Önvédelem, megtörtént esetek

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan

sodoma
Veterán
Veterán

Re: Önvédelem, megtörtént esetek

Hozzászólás Szerző: sodoma »

mi a szám címe?
tornas78
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: tornas78 »

layman írta: 2024.08.27. 14:19 Egy párhuazmos univerzumban ;)
…és abban a párhuzamos univerzumban esetleg az FMJ lövedék repül tovább a támadó mögött lévő mamikába. :D

Sodoma:
A szám címe: David Bowie -Starman
Mindenki vár valamit...
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

Jól látom, hogy belelőtt még egyet a földön fekvőbe, miután már az eldobta a pisztolyát? :)
(Nem mint ha kár lenne érte..)

Amúgy a csajszi egy szabadnapos rendőr volt, és kitüntették a bátorságáért.
A rabló meghalt.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
sodoma
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: sodoma »

tornas78 írta: 2024.08.27. 15:27 …és abban a párhuzamos univerzumban esetleg az FMJ lövedék repül tovább a támadó mögött lévő mamikába. :D

Sodoma:
A szám címe: David Bowie -Starman
Köszi
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

WildBear23 írta: 2024.08.27. 17:07 Jól látom, hogy belelőtt még egyet a földön fekvőbe, miután már az eldobta a pisztolyát? :)
(Nem mint ha kár lenne érte..)
Inkább csak int neki a pisztollyal, hogy forduljon át, neki háttal, el a fegyverétől.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

jó ha van írta: 2024.08.27. 21:24 Inkább csak int neki a pisztollyal, hogy forduljon át, neki háttal, el a fegyverétől.
Többször megnézve, én is is erre jutottam - intett, minden bizonnyal szóban is nyomatékosítva - amit meg is értett a delikvens.

Tök profin cselekedett a hölgy - bumm bumm, fedezék, de folyamatosan megtartotta a kezdeményezést, felszólít, fegyver elrúg - mindezt kevesebb, mint fél perc alatt. Menő!
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
aksurv
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: aksurv »

Petya357 írta: 2024.08.27. 22:16 Többször megnézve, én is is erre jutottam - intett, minden bizonnyal szóban is nyomatékosítva - amit meg is értett a delikvens.

Tök profin cselekedett a hölgy - bumm bumm, fedezék, de folyamatosan megtartotta a kezdeményezést, felszólít, fegyver elrúg - mindezt kevesebb, mint fél perc alatt. Menő!
Régi felvétel. Brazil rendőrnő.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
aksurv
Veterán
Veterán

Ez viszont itthon is bármikor előfordulhat.
WildBear23
Veterán
Veterán

aksurv írta: 2024.08.27. 23:14 Ez viszont itthon is bármikor előfordulhat.
Nekem mindig valahogy alap, hogy ha kiszállok az autóból, kiveszem a slusszkulcsot.
Amúgy is ott kell hagynom az autót, amikor megyek fizetni..

Lehet, hogy ennek az autónak olyan volt a rendszere, hogy ha a közelben van a gazdi, akkor be lehet indítani..?
Faja
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Faja »

WildBear23 írta: 2024.08.28. 17:12 Nekem mindig valahogy alap, hogy ha kiszállok az autóból, kiveszem a slusszkulcsot.

Lehet, hogy ennek az autónak olyan volt a rendszere, hogy ha a közelben van a gazdi, akkor be lehet indítani..?
Monjduk az érdekes amit a csávó mond a végén, hacsak egy autó lopás, akkor ne használj pisztolyt (deadly force) a megállítására. És tényleg! Ilyenkor mit tud csinálni a jogkövető állampolgár? Hiszen nem őt érte támadás, az ő élete nincs veszélyben, a rosszfiú meg éppen menekülőben van.
“Any idiot can build a bridge that stands, but it takes an engineer to build a bridge that barely stands.”
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

Faja írta: 2024.08.28. 18:13 Monjduk az érdekes amit a csávó mond a végén, hacsak egy autó lopás, akkor ne használj pisztolyt (deadly force) a megállítására. És tényleg! Ilyenkor mit tud csinálni a jogkövető állampolgár? Hiszen nem őt érte támadás, az ő élete nincs veszélyben, a rosszfiú meg éppen menekülőben van.
Vagy hagyod és a biztosító fizet, vagy lefújod a backup peppereddel.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Faja írta: 2024.08.28. 18:13 Monjduk az érdekes amit a csávó mond a végén, hacsak egy autó lopás, akkor ne használj pisztolyt (deadly force) a megállítására. És tényleg! Ilyenkor mit tud csinálni a jogkövető állampolgár? Hiszen nem őt érte támadás, az ő élete nincs veszélyben, a rosszfiú meg éppen menekülőben van.
Ez nem lopás, hanem RABLÁS, még a banánisztáni jogrendben is.

"XXXV. FEJEZET
A VAGYON ELLENI ERŐSZAKOS BŰNCSELEKMÉNYEK
Rablás

365. § (1) Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből

a) valaki ellen erőszakot,
illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, vagy

b) öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyezi,

bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Rablás az is, ha a tetten ért tolvaj a dolog megtartása végett erőszakot, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz.

(3) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a rablást

a) fegyveresen,

b) felfegyverkezve,

c) csoportosan,

d) bűnszövetségben,

e) jelentős értékre,

f) hivatalos személy, külföldi hivatalos személy vagy közfeladatot ellátó személy sérelmére, hivatalos eljárása, illetve feladata teljesítése során,

g) a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére

követik el.

(4) A büntetés öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha a rablást

a) különösen nagy vagy ezt meghaladó értékre,

b) jelentős értékre a (3) bekezdés a)–d) pontjában meghatározott módon,

c) hivatalos személy, külföldi hivatalos személy vagy közfeladatot ellátó személy sérelmére, hivatalos eljárása, illetve feladata teljesítése során a (3) bekezdés a)–d) pontjában meghatározott módon

követik el.

(5) Aki rablásra irányuló előkészületet követ el, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

---

És igen, valószínűleg kulcs nélküli indítós az autó, ami baromi kényelmes, de ilyen szempontból veszélyes baromság.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2024.08.28. 18:17 Vagy hagyod és a biztosító fizet, vagy lefújod a backup peppereddel.
Igen, a biztosító az arról híres, hogy fizet:-)))

---

Itt a legnagyobb gond a kamera, ami rögzíti a rendszámot, ezért NEM tudnál mifelénk védekezni egy ilyen helyzetben, EGYÁLTALÁN. Mert az ügyvéd drágább, mint a kocsid (jellemzően).

Az USA épelméjű részein HA kitárazott volna a tagra minden dulakodás nélkül, akkor utána tárat cserél és örül. (Aztán a biztosítóval lemeccseli a lukak befoltozását és az agyvelő kipucolását a kárpitból.)
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
BeHappy
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: BeHappy »

Fortitu írta: 2024.08.28. 18:17 Vagy hagyod és a biztosító fizet, vagy lefújod a backup peppereddel.
Az éppen működő töltőpisztolyt is az elkövető felé fordíthatta volna, szembe-szájba nem az igazi se a benzin, se a dízelolaj, de ha csak a szélvédőt spricceli össze belülről, akkor azzal is jelentősen rontja az esélyeit a menekülésre...

Nyilván alapvetően a lélekjelenlét hiányzott a hölgynél, de egyébként ha meglepnek, én se biztos, hogy jól cselekedtem volna.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

A videóban is ezt tanácsolják. Ez csak egy autó.

Ha ül benne gyerek, akkor tök más a helyzet - idézet: “úgy küzdesz mint a harmadik majom, hogy felkerüljön Noé bárkájára, amikor elkezd esni az eső” :lol: minden szóval egyetértek

A slag gyorscsatlakozója jól fejbevágta a hölgyet :o a fene gondolná hogy ez is egy kockázat.

“Kulcs nélküli” az autóm, elvileg el lehet így lopni. A gyakorlatban mindig becsukom. Most már azt is tudom, miért…
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

Petya357 írta: 2024.08.28. 20:23 A videóban is ezt tanácsolják. Ez csak egy autó.

Ha ül benne gyerek, akkor tök más a helyzet - idézet: “úgy küzdesz mint a harmadik majom, hogy felkerüljön Noé bárkájára, amikor elkezd esni az eső” :lol: minden szóval egyetértek

A slag gyorscsatlakozója jól fejbevágta a hölgyet :o a fene gondolná hogy ez is egy kockázat.

“Kulcs nélküli” az autóm, elvileg el lehet így lopni. A gyakorlatban mindig becsukom. Most már azt is tudom, miért…
Tartsd a zsebedben, ne a kocsiban a "kulcsot", az is segíthet.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
tvsmaci
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: tvsmaci »

Petya357 írta: 2024.08.28. 20:23
Ilyen autót csak kívülről láttam.. Nem áll le, ha egy bizonyos távolságra kerül a kulcstól?
Csak az indításhoz kell a kulcs jele, utána megy a következő leállításig?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2024.08.28. 20:29 Tartsd a zsebedben, ne a kocsiban a "kulcsot", az is segíthet.
Ugyanúgy nyitja, indítja a legtöbbször (többféle műszaki megoldás létezik). Ha fizikai közelségben van az autóhoz, az elég. Nekem is volt ilyen.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2024.08.28. 20:29 Tartsd a zsebedben, ne a kocsiban a "kulcsot", az is segíthet.
Persze, ez megoldja. Sőt, kívülről be se lehet csukni, ha az autóban maradt. Ez jó emlékeztető.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

WildBear23 írta: 2024.08.28. 17:12 Nekem mindig valahogy alap, hogy ha kiszállok az autóból, kiveszem a slusszkulcsot.

Nemhogy kiveszem, de be is zárom az ajtókat...

Aki ennyire ostoba, az sajnos megérdemli a sorsát.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

tvsmaci írta: 2024.08.28. 20:42 Ilyen autót csak kívülről láttam.. Nem áll le, ha egy bizonyos távolságra kerül a kulcstól?
Csak az indításhoz kell a kulcs jele, utána megy a következő leállításig?
Pontosan így, biztonsági okokból.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.08.28. 20:49 Persze, ez megoldja. Sőt, kívülről be se lehet csukni, ha az autóban maradt. Ez jó emlékeztető.
Sztem nem oldja meg. Ott állsz a kocsi mellett, akkor simán nyitható, indítható a legtöbb típus, BÁRKI által, aki arra jár.
aksurv
Veterán
Veterán

Csekkoltam. Tudom zárni az autót tankolás előtt, mert nem zárja a tankfedelet. Ez az alap, a másik figyelés. Ha látják rajtad hogy éber vagy, akkor mással fognak próbálkozni. A spray az már csak 3. vonal.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

a mostanit meg nem probaltam de a kartyas lagunam nem indult ha kocsin kivul volt a kartya. az ulesben es a kozepkonzolban volt vevoje.
gvass1 írta: 2024.08.28. 20:56 Sztem nem oldja meg. Ott állsz a kocsi mellett, akkor simán nyitható, indítható a legtöbb típus, BÁRKI által, aki arra jár.
ingyom bingyom tálib-e?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.08.28. 20:56 Sztem nem oldja meg. Ott állsz a kocsi mellett, akkor simán nyitható, indítható a legtöbb típus, BÁRKI által, aki arra jár.
Addig, míg ki nem kapcsolod ezt a funkciót. Az első dolog volt, amit azonnal megtettem az új autómon...

Mod: Nyitható, de _nem_ indítható. Ahhoz a kulcsnak belül kell lennie.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2024.08.28. 21:09 Csekkoltam. Tudom zárni az autót tankolás előtt, mert nem zárja a tankfedelet. Ez az alap, a másik figyelés. Ha látják rajtad hogy éber vagy, akkor mással fognak próbálkozni. A spray az már csak 3. vonal.
Tényleg, a mostani kocsimon meg ha bezárom, akkor a tanksapka ajtaja is zárva. Tehát tankolás közben full nyitva kell lenni a kocsinak. Fákk.
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.08.28. 21:37 Tényleg, a mostani kocsimon meg ha bezárom, akkor a tanksapka ajtaja is zárva. Tehát tankolás közben full nyitva kell lenni a kocsinak. Fákk.
Próbáld meg hátha engedi, nyitott fedéllel az ajtókat zárni
.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.08.28. 21:37 Tényleg, a mostani kocsimon meg ha bezárom, akkor a tanksapka ajtaja is zárva. Tehát tankolás közben full nyitva kell lenni a kocsinak. Fákk.
Tanksapka kinyit, kocsi bezár...? Behúzza a kis ajtót...? :D
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Elektromos autóm van. 8-) Ioniígy gyorstöltőn soha nem rabolnak, minden bizonnyal mert a banda tagok nem tarják a dodzsemet elég macsónak :mrgreen: egyébként a töltés úgy történik, hogy rádugod, mész kávézni, és addig ott hagyod, nyilván bezárva.
Vizimalac
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Vizimalac »

Petya357 írta: 2024.08.28. 21:59 Elektromos autóm van. 8-) Ioniígy gyorstöltőn soha nem rabolnak, minden bizonnyal mert a banda tagok nem tarják a dodzsemet elég macsónak :mrgreen: egyébként a töltés úgy történik, hogy rádugod, mész kávézni, és addig ott hagyod, nyilván bezárva.
Nekem hibrid autom van, a kulcs mindig a zsebemben van. Csak akkor lehet inditani, ha a kulcs az utasterben van.
Tokmányos Lomposzaurusz
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

A megfelelő háziállat is jó opció autórablás ellen:-))
megoldas autorablasra.jpg
Morcosrobot
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Morcosrobot »

gvass1 írta: 2024.08.29. 06:25 A megfelelő háziállat is jó opció autórablás ellen:-))

megoldas autorablasra.jpg
Esetleg egy Trunk Monkey :D
https://youtu.be/Rx6WB5YJia8?t=101
Put your trust in God, my boys, and keep your powder dry!
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Morcosrobot írta: 2024.09.05. 20:41 Esetleg egy Trunk Monkey :D
https://youtu.be/Rx6WB5YJia8?t=101
Hűje... :-D
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Talán ide illik leginkább. Azt nem tudom, hogy ez sz oldal milyen kötődésű, de aligha színtiszta hazugság, amit írnak.

11 lövöldözés Németországban az elmúlt 10 napban

https://www.nius.de/articles/fahrradfah ... 9e2e6f06a2
FC1
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: FC1 »

Ha nincs ló a szamár is jó!
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Simán benne van, hogy a biztiőr is azért volt csak ott, hogy segítsen, ha esetleg túlságosan ellenállóképes a páciens...

Ismerőstől ugyanott a táskáját lopták el. Ült a padon, mellette a hátizsák, elterelték a figyelmét egy kérdezősködéssel, a másik meg lépett a zsákkal. A kérdezősködő meg elkapta a ruháját, hogy ne tudjon a másik után futni, azután ott hagyta. Mondjuk ő egy 45 kilós kiscsaj volt, nem volt nehéz dolga.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

AndyA írta: 2024.09.10. 17:44 Simán benne van, hogy a biztiőr is azért volt csak ott, hogy segítsen, ha esetleg túlságosan ellenállóképes a páciens...

Ismerőstől ugyanott a táskáját lopták el. Ült a padon, mellette a hátizsák, elterelték a figyelmét egy kérdezősködéssel, a másik meg lépett a zsákkal. A kérdezősködő meg elkapta a ruháját, hogy ne tudjon a másik után futni, azután ott hagyta. Mondjuk ő egy 45 kilós kiscsaj volt, nem volt nehéz dolga.
Ez a srác is csak 57 kiló (én 12 évesen voltam annyi:-)), hiába tud bokszolni, 2 tapasztalt bűnözővel, késessel szemben semmi esélye nem lett volna. A droid meg valószínűleg bűnsegéd.

A sünök is akkor fognak csak tenni vmit, ha a médiahype jelentős lesz.

Észnél kell lenni, gyanakodni, nem célpontnak kinézni.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.09.10. 17:51 Ez a srác is csak 57 kiló (én 12 évesen voltam annyi:-)), hiába tud bokszolni, 2 tapasztalt bűnözővel, késessel szemben semmi esélye nem lett volna. A droid meg valószínűleg bűnsegéd.

A gödöllői HÉV-nél volt hype, azt' mire mentek vele... Egy hétig járőröztek, amíg tartott a Forma-1, azóta megint ugyanaz van. Tegnapi hír volt, vagy tegnapelőtti talán.
WildBear23
Veterán
Veterán

A srác jól tette, hogy nem állt neki verekedni; valszeg a sportolói karrierje és az élete többet ér 20ezer Ft-nál.

Sajnos meg kell tanulni gondolkozni, hogy ha a Népligetnél(!) megállítanak, hogy váltsál fel egy húszezrest, az számodra kedvezőtlen tranzakciót fog eredményezni.. :-)

("-Felváltom, de előbb mutasd meg mennyi az idő! De a telefonodon, az pontosabb! Jé, én is pont ilyen telót akarok venni, hadd próbáljam meg hogy belefér-e a zsebembe..!")
tvsmaci
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: tvsmaci »

gvass1 írta: 2024.09.10. 17:51
Na meg nem kell elővenned a tárcádat, hogy "pénzt válts" mindenféle ilyen új EU szabvány USB csatlakozó típusú embernek. :roll:
WildBear23
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.09.10. 17:51 Ez a srác is csak 57 kiló (én 12 évesen voltam annyi:-)), hiába tud bokszolni, 2 tapasztalt bűnözővel, késessel szemben semmi esélye nem lett volna. A droid meg valószínűleg bűnsegéd.

Késsel, fegyverrel szemben nem érdemes hősködni. El kell szaladni a P.-ba (ha lehet).
20.jpg
20.jpg (127.93 KiB) Megtekintve 4138 alkalommal
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.09.10. 21:14 Késsel, fegyverrel szemben nem érdemes hősködni. El kell szaladni a P.-ba (ha lehet).
20.jpg
Tanulság? Nem karatézni kell tanulni, hanem futni :lol:
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2024.09.10. 21:44 Tanulság? Nem karatézni kell tanulni, hanem futni :lol:
Akár hátrafelé is... :-)
WildBear23
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2024.09.10. 21:45 Akár hátrafelé is... :-)
Hátrafelé nyilazni kell. :)
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.09.10. 22:16 Hátrafelé nyilazni kell. :)
“Vérengzés a Népligetnél - a nyilasok megtámadtak egy kisgyerekes családot”
IMG_0725.jpeg

A futáson kívül minden más megoldás szuboptimális.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.09.10. 22:16 Hátrafelé nyilazni kell. :)
GP-vel...
aksurv
Veterán
Veterán

Az atomfizika tanszék ket újabb doktorandusza.
https://index.hu/kulfold/2024/09/15/egy ... ovoldozes/
Valami Ilyen élményben lehetett részük.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

aksurv írta: 2024.09.15. 21:07 Az atomfizika tanszék ket újabb doktorandusza.
https://index.hu/kulfold/2024/09/15/egy ... ovoldozes/
Valami Ilyen élményben lehetett részük.
Vagy csak nem küldték meg nekik a trampi aznapi programját... :lol:
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Sziasztok.

Paul Harrel videó ajánló: Shooting in stressful situations / Lövészet stresszhelyzetben - nyilván angol nyelven.

25 perc, de érdemes figyelmesen végignézni. A lényeg :

1. Gyakorolni. A fegyver élővé telt-lövést aztomatizmusig be gyakorolni. Nem, nem úgy ;) hanem sokkal jobban. Nagyon lassan, ameddig nem lesz tökéletes, csak utána fyorsítani, meg később lőni is. A Vadnyugaton is tudták: Slow is smooth, smooth is fast.
2. Versenyezni. A versenystressznél nincs jobb szimuláció, ezt Jeff Cooper óta tudjuk. Nem lényeges, hogy jó legyen az redmény. Az a fontos, hogy tanulj belőlele, és igenis szokd meg, hogy sípol az óra, és bámulnak miközben a fegyvert használod.
3. Vadászni. Aki nem vadászott, ezt nem értheti. Több órányi semmittevés után beugrika bak és van 3 másodperced elbírálni és lelőni - vagy nem.
4. “Keresni a bajt”. Keresni nem veszélyes , stressz helyzeteket, amelyeknél legfeljebb az egód kerül veszélybe . Egy temetésen, vagy esküvőin megkérdezik szeretne-e valaki felszólalni - ha van mondanivalód, tedd fel a kezed. Ha megszokod , hogy rendszeresen olyasmit vállasz be, aminek nincs igazi tétje, de komfortzónán messze kívül esik, és kicsit be lehet égni, teszem azt karaoke, akkor picit jobban fogod kezelni az összes stresszhelyzetet.
5. Gyakorolni. Nem csak az alapokat, hanem mindent. Erős kéz. Gyenge kéz. Lámpa. Fekve. Újratöltés egy kézzel. Szítukat. Mivel senkinek sincs ideje, pénze, és motivációja készség szinten mindent begyakorolni (gyenge kezes elővétel, lövés, miközben a másik kezed egy állat szájában van? Automatikusan? Ne nevettesstetek :lol: ) de ha legalább egyszer kipróbálod milyen akkor máris sokkal beljebb vagy, mintha soha.

Nagyon kiegyensúlyozott, és szenzáció mentes videó. Igazi Paul-féle gyöngyszem. Érdemes megnézni, minden pont remekül extrapolálható bármilyen önvédelmi eszközre, pl gázpisztoly, gumis. Később is ráértek megköszönni ;)
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Érdekes, alakulóban levő eset.

https://www.teol.hu/helyi-kek-hirek/202 ... lt-galeria

"A támadó férfi most azt mondta, azért szúrta meg a 24 éves áldozatot – aki a lánya barátja volt – mert az rájuk rontott az éjszaka közepén. "
"Az asszony azt is elmondta, úgy tudja, azért kezdett tombolni azon a végzetes éjszakán, mert nem tudta megemészteni, hogy későbbi támadójának lánya szakított vele."

"dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy a bűnügyi felügyeletet 40 napra szabta ki a bíró. A döntés értelmében pedig a gyanúsított ez idő alatt nem hagyhatja el Tolna vármegyét. A szóvivő azt is elmondta, hogy az ügyészség eleve ezt kérte a bíróságtól. Ebből arra lehet következtetni, hogy a nyomozás során most rendelkezésre álló információk szerint könnyen lehet, hogy a késelő férfi valóban a családját próbálta megvédeni a későbbi áldozattól, így a rendőrség vélhetően vizsgálja, jogos önvédelemből történt-e a gyilkosság."

Nyilván bármi lehet, abban a hmmmm szociokulturális közegben, de azért nem gyakori, hogy azonnal kiengedik azt, aki halálra szúrt valakit.

Mondjuk a kés, mint önvédelmi eszköz stophatásáról sokat elmond, hogy 200 métert tudott utána még biciklizni a 24 éves leszúrt expasi:

"A sérült áldozat egyébként kerékpárral próbált elmenekülni a helyszínről, de nem jutott messzire: az élettelen testére a támadó férfi lakásától mintegy kétszáz méterre, egy kápolna mellett találtak rá. "
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Válasz küldése