Poresz írta: ↑2025.02.12. 07:34
Az alig használható hülyeség, amivel a németek kb. ezer katonájukat elvonták értelmesebb feladatoktól.
Létezett akkor más olyan fegyverrendszer, amivel időjárástól, év- és napszaktól függetlenül lehetett volna értelmezhető pontossággal ilyen távolságban lévő célokat támadni? Szerintem nem.
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
G.D írta: ↑2025.02.12. 09:12
Létezett akkor más olyan fegyverrendszer, amivel időjárástól, év- és napszaktól függetlenül lehetett volna értelmezhető pontossággal ilyen távolságban lévő célokat támadni? Szerintem nem.
Hányszor használták a háború során és mire? Lehetett volna máshogy és jobban?
Poresz írta: ↑2025.02.12. 09:26
Hányszor használták a háború során és mire? Lehetett volna máshogy és jobban?
Másfélszer, ha jól tudom. Szevasztopol ostrománál biztosan, ill. a varsói felkelés leverésekor állítólag (vagy a Dorát).
Lehetett volna helyette a K5 vasúti löveget fejleszteni, ha már ehhez a koncepcióhoz ragaszkodtak, ami sokkal mozgékonyabb volt, valamivel pontosabb is, a hatótávolsága pedig sokkal nagyobb volt. Még az alap lövedékkel is ellátott 60 km-re, a rakéta póthajtásúakkal meg akár 150-re.
Poresz írta: ↑2025.02.12. 07:34
Az alig használható hülyeség, amivel a németek kb. ezer katonájukat elvonták értelmesebb feladatoktól.
Gugli szerint inkább közel 4 ezer ember kellett az üzemeltetéséhez (és kérdés, mennyi kellett még a légvédelemhez pl, vagy ebben az már benne volt), de jah. Egyike volt a teljes tévutaknak, de hát a kefebajszosnak az ilyen megalomán baromságokra állt fel, lásd "Maus" tank.
Az alábi cikk szerint Szevasztopolnál ténylegesen bevetették, de kilőttek vele 48 lövedéket a városra - ez semmi olyan, amit a hagyományos tüzérség vagy a légierő nem tudott volna megoldani.
A Luftwaffe-nak nem volt olyan gépe, ami képes lett volna 4 tonnás bombát ledobni.
Persze, nagy valószínűséggel nem is lett volna szükség rá (ott és akkor legalábbis)...
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
G.D írta: ↑2025.02.12. 11:04
A Luftwaffe-nak nem volt olyan gépe, ami képes lett volna 4 tonnás bombát ledobni.
Persze, nagy valószínűséggel nem is lett volna szükség rá (ott és akkor legalábbis)...
Akkor mexorták volna 80 db SC2500 2,5 tonnás légibombával, és kábé ugyanott vannak. (gugliztam )
TotoHU írta: ↑2025.02.12. 10:30
Gugli szerint inkább közel 4 ezer ember kellett az üzemeltetéséhez (és kérdés, mennyi kellett még a légvédelemhez pl, vagy ebben az már benne volt), de jah. Egyike volt a teljes tévutaknak, de hát a kefebajszosnak az ilyen megalomán baromságokra állt fel, lásd "Maus" tank.
Az alábi cikk szerint Szevasztopolnál ténylegesen bevetették, de kilőttek vele 48 lövedéket a városra - ez semmi olyan, amit a hagyományos tüzérség vagy a légierő nem tudott volna megoldani.