Szerintem meg ugyanarról beszélünk. Én civilek elleni támadásnak tekintem azt is, ha a civil közműveket támadják vagy akár a segélyszállítmányokat, nem csak azt, ha közvetlenül civileket ölnek. A civilek elleni terrornak azért van sok arca, mert minden embernek más a motivációs készlete: van, aki azért fog menekülni, mert a szomszéd házat szétlőtték, vagy a szomszédot agyonlőtték, van, aki meg azért, mert nem akar egész télen egy fűtetlen, sötét lakótelepen maradni.aksurv írta: ↑2024.09.01. 16:36 Sok dologban egyetértek veled, de nem így gondolom ezért nem írtam ezt.
Lakótelepen nőttem fel. Ilyen helyen nem gazdagok laknak tehát nem nagyon van nekik hová menni. Ha szetlovik a szomszédos házat de neki van működő közműve, akkor valószínűleg nem fog menni, tehát ez nem hatékony módszer arra hogy a sok menekülttel túlterheljék az ukrán utakat.
Ha viszont 3 sahed szétlővi a fütőházat, a transzformátor házat és a viz főcső kritikus pontját akkor főleg télen a lakótelep lakhatatlanná válik és több tízezer ember fog menekülni. Az oroszok most szisztematikusan ezt teszik.
A civilek gyilkolása kontraproduktiv, ha nem mongol módra teszed. ugyanis a bosszúvágy az egyik legerősebb motiváció.
Ha egy apa elveszíti a családját és bosszúból jelentkezik, az nem fogja megadni magát.
Nálam az is civilek elleni támadás, ha a közegészségügyi viszonyokat támadják és emiatt lesz egy járvány, ami sokakat elvisz, vagy ha szándékosan kiéheztetik a civileket és emiatt betegednek és halnak meg többen. Nálam ez éppen úgy civilek elleni terror, másnál ez járulékos veszteség. Én szigorúbb vagyok.
Abban pedig teljesen egyetértek Veled, hogy momentán nem a jó irányba haladnak a folyamatok és ebből a civilek elleni terror eszkalációja várható.