Petya357 írta: ↑2024.10.05. 17:59 Kérni lehet akármennyit, de kétlem, hogy vinnék annyiért. A jó ár - szerintem - 150e alatt keresemdő. 200+ért valóban lehet 12-est venni lőszer kompromisszum nélkül.
Azért van ilyen sok eladó 16-os, mert a sok nyugdíjas vadász kióregszik/netán hagyaték lesz belőle, és a kutya nem veszi. Ki kell várni, ameddig valaki meg akar szabadulni tőle, és akkor lecsapni
Lőfegyverek, elöltöltős fegyverek, lőterek, sportlövészet
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
- montecarlo
- Fórumtag
Re: 12/65
Köszönöm az infót. Valóban gyakori a 16-osoknál egunon a "Nachlass" (hagyaték) megjegyzés.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Egunról (=kb. látatlanban) semmiképpen nem vennék ilyet, ugyanis a műszakin ezeknek az öreg dupláknak igen jelentős százaléka úgy bukik meg, mint a sicc, mert kotyogós, és javíttatása esetleg GTK. (Az esetleges diszkréten nem fotózott enyhe csődudor is bukovári.)Petya357 írta: ↑2024.10.05. 17:59 Kérni lehet akármennyit, de kétlem, hogy vinnék annyiért. A jó ár - szerintem - 150e alatt keresemdő. 200+ért valóban lehet 12-est venni lőszer kompromisszum nélkül.
Azért van ilyen sok eladó 16-os, mert a sok nyugdíjas vadász kióregszik/netán hagyaték lesz belőle, és a kutya nem veszi. Ki kell várni, ameddig valaki meg akar szabadulni tőle, és akkor lecsapni
Műszaki nélkül meg nem jegyeztetheted be -> kuka, vagy gumissá alakítás sokpínzért.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
- montecarlo
- Fórumtag
Most nezem, hogy elertettük egymást.
Toz kulsokakasos 200 EUR-ért is van már, és 16-os valóban.
16-os lőszerre írtam ezt:
"250-300 Ft-ért találtam csak.
12/70-ből ellenben már 135-ért is: https://shop.zensport.hu/termek/12-70-23-28g-fiocchi"
Toz kulsokakasos 200 EUR-ért is van már, és 16-os valóban.
16-os lőszerre írtam ezt:
"250-300 Ft-ért találtam csak.
12/70-ből ellenben már 135-ért is: https://shop.zensport.hu/termek/12-70-23-28g-fiocchi"
Petya357 írta: ↑2024.10.05. 17:59 Kérni lehet akármennyit, de kétlem, hogy vinnék annyiért. A jó ár - szerintem - 150e alatt keresemdő. 200+ért valóban lehet 12-est venni lőszer kompromisszum nélkül.
Jogos!gvass1 írta: ↑2024.10.05. 18:16 Egunról (=kb. látatlanban) semmiképpen nem vennék ilyet, ugyanis a műszakin ezeknek az öreg dupláknak igen jelentős százaléka úgy bukik meg, mint a sicc, mert kotyogós, és javíttatása esetleg GTK. (Az esetleges diszkréten nem fotózott enyhe csődudor is bukovári.)
Műszaki nélkül meg nem jegyeztetheted be -> kuka, vagy gumissá alakítás sokpínzért.
De idehaza is van bizományis minden nagyobb fegyver boltban, ill a vadaszaprón.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
- montecarlo
- Fórumtag
Értem, köszönöm a tanácsot.
gvass1 írta: ↑2024.10.05. 18:16 Egunról (=kb. látatlanban) semmiképpen nem vennék ilyet, ugyanis a műszakin ezeknek az öreg dupláknak igen jelentős százaléka úgy bukik meg, mint a sicc, mert kotyogós, és javíttatása esetleg GTK. (Az esetleges diszkréten nem fotózott enyhe csődudor is bukovári.)
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Így van, azokat bátran meg lehet venni azzal, hogy a kedves eladó műszakiztassa le, aztán a vételárral együtt a kedvesvevő azt is rendezi, ennyi. Hiszen tulajdonosváltáskor érvényes laminátum kell.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Lazán kapcsolódik: fegyvermester fel tudja dörzsárazni 12/70-re? A két kaliber legnagyobb megengedett nyomása ugyanúgy 700 bar, és talán a töltényűr környékén nem annyira szemtelenül spóroltak az anyaggal, ahogy a sörétesek kívül nagyon kúpos (=csőszáj felé egyre vékonyodó falvastagságú) csöveinél szokás.montecarlo írta: ↑2024.10.05. 11:54 Aztán láttam meg, hogy 12/65 a kalibere. A lőszer elérhetőségét és az árát tekintve látom, hogy a 65 erős korlátozás/önszivatás, a 12/70 a kommersz.
Gyártói engedély kell hozzá, újra vizsgáztatás. Mennyibe kerülne?Poresz írta: ↑2024.10.05. 20:18 Lazán kapcsolódik: fegyvermester fel tudja dörzsárazni 12/70-re? A két kaliber legnagyobb megengedett nyomása ugyanúgy 700 bar, és talán a töltényűr környékén nem annyira szemtelenül spóroltak az anyaggal, ahogy a sörétesek kívül nagyon kúpos (=csőszáj felé egyre vékonyodó falvastagságú) csöveinél szokás.
- montecarlo
- Fórumtag
Re: Lőfegyverek, elöltöltős fegyverek, lőterek, sportlövészet
Ki a Winchester magyarországi forgalmazója? Akit nem akaszt meg mondjuk huzagolt choke beszerzése, ha nincs is mindjárt polcon?
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Pálmafák, drogdílerek, BrenTen, kamuFerrari, neonfények...
40 éves a Miami Vice – SIG Sauer MCX LT Rattler Miami Tiger Stripe emlékmodell
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/40-eve ... lekmodell/
40 éves a Miami Vice – SIG Sauer MCX LT Rattler Miami Tiger Stripe emlékmodell
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/40-eve ... lekmodell/
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Megvolt az évenkénti sportorvosi vizsgálát.
Ha már ott voltam, megkérdeztem a dokit, mi várható jövőre.
A válasz:
Kaptunk egy körlevelet, lesz majd egy képzéssel egybekötött tájékoztató, de sok minden nem világos.
Akinek márciusban jár le az orvosija,de májusban va a sz7letésnapja, na azzal mi lesz, azt nem tudom.
Lehet, hogy csak 2 hónap ovosit kap, de az lehúzás.
Lehet, hogy 14 hónapt? Hát ezt még mi sem tudjuk.
Ennyit mondott a doki.
A válasz:
Kaptunk egy körlevelet, lesz majd egy képzéssel egybekötött tájékoztató, de sok minden nem világos.
Akinek márciusban jár le az orvosija,de májusban va a sz7letésnapja, na azzal mi lesz, azt nem tudom.
Ennyit mondott a doki.
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Akkor már lehetne 10 év, mint a jogsinál, akkor nem érdkel annyira, ha 9,1 évre jön ki a matekRatRace írta: ↑2024.10.07. 14:08 Megvolt az évenkénti sportorvosi vizsgálát.
A válasz:
Ennyit mondott a doki.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
- montecarlo
- Fórumtag
Lőteres téma:
Volt már valaki a lőmozi fantázianévre hallgató létesítményben?
Ahogy nézegettem elsősorban vadászati témákra vannak berendezkedve.
Nem igazán láttam sportlövős IDPA/IPSC jellegű támadók leküzdése stb dolgokat.
(ennek lehet oka van, páran kifogásolnák, megkérdőjeleznék stb..)
Asszony kitalálta, hogy meglep egy ilyennel, ami mint ötlet kiváló, de lehet csalódott leszek.
Asszony kitalálta, hogy meglep egy ilyennel, ami mint ötlet kiváló, de lehet csalódott leszek.
- montecarlo
- Fórumtag
***neked szántam
Még alakul addig remélem, hátha nem kell 2x mennem, kösz h megosztottad
Még alakul addig remélem, hátha nem kell 2x mennem, kösz h megosztottad
RatRace írta: ↑2024.10.07. 14:08 Megvolt az évenkénti sportorvosi vizsgálát.
A válasz:
Ennyit mondott a doki.
Azon versenyző, aki rendelkezik érvényes sportorvosi engedéllyel, az engedélyének megújítását a születésnapját megelőző – tehát az érvényességi idő lejártát megelőző – legfeljebb 60 napon belül kezdeményezheti. Abban az esteben, ha úgy kerül sor a sportorvosi vizsgálatra, hogy a versenyző sportorvosi engedélye még érvényes, akkor az új sportorvosi engedély érvényességi idejét – tehát a 12 hónapot – a versenyző sportorvosi engedélyének kiállítását követő születési idejének hónapjától és napjától kell számítani.RatRace írta: ↑2024.10.07. 14:08 Megvolt az évenkénti sportorvosi vizsgálát.
A válasz:
Ennyit mondott a doki.
Abban az esetben, ha a sportorvosi vizsgálatra a sportorvosi engedély érvényességi idejének lejárata után kerül sor, akkor is az új engedély érvényességének kezdte a sportorvosi vizsgálat időpontja. Ilyen esetben azonban a sportorvosi engedély 1 évnél rövidebb ideig érvényes, a versenyző következő születésnapjáig.
https://porthole.hu/cikk/14384-a-sporto ... ositasarol
Nekem volt rólad elnevezett sörétesem, 16/65 eredeti Frommer csővel, ami fel lett dörzsárazva 16/70-re. Kifogástalanul működött.montecarlo írta: ↑2024.10.05. 11:54 Régi dupla söréteseket nézegettem egunon, van egy nagyon szép patinás 30-as évbek beli példány, viszonlag olcsón.
Aztán láttam meg, hogy 12/65 a kalibere. A lőszer elérhetőségét és az árát tekintve látom, hogy a 65 erős korlátozás/önszivatás, a 12/70 a kommersz.
ű.jpeg
converted_IMG_9184.jpeg
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Vagyis csinálhatom április végén, azután meg augusztus elején újra, 3,5 hónap után. Fasza...zora írta: ↑2024.10.07. 21:03 Azon versenyző, aki rendelkezik érvényes sportorvosi engedéllyel, az engedélyének megújítását a születésnapját megelőző – tehát az érvényességi idő lejártát megelőző – legfeljebb 60 napon belül kezdeményezheti. Abban az esteben, ha úgy kerül sor a sportorvosi vizsgálatra, hogy a versenyző sportorvosi engedélye még érvényes, akkor az új sportorvosi engedély érvényességi idejét – tehát a 12 hónapot – a versenyző sportorvosi engedélyének kiállítását követő születési idejének hónapjától és napjától kell számítani.
Abban az esetben, ha a sportorvosi vizsgálatra a sportorvosi engedély érvényességi idejének lejárata után kerül sor, akkor is az új engedély érvényességének kezdte a sportorvosi vizsgálat időpontja. Ilyen esetben azonban a sportorvosi engedély 1 évnél rövidebb ideig érvényes, a versenyző következő születésnapjáig.
https://porthole.hu/cikk/14384-a-sporto ... ositasarol
- montecarlo
- Fórumtag
Ennek örülök, kösz h írtad.
Onnét jön a nicknevem, volt ilyenem
Onnét jön a nicknevem, volt ilyenem
Re: Jog & Fegyver, fegyverliberalizáció
- Előbbi esetén a robbantott ábra nem segített.
- Utóbbit legalább megadta: "The drum & nipple type guns are a lot easier to convert to blank operation. Among the brands of available guns that will work include CVA, Traditions, and Jukar all of which use the 10X 1.25 MM thread size." - Blanklock installation and operation (Néztem nagyot, hogy metrikus menet amerikai eszközön, de hát a donorok jellemzően olaszok.)
- Ezt találtam, állítólag gyári Pedersoli, remélhetőleg takarékosak és okosak, és az összes fegyverükhöz ez való: "Drum for Pedersoli percussion gun. Threat 8x1,25( barrel) and 1/4''-28UNF9 (nipple)." → M10 menetből még lehet M8-ast csinálni.
- A többi méret esetén - pl. elfér-e a kakas alatt - marad a reménykedés.
Ez a mondás még kimaradt nekem, de szívesen terjesztem.
Tudni valami konkrétabbat? Cím? Weblap?
A helyedben felhívnám őket, és kifaggatnám. Nem hiszem, hogy hazudnának
Ha IDPA IPSC szerű élményt szeretnél, nehéz jobbat ajánlani, mint egy igazi IDPA versenyt (vagy SAS vagy CMA) Az IPSChez vizsga kell, egy alkalom miatt azért nem csinálnám meg.
De tényleg, minek mozi, ha kb. kéthetente vannak kis háziversenyek, 4-6 pálya, 2 óra az egész. Mindegyikben stilizált karton alakok vannak , nem, vagy csak nagyon elnagyolva hasonlítanak emberre. Asszony kifizeti a nevezést (10e körül), mindenki boldog.
Ha neked márpedig lövöldözős mozi kell, és nem jó a dolby surround 5D igazi lőlap, megkeresheted Belt PÜben, hátha tud segíteni
A hozzászólás azon részét is érdemes megszívlelni, amiben a fórumtárs kifejti, hogy nem kell mindent túlbonyolítani amivel maximálisan egyetértek.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Én anno a fekeporos korszakomban többek között éppen ezért a csappantyús puska mellett döntöttem. Mert ahhoz már akkor is lehetett itthon beszerezni startpatronos lőkúpot, így az ember az (akkor még) itthon is könnyen és olcsón beszerezhető 6mm-s startpatronnal megspórolt magának több kilométer sz*pást, és akár még otthon is lehetett durrogni a puskával.
Persze ha eleve a legbonyolultabb megoldást keressük, az kétségtelenül egy kovás lakat egy csak az EU-n kívülről, nehezen és szuperdrágán beszerezhető átalakító készlettel.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Ez ~50K HUF, mivel 150 EUR alatt van de EU-n kívüli, vámot nem de áfát fizetni kell, és ne számíts rá hogy megúszod. A kicioccó kínai webshopok dömpingje miatt elég jól működik a rendszer, és hiába apróság de vámkezelés alá fogják vonni.Poresz írta: ↑2024.10.06. 18:30 Megrendelem, kifizetem, az amerikai feladja csomagként és… Mi történhet? - Még ha nincs is fegyverre szerelve, hanem csak önmagában érkezik, és átcsússzanhat - mert mégis mire hasonlít? -, ebből semmi jó nem sül ki, ha kiderül.
Szóval ezt hogyan kellene szépen, törvényfélő módon behozni?
A kérdés annyiban akadémikus, hogy szerintem valószínűtlen, hogy a Pedersoli puskámmal kompatibilis legyen. Ha rászánom magam, ez bizony a dzsentris pénzégetés, pláne a banándollár permanens gyengélkedése idején (130$+10$×MNB keresztárfolyam=sok), hogy nézegethessem - ha már a szabadalmat nem találtam meg - és a gyűjteményemben legyen ilyen.
Szóval most már valahol 57K HUF körül jár a projekted.
Nem tudom járk most a fegyvermesteri óradíj, én keresnék egy rugalmas, nopláne fekaporos vonalon is otthonosan mozgó fegyvermestert, és megpróbálnám vele kireszeltetni az alkatrészt. Ha az összes költséged az 57K alatt van, nyertél. És itt még reménykedni sem kell, mert amit méretre reszelnek az el fog férni a kakas alatt.
Sőt a hazai fekeporos világ is nyert vele, mert a fegyvermesternél mások számára is rendelhető lesz az alkatrész.
Direkt nem szerettem volna konkrét címet írni, nem akarok reklámozni.Petya357 írta: ↑2024.10.07. 21:45 Tudni valami konkrétabbat? Cím? Weblap?
A helyedben felhívnám őket, és kifaggatnám. Nem hiszem, hogy hazudnának
Ha IDPA IPSC szerű élményt szeretnél, nehéz jobbat ajánlani, mint egy igazi IDPA versenyt (vagy SAS vagy CMA) Az IPSChez vizsga kell, egy alkalom miatt azért nem csinálnám meg.
De tényleg, minek mozi, ha kb. kéthetente vannak kis háziversenyek, 4-6 pálya, 2 óra az egész. Mindegyikben stilizált karton alakok vannak , nem, vagy csak nagyon elnagyolva hasonlítanak emberre. Asszony kifizeti a nevezést (10e körül), mindenki boldog.
Ha neked márpedig lövöldözős mozi kell, és nem jó a dolby surround 5D igazi lőlap, megkeresheted Belt PÜben, hátha tud segíteni
A lőmozi-t ha beírod a googlebe ezt dobja ki elsőnek. Igazából nincs is nagyon más találat.
Szoktam menni IDPA/IPSC/SAS versenyre, élvezni is szoktam.
Ajándék ötlet volt ez a lőmozis dolog az asszony részéről, de szerintem felesleges pénzkidobás.
Ajándékozott valamit, ami valószínűleg nagyon távol áll tőle, és úgy gondolta a te érdeklődési körödhöz közel van. Nagy érték ám, ha van ilyen ember az életedben. Így látatlanban te sem tudod, tetszeni fog-e, szóval én adnék neki egy esélyt, simán lehet, hogy élvezni fogod. Aztán ha rossz élmény volt, akkor is inkább semlegesebben nyilatkoznék csak róla, végülis nem te fizetted. Vagy hát ha közös kasszából megy, akkor tuti jobban kell erőltetni a fapofát.tvsmaci írta: ↑2024.10.08. 07:40 Direkt nem szerettem volna konkrét címet írni, nem akarok reklámozni.
A lőmozi-t ha beírod a googlebe ezt dobja ki elsőnek. Igazából nincs is nagyon más találat.
Szoktam menni IDPA/IPSC/SAS versenyre, élvezni is szoktam.
Ajándék ötlet volt ez a lőmozis dolog az asszony részéről, de szerintem felesleges pénzkidobás.
- WildBear23
- Veterán
Pontosan!Fortitu írta: ↑2024.10.08. 07:54 Ajándékozott valamit, ami valószínűleg nagyon távol áll tőle, és úgy gondolta a te érdeklődési körödhöz közel van. Nagy érték ám, ha van ilyen ember az életedben. Így látatlanban te sem tudod, tetszeni fog-e, szóval én adnék neki egy esélyt, simán lehet, hogy élvezni fogod. Aztán ha rossz élmény volt, akkor is inkább semlegesebben nyilatkoznék csak róla, végülis nem te fizetted. Vagy hát ha közös kasszából megy, akkor tuti jobban kell erőltetni a fapofát.
Egyszer kategorizáltam az ajándékokat, ez az igazi, a szívből jövő ajándék, amikor az ajándékozó gondolkozik azon, hogy mivel okozhat örömet, és olyat vesz.
Nem a lejárt bonbont, vagy százéves, ballagásra kapott bort adja tovább.
Ez olyan, mint ha szülinapodra egy édeshármast kapnál a párod hugával.
Jó képet kell vágni hozzá akkor is, ha már rég megvolt a huga.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Persze, abszolút igazad van.Fortitu írta: ↑2024.10.08. 07:54 Ajándékozott valamit, ami valószínűleg nagyon távol áll tőle, és úgy gondolta a te érdeklődési körödhöz közel van. Nagy érték ám, ha van ilyen ember az életedben. Így látatlanban te sem tudod, tetszeni fog-e, szóval én adnék neki egy esélyt, simán lehet, hogy élvezni fogod. Aztán ha rossz élmény volt, akkor is inkább semlegesebben nyilatkoznék csak róla, végülis nem te fizetted. Vagy hát ha közös kasszából megy, akkor tuti jobban kell erőltetni a fapofát.
Csak gondoltam körbe kérdezek, hátha volt már valaki aki tud némi infót adni.
+1Fortitu írta: ↑2024.10.08. 07:54 Ajándékozott valamit, ami valószínűleg nagyon távol áll tőle, és úgy gondolta a te érdeklődési körödhöz közel van. Nagy érték ám, ha van ilyen ember az életedben. Így látatlanban te sem tudod, tetszeni fog-e, szóval én adnék neki egy esélyt, simán lehet, hogy élvezni fogod. Aztán ha rossz élmény volt, akkor is inkább semlegesebben nyilatkoznék csak róla, végülis nem te fizetted. Vagy hát ha közös kasszából megy, akkor tuti jobban kell erőltetni a fapofát.
Már önmagában a szándék is nagyon megbecsülendő.
Életem talán legkedvesebb ajándéka páromtól egy Victorinox Hercules bicska. Nagyon messze áll tőle az ilyesmi, ehhez nagyon olyasmivel kellett foglalkoznia ami szinte taszítja, emiatt is becsülöm meg annyira. Az pedig hogy nem egy random ki tudja milyen bicska, hanem egy tényleg jól használható minőségi darab, az külön öröm számomra.
Szóval +1 az ilyen személyre szabott ajándékra, nagyon meg kell becsülni, azt meg főleg aki adja.
Hűje...WildBear23 írta: ↑2024.10.08. 08:04 Pontosan!
Egyszer kategorizáltam az ajándékokat, ez az igazi, a szívből jövő ajándék, amikor az ajándékozó gondolkozik azon, hogy mivel okozhat örömet, és olyat vesz.
Nem a lejárt bonbont, vagy százéves, ballagásra kapott bort adja tovább.
+1TotoHU írta: ↑2024.10.08. 05:36 Ez ~50K HUF, mivel 150 EUR alatt van de EU-n kívüli, vámot nem de áfát fizetni kell, és ne számíts rá hogy megúszod. A kicioccó kínai webshopok dömpingje miatt elég jól működik a rendszer, és hiába apróság de vámkezelés alá fogják vonni.
Nem tudom járk most a fegyvermesteri óradíj, én keresnék egy rugalmas, nopláne fekaporos vonalon is otthonosan mozgó fegyvermestert, és megpróbálnám vele kireszeltetni az alkatrészt. Ha az összes költséged az 57K alatt van, nyertél. És itt még reménykedni sem kell, mert amit méretre reszelnek az el fog férni a kakas alatt.
Sőt a hazai fekeporos világ is nyert vele, mert a fegyvermesternél mások számára is rendelhető lesz az alkatrész.
Bár szerintem nem nagyon lenne 57 rugó alatt a hazai, egyedi készítésű darab.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Azért az más, mint simán kettesben, stikában... Meg így viszonozhatod neki te is, az öcséddel!WildBear23 írta: ↑2024.10.08. 08:04
Annyi pízbű mennyi kapszlit lehet venni....
Amúgy miért lenne jójelenleg ez az átalakító startosra a csapis elöltöltősre ?
A csapi beszerezhető , egyszer kell venni 2000 db-ot , az pár évig elég , szerintem .
Vagy ez elméleti eszmefuttatás ?
A csapi beszerezhető , egyszer kell venni 2000 db-ot , az pár évig elég , szerintem .
Vagy ez elméleti eszmefuttatás ?
- Judge Dredd
- Moderátor
Egymás családjának végigpróbálásának témáját légyszi az Offban folytassátok
I am the law.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Lehet hogy rosszul értem, de itt az indítótöltet maga lenne feketelőporos vaktöltény. Tehát nem kellene csak a lövedéket betöltein elölről, és kész.
(Mondjuk talán így pont magának az elöltöltőzésnek a tradíciója és a szépsége veszik el)
Nem érted Te ezt. Az nem elég bonyolult
Ja , én a hagyományos csapi lőpor folytás lövedék rendszerben gondolkodtam .... Így már más a dolog fekvése ..
Pont jól érted. Sőt, a készítője szerint kifejezetten veszélyes, vagy legalábbis nem rendeltetésszerű, nem kipróbált még plusz lőportöltetet indítani vele.
Ez számomra elsősorban műszaki érdekesség: olyasmi, amit Gilles Messier az Our Own Devices-on szokott bemutatni.
Mire jó ez? Ha valaki megbékél a kisebb lövedéksebességgel, akkor megoldás, ha:
- nem elég kompetens az elöltöltő fegyverek lőportöltetének kiválasztásában;
- nincs hozzáférése feketelőporhoz és csappantyúhoz, elöltöltő fegyverhez igen;
- kis lövedéksebesség és kis hátrarúgás kívánatos (de ez azért nem zimmersicher zimmerstutzen);
- a gyérfüstű lőpor miatt hanyagabban lehet a takarításhoz hozzáállni;
- .45-ös és .50-es kaliberben a hangsebesség alatti lövedéksebesség miatt hangtompítható, mihelyt valaki nem émelyeg az ízlésficamtól;
- a készítője szerint a csőbe beragadt lövedék eltávolítására is megoldás. De akkor mi van a lőportöltettel? Kiütögetik a kamracsavar eltávolítása után?
Rétegtermék egy piaci résbe pozícionálva: nem is lett üzleti siker, nem kapni minden második fegyverboltban.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Nem írt erre más választ most?
Itt írta valaki pár hónapja, hogy Bárka visszaadta azt a lőteret. Most nem tudom hogy van-e ott valami, a BTK oldalán a Fóton lévő BTK Shooting Arena szerepel kizárólag. Én nagyon szerettem a fóti úti lőtérre járni, amikor közel laktam hozzá, kb. 6 éve, havonta többször is megfordultam ott.
Szia,tvsmaci írta: ↑2024.10.07. 20:40 Lőteres téma:
Gyere reaktiv videora inkabb.
Ott legalabb ismerosokre tudsz loni.
Bel
Ők viszik most:TotoHU írta: ↑2024.10.08. 13:18 Nem írt erre más választ most?
Itt írta valaki pár hónapja, hogy Bárka visszaadta azt a lőteret. Most nem tudom hogy van-e ott valami, a BTK oldalán a Fóton lévő BTK Shooting Arena szerepel kizárólag. Én nagyon szerettem a fóti úti lőtérre járni, amikor közel laktam hozzá, kb. 6 éve, havonta többször is megfordultam ott.
https://tise.pctoolsbt.hu/admin.php
Soha nem felejtem a kocsmás forgatást, ahol Felhő volt a csapos.bel írta: ↑2024.10.08. 13:30 Szia,
Bel
Ha nem lettem volna ott, akkor ez a bakancslistámra kerülne.
Fizetett bér-Troll.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Köszi az infót! Ezek szerint szerelt lőszeresből légfegyveres lőtérré vált, legalábis csak IMSSU versenyeket látok a honlapjukon.
Mod: TÉVES amit fent írtam, a Facebook oldaluk szerint lehet szerelt lőszeres fegyverekkel is lőni. Július 30-i állapot szerint csak délután 14-18 óra között.
https://www.facebook.com/groups/2547933 ... cale=hu_HU
Atlas/Globserver G-Shoot Hunter volt az? Akkor legalább végre tudom, mi volt a hajítótöltet. A fegyver, amiről még a KaliberInfón sem volt hír.
Hogyan bukjunk el egy fegyverprojektet? - 1. fejezet: Logisztika.
Új, sehol máshol nem kapható kaliber vagy tölténytípus bevezetésével elhasaltathatjuk a frissen piacra dobott fegyvertípusunkat. Amennyiben kizárólagosan csak ilyen töltényhez készül és a népszerű kaliberek tökéletesen mellőzésre kerülnek, a bukta tuti.
BTK màr régen nem játszik a Fóti úti zárt lőtéren .(és természetesen maradtak Fóton a nagy , kültéri ShootingArenaval)TotoHU írta: ↑2024.10.08. 13:18 Nem írt erre más választ most?
A lőtér bérleti jogát K. Dia vette àt harmadmagával , és űzemeltették kb fél évig. Baromira jó volt - nem túl drága, rugalmas, és nekem még közel is. Kicsit túl jó is volt, hogy igaz legyen. El is múlt..
Sajnos ők is visszaadták, így már egy harmadik társaság bérli. Me….ky Zoliék. Kaptam telefonszámot - de egyelőre ne érdekelt eléggé, hogy jobban utánajárjak. Ha érdekel , PÜben átküldöm az elérhetőséget.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Nem talált.Poresz írta: ↑2024.10.08. 14:16 Atlas/Globserver G-Shoot Hunter volt az? Akkor legalább végre tudom, mi volt a hajítótöltet. A fegyver, amiről még a KaliberInfón sem volt hír.
Nekem is az lenne alkalmasan közel, azért kérdezem, hogy mi van.TotoHU írta: ↑2024.10.08. 13:18 Nem írt erre más választ most?
A BTK-sok szerint viszi tovább valaki, de nem tudtak kontaktot mondani hozzá.
Hadd szóljon, köszi!Petya357 írta: ↑2024.10.08. 14:19 BTK màr régen nem játszik a Fóti úti zárt lőtéren .(és természetesen maradtak Fóton a nagy , kültéri ShootingArenaval)
A lőtér bérleti jogát K. Dia vette àt harmadmagával , és űzemeltették kb fél évig. Baromira jó volt - nem túl drága, rugalmas, és nekem még közel is. Kicsit túl jó is volt, hogy igaz legyen. El is múlt..
Sajnos ők is visszaadták, így már egy harmadik társaság bérli. Me….ky Zoliék. Kaptam telefonszámot - de egyelőre ne érdekelt eléggé, hogy jobban utánajárjak. Ha érdekel , PÜben átküldöm az elérhetőséget.
Nem értek hozzá, de egyrészt gondolom igen. Vagy lehet pont az lett elfelejtve, és nincs a lövedék mögött semmi.
- montecarlo
- Fórumtag
Voltam többször is, még gumissal, nagyon élveztem!
Épp egy 12 éve készült riportot nézek az angol SAS-ről, ők is videóznak, odaléptettem:
Épp egy 12 éve készült riportot nézek az angol SAS-ről, ők is videóznak, odaléptettem:
Köszi Bel, egyszer mindenképp elmegyek, mert nagyon mozgat a dolog!bel írta: ↑2024.10.08. 13:30 Szia,
Bel
Sajnos nekem relative messze van Pest, na meg igyekszem is kerülni..
A dolog ott kezdődik, hogy néhány alkatrészéről csak halvány elképzelésem van. Szabadalomból nem tudok puskázni.TotoHU írta: ↑2024.10.08. 05:36 Ez ~50K HUF, mivel 150 EUR alatt van de EU-n kívüli, vámot nem de áfát fizetni kell, és ne számíts rá hogy megúszod. A kicioccó kínai webshopok dömpingje miatt elég jól működik a rendszer, és hiába apróság de vámkezelés alá fogják vonni.
Ezt meg kell tervezni. Amit el lehet rontani. Ami lehet, hogy csak akkor fog kiderülni, amikor elkészült minden alkatrész. Nem lehet összeszerelni, mert benéztem egy méretet; elfelekeztem valamiről; vagy szimplán csak nem működik, mert például az ütőszeg anyagának nem megfelelő anyagminőséget választottam és/vagy nem megfelelő a hőkezelése; vagy tudja az ég, csak hisztizik a gép, mert jobban tudja a fizikát.
Mintadarabbal könnyebb - de nem könnyű! - mindent, még másmilyent tervezni is. Nem hiába régi hagyomány a gépészmérnök-hallgatókkal autóemelőt terveztetni géprajz-gépelemek-gépszerkezetek (aminek éppen nevezi a tanszék) tantárgy keretében, úgy a második vagy harmadik félévben.
A munkahelyeimen hasonló bonyolultságú alkatrészekre kért és kapott árajánlatok alapján alkatrészenként 25-40 €-ra becsülöm az árat, amit a CNC-s a bérmunkában kér. A CNC-s nagy úr: nem csak alkatrészrajzokat kér az összes mérettel és tűréssel (legalább az elkészült alkatrészek ellenőrzéséhez), hanem CAD-modellből generált .stp fájlt is. Magyarul nem úszható meg a tervezési munka.
Nem hiszem, hogy hagyományos forgácsológépekkel gyártva olcsóbb lenne: munkaórában sokkal több, hogy számítógép helyett ember vezérli a forgácsolási paramétereket, a tengelyek mozgását, a szerszámváltást, a munkadarab be- és átfogását… Persze, sír mindenki, hogy a CNC-gyártóberendezés mennyire drága, miközben egy-két év alatt behozza az árát, mire lecserélik, az árának két-háromszorosát visszahozza, és eladják kétharmad vagy féláron… Nem: a hagyományos forgácsológépekből a használhatóak nem annyival olcsóbbak.
Műszaki rajzot ők is kérnek.
Ami a pénzt viszi az a gyártmánytervezés és a gyártástervezés, aminek költsége bármennyi darab esetén azonos.
A gyártási költségeknek van olyan része, ami egy darabra vetítve a darabszám növekedésével csökken. Például egy darab alkatrészért fűtöd fel a hőkezelő kemencét, vagy megtöltöd?
Saccra 100-200 darabra kellene biztos vevő, hogy ez a folyamat végigmehessen, és nullszaldó legyen a vége.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Poresz,Poresz írta: ↑2024.10.08. 21:34 A dolog ott kezdődik, hogy néhány alkatrészéről csak halvány elképzelésem van. Szabadalomból nem tudok puskázni.
Ezt meg kell tervezni. Amit el lehet rontani. Ami lehet, hogy csak akkor fog kiderülni, amikor elkészült minden alkatrész. Nem lehet összeszerelni, mert benéztem egy méretet; elfelekeztem valamiről; vagy szimplán csak nem működik, mert például az ütőszeg anyagának nem megfelelő anyagminőséget választottam és/vagy nem megfelelő a hőkezelése; vagy tudja az ég, csak hisztizik a gép, mert jobban tudja a fizikát.
Mintadarabbal könnyebb - de nem könnyű! - mindent, még másmilyent tervezni is. Nem hiába régi hagyomány a gépészmérnök-hallgatókkal autóemelőt terveztetni géprajz-gépelemek-gépszerkezetek (aminek éppen nevezi a tanszék) tantárgy keretében, úgy a második vagy harmadik félévben.
A munkahelyeimen hasonló bonyolultságú alkatrészekre kért és kapott árajánlatok alapján alkatrészenként 25-40 €-ra becsülöm az árat, amit a CNC-s a bérmunkában kér. A CNC-s nagy úr: nem csak alkatrészrajzokat kér az összes mérettel és tűréssel (legalább az elkészült alkatrészek ellenőrzéséhez), hanem CAD-modellből generált .stp fájlt is. Magyarul nem úszható meg a tervezési munka.
Nem hiszem, hogy hagyományos forgácsológépekkel gyártva olcsóbb lenne: munkaórában sokkal több, hogy számítógép helyett ember vezérli a forgácsolási paramétereket, a tengelyek mozgását, a szerszámváltást, a munkadarab be- és átfogását… Persze, sír mindenki, hogy a CNC-gyártóberendezés mennyire drága, miközben egy-két év alatt behozza az árát, mire lecserélik, az árának két-háromszorosát visszahozza, és eladják kétharmad vagy féláron… Nem: a hagyományos forgácsológépekből a használhatóak nem annyival olcsóbbak.
Műszaki rajzot ők is kérnek.
Ami a pénzt viszi az a gyártmánytervezés és a gyártástervezés, aminek költsége bármennyi darab esetén azonos.
A gyártási költségeknek van olyan része, ami egy darabra vetítve a darabszám növekedésével csökken. Például egy darab alkatrészért fűtöd fel a hőkezelő kemencét, vagy megtöltöd?
Saccra 100-200 darabra kellene biztos vevő, hogy ez a folyamat végigmehessen, és nullszaldó legyen a vége.
Mielőtt a paksi atomerőmű leendő blokkjainak tervezése is felmerülne, gondolj bele: a következmények 80%-a az okok mindössze 20%-ára vezethető vissza a Pareto elv alapján.
Tehát a perfekcionista törekvésekre fordított energiabefektetés 80%-a egészen biztosan felesleges!
Megéri?
Ha igen, vágj bele! Ha nem, rendeld meg, bár némileg dobsz egyet egy kockával, de kockázat nélkül nincs siker.
Dönts!
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Dögös, de valószínűleg dögnehéz, és drága!
A Kimber új nagy tárkapacitású mikrokompaktja: CDS9
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/kimber ... ktja-cds9/
A Kimber új nagy tárkapacitású mikrokompaktja: CDS9
https://www.kaliberinfo.hu/hirek/kimber ... ktja-cds9/
Még ha a vélt tömegkülönbségtől el is tekintünk nagyvonalúan, akkor sem látom, hogy ez a Kimber egyszerűen hogy tud labdága rúgni egy Glock26, vagy egy annál is korszerűbb-jobb fajtársa mellett. Mi az az érv, amiért az ember egy külsőkakasos Kimbert választ egy kitaposottan megbízható ÉS olcsó alternatíva helyett ebbe a mikrokompakt önvédelmi kategóriába... (Nem feltétlenül Glock, hanem akár Smith&Wesson, bármi...)
Azt megértem, hogy az ember a világösszespénzt elkölti egzotikus és ezoterikus hobbifegyverekre, teljesen logikusan. De errefélére az ember életet bíz - még csak nem is feltétlen pusztán a sajátját.... Ehh, én nem értem, mindegy.
Valószínűleg jelen esetben az önvédelem csak önmaguk és környezetük megdumálásáról szól, hogy miért kell még egy fegyver.
Nem értem a hozzászólást. Pont azt írtam, hogy nincs értelme vacakolnom vele.*TotoHU írta: ↑2024.10.08. 23:34 Poresz,
Mielőtt a paksi atomerőmű leendő blokkjainak tervezése is felmerülne, gondolj bele: a következmények 80%-a az okok mindössze 20%-ára vezethető vissza a Pareto elv alapján.
Tehát a perfekcionista törekvésekre fordított energiabefektetés 80%-a egészen biztosan felesleges!
Megéri?
Ha igen, vágj bele! Ha nem, rendeld meg, bár némileg dobsz egyet egy kockával, de kockázat nélkül nincs siker.
Dönts!
* Ez annyi időmbe kerülne, hogy valakinek meg kell fizetnie, hogy pénzkeresés helyett ezzel foglalkozom.
Azt könnyen el tudom képzelni, hogy valaki pontosabban, és gyorsabban tud lőni egy nehezebb (ezt kezelhetjük tényként) és szinte biztosan jobb sütésű (ez csak erős erős gyanú) fegyverrel.pogessor írta: ↑2024.10.09. 17:13 Még ha a vélt tömegkülönbségtől el is tekintünk nagyvonalúan, akkor sem látom, hogy ez a Kimber egyszerűen hogy tud labdága rúgni egy Glock26, vagy egy annál is korszerűbb-jobb fajtársa mellett. Mi az az érv, amiért az ember egy külsőkakasos Kimbert választ egy kitaposottan megbízható ÉS olcsó alternatíva helyett ebbe a mikrokompakt önvédelmi kategóriába... (Nem feltétlenül Glock, hanem akár Smith&Wesson, bármi...)
Azt megértem, hogy az ember a világösszespénzt elkölti egzotikus és ezoterikus hobbifegyverekre, teljesen logikusan. De errefélére az ember életet bíz - még csak nem is feltétlen pusztán a sajátját.... Ehh, én nem értem, mindegy.
Az ár nem mindenkinek probléma. A világ egy jelentős része nem csóró kelet-európai , mint mi. A megbízhatóságról pedig nem tudunk semmit. Ha megbízhatatlan, akkor felejtős. De nem csípőből abból indulnék ki, hogy nem az.
Én is valami könnyú polimertokos választanék, mert nekem tök fontos a súly a rejthetőseg miatt - és gyakorlással ellensúlyoznám a nehezebb lőhetőséget - de nem nézem automatikusan hülyének azt, aki drágább fém pisztolyt vesz olcsóbb műanyag helyett. A Kimber nem holmi fos. Minőségi, igényes fegyvereket gyártanak. Nekem kéne (ha valaki kifizetné )
A végső érv - John Wicknek is egy Kimber mentette meg az életét
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Petya357 írta: ↑2024.10.09. 20:06 Azt könnyen el tudom képzelni, hogy valaki pontosabban, és gyorsabban tud lőni egy nehezebb (ezt kezelhetjük tényként) és szinte biztosan jobb sütésű (ez csak erős erős gyanú) fegyverrel.
Az ár nem mindenkinek probléma. A világ egy jelentős része nem csóró kelet-európai , mint mi. A megbízhatóságról pedig nem tudunk semmit. Ha megbízhatatlan, akkor felejtős. De nem csípőből abból indulnék ki, hogy nem az.
Én is valami könnyú polimertokos választanék, mert nekem tök fontos a súly a rejthetőseg miatt - és gyakorlással ellensúlyoznám a nehezebb lőhetőséget - de nem nézem automatikusan hülyének azt, aki drágább fém pisztolyt vesz olcsóbb műanyag helyett. A Kimber nem holmi fos. Minőségi, igényes fegyvereket gyártanak. Nekem kéne (ha valaki kifizetné )
A végső érv - John Wicknek is egy Kimber mentette meg az életét
+az USA-ban minden baromságból el lehet adni párezer darabot.
M1911-fan boomerek meg milliószám élnek még, és hunyorítva ez is az.
De azért a kimber solo orbitális szopóroller sztorija után én óvatos lennék.
Ami bizakodásra adhat okot hogy nem 1911 hanem Browning-SIG reteszelés.
De az mondjuk tény hogy Glocknál nem szokás külön rákérdezni, hogy biztosan működik-e.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Bingó, szerintem ez a megfejtés.
Az USA önmagában akkora óriási piac, hogy ott valszeg a fegyvereket is már a marketingesek aktív bevonásával tervezik. (És lehet hogy ez mar 35 éve így van, csak én csodálkozom rá erre most...)
A felhasznált anyagok, a formavilág, és a színek összhangban állnak a megcélzott fogyasztói szegmens jellemző ízlésével.
CMMG AR15 22LR átalakító.
25 méterről feltámasztásból lőttem.
CCI MiniMag Segmented HP lőszerrel sikerült a legjobb szórásokat lőni. A képeken a lőlap közepét céloztam, tehát nem is kell állítgatni az irányzékon. Valóban nagyobb a szórás, a CZ455-ösömmel sokkal szűkebb szórást lövök, de azért ez így abszolút bőven tökéletes, amennyiben az ember nem prec számokban akar indulni.
Érdekes, hogy a sima MiniMag lőszerrel valamivel rosszabb szórásokat lőttem, pedig elvileg ugyanaz a tömeg, meg a sebesség is. Ez persze még mindig a bőven jól használható kategória.
Lőttem párat CCI Standard lőszerrel is. Amúgy ez a kedvenc 22-es lőszerem, de ennél az átalakítószettnél gondolni kell a koszolódásra, szóval maradnék a rezezett lövedékeknél. Nem szeretnék ólomlerakódást vakargatni a töltényűrből ahol az adapter végetér. Amúgy ennek is nagyon jó a szórása, meg olcsóbb, halkabb is, célpontáthelyezés sem volt szükséges. Szóval hát... meggondolandó, hogy mit ér meg a macerásabb tisztítás, de a gyártó is a rezezett lövedéket ajánlja, szóval érdemesebb azért annál maradni. Időnként mindenféle lőszerből kiküldeni pár darabot persze nem a világ vége.
Összesen 100 lövés körül adhattam le vele, a legvégefelé volt egy kivetési hibám. A zár és a felhúzókar közé szorult a hüvely, AR-nél ez elég szemét hiba tud lenni, de ha ismeri az ember, akkor hamar el lehet hárítani. Ezen kívül tökéletesen működött minden. Hosszabb távon majd kiderül, ez jellemző hibaarány-e, vagy esetleg csak hamar érzékennyé válik a koszolódásra. Öntöltő 22-esnél mindenesetre eleve több hibára kell számítani aránylag.
A csőbe belenézve nem láttam semmit ami aggodalomra adna okot, nem ólmozódott, koszolódott szanaszéjjel, meg semmi ilyesmi. Maga az adapter elég koszos lett ennyi lövéstől azért persze.
Teszteltem 223-hoz való Silent Stell Comapct hangtompítóval is a lövészetet. Ez amúgy szintén meggondolandó, legalábbis ólomlövedékkel mindenképpen, mert nagyon csúnyán tele lehet lőni az amúgy 223-hoz való tompit ólom meg egyéb lerakódásokkal. Internetes források szerint a kompenzátoron is keletkezhetnek ólomlerakódások, aztán amikor az ember 223-ast lő megint, akkor érdemes rá figyelni, hogy ne legyen mellette esetleg valaki, mert ekkor ez a lerakódás nagy sebességgel tud távozni... (Használjunk rezezett lőszert)
A hangra visszatérve. A MiniMag hangsebesség feletti, szóval tompít a hangon persze, de a hangrobbanás azért megvan. Szóval nem annyira szignifikáns azért a különbség, bár természetesen van azért. A CCI Standard meg eleve annyira halk, hogy bár azon is tompít, de nem egetverő a különbség, meg hát ugye öntöltő a fegyver, ez is behatárolja lehetőségeket - egy forgó tolózáras puskát légpuska szintjére is lehetne tompítani.
(223-assal persze ég és föld a különbség, tompi nélkül lőve a messzi hegyek verik vissza a zajt, tompival tök barátságos. Azzal is kell azért a füles, bár fülvédő nélkül lőve sem kapunk instant halláskárosodást, "csak" kellemetlen.)
Összehasonlításképpen 223-assal pontra célozva, szintén 25 méteren:
Köszi a tesztet Fortitu!
Korrekt, és objektív. Végre nem csak vélemény, hogy konverziós kit így, meg huszonkettes AR csőből úgy, hanem egy rendes, alapos teszt.
( Paul Harrel elismerően biccent valahol az égi lőtéren )
Ha nem vigyázol, még kedvet kapok egy huszonkettes öntöltőhöz - Távozz, Sátán!
Korrekt, és objektív. Végre nem csak vélemény, hogy konverziós kit így, meg huszonkettes AR csőből úgy, hanem egy rendes, alapos teszt.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
+1Petya357 írta: ↑2024.10.09. 23:17 Köszi a tesztet Fortitu!
Az egésznek akkor van értelme, ha az embernek van AR-e . Úgy abszolút racionális - és költséghatékony! - megoldás a konverziós kit.
Tervezek egy ARt de a) nem most b) precíziós “BTS Prémium” kivitelben - match cső, match sütés . IPRFet és IPSCt ) ill más preciziós számokat szeretnék vele lőni, ahol igenis számít a szórás 300 méteren. Egy preciziós fegyvert nagyon nem szeretnék ólommal teleköpködni. Ja és a legfontosabb - ilyenem meg nincs, csak a fejemben és Mexxel folytatott beszélgetések firmájában étezik
Mások a célok . Lehet, hogy egy másik upper az ideális megoldás a saját helyzetemben, mert akkor nem kell vakarnom a fejem a qurvadrága cső miatt De figyelembe véve, hogy még ARem nincs, sokkal inkább egy dedikált félautó Ruger 10/22 vagy CZ522 tűnik az optimális útnak, igazából komoly kompromisszumok nélkül. Ja és ehhez nem kell most azonnal vennem ARt.
20" DMR? Próbálnám!Petya357 írta: ↑2024.10.10. 17:20 Az egésznek akkor van értelme, ha az embernek van AR-e . Úgy abszolút racionális - és költséghatékony! - megoldás a konverziós kit.
Tervezek egy ARt de a) nem most b) precíziós “BTS Prémium” kivitelben - match cső, match sütés . IPRFet és IPSCt ) ill más preciziós számokat szeretnék vele lőni, ahol igenis számít a szórás 300 méteren. Egy preciziós fegyvert nagyon nem szeretnék ólommal teleköpködni. Ja és a legfontosabb - ilyenem meg nincs, csak a fejemben és Mexxel folytatott beszélgetések firmájában étezik
Mások a célok . Lehet, hogy egy másik upper az ideális megoldás a saját helyzetemben, mert akkor nem kell vakarnom a fejem a qurvadrága cső miatt De figyelembe véve, hogy még ARem nincs, sokkal inkább egy dedikált félautó Ruger 10/22 vagy CZ522 tűnik az optimális útnak, igazából komoly kompromisszumok nélkül. Ja és ehhez nem kell most azonnal vennem ARt.
Olyasmi. 18 v 20”, nehéz lövedékre optimalizált cső, match sütés, komolyabb optika, bipod. Valszeg direkt csak .223 és nem multikaliber, a szűkebb kamra tűrés miatt. Aztán vagy tűpontos lesz, vagy nem és ugyanazt tudja mint a sztenderd AR csak többe kerül De a cső és a sütés, az amire rámennek. Az optikában pedig sajnos nincsenek csodák - azt kapod amiért fizetsz - a nájtforsz meg a rézör pedig többe faj, mint maga a fegyver Na egy ilyennek a csövébe már meggondolnám, mit teszek
Ha megnyerném a lottót, akkor még egy upper -300BLK 12,5” cső tompival - ezt csak úgy, a léleknek.
Na, elég az álmodozasból. Először be kellene már fejezni azt a házat addig gondolni sem merek ilyen úri huncutságokra.
300BLK minek, van otthon AK-d! Hagyjuk csak meg a hanyatló nyugatnak.Petya357 írta: ↑2024.10.10. 18:37 Olyasmi. 18 v 20”, nehéz lövedékre optimalizált cső, match sütés, komolyabb optika, bipod. Valszeg direkt csak .223 és nem multikaliber, a szűkebb kamra tűrés miatt. Aztán vagy tűpontos lesz, vagy nem és ugyanazt tudja mint a sztenderd AR csak többe kerül De a cső és a sütés, az amire rámennek. Az optikában pedig sajnos nincsenek csodák - azt kapod amiért fizetsz - a nájtforsz meg a rézör pedig többe faj, mint maga a fegyver Na egy ilyennek a csövébe már meggondolnám, mit teszek
Ha megnyerném a lottót, akkor még egy upper -300BLK 12,5” cső tompival - ezt csak úgy, a léleknek.
Na, elég az álmodozasból. Először be kellene már fejezni azt a házat addig gondolni sem merek ilyen úri huncutságokra.
Tompi. A tökéletes megoldás. Bohóckodás, és kompromisszum nélkül, egyszerűen megcsinalni recept szerint, és működik a subszónikus karabély.
Mondjuk AK lőszerből is ki kellene csiholni subszónikus változatot, ami nem ál keresztbe a tompiban, és nem robban fel, és nem ragad bent a csőben, ráadasul újra is tölt. Ez a lucaszék projektet is elő kéne kaparni a parkoló pályáról, ahova tettem
Az egyik triviálisan egyszerű, a másik minden morzsányi tudásomat és közösségi segítséget is igényli majd. De végülis… van hozzá minden. Meg bronz rudat is vettem, amivel ki lehet ütni a squib lövedeket a csőből. És a szovjet hadsereg is megoldotta , csupán a ЦНИИ ТочМаш kutatóintézet kellett hozza. Mink megoldjuk a konyha asztalon
Ha ez a cél, akkor meg 9x19 a legegyszerűbb megoldás. Abszolút megértem, hogy mi ritkán elégszünk meg az egyszerű megoldásokkalPetya357 írta: ↑2024.10.10. 20:34 Tompi. A tökéletes megoldás. Bohóckodás, és kompromisszum nélkül, egyszerűen megcsinalni recept szerint, és működik a subszónikus karabély.
Mondjuk AK lőszerből is ki kellene csiholni subszónikus változatot, ami nem ál keresztbe a tompiban, és nem robban fel, és nem ragad bent a csőben, ráadasul újra is tölt. Ez a lucaszék projektet is elő kéne kaparni a parkoló pályáról, ahova tettem
Az egyik triviálisan egyszerű, a másik minden morzsányi tudásomat és közösségi segítséget is igényli majd. De végülis… van hozzá minden. Meg bronz rudat is vettem, amivel ki lehet ütni a squib lövedeket a csőből. És a szovjet hadsereg is megoldotta , csupán a ЦНИИ ТочМаш kutatóintézet kellett hozza. Mink megoldjuk a konyha asztalon
Úgy emlékszem, hogy a Sig belépése a polimertokos mezőnybe a Sig 2340-eesel nem sikerült annyira jól, de a Sig 2022-es már javította a hibákat. Találkozott valaki élőben 2022-essel? Milyen?
Az nem karabély. Csak nagy, zsebre nem vágható pisztoly. És valóban túl egyszerű
Öreg, szlovák bírö IPSC versenyen : “no PCC? Good squad. PCC is anyway for boys with … let’s say… insecuruties”
(“A PCC önbizalomhiányos fiúknak való” - szerintem csak lusta volt elmondani a briefinget kétszer )
Most , hogy kicsit levittem az árát - mennyiért is adnád az a Skorpiót, ha egyszer eladó lenne ?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Petya357 2024.10.10. 21:25-kor.
A subsonic 7,62-esednek gyakorlatilag ugyanolyan lesz a ballisztikája, de szeressük mink a kanyargós utakat, ez alapvető. Kíváncsian várom a híreket a projektről.Petya357 írta: ↑2024.10.10. 21:23 Az nem karabély. Csak nagy, zsebre nem vágható pisztoly. És valóban túl egyszerű
Öreg, szlovák bírö IPSC versenyen : “no PCC? Good squad. PCC is anyway for boys with … let’s say… insecuruties”
(“A PCC önbizalomhiányos fiúknak való” - szerintem csak lusta volt elmondani a briefinget kétszer )
Most , hogy kicsit levittem az árát - mennyiért is adnád az a Skorpiót, ha egyszer eladó lenne ?
A külballisztikája valóban ugyanaz lesz, csak odáig el kell jutni. A belballisztika az, amitől fosok.
Újévi fogadalom - szilveszterre lesz működő subsonic 7,62x39-em. Fő küldetés: kimegy, nem kulcslyukazik, és biztonságos. Side quest extra XP-ért : újra is tölt.
Igen. Mivel vele párhuzamosan lőttem HK USP vel is, kb. ugyanaz kategória. Nagy különbséget nem éreztem.
Erősen szubjektív de ebben a műanyag tokos kakasos kategóriában a CZ Phantom jött be legjobban. Valamiért nekem a fogás, recoil stb. azon volt legjobb.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
Nem is tudtam, hogy a CMMG ilyet is gyárt. Konverziós csomag AR tárakhoz, így nem az általában bénán álló ilyen olyan pisztolytárakkal, meg tárfészekbetétekkel lehet csak etetni a az AR9-eseket.
https://cmmg.com/adapter-magazine-9-ar- ... 0rd-2-pack
https://cmmg.com/adapter-magazine-9-ar- ... 0rd-2-pack
https://m.hvg.hu/sport/20241009_peni-is ... rtloveszet
Még egy kicsit a sportlövő botrányról.
Ez a Telex cikkének kivonata.Fortitu írta: ↑2024.10.11. 12:07 https://m.hvg.hu/sport/20241009_peni-is ... rtloveszet
OFF: Ti is észrevettétek, hogy a hírek jó része egy másik médiumban megjelent kivonatolása?
ON: Kíváncsi vagyok, Sidi Péter hogyan szerzett kulcsot egy bezárt szállodai szobához. Értem, hogy India, de a portás csak úgy bemondásra, gyanakvás nélkül odaadja a kulcsot? “Jaj, nem találom a kulcsomat, odaadná a 304-es pótkulcsát?”
Oké, nekem sem kérték el az útlevelemet amikor visszakértem a portán hagyott kulcsot - miért vinném ki a hotelból? Elveszíteni? -, de azért ebben a munkakörben rááll az ember agya, hogy: “Ez az arc nem is lakik itt!” - és hasonlók.
Egy jelentős Ny-Eu főváros drága (és pocsék) szállodájában voltunk a múlt héten. Kolléga talált a saját szobájában egy mesterkártyát, minden ajtót nyitott (legalábbis az övét meg az enyémet igen). Takarító elhagyta. És hogy ez után tudott még dolgozni, nem hiányzott neki, az sokat elmond a kulcsfegyelemről.Poresz írta: ↑2024.10.11. 13:27 Ez a Telex cikkének kivonata.
OFF: Ti is észrevettétek, hogy a hírek jó része egy másik médiumban megjelent kivonatolása?
ON: Kíváncsi vagyok, Sidi Péter hogyan szerzett kulcsot egy bezárt szállodai szobához. Értem, hogy India, de a portás csak úgy bemondásra, gyanakvás nélkül odaadja a kulcsot? “Jaj, nem találom a kulcsomat, odaadná a 304-es pótkulcsát?”
Oké, nekem sem kérték el az útlevelemet amikor visszakértem a portán hagyott kulcsot - miért vinném ki a hotelból? Elveszíteni? -, de azért ebben a munkakörben rááll az ember agya, hogy: “Ez az arc nem is lakik itt!” - és hasonlók.
Szóval szoktak hibázni, és ha még egy kicsit rá is erősít meggyőzően valaki, megtörténhet.
Nekem az egész sztori gyanús. Mondjuk Pistike elég unszimpatikus számomra alapból is.Poresz írta: ↑2024.10.11. 13:27
Kezdve onnan, hogy a csapattársát próbálta felnyomni a szerinte szabályellenes, de korábban a versenybíró által is szabályosnak ítélt fegyvere miatt, a hisztérikus kirohanásai, stb.
Úgy viselkedett néha, mint egy hiszitis kisgyerek. De sikerült kiejtenie az egyik konkurensét.
én is szívesen elolvasnám a másik fél oldaláról is ugyanezt a történetet (azzal a prekoncepcióval, hogy úgyis mindkettő hazudik)
Na igen.
Amikor középiskolában sportoltam, otthon teljes volt az egyetértés, hogy az amatőr versenyzés oké, de az élsport már nem az egészségről szól.
Felnőttként pedig még rosszabb a véleményem. Soha nem fogom elfelejteni a döbbenetemet, amikor megtudtam, hogy az ezüstérmes olimpikon Cseh László nem idősebb nálam 4-5 évvel, hanem ugyanúgy gyerek, mint én. Általános iskolás koruk óta üvegbura alatt élnek. Szinte mind magántanuló, a napi két-három edzés helyszíne és az otthonuk között ingáznak. Kortársakik közül csak az edzőtársaikkal találkoznak. Óvodából éppen hogy kikerült gyerekek, akiknek pont az egójuk lehalkítását kellene megtanulniuk, hogy elviselhető felnőttek legyenek, erre pont a versengésről szól az egész életük. És bizony nem egy élsportolóról hallottam, hogy elég butácska: azzá vált, azzá tették, vagy "csak" az maradt?
Azt pedig mindenki láthatja aki akarja: ahol elkezdik az adófizetők pénzét osztogatni, ott azonal elszabadulnak a legalantasabb ösztönök, és általában a leggátlástalanabbaknak kedvez a szelekció.
"Ép testben ép lélek." - Szerintem pedig az élsport pont mentálisan pusztítóbb, mint fizikálisan, pedig az sem piskóta.
"Sidi Péter rendszeresen tagadta az ellene felhozott vádakat. Korábban úgy nyilatkozott, hogy tiszta a lelkiismerete. A hazai szövetség fegyelmi ítéletét hatályon kívül helyezték. Sidi és ügyvédje, Papp Gábor részletes álláspontját a következő részben ismerhetik meg." - Magamban mérgezésnek tartom, ami velem történt, de a jog mást mond (Telex)
Az igazság úgysem fog kiderülni.
Gusztustalan ez az egész történet és sok sebből vérzik, egyik sztori sem kerek.
Gusztustalan ez az egész történet és sok sebből vérzik, egyik sztori sem kerek.
A magyar sportlövő szövetség éveken keresztül tolerálta a hisztiket, az állandó trollkodast, mószerolást. Mindent megengedtek a primadonnáknak. Ezt még a botrány ellőt, évekkel korábban kellet volna megállítani.
+1
"De hát ők hozzák a pénzt! Ha nincs olimpiai érem, akkor nincs állami támogatás! Azt meg kell kapnunk, különben hogyan lesz kényelmes és jól fizetett irodai melónk, ahol mi lehetünk az atyaúristen legalább életünk végéig, de inkább tovább!" - Ismét: ez az élsport és a profi sport elqrvító hatása.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Magyar sportlövő olimpiai érem összesen kettő volt, Igaly Diána 2004-ben és Major Veronika idén.Poresz írta: ↑2024.10.11. 22:22 +1
"De hát ők hozzák a pénzt! Ha nincs olimpiai érem, akkor nincs állami támogatás! Azt meg kell kapnunk, különben hogyan lesz kényelmes és jól fizetett irodai melónk, ahol mi lehetünk az atyaúristen legalább életünk végéig, de inkább tovább!" - Ismét: ez az élsport és a profi sport elqrvító hatása.