzük érvekkel.
ÉN végignéztem, meghallgattam és szövegesen is elolvastam JD Vance alelnök müncheni beszédét. (Szerintem kiváló beszéd volt, jórészt egyet is értek a benne elhangzottakkal, és ez a fickó sokkal okosabb, mint Trumpúr.)
A lényeg azonban:
LÓFASZ nem volt benne gyakorlatilag Ukrajnáról (1 mondat csupán*), ehelyett pontosan arról szólt, amiket te láthatóan gyűlölsz és tagadsz: KÖZÖS ÉRTÉKEKRŐL, azok megvédelmezéséről.
(Szólásszabadság, demokrácia, biztonság.)
Itt elolvasható, aki nem tud angolul, az guglifordíthatja:
https://www.spectator.co.uk/article/jd- ... om-within/
---
Ennyi volt orosz-ukrán témábana beszédben:
*"But while the Trump administration is very concerned with European security and believes that we can come to a reasonable settlement between Russia and Ukraine – and we also believe that it’s important in the coming years for Europe to step up in a big way to provide for its own defence"
Nos azokat a közös értékeket vallom én is, és pontosan az problémám, hogy ezek sérülnek a nagy haboruzhatnékban.
És Vance ugyanis ezt is mondta.
The threat that I worry the most about vis-a-vis Europe is not Russia, it's not China, it's not any other external actor," said Vance. "What I worry about is the threat from within. The retreat of Europe from some of its most fundamental values — values shared with the United States of America."
DW
Majd tételesen fel is sorolta hol sértették meg ezeket az európai vezetők. Volt róluk itt is szó pl. románok aztán az arra pökhendien reagáló eus biztosról, meg még többiről is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aksurv 2025.02.17. 08:12-kor.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
aksurv írta: ↑2025.02.17. 08:09 Nos azokat a közös értékeket vallom én is, és pontosan az problémám, hogy ezek sérülnek a nagy haboruzhatnékban.
És Vance ugyanis ezt is mondta.
The threat that I worry the most about vis-a-vis Europe is not Russia, it's not China, it's not any other external actor," said Vance. "What I worry about is the threat from within. The retreat of Europe from some of its most fundamental values — values shared with the United States of America."
DW
Majd tételesen fel is sorolta hol sértették meg ezeket az európai vezetők. Volt róluk itt is szó pl. románok és az arra pökhendien reagáló eus biztosról meg még többiről is.
Tehát: Vance beszéde NEM az orosz-ukrán háborúról szólt.
Kösz, hogy elismerted.
Pontosan. Egyetértünk, nem arról beszélt.
Mindezt az Európai Müncheni Biztonsági Konferencián aminek Ukrajna lett volt a fő témája lásd UvL beszéde, ami csak arról szólt.
Ez Vance részéről olyan politizálásnak tűnt, nem?
Nem ez a baj, hanem az, hogy ez így, ebben a formában mibe került...szöged írta: ↑2025.02.16. 21:50 mindamellett, hogy egyetértek a hozzászólásod jelentős hányadával, azért ismételten felhívnám a tisztelt mindenki figyelmét arra a tényre, hogy való igaz, hogy a német méregzöldek balfasz energiapolitikája nagyban hozzájárult a fegyveres konfliktus kialakulásához, DE a lenézett európai vezetők mégis megoldották, hogy legyen elég földgáz 2022 telén, pedig ez nyáron még teljességgel megoldhatatlannak tűnt (putyin is halálra fagyó német nyugdíjasokat vízionált)
Amit aksurv ír, abban szigorúan a saját szemszögéből nézve akár még igaza is lehet.
Nade...
Eléggé egyértelmű, és már a leghevesebb tagadóinak se nagyon van mit és hogyan tagadni, hogy erősen változik a klíma. Azt meg meg kellene fogni. Mi volt Trump első dolga anno és most is? Kilépett a Párizsi klímaegyezményből, és nekilátott mindenkit buzdítani, hogy "Fúrjatok...!"
Ezzel szemben ugyan a német öntökönbökés az atomerőművekkel ugyanolyan hiszti eredménye, mint a Brexit, ami nem feltétlenül szolgálja azok érdekeit, akik megszavazták, de a demokrácia már csak így működik.
Ezen kívül viszont az EU államok legalább megpróbálnak valamit tenni a klímacélok elérése érdekében, míg ennek az UISA-ban még csak a szándéka sem látszik, nemhogy az eredménye, és akkor még Kínáról nem is beszéltünk.

Megfelelő nézőpontból ezt persze lehet úgy interpretálni, hogy az EU "balekok" vagy "pancserek" gyülekezete.
A klíma változik ahogy eddig mindig tettte lévén dinamikus rendszer.AndyA írta: ↑2025.02.17. 11:00 Amit aksurv ír, abban szigorúan a saját szemszögéből nézve akár még igaza is lehet.
Nade...
Eléggé egyértelmű, és már a leghevesebb tagadóinak se nagyon van mit és hogyan tagadni, hogy erősen változik a klíma. Azt meg meg kellene fogni. Mi volt Trump első dolga anno és most is? Kilépett a Párizsi klímaegyezményből, és nekilátott mindenkit buzdítani, hogy "Fúrjatok...!"
Ezzel szemben ugyan a német öntökönbökés az atomerőművekkel ugyanolyan hiszti eredménye, mint a Brexit, ami nem feltétlenül szolgálja azok érdekeit, akik megszavazták, de a demokrácia már csak így működik.
Ezen kívül viszont az EU államok legalább megpróbálnak valamit tenni a klímacélok elérése érdekében, míg ennek az UISA-ban még csak a szándéka sem látszik, nemhogy az eredménye, és akkor még Kínáról nem is beszéltünk.
Megfelelő nézőpontból ezt persze lehet úgy interpretálni, hogy az EU "balekok" vagy "pancserek" gyülekezete.
Ami kérdés hogy ebben mekkora része van az emberi tevékenységnek vagy többségében inkább természetes folyamat.
Trump pedig annyit mondott, hogy egy agyonvert gazdasággal esélye sincsen annak, hogy a nyugati társadalmak alkalmazkodni tudjanak a változásokhoz.
Főleg úgy hogy nyugaton kívül mindenki más tesz rá.
Ha ezt végig olvasod akkor látni fogod, hogy csak az ismert történelemben hany volt.
Gyakorlatilag nem volt olyan jelentős társadalmi változás vagy birodalmak bukása amiben a klímaváltozásnak nem volt szerepe.
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Kl%C3%A ... C3%A9nelem
Szia,AndyA írta: ↑2025.02.17. 11:00 Ezzel szemben ugyan a német öntökönbökés az atomerőművekkel ugyanolyan hiszti eredménye, mint a Brexit, ami nem feltétlenül szolgálja azok érdekeit, akik megszavazták, de a demokrácia már csak így működik.
Ezen kívül viszont az EU államok legalább megpróbálnak valamit tenni a klímacélok elérése érdekében, míg ennek az UISA-ban még csak a szándéka sem látszik, nemhogy az eredménye, és akkor még Kínáról nem is beszéltünk.![]()
Sokat gondolkodtam azon, hogy vajon a nemet politikusok teljesen hulyek, amiert atomeromu helyett szeneromuvet hasznalnak?
Most arra hajlok, hogy nem: Nemetorszag eszakon van, nekik elony a globalis felmelegedes, nekik ezek a klimaceljaik.
Bel
erősen ellent kell, h monnyak
a németeket fűti az atlanti áramlat
ha az összeomlik, az nekik rossz lesz
ellentétben a zoroszokkal
nekik jó lesz a globális felmelegedés
(meg grönland is kizöldülhet)
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
A szíriai polgárháború kiváltó okát között is ott voltak a 2010 előtti sorozatos, 100+ éve legsúlyosabb aszályok amik hazavágták a mezőgazdaságot. Szagértők szerint ezek is a klímaváltozás számlájára írhatók.
A menekülthullámot utána meg egész Európa nyögte.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Igaz? Nem igaz? Csak egy blöff? Vagy egyike Trump csapongó, őrült ötleteinek, lásd Gázai övezet ingatlan fejlesztése, Grönland, vagy Kanada? Esetleg az a stratégia hogy a legutolsó pillanatig senki se tudjon kiigazodni rajta?
A Telegraph cikke egy komplett amerikai gyarmatosítási tervet ír le.
"Donald Trump 500 milliárd dolláros (400 milliárd GBP) „visszafizetésre” vonatkozó követelése Ukrajnától](https://www.telegraph.co.uk/world-news/ ... n-one-day/) messze túlmutat az ország kritikus ásványai feletti amerikai ellenőrzésén. A kikötőktől és az infrastruktúrától az olajon és a gázig, valamint az ország nagyobb erőforrás-bázisáig mindenre kiterjed.
A Volodimir Zelenszkij irodájában egy hete landolt szerződés feltételei Ukrajna amerikai gazdasági gyarmatosítását jelentik, jogilag örökre. Ez olyan jóvátételi terhet jelent, amelyet nem lehet elérni. A dokumentum megdöbbenést és pánikot keltett Kijevben.
A Telegraph megszerezte a „Privileged & Confidential” feliratú és 2025. február 7-i keltezésű, döntés előtti szerződés tervezetét. Ez kimondja, hogy az Egyesült Államoknak és Ukrajnának közös befektetési alapot kell létrehoznia annak biztosítására, hogy „a konfliktus ellenséges felei ne részesüljenek Ukrajna újjáépítéséből”.
A megállapodás kiterjed az „Ukrajna erőforrásaihoz kapcsolódó gazdasági értékre”, ideértve az „ásványi erőforrásokat, olaj- és gázkészleteket, kikötőket, egyéb infrastruktúrát (a megállapodás szerint)”, így nem világos, hogy mi mást is magában foglalhat. „Erre a megállapodásra a New York-i jog az irányadó, a kollíziós elvek figyelmen kívül hagyása nélkül” – áll a közleményben.
Az USA az Ukrajnának az erőforrások kitermeléséből származó visszatérő bevételeinek 50 százalékát, valamint a „harmadik feleknek kiadott összes új engedély” pénzügyi értékének 50 százalékát veszi fel az erőforrások jövőbeni pénzzé tételére. Lesz „zálogjog az ilyen bevételekre” az Egyesült Államok javára. „Ez a záradék azt jelenti, hogy „először fizess nekünk, aztán etesd meg a gyerekeidet” – mondta egy, a tárgyalásokhoz közel álló forrás.
Kimondja, hogy „minden jövőbeli engedély esetében az Egyesült Államoknak elővásárlási joga lesz az exportálható ásványok vásárlásakor”. Washington szuverén mentességgel fog rendelkezni, és szinte teljes ellenőrzést szerez Ukrajna áru- és erőforrás-gazdasága felett. Az alapnak „kizárólagos joga van meghatározni valamennyi jövőbeli engedély és projekt módszerét, kiválasztási kritériumait, feltételeit”. És így tovább, ebben a szellemben. Úgy tűnik, hogy magánjogászok írták, nem az Egyesült Államok külügyminisztériumai vagy kereskedelmi minisztériumai.
Ha ezt a tervezetet elfogadnák, Trump követelései az ukrán GDP-ből magasabb részesedést jelentenének, mint a Versailles-i Szerződésben Németországra kirótt jóvátételek,"
Linkek:
https://www.telegraph.co.uk/business/20 ... anglehold/
https://newsukraine.rbc.ua/news/trump-s ... 41055.html
https://www.rawstory.com/trump-ukraine-2671169386/
"Donald Trump 500 milliárd dolláros (400 milliárd GBP) „visszafizetésre” vonatkozó követelése Ukrajnától](https://www.telegraph.co.uk/world-news/ ... n-one-day/) messze túlmutat az ország kritikus ásványai feletti amerikai ellenőrzésén. A kikötőktől és az infrastruktúrától az olajon és a gázig, valamint az ország nagyobb erőforrás-bázisáig mindenre kiterjed.
A Volodimir Zelenszkij irodájában egy hete landolt szerződés feltételei Ukrajna amerikai gazdasági gyarmatosítását jelentik, jogilag örökre. Ez olyan jóvátételi terhet jelent, amelyet nem lehet elérni. A dokumentum megdöbbenést és pánikot keltett Kijevben.
A Telegraph megszerezte a „Privileged & Confidential” feliratú és 2025. február 7-i keltezésű, döntés előtti szerződés tervezetét. Ez kimondja, hogy az Egyesült Államoknak és Ukrajnának közös befektetési alapot kell létrehoznia annak biztosítására, hogy „a konfliktus ellenséges felei ne részesüljenek Ukrajna újjáépítéséből”.
A megállapodás kiterjed az „Ukrajna erőforrásaihoz kapcsolódó gazdasági értékre”, ideértve az „ásványi erőforrásokat, olaj- és gázkészleteket, kikötőket, egyéb infrastruktúrát (a megállapodás szerint)”, így nem világos, hogy mi mást is magában foglalhat. „Erre a megállapodásra a New York-i jog az irányadó, a kollíziós elvek figyelmen kívül hagyása nélkül” – áll a közleményben.
Az USA az Ukrajnának az erőforrások kitermeléséből származó visszatérő bevételeinek 50 százalékát, valamint a „harmadik feleknek kiadott összes új engedély” pénzügyi értékének 50 százalékát veszi fel az erőforrások jövőbeni pénzzé tételére. Lesz „zálogjog az ilyen bevételekre” az Egyesült Államok javára. „Ez a záradék azt jelenti, hogy „először fizess nekünk, aztán etesd meg a gyerekeidet” – mondta egy, a tárgyalásokhoz közel álló forrás.
Kimondja, hogy „minden jövőbeli engedély esetében az Egyesült Államoknak elővásárlási joga lesz az exportálható ásványok vásárlásakor”. Washington szuverén mentességgel fog rendelkezni, és szinte teljes ellenőrzést szerez Ukrajna áru- és erőforrás-gazdasága felett. Az alapnak „kizárólagos joga van meghatározni valamennyi jövőbeli engedély és projekt módszerét, kiválasztási kritériumait, feltételeit”. És így tovább, ebben a szellemben. Úgy tűnik, hogy magánjogászok írták, nem az Egyesült Államok külügyminisztériumai vagy kereskedelmi minisztériumai.
Ha ezt a tervezetet elfogadnák, Trump követelései az ukrán GDP-ből magasabb részesedést jelentenének, mint a Versailles-i Szerződésben Németországra kirótt jóvátételek,"
Linkek:
Nos valami ilyesmit mondogatok 3 éve. Szimpla gyarmati háború. A briteknek is csak az baja hogy kimaradnak, pedig rengeteg pénzt tettek bele.TotoHU írta: ↑2025.02.18. 02:56 Igaz? Nem igaz? Csak egy blöff? Vagy egyike Trump csapongó, őrült ötleteinek, lásd Gázai övezet ingatlan fejlesztése, Grönland, vagy Kanada? Esetleg az a stratégia hogy a legutolsó pillanatig senki se tudjon kiigazodni rajta?
Linkek:
Trump csak lepapirozza azt, amit a amit 90es években elkezdtek, majd Maidannal konkretizáltak az amerikaiak.
Vajon miért volt benne Biden fia a Burizmában? Miért van benne Petraus meg fél CIA vezetés a legnagyobb ukrán titán cég vezetésében? Ez All American üzlet és geopolitikai döntés volt.
Ráadásul Európa is ugyanilyen teljes függésbe került a az eurázsiai kapcsolatok elvesztése miatt.
Még csak nem is szolhatunk, mert nyíltan beszéltek róla, lásd a számtalan általam linkelt forrást.
Közben meg a VISA es MasterCard visszatér Oroszországba.
Mi is lett a sokat emlegetett értékekkel?
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Nekem egyelőre ez a 3 napos szabály alá esik. Bombasztikus hír - vegyük tudomásul hogy itt van, de fogadjuk kételkedéssel. És nézzük meg mi történik, megerősíti-e valaki vagy sem, manipuláció ne adj' isten fake news, vagy sem? Egyelőre egyetlen újságban jelent meg, mondjuk az az egy pont az Egyesült Királyság egyik legrégebbi minőségi napilapja. Nem jellemző hogy elsőként kapják be a fakenews horgot.aksurv írta: ↑2025.02.18. 09:48 Nos valami ilyesmit mondogatok 3 éve. Szimpla gyarmati háború. A briteknek is csak az baja hogy kimaradnak, pedig rengeteg pénzt tettek bele.
Trump csak lepapirozza azt, amit a amit 90es években elkezdtek, majd Maidannal konkretizáltak az amerikaiak.
Vajon miért volt benne Biden fia a Burizmában? Miért van benne Petraus meg fél CIA vezetés a legnagyobb ukrán titán cég vezetésében? Ez All American üzlet és geopolitikai döntés volt.
Ráadásul Európa is ugyanilyen teljes függésbe került a az eurázsiai kapcsolatok elvesztése miatt.
Még csak nem is szolhatunk, mert nyíltan beszéltek róla, lásd a számtalan általam linkelt forrást.
Közben meg a VISA es MasterCard visszatér Oroszországba.
Mi is lett a sokat emlegetett értékekkel?
Nem hiszem.TotoHU írta: ↑2025.02.18. 10:00 Nekem egyelőre ez a 3 napos szabály alá esik. Bombasztikus hír - vegyük tudomásul hogy itt van, de fogadjuk kételkedéssel. És nézzük meg mi történik, megerősíti-e valaki vagy sem, manipuláció ne adj' isten fake news, vagy sem? Egyelőre egyetlen újságban jelent meg, mondjuk az az egy pont az Egyesült Királyság egyik legrégebbi minőségi napilapja. Nem jellemző hogy elsőként kapják be a fakenews horgot.
Ha így lenne akkor nem lettek volna az azt megelőző lépések. A puccs a komplett ukrán sajtót fizetése, a Nép Elnöke kampány stb. Tiszta afrikai metódus.
Az ukrán gazdaság kizsakmanyolasa se új lasd a cég felvásárlások földdügyletek . A Naftogaz megszerzeseről is hallottam már kb. 1 hete.
Az ukrán GDP 10 %a.
Plusz ha megszerzik a NS2 romjait is hozzá akkor gyakorlatilag a kezükben lesz Európa teljes energia ellátása.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Ez most megint egy kibaszott LUFI, amit kipukkasztanék.
_Komplett_ ukrán sajtót az USA fizette volna? Biztosan NEM, hiszen nyilvánvalóan egy másik, igen jelentős részét meg az oroszok pénzelték.
De kettő együtt sem komplett (100%) hiszen voltak/vannak helyi oligarchák sajtótermékek mögött és persze akár helyi önkormányzatok is.
Tehát nem beszéltél volna hülyeséget, ha finomabban fogalmazol: "az ukrán sajtó egy jelentős része amerikai segílykéből működik", de mivel nem ezt írtad, hülyeséget beszéltél.
Bocs.