Ez egy alternatív valóság lehet, mert ilyen nem történhetett meg, hisz tudjuk, hogy kést tilos bevinni az iskolába! Ez le van írva, tehát működnie kell ezeknek a szabályoknak....... ja bocsi, nem ide......viricsi írta: ↑2024.12.03. 11:35 Azért ilyenkor megáll az eszem!
És csak felfüggesztettet kapott.
https://telex.hu/belfold/2024/12/03/ozd ... 6kxQmQCNlw
OFF topik
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Re: OFF topik
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Még jó, hogy a diákok - telefon híján - nem tudták volna levideózni a késelést, ha bekövetkezett volna.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Igen, valószínűleg nem tőle várhatjuk az új magyar Nobel díjat.WildBear23 írta: ↑2024.12.03. 12:01 "Ózdi szakiskola... tanárnőt megfenyegette, hogy megöli.. rendőrök előállították...
a vádlott tudomást szerzett ... felháborodott... elhatározta... megöli a tanárnőt... magához vett egy 20 cm hosszúságú kést ...osztályteremben elővette... közölte, hogy meg fogja szurkálni tanárnőjüket... igazgató elvette a kést... a tanárnő bement az osztályterembe...a vádlott azt követelte tőle, adja vissza a kést, mert azzal akar bosszút állni rajta, le fogja szúrni...
Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztést indítványozott, próbaidőre felfüggesztve ."
Ne, ezekből sem lesz már agysebész.
Csóró tanárnőt ketten is megfenyegették, hogy megölik.
A próbaidőre felfüggesztés tökéletes "büntetés", gyanítom hogy hónapokon belül fogja elkövetni a következő bűncselekményét. Ilyenkor újra megújra meginog az igazságszolgáltatásba vetett halványka hitem, és mindig megerősít abban, hogy jó döntés folyamatosan önvédelmi fegyvert viselni.
Néha azért vannak ellenkező előjelű impulzusok, mint most egy közeli ismerősi, baráti körömben történt eset. Ott egy válás után az asszonyka (a barátom volt felesége) vitte magával a barátom gyerekét, akit viszont a hölgy új párja egy idő után folyamatosan vert, terrorizált, halálosan fenyegetett. Szerencsére sikerült meggyőznie az ismerősömnek a kislányát, hogy ezeket az eseményeket próbálja meg rögzíteni valahogy, adott is neki egy miniatűr diktafont, mert a telefonját már régen elvették, nehogy segítséget tudjon hívni. Sikerült is a művelet, 8-9 hasonló esetet tudott rögzíteni. Meghallgattam én is párat egy sörözés közben. Hát b..szki, az apai zsebemben kinyílt a láncfűrész, hihetetlenül szívszorító és agresszív gondolatokat generáló dolog egy fiatal 10 éves kislány keserves sírását hallani, miközben kívülről üvöltözi egy férfihang hogy gyere ki mert agyonverlek, elvitetlek a g.cibe a rendőrökkel, véged van, stb stb.
Szerencsére a rögzítés után felvételek eljutottak a gyámhivatalig is, akik hivatalból feljelentést tettek a fószer ellen, így az ügy most már a Központi Nyomozó Főügyészségnél van, mert az érintett kisgyereket folyamatosan verő és halálosan fenyegető valaki hivatásos rendőr, sőt rendőrtiszt.
Még, mert az ellene hivatalból indult büntetőügyek hatására várhatóan leszerelik.
Ilyenkor megint kicsit helyreáll a halványka hitem, hogy valamiféle igazságszolgáltatás a nyomaiban még azért létezik.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Majd nyugtával (jogerős ítélettel) dicsérd a napot. Ezek szeretnek elsikálódni, mikutyánkkölyke, stresszes életmód, nehézgyerekkor.TotoHU írta: ↑2024.12.03. 12:48
Szerencsére a rögzítés után felvételek eljutottak a gyámhivatalig is, akik hivatalból feljelentést tettek a fószer ellen, így az ügy most már a Központi Nyomozó Főügyészségnél van, mert az érintett kisgyereket folyamatosan verő és halálosan fenyegető valaki hivatásos rendőr, sőt rendőrtiszt.
Még, mert az ellene hivatalból indult büntetőügyek hatására várhatóan leszerelik.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
az iróniára nem vagy nyitott...
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Részeredmény már van: barátom exfelesége lemondott az eljárások hatására a felügyeleti jogról (őt is feljelentette a gyámhivatal) így a kislány elhelyezésre került a barátomnál. Onnantól kezdve az, hogy azzal a gyerekverő nyomorulttal mi történik, másodlagos. bár erősen kívánom hogy rohadjon rá a műanyag lakat, és legyen pár családcentrikus 120 kilós roma srác a cellatársa.
Nem lesz olyan. A volt hivatasost nem teszik be az átlag sittesek köze, mert senkinek nem hiányzik a garantálható esemény.TotoHU írta: ↑2024.12.03. 14:15 Részeredmény már van: barátom exfelesége lemondott az eljárások hatására a felügyeleti jogról (őt is feljelentette a gyámhivatal) így a kislány elhelyezésre került a barátomnál. Onnantól kezdve az, hogy azzal a gyerekverő nyomorulttal mi történik, másodlagos. bár erősen kívánom hogy rohadjon rá a műanyag lakat, és legyen pár családcentrikus 120 kilós roma srác a cellatársa.
A hangfelvételek miatt pedig nehéz lesz megúsznia.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Vannak azonban olyan baromságok, amiket nyilvánvalóan minden épelméjű ember ignorál.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Ez a lakosság 99,98%-nyi, nem takonygerincű részét nem érinti.
Az ilyen állatot nem próbaidőre kellene felfüggeszetni, hanem jó erős nylon kötélre.viricsi írta: ↑2024.12.03. 11:35 Azért ilyenkor megáll az eszem!
És csak felfüggesztettet kapott.
https://telex.hu/belfold/2024/12/03/ozd ... 6kxQmQCNlw
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
De. Ez pontosan az. Ezért kell egyesületi tagnak lenni. De én már elengedtem. Hasonlóan meggyőzhetetlen volt anno egy rendőrkolléga is, aki simán addig terjesztette a jogszabályt, hogy már a feketelőpor tartási és használati céljait is emlegette (ti. hogy vadászati célú fekete lőpor nem használható sportlövészeti célra…)Poresz írta: ↑2024.12.06. 21:10 Én már nem is tudom követni, hogy miről van szó, csak sejtem.
Szúrópróbaszerűen megnéztem a 2024/24. tv. 2010-2021 között hatályos változatainak 3.§-át, és azokban is benne volt, hogy muzeális fegyver sportlövészeti célra csak rendőrség által kiadott engedéllyel használható. Ez nem az az engedély, amit a sportegyesület kér és kap meg? …
Bár ezt lehet a humortopikba kéne tenni
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
"
Néha szeretném megkérni Petyát, hogy kapcsolja már ki az automatikus (prediktív) szövegbevitelt, mert zavaró hülyeségeket tesz az amúgy színvonalas hozzászólásaiba.
Néha meg nem szeretném kikapcsoltatni vele, mert jól felröhögök ezeket olvasván. Mint fent is:-)))
"
Néha szeretném megkérni Petyát, hogy kapcsolja már ki az automatikus (prediktív) szövegbevitelt, mert zavaró hülyeségeket tesz az amúgy színvonalas hozzászólásaiba.
Néha meg nem szeretném kikapcsoltatni vele, mert jól felröhögök ezeket olvasván. Mint fent is:-)))
-
- Fórumtag
Most mér? Legalább lehet analizálni a freudi elszólásait, pl. lásd a gyorstüzelő melleket...
Analizálni...?Chronicus Magnumitis írta: ↑2024.12.08. 09:46 Most mér? Legalább lehet analizálni a freudi elszólásait, pl. lásd a gyorstüzelő melleket...
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Szia Bel,bel írta: ↑2024.12.08. 12:42 Szia,
En meg megkerdeztem egy programtol, hogy Igaza van Aksurvnak Ukrajnaval kapcsolatban?, es azt mondta, hogy nem.
A reszletek:
read a; echo nem
Igaza van Aksurvnak Ukrajnaval kapcsolatban?
nem
ui. ha esetleg valaki szamara nem lenne egyertelmu, a fenti ironia NEM Aksurvnak es a konkret temanak szol, hanem szerintem ugy altalaban szanalmas erv egy vitaban, hogy egy program mit ir ki (ez alol kivetel, ha a vita az adott programrol szol, vagy ha hasonlo programokrol szol).
Viszont legalabb becsulendo a bevezetes, mert szerintem kifejezetten topicrombolas, ha valaki megelozo figyelmeztetes nelkul (vagy tevedesben tartva az olvasokat a hozzaszolas szerzojerol, es ennek megfeleloen a hozzaszolas ertekerol) masol be program altal generalt szoveget.
Bel
Ezt áthoztam ide mert ez egy nagyon-nagyon érdekes kérdés. Egyre több tartalmat generál az AI és egyre többen veszik igénybe a "szolgáltatásait". Én is közéjük tartozom, és én is igyekszem feltüntetni, főleg egy vitában, hogy ezt AI-val találtam.
Hozzáteszem a jelenség részben nem új, mert a guglizás intézménye régóta velünk van, viszont az AI algoritmusok tényleg egy magasabb (vagy mélyebb?) szintre viszik az emberek közti kommunikációt. Kíváncsi vagyok hová vezet mindez, nem akarok nagyon X generációs "régen minden jobb vót" huhogónak tűnni, de sajnos tényleg nagy kísértés lesz ez, és sokat ronthat a jövőbeli generációk fogalmazási, és verbális képességein.
Mod: és megírattam a választ ClaudeAI-val is, ő hogyan javítaná az általam leírtakat?
Szia Bel!
Ezt a témát áthoztam ide, mert rendkívül aktuális és fontos kérdést vet fel. Az AI által generált tartalmak egyre nagyobb teret nyernek, és egyre többen használjuk ezeket a technológiákat - köztük én is. Fontosnak tartom, hogy vitákban mindig jelezzük, ha AI segítségével találtunk vagy generáltunk tartalmat.
A jelenség részben a guglizás evolúciója, de az AI-val minőségileg új szintre lép az információkeresés és -feldolgozás. Ez új lehetőségeket teremt, ugyanakkor valós kockázatokat is hordoz. Különösen fontos odafigyelnünk arra, hogy az AI használata ne a saját képességeink helyettesítője, hanem fejlesztője legyen. A kritikus gondolkodás és a fogalmazási készség fejlesztése továbbra is kulcsfontosságú marad."
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
TotoHU írta: ↑2024.12.08. 13:04 Szia Bel,
Ezt áthoztam ide mert ez egy nagyon-nagyon érdekes kérdés. Egyre több tartalmat generál az AI és egyre többen veszik igénybe a "szolgáltatásait". Én is közéjük tartozom, és én is igyekszem feltüntetni, főleg egy vitában, hogy ezt AI-val találtam.
Hozzáteszem a jelenség részben nem új, mert a guglizás intézménye régóta velünk van, viszont az AI algoritmusok tényleg egy magasabb (vagy mélyebb?) szintre viszik az emberek közti kommunikációt. Kíváncsi vagyok hová vezet mindez, nem akarok nagyon X generációs "régen minden jobb vót" huhogónak tűnni, de sajnos tényleg nagy kísértés lesz ez, és sokat ronthat a jövőbeli generációk fogalmazási, és verbális képességein.
Mod: és megírattam a választ ClaudeAI-val is, ő hogyan javítaná az általam leírtakat?
Szia Bel!
Ezt a témát áthoztam ide, mert rendkívül aktuális és fontos kérdést vet fel. Az AI által generált tartalmak egyre nagyobb teret nyernek, és egyre többen használjuk ezeket a technológiákat - köztük én is. Fontosnak tartom, hogy vitákban mindig jelezzük, ha AI segítségével találtunk vagy generáltunk tartalmat.
A jelenség részben a guglizás evolúciója, de az AI-val minőségileg új szintre lép az információkeresés és -feldolgozás. Ez új lehetőségeket teremt, ugyanakkor valós kockázatokat is hordoz. Különösen fontos odafigyelnünk arra, hogy az AI használata ne a saját képességeink helyettesítője, hanem fejlesztője legyen. A kritikus gondolkodás és a fogalmazási készség fejlesztése továbbra is kulcsfontosságú marad."
felOFF
Ezek azonnal megbuknak a Turing-teszten: túlfogalmazott, modoroskodó, finomkodó, általánosító válaszok mindig.
ON
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Jogos, úgy kéne a fórumon, de majd a moderátorok eldöntik.
Szia,
Lehet, hogy nem jol latom, de nagyon regen az emberek megneztek lexikonokban dolgokat. Ehhez kepest nem nagy kulonbseg, hogy nem o lapozza a lexikont, hanem a google keresi meg a talalatot.
Vagyis egy olyan oldalt keres meg, amit ember irt, es azt mutatja meg, majd utana ezt a tudast hasznalja az ember, ami kis szerencsevel akar "web1"-es tartalom is lehet, pl. egy igazi lexikon.
Az meg nagy kulonbseg, ha valaki egy program altal generalt dolgot ir be, mint pl. en az alabbiakban.
Bel
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
IGAZAM VAN
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Nem mindig, csak jelenleg. Ami az AI-re igaz ma, az talán már a jövő héten túlhaladott lesz.
Ezen kívül a generatív AI modelleket tudod promptolni eltérő fogalmazási stílusok használatára, éppen ez az egyik erőssége (ezt hívják a nálam hozzáértőbbek "persona pattern"-nek.)
Nem mindegy, hogy pl. ChatGPT-t egy szteroidozott keresőnek használ az ember, vagy a tudás forrásának.TotoHU írta: ↑2024.12.08. 13:04 Szia Bel,
Szia Bel!
Keresőnek jó. Beírtam 2 mondatot egy filmről, máris adta a címet.
De egyébként (hozzáértők szerint) egy jól fejlett házimacska intelligenciájával rendelkeznek és manipulálhatók. És rájuk is igaz, mint minden "rendszerre", hogy hajlamosak vagyunk ezeknek hinni, mint az embernek.
"A rendszerben az van, hogy ez 3 kilós!" mondja a boltos, miközben együtt nézzük a mérleget, ami kettőt mutat.
"A ChatGPT szerint lapos a Föld!" satöbbi.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
a csetgpt nem azert jo mert okos es gondolkodik hanem mert egy hatalmas strukturalatlan adathalmazbol pillanatok alatt lehet vele kovetkezteteseket levonatni.
peldaul:
(bocsi Poresz)
Poresz forumtarsnak most lesz a szuletesnapja, szeretnenk neki venni egy uveg italt. a hozzaszolasai alapjan javasolj valamit es indokold is meg.
"Poresz fórumtárs születésnapi ajándékára egy üveg minőségi whiskyt javasolnék, méghozzá egy single malt skót whiskyt. Ezt a javaslatot a következőkre alapozom:
Érdeklődés a minőségi italok iránt: Poresz említi, hogy van egy szál szivarja, amit még nem bontott ki, és humidort is emleget1
. Ez arra utal, hogy érdeklődik a minőségi élvezeti cikkek iránt.
Kifinomult ízlés: A szivarozás és a whisky fogyasztása gyakran jár együtt, mindkettő a kifinomult ízlés jele. A single malt whisky illik ehhez az ízlésvilághoz.
Hagyománytisztelet: Poresz több hozzászólásában is utal régebbi dolgokra, például említi a "dédapám borotvakését". Ez arra enged következtetni, hogy értékeli a hagyományokat. A skót whisky készítés hosszú múltra tekint vissza, ami illeszkedik ehhez a szemlélethez.
Érdeklődés a részletek iránt: Hozzászólásaiban gyakran részletekbe menően ír különböző témákról, ami arra utal, hogy szereti megismerni és értékelni a dolgok finomságait. A single malt whiskyk komplexitása és egyedi jellemzői jól illeszkednek ehhez az érdeklődéshez.
Önreflexió és humor: Poresz képes önironikusan beszélni magáról, például amikor a "hóbortjairól" ír. Ez arra utal, hogy értékeli az élet apró örömeit, amihez egy jó whisky tökéletesen passzol.
Összességében egy minőségi single malt skót whisky nemcsak ízletes ajándék lenne, de egyben tükrözné Poresz érdeklődését a minőségi dolgok, a hagyományok és a komplex ízek iránt. Emellett egy olyan ital, amit lassan, elgondolkodva lehet fogyasztani, ami jól illeszkedik Poresz reflektív személyiségéhez.
"
peldaul:
(bocsi Poresz)
Poresz forumtarsnak most lesz a szuletesnapja, szeretnenk neki venni egy uveg italt. a hozzaszolasai alapjan javasolj valamit es indokold is meg.
"Poresz fórumtárs születésnapi ajándékára egy üveg minőségi whiskyt javasolnék, méghozzá egy single malt skót whiskyt. Ezt a javaslatot a következőkre alapozom:
Érdeklődés a minőségi italok iránt: Poresz említi, hogy van egy szál szivarja, amit még nem bontott ki, és humidort is emleget1
Kifinomult ízlés: A szivarozás és a whisky fogyasztása gyakran jár együtt, mindkettő a kifinomult ízlés jele. A single malt whisky illik ehhez az ízlésvilághoz.
Hagyománytisztelet: Poresz több hozzászólásában is utal régebbi dolgokra, például említi a "dédapám borotvakését". Ez arra enged következtetni, hogy értékeli a hagyományokat. A skót whisky készítés hosszú múltra tekint vissza, ami illeszkedik ehhez a szemlélethez.
Érdeklődés a részletek iránt: Hozzászólásaiban gyakran részletekbe menően ír különböző témákról, ami arra utal, hogy szereti megismerni és értékelni a dolgok finomságait. A single malt whiskyk komplexitása és egyedi jellemzői jól illeszkednek ehhez az érdeklődéshez.
Önreflexió és humor: Poresz képes önironikusan beszélni magáról, például amikor a "hóbortjairól" ír. Ez arra utal, hogy értékeli az élet apró örömeit, amihez egy jó whisky tökéletesen passzol.
Összességében egy minőségi single malt skót whisky nemcsak ízletes ajándék lenne, de egyben tükrözné Poresz érdeklődését a minőségi dolgok, a hagyományok és a komplex ízek iránt. Emellett egy olyan ital, amit lassan, elgondolkodva lehet fogyasztani, ami jól illeszkedik Poresz reflektív személyiségéhez.
"
ingyom bingyom tálib-e?
+1theHassan írta: ↑2024.12.08. 15:53 Nem mindegy, hogy pl. ChatGPT-t egy szteroidozott keresőnek használ az ember, vagy a tudás forrásának.
Keresőnek jó. Beírtam 2 mondatot egy filmről, máris adta a címet.
De egyébként (hozzáértők szerint) egy jól fejlett házimacska intelligenciájával rendelkeznek és manipulálhatók. És rájuk is igaz, mint minden "rendszerre", hogy hajlamosak vagyunk ezeknek hinni, mint az embernek.
"A rendszerben az van, hogy ez 3 kilós!" mondja a boltos, miközben együtt nézzük a mérleget, ami kettőt mutat.
"A ChatGPT szerint lapos a Föld!" satöbbi.
Ráadásul a gazdái keményen manipulálják is.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
Öö…qqriq írta: ↑2024.12.08. 17:35 a csetgpt nem azert jo mert okos es gondolkodik hanem mert egy hatalmas strukturalatlan adathalmazbol pillanatok alatt lehet vele kovetkezteteseket levonatni.
peldaul:
(bocsi Poresz)
"
Hazaértem túráról. Pont kitöltöttem az alap Hankey-Bannister utolsó cseppjeit, mert annyira sznob vagyok, hogy ez alá már nem szívesen megyek. (Ez "csak" blended, de nem-malt [=grain: éljen a kukorica járványszerű és pofátlan skóciai felhasználása!] scotch, a markecing szerint Churchill kedvence.) Megnéztem mi újság a fórumon. Épp' én - hát, színes és harsány személyiség vagyok… - és az italozási szokásaim a téma, és a Skynettel profiloznak. A Terminátor egész jó polcra nyúlna a boltban: stílusban is sokféle single malt van, nem a legpontosabb, de amit eddig válaszolt, az úgy van. Ha már semmit sem tehetek ez ellen, megnyugtató és örömteli, hogy legalább valami finommal lephettek meg karácsonyra.
-
- Veterán
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Re: Mindig duplázni kell! :)
soxor mótvá, mint elképesztően életveszélyes állatság.
Re: Katonai és rendvédelmi
A MÁV utazási statisztikáit is úgy "hamisítják", hogy átlagos kihasználtsággal számolnak továbbított utasszámot. Hogy a valósággal köszönőviszonyban nincs? Nem érdekes, a papíron jól mutat.Rügyecske írta: ↑2024.12.09. 15:17 Sajnos ezt a pletykát én is hallottam már.
Tudom, hogy a számok meg a statisztika a minden, pl. átlagbér és társai felmérés.
A családunkban volt KSH-s, és egy rövid ideig én is dolgoztam velük, tisztában vagyok az adatok hitelességével és hogy mennyire mutatják meg a valóságot.
De hát itt ez kell kéremszépen...
Igen, amúgy sajnos azt vettem észre, hogy gyakran csak felületesen olvasom, mert felületesen ír.
Informatív és hasznos hozzaszólásai vannak, amik gyakran extra energiát igényelnek, hogy kibogozzam, mire gondolt a költő.
Igen, már én is jeleztem neki. Azt mondja, mivel határon túl született, ezért rossz a helyesírása, de az autocorrect szerintem igenis még rosszabb. Vagy akkor elég lenne úgy beállítani, hogy csak aláhúzzon, de ne javítgasson bele esetleg.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Nem mitha számítana a hejessírássa Petyának.
Fülig Jimmy is szórakoztat mind a maji nappig.
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Hidd, el, nem poénból írtam.
A Nejem sem Magyarországon született, és az auto korrektorral fingom sem volt, mit szeretne.
Viszont, anélkül simán tudtam olvasni.
Azóta csak a dokit értettem félre, azt mondta: elmebeteg.
Leléptem, mert úgy értettem: elmehetek.
Fizetett bér-Troll.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
És egy söröskancsót vagy széklábat. Aztán durr bele!
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Don Fülig di St. James, kelt mint fent uralkodó főherceg naplóbejegyzései is a helyesírás magasiskolái!
Te esztet nem értheted.
-Netuddki-
Fizetett bér-Troll.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
- És gondolja, Sir Egmont, anyám bátyja, hogy az a Warins Bob majd meg akar ölni?
- Biztos, hogy megkísérli.
- No, majd jól fejbe ütöm - feleltem, és ezzel a kihallgatás végetért.
Felvonulók kerték rovatba : autocorrect off.
Unalmasabb, érthetőbb írások: on.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
-
- Fórumtag
Hová vezet az illegál buhera és a szokásos dzsihád, 31. perctől.
https://mediaklikk.hu/video/kekfeny-2024-12-09-i-adas/
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Akkor most tessék ezt visszaolvasni:Blekk Rájgó írta: ↑2024.12.10. 06:58 Hová vezet az illegál buhera és a szokásos dzsihád, 31. perctől.
Baj lesz ebbűl, more! – véleménycikk
https://www.kaliberinfo.hu/cikkek/baj-l ... emenycikk/
Előbb kellett volna gondolkozni a mélyentisztelt gyártóknak. Most meg itt van egy 10 perc hosszúságú, gumilövedékes elleni kőkemény hangulatkeltés a kormánytévében. Véletlen? Aligha. Belügyi megrendelésre készült, hogy betilcsukolást előkészítsenek? Nem zárnám ki.
Persze mi tudjuk, hogy ennek a szereltgumis lenne a megoldása, nem a betiltás. de majd felébredünk, amikor a bilibe lóg a kezünk...gvass1 írta: ↑2024.12.10. 07:22 Akkor most tessék ezt visszaolvasni:
Előbb kellett volna gondolkozni a mélyentisztelt gyártóknak. Most meg itt van egy 10 perc hosszúságú, gumilövedékes elleni kőkemény hangulatkeltés a kormánytévében. Véletlen? Aligha. Belügyi megrendelésre készült, hogy betilcsukolást előkészítsenek? Nem zárnám ki.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Erről beszéltem. Hogy majd felébredsz, ha a bilibe lóg a kezed...gvass1 írta: ↑2024.12.10. 08:40 A megoldásról is írtam:
https://www.kaliberinfo.hu/cikkek/ne-le ... -ugyekben/
Vagyis inkább:
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
lassan orolnek azok a bizonyos malmok de orolnek...
gvass1 írta: ↑2024.12.10. 07:22 Akkor most tessék ezt visszaolvasni:
ingyom bingyom tálib-e?
-
- Fórumtag
Kellemetlen,az biztos,de hangsúlyozták, hogy ólom lövedék hatolt a páciens koponyájába!gvass1 írta: ↑2024.12.10. 07:22 Akkor most tessék ezt visszaolvasni:
Mutatták a szűkített csövet, tehát szinte korrekt volt a szakértő,a sajtó munkás,az már más tészta,az nagyon hangsúlyozta ,hogy mennyi mindent átütőtt,a gumi,meg hogy mennyire erős majdnem mint "az a fegyver amit a rendőrök hordanak"...
Itt érezhető volt az aljassági faktor.
Egyetértve gvass-sal, hogy hangulatkeltés, vélelmezhető szándékkal, azért lássuk azt is, hogy:Blekk Rájgó írta: ↑2024.12.10. 06:58 Hová vezet az illegál buhera és a szokásos dzsihád, 31. perctől.
Az eset 2021-ben történt, csak most jutott el a tárgyalásig. Akkor még a hordozható méretű gumisok mind gáz-riasztók voltak, akasztózott csővel.
A konkrét fegyver, amiből az ólomgolyót kilőtték, nincs is meg. Innentől a riporter, meg mindenki más is, max. véleményezheti, hogy feltehetően átalakított gáz-riasztó volt. Lehetett fekaporos elöltöltős is, vagy valami házibarkács. Nem tudjuk. Ha pedig átalakított gáz-riasztó volt, az az elkövető felelőssége.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Én mondjuk azt pont leszarom, hogy két drogdíler társaság egymást írtja. Ha rajtam múlna, akkor ehhez adnék géppisztolyokat nekik meg stadionokat, ahol csinálhatják egymás közt. Youtube-Live-ban. Szotyi!!!Thomaster írta: ↑2024.12.10. 12:46 Egyetértve gvass-sal, hogy hangulatkeltés, vélelmezhető szándékkal, azért lássuk azt is, hogy:
Az eset 2021-ben történt, csak most jutott el a tárgyalásig. Akkor még a hordozható méretű gumisok mind gáz-riasztók voltak, akasztózott csővel.
A konkrét fegyver, amiből az ólomgolyót kilőtték, nincs is meg. Innentől a riporter, meg mindenki más is, max. véleményezheti, hogy feltehetően átalakított gáz-riasztó volt. Lehetett fekaporos elöltöltős is, vagy valami házibarkács. Nem tudjuk. Ha pedig átalakított gáz-riasztó volt, az az elkövető felelőssége.
Számomra az a gond és az az ijesztő, hogy valaki megrendelést adott ennek a TV-műsornak, hogy egy 2+ évvel ezelőtti eset kapcsán kifejezetten a gumilövedékesek elleni hecckampányt csináljon. Mert ugye azt mindannyian tudjuk, hogy nem a semmiből jutott eszébe a derék propagandistának, hogy ezt a témát ilyen terjedelemben feldolgozza.
Csak mondom, hogy a flóbert-betiltás első beterjesztése (1990-es évek vége) előtt pont ugyanilyen kampányt kezdtek a gennymédiában - erre persze már csak kevesen emlékeznek.
Asszem még talán Gábor Gábort a Szomszédokban is kézen lőtték egy _kihangsúlyozták_: flóberttel.
(Rákerestem, meglepő módon nem Vágási Ferit lövik meg!:-))
Pont ez a gond szerintem. Hogy a fegyver nincs is meg, és ahelyett, hogy az elkövetőt pluszban meggyanúsítanák lőfegyverrel, lőszerrel elkövetett visszaélésért, ami alól akkor bújhatna ki, ha előkerülne a fegyver, ahelyett a gumisokról beszélnek hosszú perceken keresztül, olyan kontextusban, hogy a szabályosan használt gumisnál mindössze 3-4-szer erősebb az éles rendőrségi lőfegyver. És átüti a karronpapírt. Humán tesztből rengeteg elérhető, magyar gyártó / kereskedő is, aki pár szóban árnyalhatta volna a képet. Nem fértek bele.Thomaster írta: ↑2024.12.10. 12:46 Egyetértve gvass-sal, hogy hangulatkeltés, vélelmezhető szándékkal, azért lássuk azt is, hogy:
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
+1zora írta: ↑2024.12.10. 13:11 Pont ez a gond szerintem. Hogy a fegyver nincs is meg, és ahelyett, hogy az elkövetőt pluszban meggyanúsítanák lőfegyverrel, lőszerrel elkövetett visszaélésért, ami alól akkor bújhatna ki, ha előkerülne a fegyver, ahelyett a gumisokról beszélnek hosszú perceken keresztül, olyan kontextusban, hogy a szabályosan használt gumisnál mindössze 3-4-szer erősebb az éles rendőrségi lőfegyver. És átüti a karronpapírt. Humán tesztből rengeteg elérhető, magyar gyártó / kereskedő is, aki pár szóban árnyalhatta volna a képet. Nem fértek bele.
Tök egyértelmű, hogy belügyi megrendelésre készült. Az adásidő talán 10%-ában foglalkoznak effektíve magával a bűnesettel. A többi a gumis fegyverek iszonyatos veszélyességét ecseteli.
-
- Fórumtag
Igen, így akarják előkészíteni a szerelt lőszeres gumis eszközök engedélyeztetését, alanyi jogon.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Józsi bácsi írta: ↑2024.12.10. 14:02 Igen, így akarják előkészíteni a szerelt lőszeres gumis eszközök engedélyeztetését, alanyi jogon.
-
- Fórumtag
Úgy érti, hogy le kéne jönnöd a drogokról, mert túl kemény anyagot tolsz, ha ezt komolyan gondolod...Józsi bácsi írta: ↑2024.12.10. 14:02 Igen, így akarják előkészíteni a szerelt lőszeres gumis eszközök engedélyeztetését, alanyi jogon.
- montecarlo
- Fórumtag
Én lehet más videót néztem, de folyamatosan illegálisan átalakított, ólomlövedék kilövésére alkalmas gumis fegyverről beszél. Nagy Attila is elmondta a gumilövedék működését, stb.
Vagy a tavalyi, Árpád hídi ámokfutó miatt várható az autók betiltása? Igaz hogy illegálisan tuningolt volt a Merci, de autóval öltek embert. Csak 3-4x volt erősebb, mint a te autód.
Arról is volt BM által megrendelt Kékfény rész.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Tele is baszták büdöspestet traffipaxokkal az esetre hivatkozva.Kojak írta: ↑2024.12.11. 11:25 Én lehet más videót néztem, de folyamatosan illegálisan átalakított, ólomlövedék kilövésére alkalmas gumis fegyverről beszél. Nagy Attila is elmondta a gumilövedék működését, stb.
Vagy a tavalyi, Árpád hídi ámokfutó miatt várható az autók betiltása? Igaz hogy illegálisan tuningolt volt a Merci, de autóval öltek embert. Csak 3-4x volt erősebb, mint a te autód.
Arról is volt BM által megrendelt Kékfény rész.
-
- Fórumtag
-
- Fórumtag
Vajon milyen méretű / alakú volt a golyó (lövedék)?Józsi bácsi írta: ↑2024.12.11. 14:55 Csak sejtik, mint macska az esőt, gondolom hogy azért gyanítják,mert az ólom golyón nem volt huzagolás minta...
Mindenki vár valamit...
-
- Fórumtag
Az áldozat koponyájában talált ólomgolyó (lövedék) méretéről/alakjáról viszont nem volt szó a linkelt műsorban.
Mindenki vár valamit...
Újabb elmebaj.
Fegyverszakértő: a szabadon tartható légfegyver is képes halálos sérülést okozni, mindenféle átalakítás nélkül. Egy esetben 70m-ről 6cm mélyre fúródott a lövedék egy hölgy vádlijábq, teljesen átlagos légfegyverből.
https://tenyek.hu/cikkek/hatba-lotte-ki ... rult-miert
Fegyverszakértő: a szabadon tartható légfegyver is képes halálos sérülést okozni, mindenféle átalakítás nélkül. Egy esetben 70m-ről 6cm mélyre fúródott a lövedék egy hölgy vádlijábq, teljesen átlagos légfegyverből.
Tegnap pont egy helyen voltam, ahol várakoznom kellett és ment a TV-ben ez a csoda.. Felkaptam rá a fejemet, majd fogtam is rendesen... Ez a szakértő úr többször is csodás dolgokat tudott állítani régen a TV-ben..zora írta: ↑2024.12.12. 12:23 Újabb elmebaj.
-
- Fórumtag
Hónapokkal ezelőtt történt... miért most vették elő?zora írta: ↑2024.12.12. 12:23 Újabb elmebaj.
BM megrendelésre, a légfegyvereket is betiltják.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Addig poénkodsz ezzel, amíg tényleg.
---
A gumisok évek óta szúrják a bm-esek szemét, lassan fullra meg is fojtják.
Instant kell! És szilveszterig még pont meg is jöhet.
https://www.aliexpress.com/item/1005007876187504.html
-
- Fórumtag
Itthon a Camlock csatlakozó többe kerül, már csak azért is megéri.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
nem shippelnek hungariba
AndyA írta: ↑2024.12.14. 09:23 Instant kell! És szilveszterig még pont meg is jöhet.
ingyom bingyom tálib-e?
-
- Fórumtag
https://a.aliexpress.com/_mqzujx1Blekk Rájgó írta: ↑2024.12.14. 13:39 Erre van megoldásom, viszont mivel "temporarily out of stock", nulla készletből nem tudnak küldeni .
Csak én vagyok balfasz, vagy valóban eltűnt a kapszli.hu-ról az ottani fórum?
-
- Fórumtag
Végleg?
-
- Fórumtag
Igen, amúgy se nagyon volt rajta forgalom.
szerk.: ha valami mégis kell onnan, akkor pedig https://web.archive.org/web/20230129121 ... type=forum
Ami a netre egyszer felkerült, nehéz onnan levakarni .
Idén nem lehet az égősort szétlőni?
Fizetett bér-Troll.
Azután, hogy a honlap felújításával sikerült törölni az őskapszlis fórumot (nézzétek: nincsenek ott például a 2008 körüli hozzászólások), és többszöri kérésre sem restaurálták…Blekk Rájgó írta: ↑2024.12.14. 19:31 Igen, amúgy se nagyon volt rajta forgalom.
szerk.: ha valami mégis kell onnan, akkor pedig https://web.archive.org/web/20230129121 ... type=forum
Ami a netre egyszer felkerült, nehéz onnan levakarni .
…azután szerintem sokaknak megrendült a hite a boldog jövőben.
Utóirat: minden szemét megmarad az interneten örökre, csak az nem, amit éppen keresek és kéne!
-
- Fórumtag
Tessék, az is megvan! https://web.archive.org/web/20081228041 ... /forum.phpPoresz írta: ↑2024.12.15. 12:20 Azután, hogy a honlap felújításával sikerült törölni az őskapszlis fórumot (nézzétek: nincsenek ott például a 2008 körüli hozzászólások), és többszöri kérésre sem restaurálták…
…azután szerintem sokaknak megrendült a hite a boldog jövőben.
Utóirat: minden szemét megmarad az interneten örökre, csak az nem, amit éppen keresek és kéne!
Nahát, köszi!Blekk Rájgó írta: ↑2024.12.15. 14:18 Tessék, az is megvan! https://web.archive.org/web/20081228041 ... /forum.php
Hogyan kerülted meg azt a problémát, hogy Wayback Machinen - nyilván - nem lehet bejelentkezni? Ezért nem tudok hozzáférni a régi cikkekhez. Ami a Kaliberben megjelent, azzal nincs gondom, mert 2012-ig megvan az összes bekötve. De ami nem, és pont dolgoznék vele, pl. a "Nem optikai autentikus replika puska irányzékok, és használatuk"…
Szia,
Minden otthonban nem volt, de szerintem egyaltalan nem volt nagy dolog 1993-ban, hogy volt Internet eleresem az egyetemen, 94-tol meg otthon is.
Az Internet hasznalata nem csak az Elte osszes diakjanak volt lehetoseg, hanem akkor mar 1-2 eve nagyon sok masik egyetemen is a mindennapok resze volt (az senkit se zavarjon ossze, hogy pl. a HBONE 1993-ban indult, mert elotte mar 100 Mbps-es osszekottetes volt pl. az Elte, Kozgaz, BME kozott, csak ennek kisebb a viszhangja; illetve nem konkretan Internet, de hasonlo rendszer volt az EARN, aminek a resze volt 1991-tol a Kozgaz/Elte/Jate/Bme kozos hasznalataban levo IBM nagygep, es ami kb 5 millio felhasznalot kapcsolt ossze Europaban).
Bel
-
- Fórumtag
Rányomtam a főoldalon a Honlaptérkép linkre, onnan bejött a Fórum, ami bejelentkezés nélkül is olvasható. Ez az archiváló honlap se csodaszer, a fórumot is csak pár oldalig mentette le. Sok esetben a képek, feltöltött anyagok is hiányoznak.Poresz írta: ↑2024.12.15. 14:50 Hogyan kerülted meg azt a problémát, hogy Wayback Machinen - nyilván - nem lehet bejelentkezni? Ezért nem tudok hozzáférni a régi cikkekhez.
Ha valami régi anyag/cikk kell, fordulj bátran Balázshoz, biztos segít, főleg hogy vásároltál is már náluk! (jóféle dolgot)
A saját hülyeségem, hogy bármi hasznos dolgot látok a neten (főleg leírás, szoftver, facebook- vagy fórum-hozzászólás stb.), azonnal húzom le, képernyőmentés, offline mentést is csinálok több példányban. Mert volt hogy öt perc múlva már nem működött a link.
Nem vitatva, hogy egy random orosz tábornok és sofőrje felrobbantása is fontos és emberileg minden sérülés vagy halál egy tragédia, de...
Hogyarohadtéletbe lehet egy ilyen ügyben egyetlenegy szaros év felfüggesztettet kiszabni?
https://24.hu/belfold/2022/09/20/brutal ... hazaspart/
"A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a támadók először a nőt bántalmazták, majd olyan durván megverték és megrugdosták a neki segíteni akaró férjét, hogy nyolc napon túli gyógytartamú bordatöréses sérüléseket okoztak neki."
https://24.hu/belfold/2024/12/17/minden ... hazaspart/
"A bíróság súlyosító körülményként értékelte az elkövetés körülményeit és módját, és hogy az elkövető minden ok nélkül támadta meg társával a hazafelé tartó párt. A hosszabb ideig tartó kirívóan durva bántalmazást pedig még akkor sem fejezték be, amikor egy tanú közölte velük, hogy értesítette a rendőrséget. Az ítélet jogerős."
Hogyarohadtéletbe lehet egy ilyen ügyben egyetlenegy szaros év felfüggesztettet kiszabni?
"A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a támadók először a nőt bántalmazták, majd olyan durván megverték és megrugdosták a neki segíteni akaró férjét, hogy nyolc napon túli gyógytartamú bordatöréses sérüléseket okoztak neki."
"A bíróság súlyosító körülményként értékelte az elkövetés körülményeit és módját, és hogy az elkövető minden ok nélkül támadta meg társával a hazafelé tartó párt. A hosszabb ideig tartó kirívóan durva bántalmazást pedig még akkor sem fejezték be, amikor egy tanú közölte velük, hogy értesítette a rendőrséget. Az ítélet jogerős."
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Na, pont az ilyenek esetére hordunk önvédelmi eszközt magunkkal.theHassan írta: ↑2024.12.17. 15:31 Nem vitatva, hogy egy random orosz tábornok és sofőrje felrobbantása is fontos és emberileg minden sérülés vagy halál egy tragédia, de...
Hogy legyen ki ellen GARÁZDASÁG miatt eljárni, ha nem tudunk utána megpattanni.
Különben miből élne az ügyész meg a bíró, ugye?
(Rendes országokban ezeket az elkövetőket csak körberajzolják + szociális temetés.)
Szűk egy napi munka.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Te nyerted a RUgómezei csatát!:-)
(Sörényesbe lesz?)