Lőfegyverek, elöltöltős fegyverek, lőterek, sportlövészet

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan

Poresz
Veterán
Veterán

Re: Lőfegyverek, elöltöltős fegyverek, lőterek, sportlövészet

Hozzászólás Szerző: Poresz »

Petya357 írta: 2024.10.26. 10:32 Ezért is érdemes óvatosan kezelni az (itt offtopik és tabu ) keleti híreket. Meg igazából minden hírt. Ha egy ártalmatlannak indult tréfával ennyire meg lehet vezetni az embereket, akkor vajon mit tud a tudatos propaganda, pénzzel és szakemberekkel? :roll:
X (Nature? Science? - Nem emlékszem.) rangos és patinás nemzetközi tudományos folyóiratban megjelent egy cikk, hogy a spenótban nincs is sok vas, és ez az évtizedes tévhit onnan ered, hogy nyomdahiba miatt rossz helyen volt a tizedesvessző anno a cikkben. A kontextus az volt, hogy ez a cikk a folyóirat karácsonyi számában jelent meg, ami a viccszám volt, csupa (ál)tudományos kacsával. Aki ezt nem tudta, az elkezdett hülyeséget terjeszteni. A pedig hülyeség életre kelt, és azóta szabadon jár.
Úgyhogy mindenki vigyázzon mivel viccel, mert a kimondott szó kilőtt nyíl.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

Petya357 írta: 2024.10.26. 13:25 Valaki keresett 1911-et.

Két érdekes példányt is láttam ma a Fronnerben, ahová bementem apróságot venni + nyálat csorgatni

Egy hagyományosnak mondható Colt, 9x19ben:
IMG_1222.jpeg
Nem is vészes 250 000-ért !

És egy ritka 6”, tisztára olyan, mint a Longslide a Terminator 1-ben”
IMG_1221.jpeg
Ennek megfelelő s horror ár is, 950 000
Tud valaki valamit erről a vasról?

Ezen kívül az ember szemet mindig vonzza egy Sztecskin - laza 900 000 forintért
IMG_1219.jpeg
Az eladó azt mondta, két napja hoztak…. szerintem hiába pofátlanul drága, nem sokáig fog a vitrinben lakni ;)

És - sajnos nem sokkal olcsóbban - olyan pisztoly, ami nem csak gyűjtői érdekesség, hanem valóban jó is :
IMG_1220.jpeg
Ha olcsóbb lenne, kéne - kevés pontosabb 9x19 szolgálati pisztolyt gyártottak, mint a P210. De 830 000 :o

Szerencsére ma megúsztam egy doboz lőszer árából a boltlátogatást… pedig veszélyes hely!
Bul Armory 2011. Én nem vennék ilyent. Pláne ennyiért...

https://www.egun.de/market/item.php?id=19720033
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: montecarlo »

Tekintve, hogy a vabiban van 500-ért kiegészítők nélkül, és 700-ért kiegészítőkkel, irreális a 900

http://vabi.hu/guns/maroklofegyverek/tu ... -sztecskin
http://vabi.hu/guns/maroklofegyverek/ap ... o-pisztoly
Petya357 írta: 2024.10.26. 13:25 Ezen kívül az ember szemet mindig vonzza egy Sztecskin - laza 900 000 forintért

Az eladó azt mondta, két napja hoztak…. szerintem hiába pofátlanul drága, nem sokáig fog a vitrinben lakni ;)
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

montecarlo írta: 2024.10.26. 19:54 Tekintve, hogy a vabiban van 500-ért kiegészítők nélkül, és 700-ért kiegészítőkkel, irreális a 900

Köszi. Ezt jó tudni. A kettő közül csak az releváns benchmárk, amihez van minden (tök, tárak).700 000 . Az árat jelentősen befolyásolhatja ám az is, hogy szüntették meg a sorozatlövő képességet, ha köszörüléssel, az viaszállíthatatlan, és kevesebbet ér. Ha alkatreszcserével értsd - reverzibilisen - akkor hiába illegális lenne visszaalakítani, és reálisan sose fogjak, de ez a tudat is komoly értéket képvisel.
(Egyik fegyvert sem stedtük szét, nem tudjuk hogy ez egyaktalán szempont/e, csak a példa kedvéért írom, hogy ilyet is láttam már. A Sztecsikhez WikdBear23 ért igazán, én nem)

Évjárat, stb - sosem értettem hogy ezeknek a gyűjtőknek éppen mire all fel. De Sztecsi kevés van, és gyorsan elkelnek.

De nézd meg, szerintem majd így, túlárazottan is elviszik. Valaki bejön, azt mondja “bazzzeeeeg de menő”, lealkudja 800-rá és azt hiszi megkötötte az év üzketét. Nagyon nem mindegy hogy a semmi közeoen van a vas, vagy az ország egyik legforgalmasabb fegyverboltjában, a vitrin közepén.

Ha még jövőre is ott lesz a Fronnerben , fizetek Neked egy lőterlátogatast. Ha nem lesz ott, akkor , akkor… akkor nem lesz ott. :lol:
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Ez tényleg elég nevetséges. Kb. mint a SUV: soha nem hasznáják terepen, de a tudat, hogy elmenne...pff
Petya357 írta: 2024.10.26. 20:19 Az árat jelentősen befolyásolhatja ám az is, hogy szüntették meg a sorozatlövő képességet, ha köszörüléssel, az viaszállíthatatlan, és kevesebbet ér. Ha alkatreszcserével értsd - reverzibilisen - akkor hiába illegális lenne visszaalakítani, és reálisan sose fogjak, de ez a tudat is komoly értéket képvisel.
tvsmaci
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: tvsmaci »

Petya357 írta: 2024.10.26. 20:19 Köszi. Ezt jó tudni. A kettő közül csak az releváns benchmárk, amihez van minden (tök, tárak).700 000 . Az árat jelentősen befolyásolhatja ám az is, hogy szüntették meg a sorozatlövő képességet, ha köszörüléssel, az viaszállíthatatlan, és kevesebbet ér. Ha alkatreszcserével értsd - reverzibilisen - akkor hiába illegális lenne visszaalakítani, és reálisan sose fogjak, de ez a tudat is komoly értéket képvisel.
(Egyik fegyvert sem stedtük szét, nem tudjuk hogy ez egyaktalán szempont/e, csak a példa kedvéért írom, hogy ilyet is láttam már. A Sztecsikhez WikdBear23 ért igazán, én nem)

Évjárat, stb - sosem értettem hogy ezeknek a gyűjtőknek éppen mire all fel. De Sztecsi kevés van, és gyorsan elkelnek.

De nézd meg, szerintem majd így, túlárazottan is elviszik. Valaki bejön, azt mondja “bazzzeeeeg de menő”, lealkudja 800-rá és azt hiszi megkötötte az év üzketét. Nagyon nem mindegy hogy a semmi közeoen van a vas, vagy az ország egyik legforgalmasabb fegyverboltjában, a vitrin közepén.

Ha még jövőre is ott lesz a Fronnerben , fizetek Neked egy lőterlátogatast. Ha nem lesz ott, akkor , akkor… akkor nem lesz ott. :lol:
Ezt a konkrét példányt, ami vabi-ban van már nagyon régóta hirdetik, szerintem lassan egy éve.
Arany áron mennek az AK-k is, csak kapkodom a fejem.

Lehet inkább ilyenekbe kellett volna fektetni a pénzt. :)
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

tvsmaci írta: 2024.10.26. 20:48 Ezt a konkrét példányt, ami vabi-ban van már nagyon régóta hirdetik, szerintem lassan egy éve.

Hm. Akkor az is lehet , hogy valami baj van vele.

Fegyverbe ne fektess. Olyan kicsi a piac, hogy teljesen esetleges az értékesítés. De az tény, hogy aki 100 000 akart vett VZ-58-at 10 éve, az jobban járt, mintha a bankba tette volna
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Frommer használtaknál, bár nem régóta követem, azt látom, hogy elég korrektek az árak.
Az 580-as Kolarms AK-t így nem tudom hova tenni. Nemrég egyeztem meg egy B7 AMD-re, új csővel, sokkal kedvezőbb áron.

https://www.frommerfegyverbolt.hu/AK-47 ... lyos-puska
tvsmaci írta: 2024.10.26. 20:48 Arany áron mennek az AK-k is, csak kapkodom a fejem.
brh562
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: brh562 »

tvsmaci írta: 2024.10.26. 20:48 Ezt a konkrét példányt, ami vabi-ban van már nagyon régóta hirdetik, szerintem lassan egy éve.

nemn mennek ezer latod oket mindig
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

Petya357 írta: 2024.10.26. 20:19 Köszi. Ezt jó tudni. A kettő közül csak az releváns benchmárk, amihez van minden (tök, tárak).700 000 . Az árat jelentősen befolyásolhatja ám az is, hogy szüntették meg a sorozatlövő képességet, ha köszörüléssel, az viaszállíthatatlan, és kevesebbet ér. Ha alkatreszcserével értsd - reverzibilisen - akkor hiába illegális lenne visszaalakítani, és reálisan sose fogjak, de ez a tudat is komoly értéket képvisel.
Nagyon jól írtad. A Sztecskin szerintem akkor gyűjteményi darab, ha megvan hozzá minden kiegészítő (bakelit vagy fa tok, 5db tár, tártáska, szíj, tisztítóvessző), és nem köszörülték le a tokról a sorozatlövéshez szükséges alkatrész nyúlványát.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

montecarlo írta: 2024.10.26. 19:54 Tekintve, hogy a vabiban van 500-ért kiegészítők nélkül, és 700-ért kiegészítőkkel, irreális a 900

Ez amúgy mitől olyan ikonikus holmi?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

AndyA írta: 2024.10.27. 07:22 Ez amúgy mitől olyan ikonikus holmi?
A Sztecskin egy legenda, ez volt a "keleti blokk tüzérségi Lugere". Mindenféle nyugdíjas rendőr legendákat mesélt róla, holott csak maroknyi azok száma, akik valóban kaptak ilyet szolgálati fegyverként (személyvédelemmel foglalkozó kormányőrök, Komondor kommandó, repteret őrzők).

Ugyanakkor műszakilag érdekes holmi, tényleg izgalmas látvány a felcsatolt fatusával - de HA nem tud sorozatot lőni, akkor azért messze nem olyan jó lőni vele, mint bármely modern szolgálati pisztollyal. A lőszeréhez képest brutálisan nagy és nehéz valami, az 1950-es évek terméke, sütése is olyan hadipisztolyos, ergonómiája "jóvanazúgy" kategória.

Ugyanakkor az, hogy kevés van belőle, még kiherélve is: felveri az árát.

Ja, a tüzérségi Luger sem olyan nagyon jó lövészetre.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
WildBear23
Veterán
Veterán

Mitől ikonikus egy Lüger P08? ;)

Nincs belőle sok, jó minőségű, ötletes szerkezetű.
Egy nagy, de még hordható méretű pisztoly, amivel lehet sorozatot lőni.. ;)

Ugyanúgy ikonikus fegyver, mint a Skorpió VZ.61, de jóval ritkább.
--------------
Harcászati/használati szempontból mindegyiknél (VZ.61, Szecskin APSz) jobb egy Glock-17, vagy 19.
Mindegyik válltámasza csak törpéknek kényelmes, nehezebben hordhatóak mint egy Glock, mindkettő lőszere alúlmarad a mostanra alap 9x19-hez képest.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Szuperül megfogalmazták előttem, én sem tudtam sok infót ebből. Én nem vennék, 100-ért sem, mert nem kívánom, csak egy érdekes régiség.

Ami nekem beégett gyerekként a '90-es évekből, a bűnözői leszámolások kapcsán, az a VZ-61, nekem az ami ikonikus. Illetve Fenyő kapcsán az Agram 2000.
Screenshot_20241027_081037_YouTube.jpg
Screenshot_20241027_081024_YouTube.jpg
Poresz
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2024.10.27. 07:36 Mitől ikonikus egy Lüger P08? ;)
Apropó: luger vagy lüger a kiejtése? Szerintem a német helyesírás fonetikus, mégis majd’ beszakad a dobhártyám, amikor valaki “u” betűvel ejti.
brh562
Veterán
Veterán

Poresz írta: 2024.10.27. 09:52 Apropó: luger vagy lüger a kiejtése? Szerintem a német helyesírás fonetikus, mégis majd’ beszakad a dobhártyám, amikor valaki “u” betűvel ejti.
anno egy ismerős a fransziás "lüzsieeer" szót használta :)
brh562
Veterán
Veterán

pár milliárd a képeken :)
tvsmaci
Fórumtag
Fórumtag

brh562 írta: 2024.10.26. 21:13 nemn mennek ezer latod oket mindig
Napi szinten átgörgetem a vadászaprót, elkelnek azok.
Nyilván amit mondjuk 1 milláért hirdetnek az nem.
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Chronicus Magnumitis »

Poresz írta: 2024.10.27. 09:52 Apropó: luger vagy lüger a kiejtése? Szerintem a német helyesírás fonetikus, mégis majd’ beszakad a dobhártyám, amikor valaki “u” betűvel ejti.
Die Pistole P08 lügt nicht. Aus ihrer Lauf kommt nur die Wahrheit raus.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Ez nagyon érdekes volt, köszi a megosztást. Sítalpas repülőt még nem láttam, eddig :)
brh562 írta: 2024.10.27. 09:58 pár milliárd a képeken :)
WildBear23
Veterán
Veterán

Ez jó kérdés, nem tudom.
Én mindig "lüger"-nek ejtem, mert németül annak van értelme (lüger= hazudós).

Visszakerestem az eredeti szabadalmait, mindegyikben "Luger"-nek írják a nevét.
Tehát szerintem a családneve "Luger" volt, nem Lüger.
Luger2.jpg
Luger2.jpg (98.66 KiB) Megtekintve 3680 alkalommal
Luger.jpg
Luger.jpg (82.44 KiB) Megtekintve 3680 alkalommal
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.10.27. 11:07 Ez jó kérdés, nem tudom.
Én mindig "lüger"-nek ejtem, mert németül annak van értelme (lüger= hazudós).

Visszakerestem az eredeti szabadalmait, mindegyikben "Luger"-nek írják a nevét.
Tehát szerintem a családneve "Luger" volt, nem Lüger.

Luger2.jpgLuger.jpg
Georg Luger mindig is Luger volt, nem volt németül (azaz osztrákul :-) ) sem "ü" a nevében. Nem csak az angol átírás miatt lett Luger, hanem mert ez a neve.
WildBear23
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2024.10.27. 11:16 Georg Luger mindig is Luger volt, nem volt németül (azaz osztrákul :-) ) sem "ü" a nevében. Nem csak az angol átírás miatt lett Luger, hanem mert ez a neve.
Jaja!
Német nyelvterületen hogyan ejtik a nevét?
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

Lehet, hogy ahhoz van köze, hogy a 20-as években a németek az u betű fölé húztak egy vízszintes vonalat. Nagyanyám még így tanult írni, gyakran láttam a kézírásában.

Update: wikipedia, a régi német kézírásban (Kurrentschrift) azért húztak vonalat vagy pipát a kis u fölé, hogy az azonosan leírt kis n-től megkülönböztessék.
WildBear23
Veterán
Veterán

Chronicus Magnumitis írta: 2024.10.27. 11:22 Lehet, hogy ahhoz van köze, hogy a 20-as években a németek az u betű fölé húztak egy vízszintes vonalat. Nagyanyám még így tanult írni, gyakran láttam a kézírásában.

Update: wikipedia, a régi német kézírásban (Kurrentschrift) azért húztak vonalat vagy pipát a kis u fölé, hogy az azonosan leírt kis n-től megkülönböztessék.
A szabadalmakban amiket beraktam, rendesen leírták az "ü" betűket, tehát szerintem ha Lüger lett volna, a szabadalmakba is úgy kerül bele a neve.
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

De hát sose volt Lüger, ez nem kérdés. Inkább az, hogy mitől vált azzá.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.10.27. 11:22 Jaja!
Német nyelvterületen hogyan ejtik a nevét?
Nem meglepő módon Lugernek, ahogyan írják.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Chronicus Magnumitis írta: 2024.10.27. 12:34 De hát sose volt Lüger, ez nem kérdés. Inkább az, hogy mitől vált azzá.
Szerintem ez ilyen túlkompenzáció, hogy ha német volt (osztrák), akkor biztosan "ü" volt, csak elveszett az angol átírásban.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Chronicus Magnumitis írta: 2024.10.27. 12:34 De hát sose volt Lüger, ez nem kérdés. Inkább az, hogy mitől vált azzá.
Szerintem ez ilyen túlkompenzáció, hogy ha német volt (osztrák), akkor biztosan "ü" volt, csak elveszett az angol átírásban.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

AndyA - egy kő alatt töltötted az utolsó 50 évet? :o :lol:

A Sztecskin tényleg egy legenda. Nem csak idehaza - az őshazájában, SzUban is ritkaság volt, legalábbis a csapból is kifolyó Makarovhoz képest, csak a csókosok és a kommandósok kaptak belőle. Afféle státusz szimbólum is volt egyben.

Nyilván pontosan ugyynúgy reménytejenül elavult, és kb ugyanannyira jól használható bármire (= nem nagyon) mint az eredeti Skorpió, de akkor is feelinges fegyverek.

Fun fact: Afganisztánhoz a nagyon különleges alakulatok igényeihez szabva készül a - szerintem - leges- legmenőbb változat:
IMG_1239.jpeg

És az a vicc, hogy ha lenne ilyen eladó (sosem láttam, még múzeumban sem - csak képen), akkor félautomatára alakítva lehetne itthon be is lehetne íratni ! Na, egy gyári tompis változatért már tényleg adnék is egy millát, még aznap . :lol:

IMG_1240.jpeg
Persze ez is elavult , ugyanerre a feladatra sokkal jobb egy 9x39 VAL rövid karabély.
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

WildBear23 írta: 2024.10.27. 07:36 Harcászati/használati szempontból mindegyiknél (VZ.61, Szecskin APSz) jobb egy Glock-17, vagy 19.
Mindegyik válltámasza csak törpéknek kényelmes, nehezebben hordhatóak mint egy Glock, mindkettő lőszere alúlmarad a mostanra alap 9x19-hez képest.
Tudom hogy elfogult vagyok, de nem egy olyan szituációt tudok mondani, amiket szívesebben oldanék meg 1,5 másodperc alatt kilőtt 20 darab 7,65 Br. lőszerrel, mint a Glock 17-tel.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Kojak írta: 2024.10.27. 14:57 Tudom hogy elfogult vagyok, de nem egy olyan szituációt tudok mondani, amiket szívesebben oldanék meg 1,5 másodperc alatt kilőtt 20 darab 7,65 Br. lőszerrel, mint a Glock 17-tel.
Na jó, de egyetlen ilyen helyzetben sem lenne legális a használata...
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Buzsák lőtér - lájk! Nagy, tágas lőcsatornák - nem csak kicsi, lineáris pályák építhetőek, van elég tér a kreativitasnak. Még a 12 lövéses, rövid pályák is nagyon technikásak, sokféle végrehajtást tettek lehetővé. Ehhez bizony kell a hely.
IMG_1242.jpeg
Próbáltam IPSCt lőni revolverrel - felemás sikerrel - de legalább tudtam tanulni a nálam ügyesebbektől - Sz. P és W.G. is a squadban volt, és segített tanáccsal, saját jó gyakorlatokkal. Az előbbi ráadásul forgóval lőtt. Úgyhogy csak lestem, hogy most akkor hogy is kell ezt jól. Tök más ez az IPSC mint az IDPA/SAS/CMA, fejben át kell állni, de nagyon.

A lőterre visszatérve 30+ löcsatorna. :o asszem 37-et mondtak, annyi van. Durva. Idehaza még nem láttam ilyen kaliberű létesítményt. Közel dupla akkora, mint BTK Főt + Proshooting Neszmély egyúttveve.
IMG_1241.jpeg
Ez egy régebbi kép a Google-ről. Azóta a fixre kiépített IPSC pálya hiba vonalak kirajzolják a BUZSAK feliratot drónnal nézve ;) menő

Az infrastruktúra még nem annyira jól kiépített. mint teszem azt a BTK Fóton , SAig is fel kilométert kellett gyalogolni , de korrekt, jó hely. Most már értem , miért itt rendezik a 2026-os IPSC Pisztoly EB-t.

Van kétszázas pálya is. Loksiek ép ott tartották a nagykal puska fémsziluett OB-t - átmentem beköszönni. Puskával nem tudok rendesen lőni, ilyet sem láttam meg - muszáj volt megnézni.
IMG_1233.jpeg
Igen - ilyen qrva kicsik a célok , bezoomolva is alig látszik - és ilyen messze vannak. :roll: Állva kell lőni, nincs semmilyen feltámasztás.

Kezembe nyomtak egy vadászpuskát, hogy próbáld ki, elsőre lőttem egy disznót 100 méteren - kezdők szerencséje - gyorsan leléceltem - nehogy meg kelljen ismételni ;)

A legújabb hazai fegyveres YouTuber is ott volt, drónnal, stábbal :) egész jól lő a fiatalember.

Edit: Jav: 2026 EB, nem 2024
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Petya357 2024.10.27. 15:46-kor.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Kojak írta: 2024.10.27. 14:57 Tudom hogy elfogult vagyok
Igen
WildBear23
Veterán
Veterán

Kojak írta: 2024.10.27. 14:57 Tudom hogy elfogult vagyok, de nem egy olyan szituációt tudok mondani, amiket szívesebben oldanék meg 1,5 másodperc alatt kilőtt 20 darab 7,65 Br. lőszerrel, mint a Glock 17-tel.
Közelről, kivégzés.
Minden másra jobb egy rendes pisztoly. :)
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.10.27. 15:45 Közelről, kivégzés.
+1

Nem véletlenül hagytak abba a gyártását, és váltottak ki más fegyverek. Azt senki sem mondja, hogy nem jó, nekem is kéne 8-) csak azt, hogy azóta fejlődött a világ. A Sztecsi és a Skorpió is a múlté. Pont úgy, mint a saját kedvenceim, a forgók. Van jobb.
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

AndyA írta: 2024.10.27. 15:31 Na jó, de egyetlen ilyen helyzetben sem lenne legális a használata...
Úgy indult a mondata, hogy "Harcászati/használati szempontból". Mi illegális ilyenkor? :)
WildBear23 írta: 2024.10.27. 15:45 Közelről, kivégzés.
Car gun-nak, személyvédelemre (nem véletlenül van itthon is olyan szerv, aki rendszeresített Glock 18-at), stb. én szívesebben használnék egy VZ61-et.
Ha lehetne, a céges-napi viselős Glock 19 helyett is inkább egy VZ61 lenne nálam.
Poresz
Veterán
Veterán

Chronicus Magnumitis írta: 2024.10.27. 10:50 Die Pistole P08 lügt nicht. Aus ihrer Lauf kommt nur die Wahrheit raus.
Ez jó volt. :)
Luger vs. Lüger.JPG
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Kojak írta: 2024.10.27. 16:03 Úgy indult a mondata, hogy "Harcászati/használati szempontból". Mi illegális ilyenkor? :)

Car gun-nak, személyvédelemre (nem véletlenül van itthon is olyan szerv, aki rendszeresített Glock 18-at), stb. én szívesebben használnék egy VZ61-et.
Ha lehetne, a céges-napi viselős Glock 19 helyett is inkább egy VZ61 lenne nálam.
Ez eléggé durva perverzió, de a fegyverbuzulás nem feltétlenül racionális hókamóka.:-))

---
Mondjuk egy nagy, dögnehéz, tűzkészen nem viselhető, igen kis teljesítményű géppi sorozatlövő képessége nálam speciel nem űberelné a tűzkészen viselhető, sokkal erősebb és könnyebb pisztolyt.

De nekem is vannak ilyen szürreális gyengéim, pl. imádom a derringereket:-))

Kép
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Poresz
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.10.27. 16:50 Ez eléggé durva perverzió, de a fegyverbuzulás nem feltétlenül racionális hókamóka.:-))

---
Mondjuk egy nagy, dögnehéz, tűzkészen nem viselhető, igen kis teljesítményű géppi sorozatlövő képessége nálam speciel nem űberelné a tűzkészen viselhető, sokkal erősebb és könnyebb pisztolyt.

De nekem is vannak ilyen szürreális gyengéim, pl. imádom a derringereket:-))
Miért? Teljesen normális emberi tulajdonság. (Esz is a rosseb egy ilyen Gladiatorért.)
sama
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: sama »

Poresz írta: 2024.10.27. 16:52 Miért? Teljesen normális emberi tulajdonság. (Esz is a rosseb egy ilyen Gladiatorért.)
Szinte elèrhetetlen vágyálom!
Poresz
Veterán
Veterán

sama írta: 2024.10.27. 17:10 Szinte elèrhetetlen vágyálom!
A Detonics még Black Friday akciót is tart szilveszterig, hogy még jobban egyen a rosseb. Leveleztem velük a múlt héten: Magyarországra nem küldik. Fórumtárs már hozott be Csehországból fegyvert a CZ-től, úgyhogy tutira megoldható ez is, csak akarni kell, és odatenni a pénzt. Ha többen összeállnánk, akkor hajlandó lennék keresni fegyverkereskedőt aki behozza és koordinálnám az egészet - én is könnyebb szívvel vágok bele a történetbe, ha a költségek egy része szétoszlik -, de akkor bizony a rendelés leadásakor a fegyverek árával megegyező foglalót elkérem, mert ekkora hitelt nem adok.

Utóirat: még ismerős is lenne, aki elhozza, csak ezek regisztrációkötelesek ott. Hogyan fog kikerülni a cseh rendszerből, mint exportált fegyver? (Bejelenti, hogy elveszett vagy ellopták?) Hogyan vihető át Szlovákián? Szóval a héten még fogok levelezni a cseh és a szlovák rendőrséggel angolul. Szerintem egyébként 16-os nyomtatvánnyal behozható.
vato
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: vato »

Poresz írta: 2024.10.27. 18:08 A Detonics még Black Friday akciót is tart szilveszterig, hogy még jobban egyen a rosseb. Leveleztem velük a múlt héten: Magyarországra nem küldik. Fórumtárs már hozott be Csehországból fegyvert a CZ-től, úgyhogy tutira megoldható ez is, csak akarni kell, és odatenni a pénzt. Ha többen összeállnánk, akkor hajlandó lennék keresni fegyverkereskedőt aki behozza és koordinálnám az egészet - én is könnyebb szívvel vágok bele a történetbe, ha a költségek egy része szétoszlik -, de akkor bizony a rendelés leadásakor a fegyverek árával megegyező foglalót elkérem, mert ekkora hitelt nem adok.

Utóirat: még ismerős is lenne, aki elhozza, csak ezek regisztrációkötelesek ott. Hogyan fog kikerülni a cseh rendszerből, mint exportált fegyver? (Bejelenti, hogy elveszett vagy ellopták?) Hogyan vihető át Szlovákián? Szóval a héten még fogok levelezni a cseh és a szlovák rendőrséggel angolul. Szerintem egyébként 16-os nyomtatvánnyal behozható.
Emlexem az enyémet még a covid határzáron keresztül hoztam be :D 8-) akkor még a szlovakok odaadtak siman…:/ azota mar mast boldogit a Vas:D

En tőlük vettem, angolul tudnak/tak, kerdezed meg esetleg hogy magyar kereskedonek hogy adjak oda:

https://www.merkuria.net/

((Beszélgettem az ottani tulajjal? talán, még Keserű termékeket is vágta a flobert időkből, gondolom ment a biznic veluk regen ))
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Petya357 írta: 2024.10.27. 15:51 azóta fejlődött a világ. A Sztecsi és a Skorpió is a múlté. Pont úgy, mint a saját kedvenceim, a forgók. Van jobb.
Szia,

Mivel izlesrol felesleges vitazni, a legkevesbe se vitanak szanom, de az en szememben ez 3 kulonbozo kategoria:

-Forgok: nagyon sokaig csucs fegyverek voltak, boven az en eletemben lettek egyertekmuen(!) jobbak az ontolto pisztolyok. Sot, szerintem a BUG kategoriaban kb. az elmult 10 evben lett csak ez egyertelmu (amikor megjelentek a kb. 10 loveto 9x19-es szubkompaktok), szoval igen, van nala jobb, de az egeszen kozulmult csucsfegyvere.

-Sztecskin: csak egy rovid ideig volt a fel vilagban csucskategorias fegyver, de az 1951-es megjeleneset koveto par evtizedben azert a PPS-41-nel sokkal kisebb geppisztoly kategoriaban a VSZ-en belul elterjedve nem volt nala jobb. Az AKS-74U jobb nala sokkal, de csak 1979-ben jelent meg, 28 evvel a Sztecskin utan. Nyilvan onvedelmi pisztolynak komolytalan a sulya miatt, de valahol a mai modern PDW-k elodje, es mint ilyen, teljesen indokolt a legendaja.

-Skorpio: egy gnom fegyver, gnom loszerrel. Az en szememben ez all a legkozelebb a "tamado fegyver"-hez, mert se onvedelmi, se katonai, se rendvedelmi celra nem nagyon tudok elkepzelni olyan szituaciot, amikor ezt valasztanam. Annyira nem hatekony a loszere, hogy egyedul ttamadasra merethatekony (marmint nyilvan arra se hatekony egy rendes geppisztolyhoz kepest, csak a tomeget es meretet figyelembe veve).

Bel
WildBear23
Veterán
Veterán

bel írta: 2024.10.27. 18:49 Szia,

Mivel izlesrol felesleges vitazni, a legkevesbe se vitanak szanom, de az en szememben ez 3 kulonbozo kategoria:

-Forgok: nagyon sokaig csucs fegyverek voltak, boven az en eletemben lettek egyertekmuen(!) jobbak az ontolto pisztolyok. Sot, szerintem a BUG kategoriaban kb. az elmult 10 evben lett csak ez egyertelmu (amikor megjelentek a kb. 10 loveto 9x19-es szubkompaktok), szoval igen, van nala jobb, de az egeszen kozulmult csucsfegyvere.

-Sztecskin: csak egy rovid ideig volt a fel vilagban csucskategorias fegyver, de az 1951-es megjeleneset koveto par evtizedben azert a PPS-41-nel sokkal kisebb geppisztoly kategoriaban a VSZ-en belul elterjedve nem volt nala jobb. Az AKS-74U jobb nala sokkal, de csak 1979-ben jelent meg, 28 evvel a Sztecskin utan. Nyilvan onvedelmi pisztolynak komolytalan a sulya miatt, de valahol a mai modern PDW-k elodje, es mint ilyen, teljesen indokolt a legendaja.

-Skorpio: egy gnom fegyver, gnom loszerrel. Az en szememben ez all a legkozelebb a "tamado fegyver"-hez, mert se onvedelmi, se katonai, se rendvedelmi celra nem nagyon tudok elkepzelni olyan szituaciot, amikor ezt valasztanam. Annyira nem hatekony a loszere, hogy egyedul ttamadasra merethatekony (marmint nyilvan arra se hatekony egy rendes geppisztolyhoz kepest, csak a tomeget es meretet figyelembe veve).

Bel
Szia Bel!

Egyetértek Veled, annyival egészíteném ki, hogy a Sztecskin az egy pisztoly. Nagy pisztoly de pisztoly, és pisztolyként hordható.
A kormányőr, akitől vettem, adta hozzá a bőr belső tokot. ;-)
A Skorpió viszont kis géppisztoly. Én nem igazán tudnám rejtve hordani. A Sztecskint simán.
(A gyári hordtok mindkettőhöz botrány, a válltámasz nekem mindkettőhöz rövid.)
20241027_190806.jpg
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

bel írta: 2024.10.27. 18:49 Szia,

Bel
+1 mindenre
aksurv
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: aksurv »

Forgók.
Én nem temetném őket.
Pár látszólag sokszor elhangzott szempont, de más megvilágításban.

Megbízhatóság.
Egy amerikai felmérés szerint egy megfelelően karbantartott, megtakarított revolver, jó minőségű lőszerrel az első két dob lőszer ellövéséig gyakorlatilag 100%-osan megbízható, azaz annyira megbízható a fegyver, mint a bele töltött lőszer.
Az autós lövészetet biróztam. Mivel meredek szögben kellett lőni, a fegyverek lövés közben hozzá-hozzáértek az ajtó ablakkeretéhez.
Olyan 3-4 fegyver akadt el, működött máshogy, mint szokott mindenféle változatos hibákkal. Nos ez viszonylag sok eset, ha indulók számához hasonlítjuk.
De előfordult velem olyan is, hogy olyan lőszert használtam, ami viszonylag gyenge volt. Az eredménye az volt, hogy két kézzel fogva tökéletesen müködőtt a fegyver, míg fél kézzel csípő magasságban lőve elakadt. Teljesen mindegy volt, hogy mennyire szorítottam, abban testhelyzetben limp wristing jellegű hiba volt. Ez a hiba revolvernél elképzelhetetlen.
Nem kell nagy képzelőerő, hogy ha egy valós védelmi helyzetben a rossz megfogás, sérülés stb. miatt a fegyver elakad, az mivel járhat.

Egyszerű kezelhetőség.
Egy félautomata csőre töltés nélkül nem működtethető, ami akárhogy is nézzük fegyvermanipuláció. Ezzel szemben, egy revolver magával a dob megtöltésével, és bezárásával biztonságosan tűzkész. Szerintem páran emlékeznek arra meg nem történt esetre amikor a sorstársunk a táskájában az asztal alatt töltötte meg csendben a gumis revkót patronokkal, amikor kiszúrta, hogy a presszó elött, már az ő bringáját árulják telefonon.
Egy otthonvédelemnél se mindegy, hogy kell-e csattogtatni a fegyvert, miközben ott van a kiscsalád körülötted.

Kabátfegyver.
Jön a hideg, tervezem, hogy Belt megkérem, csináljunk olyan pályát ahol szigorúan a valódi utcai ruhában begombolkodva kell indulni.
Az utolsó reaktív lövészetre direkt igy álltam fel. Csak a pulóver cipzárja volt felhúzva, az eredmény még így az volt, hogy ennyit még soha nem maradtam le.
Most télikabát és pulóver alól még rosszabb lenne elővenni a fegyvert..
Nos erre problémára találták ki a kabátzseb fegyvert.
Erre viszont kizárólag a műanyag v. alukeretes könnyű revolver ami használható, ugyanis azok nem húzza le feltűnően a kabátot, és megbízhatóan működnek zsebben használva is. A félautomata fegyverek kivétel nélkül minden esetben elakadtak a tesztek során a zseb anyagában.

Alacsony kapacitás

A revolverek egy gázspray kombóval, pontosan azokra szituációkra valók, amire itthon csak gumik és gpk hordhatók.
Azaz kis távolságon, az élet kioltása veszélyével járó, gyors intenzív közeli szituációkra. Az ilyen esetekben a tárkapacitásnak kisebb jelentősége van, míg a fent leírt szempontok fontosabbak. A revolver ugyanis olyan bokszer amivel lőni is lehet.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
Poresz
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2024.10.27. 19:07 Egyetértek Veled, annyival egészíteném ki, hogy a Sztecskin az egy pisztoly. Nagy pisztoly de pisztoly, és pisztolyként hordható.
A kormányőr, akitől vettem, adta hozzá a bőr belső tokot. ;-)
A Skorpió viszont kis géppisztoly. Én nem igazán tudnám rejtve hordani. A Sztecskint simán.
+1
Csőre töltve, kibiztosítva hordható, és az első lövés revolverezve leadható.
Az én szememben a skorpió egyetlen előnye a sztecskinnel szemben a folyamatosan kéznél lévő válltámasz. - De azért ne csináljunk úgy, mintha öntöltő pisztollyal nem tudnánk lőni…
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2024.10.27. 20:48 Forgók.
Én nem temetném őket.
Pár látszólag sokszor elhangzott szempont, de más megvilágításban.

Megbízhatóság.
Egy amerikai felmérés szerint egy megfelelően karbantartott, megtakarított revolver, jó minőségű lőszerrel az első két dob lőszer ellövéséig gyakorlatilag 100%-osan megbízható, azaz annyira megbízható a fegyver, mint a bele töltött lőszer.
Az autós lövészetet biróztam. Mivel meredek szögben kellett lőni, a fegyverek lövés közben hozzá-hozzáértek az ajtó ablakkeretéhez.
Olyan 3-4 fegyver akadt el, működött máshogy, mint szokott mindenféle változatos hibákkal. Nos ez viszonylag sok eset, ha indulók számához hasonlítjuk.
De előfordult velem olyan is, hogy olyan lőszert használtam, ami viszonylag gyenge volt. Az eredménye az volt, hogy két kézzel fogva tökéletesen müködőtt a fegyver, míg fél kézzel csípő magasságban lőve elakadt. Teljesen mindegy volt, hogy mennyire szorítottam, abban testhelyzetben limp wristing jellegű hiba volt. Ez a hiba revolvernél elképzelhetetlen.
Nem kell nagy képzelőerő, hogy ha egy valós védelmi helyzetben a rossz megfogás, sérülés stb. miatt a fegyver elakad, az mivel járhat.

Egyszerű kezelhetőség.
Egy félautomata csőre töltés nélkül nem működtethető, ami akárhogy is nézzük fegyvermanipuláció. Ezzel szemben, egy revolver magával a dob megtöltésével, és bezárásával biztonságosan tűzkész. Szerintem páran emlékeznek arra meg nem történt esetre amikor a sorstársunk a táskájában az asztal alatt töltötte meg csendben a gumis revkót patronokkal, amikor kiszúrta, hogy a presszó elött, már az ő bringáját árulják telefonon.
Egy otthonvédelemnél se mindegy, hogy kell-e csattogtatni a fegyvert, miközben ott van a kiscsalád körülötted.

Kabátfegyver.
Jön a hideg, tervezem, hogy Belt megkérem, csináljunk olyan pályát ahol szigorúan a valódi utcai ruhában begombolkodva kell indulni.
Az utolsó reaktív lövészetre direkt igy álltam fel. Csak a pulóver cipzárja volt felhúzva, az eredmény még így az volt, hogy ennyit még soha nem maradtam le.
Most télikabát és pulóver alól még rosszabb lenne elővenni a fegyvert..
Nos erre problémára találták ki a kabátzseb fegyvert.
Erre viszont kizárólag a műanyag v. alukeretes könnyű revolver ami használható, ugyanis azok nem húzza le feltűnően a kabátot, és megbízhatóan működnek zsebben használva is. A félautomata fegyverek kivétel nélkül minden esetben elakadtak a tesztek során a zseb anyagában.

Alacsony kapacitás

A revolverek egy gázspray kombóval, pontosan azokra szituációkra valók, amire itthon csak gumik és gpk hordhatók.
Azaz kis távolságon, az élet kioltása veszélyével járó, gyors intenzív közeli szituációkra. Az ilyen esetekben a tárkapacitásnak kisebb jelentősége van, míg a fent leírt szempontok fontosabbak. A revolver ugyanis olyan bokszer amivel lőni is lehet.

Ezzel maximálisan egyetértek. A modern DA revolver még mindig a reálisan előforduló POLGÁRI önvédelmi szituációk döntő többségére teljesen optimális megoldás.

A revolverező sütés megtanulása az, amit az emberek többsége egyszerűen kihagy.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hogy mi a fene indokolja, hogy ezek ilyen irgalmatlan rondák legyenek?
Hi-Point PCC-k pisztollyá vágva, avagy a nagyon szegény ember MP7-je?

https://www.kaliberinfo.hu/hirek/hi-poi ... er-mp7-je/

Kép
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Ezt tudnám kihívásnak érezni LEGO-vonalon:-)) Még szerencse, hogy nálunk teljesen illegális.
“CSINÁLD MAGAD!” .45-ös: Tisas Duty 1911 Builders Kit
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/csinal ... lders-kit/

Kép
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

gvass1 írta: 2024.10.30. 06:35 Ezt tudnám kihívásnak érezni LEGO-vonalon:-)) Még szerencse, hogy nálunk teljesen illegális.

Kép
Ha nem ikeás összeszerelési utasítást adnak hozzá, akkor semmi humorérzékük nincs.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2024.10.30. 06:38 Ha nem ikeás összeszerelési utasítást adnak hozzá, akkor semmi humorérzékük nincs.
Kép
bcsob
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: bcsob »

gvass1 írta: 2024.10.30. 06:35 Ezt tudnám kihívásnak érezni LEGO-vonalon:-)) Még szerencse, hogy nálunk teljesen illegális.

"az USA-ban, jogilag azonban ugyanolyan lőfegyver, mintha össze lenne szerelve, mert minden fődarabot tartalmaz."

Azt az egyet.
A tok nélkül ez is csak jogilag semmi "patrs kit" lenne, jól gondolom?
Aki az AK-at szereti, rossz ember nem lehet.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

bcsob írta: 2024.10.30. 08:28 "az USA-ban, jogilag azonban ugyanolyan lőfegyver, mintha össze lenne szerelve, mert minden fődarabot tartalmaz."

Azt az egyet.
A tok nélkül ez is csak jogilag semmi "patrs kit" lenne, jól gondolom?
Pontosan!
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

Petya357 írta: 2024.10.27. 15:40 Buzsák lőtér - lájk! Nagy, tágas lőcsatornák - nem csak kicsi, lineáris pályák építhetőek, van elég tér a kreativitasnak. Még a 12 lövéses, rövid pályák is nagyon technikásak, sokféle végrehajtást tettek lehetővé. Ehhez bizony kell a hely.
IMG_1242.jpeg

Próbáltam IPSCt lőni revolverrel - felemás sikerrel - de legalább tudtam tanulni a nálam ügyesebbektől - Sz. P és W.G. is a squadban volt, és segített tanáccsal, saját jó gyakorlatokkal. Az előbbi ráadásul forgóval lőtt. Úgyhogy csak lestem, hogy most akkor hogy is kell ezt jól. Tök más ez az IPSC mint az IDPA/SAS/CMA, fejben át kell állni, de nagyon.

A lőterre visszatérve 30+ löcsatorna. :o asszem 37-et mondtak, annyi van. Durva. Idehaza még nem láttam ilyen kaliberű létesítményt. Közel dupla akkora, mint BTK Főt + Proshooting Neszmély egyúttveve.

IMG_1241.jpeg

Ez egy régebbi kép a Google-ről. Azóta a fixre kiépített IPSC pálya hiba vonalak kirajzolják a BUZSAK feliratot drónnal nézve ;) menő

Az infrastruktúra még nem annyira jól kiépített. mint teszem azt a BTK Fóton , SAig is fel kilométert kellett gyalogolni , de korrekt, jó hely. Most már értem , miért itt rendezik a 2026-os IPSC Pisztoly EB-t.

Van kétszázas pálya is. Loksiek ép ott tartották a nagykal puska fémsziluett OB-t - átmentem beköszönni. Puskával nem tudok rendesen lőni, ilyet sem láttam meg - muszáj volt megnézni.
IMG_1233.jpeg
Igen - ilyen qrva kicsik a célok , bezoomolva is alig látszik - és ilyen messze vannak. :roll: Állva kell lőni, nincs semmilyen feltámasztás.

Kezembe nyomtak egy vadászpuskát, hogy próbáld ki, elsőre lőttem egy disznót 100 méteren - kezdők szerencséje - gyorsan leléceltem - nehogy meg kelljen ismételni ;)

A legújabb hazai fegyveres YouTuber is ott volt, drónnal, stábbal :) egész jól lő a fiatalember.

Edit: Jav: 2026 EB, nem 2024
Oszt' mi tartott eddig, hogy oda egyen a fene?
Már hányszor írtam, hogy milyen f@xa lőtér van Buzsákon!
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

jó ha van írta: 2024.10.30. 22:50 Oszt' mi tartott eddig, hogy oda egyen a fene?
Már hányszor írtam, hogy milyen f@xa lőtér van Buzsákon!
Qrva messze van, ha nem a hatvanhetes - zenélő - úton közelíti meg az ember ;) elkényeztetett, “mi vagyunk - a a zsoldosok, kezünk - sosem - dolgozott “ jellegű, büdöspesti yappiknak kicsit kiesik. 8-) ennyi a nagy csoda

De kár volt halogatni - jó hely!
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

Kérdeztétek többen a fóti úti lőteret. Épp itt vagyok GyP-n, rákérdeztem, mizu?
Jelenleg hétközben 10-18 óra között vannak nyitva, a kiállás bérlet MDLSZ tagoknak 5e/óra, egyébként 6e/óra.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

TotoHU írta: 2024.10.31. 16:42 Kérdeztétek többen a fóti úti lőteret. Épp itt vagyok GyP-n, rákérdeztem, mizu?
Jelenleg hétközben 10-18 óra között vannak nyitva, a kiállás bérlet MDLSZ tagoknak 5e/óra, egyébként 6e/óra.
6000 - 20% = 4800 Ft/óra
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

AndyA írta: 2024.10.31. 18:40 6000 - 20% = 4800 Ft/óra
Versenyre várakozva írtam sebtében, kéretik nem belekötni. 😁
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

TotoHU írta: Kérdeztétek többen a fóti úti lőteret. Épp itt vagyok GyP-n, rákérdeztem, mizu?
Azt véletlenül nem kérdezted, hogy a lövészetvezetői ízét azt erőltetik-e? Jó hely az a lőtér, érdemes a radaron tartani.

Gondolkodtam ma kimenni, de nem volt rá energiám. :roll:
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2024.10.31. 21:30 Azt véletlenül nem kérdezted, hogy a lövészetvezetői ízét azt erőltetik-e? Jó hely az a lőtér, érdemes a radaron tartani.

Azért 10-18, mert addig van ott, aki vezethet lövészetet.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

AndyA írta: 2024.10.31. 21:32 Azért 10-18, mert addig van ott, aki vezethet lövészetet.
Nem ez a lényeg, akkor inkább máshogy kérdezem — az ár tartalmazza a löveszetvezetest? Feltételezem, hogy igen, de ezen már több fórumtárs is meglepődött, hogy van ahol külön felszámolnak érte díjat.

Igaz , a Fóti úton csak egy lőcsatorna van, ennek nem nagyon lenne értelme.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.10.31. 21:30 Azt véletlenül nem kérdezted, hogy a lövészetvezetői ízét azt erőltetik-e? Jó hely az a lőtér, érdemes a radaron tartani.

Nem kérdeztem, de ott ilyen baromságot sosem erőltettek, még Bárka idejében sem. Tippem szerint nem kell mert nem hozták fel, de ez csak tipp.
Én is szerettem oda járni amikor nem laktam messze tőle, jó kis lőtér.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2024.10.31. 21:38 Nem ez a lényeg, akkor inkább máshogy kérdezem — az ár tartalmazza a löveszetvezetest? Feltételezem, hogy igen, de ezen már több fórumtárs is meglepődött, hogy van ahol külön felszámolnak érte díjat.

Igaz , a Fóti úton csak egy lőcsatorna van, ennek nem nagyon lenne értelme.
Ennyi az óradíj, és kész. Én így értettem élődzóban is, a kiírás szerint is.
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zora »

montecarlo írta: 2024.11.03. 21:23
Pumpás sörétes hogy tud nem mindenevő lenni, mit hallottál vagy tapasztaltál, amivel nem működött megbízhatóan?

Azt hittem, hogy a Mossberg 500/Rem 870 az alapkövek ilyen szempontból.
Dinamikusból áthozva.
Winchester és Remi 870 söréteseim vannak. A Winchester hüvelykivetője a rövidebb partronokkal is egész jól működik, a Remington csak a teljes hosszúakkal muzsikál megbízhatóan. Ha nem akarsz HD célra riasztó, gumis patront, mini shellt tárazni, semmi gondod nem lesz, a Remington amúgy nekem is etalon volt az acél tok miatt.

Egyébként a Winchester forgózárfejes reteszelése is elég frankó.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Köszönöm, így már értem. 870-nek a formája beégett filmekből, az vonz a legjobban. Meg az acél tok tudata, így van.
zora írta: 2024.11.03. 22:13 Dinamikusból áthozva.
Winchester és Remi 870 söréteseim vannak. A Winchester hüvelykivetője a rövidebb partronokkal is egész jól működik, a Remington csak a teljes hosszúakkal muzsikál megbízhatóan. Ha nem akarsz HD célra riasztó, gumis patront, mini shellt tárazni, semmi gondod nem lesz, a Remington amúgy nekem is etalon volt az acél tok miatt.

Egyébként a Winchester forgózárfejes reteszelése is elég frankó.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zora »

montecarlo írta: 2024.11.03. 22:19 Köszönöm, így már értem. 870-nek a formája beégett filmekből, az vonz a legjobban. Meg az acél tok tudata, így van.
Ha erre jársz, megmutatom élőben a különbséget.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

A .32-ES lyukasztógépek mellett van értelme mozgó csöves 9x19-es pontlövő sportpisztolyt bemutatni? A csehek szerint VAN!
CZ Shadow2 TARGET: precíziós céllövő újdonság

http://www.kaliberinfo.hu/hirek/cz-shad ... -ujdonsag/

Kép
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Kicsit irigykedek, hogy milyen problémái vannak egyeseknek.

Az osztrák fórumon egy fickó éppen azt a kérdést tette fel, hogy melyik gyártótól vegyen 1911 klónt, ami 45ACP, de nem egysoros táras, és van rajta valami sín, tud rá reddotot tenni. Kb. 5000 Euró a keret... :o
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

nyugaton az egy havi fizu, en is vennek annyiert egy olyan stukkert :shock:
AndyA írta: 2024.11.04. 08:14 Kicsit irigykedek, hogy milyen problémái vannak egyeseknek.

Az osztrák fórumon egy fickó éppen azt a kérdést tette fel, hogy melyik gyártótól vegyen 1911 klónt, ami 45ACP, de nem egysoros táras, és van rajta valami sín, tud rá reddotot tenni. Kb. 5000 Euró a keret... :o
ingyom bingyom tálib-e?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

qqriq írta: 2024.11.04. 08:23 nyugaton az egy havi fizu, en is vennek annyiert egy olyan stukkert :shock:
Inkább 2-2,5 havi. Ottsincskolbászból.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.11.04. 08:28 Inkább 2-2,5 havi. Ottsincskolbászból.
Igen, ha a havi fizuból még meg is kell élni, akkor akár 3-6 hónapig is eltarthat, míg valaki összespórol ennyit... :-(
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

nemreg neztem jutubos videokat es ott azt mondtak hogy nyugaton 4-5 ezer jurot keresnek az emberek a huttekben :shock:
gvass1 írta: 2024.11.04. 08:28 Inkább 2-2,5 havi. Ottsincskolbászból.
ingyom bingyom tálib-e?
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

qqriq írta: 2024.11.04. 08:59 nemreg neztem jutubos videokat es ott azt mondtak hogy nyugaton 4-5 ezer jurot keresnek az emberek a huttekben :shock:
Azt is mondták, hogy van olyan része az évnek, amikor meleg van , és nincs hó? 🥺
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.11.04. 06:37 A .32-ES lyukasztógépek mellett van értelme mozgó csöves 9x19-es pontlövő sportpisztolyt bemutatni? A csehek szerint VAN!
CZ Shadow2 TARGET: precíziós céllövő újdonság

http://www.kaliberinfo.hu/hirek/cz-shad ... -ujdonsag/

Kép
Lehet jókat lőni 9 Parával is, csak tudni kell lőni. A németeknél (Deutscher Schützenbund) a központi gyújtású ISSF versenyszámon kívül négyfajta nagykaliberű versenyszám is van: 9 Para, 45 ACP, 357 Magnum, és 44 Magnum.
Most néztem a 2019-es OB eredményeket, 385-390 kör a dobogó mindegyikben. 20 lövés 10 perc alatt 8A lőlapra (kicsit kapkodósabb, mint a 20 perc), utána még 20 lövés 3 másodperces befordulóval, szintén százkilencvensokas eredménnyel. És nem meggymagköpködőkkel bohóckodnak...
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Chronicus Magnumitis írta: 2024.11.04. 10:14 Lehet jókat lőni 9 Parával is, csak tudni kell lőni. A németeknél (Deutscher Schützenbund) a központi gyújtású ISSF versenyszámon kívül négyfajta nagykaliberű versenyszám is van: 9 Para, 45 ACP, 357 Magnum, és 44 Magnum.
Most néztem a 2019-es OB eredményeket, 385-390 kör a dobogó mindegyikben. 20 lövés 10 perc alatt 8A lőlapra (kicsit kapkodósabb, mint a 20 perc), utána még 20 lövés 3 másodperces befordulóval, szintén százkilencvensokas eredménnyel. És nem meggymagköpködőkkel bohóckodnak...
Na ja, aki tud lőni, az tud lőni.

Van egy katonai rendész barátom, ő azzal szokott szórakozni, hogy a BB-vel pár méterről egy oldalára fordított kólásdobozba lő (nem -ra, hanem -ba, a lukon keresztül, hogy spóroljon a BB lövedékkel, abban gyűjti :-) ).
tvsmaci
Fórumtag
Fórumtag

Fegyvermester

Tud valaki ajánlani fegyvermestert az Észak-Dunántúlon?

Sajnos a hétvégi versenyen az első rotte közepén feltehetőleg eltört az ütőszeg a berettámban.
Rá sem üt a csappantyúra. Lehet más a probléma, de egyelőre nem próbáltam meg házilag piszkálni.

Eddig még sosem volt fegyverhibám egyik versenyen sem, de gondolom ilyen is kell néha.
Ettől függetlenül azért jó hangulatban végiglőttem, szimultán dublékat amúgy sem tudom lekövetni.. :lol:
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Fortitu írta: 2024.10.11. 12:07 https://m.hvg.hu/sport/20241009_peni-is ... rtloveszet
Még egy kicsit a sportlövő botrányról.
Most a másik oldalról is:
https://telex.hu/sport/2024/11/04/sidi- ... i-serelmek
tvsmaci
Fórumtag
Fórumtag

Kojak írta: 2024.11.04. 21:42 Most a másik oldalról is:
https://telex.hu/sport/2024/11/04/sidi- ... i-serelmek
Nagyon remélem, hogy kiderül majd az igazság. (nem valószínű)
És az összes érintettet eltiltják végleg.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: szöged »

tvsmaci írta: 2024.11.04. 22:05 Nagyon remélem, hogy kiderül majd az igazság. (nem valószínű)
halkan megjegyezném, hogy egy bűncselekményben érintett az áldozat is
Poresz
Veterán
Veterán

tvsmaci írta: 2024.11.04. 22:05 Nagyon remélem, hogy kiderül majd az igazság. (nem valószínű)
Azt el kell ismerni, hogy nagyon következetesen ugyanúgy adják elő a saját változatukat már három éve.
Poresz
Veterán
Veterán

Kérdés: sportorvosi vizsgálatért Budapest környékén mennyit kérnek el?
Most 15.000 Ft-ot terveznek legombolni rólam, igaz, házhoz jönnek a lőtérre.
Én arra emlékszem, hogy tavaly november végén Gyálon 8.000 Ft-ot fizettem, de tuti, hogy rosszul emlékszem.
(Persze, az OSEI ingyenes: pláne, hogy hetek óta nem látok foglalható időpontot.)
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.11.05. 14:30 Kérdés: sportorvosi vizsgálatért Budapest környékén mennyit kérnek el?
Én arra emlékszem, hogy tavaly november végén Gyálon 8.000 Ft-ot fizettem, de tuti, hogy rosszul emlékszem.
(Persze, az OSEI ingyenes: pláne, hogy hetek óta nem látok foglalható időpontot.)
Nincs esélyed. Ha reggel 6:00-kor elég gyors vagy, akkor napi SOS időpontot talán el tudsz csípni. Amúgy gyakorlatilag nulla az esély. :-(
Poresz
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2024.11.05. 14:33 Nincs esélyed. Ha reggel 6:00-kor elég gyors vagy, akkor napi SOS időpontot talán el tudsz csípni. Amúgy gyakorlatilag nulla az esély. :-(
Tehát hajnalban írják ki az időpontokat?
sama
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: sama »

Pakson Baján 2000-5000 ft között csinálják a sportorvosit. Be kell jelentkezni de 1 hónapon belül lesz időpontod tutira.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.11.05. 14:35 Tehát hajnalban írják ki az időpontokat?
Ott van a honlapon legelöl, azzal nyit. Régen jártam arra, akkor olvastam, valami ilyesmi.

Ehun, ni:

https://osei.hu/index.php/component/con ... tml?id=549
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.11.05. 14:35 Tehát hajnalban írják ki az időpontokat?
Bicskére tudsz menni december első napjaiban, vagy Fehérvárra kb. két hét múlva, ott még vannak szabad időpontok.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.11.05. 14:30 Kérdés: sportorvosi vizsgálatért Budapest környékén mennyit kérnek el?
Gyálon most már nem 8000, hanem 9200. Meg mindig jó árnak érzem. Különösen annak fényében , hogy milyen gyors, és hatékony.

De ha házhoz jön akkor a 15e is korrekt ár Pesten. Attól függ, mennyire értékeled az erre elcseszett oda-vissza utat. Azért Gyál 07:15 sem vennék való vidék… :roll:
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hihetetlenek ezek az árak, Szegeden 0 azaz nulla forint a sportorvosi. És következő hétre adnak időpontot.
Mondjuk ha a főorvos asszonyt fogom ki az szívás, ő már okozott nekem 2 felesleges kört a kardiológusnál. (És még a fegyvertartási engedélyemet is gyanakodva megnézte, pedig ahhoz elvileg semmi köze)
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

TotoHU írta: 2024.11.05. 23:48 Hihetetlenek ezek az árak, Szegeden 0 azaz nulla forint a sportorvosi. És következő hétre adnak időpontot.
Mondjuk ha a főorvos asszonyt fogom ki az szívás, ő már okozott nekem 2 felesleges kört a kardiológusnál. (És még a fegyvertartási engedélyemet is gyanakodva megnézte, pedig ahhoz elvileg semmi köze)
Ez az a hely ahol csak 3 hónapra adták meg amikor éppen úgy gondolta a doki? :roll:

Inkább fizetek pár ezrest és megyek oda nem úgy viselkednek mintha szívességet tennének. Túl sokba kerül az erre elcseszett idő.

A mindig van időpont jövő hétre viszont irigylésre méltó luxus, ez nagyon jó dolog!
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.11.06. 07:49 Ez az a hely ahol csak 3 hónapra adták meg amikor éppen úgy gondolta a doki? :roll:

Inkább fizetek pár ezrest és megyek oda nem úgy viselkednek mintha szívességet tennének. Túl sokba kerül az erre elcseszett idő.

A mindig van időpont jövő hétre viszont irigylésre méltó luxus, ez nagyon jó dolog!
Egen, ez ő, egyszer 3 hónapra majd utána 6 hónapra adta meg. Hivatalosan a bűnöm az volt, hogy covidos voltam, amit hülye fejjel bevallottam 2021-ben, így elküldött szív UH-ra. Az ultrahangos kiröhögte és a vizsgálat után megállapította hogy minden negatív. Erre visszaküldött hozzá, hogy azért nézze csak meg ezt meg azt, mert covid esetén ez gyanúra ad okott. Az ultrahangos újra kiröhögte, és adott egy másik papírt, hogy az ez meg az is teljesen negatív. Orvosok közötti farokméregetés, ami nekem plusz 6 utamba került (+2 rendőrség, +2 ultrahangos +2 sportorvos vissza) és 60 ezrembe, hiszen az állami ultrahangos 3 hónapon belülre időpontot se adot tovlna, magánban ment a szív ultrahang. Az igrenden már az ügyintéző mondta hogy ne szivassam magam, menjek át Vásárhelyre, ez az orvos ilyen, ismerik.
Viszont azóta megadja az egy éveket probléma nélkül.

A valódi problémája szerintem (magánvélemény!) az volt, hogy előtte 4-5 éven át minden évben máshol voltam sportorvosnál. Ahová éppen a leggyorsabban befértem. Rá is kérdezett, hogy ezeken a helyeken én jártam-e tényleg, meg miért nem egy helyre jártam vissza? Akkoriban voltak a visszaélések a sportorvosikkal több sportágnál is, szerintem ezért szívózott. Megjelent egy gyerek aki előtte Pest környékén járt össze-vissz,a majd hirtelen Szegedre jön orvoshoz.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

TotoHU írta: 2024.11.06. 09:07 Egen, ez ő, egyszer 3 hónapra majd utána 6 hónapra adta meg. Hivatalosan a bűnöm az volt, hogy covidos voltam, amit hülye fejjel bevallottam 2021-ben, így elküldött szív UH-ra. Az ultrahangos kiröhögte és a vizsgálat után megállapította hogy minden negatív. Erre visszaküldött hozzá, hogy azért nézze csak meg ezt meg azt, mert covid esetén ez gyanúra ad okott. Az ultrahangos újra kiröhögte, és adott egy másik papírt, hogy az ez meg az is teljesen negatív. Orvosok közötti farokméregetés, ami nekem plusz 6 utamba került (+2 rendőrség, +2 ultrahangos +2 sportorvos vissza) és 60 ezrembe, hiszen az állami ultrahangos 3 hónapon belülre időpontot se adot tovlna, magánban ment a szív ultrahang. Az igrenden már az ügyintéző mondta hogy ne szivassam magam, menjek át Vásárhelyre, ez az orvos ilyen, ismerik.
Viszont azóta megadja az egy éveket probléma nélkül.

A valódi problémája szerintem (magánvélemény!) az volt, hogy előtte 4-5 éven át minden évben máshol voltam sportorvosnál. Ahová éppen a leggyorsabban befértem. Rá is kérdezett, hogy ezeken a helyeken én jártam-e tényleg, meg miért nem egy helyre jártam vissza? Akkoriban voltak a visszaélések a sportorvosikkal több sportágnál is, szerintem ezért szívózott. Megjelent egy gyerek aki előtte Pest környékén járt össze-vissz,a majd hirtelen Szegedre jön orvoshoz.
Köszi, hogy megosztottad!

Szerintem egy korrekt (nem kamu, és nem is nem problémás) sportorvos aranyat ér. Nekem megér 9 rongyot. 8-)
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2024.11.05. 17:01 Gyálon most már nem 8000, hanem 9200. Meg mindig jó árnak érzem. Különösen annak fényében , hogy milyen gyors, és hatékony.

De ha házhoz jön akkor a 15e is korrekt ár Pesten. Attól függ, mennyire értékeled az erre elcseszett oda-vissza utat. Azért Gyál 07:15 sem vennék való vidék… :roll:
Csak érdeklődésképpen: Gyálon ott helyben megcsinálják a 35 év felettieknek kötelező vérvételt, a szemészetet, és a labort, vagy viszitek magatokkal a leleteket?
Poresz
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2024.11.05. 23:48 Hihetetlenek ezek az árak
Ha sikerül megépítenem az időgépet, akkor szólni fogok fiatalkori önmagamnak, hogy inkább sport- és foglalkozás egészségügyi orvosnak menjem, esetleg ügyvédnek.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Chronicus Magnumitis írta: 2024.11.06. 10:14 Csak érdeklődésképpen: Gyálon ott helyben megcsinálják a 35 év felettieknek kötelező vérvételt, a szemészetet, és a labort, vagy viszitek magatokkal a leleteket?
Szemészet és EKG helyben, egyéb leletet vinni kell.
PÜ megy
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.11.06. 10:27 Ha sikerül megépítenem az időgépet, akkor szólni fogok fiatalkori önmagamnak, hogy inkább sport- és foglalkozás egészségügyi orvosnak menjem, esetleg ügyvédnek.
Nem nyernél vele (a sportorvossal). A körzeti dokinénik mondta, hogy a sportorvosi szakvizsgával rendelkező kollégáját nem engedi az OSEI sportorvosnak lenni. Mert csak.
WildBear23
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2024.11.06. 12:17 Nem nyernél vele (a sportorvossal). A körzeti dokinénik mondta, hogy a sportorvosi szakvizsgával rendelkező kollégáját nem engedi az OSEI sportorvosnak lenni. Mert csak.
Ez érdekes. A mi HO-nk is sportorvos, de nagyon nem akarja az OSEI sportorvosit megcsináltatni. :-o
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Egy újabb mikrokompakt-update, történelmileg szerencsésebb fejlődésű országok számára (ide nem is hozza az importőr, mert minek).
Már kétszámjegyű tárkapacitással: Savage Stance-XR

http://www.kaliberinfo.hu/hirek/mar-ket ... stance-xr/

Kép
Válasz küldése