???
Dinamikus/szituacios loveszet
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
-
- Fórumtag
Re: Dinamikus/szituacios loveszet
- Csatolmányok
-
- B_sOzzUKsRrAGQTgSNmDdUG0P4bUyHHOxSjRSVz3UN0.jpg (65.93 KiB) Megtekintve 9140 alkalommal
Sziasztok,
Koszi a valaszokat, akkor ez el lett dontve.
Bel
Koszi a valaszokat, akkor ez el lett dontve.

Bel
Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.11.25. 21:36 Mivel lárpúrlár verseny lesz, én is a 700-as értékre szavaznék, kalibertől és lövedéksúlytól függetlenül.
A 2025-ös IDPA EB úgy hallottam, h Lengyelországban lesz.
1. Tényleg ott lesz?
2. Van már dátum?
Köszi!
1. Tényleg ott lesz?
2. Van már dátum?
Köszi!
Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
Tök izgalmas! A magnum és többi is.
Dátummal hogy állunk? Van elképzelés, hogy kb mikor(ra kell vennem Walther PPK-t)?

"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
Nem muzsikál valami fényesen a Sas...

-
- Fórumtag
Na jó, de az MCM, ha rendes lőszert teszel bele, nincs olyan, hogy nem tölt újra...Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.11.27. 13:56 Na ja, balf*szkodni MCM-mel is tudok, ahhoz nem kell a Deagle...
Van hozzá tokod?
-
- Fórumtag
A peremgyújtásost is rántani kell? Nem kézből indulsz?
Az MCM-en viszonylag kevés biztosító van.
Bel mondja meg a frankót.Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.11.27. 20:44 A peremgyújtásost is rántani kell? Nem kézből indulsz?
De eddig megoldottuk, tokot lehet csinálni, és kiskal cső alul indul. Illetve terjednek a nagykal pisztolyok kiskal változatai, pl Glock 44, 22-és PPQ és hasonlók ahol ez eleve nem gond
MCM-el tokbol csakis cso alol.Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.11.27. 20:44 A peremgyújtásost is rántani kell? Nem kézből indulsz?
Tokmányos Lomposzaurusz
Még szánakasztó sem mindegyiken.Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.11.27. 20:44 A peremgyújtásost is rántani kell? Nem kézből indulsz?
Ööö. Ez hogy jön ide? Miért is kéne szánakasztó?

Interjú Dr. Fábián Lajossal, az MDLSZ elnökével (a másodikat még nem hallgattam meg):
https://slager-fm.simplecast.com/episod ... ajoskaroly
https://slager-fm.simplecast.com/episod ... ajoskaroly
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
- montecarlo
- Fórumtag
Szia,montecarlo írta: ↑2024.12.05. 21:01 Szia Bel,
lámpás verseny várható még év elején? Január végén látom volt egy 2024-ben.
70% januar 25.
Bel
- montecarlo
- Fórumtag
Sziasztok,
Van meg boven hely a jovo heti (dec 14) lampas sas versenyre.
Tudom, hogy sajnos munkanap a szombat, de 17 orakor kezdunk.
Bel
Van meg boven hely a jovo heti (dec 14) lampas sas versenyre.
Tudom, hogy sajnos munkanap a szombat, de 17 orakor kezdunk.
Bel
- WildBear23
- Veterán
Köszönjük Belnek a Lámpás-SAS verseny megszervezését, és a bíróknak a munkájukat!
The village takes it al - a falu (pálya) mindent visz..
The village takes it al - a falu (pálya) mindent visz..

*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
- WildBear23
- Veterán
...all..
Szia,WildBear23 írta: ↑2024.12.14. 21:57 Köszönjük Belnek a Lámpás-SAS verseny megszervezését, és a bíróknak a munkájukat!
20241214_215319.jpg
Szivesen!
De a legnagyobb erdem Kerie, aki felepitette a falut.
ui. lampas versenyrol nem tudok jo videot kesziteni, ezert itt egy korabbi SAS versenyen keszitett video a faluban.
Bel
Ezzel a fegyverrel - Derya N100 - van valakinek konkrét tapasztalata?
https://www.egun.de/market/item.php?id=19702254
Köszi
Köszi
https://xdm.hu/derya_n-100_bullpup_2_374 ezzel volt 14 lövés erejéigPetya357 írta: ↑2024.12.27. 15:59 Ezzel a fegyverrel - Derya N100 - van valakinek konkrét tapasztalata?
Köszi
32 gr loszerrel muxik
Sziasztok,
Mar lehet regisztralni ezekre a SAS versenyekre:
01.25. SAS lampas verseny Esztergom
03.08. SAS MiniMagnum verseny Gyal
05.10. SAS medic verseny Esztergom
Bel
Bel
- montecarlo
- Fórumtag
Szia Bel,
a MiniMagnum verseny valamiért nem látszik a listában, ha csak simán megnyitom a belse.hu-t. A linkről nyílik, amit megosztottál..
a MiniMagnum verseny valamiért nem látszik a listában, ha csak simán megnyitom a belse.hu-t. A linkről nyílik, amit megosztottál..
bel írta: ↑2025.01.04. 21:04 Sziasztok,
Bel
Szia,montecarlo írta: ↑2025.01.04. 21:14 Szia Bel,
Nem lehet, hogy csak ujra kellene toltened az oldalt a bongeszodben?
Bel
- montecarlo
- Fórumtag
"Aki meg nem lott SAS versenyen lampaval (es nem vegezte el Bakonyi Andris lampakezelo tanfolyamat), azok az 1. palyan kezdjenek, mert az a legkonnyebb." (Esztergomi Spartacus 2025.01.25. SAS verseny regisztráció) → Jelzem, hogy részemről erre vagy hasonlóra van igény.
- WildBear23
- Veterán
Köszönjük a szervezőknek a szervezést, a bíróknak a bírózást!Poresz írta: ↑2025.01.26. 12:41 "Aki meg nem lott SAS versenyen lampaval (es nem vegezte el Bakonyi Andris lampakezelo tanfolyamat), azok az 1. palyan kezdjenek, mert az a legkonnyebb." (Esztergomi Spartacus 2025.01.25. SAS verseny regisztráció) → Jelzem, hogy részemről erre vagy hasonlóra van igény.
Ismét egy tanulságos, és jó hangulatú verseny volt.

- montecarlo
- Fórumtag
Szuper volt a tegnapi lámpás verseny, köszönöm!
Izgalmas, érdekes, ajánlom mindenkinek, legközelebb decemberben.
bel írta: ↑2025.01.04. 21:04 Sziasztok,
Bel
WildBear23 írta: ↑2025.01.26. 13:27 Köszönjük a szervezőknek a szervezést, a bíróknak a bírózást!
Ismét egy tanulságos, és jó hangulatú verseny volt.![]()
Sziasztok,montecarlo írta: ↑2025.01.26. 13:42 Szuper volt a tegnapi lámpás verseny, köszönöm!
Orulok, hogy tetszett!
Bel
Csatlakozom az előttem szólókhoz.
A falu, 270+ fokos biztonsági szöggel (ami a lövő előrehaladtával folyamatosan változik, úgyhogy a pálya teljes egészét nézve talán már kiadja a teljes 360 fokot?), és az oda épített pályák igen kreatív módon mutatják be, mennyire más úgy hajtani végre feladatokat, hogy a cél szinte bárhol lehet.
A lámpa és a sötét pedig mindig plusz alázatot adnak - sötétben minden nehezebb, a célkeresés-azonosítás, a pontos lövés, az újratöltés - minden más, es sokkal komolyabb kihívást jelent.
Az eredmények közzététele mikorra várható?
Szia,Petya357 írta: ↑2025.01.27. 13:40 Csatlakozom az előttem szólókhoz.
A falu, 270+ fokos biztonsági szöggel (ami a lövő előrehaladtával folyamatosan változik, úgyhogy a pálya teljes egészét nézve talán már kiadja a teljes 360 fokot?), és az oda épített pályák igen kreatív módon mutatják be, mennyire más úgy hajtani végre feladatokat, hogy a cél szinte bárhol lehet.
A lámpa és a sötét pedig mindig plusz alázatot adnak - sötétben minden nehezebb, a célkeresés-azonosítás, a pontos lövés, az újratöltés - minden más, es sokkal komolyabb kihívást jelent.
Az eredmények közzététele mikorra várható?
Orulok, hogy neked is tetszett!
Eredmenyek: szerintem az ismeretlenes versenyekre kulonosen igaz, hogy nem az eredmeny a fontos, hanem az, hogy mindenki tanuljon es fejlodjon a mellett, hogy jol erzi magat, de mar kint van az eredmeny.
Csendben hozzateszem, hogy a faluban szerintem nem idealis a mostani pontozas, 60 masodperc buntetes realisabb lenne szerintem a fedezekhasznalati hibakert (azok kedveert, akik nem voltak ott: szerintem a palya legjobb vegrehajtasanal a mert ido 240 masodperc volt, mert Pisti csak 2 cel ele gyalogolt ki, ez szerintem jobb vegrehajtas, mint aki best time 158 masodperc alatt meglotte,de kozben 4 cel ele gyalogolt ki).
Bel
+1bel írta: ↑2025.01.27. 13:53 Szia,
Orulok, hogy neked is tetszett!
Eredmenyek: szerintem az ismeretlenes versenyekre kulonosen igaz, hogy nem az eredmeny a fontos, hanem az, hogy mindenki tanuljon es fejlodjon a mellett, hogy jol erzi magat, de mar kint van az eredmeny.
Csendben hozzateszem, hogy a faluban szerintem nem idealis a mostani pontozas, 60 masodperc buntetes realisabb lenne szerintem a fedezekhasznalati hibakert (azok kedveert, akik nem voltak ott: szerintem a palya legjobb vegrehajtasanal a mert ido 240 masodperc volt, mert Pisti csak 2 cel ele gyalogolt ki, ez szerintem jobb vegrehajtas, mint aki best time 158 masodperc alatt meglotte,de kozben 4 cel ele gyalogolt ki).
Bel
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
Visszajelzés: mind versenyzőként, mind bíróként nagyon nehéz volt figyelni és észben tartani, hogy a 2. pályán a tucatnyi kb. azonos méretű, kerek, fehér fémcélokat, amik nem dőltek el vagy estek le eltalálták-e. (Értem, hogy miért kellett így, de…) Persze, pengett, de én azon gondolkodtam, hogy az előzőt hallom, vagy az éppen meglőttet. Esetleg láttam, hogy remeg egy picit. Nem voltam egyedül ezzel.
A falu pedig király volt! Karrierem eddigi kedvenc pályája.

- montecarlo
- Fórumtag
MiniMagnum - tok?
Szia Bel,
MiniMagnum-verseny kapcsán felmerült korábban, hogy tokból rántva kell-e majd indulni. Azért jött elő, mert többeknek nincs rendszeresítve tok a kéziágyujukhoz
https://www.belse.hu/reg/reg250308.php
MiniMagnum-verseny kapcsán felmerült korábban, hogy tokból rántva kell-e majd indulni. Azért jött elő, mert többeknek nincs rendszeresítve tok a kéziágyujukhoz

Re: MiniMagnum - tok?
Szia,montecarlo írta: ↑2025.02.07. 23:42 Szia Bel,
Mivel mar ketten is jeleztetek ezt problemakent: NEM kell tokbol indulni a Mini/Magnum fegyverekkel.
Bel
- montecarlo
- Fórumtag
MSSZ nagykal puska "extrém" steel:
https://hunshooting.hu/competition/89
Valamint ajánlom figyelmetekbe az alábbi oldalakat is:Fortitu írta: ↑2025.02.10. 16:16 MSSZ nagykal puska "extrém" steel:
https://szituacios.hu/
https://szivar.gyorisas.hu/
A hétvégén más közös projektek miatt (hamarosan posztolom, feldolgozás alatt) Fortitu fórumtárssal a Markói lőtéren “így jött ki” jelleggel félig tudatosan odakeveredtünk egy IDPA edzésre. Kató “Petya” Peti tartotta (ezt nem tutam előre, csak hogy “lesz valami edzés”) és bitang jó volt. A program szempontjából semmi extra - az alapok + pár ügyes trükk - de azok nagyon igényesen, és jól előadva. Ezért nem hogy a tervezetthez képest 2 órával hamarabb érkezni (hogy a tréning is beleférjen) , hanem direkt miatta odaautózni is érdemes lett volna.
Nem is tudtam, hogy civileket is oktat, de állítólag mostantól lesz ilyen havonta. A fővárosból kicsit kiesik, de ha valaki a környéken lakik és szeretne rendesen megtanulni dinamikusat lőni pisztollyal - határozottan ajánlom! Kató Peti nem csak jól lő (ezt eddig is tudtam) hanem remek oktató is . Fülig ért a szájuk, és tudott újat mondani kezdőnek, nemkezdőnek egyaránt. Nem is volt drága. Részemről egy lájk!
Nem kapok részesedést
sőt még csak nem is kert rá hogy reklámozzam - de hát azt is meg szoktam írni, ha valami sz.r volt, ne menjetek oda, meg azt is, ha jó. Ez JÓ VOLT.
(A többi program is jó volt - beszámoló coming soon…)
Nem is tudtam, hogy civileket is oktat, de állítólag mostantól lesz ilyen havonta. A fővárosból kicsit kiesik, de ha valaki a környéken lakik és szeretne rendesen megtanulni dinamikusat lőni pisztollyal - határozottan ajánlom! Kató Peti nem csak jól lő (ezt eddig is tudtam) hanem remek oktató is . Fülig ért a szájuk, és tudott újat mondani kezdőnek, nemkezdőnek egyaránt. Nem is volt drága. Részemről egy lájk!
Nem kapok részesedést

rákerestemPetya357 írta: ↑2025.02.16. 17:58 A hétvégén más közös projektek miatt (hamarosan posztolom, feldolgozás alatt) Fortitu fórumtárssal a Markói lőtéren “így jött ki” jelleggel félig tudatosan odakeveredtünk egy IDPA edzésre. Kató “Petya” Peti tartotta (ezt nem tutam előre, csak hogy “lesz valami edzés”) és bitang jó volt. A program szempontjából semmi extra - az alapok + pár ügyes trükk - de azok nagyon igényesen, és jól előadva. Ezért nem hogy a tervezetthez képest 2 órával hamarabb érkezni (hogy a tréning is beleférjen) , hanem direkt miatta odaautózni is érdemes lett volna.
Nem kapok részesedéstsőt még csak nem is kert rá hogy reklámozzam - de hát azt is meg szoktam írni, ha valami sz.r volt, ne menjetek oda, meg azt is, ha jó. Ez JÓ VOLT.

Hát, akkor jól tanult meg

14 éve ???
Ez sem most volt.
... mire nem.képes a youtube.
Ez sem most volt.

... mire nem.képes a youtube.

Szia,
Ez volt az a januari verseny, ahol P. Tomi olyan palyat tervezett, aminek a briefingje ugy indult, hogy a Margitszigeten terdel elotted a baratnod, amikor fegyverrel radtamad az apja es a batyja.

Masfel honappal kesobb meg a rendorsegi lokikepzo tanfolyamon oktattam IDPA-t.

Bel
- WildBear23
- Veterán
Milyen romantikus, hogy a lány kéri meg a fiú kezét!
Valentín nap. Love is in the air!

Nem szabad igent mondani: ez egy balhés család!
Ez egy hosszú, 1 órás, ellenben érdekes videó az idei sörétes IPSC EBről, amit idehaza, Buzsákon rendeznek.
450 versenyző, 35 országból (ha jöhetnének ar oroszok, és az ukránok korlátozások nélkül, akkor még +150 lenne)
24 pálya: 20 sörét, 2 buckshot, 2 slug.
3 nap prematch, 4 nap a verseny , napi 6 pálya: 1 hosszú, 2 közepes, 3 rövid
Drága. A fegyver is nagyon rúg - négyszázszor…
1 hét szabadság.
Ki az a hülye aki erre elmegy? Még szerencse, hogy legalább gyerekeket nem engednek egy ilyen helyre…
450 versenyző, 35 országból (ha jöhetnének ar oroszok, és az ukránok korlátozások nélkül, akkor még +150 lenne)
1 hét szabadság.
Ki az a hülye aki erre elmegy? Még szerencse, hogy legalább gyerekeket nem engednek egy ilyen helyre…
ez biztos ?Petya357 írta: ↑2025.02.20. 00:05 Ez egy hosszú, 1 órás, ellenben érdekes videó az idei sörétes IPSC EBről, amit idehaza, Buzsákon rendeznek.
1 hét szabadság.

Engednek, engednek. Hülyét is, gyereket is , minden bizonnyal hülyegyereket is

- montecarlo
- Fórumtag
Re: MiniMagnum SAS
Hajrá! Jó lesz! Azért ez is egy mérföldkő, nem?montecarlo írta: ↑2025.03.05. 23:33 Ez igen! Most már én sem MAGumiNUMMAL, hanem Magnummal érkezem
20250305_232207.jpg
A lőszer/fegyver kombót krotóztad? Nehogy meglepetés legyen belőle.

Gyorstöltőd van hozzá? Ha kell - tudok adni kölcsön, K tokméret, ugye?
Még a sima 357 Magnum is nehezen beszerezhető, nemhogy olyan, amiben könnyebb a lövedék... Olyat szinte csak házilag tölteni lehet.Petya357 írta: ↑2025.03.06. 07:15 Hajrá! Jó lesz! Azért ez is egy mérföldkő, nem?
A lőszer/fegyver kombót krotóztad? Nehogy meglepetés legyen belőle.Sokan vannak úgy, hogy “gyári lőszer, biztosan meglesz” - aztán vagy igen, vagy nem. Ha nincs lehetőséged előre kimerni a löszert - javaslom a könnyű, gyors .357 Magrumokat. Pl 115-125 graines gyors lőszerek nagyobb eséllyel tudják majd a versenykiírásban szereplő 700 zsúlt, mint a nehezebb (pl 158gr) és valamivel lassabbak. Az energia a sebesség négyzetével arányos. A 6 colos cső az ilyenkor mindenképpen jól jön.
Nehezen beszerezhető a .357 Mag?

https://magnumvadasz.hu/termekek/Loszer ... ?keszlet=1
Azért csak fagyit boltot linkelem mert náluk helyes szokott lenni a készlet. 4 féle .357 magnum van készleten (ezen felül wadcutter és söretes kigyóölő amik ebben a műfajban ugye nem játszanak)
Az tény, hogy a legkönnyebb , legalábbis abban az egy szem boltban amit megnéztem, az 140 grain.

- montecarlo
- Fórumtag
Nagyon jó érzés, igen! 
Ezzel megyek, 158 grain, nem mértem, majd kiderül.
https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _10142/380' Smith 586 tokméretének felel meg kb. egy videó alapján, ami L-frame. Egy töltőpróbát tennék majd az egyik gyorstöltőddel. Bel azt írja, hogy minimum 25 lövés, 4 pálya, 4x6=24, sok újratöltés nem fog kelleni, ha találok. A ha fontos kitétel :DD
Biztosan sok érdekes eszköz lesz, amit más versenyeken nem vagy alig látni, jó társaság, már várom.

https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _10142/380' Smith 586 tokméretének felel meg kb. egy videó alapján, ami L-frame. Egy töltőpróbát tennék majd az egyik gyorstöltőddel. Bel azt írja, hogy minimum 25 lövés, 4 pálya, 4x6=24, sok újratöltés nem fog kelleni, ha találok. A ha fontos kitétel :DD
Biztosan sok érdekes eszköz lesz, amit más versenyeken nem vagy alig látni, jó társaság, már várom.
Petya357 írta: ↑2025.03.06. 07:15 Hajrá! Jó lesz! Azért ez is egy mérföldkő, nem?
A lőszer/fegyver kombót krotóztad? Nehogy meglepetés legyen belőle.Sokan vannak úgy, hogy “gyári lőszer, biztosan meglesz” - aztán vagy igen, vagy nem. Ha nincs lehetőséged előre kimerni a löszert - javaslom a könnyű, gyors .357 Magrumokat. Pl 115-125 graines gyors lőszerek nagyobb eséllyel tudják majd a versenykiírásban szereplő 700 zsúlt, mint a nehezebb (pl 158gr) és valamivel lassabbak. Az energia a sebesség négyzetével arányos. A 6 colos cső az ilyenkor mindenképpen jól jön.
SW 686-hoz való töltőt én is tudok kölcsön adni. Szerintem neked az lesz a jó.montecarlo írta: ↑2025.03.06. 09:14 Nagyon jó érzés, igen!
https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _10142/380'
713576_357mag{77078_44484}.jpg
Smith 586 tokméretének felel meg kb. egy videó alapján, ami L-frame. Egy töltőpróbát tennék majd az egyik gyorstöltőddel. Bel azt írja, hogy minimum 25 lövés, 4 pálya, 4x6=24, sok újratöltés nem fog kelleni, ha találok. A ha fontos kitétel :DD
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Sőt, a Geco FMJ-FN most 30% sonderangebot-ban van .357-ből, szerintem erre holnap rá is megyek, ez jó ár.Petya357 írta: ↑2025.03.06. 08:36 Nehezen beszerezhető a .357 Mag?ez egyszerűen nem így van.
https://magnumvadasz.hu/termekek/Loszer ... ?keszlet=1
Azért csak fagyit boltot linkelem mert náluk helyes szokott lenni a készlet. 4 féle .357 magnum van készleten (ezen felül wadcutter és söretes kigyóölő amik ebben a műfajban ugye nem játszanak)
https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _22297/380'
Mod: most látom a kiírást, hogy csak lőterek részére értékesíthető - ez miért van? FMJ Flat Nose - jobban expandál, önvédelmi-jellegű? Vagy minimum 10 ezret kell vásárolni belőle? Vagy mi?
Mod 2: felhívtam őket telefonon, hogy sport célra nem lehet-e eladni? ÉCS, azaz értékcsökkent, ezért csak lőtereknek értékesítik. Kérdem: sérült a lőszer, és felrobbanhat? Jaj dehogy, csak a csomagolása miatt, az megsérült. Mondom nem baj, majd elviszem zacskóban, beleteszem dobozba, bármi.
Nem sajnos nem, csak lőtereknek.
WTF...
Ez nevetséges. A Frommer minden további nélkül eladta az ÉCS lőszert. WTF.TotoHU írta: ↑2025.03.06. 11:04 Sőt, a Geco FMJ-FN most 30% sonderangebot-ban van .357-ből, szerintem erre holnap rá is megyek, ez jó ár.
https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _22297/380'
Mod: most látom a kiírást, hogy csak lőterek részére értékesíthető - ez miért van? FMJ Flat Nose - jobban expandál, önvédelmi-jellegű? Vagy minimum 10 ezret kell vásárolni belőle? Vagy mi?
Mod 2: felhívtam őket telefonon, hogy sport célra nem lehet-e eladni? ÉCS, azaz értékcsökkent, ezért csak lőtereknek értékesítik. Kérdem: sérült a lőszer, és felrobbanhat? Jaj dehogy, csak a csomagolása miatt, az megsérült. Mondom nem baj, majd elviszem zacskóban, beleteszem dobozba, bármi.
Nem sajnos nem, csak lőtereknek.
WTF...

A Magnum úgy néz ki, szeret ilyen fura izéket kitalálni

vagy csak az átlagnál félősebb a tulaj, és túlbiztosítja magát

Mindenesetre ez az “esztétikai hibás ÉCs csak lőtereknek “ farokságnak tűnik.
- montecarlo
- Fórumtag
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
frommeben nekem is mondtak mar jo par eve hogy csak lotereknek adjak el a loszert, hethatvankettest
Petya357 írta: ↑2025.03.06. 12:27 Ez nevetséges. A Frommer minden további nélkül eladta az ÉCS lőszert. WTF.![]()
A Magnum úgy néz ki, szeret ilyen fura izéket kitalálnia hangtompítót is beírják egy füzetbe, sok adatoddal mintha fegyver vennél mert náluk ez a módi (semmilyen jogszabály nem írja elő)
vagy csak az átlagnál félősebb a tulaj, és túlbiztosítja magátaz is lehet, hogy csak okosabb, és tapasztaltabb.
Mindenesetre ez az “esztétikai hibás ÉCs csak lőtereknek “ farokságnak tűnik.
ingyom bingyom tálib-e?
Igen az akkor L. Ha nagyon muszáj, Kval is szokott működni, de bénább - sokkal jobb a direkt hozzávaló, amit Fortitu tud biztosítani!montecarlo írta: ↑2025.03.06. 09:14
Smith 586 tokméretének felel meg kb. egy videó alapján, ami L-frame. Egy töltőpróbát tennék majd az egyik gyorstöltőddel. Bel azt írja, hogy minimum 25 lövés, 4 pálya, 4x6=24, sok újratöltés nem fog kelleni, ha találok. A ha fontos kitétel :DD
Mindenképpen próbàlni kell. Volt már olyan, hogy pl a markolat miatt nem fért el a gyorstöltő. Vagy a lövedék alakja miatt nehezebben tölthető. Ez ne verseny közben derüljön ki.

Meg ha a pályák mind hatlövetűek, akkor is határozottan akánlom a plusz tárat/gyorstöltőt mindig, mindenkinek. . Hacsak nem tiltja a pályakiírás, MINDIG legalább “eggyel több” töltő eszközzel indulunk, mint feltétlenül szükséges - akár gyanús hangot kivizsgálni az udvarra, akár versenyen lőni. Mellélőhetsz, kifogsz csettes lőszert, leesik és megsérül a tár/gyorstöltő - mindig legyen belőle extra.
A mai. SAS MiniNagnumra sajnos sokan lebetegedtek, vagy pedig nem jöttek mert csak
, de így is voltunk szép számmal.
A .451 FRM (Forum Revolver Magnum) , 45 ACPre épülő wildcat recolverlőszer jól teljesített, 30 + lövés leadása közben semmilyen hibát nem észkelünk. A löszer a 800+J (?) teljesítménye ellenére tök pontos, jól uralható maradt, a legtöbb pályát elég gyorsan, és a nagyobbik részét full house-ra sikerült meglőni. Akit jobban erdekel a téma, a Lőszer Újratöltő topikban utána tud olvasni.
Az eredményhírdetés a szokásoson felül még egyszer, másféleképpen - energia-szint alapján - is történt. Az 1900 J-os (?) .44 Mag és Desszert sas tarsa mellett a 800 zsuzsis wildcatem meg a fullos .357 Magnum -ok is úgy ereztem, mind lepkefing szobalőszernek tűntek….
Chronicus Magnumitisz fórumtárs lenyűgözött minket néhán komoly cuccal, pl Ezt sajnos időhiány muatt csak nézegettem, de a Desszert Sast ki is tudtam próbálni.
Versenyen kívül óriási élmény volt lőni .50 AE Desert Eagle-el. A magasan járó nap ellenére az árnyékom beleégett a falba.
a visszarúgás meglepően uralható. A gyors dupla nem csak egy vicc - tényleg megcsinálható.
A verseny jó hangulatban zajlott, és új sportbaráti kapcsolatok épültek!
Ket pálya között a fórumtársak farokmeregetése:
“Az enyém hosszabb!” 44 mag 9,5”
“Az enyém vastagabb!” .50AE 6”
Köszi Bel hogy megszervezted ezt a versenyt, legendás volt!

A .451 FRM (Forum Revolver Magnum) , 45 ACPre épülő wildcat recolverlőszer jól teljesített, 30 + lövés leadása közben semmilyen hibát nem észkelünk. A löszer a 800+J (?) teljesítménye ellenére tök pontos, jól uralható maradt, a legtöbb pályát elég gyorsan, és a nagyobbik részét full house-ra sikerült meglőni. Akit jobban erdekel a téma, a Lőszer Újratöltő topikban utána tud olvasni.
Az eredményhírdetés a szokásoson felül még egyszer, másféleképpen - energia-szint alapján - is történt. Az 1900 J-os (?) .44 Mag és Desszert sas tarsa mellett a 800 zsuzsis wildcatem meg a fullos .357 Magnum -ok is úgy ereztem, mind lepkefing szobalőszernek tűntek….

Chronicus Magnumitisz fórumtárs lenyűgözött minket néhán komoly cuccal, pl Ezt sajnos időhiány muatt csak nézegettem, de a Desszert Sast ki is tudtam próbálni.
Versenyen kívül óriási élmény volt lőni .50 AE Desert Eagle-el. A magasan járó nap ellenére az árnyékom beleégett a falba.

A verseny jó hangulatban zajlott, és új sportbaráti kapcsolatok épültek!

Ket pálya között a fórumtársak farokmeregetése:
“Az enyém hosszabb!” 44 mag 9,5”
“Az enyém vastagabb!” .50AE 6”

Köszi Bel hogy megszervezted ezt a versenyt, legendás volt!
-
- Fórumtag
Befutott a lassú reagálású egység is...
Belnek ezer köszönet, és örök hála, hogy a félbolondokat is komolyan véve megszervezte a MiniMagnumot. Várjuk a folytatást, és a további jelentkezőket, lehet előbújni a klozetből (oké, szekrény, tudom
Pont ezeket a dzsembori jellegű versenyeket hiányolom a palettáról, a vegyük-magunkat-komolyanból épp elég van a piacon. Szerintem még néhány ilyen verseny, és meglesz ennek is a törzsközönsége.
Belnek ezer köszönet, és örök hála, hogy a félbolondokat is komolyan véve megszervezte a MiniMagnumot. Várjuk a folytatást, és a további jelentkezőket, lehet előbújni a klozetből (oké, szekrény, tudom

Pont ezeket a dzsembori jellegű versenyeket hiányolom a palettáról, a vegyük-magunkat-komolyanból épp elég van a piacon. Szerintem még néhány ilyen verseny, és meglesz ennek is a törzsközönsége.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
szo volt rola hogy regen mivel lottuk az ugrabugralos soretest.
hat ezekkel, ktesett par csontvaz a szekrenybol
hat ezekkel, ktesett par csontvaz a szekrenybol
ingyom bingyom tálib-e?
Szia,
Koszi, a kepen lathato loszerek erdekessege, hogy kifejezetten IPSC-hez keszultek egy olyan idopontban (2008-2009), amikor ez meg nem volt szokas, vagyis egyfelol nagyon eloremutato volt akkor a magyar loszergyarak termelese.
Masfelol meg nem nagyon arultak, a Cseh IPSC EB-re megkertek minket, hogy vigyuk ki a katalogusukat, amibol kifelejtettek azokat a loszereket, amiket arra a versenyagra feljesztettek ki.
A fejlesztes nem tulzas, valoban legyartottak kisebb teszt szeriakat eloszor, ezek kozt volt olyan is, ami "tul jo" volt, vagyis annyira rovidre sikerult (mikozben megvolt a 32 g tomeg), hogy az akkor a versenyeken tobbsegeben hasznalt Bennelli puskak nem is tudtak adogatni. Szerintem a kepen szereplo loszerek mar a mukodoek voltak.
Meg egy aprosag, habar ez talan inkabb a felismeros topickba tartozna: latjatok a 3 mm kulonbseget a kepen a 62 es a 65 mm-es loszerek kozott?
Par evvel kesobb meg is szunt hazankban a soretes loszerek gyartasa.

Bel
62 vs 65. Ez a kinyílt hossz, maga a lőszer (ellövetlenül) ettől lehet ugyanolyan hosszú, vagy lehet a 62-es akár hosszabb is, mint a 65-ös.bel írta: ↑2025.03.09. 20:11 Szia,
Koszi, a kepen lathato loszerek erdekessege, hogy kifejezetten IPSC-hez keszultek egy olyan idopontban (2008-2009), amikor ez meg nem volt szokas, vagyis egyfelol nagyon eloremutato volt akkor a magyar loszergyarak termelese.
Masfelol meg nem nagyon arultak, a Cseh IPSC EB-re megkertek minket, hogy vigyuk ki a katalogusukat, amibol kifelejtettek azokat a loszereket, amiket arra a versenyagra feljesztettek ki.
A fejlesztes nem tulzas, valoban legyartottak kisebb teszt szeriakat eloszor, ezek kozt volt olyan is, ami "tul jo" volt, vagyis annyira rovidre sikerult (mikozben megvolt a 32 g tomeg), hogy az akkor a versenyeken tobbsegeben hasznalt Bennelli puskak nem is tudtak adogatni. Szerintem a kepen szereplo loszerek mar a mukodoek voltak.
Meg egy aprosag, habar ez talan inkabb a felismeros topickba tartozna: latjatok a 3 mm kulonbseget a kepen a 62 es a 65 mm-es loszerek kozott?
Par evvel kesobb meg is szunt hazankban a soretes loszerek gyartasa.
Bel
+1
A 62 mm-es madarsoret nem mukodott, mert tul rovid volt, a 62 mm-es gyongygolyo igen (ez utobbi hossza megegyezik a 65 mm-es madarsorettel).
ui. az elozo hozzaszolasombol lemaradt, mert magatol ertetodonek ereztem, de inkabb explicit leirom: a csotaras fegyverekbe a rovidebb loszerbol tobb fer, IPSC palyan nagyon nagy kulonbseg lehet, hogy az egyik loszerrel epp meg lehet loni, a masikkal meg ra kell egyet tolteni.
Bel
Érdekes info lenne az is, hogy ki milyen fegyverrel és kaliberrel versenyzett.
.451 Fórum Revolver Magnum* kaliberű S&W M625 revolver
* aki nem olvassa az Újratöltős topikot: egy egy direkt emiatt a verseny muatt, közössegi munkában kifejlesztett, 800 Joulos .45 ACP alapú wildcat lőszer. Kizárólag modern revolverből lőhető, öntöltőbe nem való
Sziasztok,
Az MSSz minositesi nevjegyzek ben 934 fonek van 32/RS minositese, ez egy also becsles a Szituacios szakag minositett versenyzoire.
A szakagon beluli minosotesek:
sportpiszoly (31RS): 305
kozpontu gyujtasu pisztoly (32/RS): 934,
soretes puska (33RS): 331
kiskaliberu puska (34RS): 273
nagyobu puska(35/RS): 568
Muligun minositesek egyutt (MG-): 299
Osszesen: 2710 (de termeszetesen ez a minositesek osszege, ami nagyon durva felso becsles a minositett versenyzok szamara).
Bel
Az MSSz minositesi nevjegyzek ben 934 fonek van 32/RS minositese, ez egy also becsles a Szituacios szakag minositett versenyzoire.
A szakagon beluli minosotesek:
sportpiszoly (31RS): 305
kozpontu gyujtasu pisztoly (32/RS): 934,
soretes puska (33RS): 331
kiskaliberu puska (34RS): 273
nagyobu puska(35/RS): 568
Muligun minositesek egyutt (MG-): 299
Osszesen: 2710 (de termeszetesen ez a minositesek osszege, ami nagyon durva felso becsles a minositett versenyzok szamara).
Bel