Nem én írtam, én is csak kaptam, úgyhogy a dicséret nem engem illet.

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Nem én írtam, én is csak kaptam, úgyhogy a dicséret nem engem illet.
Első gyerek, ugye?
A harmadikért már csak a kutyát küldöd. A másodikat még te veszed fel, és megtörlöd a ruhád ujjában.Petya357 írta: ↑2024.12.18. 07:22 Első gyerek, ugye?![]()
Ismeritek?
Eljárasrend a jatszótéren leesett cumi esetén
Első gyerek: cumi felvesz, Yana babavízzel lemos, alaposan fertőtlenít, Yana babavízzel átöblít, gondos szemrevételezés után odaad
Második gyerek: cumi felvesz, csapvízzel leöblít, cumit odaad
Harmadik- és minden további gyerek: cumi felvesz, kutyát odahív, cumit lenyalat, cumit odaad
Ez tényleg így megy !![]()
Illik ám jelezni.
Az írókáddal soha nem volt probléma
Ha valamit utálok (valami genetikai örökség miatt szerintem), az a függöny felrakás, leszedés.AndyA írta: ↑2024.12.17. 16:18 Valaki mondja már el nekem, hogy mikor, miért és hogyan lett a keresztény ünnepkörök elengedhetetlen és megkerülhetetlen hozzátartozója a függönymosás? Hogy miért van az, hogy lehetetlen elképzelni egy húsvétot vagy karácsonyt nyugalomban e nélkül a szájbatekert szakrális szertartás nélkül?
.......
Igen ezt ismertük, ezért egyből a második gyerekes szcenáriónál kezdtük.Petya357 írta: ↑2024.12.18. 07:22 Első gyerek, ugye?![]()
Ismeritek?
Eljárasrend a jatszótéren leesett cumi esetén
Első gyerek: cumi felvesz, Yana babavízzel lemos, alaposan fertőtlenít, Yana babavízzel átöblít, gondos szemrevételezés után odaad
Második gyerek: cumi felvesz, csapvízzel leöblít, cumit odaad
Harmadik- és minden további gyerek: cumi felvesz, kutyát odahív, cumit lenyalat, cumit odaad
Ez tényleg így megy !![]()
Nemtom, hősködünk, hősködünk, de ez a szőnyeges aggódósdi mégis mintha egészen mást sugallna
A nappali teljes egészében padlólappal burkolt (előző tulaj ízlése, én ugyan nem tettem volna) ezen elcsúszva és arcra esve letört a kölök fogának a harmada pár hónapja. Jó-jó tejfog, de azért na.
Rutinos szülő fél fog alatt nem tompít
Ezért nem veszi meg az ilyen a 2012-es Dom Perignon-t semRatRace írta: ↑2024.12.19. 11:32 Mai kedvesvevő, akit átjárt a karácsony szelleme:
"- Jónapot.
- Üdvözlöm, miben segíthetek?
-Használt olcsó gázpisztolyuk van?
-Nincs, csak új termékek
-Akkor kérek egy ekol Vipert.
-parancsoljon. ( elkezdem kitölteni a garijegyet )
-Dehát, ezt 2024.11.29 vizsgáztatták.
-EGY HASZNÁLT SZART AKAR RÁMSÓZNI????
És elrohan."
Na, erre varjatok gombot.
Ja, mint A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacsőben: ~"Nem látod, hogy ezek szegény emberek, csupa régi holmijuk van!"
Ócska, szakadt Gutenberg Biblia, aminek a margóit ráadásul csúnyán összefirkálta valami Luther Márton nevű fickó…
Vagy az a koszos lepedő, amin meglátszik a fickó lenyomata, ahogy ráizzadt. Valami torinói mosodában tartogatják, sajnálják rá a mosóport, de ahhoz sóherek, hogy kidobják.
Sőt, amikor egy tűzvészben megégett a négy sarka, inkább megfoltozták, minthogy újat vegyenek.
Vagy 10 darab ősrégi kőtábla, valami héber írással..
Amit pászmek egy ócska szakadt ládában tartanak, és a sóherek nem akarnak lecserélni, pedig már mittomén, biztos vagy többezer éves!
Mint tudjuk, az igazából 3 tábla volt, csak egy összetörött.
Mostanaban arvereztek egy oheber kotablat, ami kulturalis szempontbol felbecsulhetetlen, oszt evszazadokig egy ajto elotti padlolapnak hasznaltak.TotoHU írta: ↑2024.12.20. 11:35 Amit pászmek egy ócska szakadt ládában tartanak, és a sóherek nem akarnak lecserélni, pedig már mittomén, biztos vagy többezer éves!
A kisnovák nagyfaterja be is gurult, felkúrta régen valamelyik padlásra, oszt azóta nem is találja senki se, de hallod azóta is azt a szakadék ládájukat hiányolják oszt kajtatnak utána! Mekkora sóherek, b.szod!![]()
Es meg micimackonak sem tud megfelelo szamu ujjat rajzolni….
Bizonyos részek stimmelnek a rajzon.
De mindenképpen csőtorkolattal magunk felé, úgy látom!
Így!
Tavaly az első részt néztem meg, akkor idén a másodikat kell.
Jó is az!
Soha sem fogom megérteni a hype-ot akörül a film körül. Egy tiszteségesen megcsinált akciófilm, amit egyszer megnézünk, örülünk neki, és ennyi. A karácsonyhoz pedig annyi köze van, hogy szenteste játszódik a cselekmény, és a végére mégsem lesz válóper.
Olyan, mint a dubaji csoki….
Csak az évszám nem stimmel. Az első jelentős gáztámadás Ypernnél volt, 1915 áprilisában, mezei klórgázzal.WildBear23 írta: ↑2024.12.24. 20:52 A németek mindig is praktikus gondolkodásúak voltak...![]()
![]()
FB_IMG_1735069851200.jpg
De ami még nem létezik.Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.12.25. 10:08 Miért nem stimmel az évszám? '14 karácsonyakor ad valamit, aminek majd '15 áprilisában hasznát veheti. Szerintem stimmel...
+1
van eredeti slayer pengetőm
Ha komolyan kérdezed, akkor 300Ft-ot. De tényleg. Szórták mindenfelé. Nem minősül ritkaságnak (akkor kellett volna eladni).
Ez olyan, mint amikor harmadik osztályban (katolikus) hittanórán és elsőáldozásra felkészítésen elkezdték magyarázni, hogy az ostya fizikailag változatlan marad, de a misén a pap Krisztus testévé változtatja át.
na jóPoresz írta: ↑2024.12.29. 15:40 Ez olyan, mint amikor harmadik osztályban (katolikus) hittanórán és elsőáldozásra felkészítésen elkezdték magyarázni, hogy az ostya fizikailag változatlan marad, de a misén a pap Krisztus testévé változtatja át.
Vadásztanfolyamon pedig azt tanították, hogy a trófea tárgyiasult emlék, és mindenki másnak csak csont, szaru vagy bőr, döbbenetesen kevesebb értékkel, mint amennyit az elejtő vadász fizetett érte.
Még említhetném Hitler, Göring és más prominens náci vezetők 532. pisztolyát, aminek sorozatszáma 000…001, elefántcsont markolatpanelekkel, platina berakásokkal, aranyozott kezelőszervekkel, több ezer munkaórával elkészített vésetekkel és sok-sok horogkeresztes beütővel.
"Buy the gun, not the story." ~ "A tárgyat vedd meg, ne a történetet!" = Annyit adj érte, amennyi a használati értéke! - Ahogy az amerikai gun show-k tapasztaltabb veteránjai mondják.
Ha legalább a befektetési aranyhoz hasonlóan lenne rajta sorszám, és lenne mellé hiteles nyilvántartás, hogy "Igen, ez tényleg az, aminek mondják", akkor lenne értéke. De így, ez csak egy pengető, egy darab műanyag. - Ami a Te trófeád, Neked (volt - ?) értékesebb, mint 10.000 forint 2003 augusztusi értéke. Fizikailag olyan, mint az összes többi: csak a Te fejedben van jelentős értéke, és a többi olyan rajongó fejében, aki hitelt ad a történetednek.
Az ilyen "tárgyiasult emlékeknek" az a végzete, hogy az emlékek hordozóinak pusztulásával az értékük a használati értéküket közelíti. - Én láttam Kossuth Lajos duplacsövű pisztolyát és zsebóráját nyolc évesen a Balatoni Múzeumban, ami csak egy régi tercerol és egy régi zsebóra lenne, ha nem fektetnének bele rengeteg időt, pénzt és energiát, hogy minden egyes nemzedék fejébe beleverjék, hogy ez egy régen volt fontos személy holmija, és ettől több, mint ami fizikailag ténylegesen. De például egy kanadai számára ezek már csak régi tárgyak egy távoli kelet-európai ország 19. századi fontos emberétől, akiről csak annyit tud, amennyit hajlandó elolvasni a Wikipédiából (az angolból). Hasonlóan, talán ezer év múlva senki számára sem lesz több Elvis Presley plüssmackója, mint egy régi plüssmackó.
Hasonló történet, bár némiképp viccesebb (szerintem), amikor barátaim valahogy bekeveredtek valami fesztiválon a Hooligans koncertjének végére, ahol a dobos szétdobált jópár repi dobverőt (rá van írva, hogy Hooligans, egyébként sima 4-es dobverők), és az emberek inkább félreálltak, hogy ne találja el őket, de nem ugráltak nagyon érte, sőt, a földről se szedték felszöged írta: ↑2024.12.29. 16:47 na jó
akkor nem hirdetem meg
(de azért lehet, h tényleg meg kellene vizsgálni, hogy rajta van e Tom DNS-e...bár eleinte elég sokat fogdostam)
legalább lesz mit mesélnem meg mutogatnom az unokáknak, mikor öregen csoffadtam a hintaszékből sem tudok majd egyedül kiszállni
90-es évek végeSparrow írta: ↑2024.12.29. 16:58 Hasonló történet, bár némiképp viccesebb (szerintem), amikor barátaim valahogy bekeveredtek valami fesztiválon a Hooligans koncertjének végére, ahol a dobos szétdobált jópár repi dobverőt (rá van írva, hogy Hooligans, egyébként sima 4-es dobverők), és az emberek inkább félreálltak, hogy ne találja el őket, de nem ugráltak nagyon érte, sőt, a földről se szedték felŐk is csak azért hoztak el egyet, mert majdnem fejen találták vele egyiküket, és hát na, legyen mit mesélni.
(De én is néztem bele Gáspár Laci koncert elejébe nyitott stadion kapuban ácsorogva, ahol a kapu előtt vitte a szél az ingyenjegyeket a földön mindenfelé…. azt mondjuk emlékbe se raktam el…. ez van amikor a kereslet és a kínálat nem egyezik egy adott helyen)
![]()
A dobos jó arc, ne báncsátok.Sparrow írta: ↑2024.12.29. 16:58 Hasonló történet, bár némiképp viccesebb (szerintem), amikor barátaim valahogy bekeveredtek valami fesztiválon a Hooligans koncertjének végére, ahol a dobos szétdobált jópár repi dobverőt (rá van írva, hogy Hooligans, egyébként sima 4-es dobverők), és az emberek inkább félreálltak, hogy ne találja el őket, de nem ugráltak nagyon érte, sőt, a földről se szedték felŐk is csak azért hoztak el egyet, mert majdnem fejen találták vele egyiküket, és hát na, legyen mit mesélni.
(
Mármint nem én Andy...Petya357 írta: ↑2024.12.29. 21:03 A dobos jó arc, ne báncsátok.Andy kislánya a miénkkel járt egy oviba. Tök normális ember, ha nem nézed a feketére festett körmét, meg nem mondod hogy rocksztár
az ovis jótékonysági esten ( kb falunap szintet képzeljetek el) olyan szépen tolták Rákoczy Ferivel a spontán kialakult bandát, hogy öröm volt nézni ahogy az apukák megteszik, amit ilyenkor meg kell tenni.
![]()
Rólad ki beszélt? Dobolsz a Hooligabsban?
el kell, h keserítselek
Nekem személy szerint nincs vele bajom, sőt Csipával sem. Egyszerűen csak változik az ember, meg a zenei ízlés, meg a közönség, meg még lehetne ragozni. (Anno még amikor Ramszesz volt a nevük, kb vagy 35 éve, Kazincbarcikán a helyi tehetségkutatón mi is indultunk a bandánkkal, meg ők is. És ők már akkor is azt nyomták, amit ma. Aztán a régi rockerek is már új nótákat hallgatnak, a mai fiatalok meg már nem hallgatnak ilyen zenét. De ízlésen vitatkozni teljesen felesleges. Na meg a zene sem az ízlésről szól, hanem mint minden művészet, saját magáról. Aztán ha tetszik másnak is, akkor olyan rossz már nem lehetPetya357 írta: ↑2024.12.29. 21:03 A dobos jó arc, ne báncsátok.Andy kislánya a miénkkel járt egy oviba. Tök normális ember, ha nem nézed a feketére festett körmét, meg nem mondod hogy rocksztár
az ovis jótékonysági esten ( kb falunap szintet képzeljetek el) olyan szépen tolták Rákoczy Ferivel a spontán kialakult bandát, hogy öröm volt nézni ahogy az apukák megteszik, amit ilyenkor meg kell tenni.
![]()
Star Wars díszlet/kellék.
Jawa cucc
Ja. Forgó-tolózáras lézerizé.
Biztosan nincsen benne több mint a törvényileg engedélyezett. Nem kell mindjárt rosszat feltételezni a Jawa-król.
Ja. Nem bizony.
De! (0,3kg*cénégyzet)/2 = az sokdzsull!
Jáj, de tudatlan vagyol! Há' nem eccerre lüvi ki a zegészet!
Ez nem így van. A foton energiája a h (Planck állandó) és a fénysebesség szorzata (de csak első hatványon!), osztva a hullámhosszal. Ebből 30 deka fotonra a látható fény tartományban nagyjából 2,7 x 10^16 J jön ki.
Ma még nem ittam, de tervezem. Tedd azt te is!AndyA írta: ↑2024.12.31. 09:36 Ez nem így van. A foton energiája a h (Planck állandó) és a fénysebesség szorzata (de csak első hatványon!), osztva a hullámhosszal. Ebből 30 deka fotonra a látható fény tartományban nagyjából 2,7 x 10^16 J jön ki.
Ez úgy erős 400 hirosimai atombomba ereje, de pl. a Cár-bombának már csak az 1/8-a.
így-így!Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.12.31. 10:55 gvass1-nek igaza van! A foton mozog, tömege van, tehát mozgási energiát számolunk. A PKLV hivatalos mérési jegyzőkönyve sem tartalmaz se termikus, se helyzeti, se egyéb cifraszemét energiákat. És akinek nem tetszik, azt úgy megvilágítom, hogy hanyatt esik tőle.
Gyanús vagy te nekem, jedi… Fogadjunk hogy a fénykardod sem 80mm alatti?Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.12.31. 10:55 gvass1-nek igaza van! A foton mozog, tömege van, tehát mozgási energiát számolunk. A PKLV hivatalos mérési jegyzőkönyve sem tartalmaz se termikus, se helyzeti, se egyéb cifraszemét energiákat. És akinek nem tetszik, azt úgy megvilágítom, hogy hanyatt esik tőle.
Ez pont a fotonra nem igaz, merthogy a nyugalmi tömege nulla, ráadásul a piszoknak nem csak részecske, de hullámtermészete is van. Ezért az 1/2 m v^2 nem működik, kell a Planck-állandó és a sacc/kB hullámhossz.Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.12.31. 10:55 gvass1-nek igaza van! A foton mozog, tömege van, tehát mozgási energiát számolunk. A PKLV hivatalos mérési jegyzőkönyve sem tartalmaz se termikus, se helyzeti, se egyéb cifraszemét energiákat. És akinek nem tetszik, azt úgy megvilágítom, hogy hanyatt esik tőle.
Cicivel jobban működne.gvass1 írta: ↑2025.01.01. 08:28 Újévi jókívánságok - Sültkrumpli és hagymakarika!!! TLDR. A lényeget a LINKRE KATTINTVA ÉRED EL!
https://www.kaliberinfo.hu/nap-kepe/sul ... ymakarika/
![]()
Méghogy végigolvasni a posztot! Kinek van arra ideje a mai rohanó világban…gvass1 írta: ↑2025.01.01. 08:28 Újévi jókívánságok - Sültkrumpli és hagymakarika!!! TLDR. A lényeget a LINKRE KATTINTVA ÉRED EL!
![]()
Vagy kismacskával, legalábbis a Facebookon tutti.
Inkább az a baj, hogy alacsony a kerítés, és abban sem lehetsz mindig biztos, hogy épp melyik oldalon vagy...WildBear23 írta: ↑2025.01.01. 10:49 Vagy kismacskával, legalábbis a Facebookon tutti.
(Nagy az Isten állatkertje, és a Facebook a kifutója.
Bár ott most az a menő, hogy AI-vel generált képeket osztanak meg, amikről amúgy ordít, hogy kamuk, de mégis százával lájkolják-kommentálják (zömében nyugdíjasok).
Ez egy mélyebb nyúlüreg, mint elsőre hinnéd:WildBear23 írta: ↑2025.01.01. 10:49 Vagy kismacskával, legalábbis a Facebookon tutti.
(Nagy az Isten állatkertje, és a Facebook a kifutója.
Bár ott most az a menő, hogy AI-vel generált képeket osztanak meg, amikről amúgy ordít, hogy kamuk, de mégis százával lájkolják-kommentálják (zömében nyugdíjasok).
Lásd még: salátatörvény?gvass1 írta: ↑2025.01.01. 08:28 Újévi jókívánságok - Sültkrumpli és hagymakarika!!! TLDR. A lényeget a LINKRE KATTINTVA ÉRED EL!
![]()