Fegyvertokok, fegyvermarkolatok, kiegészítők

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan

Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Re: Fegyvertokok, fegyvermarkolatok, kiegészítők

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

Petya357 írta: 2024.08.09. 07:43 :lol:

Nem tudom, miért mutatja fejjel lefelé… talán valami metaadat? Ráklikkelve jó.

Újrapróbálom:

IMG_0220.jpeg

PS: egyébként tényleg megfogja, bukfenc közben is 8-) pedig dögnehéz az ötcolos, N tokméretű Smith
Örülök ha bejön, használd sokáig :)
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

Fortitu írta: 2024.08.09. 08:02 Örülök ha bejön, használd sokáig :)
Tényleg nagyon parádés lett, nem csak smúzolásbol mondom 8-) én nem tudnék ilyet, pedig ugyanazt a workshopot csináltuk végig.

A állító csavar nagyon hasznos opció, de már a “gyári” beállítás is jó volt.

A bujtatók is jók lettek, masszív, odahúzza a testhez a fegyvert. Ettől kicsit tartottam, de tökéletes.

A maszkolas nem lehetett túl egyszerű, de az eredmény magáért beszél - mintha a tündék varaszolták volna a fegyverre - második bőrkent - a kydexet. Alakzár egy határozott katt-tal, ellenben könnyen kivehető. Tényleg tart fejjel lefelé! :lol:

A konstrukció két kisebb hátránya, amit csak a képet nézegetve fedeztem fel:
1. Nagy a hasam és így jobban látszik :mrgreen:
2. Más designokhoz képest viszonylag sok helyet foglal az övön.

Ez utóbbi öntöltőnél teljesen mindegy. Aki bal kézzel tölti a forgót, annak is. Én jobb kézzel töltök, ezért jobbra kell tenni a gyurstöltőt/mooclipet, emiatt az öv erős oldalán drágább minden folyó-centiméter. :lol:

Egyébként ez is csak egyetlen hazai versenyszámban számít: SAS. IDPAt úgysem lőhetnek vele a cső hossz miatt, Gyorskombi és IPSC pedig revolvernél pont hogy megengedi a gyorstöltőket/mooncliptartókat bárhová tenni, pl az öv elejére, ahol még jobban kézre esik.

Rejtett viselésű induláshoz (vagy a most oly divatos zombi apokalipszis felkészüléshez, amikor majd sport fegyverrel járnak az emberek bevásárolni ;) ) pedig vészek egy dupla magasságú moonclip tartót, ahol toronyszerűen egymás fölött vannak a moonclipek - így nem kerül túl hátra.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
Cajga
Fórumtag
Fórumtag

Re: Adás-vétel

Hozzászólás Szerző: Cajga »

Hi!

Keresek CZ alkatrészeket forgalmazó EU-s beszerzési lehetőségeket. Konkrétan CZ P-10F hez kellene H1-es és H2-s első irányzék fehér ponttal.
Cseh oldalt találtam, de az árú beszerzés alatt, vagy mi ("Availability:
To be confirmed") és a 27Ejros rendelést 26Ejróért akarja kiszállítani EU 1-es körzetbe.Tehát a szomszédos országokba!! :shock: :oops:
https://www.cz-spare.parts/front-sight- ... h1-5-25-mm
Esetleg komplett fénygyűjtős első és állítható hátsó irányzék is szóba jöhet. ;)
Ez az oldal meg azt írta, hogy erre a címre nem tud szállítani! :oops:
https://www.cz-parts.com/de/katalog/de/ ... /_var=3071

Tnx!
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Cajga írta: 2024.08.15. 09:46 Hi!

Keresek CZ alkatrészeket forgalmazó EU-s beszerzési lehetőségeket. Konkrétan CZ P-10F hez kellene H1-es és H2-s első irányzék fehér ponttal.
Cseh oldalt találtam, de az árú beszerzés alatt, vagy mi ("Availability:
To be confirmed") és a 27Ejros rendelést 26Ejróért akarja kiszállítani EU 1-es körzetbe.Tehát a szomszédos országokba!! :shock: :oops:
https://www.cz-spare.parts/front-sight- ... h1-5-25-mm
Esetleg komplett fénygyűjtős első és állítható hátsó irányzék is szóba jöhet. ;)
Ez az oldal meg azt írta, hogy erre a címre nem tud szállítani! :oops:
https://www.cz-parts.com/de/katalog/de/ ... /_var=3071

Tnx!
https://www.strobl.cz/en/?cid=EUR

Írj nekik, ha pont olyat nem látsz, velem elég készségesek voltak.
Cajga
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2024.08.15. 11:21 https://www.strobl.cz/en/?cid=EUR

Írj nekik, ha pont olyat nem látsz, velem elég készségesek voltak.
Köszi!
Korábban szó volt arról, hogy elég, ha csak az első irányzék fénygyűjtős. Mert olyan van. Magyar oldalon meg találtam fehér pontos állíthatós csak hátsó
irányzékot.
Tehát vagy komplett az első fénygyűjtős, vagy csak hátsó fehér pontos lesz a befutó.
Ti melyiket választanátok? Gyorspont a cél, meg a többi. :lol:
https://haverokfegyverben.hu/lpa-hatso- ... -p-10-6484
https://www.ipscstore.com/de/cz-p-10/88 ... esser-1_mm
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zora »

Cajga írta: 2024.08.15. 13:31 Köszi!
Korábban szó volt arról, hogy elég, ha csak az első irányzék fénygyűjtős. Mert olyan van. Magyar oldalon meg találtam fehér pontos állíthatós csak hátsó
irányzékot.
Tehát vagy komplett az első fénygyűjtős, vagy csak hátsó fehér pontos lesz a befutó.
Ti melyiket választanátok? Gyorspont a cél, meg a többi. :lol:
https://www.ipscstore.com/de/cz-p-10/88 ... esser-1_mm
Gyorspontra (ill bármilyen pontlövészetre) nem javasolnám a fénygyűjtős irányzékot, se előre, se hátra. Határozott, jó kontúrú fémirányzék kell. (Nyilván hátra állítható.)
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.08.15. 14:15 Gyorspontra (ill bármilyen pontlövészetre) nem javasolnám a fénygyűjtős irányzékot, se előre, se hátra. Határozott, jó kontúrú fémirányzék kell. (Nyilván hátra állítható.)
+1

Ezt alá tudom támasztani. Dinamikus lövészetre nagyon jó a fénygyüjtős, de pontlövészetre hátrányos. Stabil fényviszonyok között ugyanolyan jól lehet célozni, mint a feketével. De amint rásüt a nap, vagy teszem azt egy felhő eltakarja a napot, 10+ centiméterre is hordhat lejjebb , vagy feljebb. A szórás tökéletes marad, de a becsapódási pont vándorol. :o
brh562
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: brh562 »

Petya357 írta: 2024.08.15. 15:40 +1

Ezt alá tudom támasztani. Dinamikus lövészetre nagyon jó a fénygyüjtős, de pontlövészetre hátrányos. Stabil fényviszonyok között ugyanolyan jól lehet célozni, mint a feketével. De amint rásüt a nap, vagy teszem azt egy felhő eltakarja a napot, 10+ centiméterre is hordhat lejjebb , vagy feljebb. A szórás tökéletes marad, de a becsapódási pont vándorol. :o
+1 :)
Cajga
Fórumtag
Fórumtag

Köszönöm a tanácsokat. Akkor marad a sima, vagy fehér pontos állítható hátsó irányzék.
az alábbi két lehetöség közül melyiket választanátok, ár-érték alapján.

Ez hazai beszerzés, 31979Ft szállítással.

Ez a külföldi, 45973Ft szállítással, jelenlegi Ejró árfolyammal.
https://www.ipscstore.com/de/cz-p-10/98 ... -p-10.html

Nem ismerem ezt a két márkát. LPA vs Eemann Tech?

Mondjuk az ET pofásabbnak és finomabbnak tűnik, az LPA meg olyan bunfordicska forma.
Kérdés, hogy megéri-e a 14e Ft különbséget?
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Cajga írta: 2024.08.15. 16:45 Köszönöm a tanácsokat. Akkor marad a sima, vagy fehér pontos állítható hátsó irányzék.
az alábbi két lehetöség közül melyiket választanátok, ár-érték alapján.

Ez hazai beszerzés, 31979Ft szállítással.

Ez a külföldi, 45973Ft szállítással, jelenlegi Ejró árfolyammal.
https://www.ipscstore.com/de/cz-p-10/98 ... -p-10.html

Nem ismerem ezt a két márkát. LPA vs Eemann Tech?

Mondjuk az ET pofásabbnak és finomabbnak tűnik, az LPA meg olyan bunfordicska forma.
Kérdés, hogy megéri-e a 14e Ft különbséget?
Szia. Mindkettő IMHO megfelel. Az ET nem ismerem. Az LPA bátran mondható az univerzális, széles körben elfogadott, évtizedeken keresztül bizonyított kvázi-etalonnak. Több fegyveremen is LPA volt, van. Létezik jobb, de az LPA már bőven “elég jó”. Régi, jól ismert márka.

Egy másik szempont , ha nem kizárólag pontlövészetre szeretnéd használni, az profilmagasság. Minél alacsonyabb , annál kevésbé fog beleakadni ruhába, felszerelésbe rántáskor. A képen nem látszik jól, de az LPA picit alacsonyabbnak, emiatt “univerzálisabbnak “tűnik.
Cajga
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2024.08.15. 17:05 Szia. Mindkettő IMHO megfelel. Az ET nem ismerem. Az LPA bátran mondható az univerzális, széles körben elfogadott, évtizedeken keresztül bizonyított kvázi-etalonnak. Több fegyveremen is LPA volt, van. Létezik jobb, de az LPA már bőven “elég jó”. Régi, jól ismert márka.

Egy másik szempont , ha nem kizárólag pontlövészetre szeretnéd használni, az profilmagasság. Minél alacsonyabb , annál kevésbé fog beleakadni ruhába, felszerelésbe rántáskor. A képen nem látszik jól, de az LPA picit alacsonyabbnak, emiatt “univerzálisabbnak “tűnik.
Tnx! Medrendeltem az LPA-t. :P
Thunder
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Thunder »

Freddy Haflin írta: 2024.08.05. 22:42 Szia!

NT Kydex, féccbukkon rá tudsz keresni. Nekem csinált egyet, számomra korrekt áron, megbizhatóan.
Irtam privatban - telefonos elerhetosege erdekelne.
koszi 🤟
Poresz
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Poresz »

Thunder írta: 2024.08.05. 00:07 csináltatnék kydex tokot, tudtok ajánlani bp-i készítőt, aki megbízható, jó minőségben dolgozik?
Annyiban félOFF, hogy nem budapesti. - Ők grúzok.

Fórumozni nem hajlandó cimborám a VLTactical Holsters (vltactical.company.site) kydex tokjait nyúzza már két éve, és én is látom közös lőterezéseinkkor, hogy bizony korrekt munkát végeznek. - Selling point: egyikünk sem látott még másik kydex tokkészítőnél olyan maximalizmust - majd Ti útba igazíthattok a konkurencia felé -, hogy a kydex tokok kérhetők bőr béléssel, ami kíméli a féltett fegyver felületkezelését.
vato
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: vato »

vato írta: 2024.03.14. 15:49 meg is születtek, jónak tűnik SLA-val nyomtatva, rögzítő füleket próbáltam letépni, hajligatni, de ragszkodnak :) meglátjuk

tyler-t.jpg

tylerr.jpg
És felkerült rá a diy redneck tyler t grip :) rengeteget javit a gyari virsli markolaton. Round but J frame revkokhoz jo (hw88 es 37 hez is)

Felfogatasa szalaggal, majd markolat raszorit. Stabil.

IMG_2261.jpeg
IMG_2258.jpeg
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

Poresz írta: 2024.08.17. 12:29egyikünk sem látott még másik kydex tokkészítőnél olyan maximalizmust - majd Ti útba igazíthattok a konkurencia felé -, hogy a kydex tokok kérhetők bőr béléssel, ami kíméli a féltett fegyver felületkezelését.
Safariland :?:
De amúgy én is csináltam már ilyet...
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
vato
Veterán
Veterán

vato írta: 2023.04.30. 21:03 Sunday special ;) (összedobtam egyet ma :D )

Végül kampót nem, csak egy push fület tettem rá, amit a hüvelykujjaddal megnyomva letolod a fegyverről a ruhát, már a zsebben, de ha véletlenül tokostul kijönne a vas ,akkor csinaltam helyet egy biztonsagi paracordnak, ami lerantja a tokot a csúzliról;)

Pár hangulatkép:

0F9A7751-219D-4E2B-907B-806A6954B3F6.jpeg
BE5DB28A-240D-4910-A81A-965DEDBCBCD2.jpeg66CF1D52-A26E-4D67-B13D-6E4B6607599D.jpeg

91E8D5C3-C544-463B-A68D-23D8F5DE4183.jpeg0D075F1E-6A8C-4781-A75F-04193939FA0A.jpeg
C7650CED-2D87-4531-BD54-DFF07A05F5BC.jpeg
Zsebtok kapott egy kis upgradet, ulticlip-et. Igy mar övön belülinek is jó:)
IMG_2275.jpeg
IMG_2271.jpeg
IMG_2265.jpeg
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: montecarlo »

Nagyon old school ez a Tyler-t, rá voltam kattanva egy időben, lájk
vato írta: 2024.09.10. 20:13 És felkerült rá a diy redneck tyler t grip :) rengeteget javit a gyari virsli markolaton. Round but J frame revkokhoz jo (hw88 es 37 hez is)

Felfogatasa szalaggal, majd markolat raszorit. Stabil.

IMG_2261.jpegIMG_2258.jpeg
Poresz
Veterán
Veterán

Poresz írta: 2024.08.17. 12:29 egyikünk sem látott még másik kydex tokkészítőnél olyan maximalizmust - majd Ti útba igazíthattok a konkurencia felé -, hogy a kydex tokok kérhetők bőr béléssel, ami kíméli a féltett fegyver felületkezelését.
Wow! Mi a titka a bőr igényes belevarázsolásának? Nyilván nem a kydex melegítése és formázása előtt ragasztod össze szendviccsé.
G.D
Veterán
Veterán

Poresz írta: 2024.09.14. 18:52 Wow! Mi a titka a bőr igényes belevarázsolásának? Nyilván nem a kydex melegítése és formázása előtt ragasztod össze szendviccsé.
Miután megformázott állapotában teljesen esélytelen még a ragasztót is felvinni a kydexre, nemhogy összepréselni a két anyagot (PalmaTex ragasztó esetében ugyebár szükséges), így de, a két réteget összeragasztva melegítettem és formáztam. A körbevágás és csiszolás után a széleknél persze több helyen is néhány mm-es szakaszon elengedte a ragasztás a bőrt, így ezeket utána ki kellett javítanom (ott már másik ragasztót használtam).
Poresz
Veterán
Veterán

G.D írta: 2024.09.14. 20:20 Miután megformázott állapotában teljesen esélytelen még a ragasztót is felvinni a kydexre, nemhogy összepréselni a két anyagot (PalmaTex ragasztó esetében ugyebár szükséges), így de, a két réteget összeragasztva melegítettem és formáztam. A körbevágás és csiszolás után a széleknél persze több helyen is néhány mm-es szakaszon elengedte a ragasztás a bőrt, így ezeket utána ki kellett javítanom (ott már másik ragasztót használtam).
Köszi. :)
Poresz
Veterán
Veterán

1,5 V-os AAA akkuk töltése

Villanyászabb fórumtársak segítségét kérem.

A múltkor úgy ejtettem pofára magam, hogy az aktív fültokomba (Howard Leight Impact Sport) generikus, lidles AAA akkumulátorokat tettem, ezzel passzív fültokká alakítottam. Az elején nyilván a frász kerülgetett, hogy ilyen gyorsan tönkrement, aztán valaki szólt, hogy az elemek 1,5 V-osak, az akkumulátorok pedig jellemzően 1,3 V-ot tudnak. Kicserélve az akkumulátorokat elemre rögtön meg is javult.

Találtam 1,5 V-os AAA akkumulátort. Az egyik honlapon pedig olvastam egy figyelmeztetést: "". - Nagyon remélem, hogy ez nem azt jelenti, hogy akkumulátortüzet csinálok, hanem "csak" nem tölt. Hogyan tudom megállapítani, hogy a már beszerzett készülékem alkalmas erre?
Persze: kipróbálom, és megnézem, hogy a működik-e a fültok a feltöltött(nek gondolt) akkumulátorokkal.

Többünk által beszerzett Voltcraft IPC-2-esről van szó, a magyar nyelvű használati utasítása itt olvasható. - A 22. oldalon azt írja, hogy AA és AAA akkumulátorok esetén csak a Ni-MH és a Ni-Cd támogatott, úgyhogy nem vagyok túl bizakodó…

Nagyon remélem, hogy megint csak parázom az elbonyolított semmin…
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Re: 1,5 V-os AAA akkuk töltése

Hozzászólás Szerző: AndyA »

Poresz írta: 2024.09.15. 15:59 Villanyászabb fórumtársak segítségét kérem.

A múltkor úgy ejtettem pofára magam, hogy az aktív fültokomba (Howard Leight Impact Sport) generikus, lidles AAA akkumulátorokat tettem, ezzel passzív fültokká alakítottam. Az elején nyilván a frász kerülgetett, hogy ilyen gyorsan tönkrement, aztán valaki szólt, hogy az elemek 1,5 V-osak, az akkumulátorok pedig jellemzően 1,3 V-ot tudnak. Kicserélve az akkumulátorokat elemre rögtön meg is javult.

Találtam 1,5 V-os AAA akkumulátort. Az egyik honlapon pedig olvastam egy figyelmeztetést: "". - Nagyon remélem, hogy ez nem azt jelenti, hogy akkumulátortüzet csinálok, hanem "csak" nem tölt. Hogyan tudom megállapítani, hogy a már beszerzett készülékem alkalmas erre?
Persze: kipróbálom, és megnézem, hogy a működik-e a fültok a feltöltött(nek gondolt) akkumulátorokkal.

Többünk által beszerzett Voltcraft IPC-2-esről van szó, a magyar nyelvű használati utasítása itt olvasható. - A 22. oldalon azt írja, hogy AA és AAA akkumulátorok esetén csak a Ni-MH és a Ni-Cd támogatott, úgyhogy nem vagyok túl bizakodó…

Nagyon remélem, hogy megint csak parázom az elbonyolított semmin…
MIlyen az a 1,5V-os tölthető akksi? Én NiZn-t ismerek, de az 1,6V, és ahhoz saját, spéci töltő kell.
Poresz
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2024.09.15. 16:30 MIlyen az a 1,5V-os tölthető akksi? Én NiZn-t ismerek, de az 1,6V, és ahhoz saját, spéci töltő kell.
Tessék: itt láthatsz néhányat. Li-Ion az összes.

Egyébként ott a B-terves megoldás: micro USB-vel tölthetőt kell választani. - De ettől függetlenül közérdekűnek tartom a kérdést: csak a kereskedők paráztatnak? Itt is olvasható: "Az 1,5 V-os akkukhoz speciális töltő szükséges, amik közül ITT válogathat."
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.09.15. 16:45 Tessék: itt láthatsz néhányat. Li-Ion az összes.

Egyébként ott a B-terves megoldás: micro USB-vel tölthetőt kell választani. - De ettől függetlenül közérdekűnek tartom a kérdést: csak a kereskedők paráztatnak? Itt is olvasható: "Az 1,5 V-os akkukhoz speciális töltő szükséges, amik közül ITT válogathat."
A sima NiMh töltő nem viszi fel a feszt 1,5V-ra (ill. fölé, hogy 1,5V-ot lehessen vele tölteni), ott már rég lekapcsol, azaz nem tudod vele ezeket az akksikat feltölteni. A spéci töltő ez esetben azt jelenti, hogy más feszt tud,, ami a 1,5Vo-os akksiknak kell. Azt meg a fene tudja, hogy azok jók-e az NiMh-hoz is - elvileg nem lehetetlen.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.09.15. 16:45 Tessék: itt láthatsz néhányat. Li-Ion az összes.

Az a Liitokala töltő az jó szer, csak arra kell vigyázni, hogy a kétcsatornás példányok többnyire csak másfél csatornásak. Vagyis nem szabad kétféle akksit tenni a két felébe, csak ugyanolyat, mert egyforma árammal fogja őket tölteni.

De Aliexpress a barátod, kismillió ilyent találsz szerintem akár négy, esetleg még több csatornás változatban is. A Liitokala, mint márka, tökéletes, csak ajánlani tudom.
Bojka
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Bojka »

17264976978742258505858174318674.jpg
Bojka
Veterán
Veterán

Köszönet viricsi fórumtársnak.🙂
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

Bojka írta: 2024.09.16. 16:42 17264976978742258505858174318674.jpg
A fölső az milyen vas? Egész jó méretnek tűnik. Kb mint egy testesebb Majorov?
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Bojka
Veterán
Veterán

Kuzey gn19 és egy Z914.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Jópofa - és nem is drága - kiegészítő fémcélra lődözéshez: Hornady HIT Target Impact Indicator – g-mérős találatjelző (VIDEÓVAL!)

https://www.kaliberinfo.hu/hirek/hornad ... alatjelzo/

Kép
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.09.17. 07:38 Jópofa - és nem is drága - kiegészítő fémcélra lődözéshez: Hornady HIT Target Impact Indicator – g-mérős találatjelző (VIDEÓVAL!)

Kép
Kell is, hogy kicióccó legyen, mert nem tűnik nagyon golyóállónak. :-D
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2024.09.17. 07:38 Jópofa - és nem is drága - kiegészítő fémcélra lődözéshez: Hornady HIT Target Impact Indicator – g-mérős találatjelző (VIDEÓVAL!)

Kép
A legelső lövésnél szétlőném a képen látható konfigurációban.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2024.09.17. 09:37 A legelső lövésnél szétlőném a képen látható konfigurációban.
BTW: sztem is kell alája valami vaslap, mert a találatkor szertfröccsenő szilánkokat a műanyag háza nem tudom hogyan bírná. De amúgy sztem tök jó ötlet.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

Bojka írta: 2024.09.17. 05:19 Kuzey gn19 és egy Z914.
Köszi!
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.09.17. 09:42 BTW: sztem is kell alája valami vaslap, mert a találatkor szertfröccsenő szilánkokat a műanyag háza nem tudom hogyan bírná. De amúgy sztem tök jó ötlet.
Meg nem baj, ha valami hosszabb rúd végén lóg, számottevő távolságra a céltól, hogy ne lehessen kicsit mellé lőve eltalálni. Aki meg egy méterrel odébb is lelövi, az meg is érdemli, hogy újat kelljen vennie. :-D
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2024.09.17. 09:37 A legelső lövésnél szétlőném a képen látható konfigurációban.
Ennek szerintem akkor volna értelme, ha az érzékelő a fémcél mögé kerülne a tartóra, a lámpa pedig odébb, vezetékkel, vagy rádiósan összekötve. Mert így hány lövést bírhat ki?
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

zora írta: 2024.09.17. 10:46 Ennek szerintem akkor volna értelme, ha az érzékelő a fémcél mögé kerülne a tartóra, a lámpa pedig odébb, vezetékkel, vagy rádiósan összekötve. Mert így hány lövést bírhat ki?
Én inkább adnék neked egy távcsövet, hogy szólj találatnál :D
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.09.17. 10:46 Ennek szerintem akkor volna értelme, ha az érzékelő a fémcél mögé kerülne a tartóra, a lámpa pedig odébb, vezetékkel, vagy rádiósan összekötve. Mert így hány lövést bírhat ki?
Pont attól tud relatíve filléres holmi lenni, hogy egy kis vacak doboz az egész, amit fellógatsz a kongató lábára, és csók.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

AndyA írta: 2024.09.17. 11:24 Pont attól tud relatíve filléres holmi lenni, hogy egy kis vacak doboz az egész, amit fellógatsz a kongató lábára, és csók.
Ja, és még majd jönnek belőle az Alin a kicióccó verziók... :-)
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Fortitu írta: 2024.09.17. 10:47 Én inkább adnék neked egy távcsövet, hogy szólj találatnál :D
Szia,

1000 yard az sok. :-)

Oda nagy cel kell, hogy el is talaljak (regen 25 cm a BELSO tizes merete volt, az papir lolap az 183 cm szeles/magas), az nem olyan latvanyosan leng, mint egy kicsi, es tavcsobol is jo kell, hogy tiszta es reszletgazdag legyen a kepe 1000 m-en).

A masik otlet, de nem igazan jott be itthon, hogy L akaku legyen a cel, a vizszintes fele mas szinu, mint a fuggoleges, es akkor ha beleng, azt nagyon jol lehet latni (elmeletben).

Bel
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

bel írta: 2024.09.17. 13:34 Szia,

1000 yard az sok. :-)

Oda nagy cel kell, hogy el is talaljak (regen 25 cm a BELSO tizes merete volt, az papir lolap az 183 cm szeles/magas), az nem olyan latvanyosan leng, mint egy kicsi, es tavcsobol is jo kell, hogy tiszta es reszletgazdag legyen a kepe 1000 m-en).

A masik otlet, de nem igazan jott be itthon, hogy L akaku legyen a cel, a vizszintes fele mas szinu, mint a fuggoleges, es akkor ha beleng, azt nagyon jol lehet latni (elmeletben).

Bel
Szia Bel,

láttam egyszer a neten olyan találatjelző korongot, amiben valamilyen pirotechnikai elegy volt.
Ha eltaláltad, akkor durrant, villant, füstölt.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2024.09.17. 14:25 Szia Bel,

láttam egyszer a neten olyan találatjelző korongot, amiben valamilyen pirotechnikai elegy volt.
Gyufafej + gyufásdoboz oldala összekeverve két matrica közé? Ezt akár itt az Észak-Balkánon is meg lehet oldani ;)
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2024.09.17. 14:40 Gyufafej + gyufásdoboz oldala összekeverve két matrica közé? Ezt akár itt az Észak-Balkánon is meg lehet oldani ;)
Felragasztgat az ember szépen sorba pár kiló csappantyút a vasra. Ha találsz, durranni fog. :-D
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2024.09.17. 14:25 Szia Bel,

Szia,

Igen, en is lattam mar ilyet a neten, meg olyat is, ami az elso lovesre reagalt. :-)

Draga volt ( 6 EUR/db remlik, talan rosszul: lehet, ez dragabb volt, es a loszer darabaraval kevertem ossze, az biztos 6 EUR/db volt, mert a 60 EUR/sec-re hatarozottan emlekszek), es fogalmam sincs, hogy Magyarorszagon forgalomba hozhato/tarthato-e.

Kép

ui. mar csak .avi formatumban van meg a video, ami ujabban megy ki a divatbol. :-(

Bel
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

bel írta: 2024.09.17. 15:25 Szia,

Igen, en is lattam mar ilyet a neten, meg olyat is, ami az elso lovesre reagalt. :-)

Draga volt ( 6 EUR/db remlik, talan rosszul: lehet, ez dragabb volt, es a loszer darabaraval kevertem ossze, az biztos 6 EUR/db volt, mert a 60 EUR/sec-re hatarozottan emlekszek), es fogalmam sincs, hogy Magyarorszagon forgalomba hozhato/tarthato-e.

Kép

ui. mar csak .avi formatumban van meg a video, ami ujabban megy ki a divatbol. :-(

Bel
Alapvetően az összes videóddal az a bajom, hogy olyan formátum, amit letölteni és menteni kell a lemezre, nem tudja nyitni és azonnal lejátszani a böngésző...
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

AndyA írta: 2024.09.17. 15:38 Alapvetően az összes videóddal az a bajom, hogy olyan formátum, amit letölteni és menteni kell a lemezre, nem tudja nyitni és azonnal lejátszani a böngésző...
Szia,

A legtobb video utan van egy "mp4" felirat a foto.belse.hu oldalon, arra kattintva nem meglepo modon .mp4 formatumban jon le, amit a bongezoprogramok elsopro tobbsege gond nelkul le tud jatszani.

Sajnos valamikor keves volt a hely, ezert pont ebbol a konyvtarbol letoroltem az .mp4-eket, igy ez a 11 evvel ezelotti felvetel csak .avi-ban van meg.

Amugy most epp 1.7 TB adat van fent. Kivancsisagbol kb 3 percet raszantam, hogy egy ilyen szolgaltatas mennyibe kerulne, a rackhost.hu-n volt ehhez legkozelebb allo szolgaltatas (ertsd: sok honlapon a legnagyobb csomagbol 170 db-ot kellene megvenni ehhez), naluk eleg 5 db-ot venni a legnagyobb csomagbol, igy kijon 152 eFt-bol, havonta.

Bel
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

ha valaki kifizeti a hostingot tudok adni egy szervert ~20 terra tarhellyel :)
bel írta: 2024.09.17. 16:02 Szia,

A legtobb video utan van egy "mp4" felirat a foto.belse.hu oldalon, arra kattintva nem meglepo modon .mp4 formatumban jon le, amit a bongezoprogramok elsopro tobbsege gond nelkul le tud jatszani.

Sajnos valamikor keves volt a hely, ezert pont ebbol a konyvtarbol letoroltem az .mp4-eket, igy ez a 11 evvel ezelotti felvetel csak .avi-ban van meg.

Amugy most epp 1.7 TB adat van fent. Kivancsisagbol kb 3 percet raszantam, hogy egy ilyen szolgaltatas mennyibe kerulne, a rackhost.hu-n volt ehhez legkozelebb allo szolgaltatas (ertsd: sok honlapon a legnagyobb csomagbol 170 db-ot kellene megvenni ehhez), naluk eleg 5 db-ot venni a legnagyobb csomagbol, igy kijon 152 eFt-bol, havonta.

Bel
ingyom bingyom tálib-e?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

bel írta: 2024.09.17. 16:02 Szia,

Bel
Én csak arra kattintok, amit ide a fórumba linkelsz, és az többnyire letöltődni akar.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Rozsdamentes revolver polírozása

Rozsdamentes revolver polírozására van esély, hogy valaki szépen megcsinálja nekem, értelmes áron? Tok dob
Colt-KC-357.jpg
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Re: Rozsdamentes revolver polírozása

montecarlo írta: 2024.09.18. 16:19 Rozsdamentes revolver polírozására van esély, hogy valaki szépen megcsinálja nekem, értelmes áron? Tok dob

Colt-KC-357.jpg
Mex esetleg?
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Re: Rozsdamentes revolver polírozása

Ó, megkérdem, kösz
AndyA írta: 2024.09.18. 16:44Mex esetleg?
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Klubtárs tervezett és nyomtatott egy adaptert távcsősín és red dot közé. Majd kiderül mennyire működik a gyakorlatban, kíváncsi leszek.
20240918_195532.jpg
20240918_195537.jpg
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2024.09.18. 20:32 Klubtárs tervezett és nyomtatott egy adaptert távcsősín és red dot közé. Majd kiderül mennyire működik a gyakorlatban, kíváncsi leszek.
Szia,

Hat, vegulis a .22-es nagyjabol 30-szor gyengebb, mint egy nagykal puska, szoval van ra esely, hogy mukodjon.

De azert nem biznam ra az eletemet teszteles utan se (tudod, a pulyka a karacsony elotti napon a legelegedettebb, hiszen hosszu ido alatt megbizonyosodott rola, hogy az emberek jot akarnak neki :-)).

Bel
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

bel írta: 2024.09.19. 10:03 Szia,

Hat, vegulis a .22-es nagyjabol 30-szor gyengebb, mint egy nagykal puska, szoval van ra esely, hogy mukodjon.

De azert nem biznam ra az eletemet teszteles utan se (tudod, a pulyka a karacsony elotti napon a legelegedettebb, hiszen hosszu ido alatt megbizonyosodott rola, hogy az emberek jot akarnak neki :-)).

Bel
Hát szkeptikus vagyok én is, de ha tart, akkor pl steelre teljesen jó lehet. Kis szerencsével pontlöveszethez is elég precíz lehet... talán.
Végülis a sörétesemen is egy nyomtatott sínt használok a csövön az első irányzéknak, igazából az is bírja, és ott kap terhelést az anyag rendesen. No, nem egy precíz valami persze, de oda pont jó.
20231022_111553.jpg
Azt mondja, nemsokára tudnak majd fémet is nyomtatni, na az még érdekes lehet ilyen kiegészítőknél.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2024.09.19. 10:26 Hát szkeptikus vagyok én is, de ha tart, akkor pl steelre teljesen jó lehet. Kis szerencsével pontlöveszethez is elég precíz lehet... talán.
Végülis a sörétesemen is egy nyomtatott sínt használok a csövön az első irányzéknak, igazából az is bírja, és ott kap terhelést az anyag rendesen. No, nem egy precíz valami persze, de oda pont jó.
20231022_111553.jpg
Azt mondja, nemsokára tudnak majd fémet is nyomtatni, na az még érdekes lehet ilyen kiegészítőknél.
Már most is, sőt, elég régen, csak eszelős módon drága.

Meg olyan veszélyes anyag ez a hihetetlenül finom acélpor, hogy komoly biztonsági berendezés kell a kezeléséhez, lásd a szkafanderek a videóban.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

AndyA írta: 2024.09.19. 12:23 Már most is, sőt, elég régen, csak eszelős módon drága.

Meg olyan veszélyes anyag ez a hihetetlenül finom acélpor, hogy komoly biztonsági berendezés kell a kezeléséhez, lásd a szkafanderek a videóban.
Mármint hogy ő fog tudni fémmel is nyomtatni.
Poresz
Veterán
Veterán

Fortitu írta: 2024.09.19. 12:31 Mármint hogy ő fog tudni fémmel is nyomtatni.
Ha nem akarod kivárni, akkor közös nem fórumozó ismerősünk velük készíttet hasonlókat: Varinex Zrt. - Igen, fémből. Igen, láttam az eredményt. Igen, többször is.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

bel írta: 2024.09.19. 10:03 Szia,

Bel
+1

Komoly versenyzéshez aminek tétje is van, vadászathoz ahol nem csak anyagi, hanem etikai kérdés a találat, pláne önvédelemhez nem jutna eszembe házilagos megoldásokat használni. A szerelék pontosan ugyanolyan fontos, mint az optika .Vegyes tapasztalataim vannak mindennel, ami nem gyári - nem ezen spórolnék.

De ha jól értem, nem is a fentiekhez készült. Hobbira nehéz jobbat találni. Kreatívan megoldja a problémát! És megvan az “én csináltam” feelingje, joggal lehet büszke rá a tervező/kivitelező.
theHassan
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: theHassan »

Eléggé megmorcosodtam, hogy egy 32 eurós Falco tokhoz 18 euró a szállítás...

Annyiból kimegyek Szlovákiába a boltjukba, csak van nekik?
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Ezt a szekrényt tervezem megvenni: https://szefnagyker.com/spd/273370-Grey ... 5db-vadasz
- Egyelőre csak egy hosszú lesz benne, max 2 idővel, a hosszabb is 90 centi csak majd, ha lesz esetleg
- 3 marok lesz. Amire tervezték, azaz az igazán hosszú vadászfegyverek, olyan nem lesz benne

Arra gondoltam, hogy teszek bele egy polcot a hosszúk fölé, és oda teszem a rövideket, pisztolykofferben (piros vonal).
Ti hogy csinálnátok ezt a polcot?

Mivel 5 -ös szekrény, és egyelőre 1, idővel esetleg 2 hosszú lesz benne, be lehetne hányni mellé a maradék 3 helyre a rövideket, csak az olyan igénytelen.

Ajtóra is látom, szoktak ilyen-olyan puha szütyőkben markot felakasztani, félek, hogy leesnek, megsérülnek.
Névtelen.png
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

montecarlo írta: 2024.09.29. 10:14 Ezt a szekrényt tervezem megvenni: https://szefnagyker.com/spd/273370-Grey ... 5db-vadasz
- Egyelőre csak egy hosszú lesz benne, max 2 idővel, a hosszabb is 90 centi csak majd, ha lesz esetleg
- 3 marok lesz. Amire tervezték, azaz az igazán hosszú vadászfegyverek, olyan nem lesz benne

Arra gondoltam, hogy teszek bele egy polcot a hosszúk fölé, és oda teszem a rövideket, pisztolykofferben (piros vonal).

Mivel 5 -ös szekrény, és egyelőre 1, idővel esetleg 2 hosszú lesz benne, be lehetne hányni mellé a maradék 3 helyre a rövideket, csak az olyan igénytelen.

Ajtóra is látom, szoktak ilyen-olyan puha szütyőkben markot felakasztani, félek, hogy leesnek, megsérülnek.

Névtelen.png
Én így oldottam meg. Egy feldarabolt derékszíjból rögzítettem csíkokat az oldalfalra, erre lehet övtokot akasztani. Mint látható elég megviselt már, érdemes rendes bőrből, vagy egyéb anyagból csinálni, nem műbőrből.
20240929_102847.jpg
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Köszi. Úgy látom tettél a szekrénybe valamilyen forgácsolt lapot, és azt fúrted meg a bőrcsíknak.
Fortitu írta: 2024.09.29. 10:31 Én így oldottam meg. Egy feldarabolt derékszíjból rögzítettem csíkokat az oldalfalra, erre lehet övtokot akasztani. Mint látható elég megviselt már, érdemes rendes bőrből, vagy egyéb anyagból csinálni, nem műbőrből.
20240929_102847.jpg
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

montecarlo írta: 2024.09.29. 10:43 Köszi. Úgy látom tettél a szekrénybe valamilyen forgácsolt lapot, és azt fúrted meg a bőrcsíknak.
Így van, nem akartam megfúrni a szekrény oldalát, hanem az eleve rajta lévő furatokat használtam a lap rögzítéséhez. De megfúrhatod a szekrény odallapját is szerintem, vagy használhatsz mágnest is akár.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

montecarlo írta: 2024.09.29. 10:14 Arra gondoltam, hogy teszek bele egy polcot a hosszúk fölé, és oda teszem a rövideket, pisztolykofferben (piros vonal).
Szia,

En egyreszt fabol csinalnam a polcot, hogy ne karcolja a fegyvert, masreszt lehet, hogy nem csinalnam teljes szelessegure, hogy 1 fegyvercso meg elferjen mellette.

Ahogy nezem a rajzot, 2 polc is elferne (persze ez attol is fugg, hogy fektetve vagy allitva szeretned tartani a pisztolykoffereket). Ha 2 polc, akkor lehet, hogy az also meg kisebb legyen, hogy melle 2 puskacso is elferjen.

Bel
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Jó ötletek, köszönöm
Fortitu írta: 2024.09.29. 10:54 Így van, nem akartam megfúrni a szekrény oldalát, hanem az eleve rajta lévő furatokat használtam a lap rögzítéséhez. De megfúrhatod a szekrény odallapját is szerintem, vagy használhatsz mágnest is akár.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Szia Bel!

Ez a nem teljes szélesség jó ötlet, ki tudja, mit kívánok meg később :)

Így van, 2 polc is eszembe jutott. 1345 a belső magasság, teljes hosszú AK lehet hogy lesz valamikor (gyenge 1 méter), marad gyenge 35 centi magasságban. Fektetve gondoltam, úgy jobban kihasználom a teret.

Köszönöm az ötleteket.
bel írta: 2024.09.29. 11:01 Szia,

En egyreszt fabol csinalnam a polcot, hogy ne karcolja a fegyvert, masreszt lehet, hogy nem csinalnam teljes szelessegure, hogy 1 fegyvercso meg elferjen mellette.

Ahogy nezem a rajzot, 2 polc is elferne (persze ez attol is fugg, hogy fektetve vagy allitva szeretned tartani a pisztolykoffereket). Ha 2 polc, akkor lehet, hogy az also meg kisebb legyen, hogy melle 2 puskacso is elferjen.

Bel
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

montecarlo írta: 2024.09.29. 10:14 Ezt a szekrényt tervezem megvenni: https://szefnagyker.com/spd/273370-Grey ... 5db-vadasz

Névtelen.png
Ha polchoz ragaszkodsz, akkor méretes polclap mindegymiből, és 4 db sarokvas, akár csavarral, akár popszegeccsel a lemezen át, és kész.
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

Névtelen.png
Annyira azért így sem igénytelen szerintem. :)
Szekreny.jpg
SwissArmy
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: SwissArmy »

Fortitu írta: 2024.09.29. 10:54 Így van, nem akartam megfúrni a szekrény oldalát, hanem az eleve rajta lévő furatokat használtam a lap rögzítéséhez. De megfúrhatod a szekrény odallapját is szerintem, vagy használhatsz mágnest is akár.
Ott a pont ! Mágnes a legjobb, fúrni faragni sem kell. Lehet kapni szerszám tartó fali mágnest , de nem a vékony feketére feketére gondolok. Az mehet a szekrény bármely pontjára, arra ragasztottam egy réteg tesát (nem karcolja a fegyvert), oszt mehet rá a stukker. Az a mágnes 2 nagykal pisztolyt is megtartott fejjel lefelé is (töltve is).
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Köszönöm. Arra hajlok, hogy vas plcot teszek be, amit mágnes tart. Megérdeklődöm mágnesboltnál, mit ajánlanak.
SwissArmy írta: 2024.09.29. 14:34 Ott a pont ! Mágnes a legjobb, fúrni faragni sem kell. Lehet kapni szerszám tartó fali mágnest , de nem a vékony feketére feketére gondolok. Az mehet a szekrény bármely pontjára, arra ragasztottam egy réteg tesát (nem karcolja a fegyvert), oszt mehet rá a stukker. Az a mágnes 2 nagykal pisztolyt is megtartott fejjel lefelé is (töltve is).
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

montecarlo írta: 2024.09.29. 15:49 Köszönöm. Arra hajlok, hogy vas plcot teszek be, amit mágnes tart. Megérdeklődöm mágnesboltnál, mit ajánlanak.
Mágnesnél gond lehet, hogy hiába erős, ha vékony a lemez, telítődik a vas, és nem lesz mégsem erős a tapadás.

Több mágnes segít (AliExpress a barátod, de tudok adni két tucat neodímium mágnest holnap a lőtéren, ha megtalálom addig :D ), ill. lehet a mágnes alá kétoldalas montír nagy teherbírású öntapit tenni.
nemtokregelni
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: nemtokregelni »

montecarlo írta: 2024.09.29. 15:49 Köszönöm. Arra hajlok, hogy vas plcot teszek be, amit mágnes tart. Megérdeklődöm mágnesboltnál, mit ajánlanak.
Az enyémekben is neodímium mágnesek vannak, van olyan, amit fogóval is alig lehet leszedni, elbírnak mindent.
Sapienti sat.
vato
Veterán
Veterán

nemtokregelni írta: 2024.09.29. 17:44 Az enyémekben is neodímium mágnesek vannak, van olyan, amit fogóval is alig lehet leszedni, elbírnak mindent.
+1

Amd 65 öt egy darab neodium tartotta anno:D (1x2x4cm méretkkel) a pirossal karikazott kampon meg egy hdm lógott kézközelben:)

(Amugy is jo ha van erős mágnes, legutobb lopasgatlot vettem le vele, marmint nem a boltban :lol: hanem rajtafelejtettek a ruhán…😅
IMG_2465.png
IMG_2465.png (509.87 KiB) Megtekintve 5481 alkalommal
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Ez igen!
vato írta: 2024.09.29. 17:57 +1

Amd 65 öt egy darab neodium tartotta anno:D (1x2x4cm méretkkel) a pirossal karikazott kampon meg egy hdm lógott kézközelben:)

(Amugy is jo ha van erős mágnes, legutobb lopasgatlot vettem le vele, marmint nem a boltban :lol: hanem rajtafelejtettek a ruhán…😅

IMG_2465.png
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Ez igen!

Családban talált valaki ilyeneket, majd súlyokkal tesztelem
Messenger_creation_38B5E355-2277-4DAA-975D-4B0B4DFD4D75.jpeg
Messenger_creation_283C0184-1FD4-45F4-97A5-DD3178D025AD.jpeg
vato írta: 2024.09.29. 17:57 +1

IMG_2465.png
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Igen, erősen fogalmaztam, elnézést
Kojak írta: 2024.09.29. 13:28 Annyira azért így sem igénytelen szerintem. :)

Szekreny.jpg
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Névtelen.png
Jön a senki által nem kérdezett beleugatás. Bocsi.
Van képről hasonlónak tűnő szekrényem, szerintem gyenge, már csak a légfegyvereimet tartom benne.
Kicsi lesz, főleg a 20-as darabszám korláttal. Lőszer kapacitásról nem is beszélve.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Hali,

nem beleugatás, köszönöm, csak megrendeltem azóta :)
zora írta: 2024.09.29. 19:55 Jön a senki által nem kérdezett beleugatás. Bocsi.
Van képről hasonlónak tűnő szekrényem, szerintem gyenge, már csak a légfegyvereimet tartom benne.
Kicsi lesz, főleg a 20-as darabszám korláttal. Lőszer kapacitásról nem is beszélve.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

montecarlo írta: 2024.09.29. 21:28 Hali,

nem beleugatás, köszönöm, csak megrendeltem azóta :)
Szia, kár, pont azt akartam írni mint Zora, csak későn láttam. :roll: Sok emberrel találkoztam már, aki kinőtte a szekrényét, de egyetlen eggyel sem, aki anyázott volna, hogy minek vettem ilyen nagyot :lol:

A jó hír, hogy vannak kreatív megoldások. Nálam egy 4 Puskás Dianában jelenleg elfér 5 :!: hosszú és 6 :!: rövid - ráadásul az egyik nem is annyira rövid - de nem érzik jól magukat, és hót igénytelen.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Jó is, ha van tárolóhelykorlát, nem fogok 20 darabot tartani. De még csak 10-et sem. Tudom, senki nem hiszi el, én ismerem magam :)

Igen, a Rugered ha jol sejtem majdnem hosszú lőfegyver :D
Petya357 írta: 2024.09.29. 23:32 Szia, kár, pont azt akartam írni mint Zora, csak későn láttam. :roll: Sok emberrel találkoztam már, aki kinőtte a szekrényét, de egyetlen eggyel sem, aki anyázott volna, hogy minek vettem ilyen nagyot :lol:

A jó hír, hogy vannak kreatív megoldások. Nálam egy 4 Puskás Dianában jelenleg elfér 5 :!: hosszú és 6 :!: rövid - ráadásul az egyik nem is annyira rövid - de nem érzik jól magukat, és hót igénytelen.
blint
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: blint »

Névtelen.png
Pont ugyanez a szekrényem van és pont ugyanezt csináltam vele. Bevallom sima kétoldalú 3m ragasztószalagot tettem 3 léc darabra és azokra fekszik fel a bútorlap a marokfegyverekkel. Az extra erős 120kg teherbírásút használtam. Remélem nem kiabálom el, de egy év alatt stabilan tartja az 5 pisztolyt. A habszivacs puskatámaszt is így tettem lejjebb.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Habszivacsot én is lejjebb teszem, jó ötlet
blint írta: 2024.09.30. 00:29 Pont ugyanez a szekrényem van és pont ugyanezt csináltam vele. Bevallom sima kétoldalú 3m ragasztószalagot tettem 3 léc darabra és azokra fekszik fel a bútorlap a marokfegyverekkel. Az extra erős 120kg teherbírásút használtam. Remélem nem kiabálom el, de egy év alatt stabilan tartja az 5 pisztolyt. A habszivacs puskatámaszt is így tettem lejjebb.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.09.29. 23:32 Szia, kár, pont azt akartam írni mint Zora, csak későn láttam. :roll: Sok emberrel találkoztam már, aki kinőtte a szekrényét, de egyetlen eggyel sem, aki anyázott volna, hogy minek vettem ilyen nagyot :lol:

Nálam is ki van töltve szinte minden térfogat a szekrényben, olyan szinten, hogy már sajnos egymást cseszik össze a fegyverek... A jelenlegi helyre sokkal nagyobb nem is férne el, szóval egyelőre ez van, de szerintem is érdemes eggyel tágasabbat venni, mint amire maximum számít az ember.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Gomboker lehet venni regi "belugyes" lemezszekrenyeket, ha meg belugyes voltal akkor tele van vele a sufni :roll:
kell bele vagni par polcot oszt jovan.
ingyom bingyom tálib-e?
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Roberto68 »

qqriq írta: 2024.09.30. 08:14 Gomboker lehet venni regi "belugyes" lemezszekrenyeket, ha meg belugyes voltal akkor tele van vele a sufni :roll:
kell bele vagni par polcot oszt jovan.
Ha van forrás ilyen szekrényre, az a tuti megoldás. Viszont pont a fenti beszélgetés kapcsán néztem rá és volt aki 200.000 körül hirdetett, azon azért rendesen kiakadtam. De láttam 99-ért is, az is durva.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

nezegetni kell a marketpleszt, egy ajtost 30ert, duplat 50ert vettem iden
Roberto68 írta: 2024.09.30. 08:27 Ha van forrás ilyen szekrényre, az a tuti megoldás. Viszont pont a fenti beszélgetés kapcsán néztem rá és volt aki 200.000 körül hirdetett, azon azért rendesen kiakadtam. De láttam 99-ért is, az is durva.
ingyom bingyom tálib-e?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

montecarlo írta: 2024.09.30. 00:22 Jó is, ha van tárolóhelykorlát, nem fogok 20 darabot tartani. De még csak 10-et sem. Tudom, senki nem hiszi el, én ismerem magam :)

Igen, a Rugered ha jol sejtem majdnem hosszú lőfegyver :D
Nem, nem ismered. :-D

Ez egy teljesen új éned lesz.
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

qqriq írta: 2024.09.30. 08:28 nezegetni kell a marketpleszt, egy ajtost 30ert, duplat 50ert vettem iden
Nem vagyok egy face rajongó, így ez eddig eszembe se jutott, de remek ötlet.
Most újra megnéztem, a v betűs oldalon nem is 200, hanem 250-ért árul egy ilyet az élelmes úriember. Ha talál rá madarat ennyiért, nagyon jól jár :lol:
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

en is csak erre hasznalom :roll:
Roberto68 írta: 2024.09.30. 08:59 Nem vagyok egy face rajongó, így ez eddig eszembe se jutott, de remek ötlet.
Most újra megnéztem, a v betűs oldalon nem is 200, hanem 250-ért árul egy ilyet az élelmes úriember. Ha talál rá madarat ennyiért, nagyon jól jár :lol:
ingyom bingyom tálib-e?
Roberto68
Fórumtag
Fórumtag

qqriq írta: 2024.09.30. 09:21 en is csak erre hasznalom :roll:
És tényleg jó ajánlatok vannak :D
Ha a szállítást meg lehet oldani (mikor én vettem hasonlót, pont volt egy vihető céges furgon), akkor egy ilyen a tuti megoldás.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Akkor pont jó lesz nekem az 5 hosszúfegyveres, plusz felül polcok több maroknak. Két léptékkel tágasabb, mint amire szükségem lesz mostani eszem szerint. Ezért nem a 3 hosszúfegyvereset vettem.

Ilyet veszek 4-et vegul mágnesaruhaz tanacsara, erre megy a lemezpolc felulrol.
Screenshot_20240930_124515_Adblock Browser.jpg
Fortitu írta: 2024.09.30. 08:03 Nálam is ki van töltve szinte minden térfogat a szekrényben, olyan szinten, hogy már sajnos egymást cseszik össze a fegyverek... A jelenlegi helyre sokkal nagyobb nem is férne el, szóval egyelőre ez van, de szerintem is érdemes eggyel tágasabbat venni, mint amire maximum számít az ember.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

AndyA írta: 2024.09.30. 08:53 Nem, nem ismered. :-D

Ez egy teljesen új éned lesz.
+1

Nem véletlenül írjuk ezt ennyien. Ha tudtuk volna előre, akkor mind nagyobbat veszünk. A fegyverek számának növekedését nem az önismeret hiánya okozza :lol: hanem ez egyszerűen ez a kollektív tapasztalat. Amikor az ember belevág, akkor van egy elképzelése, de jellemzően nem tud szinte semmit - csak a tudás illúziója van meg. (Dunning-Krüger hatás) Ahogy nő az SK szerzett tapasztalat, úgy szoktak az igènyek változni. És a trend az, hogy inkább felfelé, és nem lefelé. Hacsak nem fogy el a pénz :roll: - úgy főszabályként az entrópia a világegyetemben, és a fegyverek száma a páncélban egyre csak nő.

#énszóltam 8-)

Egyébként az, amit csinálsz - elmenni kipróbálni a vasakat Celeritasra, nem nem pedig filmek meg videójátékok alapján impulzus vásárolni - tök menő, és kifejezetten érett megközelítés. :!: Kihozod belőle a maximumot. De az el kell fogadni, hogy az egyszer megfogdosás és a tartós használat , a kipróbálni , megtapasztalni más hobbikat és sportokat az tudás - és igények - más szintje. “Tök jó az AK, de sznájperkedni nem jó” és társai. Und so weiter… Nem meglepően, ahogy nő a tapasztalat, nőni fognak az igények is, mert pontosabban tudod majd, mit akarsz. És azt senki sem tudja, Te se, hogy mit fogsz akarni három év múlva. Csak a trendet tudjuk - inkább több hely kell , mint kevesebb
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Legyen így!

Ez nem sok helyet foglal majd :)
Messenger_creation_DB2EF227-B185-474C-AB85-A426655BC397.png
Petya357 írta: 2024.09.30. 15:11 +1
Nem véletlenül írjuk ezt ennyien.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

montecarlo írta: 2024.09.30. 16:22 Legyen így!

Ez nem sok helyet foglal majd :)

Messenger_creation_DB2EF227-B185-474C-AB85-A426655BC397.png
Ekkora tárral tényleg nem … :lol:

És legyen sok jó ilyen jó problémánk!
vato
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2024.09.30. 15:11 +1

Nem véletlenül írjuk ezt ennyien. Ha tudtuk volna előre, akkor mind nagyobbat veszünk. A fegyverek számának növekedését nem az önismeret hiánya okozza :lol: hanem ez egyszerűen ez a kollektív tapasztalat. Amikor az ember belevág, akkor van egy elképzelése, de jellemzően nem tud szinte semmit - csak a tudás illúziója van meg. (Dunning-Krüger hatás) Ahogy nő az SK szerzett tapasztalat, úgy szoktak az igènyek változni. És a trend az, hogy inkább felfelé, és nem lefelé. Hacsak nem fogy el a pénz :roll: - úgy főszabályként az entrópia a világegyetemben, és a fegyverek száma a páncélban egyre csak nő.

#énszóltam 8-)

Egyébként az, amit csinálsz - elmenni kipróbálni a vasakat Celeritasra, nem nem pedig filmek meg videójátékok alapján impulzus vásárolni - tök menő, és kifejezetten érett megközelítés. :!: Kihozod belőle a maximumot. De az el kell fogadni, hogy az egyszer megfogdosás és a tartós használat , a kipróbálni , megtapasztalni más hobbikat és sportokat az tudás - és igények - más szintje. “Tök jó az AK, de sznájperkedni nem jó” és társai. Und so weiter… Nem meglepően, ahogy nő a tapasztalat, nőni fognak az igények is, mert pontosabban tudod majd, mit akarsz. És azt senki sem tudja, Te se, hogy mit fogsz akarni három év múlva. Csak a trendet tudjuk - inkább több hely kell , mint kevesebb
+1

Sajnos más hobbikkal is így van ez, amit fél éve über frankonak gondoltam , azt most a tapasztalatok után upgradelni, lecserélni akarom😄 irigylem akik meg tudnak elégedni azzal ami van (amelett hogy változtathatnának mert van rá cash)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Chronicus Magnumitis
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Chronicus Magnumitis »

Petya357 írta: 2024.09.30. 15:11 Egyébként az, amit csinálsz - elmenni kipróbálni a vasakat Celeritasra, nem nem pedig filmek meg videójátékok alapján impulzus vásárolni - tök menő, és kifejezetten érett megközelítés.
Na ez az, amit nem szabad. Így az ember elérhetetlennek hitt vágyai karnyújtásnyira kerülnek. Ha jól tudom, nemrég vettek egy FG-42-est. Bár, három év múlva lejár a nyugdíj-előtakarékosság...
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Chronicus Magnumitis írta: 2024.09.30. 18:18 Na ez az, amit nem szabad. Így az ember elérhetetlennek hitt vágyai karnyújtásnyira kerülnek. Ha jól tudom, nemrég vettek egy FG-42-est. Bár, három év múlva lejár a nyugdíj-előtakarékosság...
Hány veséd van? Mindkettőőő?? Akkor mire vársz ?simán kijön belőle egy FG-42

:mrgreen:
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.09.30. 18:42 Hány veséd van? Mindkettőőő?? Akkor mire vársz ?simán kijön belőle egy FG-42

:mrgreen:
De nyakam csak egy van, és azt kitekernék itthon. Pedig az FG42 a legszexibb...
G.D
Veterán
Veterán

Chronicus Magnumitis írta: 2024.09.30. 18:18Ha jól tudom, nemrég vettek egy FG-42-est.
Az a "nemrég" több éve volt (lásd a videó feltöltési dátumát).
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

G.D írta: 2024.10.01. 09:14 Az a "nemrég" több éve volt (lásd a videó feltöltési dátumát).
Hegyes Sanyi kolléga is már tavaly megírta a cikket róla:

Kép
Válasz küldése