sodoma írta: ↑2025.01.24. 10:20
Nem hiszem hogy a fejpénz a legnagyobb baj!
Pl a kozgázra azért vesznek fel vki mert jól " bokorugrik" ellentétben azzal aki nem?
Te kadetképzesben vagy érdekelt. Kérdezd már meg kérlek a a hivatásos kiképzőket, hogy mit gondolnak a kadétokról...
Az ÖTT teljesen más motiváció
Pénz, pénz pénz....
Véleményem szerint a kadétokkal sincs semmi baj. Volt szerencsém találkozni velük a 14 hét alatt.
Kellenek a lelkes fiatalok, üdítő színfoltok a MH-ban a megfáradt és kiégett emberek között.
És tényleg elismerésre méltó, hogy míg a többi fiatal a nyár nagy részét bulizással és más haszontalan dologgal tölti, ők bevállalták hogy belekóstolnak a katonaéletbe. (Tisztelet a kivételeknek akik tanulnak vagy dolgoznak.)
Amíg nem ismertem meg a rendszer valódi arcát, addig én is el akartam küldeni a gyerekeket.
De azért a kadét vagy tartalékos képzés nagyon más mint a szerződéses alapkiképzés.
Most nem akarok részleteket írni, mert tisztelem őket is, de fele annyi sz*patásban volt részük mint a szerződéses állománynak.
Abban viszont teljesen egyet értünk, hogy az ÖTT rendszer alapmotivációja a pénz.
És én ezért is nem engedném, hogy a tartalékos és a szerződéses állomány például együtt szolgáljon/dolgozzon egy alakulatnál.
Belső feszültséget generál, hogy amiért a szerződésesek éveket tanulnak vagy szolgálnak, azt a tartalékosok soron kívül megkapják, több pénzért és kevesebb munkáért.
Írom ezt úgy, hogy én is tartalékos akartam lenni, amíg rá nem jöttem, hogy ezt a komolyabb katonai alakulatok nem nézik jó szemmel.