A japánra azt mondják, hogy gyengébb, mert a japán törvények nem engedik még azt az energiát sem, mint az európaiak. Ez nem hátrány? Vagy könnyű BB kell, és a találatnak meg mindegy?zora írta: ↑2024.12.23. 00:16 Talán láttad, mekkorát szívtam a hétvégén a we siggel. Át is cseréltem az uma glockomra gyorsan.
We Glock és Sig egyaránt nem passzol a gyári kydex tokokba.
A Marui tökeletes formai másolat. A lőkép.szempontjából is a Marui a jobb.
Ellenben a műanyag a könnyű súly miatt sokaknak kiábrándító lehet. Hozzátéve, hogy amíg a gyengébb minőségű fém fegyverek folyamatosan kopnak es egyre lötyögősebbé válnak, addig a Marui sokáig finoman hár, míg el nem törik benne valami (szán vagy elsütőszerkezet valamely része).
Szóval ha brutál csattogást szeretnél, akkor CO-s KWC, ha finom Japán technikát, Marui, a WE-t meg szerintem húzd ki a listáról.
Airsoft és paintball
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Re: Airsoft és paintball
Az attól függ, hogy mire szeretnél vele vadászni

A fórumtársak nem ajánlanák ha nem lenne jó.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
Ezt az igényemet most én is felmelegítem - azzal kiegészítve, hogy nagyon tartós típusra is hajlandó vagyok áldozni -, főleg, hogy találni vélek hozzá bőr tokot (nem pisztolytáskát). - Habár a kontúrok nem annyira bizalomgerjesztőek, mert egy Glock kontúrját vélem felfedezni. Remélhetőleg csak rossz képet tettek fel.
Apropó: a szén-dioxid patronos változatok miért olcsóbbak, mint a greengasosokhoz képest?
Fortitu írta: ↑2024.11.26. 11:52 Egy kis CQB:
https://www.airsoftnexus.com/component/ ... 2024-11-27
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
-
- Veterán
Be akarok rendelni ezekből a célokból. Valaki próbálta már?
https://eu.novritsch.com/products/equip ... e/targets/
Ki szeretném próbálni airsofttal a fémpárbajt is. Csinált már ilyet itthon valaki?
Ki szeretném próbálni airsofttal a fémpárbajt is. Csinált már ilyet itthon valaki?
Na szóval. A sima eldőlős fémek rohadt jók, profi. Olyan 7 méterig 100% megbízhatóan használható.Fortitu írta: ↑2025.02.18. 10:43 Be akarok rendelni ezekből a célokból. Valaki próbálta már?
A texas star fémjeire tekertünk pár réteg öntapadós papírt, így leverik a pisztolyok, de néha előfordult, hogy hallani a pengést, de mégse pottyant le, de az is előfordult, hogy forgás közben lepottyant valamelyik. Kis állítgatással, hogy mindegyik fémen egyforma rétegben legyen valami anyag, ami miatt gyengébben fogja a mágnes, de nem túl gyengén, akkor használható a megfelelő lőtávolságon. Így kiváló játék, de hogy egy háziversenyen is biztosan használható-e így, azt még ki kell tapasztalni.
A párbajfát nem találtam a gyakorlatban használhatónak. Néha visszapattannak a fémek, vagy félúton megállnak átfordulás közben. Némi házibarkáccsal, megfelelő erősségű mágnes beiktatásával akár jó is lehetne, de valószínűleg inkább eldöntjük 90 fokkal és felülről lefele lebukó fémekként lesznek használva.
Feljött kérdésképpen, hogy mennyire is pontosak az airsoft pisztolyok. Itt van két szórás kerek 10 méterről kézből lőve: Én élessel se tudok jobbat.
Bizony, meglepően pontosak. Végre én is kipróbáltam az Airsoft SastFortitu írta: ↑2025.02.27. 08:57 Na szóval. A sima eldőlős fémek rohadt jók, profi. Olyan 7 méterig 100% megbízhatóan használható.
A texas star fémjeire tekertünk pár réteg öntapadós papírt, így leverik a pisztolyok, de néha előfordult, hogy hallani a pengést, de mégse pottyant le, de az is előfordult, hogy forgás közben lepottyant valamelyik. Kis állítgatással, hogy mindegyik fémen egyforma rétegben legyen valami anyag, ami miatt gyengébben fogja a mágnes, de nem túl gyengén, akkor használható a megfelelő lőtávolságon. Így kiváló játék, de hogy egy háziversenyen is biztosan használható-e így, azt még ki kell tapasztalni.
A párbajfát nem találtam a gyakorlatban használhatónak. Néha visszapattannak a fémek, vagy félúton megállnak átfordulás közben. Némi házibarkáccsal, megfelelő erősségű mágnes beiktatásával akár jó is lehetne, de valószínűleg inkább eldöntjük 90 fokkal és felülről lefele lebukó fémekként lesznek használva.
Feljött kérdésképpen, hogy mennyire is pontosak az airsoft pisztolyok. Itt van két szórás kerek 10 méterről kézből lőve:
20250226_171416.jpg
20250226_171521.jpg
Én élessel se tudok jobbat.

Köszi a beszámolót!Fortitu írta: ↑2025.02.27. 08:57 Na szóval. A sima eldőlős fémek rohadt jók, profi. Olyan 7 méterig 100% megbízhatóan használható.
Feljött kérdésképpen, hogy mennyire is pontosak az airsoft pisztolyok. Itt van két szórás kerek 10 méterről kézből lőve:
20250226_171416.jpg
20250226_171521.jpg
Én élessel se tudok jobbat.
Nyilvánosan, ismetelten meggyónom, hogy korábban nagyon alábecsültem, és - szegyen bevallani - talán picit le is sajnáltam az airsoftos sportolást

azóta kicsit benőtt a fejem lágya, és piszkosul hasznosnak és élvezetesnek látom airsoftot - nem éles helyett, hanem mellett. Sokkal többet lehet vele gyakorolni, akár otthon is, méghozzá gombokért. Fegyverfogas, rántás, átmozgások - semmim különbség nincs, csak maga a lövés más, és kicsit a tárcsere is (nem szokták a földre dobálni) Akárhol lehet berendezni egy pályát, akár 360 fokosat is, ami élessel szinte elképzelhetetlen.
Ha ez azvegész nem “az igazi” fegyver helyett, hanem mellett van, akkor igazi win-win. Akinek pedig anyagi, jogi , vagy logisztikai okok, vagy pl ifjú kora miatt nem lehet éles fegyvere - a móka 80%-át megkapja a költség kevesebb, mint tizedéért.
Privátban mutattál kis videót is az új célokról - nagyon menő így akcióban látni . Ezt meg lehetne valahogy osztani a fórumon?
Majd csinálok videót, ami nem a nappalimban készültPetya357 írta: ↑2025.02.27. 11:06 Köszi a beszámolót!
Nyilvánosan, ismetelten meggyónom, hogy korábban nagyon alábecsültem, és - szegyen bevallani - talán picit le is sajnáltam az airsoftos sportolástamolyan éles fegyveres barnakönyves sznobizmus, amire nem vagyok büszke.
![]()
azóta kicsit benőtt a fejem lágya, és piszkosul hasznosnak és élvezetesnek látom airsoftot - nem éles helyett, hanem mellett. Sokkal többet lehet vele gyakorolni, akár otthon is, méghozzá gombokért. Fegyverfogas, rántás, átmozgások - semmim különbség nincs, csak maga a lövés más, és kicsit a tárcsere is (nem szokták a földre dobálni) Akárhol lehet berendezni egy pályát, akár 360 fokosat is, ami élessel szinte elképzelhetetlen.
Ha ez azvegész nem “az igazi” fegyver helyett, hanem mellett van, akkor igazi win-win. Akinek pedig anyagi, jogi , vagy logisztikai okok, vagy pl ifjú kora miatt nem lehet éles fegyvere - a móka 80%-át megkapja a költség kevesebb, mint tizedéért.
Privátban mutattál kis videót is az új célokról - nagyon menő így akcióban látni . Ezt meg lehetne valahogy osztani a fórumon?

FélOFF: vadásztanfolyamon is elhangozott: “Vegyetek egy jó minőségű légpuskát, és gyakoroljatok otthon!” - Olcsó fenntartani, nincs lőtérhasználati díj, nem kell igazodni a lőtér nyitvatartásához, és a kisebb hátrarúgás kevésbé takarja el, ha valaki rángatva süti el a fegyvert. Most ennyi jutott eszembe.Petya357 írta: ↑2025.02.27. 11:06 Azóta kicsit benőtt a fejem lágya, és piszkosul hasznosnak és élvezetesnek látom airsoftot - nem éles helyett, hanem mellett. Sokkal többet lehet vele gyakorolni, akár otthon is, méghozzá gombokért.
[…]
Ha ez az egész nem “az igazi” fegyver helyett, hanem mellett van, akkor igazi win-win. Akinek pedig anyagi, jogi , vagy logisztikai okok, vagy pl ifjú kora miatt nem lehet éles fegyvere - a móka 80%-át megkapja a költség kevesebb, mint tizedéért.
- WildBear23
- Veterán
+1, pontosan így van.Petya357 írta: ↑2025.02.27. 11:06 Köszi a beszámolót!
Nyilvánosan, ismetelten meggyónom, hogy korábban nagyon alábecsültem, és - szegyen bevallani - talán picit le is sajnáltam az airsoftos sportolástamolyan éles fegyveres barnakönyves sznobizmus, amire nem vagyok büszke.
![]()
Simán lehet vele otthon a kertben is gyakorolni, akár még "fegyverszűz" vendégekkel is.
Létezik hozzá komposztálódó műanyag lövedék, én is ilyet vettem. (Bár a szakirodalom szerint annak is kell 1-2 év, de mégsem marad a földben örökre.)
Ugyanolyan Airsoftot vettem, mint amilyen az éles sportfegyverem, így a kiegészítők (tokok, lámpa) is jók hozzá.
A Roni-kitbe nem próbáltam még bele.

*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
+1Poresz írta: ↑2025.02.27. 11:31 FélOFF: vadásztanfolyamon is elhangozott: “Vegyetek egy jó minőségű légpuskát, és gyakoroljatok otthon!” - Olcsó fenntartani, nincs lőtérhasználati díj, nem kell igazodni a lőtér nyitvatartásához, és a kisebb hátrarúgás kevésbé takarja el, ha valaki rángatva süti el a fegyvert. Most ennyi jutott eszembe.
Amivel viszont vigyázni kell, hogy a visszarúgás hiánya néhány hibát - fegyverfogas, tartás - a is palástolhat. A légpuska, airsoft nem “bünteti” annyira a helytelen tartast, mint az éles. Nem csodaszer.
A fiamnál tapasztaltuk ezt, aki egészen eredményesen, felnőtteket maga mögé utasítva lőtt dinamikusat airsofttal, és hirtelen a sor végére csúszott, amikor 14 éves kor elérése után (egyesületi) éles fegyvert is kézbe vehetett. Külön újra jellett tanulni a fogast. Viszont a biztonsággal nem volt gond, ezt jól bekeverték az ActionAir alatt, az éles átteresre is elég volt 3-4 foglalkozás.most már a kisebb, távoli célokat is eltalálja - korábban berántotta, és ilyen egyáltalán nem volt airsoftnál. Szóval nem MINDENRE jó, de sok mindenre igen
Ez… beteg
Svédorszag, paintball zongora, 21 lúzer a diák kórusból aki hajlandó egy konkrét hangot kiénekelni ha kap egy találatot… mi baj lehet belőle

Svédorszag, paintball zongora, 21 lúzer a diák kórusból aki hajlandó egy konkrét hangot kiénekelni ha kap egy találatot… mi baj lehet belőle