Kések, lámpák, EDC-holmik

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan

AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Re: Kések, lámpák, EDC-holmik

Hozzászólás Szerző: AndyA »

G.D írta: 2024.09.08. 16:04 Victorinox SwissTool (vagy SwissTool-X, ha a fogazott penge helyett inkább ollót szeretnél), én kb. 20 éve használom (jelenleg a másodikat - az első a 2011-es balesetemkor "eltűnt") és nem úgy néz ki mint ami a közeljövőben tönkre akarna menni :D
Nemóccó... Viszont jó drága.

Még meggondolom kétszer.

Alternatív ajánlat? :)
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

Sziasztok!
Fejlámpát keresek, személyes tapasztalat alapján.
Kritériumok:
-Kutató-mentő szolgálat felszereléséhez kell, szóval bírjon ki többet, minthogy éjszaka körbejárom vele a házat :)
-AA vagy AAA elemes legyen, elhúzódó mentés során nincs lehetőség akksit tölteni, elemet cserélni viszont igen
-Nem szükséges sok funkció, piros fény, gyenge fehér fény, erős fehér fény szerintem teljesen elegendő
-Az egyszerűségben hiszek, annyival is kevesebb hibalehetőség. Ne legyen racsnis magasságállítás (elkopik idővel, és séta közben fel-le mozog, plusz a vezeték is megtörik alatta), stb.
Köszönöm!
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

Kojak írta: 2024.09.08. 22:23 Sziasztok!
Kritériumok:
-Kutató-mentő szolgálat felszereléséhez kell, szóval bírjon ki többet, minthogy éjszaka körbejárom vele a házat :)
-AA vagy AAA elemes legyen, elhúzódó mentés során nincs lehetőség akksit tölteni, elemet cserélni viszont igen
-Nem szükséges sok funkció, piros fény, gyenge fehér fény, erős fehér fény szerintem teljesen elegendő
-Az egyszerűségben hiszek, annyival is kevesebb hibalehetőség. Ne legyen racsnis magasságállítás (elkopik idővel, és séta közben fel-le mozog, plusz a vezeték is megtörik alatta), stb.
Köszönöm!
Én azt javasolnám maradj a 18650-es akkunál, azt lehet használni 3db AAA elemmel is.

Mod.: Nekem ilyenem van, de nem vagyok otthon annyira a lámpákban, hogy nyugodt szívvel ajánlani merjem ilyen komoly célokra. Nekem még nem volt vele semmi gondom, a mágneses talp is tök jól jött már.
https://www.acebeam.com/headlight-h20-c ... KPLsApowLp
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

Kritériumok:
Köszönöm!
Szia! Nekem, és a családnak nagyon beváltak a Decathlonos fejlámpák. Az árukat meghazudtolóan megbízhatóak, és mindent tudnak, ami kell. Ugyan nem AA-AAA, de annyival könnyebb, és hatékonyabb a LiIon technológia, hogy még egy plusz db feltöltött lámpa szerintem nem foglal több helyet, és könnyebb, mint egy garnitúra, 2024-ben már elavultnak mondható NiMH akksi. Árban is versenyképes. Szóval
New York reloadot javasolnék :lol:
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zora »

Kritériumok:
Köszönöm!
Petzl Pixa (ipari) sorozatát nézd meg. Én az egyest használom hét éve, kb napi szinten. A kinyúlt gumis fejpántot kellett csak lecserélnem, 5-6 év után.
Ceruzaelemmel AA (tölthető akksival) működik. Piros fényt nem tud, cserébe robbanásbiztos (nekem ez volt az egyik fő opció), és az alap szett része a sisak adapter.
Az egyes nem ad távoli szúrófényt, hanem szépen terít annélkül, hogy elvakítana munka közben. A nagyobb számozásúak jobbak távolra.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Pixa fejlámpák
Poresz
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Poresz »

Kritériumok:
Köszönöm!
Akkor csatlakozom én is - ha már ezen gondolkodok egy ideje -, másképp.

Négy éve használok egy decathlonos OnNight 210 fejlámpát. - Vagy egy éve nem látom a Decathlonban, pedig nagyon jó "selling point"-jai vannak:
1. három állítható szíj;
2. kiegyensúlyozott: lámpa elöl, 3 db AAA-as energiaellátás hátul;
3. nem beépített akkumulátoros (hogy legalább ennyi alkatrész könnyen cserélhető legyen);
4. gömbcsuklós lámpa, ami ott marad, ahova beállítom.
OnNight 210.png
Egyetlen hátránya van: vörös fényt nem tud. - Pedig nyugtatna. :)
Főleg akkor, amikor nem vakítom el a túratársaimat. (Tenyérrel takarom ki a fényt.) Éjszakai túrán teljesen elvakulttá tesz. A - Igazából kiegyeznék egy ugyanilyen fejlámpával, ami csak vörös fényt tud.

Mivel egy már (Magyarországon) nem kapható, de bevált terméket kísérletezéssel - pl. LED cseréje - nem akarok tönkretenni, jó lenne valamilyen megoldás. Felpattintható szűrő előtét, vagy valami, ami komolyabb, mint a rá húzott mikuláscsomag vagy óvszer. - Vagy egy másik lámpa.
aksurv
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: aksurv »

Poresz írta: 2024.09.08. 23:08 Akkor csatlakozom én is - ha már ezen gondolkodok egy ideje -, másképp.

Négy éve használok egy decathlonos OnNight 210 fejlámpát. - Vagy egy éve nem látom a Decathlonban, pedig nagyon jó "selling point"-jai vannak:
1. három állítható szíj;
2. kiegyensúlyozott: lámpa elöl, 3 db AAA-as energiaellátás hátul;
3. nem beépített akkumulátoros (hogy legalább ennyi alkatrész könnyen cserélhető legyen);
4. gömbcsuklós lámpa, ami ott marad, ahova beállítom.
OnNight 210.png
Egyetlen hátránya van: vörös fényt nem tud. - Pedig nyugtatna. :)
Főleg akkor, amikor nem vakítom el a túratársaimat. (Tenyérrel takarom ki a fényt.) Éjszakai túrán teljesen elvakulttá tesz. A - Igazából kiegyeznék egy ugyanilyen fejlámpával, ami csak vörös fényt tud.

Mivel egy már (Magyarországon) nem kapható, de bevált terméket kísérletezéssel - pl. LED cseréje - nem akarok tönkretenni, jó lenne valamilyen megoldás. Felpattintható szűrő előtét, vagy valami, ami komolyabb, mint a rá húzott mikuláscsomag vagy óvszer. - Vagy egy másik lámpa.
Elemmel is működik. Elemcserénél töltésnél figyelni kell mert törhet.
FORCLAZ Fejlámpa, 600 lumenes, USB-vel újratölthető - HL900 USB V3
17 990 Ft
https://www.decathlon.hu/p/_/R-p-327493?mc=8600660
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: RatRace »

Kritériumok:
Köszönöm!
Petzl Tikka, tökéletes erre a célra. :)
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Poresz
Veterán
Veterán

aksurv írta: 2024.09.09. 06:51 Elemmel is működik. Elemcserénél töltésnél figyelni kell mert törhet.
FORCLAZ Fejlámpa, 600 lumenes, USB-vel újratölthető - HL900 USB V3
17 990 Ft
https://www.decathlon.hu/p/_/R-p-327493?mc=8600660
Köszi. :)

Tavaly már találtam egy megoldást, csak épp' tömni kellett a malacperselyt. - Ma délelőtt eszembe jutott. Kissé gyanús volt, hogy márkája és típusa ismeretlen, ezért Google képkeresővel rákerestem, és meg is lett: Amazonon kétszer (1., 2.), eBayen pedig az első találat után nem is néztem tovább. Ez volt az a pont, amikor az AliExpress keresőjébe beírtam a "red light headlamp" kulcsszavakat, és tessék: itt van kb. tízezer forinttal olcsóbban. (DHgate-en nem találtam meg.) Most azon gondolkodom, hogy vajon ennyiért szemetet fogok venni, vagy jó üzletet kötök… Mi a véleményetek?
Fortitu írta: 2024.09.08. 22:25 Én azt javasolnám maradj a 18650-es akkunál, azt lehet használni 3db AAA elemmel is.
Erről mit kell tudni?
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

Poresz írta: 2024.09.09. 22:15
Erről mit kell tudni?
Például:
https://www.akkuk.hu/pid00034/Akku-Info ... rison_site
Vagy Kínából tizedennyiért.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Poresz
Veterán
Veterán

Fortitu írta: 2024.09.09. 22:34 Például:
https://www.akkuk.hu/pid00034/Akku-Info ... rison_site
Vagy Kínából tizedennyiért.
Köszi. :)
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Köszönöm a segítséget mindenkinek! :D
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Paul Harrell videó - hogyan kell tomahawkot dobni?

A legnagyobb tanulság? Hiába tudsz kurvajól célba dobni , még mindig okosabb nem eldobni

Milyen fiatal még... És már akkor megvolt az ikonikus, visszafogot stílusa: “not bad at all” ;) mintha egy brit nemes beszélne, csak amerikaiul :lol:

Most, hogy már meghalt, gyakrabban nézem a videóit. Nem gondoltam volna, hogy hiányozni fog :roll: pedig mondjatni, vadidegen.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Háháhhá, ez vicces: Hailey Welch, a Hawk Tuah lány életében először ült repülőre, és csodálkozott, hogy elkobozták a nála levő 2 kést (amit önvédelemre hord, lol)

Kép

"For example, she recently flew on a plane for the first time in her life, which isn't THAT odd at 22. But her first experience with TSA was odd . . . because she tried bringing a BOX CUTTER and TWO KNIVES on the plane. "

https://thebuzz.iheart.com/featured/the ... h-airport/
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Poresz
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2024.09.11. 19:49 Paul Harrell videó - hogyan kell tomahawkot dobni?
[…]
A legnagyobb tanulság? Hiába tudsz kurvajól célba dobni, még mindig okosabb nem eldobni
"A késdobás pont olyan, mintha tűzharc közben kivenné az ember a tele tárat és hozzávágná az ellenséghez. Az önlefegyverzés tipikus példája." - Makrai Tibor István kéziratából.
Faja
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Faja »

Shane írta: 2024.08.30. 18:45 Sziasztok, jó újra itt lenni (2006 - önvédelemre forgót!) :)

Egy minőségi balisong-ot (butterfly), és egy trénert szeretnék venni - leginkább kezeim lekötése, fidgeting, de a régi skillek felélesztése, és némi könnyű mindennapi használat céljára.

Tippeket még megköszönnék 200-300 euróig, használt is érdekel. Osztrák, v nemzetközi késes adásvételi oldal esetleg?
Szia!

Anno kovid alatt nekem is bekattant, hogy mekkora poén lenne az unalmas meetingek közben az asztal alatt pillangót pörgetni. :D Meg ugye egy halom szabadidőm is lett gyakorolgatni. Megnéztem vagy 100 órányi YT videót kés tesztekről, trükkökről, milyen a jó kés, stb. Mivel ezek többnyire amcsi videók voltak, ezért sajnos a Böker kb. szóba se került. Ami nekem ezekből a videókból lejött, milyen a jó pillangó:
- Csavarosak legyeneg a tengelyek! Ez a legfontosabb. Idővel mindig elkezdenek lógni, és ilyenkor utána kell állítani, hogy pont jó legyen a surlódás.
- Bronz perselyes csapágyazás a legjobb. Azokat be lehet pont úgy hangolni, hogy lefelé lógatod az egyik markolatot, behintáztatod, majd megállítod a kést. Ha 2-3 lengés után megáll a markolat fél akkor tökéletes. A golyós csapágyas kések pont ezért nem is túl jók. Azok túl könnyen siklanak, és ezért nehezebb is velük bánni. Csomó trükknél zárt állásból kb. 90 fokba kell nyitni a kést, és úgy pörgetni. Bronz perselynél sokkal könnyebb megfogni a nyitást, csapágyast meglódítód, aztán az megy, meg sem áll.
- Penge megállító tüskéből (nem tudom mi a rendes magyar neve) kétféle iskola van: Tang pin ahol egy stift van a penge részében, és ezt zárja össze két oldalról a két markolat fél, vagy Zen pin, ahol a marolatokban van 1-1 stift, és ezek a pengét magát szorítják meg. Én személyesen tartok a Tang pintől. Szerintem simán előfordulhat, hogy a sok csattogtatástól kilazul a tüske a pengében, és elkezd kotyogni. A másik gond, hogy a markolat mindig puhább anyagból van. Idővel árkot fog kalapálni a markolatba a pin, és máshol lesz az összecsukódási pont. Zen pin esetében acél tüske ütődik acél pengének, ott nem lesz ilyen gond.
- Tömegre valaki azt mondta 4,5 uncia és 5,5 uncia között a tökéletes. A túl köknnyű kések nem szednek össze elég lendületet, a túl nehezeket nehéz megfogni ha megindulnak. A középutas kések magutól forognak. :)
- Zár: ördögtől való! :) Ha szabadon fityeg, akkor simán becsukhatod markolatok közé. Van olyan kés, ahol egy rugó nyitott állatoban tartja a zárat, de attól még ott van. Elrontja a kés egyensúlyát, máshogy fognak viselkedni az eltérő tömegű markolat felek. A csúcs-csúcs legjobb pörgetős késeken nincs is zár, a markolat felek teljesen megegyeznek.
- Markolat forma: csak is szögletes forma, lekerektíett sarkokkal. A hengeres markolatokat felejtsd el. Ugyanígy felejtős minden girbe-gurba taktikai karambit forma elétrő hosszúságú markolatokkal.
- Trainer vs. éles: A trainer elkényelmesít. Én inkább tompítottam az éles kések élét. Ha valamit elrontasz, és hozzáér az ujjadhoz az él, akkor szól hogy van, de nem szabdal szét. Hátránya, hogy ha szobában leejted, attól még beleáll a parkettába / lamináltba. És bizony sokszor fogod leejteni.
- CCC (Cheap Chinese Clones): Morálisan ingoványos téma, a forma lopása csúnya dolog. Ellenben töredék áron megkapod közel ugyanazt, mint a menő amerikai késeket, amik folyton el vannak fogyva. Vadászni kell mikor jön ki egy batch, amit aztán pillanatok alatt elkapkodnak. CCC gyártókból egyébként Baliplus illetve The One a két gyártó, amik nevesebbek, és jó késeket gyártanak.

Kések:
- Böker Plusból óriás mákkal sikerült kifognom egy BladeHQ kiadást egy itthoni boltban. Egész jó kés egyébként, de kicsit zavaró, hogy kilógnak az acél linerek a G10 markolatpanelek alól. Nem lett a kedvencem.
- Kershaw Lucha-m is van. Túl nehéz! A rozsdamentes markolat dög nehéz, ráadásaul csapágyas is. 5 perc alatt szanaszét kalapálod vele a bütykeidet, és inkább leteszed. Valóban igaz rá, hogy nehéz irányítani, megy össze-vissza. Létezik hozzá utólagos Flytanium markolat aluból. Azt mondják azzal egész jó lesz, ilyenem sajnos nincs rá.
- Az én kedvencem egy BRS Channel Alpha Beast (CHAB) klón a The One-tól. Az eredeti BRS CHAB egyébként amcsiban A standard jó kés. Sokszor ehhez hasonlítják a tesztelt példányokat. A kínai klónja zen pines az eredeti tang pin helyett, bronz perselyes, adnak hozzá egy extra persely szettet, titán markolatos, nagyon jó! (miután ledobtad róla a zárat) Az eredetihez képest nagyon kicsit vékonyabb a markolata, kicsit rövidebb, így kicsit könnyebb is. Ugyanennek a késnek a Baliplus gyártótól származó klónja kicsit drágább, az eredetihez hasonlóan tang pines, de méretileg nem tudom pontos-e, ilyenhez nem volt szerencsém.
- Amerikai pénztárcákkal rendelkezőknek Squid Industries kései nagyon jó választások. Ahhoz képest, hogy mennyibe kerülnek, kiemelkedően jók. A cég alapítója/tulaja egy veterán pillangókés pörgető, ő tudja mitől jó egy kés. :) Squid-ek közül is a Krake Raken egy közismerten jó etalon jó kés. Ennek is megvettem a kínai klónját, de nekem nem jött be. Túl szögletesnek éreztem a markolatát. Sok-sok eredeti példányról készült fotó nézegetése után észrevettem, hogy a másolat markolatán valóban kissebb a lekerekítés rádiusza, ergo szögletesebb. Kár érte. El is adtam.

Van egy 160 ezres követő táborral rendelkező amerikai pillangós youtuber, Will Hirsch. Ő nem túl régen összeállt a Nabalis nevű kínai gyártóval, és együtt megalkották a SZERINTE ideális olcsó de jó belépő kést. Ezt Amazonon árulják, német amazonon is van, és Vulp névre hallgat. Én is megvettem, egész jó, kezes kés. Létezik belőle Vulp Pro kicsit dárágbban, G10 betétekkel, az biztosan még jobb. :)

Összefoglalva: én azt javaslom trainernek egy Vulpot vegyél. (Ha érdekel, kipróbálhatod az enyémet.) Éles késnek pedig pedig a BRS CHAB klónt javaslom (semmi nem csilingel úgy, mint egy kikönnyített titán markolat :D ). Vagy egy éles CHAB-ot, plusz hozzá egy csere trainer pengét. Gyárótból megkockáztatnám a Baliplust, hátha ők pontosabban másolták le az eredetit. Ha meg mégsem olyan jó, akkor egy The One CHAB-ot is. :)

Faja
“Any idiot can build a bridge that stands, but it takes an engineer to build a bridge that barely stands.”
Faja
Fórumtag
Fórumtag

Shane írta: 2024.08.30. 18:45 Tippeket még megköszönnék 200-300 euróig, használt is érdekel.
Update: Átsiklottam az ársáv felett. Ennyiért én már megpróbálnék beszerezni egy eredeti Krake Rakent. Illetve mivel jön a karácsony, ezért a titán verziót. :D
Trükköket tanulni pedig a Big Flips csatorna a legjobb a youtube-on!

Faja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Faja 2024.09.17. 11:37-kor.
“Any idiot can build a bridge that stands, but it takes an engineer to build a bridge that barely stands.”
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

Ez elég jól néz ki TDC-nek. Touring Day Carry. Bocs! :D
https://www.finnshop.hu/victorinox-swis ... xK9D-Ikupw
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jó ha van 2024.09.17. 11:54-kor.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

jó ha van írta: 2024.09.17. 11:27 Ez elég jól néz ki TDC-nek. Tourin Day Carry. Bocs! :D
https://www.finnshop.hu/victorinox-swis ... xK9D-Ikupw
Finnshop, Swiss Army...? WTF?!?! :-)

Bár inkább az ára a WTF... :o
Poresz
Veterán
Veterán

Vadászathoz keresek nyúzós kést, azaz nem nyúzókést, mert elsősorban a kés lesz nyúzva. Zsigereléskor tocsogni fog a vérben, erre megoldás a rozsdamentes acélpenge plusz a fröccsöntött markolat, az avarban rikító - "Hova tettem?" - narancsszín sem árt, és legyen még viszonylag olcsó és pótolható tömeggyártmány is: ez a tökéletes megideologizálása egy valamilyen Mora beszerzésének.
1. Van jobb választás (ebben az árkategóriában)?
2. Apropó, Bahco kések (ezt a svéd késgyárt még nem vásárolta meg a Mora): ki tud tapasztalatot megosztani róla? Az olcsó Mora mégolcsóbban?
3. Eléggé egyformák a katalógusban: egy Companion (S) Hi-Vis Orange-ot néztem ki, remélem jó döntés. - ?
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

Poresz írta: 2024.09.22. 21:52 Vadászathoz keresek nyúzós kést, azaz nem nyúzókést, mert elsősorban a kés lesz nyúzva. Zsigereléskor tocsogni fog a vérben, erre megoldás a rozsdamentes acélpenge plusz a fröccsöntött markolat, az avarban rikító - "Hova tettem?" - narancsszín sem árt, és legyen még viszonylag olcsó és pótolható tömeggyártmány is: ez a tökéletes megideologizálása egy valamilyen Mora beszerzésének.
2. Apropó, Bahco kések (ezt a svéd késgyárt még nem vásárolta meg a Mora): ki tud tapasztalatot megosztani róla? Az olcsó Mora mégolcsóbban?
3. Eléggé egyformák a katalógusban: egy Companion (S) Hi-Vis Orange-ot néztem ki, remélem jó döntés. - ?
Szerintem bármelyik tökéletesen megfelel.

Morakniv Companion (s) Orange, 4900 Ft
https://konyhai-kes.arukereso.hu/morakn ... mek-leiras

Bahco: 3300 Ft
https://www.legszer.hu/bahco-1446-szupe ... ancia-1829

A cseh Mikov-nak is van hasonló kése, 4600 Ft:
https://www.knifestock.hu/mikov-393-nh- ... -cm-p39811

Az első kettő volt nekem, én nem vettem észre minőségbeli különbséget közöttük.
Mindegyik 5000 Ft alatt van, nem fogod sajnálni ha esetleg elveszíted, vagy eltörik.
Vegyél két darabot (különbözőt), így egyből lesz tartalék is!

Mod: a Mikov-nak van komolyabb kése is. Az is csak 11ezer Ft.
https://www.knifestock.hu/mikov-386-nh- ... 485-p14657
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Poresz írta: 2024.09.22. 21:52 Vadászathoz keresek nyúzós kést, azaz nem nyúzókést, mert elsősorban a kés lesz nyúzva. Zsigereléskor tocsogni fog a vérben, erre megoldás a rozsdamentes acélpenge plusz a fröccsöntött markolat, az avarban rikító - "Hova tettem?" - narancsszín sem árt, és legyen még viszonylag olcsó és pótolható tömeggyártmány is: ez a tökéletes megideologizálása egy valamilyen Mora beszerzésének.
A fix pengés mellé tartalékba:
Victorinox Hunter XT
Itthoni húsfeldolgozáshoz csontozáshoz én is gyakran használok egy Forestert, meglepően jól használható. A penge azért nem bír ki mindent, de gyorsan után élezhető. És a fűrész is jól jöhet.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Mora. Nem kell más. A kézzel kovácsolt, több 100 retegű, neves, damaszk pengéjű wow késem sem teljesít jobban a gyakorlatban, mint egy Móra.
TurboP
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: TurboP »

Én egy ilyet használok vadászati célra (rendszeres zsigerelés, nyúzás)
https://www.finnshop.hu/morakniv-compan ... zold-12216
Ha vadászat a cél gondolkodj el a következőn:
https://www.fiskarsshop.hu/Gerber-Vital ... iaval-1027
Nagyon jól kézre áll, nagyban meg tudja könnyíteni a dolgot, amikor már túl nagy pl a bika ahhoz, hogy csak úgy átrántsd a bordákon a kést. (nem mellesleg nem megy el zsigerelés közben a kés éle, mert túl sok csontot vágtál vele.

"..."
Faja
Fórumtag
Fórumtag

Sziasztok!

Friss szerzemény Facebook-ról: Használt Spyderco Manix 2 lightweight. Kicsit koszos, zsebcsipesz hiányzik róla (könnyen beszerezhető), amúgy oké az állapota.

Nem tudom ki hogy van vele, de számomra a Spy-féle levél-pengeforma az egyik legszebb, és egyben legideálisabb EDC-re. Ha szúrni kell, nagyon finom hegye van, ha szeletelni, akkor a vékony penge könnyen siklik, de a penge mégis erős a nagyra szélesedő kialakítás miatt. Atom stabil csapágygolyós zár, könnyű de erős markolat.

Egyetlen nagy gondom van vele, hogy korai széria, a markolat még szegecselt. A kést nem lehet szétszedni, a pengét nem lehet kiszerelni, pedig egy rendes eltakarítás, átolajozás nagyon ráférne. Fúrástól-barkácsolástól nem ijedek meg, csak sajnos égen-földön nem találok hozzá csavar készletet, kizárólag Endurához és Delicához van.

Van itt esetleg Spyderco szakértő? :) Megoldható a csavarosítás az Endura csavar szettel?

Másik (attól tartok költői) kérdésem, hogy a hangsúlyos finger choil miatt a vágó él hossz mindössze 7,5cm körül van. Mivel a kés vágóeszköz, így belemegyarázható, hogy nem KKVE? :roll: Vagy tök esélytelen.

Manix2_1.jpg
Manix2_2.jpg
Faja
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Faja írta: 2024.09.23. 11:59 Sziasztok!

Friss szerzemény Facebook-ról: Használt Spyderco Manix 2 lightweight. Kicsit koszos, zsebcsipesz hiányzik róla (könnyen beszerezhető), amúgy oké az állapota.

Nem tudom ki hogy van vele, de számomra a Spy-féle levél-pengeforma az egyik legszebb, és egyben legideálisabb EDC-re. Ha szúrni kell, nagyon finom hegye van, ha szeletelni, akkor a vékony penge könnyen siklik, de a penge mégis erős a nagyra szélesedő kialakítás miatt. Atom stabil csapágygolyós zár, könnyű de erős markolat.

Egyetlen nagy gondom van vele, hogy korai széria, a markolat még szegecselt. A kést nem lehet szétszedni, a pengét nem lehet kiszerelni, pedig egy rendes eltakarítás, átolajozás nagyon ráférne. Fúrástól-barkácsolástól nem ijedek meg, csak sajnos égen-földön nem találok hozzá csavar készletet, kizárólag Endurához és Delicához van.

Van itt esetleg Spyderco szakértő? :) Megoldható a csavarosítás az Endura csavar szettel?

Másik (attól tartok költői) kérdésem, hogy a hangsúlyos finger choil miatt a vágó él hossz mindössze 7,5cm körül van. Mivel a kés vágóeszköz, így belemegyarázható, hogy nem KKVE? :roll: Vagy tök esélytelen.

Manix2_1.jpg

Manix2_2.jpg

Faja
Féktisztító, szárít, utána fegyverolaj, kicsit járatni, PZSvel tisztára törölni. Nekem bevált a nem szétszerelhető késeknél, mindig megoldotta.

Grat a Manixhoz. Nagyon szeretem a márkát , most is egy Spy van az övemben
IMG_0869.jpeg
algreg
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: algreg »

Faja írta: 2024.09.23. 11:59 Egyetlen nagy gondom van vele, hogy korai széria, a markolat még szegecselt. A kést nem lehet szétszedni, a pengét nem lehet kiszerelni, pedig egy rendes eltakarítás, átolajozás nagyon ráférne. Fúrástól-barkácsolástól nem ijedek meg, csak sajnos égen-földön nem találok hozzá csavar készletet, kizárólag Endurához és Delicához van.

Kár szétszerelni, jó meleg mosogatószeres vízbe beáztatod, zuhanyfejjel kivereted, szárít-olajoz, kész :)

A KKVE-kérdést passzolom, ha nincs barna könyv, én nem aggódnám túl.
WildBear23
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2024.09.23. 12:16 Féktisztító, szárít, utána fegyverolaj, kicsit járatni, PZSvel tisztára törölni. Nekem bevált a nem szétszerelhető késeknél, mindig megoldotta.
Arra érdemes vigyázni, hogy féktisztítóból sokféle van, eltérő összetétellel, és van, amelyik megtámadja a műanyagot.
Én forró, mosogatószeres vízbe szoktam áztatni, és a víz alatt nyitni-csukni a pengét.
Ezután öblítés, szárítás, olajozás. :)

Mod: "Másik (attól tartok költői) kérdésem, hogy a hangsúlyos finger choil miatt a vágó él hossz mindössze 7,5cm körül van. Mivel a kés vágóeszköz, így belemegyarázható, hogy nem KKVE? :roll: Vagy tök esélytelen."

Ha rosszindulatú a szakértő, akkor írhatja a szakvéleményében hogy a szúrómélység több, mint a vágóél hossza.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.09.23. 13:58 Arra érdemes vigyázni, hogy féktisztítóból sokféle van, eltérő összetétellel, és van, amelyik megtámadja a műanyagot.
Én forró, mosogatószeres vízbe szoktam áztatni, és a víz alatt nyitni-csukni a pengét.
Ezután öblítés, szárítás, olajozás. :)

Mod: "Másik (attól tartok költői) kérdésem, hogy a hangsúlyos finger choil miatt a vágó él hossz mindössze 7,5cm körül van. Mivel a kés vágóeszköz, így belemegyarázható, hogy nem KKVE? :roll: Vagy tök esélytelen."

Ha rosszindulatú a szakértő, akkor írhatja a szakvéleményében hogy a szúrómélység több, mint a vágóél hossza.
Mosogatógép (kinyitva), azután azon melegében kivenni belőle, szárítani és olajozni, hogy lejárt a program.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.09.23. 13:58

+1
De fordítva közelíteném meg. Szakértőt nem jófejségből szoktak felkérni, hanem akkor, amikor “ügy van”. Ha a szúróhossz már nagyobb , mint 80mm, akkor nagyobb. KKVE. Ehhez nem kell rosszindulat, csak egy mérőszalag.

Vagyis, KKVE, Kivéve, ha kifejezetten jóindulatú a szakértő…
PRTVIII
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: PRTVIII »

Nem a MORA gyártotta a BAHCO feliratos késeket?
Bojka
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Bojka »

17271079661475552588521819146038.jpg
Bojka
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Bojka »

86mm , kkve. De a cigisdoboz teszten átmegy.
Amúgy a drótklipsz nem annyira látványos a zseben.
theHassan
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: theHassan »

Petya357 írta: 2024.09.23. 15:19 +1
De fordítva közelíteném meg. Szakértőt nem jófejségből szoktak felkérni, hanem akkor, amikor “ügy van”. Ha a szúróhossz már nagyobb , mint 80mm, akkor nagyobb. KKVE. Ehhez nem kell rosszindulat, csak egy mérőszalag.

Vagyis, KKVE, Kivéve, ha kifejezetten jóindulatú a szakértő…
Be kell tenni patentos övtokba.

"az eszköz birtoklása vagy szállítása rejtve, a szokásos módon becsomagolva, szétszedve vagy zárt tárolóeszközben történik"
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

theHassan írta: 2024.09.23. 20:36 Be kell tenni patentos övtokba.

"az eszköz birtoklása vagy szállítása rejtve, a szokásos módon becsomagolva, szétszedve vagy zárt tárolóeszközben történik"
Rotfl
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Poresz
Veterán
Veterán

Faja írta: 2024.09.23. 11:59 Másik (attól tartok költői) kérdésem, hogy a hangsúlyos finger choil miatt a vágó él hossz mindössze 7,5cm körül van. Mivel a kés vágóeszköz, így belemegyarázható, hogy nem KKVE?
Tessék, én megkérdeztem: "A jogalkotói szándékot követve minden esetben azt kell figyelembe venni, hogy esetleges sérülés okozása során milyen mély sebet, vagy hosszú vágást lehet ejteni az adott eszközzel."

Utóirat: ha odáig fajul a szitu, hogy a rendőr kést találhat (=már keresi), akkor már elég nagy a baj. Ha már a vágó- és szúróhosszt méregeti, még rosszabb.
vato
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: vato »

Faja írta: 2024.09.23. 11:59 Sziasztok!

Manix2_1.jpg

Manix2_2.jpg

Faja
Faja nekem néha ez szokott lenni a zsebemben?!
Nem kell túlaggódni😅

IMG_2410.jpeg
IMG_2410.jpeg (44.04 KiB) Megtekintve 3803 alkalommal
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Poresz
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2024.09.22. 22:57 Mora. Nem kell más. A kézzel kovácsolt, több 100 retegű, neves, damaszk pengéjű wow késem sem teljesít jobban a gyakorlatban, mint egy Móra.
+1
Egyszerűen csak egy megerősítést akarok, hogy drágább késem lehet, de a célra megfelelőbb nem.

Azt viszont nem tudom, hogy a Companion (S) alapváltozat 2,0 mm-es vékony, de élesebb pengével, vagy a Heavy Duty 3,5 mm-es erősebb pengével a nyerő a feladatra. - ?
WildBear23 írta: 2024.09.22. 22:18 Szerintem bármelyik tökéletesen megfelel.

Morakniv Companion (s) Orange, 4900 Ft
https://konyhai-kes.arukereso.hu/morakn ... mek-leiras

Bahco: 3300 Ft
https://www.legszer.hu/bahco-1446-szupe ... ancia-1829

A cseh Mikov-nak is van hasonló kése, 4600 Ft:
https://www.knifestock.hu/mikov-393-nh- ... -cm-p39811

Az első kettő volt nekem, én nem vettem észre minőségbeli különbséget közöttük.
Mindegyik 5000 Ft alatt van, nem fogod sajnálni ha esetleg elveszíted, vagy eltörik.
Vegyél két darabot (különbözőt), így egyből lesz tartalék is!
A jegyzőkönyv és a keresőt használó idetévedők kedvéért: a Decathlon meggondolatlanul nyomra vezetett - "Forgalmazza és szállítja: Bodrogi Bau" -, hogy a Bodrogi Bau Kft.-nál a legolcsóbbak a Mora kések.
zora írta: 2024.09.22. 22:41 A fix pengés mellé tartalékba:
Victorinox Hunter XT
Itthoni húsfeldolgozáshoz csontozáshoz én is gyakran használok egy Forestert, meglepően jól használható. A penge azért nem bír ki mindent, de gyorsan után élezhető. És a fűrész is jól jöhet.
TurboP írta: 2024.09.23. 08:14 Ha vadászat a cél gondolkodj el a következőn:
Nagyon jól kézre áll, nagyban meg tudja könnyíteni a dolgot, amikor már túl nagy pl a bika ahhoz, hogy csak úgy átrántsd a bordákon a kést. (nem mellesleg nem megy el zsigerelés közben a kés éle, mert túl sok csontot vágtál vele.
Igen, eszembe jutott: a késeimet használom, de kímélem. Nyúzni a használat és a véletlen nyúzza őket. - Egyelőre ez még odébb van: vadászvizsga, majd utána a tényleges vadásszá válás, a vadásziskola, hogy kicsivel kell kezdeni, hogy megmaradjon a továbblépés öröme… Szegycsontot átvágni szerintem még jó ideig nem fog kelleni nekem.
Apropó: a Victorinox bicskák csontfűrésze bevált, vagy csak bevált vészmegoldás, vagy vicc(nek is kicsit erős)?
algreg
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.09.23. 21:29 Azt viszont nem tudom, hogy a Companion (S) alapváltozat 2,0 mm-es vékony, de élesebb pengével, vagy a Heavy Duty 3,5 mm-es erősebb pengével a nyerő a feladatra. - ?
Szerintem az alap (kb. mindenre elég, meg amúgy sem full tang, szóval állatkodni nemigen érdemes vele (nekem mintha 2,5mm-es vastagság rémlene btw).

A HD nehezebb is, kevésbé vág, jobban repeszt.
Faja
Fórumtag
Fórumtag

Ejha! Köszi szépen! Tehát ahogy sejtettem: A szövegben a "vagy" szó azt jelenti, hogy minden esetben a legrosszabb kombinációt veszik figyelembe.
vato írta: 2024.09.23. 21:04 Nem kell túlaggódni😅
Annyira azért nem aggódom túl. Nem járok bakancsban, terepgatyában, meg bomber dzsekiben, így még soha életemben nem nézték át a ruházatomat. Pont úgy festek, mint egy átlagos jámbor informatikus. :)

Mindössze azért érdekelt ez a szúróhossz-vágóhoszz téma, hogy a tisztában legyek a jogszabállyal/gyakorlattal.

Faja
Poresz
Veterán
Veterán

TurboP írta: 2024.09.23. 08:14 Ha vadászat a cél gondolkodj el a következőn:
Kérdésem van! Mire való a nyúzóhorog? Mit tud megoldani, amit egy kés és egy csontfűrész nem képes?
Arra tippelek, mivel nincs hegye, ezért metszésnél kisebb a belsőségek gusztusos kilyukasztásának az esélye.
Alapértelmezett eszköz egy vadásznak, vagy csak extra? Egy Mora késsel és egy ilyen csontfűrésszel kipipáltam minden tételt, ami a vad zsigereléséhez kell?
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

Bojka írta: 2024.09.23. 18:16 86mm , kkve. De a cigisdoboz teszten átmegy.
Vagy le kell dremelezni belőle a fölösleget (nem nehéz, innen a fórumról is többen csináltunk már ilyet).
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

Poresz írta: 2024.10.01. 21:40 Kérdésem van! Mire való a nyúzóhorog? Mit tud megoldani, amit egy kés és egy csontfűrész nem képes?
Arra tippelek, mivel nincs hegye, ezért metszésnél kisebb a belsőségek gusztusos kilyukasztásának az esélye.
Alapértelmezett eszköz egy vadásznak, vagy csak extra? Egy Mora késsel és egy ilyen csontfűrésszel kipipáltam minden tételt, ami a vad zsigereléséhez kell?
Igen.
És praktikus egy jó erős, legalább 200 kg teherbírású, rozsdamentes hegyes kampó, egy kb 1 m-es kötélen, aminek a végén valami fogantyú van. Azt beakasztva a lőtt vad alsó állkapcsának hegye mögé, tudod elhúzni az autóig, meg felhúzkodni rá, ha nincs csörlőd, amivel felhúzd.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
TurboP
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: TurboP »

Jó ha van is leírta, hogy arra való.
Én nem használok mást 10x éve zsigereléshez mint ezt a két dolgot, ezzel mindent meg lehet oldani. Az elsőt célszerű ha megtmutatja valaki, aki már nem az elsőt csinálja, a többit úgyis a gyakorlás fogja hozni. Szintén egyetértek Jó ha van javaslatával a húzó horogról. Szintén javaslat gumikesztyű.
Poresz írta: 2024.10.01. 21:40 Kérdésem van! Mire való a nyúzóhorog? Mit tud megoldani, amit egy kés és egy csontfűrész nem képes?
"..."
vato
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: vato »

G.D írta: 2024.10.01. 21:49 Vagy le kell dremelezni belőle a fölösleget (nem nehéz, innen a fórumról is többen csináltunk már ilyet).
+1

ebből én csíptem le egy kicsit:D tanto-ra vágva még jobban is nez ki, nyilvan ilyen “olcsó” bökőket bátrabban alakit az ember:)
IMG_2483.png
IMG_2483.png (98.35 KiB) Megtekintve 2922 alkalommal
IMG_2481.png
IMG_2481.png (385.42 KiB) Megtekintve 2922 alkalommal
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
aksurv
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: aksurv »

Ha valakit érdekel a MagnaCut csúcsacél kifejlesztőjenek cikke, hogy hogyan rakta össze az acélt és az, hogy került gyártásba.
https://knifesteelnerds.com/2021/03/25/cpm-magnacut/
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

vato írta: 2024.10.02. 08:35 +1

ebből én csíptem le egy kicsit:D tanto-ra vágva még jobban is nez ki, nyilvan ilyen “olcsó” bökőket bátrabban alakit az ember:)
Én a ZT0350-et álltam neki anno legálosítani (mondjuk nem új volt). :D
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
WildBear23
Veterán
Veterán

Cold Steel Peace Maker II

Sziasztok!

A Cold Steel Peace Maker II kést ismeri valaki élőben?
Kép
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Roberto68 »

Ma éjféltől -20% mindenre a kesekollok.hu oldalon, most ugrott fel a vicces reels videó ;)
Csak 1 napig, Halloween apropóján!
WildBear23
Veterán
Veterán

Sziasztok!

Aki Convoy elemlámpát rendelne az Aliról, ne tegye.
Lehet közvetlenül a webshopjukból rendelni, olcsóbb, és kevesebb, mint egy hét alatt itt van!
Nekem Bécsből küldték.

https://convoylight.com/
Trailm
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Trailm »

WildBear23 írta: 2024.11.05. 18:52 Sziasztok!

Aki Convoy elemlámpát rendelne az Aliról, ne tegye.
Lehet közvetlenül a webshopjukból rendelni, olcsóbb, és kevesebb, mint egy hét alatt itt van!
Nekem Bécsből küldték.

https://convoylight.com/
Vadászatra puskára melyik lenne jó , ami ki-be kapcsplós , nem 1001 üzrmmófú ?
WildBear23
Veterán
Veterán

Trailm írta: 2024.11.05. 19:31 Vadászatra puskára melyik lenne jó , ami ki-be kapcsplós , nem 1001 üzrmmófú ?
Amelyiknél 12 groups világítási mód van, az programozható.
Be lehet úgy állítani, hogy csak két üzemmód legyen: OFF, és 100%.
Én S2+ -t vennék.
Bonyinak tűnik, de egyszer beállítod, aztán már olyan lesz, amlyennek szeretnéd.
He6a4b38094604543ada6bb2ca6b7002c6.jpg
Trailm
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2024.11.05. 20:38 Amelyiknél 12 groups világítási mód van, az programozható.
Be lehet úgy állítani, hogy csak két üzemmód legyen: OFF, és 100%.
Én S2+ -t vennék.
Bonyinak tűnik, de egyszer beállítod, aztán már olyan lesz, amlyennek szeretnéd.
He6a4b38094604543ada6bb2ca6b7002c6.jpg
Az S2+ bírja a lövés energiáit ? Vagy a C8 ?
WildBear23
Veterán
Veterán

Trailm írta: 2024.11.06. 09:30 Az S2+ bírja a lövés energiáit ? Vagy a C8 ?
Nem tudom.
Elég masszív cuccok, és ahhoz képest olcsók.
Én biztos, hogy ezekkel indulnék el.
Trailm
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2024.11.06. 10:00 Nem tudom.
Elég masszív cuccok, és ahhoz képest olcsók.
Én biztos, hogy ezekkel indulnék el.
Ok. Köszi .
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Az enyém (nemtommilyen, de Convoy - nem okos, csak egy gomb van rajta) AKt bírta. Meg a gumis vackokat is. Komolyabbal (.308+) nem próbáltam.

Olight viszont már vacakolt pisztolyra szerelve , igaz hogy pisztoly, emiatt arányaiban nagyobbat rúg, de csak 9x19.igen kínos volt verseny közben.

De hiába ígér valamit a gyártó, vagy mondunk itt akármit, egy-két darabos minta alapján. Próbálni kell. Lövéssel , lőtéren. Azt a konkrét lámpát, szereléket :!: (szerelékkel ugyanúgy lehet gond) , konkrét fegyverrel. Ha nem bírja, akkor ne eksőn közben derüljön ki. Legfeljebb megy az éjjeliszekrényre, nem akkora befektetés.

De Convoyban kétlem, hogy csalódnál. Ahogy WildBear írta: jó cucc, és olcsó.
algreg
Fórumtag
Fórumtag

Én inkább C8+-t választanék, az S2 nagyon terít.

Egy ismerős vadász 30-06-os puskáján láttam anno C8-at (valami egészen szűk vetésű reflektorral) mágneses szerelékkel és távkapcsolóval, az bírta.

Azt nem tudom, mennyire sétált előrefelé a lámpa a csövön, de csillapítás szempontjából előnyös a minél kisebb tömeg és a nem fix rögzítés.
WildBear23
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2024.11.06. 11:00 Az enyém (nemtommilyen, de Convoy - nem okos, csak egy gomb van rajta) AKt bírta. Meg a gumis vackokat is. Komolyabbal (.308+) nem próbáltam.
Mindegyiken csak egy gomb van. :)
Viszont ez a programozás iszonyat jól ki van találva!
Ki nem állhattam régen a strobe, SOS, stb. üzemmódokat.
Ezzel a megoldással Te be tudod állítani, hogy milyen üzemmódokra van szükséged.

(0.1%, 1%, 10%, 35%, 100%, strobe, biking, battery-check)
(0.1%, 1%, 10%, 35%, 100%)
(100%, 35%, 10%, 1%, 0.1%)
(1%, 20%, 100%, strobe, biking, battery-check, SOS)
(1%, 20%, 100%) (Ezt állítottam be a sajátomon.)
(100%, 20%, 1%)
(0.1%, 1%, 10%, 50%, strobe, biking, battery-check, SOS)
(0.1%, 1%, 10%, 50%)
(50%, 10%, 1%, 0.1%)
(1%, 10%, 35%, 100%)
(100%, 20%, strobe)
(100% only) Ez a "hagyományos", bekapcsolom a lámpát, egyből 100%-on világít kikapcsolásig.

A lámpa használatbavételekor beállítod, és utána úgy marad, nem felejti el elemcserekor sem.
Persze bármikor át tudod állítani, de véletlenül nem fog átállítódni.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.11.06. 11:35 Mindegyiken csak egy gomb van. :)
Viszont ez a programozás iszonyat jól ki van találva!
Ki nem állhattam régen a strobe, SOS, stb. üzemmódokat.
Ezzel a megoldással Te be tudod állítani, hogy milyen üzemmódokra van szükséged.

(0.1%, 1%, 10%, 35%, 100%, strobe, biking, battery-check)
(0.1%, 1%, 10%, 35%, 100%)
(100%, 35%, 10%, 1%, 0.1%)
(1%, 20%, 100%, strobe, biking, battery-check, SOS)
(1%, 20%, 100%) (Ezt állítottam be a sajátomon.)
(100%, 20%, 1%)
(0.1%, 1%, 10%, 50%, strobe, biking, battery-check, SOS)
(0.1%, 1%, 10%, 50%)
(50%, 10%, 1%, 0.1%)
(1%, 10%, 35%, 100%)
(100%, 20%, strobe)
(100% only) Ez a "hagyományos", bekapcsolom a lámpát, egyből 100%-on világít kikapcsolásig.

A lámpa használatbavételekor beállítod, és utána úgy marad, nem felejti el elemcserekor sem.
Persze bármikor át tudod állítani, de véletlenül nem fog átállítódni.
Rosszul fogalmaztam: egy mód van. Nekem tökéletesen elég.

A hosszú listából a 100% mód tökéletes számomra. Ennél jobb már csak az lenne, ha be sem kellene állítani. Nem szeretek 5 percet sem szórakozni beállításokkal , egyszer sem, és úgy érzem, hogy minél több feature, annál több meghibásodási lehetőség.

Sok ember van, aki élvezi a kütyüket, a végtelen beállítási lehetőséget, és a testreszabást. Én nem. Tolerálom, ahol kell, örömmel kerülöm, ahol megtehetem 8-) az oviban faék volt a jelem :lol:
WildBear23
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2024.11.06. 16:01 Rosszul fogalmaztam: egy mód van. Nekem tökéletesen elég.

A hosszú listából a 100% mód tökéletes számomra. Ennél jobb már csak az lenne, ha be sem kellene állítani. Nem szeretek 5 percet sem szórakozni beállításokkal , egyszer sem, és úgy érzem, hogy minél több feature, annál több meghibásodási lehetőség.

Sok ember van, aki élvezi a kütyüket, a végtelen beállítási lehetőséget, és a testreszabást. Én nem. Tolerálom, ahol kell, örömmel kerülöm, ahol megtehetem 8-) az oviban faék volt a jelem :lol:
Szerintem olyat látsz bele, ami nincs.
Nem élvezetes a beállítás. Nem arról van szó, hogy jajj de jó, állítgatom a sokféle üzemmódot.
Arról van szó, hogy másik embernek mások lehetnek az igényei.

Nekem pl. nagyon zavaró, ha a lámpa a max teljesítménnyel, 1200 Lumennel kapcsol be, mert közelről egyszerűen elvakít.
Szereltem sötét lakásban konnektort, a múlt héten sötétben cseréltem kereket, kell a maximálisnál gyengébb fokozat, ami nem vakít el, ha a számban tartott lámpával csak fél méterre világítok vele valamit, amit épp szerelek.

A tapasztalataim szerint nekem három fokozat tökéletes; legyen egy gyenge, "holdfény" mód, ami főleg zárt helyen elég a tájékozódáshoz; egy közepes, illetve egy 100%, ha messzire kell világítani.

Én sem szeretem a beállítást/testreszabást, de ezt muszáj megtenni. Mint az autónál az első használat előtt beállítani az ülést, tükröket, kormányt.
tvsmaci
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: tvsmaci »

WildBear23 írta: 2024.11.06. 17:59 A tapasztalataim szerint nekem három fokozat tökéletes; legyen egy gyenge, "holdfény" mód, ami főleg zárt helyen elég a tájékozódáshoz; egy közepes, illetve egy 100%, ha messzire kell világítani.

Én sem szeretem a beállítást/testreszabást, de ezt muszáj megtenni. Mint az autónál az első használat előtt beállítani az ülést, tükröket, kormányt.
Szerencsére ez a legtöbb lámpánál így van, az esetek túlnyomó többségében semmi szükség a teljes fényerőre, sőt zavaró is, plusz feleslegesen zabálja az akksit.

Bár ez a fajta beállíthatóság már talán túlzás, de tényleg elég egyszer megcsinálni.
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

A buzogányformájú lámpa után itt a Temu-n a teleszkópos taktikai autóantenna. :lol:

Screenshot_20241107_102142_Temu.jpg
Screenshot_20241107_102118_Temu.jpg
Screenshot_20241107_102101_Temu.jpg
WildBear23
Veterán
Veterán

Kojak írta: 2024.11.07. 10:32 A buzogányformájú lámpa után itt a Temu-n a teleszkópos taktikai autóantenna. :lol:
48 ezer Ft-ért drága, és az 1 méteres hossz meg túl hosszú.
Balhé esetén letépem a kocsiról? Vagy az utastérből szállok ki vele?
Szerintem felejtős. :)
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.11.07. 10:55 48 ezer Ft-ért drága, és az 1 méteres hossz meg túl hosszú.
Balhé esetén letépem a kocsiról? Vagy az utastérből szállok ki vele?
Szerintem felejtős. :)
Benyomod benn a gombot, hogy kitolja, azután kiszállsz, lerántod a helyéről, és már püfölheted vele az ellent.

Kérdés: mi történik a dróttal? Vagy ha elfut az ellen, nem tudod kergetni, mert oda van nőve az autóhoz? :-D
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

AndyA írta: 2024.11.07. 10:57 Benyomod benn a gombot, hogy kitolja, azután kiszállsz, lerántod a helyéről, és már püfölheted vele az ellent.

Kérdés: mi történik a dróttal? Vagy ha elfut az ellen, nem tudod kergetni, mert oda van nőve az autóhoz? :-D
Csak nehogy a trükkös ellenfél látván, hogy növekedik kifelé az autóból, előbb elkapja, és ő kezdjen el püfölni vele téged. :-)
WildBear23
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2024.11.07. 10:57 Benyomod benn a gombot, hogy kitolja, azután kiszállsz, lerántod a helyéről, és már püfölheted vele az ellent.

Mármint kitéped a karosszériából?
Mert úgy látom, hogy csavar rögzíti.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.11.07. 11:09 Mármint kitéped a karosszériából?
Mert úgy látom, hogy csavar rögzíti.
Igen, vannak apróbb problémák, melyek a nem tervezett* funkcionalitást kissé zavarják. :-D

* Vagy pont, hogy de...?
Trailm
Veterán
Veterán

Ez valószínűleg elsősorban tényleg antenna , csak úgy néz ki mint valami gumibot ...
Ezt a mást látunk bele hozzáállást az ápolttársaknál a magyar jogszabályi környezetben való megmaradást segítő szemlélet , túléles okozza ... :) :)
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Trailm írta: 2024.11.07. 12:02 Ez valószínűleg elsősorban tényleg antenna , csak úgy néz ki mint valami gumibot ...
Ezt a mást látunk bele hozzáállást az ápolttársaknál a magyar jogszabályi környezetben való megmaradást segítő szemlélet , túléles okozza ... :) :)
Mondjuk ha egy ilyet találnak a sünök az autóban, akkor az nem KKVE, hanem "beszerelésre váró alkatrész". ;)
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Trailm írta: 2024.11.07. 12:02 Ez valószínűleg elsősorban tényleg antenna , csak úgy néz ki mint valami gumibot ...
Gondolom csak a jobb vétel miatt 2-3 cm az átmérője, és a kompaktság miatt teleszkópos az aluminium antenna. :)
A buzogányos lámpán is csak azért vannak bütykök, hogy az elejtett kapukulcs keresése közben ki ne csússzon a kezünkből.
Vannak egyéb remek dolgok is fent, például a menettel záródó hangtompí...akarom mondani tárolóedény.
Válasz küldése