Más fórumon egy héten keresztül kínáltak egy újszerű állapotút, ráadásul nagyon jó áron, a kutyát se érdekelte.
Most akkor jöhet a duma, hogy: "Az igények csak addig tartanak, amíg fizetni nem kell értük!"????

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Titan nikkeles volt. Segglehelletre is durván fossá kopik!
Bolti ár környékén????
Nem fogok boltokat reklámozni, de több oldalán is van 22-23 körül. Persze éppen valós készlet SEHOL nincs. Ahol meg esetleg lehet, ott 30 körül van. De ezt már megszoktuk.
Egyetértek a webshopos mizériával, sajnos ez nem csak a fegyverboltok esetén van így, ez a bevett magyar gyakorlatMr. Senki írta: ↑2019.03.11. 06:53 Nem fogok boltokat reklámozni, de több oldalán is van 22-23 körül. Persze éppen valós készlet SEHOL nincs. Ahol meg esetleg lehet, ott 30 körül van. De ezt már megszoktuk.
Weblapon minden occóért, minden készleten. (Legalább is a többségénél nincs feltűntetve, hogy annyiért nincs.) Aztán amikor az ember megvenné, akkor sehol semmi, csak majd rendelve, hat hét múlva, balosban, rózsaszínben, kishibásban, de már drágábban.
Persze ezért járhat a kufárnak a seggbekuki, mert ha kiteszi az oldaalára egy bizonyos áron, és nem jelzi, hogy nincs belőle, majd drágábbért akarja adni, azért megrángathatja a GVH. Nem is kicsit!
Rendelve én meg többet hazai boltból semmit sem! Nemrég egy nagymúltú kés boltból rendelve egy olyan szemétkupacot kaptam, hogy többet semmit sem! Azt is hónapos könyörgések, és levelezések után. . Nem viszem vissza, de rendelve többet semmit sem! A bolt természetesen nálam végleg elásta magát. Nincs velük további tárgyalni valóm. Annyira nem tartom őket, hogy érdemes legyen velük tárgyalni. Inkorrekt, lehúzós banda, akik visszaéltek a türelmemmel, és az emberi hozzállásommal. Ezt velem egyszer lehet megtenni.
Vásárolni csak fizikai boltból azt, amit előtte megnéztem, esetleg kipróbáltam. Mert a török pl nem.ritkán hajlamos szemetet tenni a dobozba. A kufárnak meg nincs arra ideje, hogy átnézze rendesen. Így ez rám marad. Így ha a legkisebb gyanú is felmerül, hogy a kütyü a nem fogja teljesíteni a tőle elvárhatókat, akkor gondonkodás nélkül hagyom ott a boltban. Hiába akrtam megvenni azt a típust. Megvárom a köv szállítmányt. Talán majd abból. Ha az is szeméthegy, akkor elfelejtem a típust. Jártam már így olyan típussal is, amit előtte jónak gondoltam. Mára felejtős listára került, mert nem gyártják, hanem összehányják a janicsárok.
Nem tudsz boltokat reklámozni, mert ahol még beszorult egy-két darab 30 körül van az ára, annyit meg nem ér!Mr. Senki írta: ↑2019.03.11. 06:53 Nem fogok boltokat reklámozni, de több oldalán is van 22-23 körül. Persze éppen valós készlet SEHOL nincs. Ahol meg esetleg lehet, ott 30 körül van. De ezt már megszoktuk.
Weblapon minden occóért, minden készleten. (Legalább is a többségénél nincs feltűntetve, hogy annyiért nincs.) Aztán amikor az ember megvenné, akkor sehol semmi, csak majd rendelve, hat hét múlva, balosban, rózsaszínben, kishibásban, de már drágábban.
Persze ezért járhat a kufárnak a seggbekuki, mert ha kiteszi az oldaalára egy bizonyos áron, és nem jelzi, hogy nincs belőle, majd drágábbért akarja adni, azért megrángathatja a GVH. Nem is kicsit!
Rendelve én meg többet hazai boltból semmit sem! Nemrég egy nagymúltú kés boltból rendelve egy olyan szemétkupacot kaptam, hogy többet semmit sem! Azt is hónapos könyörgések, és levelezések után. . Nem viszem vissza, de rendelve többet semmit sem! A bolt természetesen nálam végleg elásta magát. Nincs velük további tárgyalni valóm. Annyira nem tartom őket, hogy érdemes legyen velük tárgyalni. Inkorrekt, lehúzós banda, akik visszaéltek a türelmemmel, és az emberi hozzállásommal. Ezt velem egyszer lehet megtenni.
Vásárolni csak fizikai boltból azt, amit előtte megnéztem, esetleg kipróbáltam. Mert a török pl nem.ritkán hajlamos szemetet tenni a dobozba. A kufárnak meg nincs arra ideje, hogy átnézze rendesen. Így ez rám marad. Így ha a legkisebb gyanú is felmerül, hogy a kütyü a nem fogja teljesíteni a tőle elvárhatókat, akkor gondonkodás nélkül hagyom ott a boltban. Hiába akrtam megvenni azt a típust. Megvárom a köv szállítmányt. Talán majd abból. Ha az is szeméthegy, akkor elfelejtem a típust. Jártam már így olyan típussal is, amit előtte jónak gondoltam. Mára felejtős listára került, mert nem gyártják, hanem összehányják a janicsárok.
Németeknél ilyenkor kötelezhetőek, hogy a honlapon feltüntetett összegért kötelesek odaadni. Én is jártam így egyébként, nagy örömmel láttam, hogy kb. 30%-kal olcsóbb az Ubert 1858 Remi NMA, mint Óbudán. A boltban annyit mondtak, ja kérem, azok 10 éves árak...
+1!Mr. Senki írta: ↑2019.03.11. 06:53 Vásárolni csak fizikai boltból azt, amit előtte megnéztem, esetleg kipróbáltam. Mert a török pl nem.ritkán hajlamos szemetet tenni a dobozba. A kufárnak meg nincs arra ideje, hogy átnézze rendesen. Így ez rám marad. Így ha a legkisebb gyanú is felmerül, hogy a kütyü a nem fogja teljesíteni a tőle elvárhatókat, akkor gondonkodás nélkül hagyom ott a boltban. Hiába akrtam megvenni azt a típust. Megvárom a köv szállítmányt. Talán majd abból. Ha az is szeméthegy, akkor elfelejtem a típust. Jártam már így olyan típussal is, amit előtte jónak gondoltam. Mára felejtős listára került, mert nem gyártják, hanem összehányják a janicsárok.
Vagy veszel Umasux-ot és 250 lövés után tervezetten megy tönkre a fegyver dupla, tripla áron.
Most gvass mindjárt leprovokátoroz, de ezek alapján miért nem jöhet szóba sosem a night hawk?Mr. Senki írta: ↑2019.03.11. 13:04 Vagy veszel Umasux-ot és 250 lövés után tervezetten megy tönkre a fegyver dupla, tripla áron.
Vagy veszel törököt, amit meg kell nézni, és tesztelni kell, de abból ki lehet hozni 500-1000 lövésig / 5 évig jól működő vasat feléért harmadáért. Ez a mai piac. Tessék vállogatni.
Az éleskonverziók 1-2 revolvertől eltekintve nem alkalmasak önvédelemre.
Mert a kutya nem fizeti ki a kisker árát! Meg átmész a csehekhez, veszel, levizsgáztatod ha annyira szeretnél. Ha nincs 10e Ft kiutazásra, akkor nem lesz 200e sem egy ilyen fegyverre.
+1Mr. Senki írta: ↑2019.03.11. 13:04 Vagy veszel Umasux-ot és 250 lövés után tervezetten megy tönkre a fegyver dupla, tripla áron.
Vagy veszel törököt, amit meg kell nézni, és tesztelni kell, de abból ki lehet hozni 500-1000 lövésig / 5 évig jól működő vasat feléért harmadáért. Ez a mai piac. Tessék vállogatni.
Kolléga most mással van elfoglalva, úgyhogy velem kell beérned...
Józanodik?borsodi írta: ↑2019.03.11. 14:08 Kolléga most mással van elfoglalva, úgyhogy velem kell beérned...![]()
NE PROVOKÁTORKODJÁL B@ZMEG! ELADHATATLAN! HÁNYSZOR HALLOTTUK MÁR, HOGY MAJD BERENDELIK KÜLFÖLDRŐL? EZERSZER? MÉGSEM RENDELT SENKI, TUDOD MIÉRT? MERT IDEHAZA OLCSÓ NAGYBERETTÁRA VAN IGÉNY! AZÉRT! Remélem megfelel!![]()
Egyetértek! Az emberek 96%-a az árát nezi az eszköznek, meg, hogy látta-e Bruce Willis kezében a filmben, vagy nem... A KLOKk klónokkal ugyanez a helyzet..borsodi írta: ↑2019.03.11. 14:08 Kolléga most mással van elfoglalva, úgyhogy velem kell beérned...![]()
NE PROVOKÁTORKODJÁL B@ZMEG! ELADHATATLAN! HÁNYSZOR HALLOTTUK MÁR, HOGY MAJD BERENDELIK KÜLFÖLDRŐL? EZERSZER? MÉGSEM RENDELT SENKI, TUDOD MIÉRT? MERT IDEHAZA OLCSÓ NAGYBERETTÁRA VAN IGÉNY! AZÉRT! Remélem megfelel!![]()
De az igényesebb vásárlóknak sem lehetne egy-egyet rendelésre?borsodi írta: ↑2019.03.11. 14:08 Kolléga most mással van elfoglalva, úgyhogy velem kell beérned...![]()
borsodi írta: ↑2019.03.11. 14:08 Kolléga most mással van elfoglalva, úgyhogy velem kell beérned...![]()
Annyi a difi, hogy az IWA-n minőségi piát, a FEHOVA-n minőségi piás hordóból, vagy üvegből árulják a tablettásat minőségi * 3 árban. A tablettás csúnyábban beüt, ahogy néztem a vadászfejek lilultságának árnyalatait.
Köszönöm a szép szavakat!borsodi írta: ↑2019.03.11. 14:08 Kolléga most mással van elfoglalva, úgyhogy velem kell beérned...![]()
Hát igen, az élet nem 1 habosított torta... Sajnálom szegényt, mit osszeszenved a sok vas között, a közönség érdekében.
Nyertel a lottón?Tuba írta: ↑2019.03.11. 16:15 Köszönöm a szép szavakat!![]()
Ismét nem provokátorkodom: Gvass írta korábban, hogy egy darabra nem kaptok nagykerárat. Én neten nem rendelném meg. Kiutazni érte nekem nem éri meg (nincs időm, kedvem). Ha ti legálisan be tudjátok hozni és adtok rá egy egészséges árat, amiért nektek is megéri, akkor bemegyek az Oktogonnál lévő jégkémboltba és leteszem a teljes vételárat. Annyit kérek, hogy legyen hozzá laminátum (nem tudom, hogy a mozgó cső okoz-e akadályt itt Magyarországon). Szívesen rendelkezésre bocsájtom megérkezés után egy gázos és ledobálós tesztre.
Most ezért kéretik nem kitiltani! Ha ez a kérés itten tilos, akkor kéretik törölni.![]()
Ne keverd a szezont a fazonnal lécci, a jégkrém bolt NEM mi vagyunk! Bár felőlem oda nyugodtan mehetsz, legalább nem nekünk kell az ilyen jellegű hülyeségekkel foglalkozni.Tuba írta: ↑2019.03.11. 16:15 Köszönöm a szép szavakat!![]()
Ismét nem provokátorkodom: Gvass írta korábban, hogy egy darabra nem kaptok nagykerárat. Én neten nem rendelném meg. Kiutazni érte nekem nem éri meg (nincs időm, kedvem). Ha ti legálisan be tudjátok hozni és adtok rá egy egészséges árat, amiért nektek is megéri, akkor bemegyek az Oktogonnál lévő jégkémboltba és leteszem a teljes vételárat. Annyit kérek, hogy legyen hozzá laminátum (nem tudom, hogy a mozgó cső okoz-e akadályt itt Magyarországon). Szívesen rendelkezésre bocsájtom megérkezés után egy gázos és ledobálós tesztre.
Most ezért kéretik nem kitiltani! Ha ez a kérés itten tilos, akkor kéretik törölni.![]()
Miért olyan hihetetlen, hogy szeretnék egy ilyet? Kb. két-három hónap alatt ellövöldözöm egy ilyen árát. Ez nem egy Rolls-Royce! Ez egy kicsit igényesebb pisztolyka 8-10 török áráért, de én nem veszek 8-10 török cuccot. Egy Shadow 2 ára 350e körül van. Azt is csak lottónyertesek vesznek?
Sorry! Azt hittem, ti vagytok. Akkor melyik a jégkrémbolt?
Igen. Itt falun ennél olcsóbb autókkal jarnak az emberek... Nem vagyok irigy, mindenki azt vesz amit akar/tud, csak ne hencegjen vele. EnnyikeTuba írta: ↑2019.03.11. 16:26 Miért olyan hihetetlen, hogy szeretnék egy ilyet? Kb. két-három hónap alatt ellövöldözöm egy ilyen árát. Ez nem egy Rolls-Royce! Ez egy kicsit igényesebb pisztolyka 8-10 török áráért, de én nem veszek 8-10 török cuccot. Egy Shadow 2 ára 350e körül van. Azt is csak lottónyertesek vesznek?![]()
Szerintem más a gond a Night Hawk-kal. Az, hogy az egy tipikusan önvédelmi célú viselésre teremtett eszköz. Nem olyan feeling szilveszterezni vele vagy filmet nézni, villantósnak meg főleg nem jó, akinél ez szempont. Részemről én nem szívesen viselek egy olyan gázpisztolyt, ami ennyibe kerül. Egyrészt, mert sajnálnám látni ahogy kopik, de leginkább mert a viselt gp-nél mindig benne van a pakliban, hogy valami okból kifolyólag a hatóságnál köt ki. Akár egy PK380-as elvesztését még benyelném (max. mert a törökök azért jó áron adnak használható eszközöket), de egy NH áráért már nagyon fájna a szívem.Mr. Senki írta: ↑2019.03.11. 13:44 Mert a kutya nem fizeti ki a kisker árát! Meg átmész a csehekhez, veszel, levizsgáztatod ha annyira szeretnél. Ha nincs 10e Ft kiutazásra, akkor nem lesz 200e sem egy ilyen fegyverre.
A kereskedők jellemzően nem azért vesznek árút, hogy aztán fél évig, évig nézegessék a polcukon.
Egyébként ilyen áron én sem vennék NH-ot.
Most sokan le fognak hülyézni, de szerintem a gázpisztolynál ha nem is fő szempont, de szempont, hogy összetéveszthető legyen egy lőfegyverrel. Megjelenése, hangja, működése, mindene. A pszicho hatást ez adja. Aztán a többit intézi a hatóanyag. De a gázpisztoly pont abban más egyéb más oldatspriccelő, gennyköpő önvédelmi kütyünél, hogy már az elővétele is megoldhatja a szitut. Na lehet püfölni.zora írta: ↑2019.03.11. 17:49 Szerintem más a gond a Night Hawk-kal. Az, hogy az egy tipikusan önvédelmi célú viselésre teremtett eszköz. Nem olyan feeling szilveszterezni vele vagy filmet nézni, villantósnak meg főleg nem jó, akinél ez szempont. Részemről én nem szívesen viselek egy olyan gázpisztolyt, ami ennyibe kerül. Egyrészt, mert sajnálnám látni ahogy kopik, de leginkább mert a viselt gp-nél mindig benne van a pakliban, hogy valami okból kifolyólag a hatóságnál köt ki. Akár egy PK380-as elvesztését még benyelném (max. mert a törökök azért jó áron adnak használható eszközöket), de egy NH áráért már nagyon fájna a szívem.
Jégkrémből ez az a .357-es fajta.
Ez tényleg vevőbarát...
Az offban pont szó volt ennél drágább konverziókról. Van itt a fórumon limit, ami felett hencegés minden annál drágább cucc kitárgyalása, birtoklása, igénye? Neked nem volt közel ennyibe kerülő feketelőporosod?
Nekem ezek a szempontok nem érdekesek (feeling, tapizás, filmnézés, kopás). Csak önvédelemre kéne. Lényeg a megbízhatóság és a kis méret. Egy esetleges elkobzás meg úgyis olyan szituáció eredménye, amit örülök, hogy túléltem.zora írta: ↑2019.03.11. 17:49 Szerintem más a gond a Night Hawk-kal. Az, hogy az egy tipikusan önvédelmi célú viselésre teremtett eszköz. Nem olyan feeling szilveszterezni vele vagy filmet nézni, villantósnak meg főleg nem jó, akinél ez szempont. Részemről én nem szívesen viselek egy olyan gázpisztolyt, ami ennyibe kerül. Egyrészt, mert sajnálnám látni ahogy kopik, de leginkább mert a viselt gp-nél mindig benne van a pakliban, hogy valami okból kifolyólag a hatóságnál köt ki. Akár egy PK380-as elvesztését még benyelném (max. mert a törökök azért jó áron adnak használható eszközöket), de egy NH áráért már nagyon fájna a szívem.
De hát ugye nem mutogatni kell. A kutyát meg szó szerint nem érdekli a hasonlóság bármilyen éles testvérrel.Mr. Senki írta: ↑2019.03.11. 18:05 Most sokan le fognak hülyézni, de szerintem a gázpisztolynál ha nem is fő szempont, de szempont, hogy összetéveszthető legyen egy lőfegyverrel. Megjelenése, hangja, működése, mindene. A pszicho hatást ez adja. Aztán a többit intézi a hatóanyag. De a gázpisztoly pont abban más egyéb más oldatspriccelő, gennyköpő önvédelmi kütyünél, hogy már az elővétele is megoldhatja a szitut. Na lehet püfölni.
Köszi! Így már értem.
Tény, hogy nem mutogatni kell. Ellenben ha a támadó a fegyver látványától menejülőre fogja, akkor balhé (lövés, környék összeszarja magát, sündőrség feltűzi tek-eit stb) nélkül megúszható az ügy. Ha valami vízipisztolyt nyom oda az ember, ott nincs mese, használni kell!Tuba írta: ↑2019.03.11. 18:24 Ez tényleg vevőbarát...
Az offban pont szó volt ennél drágább konverziókról. Van itt a fórumon limit, ami felett hencegés minden annál drágább cucc kitárgyalása, birtoklása, igénye? Neked nem volt közel ennyibe kerülő feketelőporosod?
Nekem ezek a szempontok nem érdekesek (feeling, tapizás, filmnézés, kopás). Csak önvédelemre kéne. Lényeg a megbízhatóság és a kis méret. Egy esetleges elkobzás meg úgyis olyan szituáció eredménye, amit örülök, hogy túléltem.
De hát ugye nem mutogatni kell. A kutyát meg szó szerint nem érdekli a hasonlóság bármilyen éles testvérrel.
Köszi! Így már értem.![]()
Ha előveszi az ember, akkor használja is, ez alapelv. A forma inkább a tulaj szépérzéke miatt fontos. Ami amúgy nem utolsó szempont, hiszen mindenki vonzódik a szerinte szép dolgokhoz.Mr. Senki írta: ↑2019.03.11. 21:06 Tény, hogy nem mutogatni kell. Ellenben ha a támadó a fegyver látványától menejülőre fogja, akkor balhé (lövés, környék összeszarja magát, sündőrség feltűzi tek-eit stb) nélkül megúszható az ügy. Ha valami vízipisztolyt nyom oda az ember, ott nincs mese, használni kell!
Egyébként az esetek durván harmadában pucol el a támadó a fegyvertől. A többinél jön tovább. Ott lőni kell, amíg csak van a tárban. Általában 4-5 lövés elég. (tesztek alapján)
A NH nem egy rémisztő szerkezet. Ellenben minőségi, praktikus a végtelenségig, és állítólag megbízható is.
Ha a támadóm megfordul, és pucol, akkor én ugyan nem fogok lőni utána...
Naneeeeeeeee!Mr. Senki írta: ↑2019.03.11. 21:06 Tény, hogy nem mutogatni kell. Ellenben ha a támadó a fegyver látványától menejülőre fogja, akkor balhé (lövés, környék összeszarja magát, sündőrség feltűzi tek-eit stb) nélkül megúszható az ügy. Ha valami vízipisztolyt nyom oda az ember, ott nincs mese, használni kell!
Egyébként az esetek durván harmadában pucol el a támadó a fegyvertől. A többinél jön tovább. Ott lőni kell, amíg csak van a tárban. Általában 4-5 lövés elég. (tesztek alapján)
A NH nem egy rémisztő szerkezet. Ellenben minőségi, praktikus a végtelenségig, és állítólag megbízható is.
Nem tesztelek, ezt megteszed te, nagyon jók az irományaidMr. Senki írta: ↑2019.03.11. 13:04 Vagy veszel Umasux-ot és 250 lövés után tervezetten megy tönkre a fegyver dupla, tripla áron.
Ritka az az eset, amikor elég a fegyver látványa, de tudok ilyenről is. A fölösleges fegyverhasználat viszont utólag nagyon drága. Ügyvéd, házkuti, elkobzás hegyek, hatóságokkal évekig tartó harc... stb. Ezt lehetőség szerint érdemes megspórolni. Ellenben egy késes támadónál pl én sem várnél.semmit sem. Azonnal lőnék rá mindent ami van.Dönci62 írta: ↑2019.03.11. 22:00 Naneeeeeeeee!
Ha így alakul tovább a véleményed, lassan ott fogunk tartani, mint ami az egyik oka volt, hogy régen igencsak kettészakadt egy bizonyos fegyverfórum!
Elég előrántani és csőrehúzni egy GP-t, mert az "acélos szánkócsattogástól" összeszarja magát az ellen és elmenekül!
Figyimáááááá, mi van veled mostanság????
Kezdek aggódni érted, mert jó arc voltál (vagy)!
Dönci62 írta: ↑2019.03.11. 22:00 Naneeeeeeeee!
Ha így alakul tovább a véleményed, lassan ott fogunk tartani, mint ami az egyik oka volt, hogy régen igencsak kettészakadt egy bizonyos fegyverfórum!
Elég előrántani és csőrehúzni egy GP-t, mert az "acélos szánkócsattogástól" összeszarja magát az ellen és elmenekül!
Figyimáááááá, mi van veled mostanság????
Kezdek aggódni érted, mert jó arc voltál (vagy)!
1. szituáció elkerüléseregitiszt írta: ↑2019.03.12. 07:03 " Tény, hogy nem mutogatni kell. Ellenben ha a támadó a fegyver látványától menekülőre fogja, akkor balhé (lövés, környék összeszarja magát, sündőrség feltűzi tek-eit stb) nélkül megúszható az ügy "
Igen, vannak ilyen szituációk amikor alkalmazható ez a fajta eljárás. Én legutóbb pont a fővárosban jártam igy tavaly, pedig csak egy R61 "félig" szolgálati tokban volt az övemen. Az illető lelépet így nem volt lövés és nem lett ügy.
Azért mert jogosultak vagyunk (lő)fegyver tartására nem kötelező annak használatával megoldani a problémákat. Igaz, stresszhelyzetben nehéz higgadtan viselkedni de muszáj.
Bocs de ez egy életveszélyes baromság ami talán 1x bejött, de ettől még életveszélyes baromság marad.regitiszt írta: ↑2019.03.12. 07:03 " Tény, hogy nem mutogatni kell. Ellenben ha a támadó a fegyver látványától menekülőre fogja, akkor balhé (lövés, környék összeszarja magát, sündőrség feltűzi tek-eit stb) nélkül megúszható az ügy "
Igen, vannak ilyen szituációk amikor alkalmazható ez a fajta eljárás. Én legutóbb pont a fővárosban jártam igy tavaly, pedig csak egy R61 "félig" szolgálati tokban volt az övemen. Az illető lelépet így nem volt lövés és nem lett ügy.
Azért mert jogosultak vagyunk (lő)fegyver tartására nem kötelező annak használatával megoldani a problémákat. Igaz, stresszhelyzetben nehéz higgadtan viselkedni de muszáj.
Alapelv: Igyekszem elkerülni a veszélyes helyeket de ha benne vagyok csendesen akarom megoldani, hogy ne legyen ügyFortitu írta: ↑2019.03.12. 07:16 1. szituáció elkerülése
2. kikerülni a szituból
3. aktív védekezés
Ez az alapelv. Ezek meg nem lőfegyverek, ne keverjük ide. Abszolút egyáltalán senki nem mondta, hogy azzal oldjál meg mindent, a fenti sorrend az alapelv. De ha már a hármasban vagy, és a többi nem használ, akkor ott az életedbe kerülhet a tökölés.
Ez gázfegyver, nem éles fegyver, nagyban csökkentheti a hatásosságot, ha számít rá. Ha tudja, hogy hol és mi van nálad, akkor eszerint fog támadni, éles fegyvernél is elveszíted a meglepetés erejét.
+1Fortitu írta: ↑2019.03.12. 08:21 Ez gázfegyver, nem éles fegyver, nagyban csökkentheti a hatásosságot, ha számít rá. Ha tudja, hogy hol és mi van nálad, akkor eszerint fog támadni, éles fegyvernél is elveszíted a meglepetés erejét.
Ha mondjuk egy éles fegyver már a kezedben van, akkor azt mondom oké ez a logika. Vagy akár nagyon esetleg gázfegyer. De ha ott a tokban, és a tokot mutogatod... Megvan a Tueller drill ugye?
Nem szeretnék veszekedni a témáról, elfogadom ha te így gondolkozol, de úgy érzem muszáj elmondanom az ellenérveket, mert én ezt nagyon veszélyesnek tartom.
Ha akarsz valódi szitukat látni: youtube - active self protection. Nézegesd kicsit, kíváncsi vagyok megváltozik-e a véleményed. Nem csak élesfegyveres támadások vannak, nekünk azok nem is relevánsak.
Hagyd el a helyet, dumáld ki magad, vagy kérj elnézést.
A feleségem mentőorvosként dolgozott de gyakran az ügyeletes orvosként is kijárt helyszínekre. Gyakran kísértem el veszélyesebb területekre és volt gyakran nagy handabandázás miért most ért csak ide. A normális beszéd és hozzáállás nem segített így látványosan rámarkoltam a fegyverre és utána csönd lett. ( igaz, végig ott tartottam a kezem)
Van ráció mindkét állásponton. Gvass állápontja az, hogy a képzetlen civil (én még az sem vagyok...) ne riogasson, ne fenyegetőzzön, mert míg játsza a szerepét, megbicskázzák. Ez igaz is.regitiszt írta: ↑2019.03.12. 08:08 Alapelv: Igyekszem elkerülni a veszélyes helyeket de ha benne vagyok csendesen akarom megoldani, hogy ne legyen ügy
de hanem megy másképp akkor bumm.
Volt már jó néhány fegyveres védekezésem, nálam bevált ez fajta hozzáállás. ( nem sérültem és nem ítéltek el.)
Engem úgy képeztek ( nem sün!! ), hogy nem a megsemmisítés a cél de ha kell akkor igen.
Lőfegyver vagy gázfegyver teljesen mindegy a megfelelő használat a lényeg.
Van az LGT-nek egy slágere, Mindenki másképp csinálja vagy valami ilyesmi.
Ámen! Jó összefoglaló. Toto kolléga a himtaghoz hasonlította a gp-ket, en inkabb a katanahoz,azt ha kihuztak a tokbol, valaki/ valakik akkor szartak utoljára. A fegyver tokban megmutatasa, amcsiknal, ahogy lattam tényleg jaccik, pld. közúti szituációban.gvass1 írta: ↑2019.03.12. 09:41 Az USA-ban fel sem tetelezik, hogy nem eles fegyvert fogsz ra valakire, hiszen minden lakosra minimum 1 esik. Ezert OTT az onvedelmi fegyver"hasznalat" valoban az esetek 90%-ban felmutatas.
Magyarisztanban azonban (teljesen jogosan) senki nem tetelezi fel, hogy igazi pisztolyt fogsz ra, ha nem nezel ki kokemeny bunozonek vagy politikai vezetonek (bar: mi a kulonbseg?)
Itt meg azt is jol tudjak a csibeszek, hogy a rendornel ha nincs szolgalatban, nem lesz igazi pisztoly, ha meg igazi van, akkor nem meri hasznalni. Ezert vernek meg rendszeresn levegobe figyelmeztetoket lodozo balfasz rendoroket.
Aki pedig agyatlan, drogos stb. az ugysem riad meg a latvanytol, nem riad meg a latvanytol egy kobor kutya sem, a fegyver mutagatasaert ugyanugy rad hivhatjak a gestapot, ugyanugy garazdasag.
A meglepetes viszont a mutogatos bacsiknal teljesen elmarad. A gazpisztoly pedig egy mobil flash-bang-konnygazgranat! A meglepetes az egyik elonye.
---
Magyarrsztanban talan egyfele fegyvert van ertelme mutogatni: ketcsoveu soretest, vagy annak kinezot, lehetoleg zold vagy barna ruhaban, gumicselloban. Azt el tudjak hinni, hogy valodi vadaszfegyver.
Totál értelmetlen... Ráadásul a terek Retay 17 még jobban is hasonlít GLOCK-ra. mint ez nyomoronc izé.gvass1 írta: ↑2019.03.12. 13:27 Egy IWA2019 gp-újdonság, német PTB-vel: ISSC M22-9, 17+1 9 mm PAK, 730 grammos ures tomeg.
Szoval egy ujabb nem tűzkészen viselhető glock-klón, de ez külsőkakasos, kakas biztonsági állással (mint egy Z906). Árban 160 euró körüli lesz dajcslandban.
(gyártó: Ceonic/Törökország)
issc m22-9.jpg
Tuba írta: ↑2019.03.12. 14:01 Na visszaértünk az elejére! Nem mutogatjuk a GP-t! Nekem a legfontosabb szempont, hogy kicsi és megbízható legyen, mert azt kényelmes állandóan hordani. Minden más nem érdekes. Nem mutogattam még soha. A Deo + GA kombóval az a baj, hogy ezzel nem lehet egy kutyát megfelelő távolságból, megelőző jelleggel elriasztani. Nekem erre már kétszer jól jött a GP. Rókát is küldtem már el vele a kertből.![]()
GA-t én otthonra tartom. Emberes helyzetben a Deo-n a kezem először. A GP-t eleve kutyatámadás után kezdtem hordani.
Amúgy a NH-ból van éles is, de ez tökmindegy. Sötétben és kutya ellen mindegy a látvány. Persze a GP változaton nappal jól látható a csőszűkítő a torkolatnál, de csak a lövés előtti tizedmásodpercig.![]()
Nem tudjátok, hogy a most kapható mozgó csöves Night Hawk átmegy-e egyáltalán az MKH-n? Nem feltétel a tokhoz mereven rögzített cső?
Bizony. Az egyik legelső GP topiktalin, még 2005-ben mondta egy akkor topiktárs: ki akarták rabolni utcán, talán késsel (ebben nem vagyok biztos), amire előrántotta a nála lévő éles .45-ös önvédelmijét. A rablovics meg eltakarta a szemét és elkezdett visítozni: jááj gázpisztoly gázpisztoly!
Tucat felé járhat már klokk-szerű török gp.-k száma. Ennyire népszerű ez a forma? akkor már MATEMATIKAILag lehetne egy tűzkészen viselhető is.gvass1 írta: ↑2019.03.12. 13:27 Egy IWA2019 gp-újdonság, német PTB-vel: ISSC M22-9, 17+1 9 mm PAK, 730 grammos ures tomeg.
Szoval egy ujabb nem tűzkészen viselhető glock-klón, de ez külsőkakasos, kakas biztonsági állással (mint egy Z906). Árban 160 euró körüli lesz dajcslandban.
issc m22-9.jpg
Muhahaaa!!! Ez akkora kamunak hangzik, mint a makkom Jeruzsálemtől!TotoHU írta: ↑2019.03.12. 14:07 Bizony. Az egyik legelső GP topiktalin, még 2005-ben mondta egy akkor topiktárs: ki akarták rabolni utcán, talán késsel (ebben nem vagyok biztos), amire előrántotta a nála lévő éles .45-ös önvédelmijét. A rablovics meg eltakarta a szemét és elkezdett visítozni: jááj gázpisztoly gázpisztoly!
A topiktárs akkori sztorija szerint úgy kellett leüvöltenie a támadó fejét hogy az bizony nem gázpisztoly, ha tovább baromkodik akkor le fogja lőni.
Meg egy kisebb darab is, nem csak ezek a dögnagy szarok!
Bakker, nem fogod a lényeget. Ezenkívül írtam, hogy nem emlékszem pontosan a 13-14 évvel ezelőtt elmesélt sztorira.
A Röhm a gyengülő patronok miatt szállította régen két rugóval. Lehet az Uma csak az erősebbel adja?zora írta: ↑2019.03.12. 14:46 Kérdésem volna itt is.
Találkozott-e valaki új gyártású Röhm RG96-ossal? Mennyire átlagos jelenség, hogy (szintén új vásárlású) Titan riasztópatron nem húzza fel rendesen? Van, hogy kb. meg se mozdul a szán, konkrétan a szűz új fegyver első tárból -9lövés- kétszer töltött újra magától. Változtattak a rugón, a belső szűkítésen, vagy a patron nem passzol hozzá?
Köszönöm.
Anno az utolsó szériás RG96-okhoz járt rövidebb helyretoló rugó is. Az nyugalmi helyzetben kb 1,5cm-el lógott túl a csövön. A régebbi rugók kb 3cm-el lógtak túl a csövön. Tehát egy rugóvágás / lezárás elvben megoldja a szitut. Bár garis fegyvernél én lehet, hogy inkább visszavinném a boltba, hogy adjanak hozzá másik helyretoló rugót.zora írta: ↑2019.03.12. 14:46 Kérdésem volna itt is.
Találkozott-e valaki új gyártású Röhm RG96-ossal? Mennyire átlagos jelenség, hogy (szintén új vásárlású) Titan riasztópatron nem húzza fel rendesen? Van, hogy kb. meg se mozdul a szán, konkrétan a szűz új fegyver első tárból -9lövés- kétszer töltött újra magától. Változtattak a rugón, a belső szűkítésen, vagy a patron nem passzol hozzá?
Köszönöm.
Ha visszaolvasnál, látnád, hogy nemcsak igény, hanem hajlandóság is van:
Én nem rendelném meg neten úgy, hogy ide tilos futárral ilyet szállítani. Ti kereskedők vagytok. Gondolom valami úton-Tuba írta: ↑2019.03.11. 16:15 Köszönöm a szép szavakat!![]()
Ismét nem provokátorkodom: Gvass írta korábban, hogy egy darabra nem kaptok nagykerárat. Én neten nem rendelném meg. Kiutazni érte nekem nem éri meg (nincs időm, kedvem). Ha ti legálisan be tudjátok hozni és adtok rá egy egészséges árat, amiért nektek is megéri, akkor bemegyek az Oktogonnál lévő jégkémboltba cukrászdába és leteszem a teljes vételárat. Annyit kérek, hogy legyen hozzá laminátum (nem tudom, hogy a mozgó cső okoz-e akadályt itt Magyarországon). Szívesen rendelkezésre bocsájtom megérkezés után egy gázos és ledobálós tesztre.
Értem a lényeget, de még mindig kamuzásnak gondolom. Több videót, és valós jelentést láttam már fegyverhasználatról, de ilyen eseményt egyik sem rögzített.TotoHU írta: ↑2019.03.12. 14:45 Bakker, nem fogod a lényeget. Ezenkívül írtam, hogy nem emlékszem pontosan a 13-14 évvel ezelőtt elmesélt sztorira.
Igen, lehet hogy nem volt nála kés. És?
A lényeg: simán gázriasztónak nézte a rá fogott éles .45-öst. Mert itthon nincs hozzászokva a bűnelkövető, hogy éles fegyverrel néz szembe.
Usákoknál ez pont fordítva van, semmi más nincs mint éles.
Ez a lényeg. Ezért nem érdemes mutogatni itthon, mert más a hatása.
Nem saját sztori, topiktárs mesélte a régi fórumról a 2005-ös inárcsi topik talin. Erre a fórumra úgy tudom nem regisztrált, vagy ha igen, akkor elmondja hogy volt pontosan. Nekem ez a lényeget tekintve, gázriasztónak nézte a rá fogott éles fegyvert, nagyon is hihetőnek tűnt.Mr. Senki írta: ↑2019.03.12. 15:10 Értem a lényeget, de még mindig kamuzásnak gondolom. Több videót, és valós jelentést láttam már fegyverhasználatról, de ilyen eseményt egyik sem rögzített.
Két dolog volt tapasztalható.
1. gatyába szart a támadó a fegyvertől, és elhúzott. Angolosan, mélyrepülésben...
2. leszarta, hogy fegyvert fognak rá, és aberrált fejjel, és mozdulatokkal tovább folytatta a támadást. Illetve a fenyegetőzést, majd a támadást.
Ez a "jáááj gaaazpisztóóóój!" nekem "nágyon kígyáóóóó tásókám!"![]()
Nekem is van hasonló történetem, de nem önvédelmi helyzetben. Általában ha valakin valami egyenruha féle van és fegyvert visel, arról az egyszeri ember feltételezi, hogy "éles", míg civil ruhában átlag polgárnál az élest is gp.-nek feltételezik.TotoHU írta: ↑2019.03.12. 15:49 Nem saját sztori, topiktárs mesélte a régi fórumról a 2005-ös inárcsi topik talin. Erre a fórumra úgy tudom nem regisztrált, vagy ha igen, akkor elmondja hogy volt pontosan. Nekem ez a lényeget tekintve, gázriasztónak nézte a rá fogott éles fegyvert, nagyon is hihetőnek tűnt.
Vagyis nettó balf@szság fegyvert mutogatni a hazai viszonyok között. Használni kell. Erre akartam csak reflektálni.
Köszönöm a választ!Mr. Senki írta: ↑2019.03.12. 14:56 Anno az utolsó szériás RG96-okhoz járt rövidebb helyretoló rugó is. Az nyugalmi helyzetben kb 1,5cm-el lógott túl a csövön. A régebbi rugók kb 3cm-el lógtak túl a csövön. Tehát egy rugóvágás / lezárás elvben megoldja a szitut. Bár garis fegyvernél én lehet, hogy inkább visszavinném a boltba, hogy adjanak hozzá másik helyretoló rugót.
Nem mondom, hogy tudom kiről van szó, de erősen sejtem. Reshoot Gyuri lesz az.TotoHU írta: ↑2019.03.12. 15:49 Nem saját sztori, topiktárs mesélte a régi fórumról a 2005-ös inárcsi topik talin. Erre a fórumra úgy tudom nem regisztrált, vagy ha igen, akkor elmondja hogy volt pontosan. Nekem ez a lényeget tekintve, gázriasztónak nézte a rá fogott éles fegyvert, nagyon is hihetőnek tűnt.
Vagyis nettó balf@szság fegyvert mutogatni a hazai viszonyok között. Használni kell. Erre akartam csak reflektálni.
Akkor ez lesz a hiba oka.
Tuba írta: ↑2019.03.12. 15:02 Ha visszaolvasnál, látnád, hogy nemcsak igény, hanem hajlandóság is van:
Én nem rendelném meg neten úgy, hogy ide tilos futárral ilyet szállítani. Ti kereskedők vagytok. Gondolom valami úton-
módon meg tudjátok rendelni kiskeráron. EU-s cégként leveszitek az áfát, ráraktok tisztes hasznot és a laminátum árát, arra a magyar áfát és eladjátok nekem. Előre kifizetem az egészet! Mi a baj az igényekkel?
Ez bizony így igaz.
Egy jó sorozatlövő Glock alakú stukkernek nagyon tudnék örülni,hogy szélesíjjem a palettátgvass1 írta: ↑2019.03.12. 13:27 Egy IWA2019 gp-újdonság, német PTB-vel: ISSC M22-9, 17+1 9 mm PAK, 730 grammos ures tomeg.
issc m22-9.jpg
Foschnak az" egyenruhás "személytől is, szombaton bementem a dohanybotba, ugy ahogy a sün lövészeten voltam, bevetési bakancs, terepgatya, stb. olyan félelemmel nezett ram a szegény eladó pina, hogy majdnem megsajnaltam... Persze szokás szerint nagyon mogorvan is néztem, a ne basszal mar ki velem nezesemet vettem elő... Ezt direct az utcára szoktam volt a gp. mellé viselni, a keregetok és egyeb kétséges létformak ellen. A lényeg, ha látják rajtad, hogy ez egy talán veszélyes tetű, akkor kisebb eséllyel kell a nálad lévő eszközöket használni.zora írta: ↑2019.03.12. 16:06 Nekem is van hasonló történetem, de nem önvédelmi helyzetben. Általában ha valakin valami egyenruha féle van és fegyvert visel, arról az egyszeri ember feltételezi, hogy "éles", míg civil ruhában átlag polgárnál az élest is gp.-nek feltételezik.
Az valahol érthető, ha valaki éles fegyvert visel, az a végletekig húzza a helyzetet, hogy ne kelljen használni. De mutogatás helyett célszerű minimum egy deo-t vagy gp.-t viselni ezek mellé is.
Vissza a 80'as évekbe, időgep nélkül...gvass1 írta: ↑2019.03.13. 10:41 Ha pedig a legkisebb méretű, legkönnyebb 9 mm PAK gázpisztolyt keresed:
Record 15-9 (9 mm PAK, 5+1): 21.900- Ft
+4000 Ft MKH
115x95 mm, 375 gramm
Budapesten 3 helyen is - HÉTVÉGÉN IS NYITVA!
Asia Center, KÖKI Terminál, Oktogon
*** www.onvedelmibolt.hu ***
![]()
sőt, a kétszámjegyű eredeti PTB alapján ez inkább 1970-es évek, Rhöner SM15 8 mm Knall:
Hehe!
Tetszetős, de ha a szánt klokkosabbra öntöttek volna, meg jobban bejövős lenne.Mr. Senki írta: ↑2019.03.13. 11:26 Hehe!
Und műszakilag Ez majdnem azonos a Record SM 15-9-el.
Jah, ez már dropesafe, majdnem GLOCK szerű cucc. Dobálással, és gumikalapáccsal is meg lett tesztelve.
Tény, hogy GYÁRI ÁLLAPOTBAN NEM DROPESAFE A BLOW TR914!
Egyébként viselve bitang jó cucc! Mindenhol kerek, kicsi, könnyű, nem nyom. Fogása is jó. Pedig 14+1-es a tárkapac! Talán a legjobb fogású pisztoly!
IMG_20190313_083225.jpg
Amiért az oktogonon KÁRTÁVAL IS LEHET FIZETNI!gvass1 írta: ↑2019.03.13. 12:33 És ez is ma érkezett:
MADE IN GERMANY
Megbízható, önvédelemre maximálisan javasolható német gázrevolverek ELÉRHETŐ ÁRON!
9 mm R Knall, 6-lövetű (NEMGUMIS!)
Record Chief 2Inch
fekete: 28.900- Ft
nikkel: 32.900- Ft
És a hosszú csövűeket kedvelőknek:
Record Chief 4 Zoll:
30.900- Ft
+4000 Ft MKH
Budapesten 3 helyen is - HÉTVÉGÉN IS NYITVA!
Asia Center, KÖKI Terminál, Oktogon
*** www.onvedelmibolt.hu ***
record chief 2inch fekete gyari foto.jpg
record chief 2inch nikkel.jpg
record chief 4 zoll sajat.jpg
"Mosolygó Sátán" ez tetszik
Szép nagy felhők!gvass1 írta: ↑2019.03.13. 17:17 Vásárlói teszt, Ekol Viper Lite, 9 mm PAK CS 80 mg Wadie gáztölténnyel.
Bazi nagy felhő, hibátlan üzemelés:-))
https://youtu.be/hQ0gPhpRH-A
1. A régi szürke papírdobozos mindig is gyenge volt.swordmanus írta: ↑2019.03.14. 12:04 Fiúk, az normális, hogy az ezeréves papírdobozos Walther riasztóval az Onesta harmatgyenge?
Van még idehaza Özkursan zöldkupakos riasztóm, az biztatóbb?
Ha az se, mi most a tuti gumi mögé?
A jó hír: volt olyan gumi, ami elakadt a csőben... A második gumi gyönyörűen kivitte!![]()
Normalis. Az ujonnan sem volt eros. Es sztem evek ota nem gyartott keszlet.swordmanus írta: ↑2019.03.14. 12:04 Fiúk, az normális, hogy az ezeréves papírdobozos Walther riasztóval az Onesta harmatgyenge?
Van még idehaza Özkursan zöldkupakos riasztóm, az biztatóbb?
Ha az se, mi most a tuti gumi mögé?
A jó hír: volt olyan gumi, ami elakadt a csőben... A második gumi gyönyörűen kivitte!![]()