Gazdaságosan nem lehet a szánbiztosítósokat, csak akkor, ha törlöd a szánbiztosítót.
Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)
Sziasztok!
Gazdaságilag irracionális polgárnál, aki belevág egy hasonló átalakításba, a helyes sorrend ilyenkor - az arra jogosult fegyvermester átalakítja, PKLV, viselési kivált - ugye?
Mivel nem engedélyköteles, a fegyvermester oda adhatja a felhasználónak közvetlenül az átalakítás után, vagy a szent lamináló nemhatósághoz csak az átalakítást végző viheti el?
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
A gazdaságilag irracionális pógár vegyen egy Alfa M020P-t. Mert az revolver, tudja mindkét töltényt, a tok kivételével acél, és nem kell rajta heftölgetni semmit. 150 ezerért.)Petya357 írta: ↑2024.09.07. 07:46 Sziasztok!
Gazdaságilag irracionális polgárnál, aki belevág egy hasonló átalakításba, a helyes sorrend ilyenkor - az arra jogosult fegyvermester átalakítja, PKLV, viselési kivált - ugye?
Mivel nem engedélyköteles, a fegyvermester oda adhatja a felhasználónak közvetlenül az átalakítás után, vagy a szent lamináló nemhatósághoz csak az átalakítást végző viheti el?
---
Amúgy igen, az engedélyes fegyvermester csinálja meg, próbálja ki alaposan, pl. hogy gázzal is üzemképes-e, majd vizsgáztassa le.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
- WildBear23
- Veterán
Ez teljesen rendben lévő dolog, főleg itt a csoportban!Józsi bácsi írta: ↑2024.09.06. 22:22 Hát, igen.
Nálam ez olyan, hogy amikor a Sons Of Anarchy-t néztem,beszereztem az akkori összes Glock gázpisztoly clone-t, most húsz év után újra nézem a The Sopranos -t, úgyhogy elővettem az aranyozott acél tokos óráimat, hozzá illő lánccal,meg a Colt clonokat...
Tudom , hogy ez beteg dolog,de ez van
Ahogyan Te is írtad, hogy nyolc éves korod óta a fegyvermániád ugyanolyan erős ...
Nyilván azért van valamilyen fegyvered, mert szereted, és ha feltünik valamilyen filmben akkor jó elővenni.
Amúgy ha szereted a Glockokat, akkor ajánlom az airsoft Glockot. Az Umarex gyártmány a hivatalos másolat, tényleg megkülönböztethetetlen az élestől, és otthon is lehet vele bátran kommandózni.
Vagy akár versenyen is indulhatsz vele.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Köszi, nem konkrétan erre a modellre gondoltam , inkább csak maga az elv mozgatta meg a fantáziáját. Korábban kicsi, lapos, zsebben elférő öntöltő gázpisztolyt kerestem, és sor jó tippet kaptam, de tűzkészen , leeresztett kakassal emlékeim szerint egyik sem viselhető. Ez a mod viszont eszembe sem jutott.gvass1 írta: ↑2024.09.07. 07:59 A gazdaságilag irracionális pógár vegyen egy Alfa M020P-t. Mert az revolver, tudja mindkét töltényt, a tok kivételével acél, és nem kell rajta heftölgetni semmit. 150 ezerért.)
---
Amúgy igen, az engedélyes fegyvermester csinálja meg, próbálja ki alaposan, pl. hogy gázzal is üzemképes-e, majd vizsgáztassa le.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
De olyan sincs, ami ennek megfelelően átalakítható sajnos. Mert a zsebpinyók mind SAO-k, sajnos.Petya357 írta: ↑2024.09.07. 08:46 Köszi, nem konkrétan erre a modellre gondoltam , inkább csak maga az elv mozgatta meg a fantáziáját. Korábban kicsi, lapos, zsebben elférő öntöltő gázpisztolyt kerestem, és sor jó tippet kaptam, de tűzkészen , leeresztett kakassal emlékeim szerint egyik sem viselhető. Ez a mod viszont eszembe sem jutott.
---
Zsebpisztolynál nagyobb, kompakt gázfegyver-modellek meg már vannak eleve gyárilag tűzkészen viselhetők (pl. Ekol Majarov, Ekol Aras Compact, Zoraki 914), vagy bebiztosítva viselhetők ergonomikus helyen levő biztosítóval (Ekol P29, Special 99, Record 2015/COP).
Üdv!
Sorozatlövő 9 PAK gázpisztolyokkal mik a tapasztalatok? Zoraki 925, 914A - ezek mennyire megbízhatóak? Mi más elérhető, amit érdemes megnézni? A cél: szilveszter + taktikai szimuláció. Ha kiváltható rá viselési, az nem baj, de nem elvárás.
Létezik egyáltalán olyan gázpisztoly, ami gáztölténnyel is megbízhatóan lő sorozatot, vagy ezt felejtsem el, és csak risztóval fog jól működni?
Ne haragudjatok a sok naív kérdésért. Az éles fegyverek iránti, homoerotikus elkötelezettség, és gáz-, gumi-, fegyverek évtizedekig tartó , indokolatlan lesajnálása nálam együtt arra vezetett, hogy néha egészen triviális dolgokat kell kérdeznem.
A diszkrimináció és a tudatlanság sosem jó dolog.az élethosszig való tanulás pedig ennek az ellenkezője. Az idei bakancslista - bővíteni a hézagos, elavult gazfegyver ismereteimet + megtanulni (az itt offtopuc) korongot lőni .
Sorozatlövő 9 PAK gázpisztolyokkal mik a tapasztalatok? Zoraki 925, 914A - ezek mennyire megbízhatóak? Mi más elérhető, amit érdemes megnézni? A cél: szilveszter + taktikai szimuláció. Ha kiváltható rá viselési, az nem baj, de nem elvárás.
Létezik egyáltalán olyan gázpisztoly, ami gáztölténnyel is megbízhatóan lő sorozatot, vagy ezt felejtsem el, és csak risztóval fog jól működni?
Ne haragudjatok a sok naív kérdésért. Az éles fegyverek iránti, homoerotikus elkötelezettség, és gáz-, gumi-, fegyverek évtizedekig tartó , indokolatlan lesajnálása nálam együtt arra vezetett, hogy néha egészen triviális dolgokat kell kérdeznem.
A diszkrimináció és a tudatlanság sosem jó dolog.az élethosszig való tanulás pedig ennek az ellenkezője. Az idei bakancslista - bővíteni a hézagos, elavult gazfegyver ismereteimet + megtanulni (az itt offtopuc) korongot lőni .
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Alapvetően a riasztópatronokkal egész tűrhetően üzemel a néhány sorozatlövő török típus (Z925, Z914A, Ekol Jackal Dual és arra műanyag héj húzva), gázzal anno próbálgattunk, az sokkal jobban koszol, inkább fog elakadni.Petya357 írta: ↑2024.09.07. 09:08 Üdv!
Meg mondjuk 20 db gázpatron után ki akarja az pucolni? És 20 db gázpatron az ma már úgy 12-16 ezer forint, teljesen életszerűtlen azzal használni.
Amúgy sztem most nincs is újonnan forgalomba hozható sorozatlövésre alkalmas EU-konform modell, csak 2023 előtti resztli (de lehet, hogy tévedek). Piaci relevanciájuk nem nagyon van, nagyjából a kutya nem vette őket.
Ami meg örömfegyvernek és fílingre mindent vitt, az a Skorpió, de az alapvetően éleskonverzió, vagyonokért, és az sem hozható már forgalomba.
Lásd: https://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideo ... olyositva/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gvass1 2024.09.07. 09:16-kor.
Köszi. Kár...gvass1 írta: ↑2024.09.07. 08:52 De olyan sincs, ami ennek megfelelően átalakítható sajnos. Mert a zsebpinyók mind SAO-k, sajnos.
---
Zsebpisztolynál nagyobb, kompakt gázfegyver-modellek meg már vannak eleve gyárilag tűzkészen viselhetők (pl. Ekol Majarov, Ekol Aras Compact, Zoraki 914), vagy bebiztosítva viselhetők ergonomikus helyen levő biztosítóval (Ekol P29, Special 99, Record 2015/COP).
Akkor marad - koncepcióváltassal forgóra- a Super Airweight, ami ugye nem tud 9PAKot. vagy pedig Zoraki 906 cocked and locked, vato-féle tokban, ahol a kakas és a tok között van egy nyúlvány, ami nem akadályozza meg a rántást. De ezt a gondolatot még szokni kell. Valszeg békésebb megoldás a forgó.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
ProTipp Pityu: egun.de-ről horgászni egy szép állapotú Röhm RG9-et. És hozzá keríteni friss 8 mm K PV és CS patront, amihez esetleg némi szűkítéssel hozzá kell hangolni, gyártási évtől függően. Na, az kiváló minőség, és tűzkészen viselhető zsebpisztoly.Petya357 írta: ↑2024.09.07. 09:15 Köszi. Kár...
Akkor marad - koncepcióváltassal forgóra- a Super Airweight, ami ugye nem tud 9PAKot. vagy pedig Zoraki 906 cocked and locked, vato-féle tokban, ahol a kakas és a tok között van egy nyúlvány, ami nem akadályozza meg a rántást. De ezt a gondolatot még szokni kell. Valszeg békésebb megoldás a forgó.
Apró nehézség: pont 30 éve (1994) nincs gyártásban.
De húzlak szánkón:
https://www.egun.de/market/item.php?id=19648467
Éppen van fent egy, 150 eurónál tart a licit:-)
Köszi! Gvass for President!gvass1 írta: ↑2024.09.07. 09:21 ProTipp Pityu: egun.de-ről horgászni egy szép állapotú Röhm RG9-et. És hozzá keríteni friss 8 mm K PV és CS patront, amihez esetleg némi szűkítéssel hozzá kell hangolni, gyártási évtől függően. Na, az kiváló minőség, és tűzkészen viselhető zsebpisztoly.
De húzlak szánkón:
És még kicsit dzémszbondos is a feelingje.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Hiszen túlképpen egy Walther TPH (lásd: https://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideo ... 45-1-resz/) replika, tehát még kisebb, mint a PPK (az az RG800).
- WildBear23
- Veterán
Én is ezt a két tipust próbáltam:
Zoraki 914 Automata:
14 (+1) a tárkapacitása, rendes pisztoly formája van. Van hozzá 25-ös tár is.
Zoraki 925 Full auto:
Ez inkább olyan, mint egy kis gpi.
Már többször elgondolkodtam a vételén.
Szerintem ezek most is kaphatóak, 50-60 ezer Ft.
Nekem hibátlanul működött mindegyik, de csak riasztópatronnal próbáltam.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Ez a kettő amúgy tökugyanaz, a kedvesjó terek gyártó itt is csak annyit tett, hogy egy műanyag házba csomagolta a 914A-t = 925. De ezek legalább MÉG kaphatóak.WildBear23 írta: ↑2024.09.07. 13:13 Én is ezt a két tipust próbáltam:
Zoraki 914 Automata:
Zoraki 925 Full auto:
Ekolnak meg a Blownak is van hasonló "kreatív" modellje. A műanyag háznak annyi az előnye, ha esetleg leszakad a szán, akkor benne marad.
Nem licit, fix áras.gvass1 írta: ↑2024.09.07. 09:21 ProTipp Pityu: egun.de-ről horgászni egy szép állapotú Röhm RG9-et. És hozzá keríteni friss 8 mm K PV és CS patront, amihez esetleg némi szűkítéssel hozzá kell hangolni, gyártási évtől függően. Na, az kiváló minőség, és tűzkészen viselhető zsebpisztoly.
De húzlak szánkón:
Volt...
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Cocked and lock-hoz lehet a megszokottabb thumb break-eset is olyanra csinalni, hogy az biztositson;)Petya357 írta: ↑2024.09.07. 09:15 Köszi. Kár...
906 egesz jo vas amugy
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Ezt az utat már bejártam, pár éve egy kiváló állapotú RG800 -ast vettem. Edc lett volna a cél. Annyira kicsi, hogy ha gyorsan rámarkoltam, a kezem akadályozta a szánt. Szóval az ilyeneket azert tesztelni kell. A Z906 jól megfogható, de cocked and locked módban a biztosító nem annyira egyértelműen használható, mint a 1911-eseké, ez csak nagykabátos időszakban opció, amikor eleve kézben tudom tartani, és már készülök a kibiztosításra, hirtelen rántásból nekem necces. Ezért alapbó cső alá töltve hordom, érdesítettem a felhúzófelületet.
És ugye pár hete számoltam be a 906-osom elakadásáról a második lövés után.
Nincs értelmes (tűzkészen viselhető) zsebpisztoly önvédelemre, az Ekol Majorov / Uma Walther PP a legkisebb, az már zsebbe nagy.
HW88, PV-re töltve.
- WildBear23
- Veterán
+1zora írta: ↑2024.09.07. 16:22 Ezt az utat már bejártam, pár éve egy kiváló állapotú RG800 -ast vettem. Edc lett volna a cél. Annyira kicsi, hogy ha gyorsan rámarkoltam, a kezem akadályozta a szánt. Szóval az ilyeneket azert tesztelni kell. A Z906 jól megfogható, de cocked and locked módban a biztosító nem annyira egyértelműen használható, mint a 1911-eseké, ez csak nagykabátos időszakban opció, amikor eleve kézben tudom tartani, és már készülök a kibiztosításra, hirtelen rántásból nekem necces. Ezért alapbó cső alá töltve hordom, érdesítettem a felhúzófelületet.
Nincs értelmes (tűzkészen viselhető) zsebpisztoly önvédelemre, az Ekol Majorov / Uma Walther PP a legkisebb, az már zsebbe nagy.
HW88, PV-re töltve.
És könyörgöm, 2024-ben ne egy 8mm-es öntöltőt ajánljunk már önvédelemre..!
Játszani O.K., de nem véletlenül volt az a jelmondat, hogy "Önvédelemre csak forgót"!
Azóta semmi nem változott, az öntöltő GP ugyanúgy elakad a rossz (laza) megfogástól, hibás patrontól, belekerült kosztól, stb., mint 20 éve, pláne a gyengébb 8mmKnall.
Forgóból vannak kényelmesen hordható méretűek, Röhm RG59, vagy annak a török másolata.
Ha az nem fér el, akkor egy spray-t kell hordani.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Mindazonáltal nekem eleve a ZSEBBEN (pocket holsterben) viselés mindig is erős kompromisszumnak tűnik, lényegesen lassabb, mint strong-side IWB-ből rántani.zora írta: ↑2024.09.07. 16:22 Ezt az utat már bejártam, pár éve egy kiváló állapotú RG800 -ast vettem. Edc lett volna a cél. Annyira kicsi, hogy ha gyorsan rámarkoltam, a kezem akadályozta a szánt. Szóval az ilyeneket azert tesztelni kell. A Z906 jól megfogható, de cocked and locked módban a biztosító nem annyira egyértelműen használható, mint a 1911-eseké, ez csak nagykabátos időszakban opció, amikor eleve kézben tudom tartani, és már készülök a kibiztosításra, hirtelen rántásból nekem necces. Ezért alapbó cső alá töltve hordom, érdesítettem a felhúzófelületet.
HW88, PV-re töltve.
Nyilván van olyan dress code meg élethelyzet, amikor csak az játszik, de én akkor sem szeretem igazán. Nekem még a leggyakrabban hordott laza, sokzsebes nadrágokból sem igazán sikerült soha gyorsan rántani. Mondjuk azokhoz meg nyugodtan mehet a póló/ing kívülre, tehát a kb. 5 db pocket holster otthon az merőben céltalan:-)
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Pontosan írtam is, hogy Alfa M020P (és IWB tokban teljesen jól rejthető), de mivel Petya kifejezetten ZSEBPISZTOLYT keresett, abból a mezőnyből kell ajánlani, és műszakilag, méretében a már 30 éve nem gyártott RG9 bizony a topon van.WildBear23 írta: ↑2024.09.07. 16:35 +1
És könyörgöm, 2024-ben ne egy 8mm-es öntöltőt ajánljunk már önvédelemre..!
Játszani O.K., de nem véletlenül volt az a jelmondat, hogy "Önvédelemre csak forgót"!
Azóta semmi nem változott, az öntöltő GP ugyanúgy elakad a rossz (laza) megfogástól, hibás patrontól, belekerült kosztól, stb., mint 20 éve, pláne a gyengébb 8mmKnall.
Forgóból vannak kényelmesen hordható méretűek, Röhm RG59, vagy annak a török másolata.
Ha az nem fér el, akkor egy spray-t kell hordani.
(És baszhatom a jelmondatot, ha az emberek 95%-a úgyis öntöltő gázpisztolyt vesz, minden észérv ellenére.)
---
BTW: az RG59-nek sajnos NINCS és sosem volt török másolata, újonnan meg 83 ezer forint.
Vannak olyan körülmények, amikor a lehetőségekhez képest még mindig ez a legjobb megoldás.gvass1 írta: ↑2024.09.07. 16:37 Mindazonáltal nekem eleve a ZSEBBEN (pocket holsterben) viselés mindig is erős kompromisszumnak tűnik, lényegesen lassabb, mint strong-side IWB-ből rántani.
Nyilván van olyan dress code meg élethelyzet, amikor csak az játszik, de én akkor sem szeretem igazán. Nekem még a leggyakrabban hordott laza, sokzsebes nadrágokból sem igazán sikerült soha gyorsan rántani. Mondjuk azokhoz meg nyugodtan mehet a póló/ing kívülre, tehát a kb. 5 db pocket holster otthon az merőben céltalan:-)
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Ez is egy ékszer, de az RG90 műszakilag messze jobb.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Same in English.
Pedig még crossdraw tokot is csináltattam az RG800 számára Szega-val, de állandóan elakadt a kezemben a pisztoly ezért végül túladtam rajta. (És az RG9 még ennél is kisebb)
-
- Fórumtag
-
- Fórumtag
Sir yes Sir...WildBear23 írta: ↑2024.09.07. 08:29 Ez teljesen rendben lévő dolog, főleg itt a csoportban!
Nyilván azért van valamilyen fegyvered, mert szereted, és ha feltünik valamilyen filmben akkor jó elővenni.
Amúgy ha szereted a Glockokat, akkor ajánlom az airsoft Glockot. Az Umarex gyártmány a hivatalos másolat, tényleg megkülönböztethetetlen az élestől, és otthon is lehet vele bátran kommandózni.
Vagy akár versenyen is indulhatsz vele.
- WildBear23
- Veterán
A húgom üzeni:
Szia,Petya357 írta: ↑2024.09.07. 09:08 Üdv!
Csak Z 914A-t probaltam.
1-2 tucat rovid sorozatbol (amibol szerintem te is lattal/hallottal parat ) egyszer akadt el, akkor, beszorult a csobe a tolteny, 1-2 perc mulva gond nelkul kijott (magat a megszorulast nem lattam, csak azt, amikor mar jo volt).
Szoval szerintem ontolto gazpisztoly temaban szokasos a megbizhatosaga riasztoval, gazzal sosem probaltam.
Bel
Árnyalnám, tapasztalataim és német fórumos vélemények alapján is a Z914 megbízhatósága kiemelkedő az öntöltő gp mezőnyben - ami a fegyvert illeti. De egy hibás patron bármit elakaszt.bel írta: ↑2024.09.07. 20:31 Szia,
Csak Z 914A-t probaltam.
1-2 tucat rovid sorozatbol (amibol szerintem te is lattal/hallottal parat ) egyszer akadt el, akkor, beszorult a csobe a tolteny, 1-2 perc mulva gond nelkul kijott (magat a megszorulast nem lattam, csak azt, amikor mar jo volt).
Szoval szerintem ontolto gazpisztoly temaban szokasos a megbizhatosaga riasztoval, gazzal sosem probaltam.
Bel
-
- Fórumtag
Ez egy 15 éves videó, benne a Zoraki 914 full auto, ahogy akkor hívták. Elakadás nélkül bármennyit lőhettem vele (riasztóval, nem gázzal volt próbálva, piszkos anyagiak miatt)WildBear23 írta: ↑2024.09.07. 13:13 Én is ezt a két tipust próbáltam:
Zoraki 914 Automata:
Zoraki 925 Full auto:
Már többször elgondolkodtam a vételén.
Szerintem ezek most is kaphatóak, 50-60 ezer Ft.
Nekem hibátlanul működött mindegyik, de csak riasztópatronnal próbáltam.
Köszönöm mindenkinek az gyakorlati tapasztalatokat, és az építő kritikát egyaránt.
Bél igen, határozottan emlékszem egyik-másik sorozatra sokat tett hozzá a harctéri elsősegélynyújtó tanfolyamok életszerűségéhez. Komolyan, aki nem volt ilyenen, nem tudhatja, miről marad le. Elnagzik egy sorozat, egy csapattársad elesik. Na mi a legnagyobb tanulság? Hogy qrvára nem tudod, honnét lőttek. 90 foknál pontosabban nem lehetett behatárolni. Nincs olyan kis , a lövések irányát mutató találatjelző félkörív csík, mint a videójátékokban. Nagyon hasznos kiképző eszköz. De elkalandoztam..
Arra jutottam, hogy otthon elfér egy Zoraki 914, néhány póttárral köszi mégegyszer!
Bél igen, határozottan emlékszem egyik-másik sorozatra sokat tett hozzá a harctéri elsősegélynyújtó tanfolyamok életszerűségéhez. Komolyan, aki nem volt ilyenen, nem tudhatja, miről marad le. Elnagzik egy sorozat, egy csapattársad elesik. Na mi a legnagyobb tanulság? Hogy qrvára nem tudod, honnét lőttek. 90 foknál pontosabban nem lehetett behatárolni. Nincs olyan kis , a lövések irányát mutató találatjelző félkörív csík, mint a videójátékokban. Nagyon hasznos kiképző eszköz. De elkalandoztam..
Arra jutottam, hogy otthon elfér egy Zoraki 914, néhány póttárral köszi mégegyszer!
Amúgy a Röhm RG88 konstruktőre is ezért szarjon sünt.Petya357 írta: ↑2024.09.07. 08:46 Köszi, nem konkrétan erre a modellre gondoltam , inkább csak maga az elv mozgatta meg a fantáziáját. Korábban kicsi, lapos, zsebben elférő öntöltő gázpisztolyt kerestem, és sor jó tippet kaptam, de tűzkészen , leeresztett kakassal emlékeim szerint egyik sem viselhető. Ez a mod viszont eszembe sem jutott.
Te, Petya, figyu má, ha úgyis zseb gp-t, meg Z914-est veszel, kéne neked egy jó gumis puska is! Pont van nekem egy eladó!Petya357 írta: ↑2024.09.07. 22:35 Köszönöm mindenkinek az gyakorlati tapasztalatokat, és az építő kritikát egyaránt.
(Zorakiból a 918 is elég masszív és megbízható, de az már nem viselhető tüzkészen.)
Gázrevolveres szárazolgatás közben azon gondolkoztam, hogy el kell engedni a dinamikus lövészetben rögzült dolgokat, és a prioritás a fél kezes előrántás és elsütés gyakorlása kell legyen, hiszen éles helyzetben lehet nincs két szabad kéz és amúgy sincs visszarúgás. Ti hogyan gyakoroltok?
shall not be infringed
-
- Fórumtag
Sértegecc??? Nyilván kell min 1db 25-ös tár, ha már létezik
Gázzal nem szoktam, mert nincs. Gumissal ugyanúgy, mint minden mással. Két kézzel. Semmivel sem lassabb , mint a fel kéz, és sokkal stabilabb. Az egykezest is kell gyakorolni, de az - szerintem, és sok, nálam okosabb szerint is - egy speciális eset. Ha pedig csak egy kéz , mert arra számítunk, hogy, akkor miből gondolod, hogy pont az erős kéz lesz elérhető?Korgull írta: ↑2024.09.07. 23:30 Gázrevolveres szárazolgatás közben azon gondolkoztam, hogy el kell engedni a dinamikus lövészetben rögzült dolgokat, és a prioritás a fél kezes előrántás és elsütés gyakorlása kell legyen, hiszen éles helyzetben lehet nincs két szabad kéz és amúgy sincs visszarúgás. Ti hogyan gyakoroltok?
Szerintem az egykezes erős kéz lövészet gyakorlása jó dolog, minden tizedik - huszadik dob lehet csak erős kézzel. de ennél - szerintem - még fontosabb, hogy gyenge kézzel is VALAHOGY elő tudd venni - nem feltétlenül villámgyorsan, de képes legyél rá - vagy pedig 2 eszköz legyen , erős, gyenge kézre alljon.
Ha már nem elég jó a hagyományos kétkezes fogás, én inkább ezzel foglalkoznék.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Minden kétkezes fegyverrántás valójában egykezes előrántás, csak később ráfogsz a másik kezeddel is, ugye:-))Korgull írta: ↑2024.09.07. 23:30 Gázrevolveres szárazolgatás közben azon gondolkoztam, hogy el kell engedni a dinamikus lövészetben rögzült dolgokat, és a prioritás a fél kezes előrántás és elsütés gyakorlása kell legyen, hiszen éles helyzetben lehet nincs két szabad kéz és amúgy sincs visszarúgás. Ti hogyan gyakoroltok?
Ha nincs rá lehetőség, nem fogsz rá, hanem lősz, a másik kezedet meg használod mondjuk hárításra. A csak cső alá töltve viselhető gp bizony ilyenkor nem az igazi.
+1Petya357 írta: ↑2024.09.08. 00:38 Gázzal nem szoktam, mert nincs. Gumissal ugyanúgy, mint minden mással. Két kézzel. Semmivel sem lassabb , mint a fel kéz, és sokkal stabilabb. Az egykezest is kell gyakorolni, de az - szerintem, és sok, nálam okosabb szerint is - egy speciális eset. Ha pedig csak egy kéz , mert arra számítunk, hogy, akkor miből gondolod, hogy pont az erős kéz lesz elérhető?
Szerintem az egykezes erős kéz lövészet gyakorlása jó dolog, minden tizedik - huszadik dob lehet csak erős kézzel. de ennél - szerintem - még fontosabb, hogy gyenge kézzel is VALAHOGY elő tudd venni - nem feltétlenül villámgyorsan, de képes legyél rá - vagy pedig 2 eszköz legyen , erős, gyenge kézre alljon.
Ha már nem elég jó a hagyományos kétkezes fogás, én inkább ezzel foglalkoznék.
Igazabol az eredeti hozzaszolasban azt a reszt nem ertettem, hogy "el kell engedni a dinamikus lövészetben rögzült dolgokat, és a prioritás a fél kezes előrántás és elsütés gyakorlása kell legyen", mivel SAS, CMA, IPSC, IDPA mindegyikeben van olyan feladat, hogy fel (eros) kezzel elorantani a fegyvert es loni.
Persze olyan is van ezekben, hogy gyenge kezzel loni, viszont aminek fontossagara nagyon jol felhivta a figyelmet Petya, az a gyenge kezes rantas, ami egyaltalan nincs benne egyikben se.
A hogy gyakorlok kerdesre: mostanaban gazpisztollyal teljes erteku gyakorlast nem nagyon csinalok, regebben egyreszt csinaltam egy gazpisztolyos gyakorlo napot (aminek most epp nem talalom a leirasat, csak ezt), illetve ami a letezo legtokeletesebb gyakorlas: police medic tanfolyamon jelzonek lenni.
Illetve amit meg csinaltam, amikor lofegyverrel nem volt szabad loni az egyik szektorban, akkor beraktam egy olyan SAS palyat, hogy gyenge kezzel megutni a celt, gyenge kezzel vedeni a fejet hatralas kozben, ezzel parhuzamosan zsebbol gazpisztolyt rantani, es raloni a lolapra es a boxkortere. A GRP9 revolverezese mindenkit meglepett.
Bel
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Vannak kétségeim, hogy gyenge kezes rántást (az erősebb kéz oldalán, annak megfelelően viselt fegyvernél) stressz alatt el lehet-e végezni az emberek többségének. Egyszerűen többségünk teste nem ennyire rugalmas, ott a pocak, a ruházat merevebb ennél stb.
Kb. ezerszer okosabb a gyenge kéz oldalára is tenni valamit (nyilván egy másik fegyó az optimális, de az sokszor nem életszerű opció), de pl. egy zsebben, vagy praktikus övtokban levő vékony gázspray, pillekönnyű folyadéksugárkilövő az abszolút járható út.
A dinamikusan nem lövő fórumtársak kedvéért - a dinamikus sportokban biztonsági okok miatt nincs gyenge kezes rántás - a teljes testedet és a fél lőteret bíróstul - nézőstül végigsöpörnél. A gyenge kezes feladatok mind úgy vannak, hogy erős kézből veszed át, vagy eleve úgy indulsz. Ez tényleg életszerűtlen, ez van. Még mindig jobb, mintha egyáltalán nem lenne gyenge kezes lövés, nem?bel írta: ↑2024.09.08. 07:42 +1
Igazabol az eredeti hozzaszolasban azt a reszt nem ertettem, hogy "el kell engedni a dinamikus lövészetben rögzült dolgokat, és a prioritás a fél kezes előrántás és elsütés gyakorlása kell legyen", mivel SAS, CMA, IPSC, IDPA mindegyikeben van olyan feladat, hogy fel (eros) kezzel elorantani a fegyvert es loni.
Persze olyan is van ezekben, hogy gyenge kezzel loni, viszont aminek fontossagara nagyon jol felhivta a figyelmet Petya, az a gyenge kezes rantas, ami egyaltalan nincs benne egyikben se.
A hogy gyakorlok kerdesre: mostanaban gazpisztollyal teljes erteku gyakorlast nem nagyon csinalok, regebben egyreszt csinaltam egy gazpisztolyos gyakorlo napot (aminek most epp nem talalom a leirasat, csak ezt), illetve ami a letezo legtokeletesebb gyakorlas: police medic tanfolyamon jelzonek lenni.
Illetve amit meg csinaltam, amikor lofegyverrel nem volt szabad loni az egyik szektorban, akkor beraktam egy olyan SAS palyat, hogy gyenge kezzel megutni a celt, gyenge kezzel vedeni a fejet hatralas kozben, ezzel parhuzamosan zsebbol gazpisztolyt rantani, es raloni a lolapra es a boxkortere. A GRP9 revolverezese mindenkit meglepett.
Bel
Gázpisztolynál, privát gyakorlásnál nincs ilyen limitáció, nem fog senki belehalni egy kisebb hibába - lehet gyakorolni. De ezt az “ el kell felejteni “ szöveget ne erőltessük lécci. Pont akkora csacsiság mint amikor valami nagyokos IDPAs azt mondta, hogy “IPSC/USPSA gets you killed on streets. “ mert van benne 1-2 életszerűtlen szabály.
NEM. Az emberek nem hülyék, tudják, hogy ha gáz van, akkor nem hatra tartott kézzel futunk visszafelé, stb. Ugyanígy a dinamikus sportok nagyon jó gyakorlást jelentenek akármilyen pisztolynak látszó tárgyhoz is. Csak nem kell dogmatikusan kezelni, és ki lehet egészíteni olyan mozdulatokkal ami élessel nem mernénk.
Az általam ismert gázpisztoly tulajdonosok igen nagy része SEMMIT SEM gyakorol. Mert durran, és hangos, mert lőtér kell hozzá, mert drága, mert lusta, mert mittomén. AKÁRMILYEN gyakorlás us jobb, mint a fotel
Egyetértek Gvassal - sokkal könnyebb a gyenge kézhez is tenni valamilyen eszközt. Attól meg nem árt kipróbálni, hogyan tudnád előkotorni gyenge kézzel- ha más nem, legalább kiderül az, hogy nem tudod.
Abban is egyetértek, hogy minden rántás egykezesnek indul, azt külön nem kell gyakorolni
Megoldas: New Gati reloadPetya357 írta: ↑2024.09.08. 08:38 A dinamikusan nem lövő fórumtársak kedvéért - a dinamikus sportokban biztonsági okok miatt nincs gyenge kezes rántás - a teljes testedet és a fél lőteret bíróstul - nézőstül végigsöpörnél. A gyenge kezes feladatok mind úgy vannak, hogy erős kézből veszed át, vagy eleve úgy indulsz. Ez tényleg életszerűtlen, ez van. Még mindig jobb, mintha egyáltalán nem lenne gyenge kezes lövés, nem?
Gázpisztolynál, privát gyakorlásnál nincs ilyen limitáció, nem fog senki belehalni egy kisebb hibába - lehet gyakorolni. De ezt az “ el kell felejteni “ szöveget ne erőltessük lécci. Pont akkora csacsiság mint amikor valami nagyokos IDPAs azt mondta, hogy “IPSC/USPSA gets you killed on streets. “ mert van benne 1-2 életszerűtlen szabály.
NEM. Az emberek nem hülyék, tudják, hogy ha gáz van, akkor nem hatra tartott kézzel futunk visszafelé, stb. Ugyanígy a dinamikus sportok nagyon jó gyakorlást jelentenek akármilyen pisztolynak látszó tárgyhoz is. Csak nem kell dogmatikusan kezelni, és ki lehet egészíteni olyan mozdulatokkal ami élessel nem mernénk.
Az általam ismert gázpisztoly tulajdonosok igen nagy része SEMMIT SEM gyakorol. Mert durran, és hangos, mert lőtér kell hozzá, mert drága, mert lusta, mert mittomén. AKÁRMILYEN gyakorlás us jobb, mint a fotel
Egyetértek Gvassal - sokkal könnyebb a gyenge kézhez is tenni valamilyen eszközt. Attól meg nem árt kipróbálni, hogyan tudnád előkotorni gyenge kézzel- ha más nem, legalább kiderül az, hogy nem tudod.
Abban is egyetértek, hogy minden rántás egykezesnek indul, azt külön nem kell gyakorolni
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Na, ez az egész téma megint egy darázsfészek, ami IMHO túlmutat a rántás mechanikai részén. Akárhány kézzel 1, 2, vagy 1/2 -(igen ilyet is szoktunk) nyilván olyan öltözékben kell(ene), amit viselni fog az ember. Nyáron nyári, télen téli, átmeneti időszakban tavaszi/öszi, ezekből az “elgáns” és “favágó” változat is tök más - ki hogy öltözik munkához, szabadidőhöz, úgy kellene. minimum évére néhányszor, szezonális ruhatár váltáskor .
A valóság? A sprotolók úgy versenyeznek, hogy gyors legyen a rántás (profinaknál idealizált , kezdőbbeknél improvizált ruházat, ami vagy hasonlít a valódi hoz, vagy nem), a nem sportolók pedig jellemzően semmennyit sem gyakorolna, hanem fotel szimulációkat osztanak meg, jobb esetben YouTube videók nézése után szereznek hamis biztonságérzetet, gyakorlati tapasztalat helyett. Pedig a nem mindent átölelő, lebutított, csak a legvalószínűbb helyzetekre koncentráló gyakorlás is sokkal, de sokkal, fényévekkel jobb, mint a semmi.
Mély, őszinte tiszteletem a kivételeknek - akik egy jelentős részét személyesen is ismerünk - de ha egy kéz nem is lenne elég hozzá, szerintem nem kellene levenni a zoknit, hogy meg tudjuk számolni őket. Azokat, akik versenyen is direkt hátrányból indulnak, és máshogy hajtják végre a feladatot mert úgy tartják életszerűnek, és azokat akik barna könyv és külső kényszer nélkül is sokat gyakorolnak, lőnek, szárazolnak.
- WildBear23
- Veterán
Pontosan.gvass1 írta: ↑2024.09.08. 07:47 Vannak kétségeim, hogy gyenge kezes rántást (az erősebb kéz oldalán, annak megfelelően viselt fegyvernél) stressz alatt el lehet-e végezni az emberek többségének. Egyszerűen többségünk teste nem ennyire rugalmas, ott a pocak, a ruházat merevebb ennél stb.
Kb. ezerszer okosabb a gyenge kéz oldalára is tenni valamit (nyilván egy másik fegyó az optimális, de az sokszor nem életszerű opció), de pl. egy zsebben, vagy praktikus övtokban levő vékony gázspray, pillekönnyű folyadéksugárkilövő az abszolút járható út.
Ami reális:
- erősebb kéz oldalán az elsődleges fegyver, pl. gumis pisztoly, gázpisztoly;
- gyengébb kéz oldalán a másodlagos fegyver, spray, bármi;
- reális elvárás; bármelyik kézzel elő tudd venni a másik oldalon lévő fegyvert valahogy. Nem feltétlenül gyorsan előrántva, de valahogy átnyúlva elő tudd bányászni, és tűzkész állapotba hozni.
Pontosan.Petya357 írta: ↑2024.09.08. 08:38 Gázpisztolynál, privát gyakorlásnál nincs ilyen limitáció, nem fog senki belehalni egy kisebb hibába - lehet gyakorolni. De ezt az “ el kell felejteni “ szöveget ne erőltessük lécci. Pont akkora csacsiság mint amikor valami nagyokos IDPAs azt mondta, hogy “IPSC/USPSA gets you killed on streets. “ mert van benne 1-2 életszerűtlen szabály.
Az egykori tesitanárunk (N... Béla) azt mondta, hogy a bokszolókat könnyű megverni, mert csak kézzel dolgoznak.
Hát szerintem meg egy bokszolót q.-ra nehéz megverni, mert 1.) q. nagyot tud ütni, 2.) q. jól bírja az ütéseket.
Szerintem egy gyakorlott IPSC/SAS lövész hatalmas előnnyel indul egy fegyveres konfliktusban olyannal szemben, akinek nincs semmilyen gyakorlata.
Az attól is erősen függ, hogy ki üti a bokszolót. Vagyis inkább rúgja. Mert ott a támadás módjára sincs felkészülve, nem tud ellene hatékonan védekezni, hiszen az ő sportjában nincs ilyen, sem annak erejére. Kisöprik alóla a lábát két alacsony körívessel a combjára, azután leshet, szó szerint beletapossák a földbe.WildBear23 írta: ↑2024.09.08. 16:51 Pontosan.
Ami reális:
- erősebb kéz oldalán az elsődleges fegyver, pl. gumis pisztoly, gázpisztoly;
- gyengébb kéz oldalán a másodlagos fegyver, spray, bármi;
- reális elvárás; bármelyik kézzel elő tudd venni a másik oldalon lévő fegyvert valahogy. Nem feltétlenül gyorsan előrántva, de valahogy átnyúlva elő tudd bányászni, és tűzkész állapotba hozni.
Pontosan.
Az egykori tesitanárunk (N... Béla) azt mondta, hogy a bokszolókat könnyű megverni, mert csak kézzel dolgoznak.
Hát szerintem meg egy bokszolót q.-ra nehéz megverni, mert 1.) q. nagyot tud ütni, 2.) q. jól bírja az ütéseket.
Szerintem egy gyakorlott IPSC/SAS lövész hatalmas előnnyel indul egy fegyveres konfliktusban olyannal szemben, akinek nincs semmilyen gyakorlata.
- WildBear23
- Veterán
A tesitanárunk max. a cigicsikket taposta a földbe.AndyA írta: ↑2024.09.08. 18:53 Az attól is erősen függ, hogy ki üti a bokszolót. Vagyis inkább rúgja. Mert ott a támadás módjára sincs felkészülve, nem tud ellene hatékonan védekezni, hiszen az ő sportjában nincs ilyen, sem annak erejére. Kisöprik alóla a lábát két alacsony körívessel a combjára, azután leshet, szó szerint beletapossák a földbe.
Crossdraw tok? Erős kézre esik, de közel van a gyengéhez. Mondjuk pont fordítva áll, de legalább nem bal kézzel jobb vese vakarása a feladat. Persze az, hogy a crossdraw tok általában megfelel-e az egyénnek, az az alapkérdés.gvass1 írta: ↑2024.09.08. 07:47 Vannak kétségeim, hogy gyenge kezes rántást (az erősebb kéz oldalán, annak megfelelően viselt fegyvernél) stressz alatt el lehet-e végezni az emberek többségének. Egyszerűen többségünk teste nem ennyire rugalmas, ott a pocak, a ruházat merevebb ennél stb.
Én anno Így hordtam. Erős oldal HW37 Fobusban, gyenge oldal Chief Special crossdraw Dasta-ban (bal kézzel is elő tudtam venni), kabátzsebben CS spray. És gyakoroltam Lara Croft stílusban is lőni, akkor derült ki, hogy egy kézzel tudnak ám csettegni a gr forgók, ha lazán fogja az ember (érdekes, a lőtéri SW 686 meg sosem…). Szóval nem elég hordani, gyakorolni kell.
-
- Fórumtag
Autó vezetés közben, jó a crossdraw tok... Bár mostanság kevesebb agressziót tapasztalok, vezetés közben... Addig is revolver 4ever
-
- Fórumtag
+1Sparrow írta: ↑2024.09.08. 20:36 Én anno Így hordtam. Erős oldal HW37 Fobusban, gyenge oldal Chief Special crossdraw Dasta-ban (bal kézzel is elő tudtam venni), kabátzsebben CS spray. És gyakoroltam Lara Croft stílusban is lőni, akkor derült ki, hogy egy kézzel tudnak ám csettegni a gr forgók, ha lazán fogja az ember (érdekes, a lőtéri SW 686 meg sosem…). Szóval nem elég hordani, gyakorolni kell.
GYAKOROLNI!
a sok ökörség, amit az ember YouTube videók alapján elhisz, gyorsan szertefoszlik a valóság rusnya rögvalóságában. Nem súl el, csetteg, beakad - ezerféle hiba jön elő, ami a fotelben ülve nem látszik.
A crosdraw szerintem nagyon jó, sokoldalú holdmód, de a valóságban elég nehéz rejteni. Eleve csak OWB tokban megoldható, és az erős kéz oldali OWBknél pedig több helyet foglal az övön. Aki megteheti, annak tök jó, de a saját dresszkódommal sajnos nem kompatibilis.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Szerintem a crossdraw tok egy eléggé speciális állatfaj:
- annak optimális, aki sok időt tölt ülő testhelyzetben, és ONNAN IS KELL RÁNTANIA, pl. taxisofőr (és nem Robert de Niro:-)). Erre verhetetlen.
- aki ugyan sokat ül, de nem "ültő helyében várja" a támadást, ott már inkább hátrányos lehet az erősebb oldali csípőn viseléshez képest, hogy szemből blokkolható a test előtt átnyúló kar.
- gyengébb kézzel ezt is csak igencsak kifordított csuklóval és akrobatikus mozdulatokkal lehet elővenni. Stressz alatt, dulakodás közben meg valószínűleg sehogy.
- a rejtésének nehézsége is említve volt.
Jól rúgni nagyon nehéz. Rugdosni lehet, de nem praktikus. Mert ha a boxoló megfordult pár judos keresztedzésen, lesz pislogás egy elkapott láb+valamilyen gáncsra...AndyA írta: ↑2024.09.08. 18:53 Az attól is erősen függ, hogy ki üti a bokszolót. Vagyis inkább rúgja. Mert ott a támadás módjára sincs felkészülve, nem tud ellene hatékonan védekezni, hiszen az ő sportjában nincs ilyen, sem annak erejére. Kisöprik alóla a lábát két alacsony körívessel a combjára, azután leshet, szó szerint beletapossák a földbe.
-
- Fórumtag
"Te, hozzám beszélsz..."gvass1 írta: ↑2024.09.09. 07:25 Szerintem a crossdraw tok egy eléggé speciális állatfaj:
- annak optimális, aki sok időt tölt ülő testhelyzetben, és ONNAN IS KELL RÁNTANIA, pl. taxisofőr (és nem Robert de Niro:-)). Erre verhetetlen.
- aki ugyan sokat ül, de nem "ültő helyében várja" a támadást, ott már inkább hátrányos lehet az erősebb oldali csípőn viseléshez képest, hogy szemből blokkolható a test előtt átnyúló kar.
- gyengébb kézzel ezt is csak igencsak kifordított csuklóval és akrobatikus mozdulatokkal lehet elővenni. Stressz alatt, dulakodás közben meg valószínűleg sehogy.
- a rejtésének nehézsége is említve volt.
Pont így. Nem vagyok belesember, de nem érek el az erős oldalon hordott revolveremig, max balfaszkodva előkotorni tudnám.gvass1 írta: ↑2024.09.08. 07:47 Vannak kétségeim, hogy gyenge kezes rántást (az erősebb kéz oldalán, annak megfelelően viselt fegyvernél) stressz alatt el lehet-e végezni az emberek többségének. Egyszerűen többségünk teste nem ennyire rugalmas, ott a pocak, a ruházat merevebb ennél stb.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Én is megnéztem, a gyengébb kéz hüvelyk- és mutatóujja közé tudom becsippenteni - test előtt átnyúlva - az erősebb oldali övtokban levő pisztoly szánját/revolver kakasát. A markolatot semmiképpen nem érem el. Tehát kirángatni tudom a fegyvert és onnan nincs folytatás. Legfeljebb hajítani tudom:-))
Test mögött átnyúlva semmit nem érek el egy átlagos méretű fegyverből (talán glokkba 33-as tár végét érném el, whehehee).
Ha ez szempont, akkor a most divatos AIWB (erős oldalon elöl - önpöcsönlövős pozi) hordmódnak ez is előnye, hogy gyenge kézzel is aránylag könnyű elővenni a fegyvert. Plusz jobban kontrollálható a fegyver ha el akarnák venni, gyorsabb is elővenni általában, valamint szolidabban elő lehet venni ha valamiért ezt kívánja a szitu. Bizonyos szituban a rejtés is jobb, pl ha valaki átkarol, megölel, ilyesmi. Ja és rohadt kényelmetlen lehet (fegyver, meg tok függő persze), meg a golyóidra, combartériádra is mutathat a cső, ami engem nem igazán nyugtat meg, bár gp-nél, gumisnál az utóbbi nem valódi veszély.gvass1 írta: ↑2024.09.09. 12:18 Én is megnéztem, a gyengébb kéz hüvelyk- és mutatóujja közé tudom becsippenteni - test előtt átnyúlva - az erősebb oldali övtokban levő pisztoly szánját/revolver kakasát. A markolatot semmiképpen nem érem el. Tehát kirángatni tudom a fegyvert és onnan nincs folytatás. Legfeljebb hajítani tudom:-))
Test mögött átnyúlva semmit nem érek el egy átlagos méretű fegyverből (talán glokkba 33-as tár végét érném el, whehehee).
Erős oldalon csípőnél valóban a hát mögött átnyúlás ami működik, de persze ha valaki kövérebb, kötöttebb, akkor sem az AIWB, sem ez nem biztos, hogy használható technika.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
-
- Fórumtag
Fortitu írta: ↑2024.09.09. 12:32 Ha ez szempont, akkor a most divatos AIWB (erős oldalon elöl - önpöcsönlövős pozi) hordmódnak ez is előnye, hogy gyenge kézzel is aránylag könnyű elővenni a fegyvert. Plusz jobban kontrollálható a fegyver ha el akarnák venni, gyorsabb is elővenni általában, valamint szolidabban elő lehet venni ha valamiért ezt kívánja a szitu. Bizonyos szituban a rejtés is jobb, pl ha valaki átkarol, megölel, ilyesmi. Ja és rohadt kényelmetlen lehet (fegyver, meg tok függő persze), meg a golyóidra, combartériádra is mutathat a cső, ami engem nem igazán nyugtat meg, bár gp-nél, gumisnál az utóbbi nem valódi veszély.
Erős oldalon csípőnél valóban a hát mögött átnyúlás ami működik, de persze ha valaki kövérebb, kötöttebb, akkor sem az AIWB, sem ez nem biztos, hogy használható technika.
-
- Fórumtag
Én inkább ezt a viselési módot támogatom...Fortitu írta: ↑2024.09.09. 12:32 Ha ez szempont, akkor a most divatos AIWB (erős oldalon elöl - önpöcsönlövős pozi) hordmódnak ez is előnye, hogy gyenge kézzel is aránylag könnyű elővenni a fegyvert. Plusz jobban kontrollálható a fegyver ha el akarnák venni, gyorsabb is elővenni általában, valamint szolidabban elő lehet venni ha valamiért ezt kívánja a szitu. Bizonyos szituban a rejtés is jobb, pl ha valaki átkarol, megölel, ilyesmi. Ja és rohadt kényelmetlen lehet (fegyver, meg tok függő persze), meg a golyóidra, combartériádra is mutathat a cső, ami engem nem igazán nyugtat meg, bár gp-nél, gumisnál az utóbbi nem valódi veszély.
A francos Röhm RG88-at sem tudták így megcsinálni, és aszongyák (pl Te is), h nem is lehet sem kakas bizti állást, sem repülő ütőszeget mókolni bele.
Így aztán ezek nélkül viselem tűzkészen.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Abba lehet bizti állást, csak nem gazdaságos.
Akkor ideje lenne!
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Najólvan Józsi bácsi, nálatok, ahol a Duna sziget teljes lakossága kb 8 fő kutyástul, akár működhet is az open carry . De a székesfővárosban perceken belül jönnének értem a feketepizsamasok
Kifejtem egy kicsit jobban, mert csak pár mondatra volt időm az eredetiben
A dinamikus lövészetben gyakorolt dolgok elengedését nem úgy értettem, hogy az IPSC/IDPA/stb. közben szerzett gyakorlat nem ér semmit, mert életszerűtlen stb., pont az ellenkezőjét gondolom. Csak arra gondoltam, hogy nulláról kezdtem felépíteni a gyakorlatokat, mert arra jutottam, hogy a korábban tanultak átültetése nem az optimális megközelítés. Már eleve ott bukó volt a dolog, hogy mivel revolverekkel csak élménylövészeteken lőttem (és egy HW37-et hordok), automatikusan majdnem az öntöltőnél alkalmazott fogást használtam, sőt mosolyogtam is rajta, amikor elsőre a bal hüvelykujjam ösztönösen a dob tetejénél ért a vázhoz, amit aztán rögtön át is gyakoroltam a dob alá. Amíg meg nem néztem hogyan is kéne valójában tartani egy J-frame-et, és kezdhettem előlről a berögzítést
És persze, dinamikus lövészetben van egykezes lövés és gyenge kézzel lövés is, de arányaiban valahogy mindig kevesebb, gázos önvédelmi helyzetben viszont talán ez a fontosabb. A félkezes rántást pedig úgy értettem, hogy a ruhát is azzal a kézzel húzom fel (AIWB tokról van szó), amivel aztán a fegyvert veszem elő.
Ha van nálam gp, akkor mindig van nálam deo is, és arra nem is gondoltam, hogy azt a gyenge oldalra tegyem ilyenkor, ez jó ötlet, köszi, van újabb gyakorolnivaló
A dinamikus lövészetben gyakorolt dolgok elengedését nem úgy értettem, hogy az IPSC/IDPA/stb. közben szerzett gyakorlat nem ér semmit, mert életszerűtlen stb., pont az ellenkezőjét gondolom. Csak arra gondoltam, hogy nulláról kezdtem felépíteni a gyakorlatokat, mert arra jutottam, hogy a korábban tanultak átültetése nem az optimális megközelítés. Már eleve ott bukó volt a dolog, hogy mivel revolverekkel csak élménylövészeteken lőttem (és egy HW37-et hordok), automatikusan majdnem az öntöltőnél alkalmazott fogást használtam, sőt mosolyogtam is rajta, amikor elsőre a bal hüvelykujjam ösztönösen a dob tetejénél ért a vázhoz, amit aztán rögtön át is gyakoroltam a dob alá. Amíg meg nem néztem hogyan is kéne valójában tartani egy J-frame-et, és kezdhettem előlről a berögzítést
És persze, dinamikus lövészetben van egykezes lövés és gyenge kézzel lövés is, de arányaiban valahogy mindig kevesebb, gázos önvédelmi helyzetben viszont talán ez a fontosabb. A félkezes rántást pedig úgy értettem, hogy a ruhát is azzal a kézzel húzom fel (AIWB tokról van szó), amivel aztán a fegyvert veszem elő.
Ha van nálam gp, akkor mindig van nálam deo is, és arra nem is gondoltam, hogy azt a gyenge oldalra tegyem ilyenkor, ez jó ötlet, köszi, van újabb gyakorolnivaló
shall not be infringed
Ha már tok és gyakorlás, nekem mostanában nagy kedvencem lett az appendix carry. Készült már régebben IWB tok az Alfához, de nem tudtam vele megbarátkozni, nagyon kényelmetlen volt.Petya357 írta: ↑2024.09.08. 21:40 +1
GYAKOROLNI!
a sok ökörség, amit az ember YouTube videók alapján elhisz, gyorsan szertefoszlik a valóság rusnya rögvalóságában. Nem súl el, csetteg, beakad - ezerféle hiba jön elő, ami a fotelben ülve nem látszik.
A crosdraw szerintem nagyon jó, sokoldalú holdmód, de a valóságban elég nehéz rejteni. Eleve csak OWB tokban megoldható, és az erős kéz oldali OWBknél pedig több helyet foglal az övön. Aki megteheti, annak tök jó, de a saját dresszkódommal sajnos nem kompatibilis.
J-hookkal teljesen jól tartott oldalt-hátul. Viszont mikor előre raktam AIWB módra, a dupla 5.11 öv többször(!) nem fogta meg, simán elállt a test mellől a merevsége miatt és egyszerűen kirántottam a fegyvert tokkal együtt mert nem akadt az öv alá a J-hook
Szóval ha csak egy kis változás is van, tesztelni és újra tesztelni, majd az új körülményekhez igazítani a felszerelést.
Én ezt dupla acél klippel oldottam meg, na ez tart bitang módon
Nálam ez viszonylag egyszerű, rg59-et hordok aminél kisebb nemigen van (én se nőttem nagyra, rajtam nem fér el egy 2.5 collos zoraki/ekol viper sem) szerencsére nem kell úgy öltöznöm hogy elegánsan/látszik a derékszíjam/stb, éppezért:
-pólóban ráhúzom, egy számmal nagyobb a póló, kicsit látszik a dudor de nem lóg ki és soha senki nem tette szóvá, rendőr sem.
-pulóvert csak elöl cipzárosat hordok, laza derékkal, amit gyenge kézzel magam előtt keresztbenyúlva fel tudok rántani a fegyverről,egész hónapjig, pólónál dettó. Ha nem kell összecipzározni, akkor van valami kis súly a zsebemben, hogy meg lehessen indítani a pulóver szélét.
-pilótadzseki zsebébe befér, beledugom a kezem és rámarkolok. (Ha nincs összecipzározva, akkor megint van a zsebben valami súly.)
-Vastag télikabátnál két opció volt, legyen elég nagy zsebe, és ne fázzak benne. Ami most van abba a revenge is belefért anno, a zsebe alja olyan magasan van hogy belelógatom a kezem, és marokra fogom a fegyvert, csak rántani kell, akár csak csípőmagasságig.
Persze gyakorlok olyat is hogy erős kézzel söpröm/rántom odébb a ruhát és úgy veszem elő a fegyvert.
Illetve van egy kendos alaplépés amivel elfelé lehet mozdulni az ellenféltől, én azt használom hátrálásra. Nagyon nehéz vele kb bármiben hanyattesni.
Egyébként pedig r2d2 üzemmód ON.
-pólóban ráhúzom, egy számmal nagyobb a póló, kicsit látszik a dudor de nem lóg ki és soha senki nem tette szóvá, rendőr sem.
-pulóvert csak elöl cipzárosat hordok, laza derékkal, amit gyenge kézzel magam előtt keresztbenyúlva fel tudok rántani a fegyverről,egész hónapjig, pólónál dettó. Ha nem kell összecipzározni, akkor van valami kis súly a zsebemben, hogy meg lehessen indítani a pulóver szélét.
-pilótadzseki zsebébe befér, beledugom a kezem és rámarkolok. (Ha nincs összecipzározva, akkor megint van a zsebben valami súly.)
-Vastag télikabátnál két opció volt, legyen elég nagy zsebe, és ne fázzak benne. Ami most van abba a revenge is belefért anno, a zsebe alja olyan magasan van hogy belelógatom a kezem, és marokra fogom a fegyvert, csak rántani kell, akár csak csípőmagasságig.
Persze gyakorlok olyat is hogy erős kézzel söpröm/rántom odébb a ruhát és úgy veszem elő a fegyvert.
Illetve van egy kendos alaplépés amivel elfelé lehet mozdulni az ellenféltől, én azt használom hátrálásra. Nagyon nehéz vele kb bármiben hanyattesni.
Egyébként pedig r2d2 üzemmód ON.
Szánkón való húzást kérnék szépen!
A Retay PM Makarov mennyire alkalmas tűzkészen viselésre?
Illetve mennyire számít megbízható működésűnek?
A válaszokat előre is köszönöm szépen!
A Retay PM Makarov mennyire alkalmas tűzkészen viselésre?
Illetve mennyire számít megbízható működésűnek?
A válaszokat előre is köszönöm szépen!
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
amit én láttam az csak BEbiztosítva volt csőretöltve hordható, a szokásos módon a biztosítótengely válla befordul a kakas és az ütőszegvég közé. De csekkolni kell az aktuális konkrét példányt, mert ugye a Retay Xtreme/Xpro is egyszercsak kapott kakas biztonsági állást, a típusjelzésben meg semmi nem változott.
Köszi!gvass1 írta: ↑2024.09.10. 10:22 amit én láttam az csak BEbiztosítva volt csőretöltve hordható, a szokásos módon a biztosítótengely válla befordul a kakas és az ütőszegvég közé. De csekkolni kell az aktuális konkrét példányt, mert ugye a Retay Xtreme/Xpro is egyszercsak kapott kakas biztonsági állást, a típusjelzésben meg semmi nem változott.
A neten egy helyen ezt írják:
"Sütése SA és DA, így csőre töltve, biztosítva, vagy fesztelenítve is biztonságosan viselhető."
Akkor ez azt jelenti, hogy fesztelenítve, csőre töltve hordható?
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Ez kibaszott bullshit. Írtam, hogy MEG KELL NÉZNI.
Oksi, ettől tartottam...
Értem, köszönöm szépen!
Szia,
Azt erdemes tudni, hogy sokaig en is igy voltam vele, aztan kb egy het kozos tanfolyam utan rakerdeztek, hogy miert van nalam mindig fegyver?
Tehat a "kicsit látszik a dudor"-bol sokak szamara egyertelmu, hogy mi az, csak idegennel nincs kedvuk beszelgetni.
Bel
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
"Sokak számára" = lakosság 0,00001%-a körüli részére, és a rendőröknek az az elit töredék%-a, akikkel TE összefutsz és akiket érdekel ez a fegyveresdi egyáltalán.
Az emberek jelentős részének még egy nyíltan viselt pisztoly sem tűnne fel, annyira nem oda néznek, nem azt keresik.
Jogos az észrevètel de 15 év alatt bebizonyosodott hogy a "miért van nálad mindig fegyver" kérdésben gvassnak van igaza. Csak megfelelő szubkultúrában veszik észre, a zsaru egyszer tippelte meg de csak megmosolyogta, nem szólt miatta. Nem lógott ki, rejtve viselés igazából megvalósult, nem is nagyon lett volna jogalapja, hogy beleálljon. Ezzel az erővel valami övre húzható szütyő is lehetne, a formája ruha alatt nem sokat üt el. (Nyilvàn rendőr helyett lehetett volna egy szemét fánkzabáló is de nem volt az, főleg hogy egy fél csomagtartóra való airsoft fegyver csak be volt szórva a csomagtartóba.) Munkahelyen jellemzően (zárt iroda beléptetéssel) le szoktam venni és elteszem a hátizsákomba, ha nagyon pólós idő van.
-
- Fórumtag
Nekem, nyáron az a megoldás,hogy van egy "öregember"oldaltáskám.. kicsit nagyobb , mint régen az autós-táska volt , de ennek hosszú vállszijja van..Arh írta: ↑2024.09.10. 14:57 Jogos az észrevètel de 15 év alatt bebizonyosodott hogy a "miért van nálad mindig fegyver" kérdésben gvassnak van igaza. Csak megfelelő szubkultúrában veszik észre, a zsaru egyszer tippelte meg de csak megmosolyogta, nem szólt miatta. Nem lógott ki, rejtve viselés igazából megvalósult, nem is nagyon lett volna jogalapja, hogy beleálljon. Ezzel az erővel valami övre húzható szütyő is lehetne, a formája ruha alatt nem sokat üt el. (Nyilvàn rendőr helyett lehetett volna egy szemét fánkzabáló is de nem volt az, főleg hogy egy fél csomagtartóra való airsoft fegyver csak be volt szórva a csomagtartóba.) Munkahelyen jellemzően (zárt iroda beléptetéssel) le szoktam venni és elteszem a hátizsákomba, ha nagyon pólós idő van.
abban elfér, pénztárca , okostelefon...az Onesta 20 M is.
Aztán nem feltűnő.
Csak annyi látszik , hogy a vén nyugger feszeleg a hülye oldaltáskájával...
Nekem combtáskában lakott a revenge, sokat kellett gyakorolni a rántást de nem volt vele probléma.Józsi bácsi írta: ↑2024.09.10. 15:08 Nekem, nyáron az a megoldás,hogy van egy "öregember"oldaltáskám.. kicsit nagyobb , mint régen az autós-táska volt , de ennek hosszú vállszijja van..
abban elfér, pénztárca , okostelefon...az Onesta 20 M is.
Aztán nem feltűnő.
Csak annyi látszik , hogy a vén nyugger feszeleg a hülye oldaltáskájával...
-
- Fórumtag
Na, látod,az is jó megoldás, bár személy függő...
Amúgy a Revenge, nekem nem vált be...sokat csetteget...
A mostani Onestat is kétszer kellett visszavinni ,de most szépen működik. (Rugó probléma)...
19.5-s piros gumi, lila dobozos lapua patron, aztán lehet pénzt,cigarettát,tüzet kérni .
Ebben a sorrendben adsz nekik...?Józsi bácsi írta: ↑2024.09.10. 15:32 Na, látod,az is jó megoldás, bár személy függő...
Amúgy a Revenge, nekem nem vált be...sokat csetteget...
A mostani Onestat is kétszer kellett visszavinni ,de most szépen működik. (Rugó probléma)...
19.5-s piros gumi, lila dobozos lapua patron, aztán lehet pénzt,cigarettát,tüzet kérni .
Azután már csak össze kell szedni az elejtett pénzt és cigit, és lehet menni az embernek a vandógára.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
A mai nap folyamán ismét érkezik az ÖNVÉDELMI BOLTOKBA:
1. A _PILLEKÖNNYŰ_!!!
Arminius HW88 Super Airweight
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/wei ... airweight/
VISELHETŐSÉGBEN TOP gázrevolver, alutok, aludob, acél elsütőszerkezet, famarkolat, 277 gramm! 9 mm R Knall, 5-lövetű: 119.900- Ft+7500 Ft MKH
*** MADE IN GERMANY ***
2. A _SOKACÉLOS_ Germán!
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/arminius-hw37/
Arminius HW37 gázrevolver, acéldob, acél elsütőszerkezet, 9 mm R Knall, 5-lövetű: 89.900- Ft+7500-MKH
*** MADE IN GERMANY ***
*** WWW.ONVEDELMIBOLT.HU ***
1. A _PILLEKÖNNYŰ_!!!
Arminius HW88 Super Airweight
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/wei ... airweight/
VISELHETŐSÉGBEN TOP gázrevolver, alutok, aludob, acél elsütőszerkezet, famarkolat, 277 gramm! 9 mm R Knall, 5-lövetű: 119.900- Ft+7500 Ft MKH
*** MADE IN GERMANY ***
2. A _SOKACÉLOS_ Germán!
https://www.onvedelmibolt.hu/termek/arminius-hw37/
Arminius HW37 gázrevolver, acéldob, acél elsütőszerkezet, 9 mm R Knall, 5-lövetű: 89.900- Ft+7500-MKH
*** MADE IN GERMANY ***
*** WWW.ONVEDELMIBOLT.HU ***
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
ÚJ VIDEÓ! Alfa MG020 muzeális GUMILÖVEDÉKES revolver
https://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideo ... -revolver/
és
https://www.fegyvervideo.hu/alfa-mg020- ... -revolver/
és
Köszi a videót, de azt az effektet nem akarjátok végre elengedni 6:45-nél? Már megint megszívtam és rém kellemetlen fejhallgatóval. Nem csak én sírok miatta évek óta
shall not be infringed
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
gvass1 írta: ↑2024.09.13. 07:09 ÚJ VIDEÓ! Alfa MG020 muzeális GUMILÖVEDÉKES revolver
és
A lényeg szummázva:-):
(3 és 5 méter, 6 lövés (mindkettőnél volt egy duplaluk), szabad kézből, revolverezve, 12 mm kaucsuk-profi gumi, Pobjeda 9 mm R Knall, felezett méretű mellalakra.)
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Semmilyen effekt nincs! Lassításnál nem veszem le a hangot, mert mondjuk elfelejtem, vagy szärokbele, vagy éppen teccik:-)
-
- Fórumtag
Engem meggyőzött!
Az a helyzet, hogy a nikkelezett Alfa G020-asom , már olyan értéket képvisel,( használtan jóval két kila fölött van az ára),hogy csak otthon a vitrinben nézegetem ,simogatom, hordani jó a "szuper" pitbull,meg a két Onesta..Az Alfa olyan vasárnapi, misére menő fegyver lett.
(Viszont nem járok misére )
LuxustermékJózsi bácsi írta: ↑2024.09.13. 11:12 Engem meggyőzött!
Az a helyzet, hogy a nikkelezett Alfa G020-asom , már olyan értéket képvisel,( használtan jóval két kila fölött van az ára),hogy csak otthon a vitrinben nézegetem ,simogatom, hordani jó a "szuper" pitbull,meg a két Onesta..Az Alfa olyan vasárnapi, misére menő fegyver lett.
(Viszont nem járok misére )
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Ha nem videózni kell (gyorsaság), én mindig csavarhúzóval beforgatva töltöm. Mondjuk azért is, mert a töltőket mindig elfelejtem hova a fenébe tettem, csavarhúzó meg van bőven.
-
- Veterán
Még nem próbáltam, de egy méretben passzoló fecskendőből valószínűleg elég jót lehet faragni.parazstaposo írta: ↑2024.09.14. 15:58 Ideiglenesen szilopaszt kinyomóból tudsz faragni töltőt.
Csavarhúzóval az első csikarás a dob elején fájni fog.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
az nem szűkül kúposan, tehát nem igazán.
Az jutott eszembe így ebéd közben, hogy érdekes lenne egy teszt, ahol a régi akasztós csövű és az új akasztó nélküli Alfa gumis lenne összehasonlítva. Mert rémlik nekem egy pár évvel ezelőtti teszt (talán G.D. csinálta... ebben nem vagyok biztos) több akkor elérhető gumis revolvert összehasonlítva és ott nekem érdekes volt, hogy akkor ott viszonylag szoros lett a mezőny szórás tekintetében. Szóval annak mintájára biztosan tanulságos lenne a két Alfa generáció összehasonlítása (bár az a mostani videóból is látszik, hogy az újnak jobb a szórása), de nyilván lehetne összehasonlítani torkolati és becsapódási (romboló) erőt is.
(Persze tudom, hogy ez idő, pénz stb ezért nem akarom máséval a csalánt, csak hangosan gondolkodtam 🏳)
- WildBear23
- Veterán
Akkor az is teljesen akasztó mentes lett?BeHappy írta: ↑2024.09.15. 13:02 Az jutott eszembe így ebéd közben, hogy érdekes lenne egy teszt, ahol a régi akasztós csövű és az új akasztó nélküli Alfa gumis lenne összehasonlítva. Mert rémlik nekem egy pár évvel ezelőtti teszt (talán G.D. csinálta... ebben nem vagyok biztos) több akkor elérhető gumis revolvert összehasonlítva és ott nekem érdekes volt, hogy akkor ott viszonylag szoros lett a mezőny szórás tekintetében. Szóval annak mintájára biztosan tanulságos lenne a két Alfa generáció összehasonlítása (bár az a mostani videóból is látszik, hogy az újnak jobb a szórása), de nyilván lehetne összehasonlítani torkolati és becsapódási (romboló) erőt is.
(Persze tudom, hogy ez idő, pénz stb ezért nem akarom máséval a csalánt, csak hangosan gondolkodtam 🏳)
Nem arról volt szó, hogy kellene akasztó a muzeálisok csövébe?