OFF topik

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan

AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Re: OFF topik

Hozzászólás Szerző: AndyA »

Blekk Rájgó írta: 2025.01.05. 21:14 Az enyém pedig a gép alatti fegyver, meg a tavaszi égetőcsap mint alkatrész.
Hegylakó.

Nyertem. :D
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

aksurv írta: 2025.01.05. 20:59 Te felvennéd őket dolgozni, ha igen milyen munkakörre?
A migráció egy rendkívül összetett probléma, amire tipikusan igaz, hogy akkor jártál vele a legjobban, ha bele se kezdtél.
Szia,

Pont ugyanazokra a munkakorokre, mint azokat, akiknek a nagyszulei nem voltak migransok,

De persze en elfogult vagyok, mivel tudok konkret peldat mondani ilyen emberre: en, mivel a nagyapam Erdelybol szarmazik.

Nem gondolom, hogy Nemetorszag, Anglia, Ausztria olyan rosszul jart volna a 700 000 migranssal, akik kimentek innen.

Bel
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

aksurv írta: 2025.01.05. 20:59 Te felvennéd őket dolgozni, ha igen milyen munkakörre?
A migráció egy rendkívül összetett probléma, amire tipikusan igaz, hogy akkor jártál vele a legjobban, ha bele se kezdtél.
Na ja, de hiába te bele sem kezdtél, ha a migráció belekezdett.
Jobban élsz, mint az emberiség 95%-a, iható csapvíz, ehető (kolbász) kerítés, Sozialhilfe, Kindergeld, Bürgergeld; nyilván a kis pakisztáni (nigériai, bangladesi, stb., szóval az emberiség 95%-a) ide szeretne jönni, hiszen itt menekültként jobban élnek helyből, mint otthon dolgozva nekifutásból.

És valahol meg is érthető, én is szívesebben enném segélyből a Wurstot az Octoberfesten, mint hogy nyomorogjak otthon Ungabunga-földön.

Amíg csak kevés jött, addig elvegyültek mint a majonézben az olaj,és csak érdekesség volt, hogy képzeld, az új szomszédunk egy Afrikadeutsch.
De aztán qrva sokan kezdtek el jönni, és már qrva sokan vannak, és nem is akarnak elvegyülni..
Viszont hozták a saját kultúrájukat, hogy a fehér nőt le lehet tapizni, hogy lehet követelni, mecsetet, mecseket, ecsetet, és több gyereket vállalnak(*), mint Herr/Frau Durchschnittlicher Deutscher (átlagnémet), és ha már sokan vannak az óvodákban, akkor csak fel kéne venni a kislányoknak azt a hindzsábot (a te kislányodnak is), nehogy megsértsük a vallási önérzetüket..

(*) Gyereket vállalni: te vállalod, én vállalom. Hogy felnevelem, iskoláztatom, taníttatom, eltartom. Bizonyos népcsoport nem vállal, csak csinál.

Szóval szerintem qrvára rossz irányba megy Európa.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

WildBear23 írta: 2025.01.05. 21:52 Na ja, de hiába te bele sem kezdtél, ha a migráció belekezdett.
Szia,

Szerintem a te ervelesed hibas, mert az kezd bele a migracioba, aki munkavallalasi engedelyt ad kivegzes helyett.

Es en nem is azt latom alapgondolatnak, amit te irtal, hanem azt, hogy dolgozzanak fel aron, mint a helyiek (noha teny, hogy 56 utan egy darabig kaptak segelyt a migransok).

Nem veletlenul rangatja be hozzank is a kormany a rengeteg migranst, akar eltero kulturkorbol (nyilvan mostanra hasonlo kulturkorbol nem jon ide senki, mivel otthon jobban el). Es nem veletlenul hivtak el innen azt a 700 000 migranst.

Bel
Judge Dredd
Moderátor
Moderátor

Hozzászólás Szerző: Judge Dredd »

Ez már politika, hagyjátok a témát inkább itt. Köszi!
I am the law.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

bel írta: 2025.01.05. 21:41 Szia,

Pont ugyanazokra a munkakorokre, mint azokat, akiknek a nagyszulei nem voltak migransok,

De persze en elfogult vagyok, mivel tudok konkret peldat mondani ilyen emberre: en, mivel a nagyapam Erdelybol szarmazik.

Nem gondolom, hogy Nemetorszag, Anglia, Ausztria olyan rosszul jart volna a 700 000 migranssal, akik kimentek innen.

Bel
Itt van ugye az a dolog, hogy azonos értékrend, azonos kultúrkör, meg hát ugye azonos vallás... Ami erre a 700 ezerre igaz, szemben azzal a másfél millióval, akit anno merkelmutti beengedett Németországba, és akiknek kb. a feléről azóta sem tudják, hogy hol vannak.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Judge Dredd írta: 2025.01.06. 06:55 Ez már politika, hagyjátok a témát inkább itt. Köszi!
Bocsi, sorban olvastam.
Poresz
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Poresz »

Judge Dredd írta: 2025.01.06. 06:55 Ez már politika, hagyjátok a témát inkább itt. Köszi!
+1
A téma bonyolult, és össze lehet rajta veszni.
Miért?
Mert olyan, mintha úgy vennék tortát a cukrászdában, hogy külöböző tortákból vennék egy-egy szeletet, és ezekből összeállna egy egész torta. Megérkezne mindenki vendégségbe, mindenkinek bekötném a szemét, és mindenki kapna annyi tortát, hogy teljesen elfogyjon. Majd lekerülnek a szemkötők, és nekiállunk beszélgetni, hogy milyen volt. Hát, az oroszkrém, a túrótorta és a rizstorta nagyon nem ugyanolyan, de mindenkinek igaza lenne, mert arról tud beszélni, amit kapott. Csak totál nem értenétek egymást.
Chuck Norris
Moderátor
Moderátor

Hozzászólás Szerző: Chuck Norris »

Előző egyértelmű moderátori kérés ellenére a politikai téma tovább ment így töröltem az erre vonatkozó hozzászólásokat.
Minden Star Wars filmben főszerepet játszottam.
Én voltam az erő.
Poresz
Veterán
Veterán

Pulled porkot (“tépett malacot”) rendeltek tőlem. Megtisztelő az elismerés, és a kihívás az, hogy a konyha csak egy gázzsámolyból és bográcsból áll.

Amikor otthon készítem, akkor a gáztűzhely sütőjében egy öntöttvas edényben készül (lefedve). Végülis mindkettő gázon és fém edényben készül… Csak a bogrács fala vékonyabb.

Kis lánggal, magasan lévő bográccsal működhet szerintetek?
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

mukodik de nem az lesz. nezz hozza egy barbacoa receptet es fozes elott piritsd korbe a hust.
Poresz írta: 2025.01.07. 17:19 Pulled porkot (“tépett malacot”) rendeltek tőlem. Megtisztelő az elismerés, és a kihívás az, hogy a konyha csak egy gázzsámolyból és bográcsból áll.

Amikor otthon készítem, akkor a gáztűzhely sütőjében egy öntöttvas edényben készül (lefedve). Végülis mindkettő gázon és fém edényben készül… Csak a bogrács fala vékonyabb.

ingyom bingyom tálib-e?
tvsmaci
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: tvsmaci »

Poresz írta: 2025.01.07. 17:19 Pulled porkot (“tépett malacot”) rendeltek tőlem. Megtisztelő az elismerés, és a kihívás az, hogy a konyha csak egy gázzsámolyból és bográcsból áll.

Ahogy qqriq is írta, pirítsd előtte körbe a húst, de szerintem jó eséllyel így is ki fog száradni.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zora »

Ha a gázzsámoly pb-s, nagyon figyelj oda, mert aki nem főzött még pb-n, azt meglepheti.a nagyobb fűtőérték. Szemre ugyanakkora láng, mint amit földgáznál megszoktál, több hőt közöl.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

Én nem merném… :roll: gondolom a szabadban van, ezert nomád az infrastruktúra.

Három lehetőség jut eszembe:
-muszáj konkrétan ott főzni? Nem lehet hozni? Fele akkora a dicsőség, de vélhetően jobb , és garantáltan biztosabb lehetne a végeredmény…
-dutch owen kell ehhez a melóhoz. Valakitől kölcsönkérni? Ha nincs dutch owen, akkor akármilyen öntöttvas, lefedhető edény, parázzsal körberakva? Ha muszáj gazzsámolyt használni - ad absurdum felfirrósított kövekbe temetett fém fazék?
- ez is unortodox irány, hússal sose próbáltam, de akár műkődhet : víz fürdő? A bográcsba víz, azon úszatva egy másik, jól zárható fazék az előzetesen jól körbepirított pulked porkkal?

A lényeg : ide “slow cooking” kéne, amit gázzsámolyon, direktben, vékony bádog edényben nem fogsz tudni megvalósítani. Indirekt módon kellene melegíteni. Sokáig. Ha sok embernek főzöl, nem szabad elrontani - előzetes tesztet javasolnék.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2025.01.08. 07:23 Én nem merném… :roll: gondolom a szabadban van, ezert nomád az infrastruktúra.

-muszáj konkrétan ott főzni? Nem lehet hozni? Fele akkora a dicsőség, de vélhetően jobb , és garantáltan biztosabb lehetne a végeredmény…
-dutch owen kell ehhez a melóhoz. Valakitől kölcsönkérni? Ha nincs dutch owen, akkor akármilyen öntöttvas, lefedhető edény, parázzsal körberakva? Ha muszáj gazzsámolyt használni - ad absurdum felfirrósított kövekbe temetett fém fazék?
- ez is unortodox irány, hússal sose próbáltam, de akár műkődhet : víz fürdő? A bográcsba víz, azon úszatva egy másik, jól zárható fazék az előzetesen jól körbepirított pulked porkkal?

A lényeg : ide “slow cooking” kéne, amit gázzsámolyon, direktben, vékony bádog edényben nem fogsz tudni megvalósítani. Indirekt módon kellene melegíteni. Sokáig. Ha sok embernek főzöl, nem szabad elrontani - előzetes tesztet javasolnék.
A vízfürdő tök jó ötlet, de igazad van, ilyen körülmények között - gázzsámoly, bogrács - lehet csinálni paprikáskrumplit vagy el lehet készíteni a világ legjobb bármilyen pörkötjét, de ha egyszer egy étel elkészítése adott technológiát kíván, és az nem áll rendelkezésre, nemet kell mondani.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

[]
qqriq írta: 2024.09.11. 21:44
vagy ez biztosan menni fog: https://www.starlink.com/residential
Ezúton szeretnem megköszönni qqriq-nak, hogy több telefonhívas keretében, türelmesen elmesélte a Starlink előfizetések es hardverek sokaságának minden csínját-binját,a tájolas rejtelmeit, és még a speckó cserép alá illeszthető konzolok beszerzésében is segített.

Végre van f.sza internetem. Es ha jonnek a zombik akkor magammal tudom vinni (új előfizetéssel). Köszi QQRIQ 🤝Nélküled ez a műsor nem jött volna létre!
IMG_2064.jpeg
Mar egy ideje megvan, csak most jutottam el odáig hogy leîrjam.
Poresz
Veterán
Veterán

qqriq írta: 2025.01.07. 18:21 mukodik de nem az lesz. nezz hozza egy barbacoa receptet es fozes elott piritsd korbe a hust.
zora írta: 2025.01.07. 21:25 Ha a gázzsámoly pb-s, nagyon figyelj oda, mert aki nem főzött még pb-n, azt meglepheti.a nagyobb fűtőérték. Szemre ugyanakkora láng, mint amit földgáznál megszoktál, több hőt közöl.
zora írta: 2025.01.08. 08:28 A vízfürdő tök jó ötlet, de igazad van, ilyen körülmények között - gázzsámoly, bogrács - lehet csinálni paprikáskrumplit vagy el lehet készíteni a világ legjobb bármilyen pörkötjét, de ha egyszer egy étel elkészítése adott technológiát kíván, és az nem áll rendelkezésre, nemet kell mondani.
Petya357 írta: 2025.01.08. 07:23 Én nem merném… :roll: gondolom a szabadban van, ezert nomád az infrastruktúra.

-muszáj konkrétan ott főzni? Nem lehet hozni?
Szerintem ez lesz. Itthon van tűzhely, frankó öntöttvas edény fedővel és tapasztalat. Köszi, hogy körbejártuk a kérdést! A negatív eredmény is eredmény.
Ugyan már, ennél én elveteműltebb vagyok! Fognék egy fejszét és egy ásót…

"A hagyományos barbecue az lenne, hogy elégetünk három mázsa fát, és a tiszta, friss parazsat átlapátoljuk egy másik közegbe – tradicionálisan egy gödörbe. Ami fölött, betakarva, megsütjük a nagy darab húsokat." - „Sokáig azt hittem, a BBQ csak baseballsapkás, kövér amerikaiaknak szól” (24.hu, 2017. 10. 12.)

:)

Műhely: eszterga mögött, hegesztőasztal mellett.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

tiszta szcifi hogy nagyvarostol tizenpar kilometere nincs mobilnet de muholdrol szelessavot kapok barhol barmikor. :shock:
a hoolvasztast szerintem kapcsold ki mert hidegben ~100 wattot zabal vele a cucc
Petya357 írta: 2025.01.08. 21:10 Ezúton szeretnem megköszönni qqriq-nak, hogy több telefonhívas keretében, türelmesen elmesélte a Starlink előfizetések es hardverek sokaságának minden csínját-binját,a tájolas rejtelmeit, és még a speckó cserép alá illeszthető konzolok beszerzésében is segített.

Végre van f.sza internetem. Es ha jonnek a zombik akkor magammal tudom vinni (új előfizetéssel). Köszi QQRIQ 🤝Nélküled ez a műsor nem jött volna létre!
IMG_2064.jpeg

Mar egy ideje megvan, csak most jutottam el odáig hogy leîrjam.
ingyom bingyom tálib-e?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Thomaster írta: 2025.01.11. 18:22 Tehát nem-erőszakos, nem-büntetendő módon bekövetkező szenvedését vagy halálát azért még szabad kívánni. Még nem veszett ki teljesen a szólásszabadság :twisted: :twisted: :twisted:

Minden adófizetéskor elmormolja az ember: KÖLTSÉTEK GYEREKEITEK RÁKGYÓGYSZERÉRE, kedvesvezetők!😂
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Chronicus Magnumitis »

Hmmm... Tehát ha azt írja valaki valakiről, hogy érje a halál álmában, nyugalomban, párnák között, lehetőleg még ma, akkor az jogszabálykonform?
A 9gag-en erről külön topicot lehetne nyitni.
brh562
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: brh562 »

A sárgáról :)

Sziasztok!

Bence vagyok, 18 éves.

Most végeztem az Iskolával.
Emelt fokú érettségivel.

Gyűjtő vagyok, rendelkezem pár AirSoft fegyverrel ~ Gumilövedékessel. Tisztában vagyok vele hogy a lőfegyver nem játék! Gondolkodom rajta hogy lerakom a fegyver engedélyt. És valami fegyverrel kapcsolatos szakmát választok!

A kérdésem a következö:

Valakinek van eladó Glock fegyvere?

Akár cserére akár megvásárlom!

ha igen kérlek csatolj ide egy Email címet!

Elnézést mindenkitől!

Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

brh562 írta: 2025.01.11. 21:31 A sárgáról :)

Sziasztok!

Bence vagyok, 18 éves.

Emelt fokú érettségivel.

Gyűjtő vagyok, rendelkezem pár AirSoft fegyverrel ~ Gumilövedékessel. Tisztában vagyok vele hogy a lőfegyver nem játék! Gondolkodom rajta hogy lerakom a fegyver engedélyt. És valami fegyverrel kapcsolatos szakmát választok!

A kérdésem a következö:

Elnézést mindenkitől!

Nekem is kellett idő mire benőtt a fejem lágya, de azért 18 évesen szerintem már nem voltam ennyire...

Aztán jobban belegondolva, lehet airsofotot keres?
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2025.01.11. 21:37 Nekem is kellett idő mire benőtt a fejem lágya, de azért 18 évesen szerintem már nem voltam ennyire...

Aztán jobban belegondolva, lehet airsofotot keres?
Így változik a világ, annyi idős koromban én Berettát akartam.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

zora írta: 2025.01.11. 21:41 Így változik a világ, annyi idős koromban én Berettát akartam.
Én HW37-est vettem akkor.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

Fortitu írta: 2025.01.11. 21:42 Én HW37-est vettem akkor.
Nekem meg a kezembe nyomtak egy AMD-t. De haza nem vihettem... :roll: :lol:
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2025.01.11. 21:42 Én HW37-est vettem akkor.
Én meg GRP9-est. De 92FS volt a vágyam.
brh562
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: brh562 »

zora írta: 2025.01.11. 22:15 Én meg GRP9-est. De 92FS volt a vágyam.
a die hardot és a halalos fegyvert latva nekem is beretta 92 volt a vágyam aztán glock lett :) jó döntés volt :)
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

brh562 írta: 2025.01.12. 12:16 a die hardot és a halalos fegyvert latva nekem is beretta 92 volt a vágyam aztán glock lett :) jó döntés volt :)
Így.
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

brh562 írta: 2025.01.12. 12:16 a die hardot és a halalos fegyvert latva nekem is beretta 92 volt a vágyam aztán glock lett :) jó döntés volt :)
Kíváncsi voltál a klokkhetesre. :-)
viricsi
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: viricsi »

Sziasztok!

Bence vagyok, 18 éves.

Emelt fokú érettségivel.

A kérdésem a következö:

Elnézést mindenkitől!

"Emelt fokú" érettségit ilyen magyar nyelvismeretre???
Fájt elolvasni. :)
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Sziasztok!

Bence vagyok, 18 éves.

Emelt fokú érettségivel.

A kérdésem a következö:

Elnézést mindenkitől!

Szerintem ez csak valamelyik két-hárombetűs szervezet palimadár-fogó akciója.
Mert annyira nincsen semmi értelme egyébként. De EZ magyarázat lenne.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Poresz
Veterán
Veterán

Sziasztok!

Bence vagyok, 18 éves.

Emelt fokú érettségivel.

A kérdésem a következö:

Elnézést mindenkitől!

"Komám, a nagy kezdőbetűk és a mondatzáró írásjelek ilyen használatával nálam aztán nem lett volna meg a kettesed magyarból."
gvass1 írta: 2025.01.12. 16:26 Szerintem ez csak valamelyik két-hárombetűs szervezet palimadár-fogó akciója.
Mert annyira nincsen semmi értelme egyébként. De EZ magyarázat lenne.
Nem tudom eldönteni, hogy melyik a cikibb: ha csak ilyen színvonalú csapdát bírnak kitalálni, vagy ha fognak is vele valakit?

Occam borotvája: az a valószínűbb, hogy azt látjuk, amit látunk. 18 éves kölök, akinek az értelmi színvonalából csak ilyen tájékozatlanságra futja. (16 évesen többet tudtam már a magyar fegyverjogról.)
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Poresz írta: 2025.01.12. 17:00 "Komám, a nagy kezdőbetűk és a mondatzáró írásjelek ilyen használatával nálam aztán nem lett volna meg a kettesed magyarból."

Nem tudom eldönteni, hogy melyik a cikibb: ha csak ilyen színvonalú csapdát bírnak kitalálni, vagy ha fognak is vele valakit?

Occam borotvája: az a valószínűbb, hogy azt látjuk, amit látunk. 18 éves kölök, akinek az értelmi színvonalából csak ilyen tájékozatlanságra futja. (16 évesen többet tudtam már a magyar fegyverjogról.)
"ha igen kérlek csatolj ide egy Email címet!"

csatolj ide? Mi a f@sz?

melyik 18 évesnek van ilyen hivatali nyelvhasználata?😅
bandligy
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: bandligy »

Sziasztok!

Bence vagyok, 18 éves.

Emelt fokú érettségivel.

A kérdésem a következö:

Elnézést mindenkitől!

Nekem pont van egy, csatolok is neki egy email címet!
Poresz
Veterán
Veterán

bandligy írta: 2025.01.13. 14:35 Nekem pont van egy, csatolok is neki egy email címet!
Azon kezdtem el gondolkodni, hogy ha sikerül jól lehúzni és felnyomom - “Illegálisan próbált tőlem lőfegyvert szerezni, még pénzt is küldött!” -, akkor megtarthatom a pénzt?
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Józsi bácsi »

Poresz írta: 2025.01.13. 16:13 Azon kezdtem el gondolkodni, hogy ha sikerül jól lehúzni és felnyomom - “Illegálisan próbált tőlem lőfegyvert szerezni, még pénzt is küldött!” -, akkor megtarthatom a pénzt?
Te ennél jobb ember vagy!
nhgalm8Q65j.jpg
nhgalm8Q65j.jpg (13.46 KiB) Megtekintve 3186 alkalommal
WildBear23
Veterán
Veterán

Poresz írta: 2025.01.13. 16:13 Azon kezdtem el gondolkodni, hogy ha sikerül jól lehúzni és felnyomom - “Illegálisan próbált tőlem lőfegyvert szerezni, még pénzt is küldött!” -, akkor megtarthatom a pénzt?
Nem, jogalap nélküli gazdagodás.

Felnyomni meg nem tudod miért. Nem követett el semmit.

De ez egy 18 éves srác, segítsünk inkább neki!

Szia Bence!
Bálint minden fontosat leírt; én azt javaslom, hogy gyere át a "kékre": https://www.fegyverforum.com/
A lövészetet el tudod kezdeni Airsofttal.
Nyilván Glock lőfegyvert csak akkor vehetsz, ha lesz megszerzésid, illetve tartásid.
Viszont egy klubba belépve lőhetsz a klubfegyverekkel.
Gyakorlásként, aztán versenyen is.
Ami fontos még: az éles fegyverek világában minden szabályt betüszerint tartsál be!!
Tehát ha 9x19-re van engedélyed, akkor ne legyen nálad (a klubon kívül) egy darab 9x18, vagy 9x17 lőpszer sem!
A Flóberteket kerüld el, mert már azokhoz i engedély kell.
A buherákat is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára WildBear23 2025.01.13. 18:04-kor.
Poresz
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2025.01.13. 18:01 De ez egy 18 éves srác, segítsünk inkább neki!
Most már bőven kiviccelődtem magam a rovására, szóval most tényleg ezzel illik törlesztenem.
bandligy
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: bandligy »

WildBear23 írta: 2025.01.13. 18:01 Nem, jogalap nélküli gazdagodás.

Felnyomni meg nem tudod miért. Nem követett el semmit.

De ez egy 18 éves srác, segítsünk inkább neki!

Szia Bence!
Bálint minden fontosat leírt; én azt javaslom, hogy gyere át a "kékre": https://www.fegyverforum.com/
A lövészetet el tudod kezdeni Airsofttal.
Nyilván Glock lőfegyvert csak akkor vehetsz, ha lesz megszerzésid, illetve tartásid.
Viszont egy klubba belépve lőhetsz a klubfegyverekkel.
Gyakorlásként, aztán versenyen is.
Ami fontos még: az éles fegyverek világában minden szabályt betüszerint tartsál be!!
Tehát ha 9x19-re van engedélyed, akkor ne legyen nálad (a klubon kívül) egy darab 9x18, vagy 9x17 lőpszer sem!
A Flóberteket kerüld el, mert már azokhoz i engedély kell.
A buherákat is.
Én is hasonlót szerettem volna, de megelőztetek.
WildBear23
Veterán
Veterán

bandligy írta: 2025.01.13. 19:32 Én is hasonlót szerettem volna, de megelőztetek.
Bennem azért az is bennem van, hogy 30 éve 18 évesen mekkora élmény volt először MCM-el lőni (szigorúan csak vezényszóra: Tölts! Célozz, tűzz!), és mekkora flash lett volna, ha (a biztonsági szabályok megtanulása, és ellenőrzése után) kapok az oldalamon pisztolytokba egy klub Glockot vagy CZ-t, végiglőni egy szituációs versenyt... ;-)

Szóval segítsük a fiatalokat, na! :)
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: montecarlo »

Itt egy nagyon profi AK operátortól is tanulhatsz technikákat:

smith15 írta: 2025.01.14. 14:07 Oh, megpróbálnak pár technikát rajta.. vagyis vele.. vagyis tőle..vagyis.. hát.. na.. :lol: :mrgreen:
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: smith15 »

montecarlo írta: 2025.01.14. 19:41 Itt egy nagyon profi AK operátortól is tanulhatsz technikákat:
Nem küldeném el,de azért nekem Stáb jobban bejön ;)
Scaty
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Scaty »

Sziasztok!

Bence vagyok, 18 éves.

Emelt fokú érettségivel.

A kérdésem a következö:

Elnézést mindenkitől!

Amúgy a fegyver engedély az valami olyan mint a polgár jenő úr? :D
A winchesterek korán halnak… EMC=Evil Machine Company...
WildBear23
Veterán
Veterán

Tüzijáték betiltás

Sziasztok!

A kerületünkben be akarják tiltani a szilveszteri tüzijátékot.
Ha valaki ezzel nem ért egyet, kérem, hogy itt szavazzon (névtelenül lehet):

https://online-kerdoiv.com/index/q/h/ad ... 90Y4IYU_HQ

Köszi.
Modi, ha szerinted nem idevaló, töröld kérlek.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Re: Tüzijáték betiltás

Kitöltöttem - lehessen továbbra is otthon válasszal természetesen
WildBear23 írta: 2025.01.19. 14:33 Sziasztok!

Köszi.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Köszi.
Megvolt.

A kutyulikra szavaztam, hogy ne zavarja őket semmi ;) :mrgreen:
WildBear23
Veterán
Veterán

montecarlo írta: 2025.01.19. 17:44 Kitöltöttem - lehessen továbbra is otthon válasszal természetesen
Köszönöm!
Petya357 írta: 2025.01.19. 19:36 Megvolt.
Köszönöm!
Petya357 írta: 2025.01.19. 19:36 A kutyulikra szavaztam, hogy ne zavarja őket semmi ;) :mrgreen:
Köszönöm, a kerületi kutyák hálájából szabadon szexelhetsz bármelyik kerületi kutyával a kerületi kutyafuttatókban..! ;-)
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

Kép
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Köszi.
Namostakkó' tiltható helyi rendeletben vagy nem?

Az egyik álláspont az volt, hogy mivel kormányrendelet, ezért nem lehet. A másik meg az, hogy van abban kiskapu, hogy környezetvédelmi okokra hivatkozva helyik szabályok hozhatóak - környezetszennyezés a zajszennyezés is, ami ellen védeni kell a környezetet.

Szóval?
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

G.D írta: 2025.01.19. 23:07 Kép
Szögbelövő :-)
Pitbull
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Pitbull »

Köszi.
Kitöltöttem. És szívesen kitöltenék egy kérdőívet a városi kutyatartás szabályozásáról és korlátozásáról is.
Pitbull 19-M alu elox. / Pitbull 19-M rozsdamentes / Pitbull 19-M szénacél / Duplabull 19-M
WildBear23
Veterán
Veterán

Pitbull írta: 2025.01.20. 09:53 Kitöltöttem. És szívesen kitöltenék egy kérdőívet a városi kutyatartás szabályozásáról és korlátozásáról is.
Köszi, és +1.
tvsmaci
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2025.01.20. 13:46 2008 szeptemberében vettem 2 db-ot a Keleti pu.-nál GunBoxban. (Kollégista lettem, és ez kevésbé volt feltűnő.) Keserű WunderWaffe/WW volt a neve. Az akkor kapott (és szeretett) Nokia E51-esem szélesebb volt, szóval lehetett volna négylövetű is.
Egyiket próbaképpen/gyakorlásképpen kilőttem: brutálisan kemény rugója volt - félig bírtam hátrahúzni -, amit nagyon pici felületen keresztül lehetett mozgatni. A második a mai napig megvan, az kétlövetű: ugyanúgy töltve van mindhárom cső, csak az egyik elsütőgombja nem mozdítható. Gondolom kifolyt egy kis ragasztó szereléskor. (Emlékszem ez is mekkora hír volt a régi kékes Keserű-topikban, hogy több kísérlet után talált olyan ragasztót, ami a spiáterhez és a műanyaghoz is ragad.)
Köszönöm a pontosítást és a plusz infót a cuccról :)
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Késsel kézben megöléssel fenyegetnek, ütnek, rúgnak. Csoportosan, éjjel. Mi a büntetési tétel banánisztánban?

Felfügg és PÉNZBÍRSÁG.

https://hvg.hu/itthon/20250121_ugyeszse ... -kecskemet

Pedig a BTK szerint ez egy olyan életellenes támadás, amit a támadók likvidálásával is lehetne intézni.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2025.01.21. 08:41 Késsel kézben megöléssel fenyegetnek, ütnek, rúgnak. Csoportosan, éjjel. Mi a büntetési tétel banánisztánban?

Felfügg és PÉNZBÍRSÁG.

Pedig a BTK szerint ez egy olyan életellenes támadás, amit a támadók likvidálásával is lehetne intézni.
B+... :-(

Nem banánisztán, hanem két nap óta: Bindzsisztán. :-D
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

gvass1 írta: 2025.01.21. 08:41 Késsel kézben megöléssel fenyegetnek, ütnek, rúgnak. Csoportosan, éjjel. Mi a büntetési tétel banánisztánban?

Felfügg és PÉNZBÍRSÁG.

Szánalmas.
Egyszer volt egy jó történet valahol. Egy amerikai kisvárosban egy pyromániás rengeteg kárt okozott gyújtogatással a helyi lakosoknak. Sikerült kinyomozni, rendőrség letartóztatta, tárgyalás. Ám a lakosok összeadták az óvadékot, a férfi szabadult. Pár nappal később megtalálták a szénné égett holttestét egy erdőben, szegény nem bírt a lelkiismeretével, felgyújtotta magát. Még egy fához is odaláncolta a lábát, nehogy közben meggondolja magát. :roll: Milyen szörnyű öngyilkosság...
Chuck Norris
Moderátor
Moderátor

Hozzászólás Szerző: Chuck Norris »

AndyA írta: 2025.01.21. 08:51 B+... :-(

Nem banánisztán, hanem két nap óta: Bindzsisztán. :-D
Nagyon köszönöm, hogy nem folytatjátok az itt a fórumon továbbra is tabunak számító aktuálpolitikai utalásokat. ;-)
Minden Star Wars filmben főszerepet játszottam.
Én voltam az erő.
Poresz
Veterán
Veterán

IT-sok figyelem!

IT-sok figyelem!

Ha minden jól megy, ma este megyek mágnesszalagra felvett és 2 db CD-re digitalizált interjúért.
Ha minden még jobban megy, legálisan publikálhatom, és arra fogadok, hogy imádni fogjuk.
Pont van olyan laptopom, amin van Win10 és DVD-olvasó. -Simán csak másoljam át a fájlokat merevlemezre, vagy vannak azért mesterfogások?
Scaty
Fórumtag
Fórumtag

Re: IT-sok figyelem!

Hozzászólás Szerző: Scaty »

Poresz írta: 2025.01.21. 13:47 IT-sok figyelem!

Ha minden jól megy, ma este megyek mágnesszalagra felvett és 2 db CD-re digitalizált interjúért.
Ha minden még jobban megy, legálisan publikálhatom, és arra fogadok, hogy imádni fogjuk.
Pont van olyan laptopom, amin van Win10 és DVD-olvasó. -Simán csak másoljam át a fájlokat merevlemezre, vagy vannak azért mesterfogások?
Elvileg simán másolhatod.
A winchesterek korán halnak… EMC=Evil Machine Company...
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

Felfügg és PÉNZBÍRSÁG.

"Az ügyészség a két büntetett előéletű férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés, a többi elkövetővel szemben pedig pénzbüntetés kiszabását indítványozta."

Főleg ennek tükrében...
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Poresz
Veterán
Veterán

Scaty írta: 2025.01.21. 14:04 Elvileg simán másolhatod.
Köszi. A lényeg: minőségromlás nélkül? Nem kell ISO-lemezképpel bohóckodni.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

az attol fugg, ha audiocd akkor nem feltetlenul fog menni a sima masolas
Poresz írta: 2025.01.21. 13:47 IT-sok figyelem!

ingyom bingyom tálib-e?
tvsmaci
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2025.01.21. 14:21 Köszi. A lényeg: minőségromlás nélkül? Nem kell ISO-lemezképpel bohóckodni.
Mi a formátum, amibe digitalizálták az anyagot?
Képfájllal nem nyersz, meg nem is vesztetsz semmit, azzal csak létrehozol egy "virtuális" CD-t.
Ha betöltöd a megfelelő programba, pld deamon toolsba olyan mint, ha beraknád a CD-t a gépbe.
De ez nyilván világos.
Használ még valaki ilyesmit egyáltalán?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

tvsmaci írta: 2025.01.21. 20:48 Mi a formátum, amibe digitalizálták az anyagot?
Képfájllal nem nyersz, meg nem is vesztetsz semmit, azzal csak létrehozol egy "virtuális" CD-t.
Ha betöltöd a megfelelő programba, pld deamon toolsba olyan mint, ha beraknád a CD-t a gépbe.
De ez nyilván világos.
Használ még valaki ilyesmit egyáltalán?
Nem gyakran... :-)
Poresz
Veterán
Veterán

tvsmaci írta: 2025.01.21. 20:48 Mi a formátum, amibe digitalizálták az anyagot?
A CD-t nem találták, szóval pont olyan formátumú lesz, amilyet javasoltok. Mágnesszalagot kell digitalizáltatnom, mert az megvan. (Emlékmentő tűnik a nyerőnek, de ha valaki tud jobbat Budapesten, ne tartsa vissza.)

Ez az anyag négy órányi interjú Elődy Lajossal, a FÉG veterán mérnökével. Ő még dolgozott Frommer Rudolffal.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2025.01.23. 12:06 Mivel ez a tema nagy erdeklődest váltott ki, és megosztó, beszéltem egy szakemberrel. A hölgy PR/Marketing/Branding specialista. Nyilván ő sem tévedhetetlen, de megiscsak ez a szakmája.

1. A kampány stemélyesen öt is elérte. (Kisgyerekes anyuka, Székesfehérváron, nulla köze a sereghez).MINDENKI erről beszél. Az általa ismert szakmabeliek ezt önmagában is komoly sikerkent könyvelnék el.

2. Nem nekünk kell tessen. Hanem a megszolítotakknak. A cici- vonallal a fiúkat lehet megszólítani - jól. A tánci vonallal pedig a fiatalokat nemtől függetlenül. Szakmailag indokoltnak látja ezt az elemet.

3. Ki kell próbálni különböző fajta kampányokat, megnézni mi működik, es azt csinálni. Ha nem működik, nem erőltetni.

4. A branding az egy dolog - azt szerinte pont hogy meglepően jól csinálják, nem nézte volna ki a HMből.. Viszont a “munkáltatói ajánlat” az, ami gyenge lábakon áll. Ha össze trombitálják a rekrutákat, és utána olyan élményben részesülnek mint pl Rügyecske , és mások, na azon márcnem segít semmilyen branding. A jó birnak is kell a céger. De ha a bor az savanyú, akkor hosszútávon nincs az a reklám amivel el lehetne adni.
https://www.vezess.hu/vezetunk/2025/01/ ... llalkozok/
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

brh562 írta: 2025.01.24. 08:22 nem Barguzinba költözött ? :)
Ja, de! Sőt, találtak egy levelet is amit Arany Jánosnak írt Nagyszalontára. :D

"LEVÉL VALAMI BARGUZINBÓL
("A címzett nem kereste" jelzéssel selejteztetett a nagyszalontai postán)

Gyönyörű itt a nyár, de a tél
hosszú és kemény. Foga van a fagynak.

Ha egyszer erre járnál, barátom - ami nem valószínű -,
lazacra horgásznánk a folyóban, a hegyek alatt.
Megszerettem a lazacot. Sózzák és felfüstölik erre,
és szeptember végén a füsttől alig látni, ahogy
mindenütt pöfékelnek a halfüstölők, mert jönnek a rideg hónapok. Sokszor behunyom a szemem, és igyekszem az ízlelésemet is lehunyni, hogy elhitessem magammal: a lazac jó kolozsvári szalonna.
Néha sikerül.

A burjátok csendes, maguknak való emberek.
Akárcsak én. Nyelvükön ez a táj "az Isten háta mögötti vidék",
vagy valami hasonló. Alig beszélem a nyelvet, és ez
megnyugtató.

Ha egyszer erre járnál, barátom - ami nem valószínű -, találkozhatnál az asszonnyal is. Jó asszony. Dolgos, csendes. Akárcsak én.

Ha látnád, hogy csomózom a hálót! Mint egykor a verssorokat, csak ez olyan kézzelfogható. Hálómban ott csillog a hal, mint
verssorban az értelem. Emlékszel, mikor még az
értelemben hittünk? Az asszony ma hallevest főz, érzem az
illatát. Nincs benne paprika, errefelé nem terem, mindenféle
bogyóval és fűszerszámmal ízesíti. Finom azért.

Teát iszunk, kávé itt nem kapható, és vodkát bor helyett.
Esténként az ablaknál ülök a konyhában, és az ujjaim, mintha írnék, mozgatom. Valami szárított zuzmót tömök a pipámba, pont olyan, mint a karcagi kapadohány, szinte pont olyan.
Az ablak a széles, csendes folyóra néz, a kikötött kompra. Csendes az is. Sötéten pihen.

Kocsma nincs, itt mindenki otthon iszik.

Hogy honvágyam van-é, azt kérdezed? Talán a kávé keserűsége hiányzik, és az az érzés, mikor az első kortynál a bor csersava nyelved két oldalát valami furcsa, bizsergő kábulatba rántja. A vodka csak éget. És a paprika, hallevesbe. Bár itt mások a halak.

Amúgy jól elvagyok. Üdvözlöm még, ki él, és nem akarom tudni, ki halt meg immár.

Néked boldog születésnapot.

Ha egyszer erre járnál, barátom - ami nem valószínű -, hozz kávét, bort, hozz némi paprikát. Édeset is, erőset is. Úgy nem lennék híján semminek, és meglehet, még te is itt ragadnál velem.
Bár platánfák nem nőnek itt."

/Konok Péter írása/
Poresz
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2025.01.24. 13:58 Orwell Állatfarm c. könyvét kötelező olvasmánnyá tenném.
Ezzel két dolgot érnél el: az sem szeretné, aki most szereti, és az sem olvasná el, aki amúgy elolvasná.

Remekműveket gyűlöltettek meg vagy tettek alig olvasottakká úgy, hogy kötelező olvasmánnyá tették. A leghatékonyabb cenzúra.

* * *

Az egy polgári-középosztálybeli tévhit, hogy az olvasás mindenkinek való. - Nem, egyáltalán nem való mindenkinek!
Meg kell rá érni: akarni és vágyni kell olvasni. Különben megutálja, és dafke nem olvas, mint az egyébként jó eszű öcsém. Vagy a szemetet fogja falni. (Az újságosbódék kb. 90%-a máglyára és máglyának való szemét!)

Valakivel pedig akármit olvastathatsz, akkor is bamba marad. - A lovat elrángathatod a kúthoz, belenyomhatod a fejét a vályúba, bele is fojthatod, de inni akkor sem fog, ha nem akar, te pedig nem tudsz helyette. - Sebaj, utcaseprő és takarító is kell. Lenézett munkák, gyakran kellemetlen személyek végzik, de csak egy napig ne csinálnák…
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Poresz írta: 2025.01.24. 14:15 Ezzel két dolgot érnél el: az sem szeretné, aki most szereti, és az sem olvasná el, aki amúgy elolvasná.

Remekműveket gyűlöltettek meg vagy tettek alig olvasottakká úgy, hogy kötelező olvasmánnyá tették. A leghatékonyabb cenzúra.

* * *

Az egy polgári-középosztálybeli tévhit, hogy az olvasás mindenkinek való. - Nem, egyáltalán nem való mindenkinek!
Meg kell rá érni: akarni és vágyni kell olvasni. Különben megutálja, és dafke nem olvas, mint az egyébként jó eszű öcsém. Vagy a szemetet fogja falni. (Az újságosbódék kb. 90%-a máglyára és máglyának való szemét!)

Valakivel pedig akármit olvastathatsz, akkor is bamba marad. - A lovat elrángathatod a kúthoz, belenyomhatod a fejét a vályúba, bele is fojthatod, de inni akkor sem fog, ha nem akar, te pedig nem tudsz helyette. - Sebaj, utcaseprő és takarító is kell. Lenézett munkák, gyakran kellemetlen személyek végzik, de csak egy napig ne csinálnák…
Nagyon remélem, hoyg nem nézel le pl takarítókat azért, mert olvasatlannak véled őket.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2025.01.24. 14:20 Nagyon remélem, hoyg nem nézel le pl takarítókat azért, mert olvasatlannak véled őket.
+1
Hosszú évek arra tanítottak, hogy ne skatulyázzunk be embereket előre. Előítélet helyett utóítélet.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.01.24. 14:52 +1
Hosszú évek arra tanítottak, hogy ne skatulyázzunk be embereket előre. Előítélet helyett utóítélet.
Skatulyázd be nyugodtan. Legyen róla ránézésre véleményed. Hiszen miért ne lehetne? Meg van is, akkor is, ha tagadod. De van két fontos dolog:

Az első, hogy ezt az alapján tedd, amit tudsz, látsz, hallasz, érzel stb. róla, vele kapcsolatban, és ne _feltételezések_ alapján, amit az előbbiekre építesz.

A másik, hogy ha pedig utóbb akármi újabb információ derül ki róla, akkor legyél hajlandó és képes odébb tenni egy másik skatulyába, akár pozitív, akár negatív az irány.

Ennyi, kéremkaccsojjaki.
WildBear23
Veterán
Veterán

Poresz írta: 2025.01.24. 14:15 Ezzel két dolgot érnél el: az sem szeretné, aki most szereti, és az sem olvasná el, aki amúgy elolvasná.

* * *

Teljesen igazad van!
Poresz
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2025.01.24. 15:53 Teljesen igazad van!
Valahogy arra gyanakszom, hogy egy rabbi-vicc megismétlődött a rovásomra. :)
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Így van, az első rész története kiemelkedő volt. Megölték a halott feleségemtől kapott kutyát, ezért kinyírom az egész USA-beli orosz maffiakolóniát. De még Oroszországba is elrepülök, hogy megöljem a maffiafőnököt. Nekem ez egy videójáték, nem egy film cselekménye :D

Itt az akció a lényeg, a gun-fu.

Kevésbé ismert filmként a "Revolver" címűt ajánlom, k*rvajó történet, Guy Ritchie-féle módon látványosan előadva. Nem a szokásos Jason Statham séma.
brh562 írta: 2025.01.24. 17:42 az a eg ykibaszott szar film folyam... az elsőrész király :) minél nagyobb a dzsonvik mögött annál gyalázatosabb a történet
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

A lentiek fényében nagyon oda kellene figyelni a lőteri macskákra a Geminin.

Ördög nem ismer tréfát. A multkor kinyírt két adidasos gopnikot..

Miert? Az egyik nem szedte össze maga után a hüvelyeket. A másik … a masik rálépett Mirci farkára.

Sajat szememmel láttam. Agyonverte az két oroszt. Egy tűzőgéppel. :shock: Egy kib.szott takkerrel! :o
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2025.01.24. 21:39 A lentiek fényében nagyon oda kellene figyelni a lőteri macskákra a Geminin.

Miert? Az egyik nem szedte össze maga után a hüvelyeket. A másik … a masik rálépett Mirci farkára.

Sajat szememmel láttam. Agyonverte az két oroszt. Egy tűzőgéppel. :shock: Egy kib.szott takkerrel! :o
Melyik Mirciére? :-D
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

AndyA írta: 2025.01.24. 21:41 Melyik Mirciére? :-D
A kövérebbik macska. Ha meghízik a másik, akkor az lesz a Mirci.

Mindig ketten vannak. Mint a Sith lovagok. Az egyik a kövér. A masik kövér szeretne lenni.
WildBear23
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2025.01.24. 21:39 A lentiek fényében nagyon oda kellene figyelni a lőteri macskákra a Geminin.

Én úgy tudom, hogy gránáttal ölte meg a két oroszt. :o
Majd miután végzett velük, visszatette a gránátot a vitrinbe. :shock:

Az egyik orosz még a saját vérével fel tudta írni a falra figyelmeztetésül, hogy KOT.
De a helyszínelő rendőr csak Kotkodát ismerte, úgyhogy nem vette jegyzőkönyvbe..
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2025.01.24. 22:04 Én úgy tudom, hogy gránáttal ölte meg a két oroszt. :o
Majd miután végzett velük, visszatette a gránátot a vitrinbe. :shock:

Az egyik orosz még a saját vérével fel tudta írni a falra figyelmeztetésül, hogy KOT.
De a helyszínelő rendőr csak Kotkodát ismerte, úgyhogy nem vette jegyzőkönyvbe..
Mindeközben….
IMG_2278.jpeg
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Poresz írta: 2025.01.24. 18:20 Valahogy arra gyanakszom, hogy egy rabbi-vicc megismétlődött a rovásomra. :)
Na-na... Először az égetni való könyvekről szóló kirohanás, aztán a rabbi és a zsidó viccek emlegetése... Ne Elonozzon, uram! 🫣😉
images (8).jpeg
images (8).jpeg (10.54 KiB) Megtekintve 1075 alkalommal
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2025.01.26. 12:20 Ja hogy nálatok volt banán? :o A Sz.U.-ban csak Moskvában vokt minden (speciel EZ nem sokat változott) még banán és szemes KV is a GUM-ban

“Fegyver” nuku. Semmi. Nada.
Én az 1980-as évek első felében, kisgyerekként sokat jártam a GUM-ban, de banánt soha nem láttam/ettem.

Volt viszont Elektronyika márkájú, pisztoly alakú elemlámpám! Ilyen Browning M1910 formatervvel. Tidzsú-tidzsú!
nemtokregelni
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: nemtokregelni »

gvass1 írta: 2025.01.26. 17:25 Én az 1980-as évek első felében, kisgyerekként sokat jártam a GUM-ban, de banánt soha nem láttam/ettem.

Volt viszont Elektronyika márkájú, pisztoly alakú elemlámpám! Ilyen Browning M1910 formatervvel. Tidzsú-tidzsú!
Banán nekem sem rémlik Moszkvában, de rengeteg repülő és tank modell/játék igen, plusz néha volt kisüveges Pepsi kóla, akkor sokat vettünk, mert utána egy ideig nem volt.
Sapienti sat.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

nemtokregelni írta: 2025.01.26. 17:29 Banán nekem sem rémlik Moszkvában, de rengeteg repülő és tank modell/játék igen, plusz néha volt kisüveges Pepsi kóla, akkor sokat vettünk, mert utána egy ideig nem volt.
Igen, tankmodellem volt sok.😅

De a villogós csőtorkolatú játék Maxim-géppuskát (kerekes állványon) megvenni spúrok voltak a szüleim. Azóta is ezt a traumát kompenzálom. Túl.😂
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2025.01.26. 17:25 Én az 1980-as évek első felében, kisgyerekként sokat jártam a GUM-ban, de banánt soha nem láttam/ettem.

Nekúnk a GUM kicsit kiesett (2 nap vonattal 😂) de banánért Csehszlovákiába jártunk.

És az a durva hogy meg így is van, aki visszasírja a Szovjetuniót meg a ruszkikat. 🙄😲

Egyébként Otto és Necketmann katalógusok voltak mifelénk Mordirban. Csupán nettó 2 oldal volt a Gas- und Signawaffen de azt rongyosra olvastam. A fehérnemű részleg - na ja, a katalógus ott nyílt ki automatikusan
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2025.01.26. 18:15 Nekúnk a GUM kicsit kiesett (2 nap vonattal 😂) de banánért Csehszlovákiába jártunk.

És az a durva hogy meg így is van, aki visszasírja a Szovjetuniót meg a ruszkikat. 🙄😲

Egyébként Otto és Necketmann katalógusok voltak mifelénk Mordirban. Csupán nettó 2 oldal volt a Gas- und Signawaffen de azt rongyosra olvastam. A fehérnemű részleg - na ja, a katalógus ott nyílt ki automatikusan

IMG_20250126_184359.png
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

qqriq írta: 2025.01.26. 19:07 En hetvegente felhetkor bemegyek a varosba hogy legyen a purdenak friss zsomle meg parizer :roll:
Na én erről leszoktam, sőt az utóbbi időben már a kenyérsütésről is. Ami most történik: veszek a lidliben fagyasztott péksütit,a teljes lidli szortimentje megvehető fagyasztottan is. Nosztalgia kifli a családi favorit. Abból a kívánt mennyiséget reggel beb.szcsiszom a sütőbe, kap 3 percet 180 fokon, oszt kész a ropogós friss meleg péksüti a 'zasszonynak meg a kölöknek, nem nyavalyoghatnak.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

TotoHU írta: 2025.01.26. 19:23 Na én erről leszoktam, sőt az utóbbi időben már a kenyérsütésről is. Ami most történik: veszek a lidliben fagyasztott péksütit,a teljes lidli szortimentje megvehető fagyasztottan is. Nosztalgia kifli a családi favorit. Abból a kívánt mennyiséget reggel beb.szcsiszom a sütőbe, kap 3 percet 180 fokon, oszt kész a ropogós friss meleg péksüti a 'zasszonynak meg a kölöknek, nem nyavalyoghatnak.
Én meg feltankolok egy nagy adag kenyeret, zsemlét, ilyesmit, aztán megy a fagyóba. Nagyon sokáig eláll így, aztán kiolvasztva szinte mint a friss, vakteszttel nem mondanám meg.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2025.01.26. 18:44 IMG_20250126_184359.png
62e9836417334.jpeg
nemtokregelni
Veterán
Veterán

Fortitu írta: 2025.01.26. 20:45 Én meg feltankolok egy nagy adag kenyeret, zsemlét, ilyesmit, aztán megy a fagyóba. Nagyon sokáig eláll így, aztán kiolvasztva szinte mint a friss, vakteszttel nem mondanám meg.
Mi is dettó ugyanezt csináljuk.
Sapienti sat.
nemtokregelni
Veterán
Veterán

Fortitu írta: 2025.01.26. 20:51 62e9836417334.jpeg
RDT_20231201_1500047534863395959452286_1.jpg
Sapienti sat.
pogessor
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: pogessor »

Fortitu írta: 2025.01.26. 20:45 Én meg feltankolok egy nagy adag kenyeret, zsemlét, ilyesmit, aztán megy a fagyóba. Nagyon sokáig eláll így, aztán kiolvasztva szinte mint a friss, vakteszttel nem mondanám meg.
+1
sodoma
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: sodoma »

TotoHU írta: 2025.01.26. 19:23 Na én erről leszoktam, sőt az utóbbi időben már a kenyérsütésről is. Ami most történik: veszek a lidliben fagyasztott péksütit,a teljes lidli szortimentje megvehető fagyasztottan is. Nosztalgia kifli a családi favorit. Abból a kívánt mennyiséget reggel beb.szcsiszom a sütőbe, kap 3 percet 180 fokon, oszt kész a ropogós friss meleg péksüti a 'zasszonynak meg a kölöknek, nem nyavalyoghatnak.
Olvasd már el, kérlek h mi van benne! A fagyasztott ilyenek az élelmiszerek legalja!
köze nincs a "péksütihez", inkább a veszélyes hulladékhoz.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

sodoma írta: 2025.01.27. 15:11 Olvasd már el, kérlek h mi van benne! A fagyasztott ilyenek az élelmiszerek legalja!
Azt hinném sima közönséges pékáru fagyasztva. Nem az?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2025.01.27. 15:19 Azt hinném sima közönséges pékáru fagyasztva. Nem az?
_Nagyon_ nem az... :-(

Nóta benne, a boltban "frissen" kapható, ott helyben sütött cucc nem jelentéktelen része is ilyen. Pl. pont a nosztalgia kifli...
sodoma
Veterán
Veterán

Fortitu írta: 2025.01.27. 15:19 Azt hinném sima közönséges pékáru fagyasztva. Nem az?
https://www.lidl.hu/p/teljeskiorlesu-ka ... l/p6409350

ez csak egy kakaóscsiga. Én rengeteget sütök. édeset-sósat. (laktózérzékenység)
Káliumszorbátot, pálmazsírt, meg ilyen xarokat nem teszek bele. Azt se tudom mi az.
Régebben én is fogyasztottam ilyen szemet. abbahagytam és 1 hónap alatt 5kg-ot fogytam. Semmi egyéb, csak a Lidl-s xarok elhagyása.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

sodoma írta: 2025.01.27. 15:11 Olvasd már el, kérlek h mi van benne! A fagyasztott ilyenek az élelmiszerek legalja!
Ugyan az van benne, amit a Lidl kisütve árul, se több se kevesebb. A pékségekben dettó ugyanezek van, a legtöbb esetben ott sütik készre a fagyasztottat, vagy ipari eszközökkel és anyagokkal dolgoznak.
Úgy tudom az élelmiszerbiztonság meglehetősen magas szinten van itthon is és az EU-ban is, nem gondolom hogy olyan összetevőkből készíthetnek lakossági élelmiszert, ami káros volna.
Igen, az otthon bio lisztből sütött kenyér-kifli biztosan egészségesebb, de amikor sütöttem (egy ideig kovászoltam is) akkor nagy átlagban a felét kihajítottuk mert sosem tudtam olyan keveset sütni hogy ne maradjon meg.
Én ennél egyszerűbb silány cuccokon nőttem fel a 80-as 90-es években, és egészséges vagyok. Szüleim a még sokkal moslékabb kenyérgyári termékeket ették egész életükben az 50-es 60-as 70-es években, és egészségesek, lassan a 80 felé.
Ha elmegyek úszni, az uszodában a gombától a nemibetegségig minden szart elkaphatok. Ha kocsiba ülök, bármikor szembe jöhet egy kamion és megmurdelhetek.
Szóval igen igazad van, ezek részben műkaják, de gyanítom hogy a lidlis kiflinél sokkal több kockázat és egészségtelen dolog van a világon, amibe bele lehet dögleni. ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TotoHU 2025.01.27. 15:34-kor.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

sodoma írta: 2025.01.27. 15:27 https://www.lidl.hu/p/teljeskiorlesu-ka ... l/p6409350

ez csak egy kakaóscsiga. Én rengeteget sütök. édeset-sósat. (laktózérzékenység)
Káliumszorbátot, pálmazsírt, meg ilyen xarokat nem teszek bele. Azt se tudom mi az.
Régebben én is fogyasztottam ilyen szemet. abbahagytam és 1 hónap alatt 5kg-ot fogytam. Semmi egyéb, csak a Lidl-s xarok elhagyása.
Szerintem a szénhidrát elhagyásától fogytál. Én sem eszem már se ilyen se másmilyen kenyeret,tésztát, rizst, burgonyát, és 8 kg-t fogytam pár hónap alatt.
Pedig a sörikét megiszom egyszer-kétszer a héten, de az bele van kalkulálva. :D
sodoma
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2025.01.27. 15:30 Ugyan az van benne, amit a Lidl kisütve árul, se több se kevesebb. A pékségekben dettó ugyanezek van, a legtöbb esetben ott sütik készre a fagyasztottat, vagy ipari eszközökkel és anyagokkal dolgoznak.
Úgy tudom az élelmiszerbiztonság meglehetősen magas szinten van itthon is és az EU-ban is, nem gondolom hogy olyan összetevőkből készíthetnek lakossági élelmiszert, ami káros volna.
Igen, az otthon bio lisztből sütött kenyér-kifli biztosan egészségesebb, de amikor sütöttem (egy ideig kovászoltam is) akkor nagy átlagban a felét kihajítottuk mert sosem tudtam olyan keveset sütni hogy ne maradjon meg.
Én ennél egyszerűbb silány cuccokon nőttem fel a 80-as 90-es években, és egészséges vagyok. Szüleim a sokkal moslékabb kenyérgyári termékeket ették egész életükben az 50-es 60-as 70-es években, és egészségesek, lassan a 80 felé.
Ha elmegyek úszni, az uszodában a gombától a nemibetegségig minden szart elkaphatok. Ha kocsiba ülök, bármikor szembe jöhet egy kamion és megmurdelhetek. Szóval gyanítom, hogy a lidlis kiflinél sokkal több kockázat és egészségtelen dolog van a világon, amibe bele lehet dögleni. ;)
egy korosztály vagyunk. hidd el, ezek a borzalmak messze ótvarabbak mint a 90s péktermékek. Nem véletlen a sok 40es korosztály ételallergiája. De nekem mind1
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

TotoHU írta: 2025.01.27. 15:30 Ugyan az van benne, amit a Lidl kisütve árul, se több se kevesebb. A pékségekben dettó ugyanezek van, a legtöbb esetben ott sütik készre a fagyasztottat, vagy ipari eszközökkel és anyagokkal dolgoznak.
Én ennél egyszerűbb silány cuccokon nőttem fel a 80-as 90-es években, és egészséges vagyok. Szüleim a még sokkal moslékabb kenyérgyári termékeket ették egész életükben az 50-es 60-as 70-es években, és egészségesek, lassan a 80 felé.
Ha elmegyek úszni, az uszodában a gombától a nemibetegségig minden szart elkaphatok. Ha kocsiba ülök, bármikor szembe jöhet egy kamion és megmurdelhetek.
Szóval igen igazad van, ezek részben műkaják, de gyanítom hogy a lidlis kiflinél sokkal több kockázat és egészségtelen dolog van a világon, amibe bele lehet dögleni. ;)
Mi is sütünk néha kovászos kenyeret, annál is tökéletesen működik a fagyasztás. Hetek múlva kiolvasztva is olyan, mint a friss. És azt azért tényleg vétek lenne kidobni!
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: RatRace »

Fagyasztott cuccok sütése az olyan pékségekre jellemző, mint a Lipóti, és társai.
Nincs konkrét pékség, ezek csak sütödék.
Hagyományos pékség a liszten, cukron, són, élesztő vagy kovász nem használ mást, mármint adalékot.
Persze, krumplipehely, jakaó, ilyesmi van.😏
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Válasz küldése