Lőttem olyannal is
Tömegoszlató könnygáztot is
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Lőttem olyannal is
Ez volt számomra a "selling point".
Nekem a penge szépen bepatinásodott magától. A markolat végét szokták valami ehető cuccal kezelni, hogy ne dagadjon be a nedvességtől, mert megszorul benne a penge. Én forró parafinolajba áztattam, amíg jöttek belőle a bubik. Nem mondom, hogy lötyög, de simán kezelhető.
Az a jó az Opinelben, hogy jó alapanyag "customizálni", és elég olcsó is, hogy ne féljünk elrontani.Poresz írta: ↑2024.08.29. 22:50 Ez volt számomra a "selling point".
Évek óta nézegetem - "Nem kell kés, nem kell még egy kés, nem kell bugyli, nem kell Opinel, minek? Nem kell kés…" -, leakciózta az importőr(? - N&N Nagy István Érd) árára a Férfiak Játékboltja, hát nem pont itt üdülök? Kb. +1 €, mint szállítási költség nélkül direktben az Opineltől Franciaországból (11 €).
Sajnos csak egy méretben (No. 8 = 8,5 cm pengehossz) elérhető, pedig jópofa nagyon.
El kell ismernem, hogy evős késnek jobb ez a vékonyabb penge, mert ez végre inkább vágja, mint hasítja az almát, körtét, amiken munkába fogtam.
Apropó: mi is a hagyományos beavatása az Opineleknek? A szénacél pengét citromlével szokták kezelni. Rémlik, hogy a markolatot is tartósabbá teszik valahogyan, valamilyen olajjal. Lenolajjal?
zora írta: ↑2024.08.30. 11:37 Az a jó az Opinelben, hogy jó alapanyag "customizálni", és elég olcsó is, hogy ne féljünk elrontani.
Én ecetben áztattam a pengét, a markolatot lecsiszoltam, pácoltam, olajoztam. Nem szeretem a szénacélt étkezésre használni, mellékizt ad és kényes is ápolás szempontjából, de amúgy mindenes kiskésnek tök jól használható.
Screenshot_20240830_111852_Gallery.jpg
...ez már az a fajta, ami képes saját erőből mozogni, nem csak tologatni lehet?bel írta: ↑2024.09.02. 18:08 Sziasztok,
Lynx, 2 db:
[img]https://foto.belse.hu/240819/midi_img_4771.jpg
Nasams + ELM-2084 radar
[img]https://foto.belse.hu/240819/midi_img_4784.jpg
PZH-2000
[img]https://foto.belse.hu/240819/midi_img_4723.jpg
Bel
Szia,
Az volt az, amit kétszer is átadtak?bel írta: ↑2024.09.03. 09:46 Szia,
Szerintem mar a demo verzio is tudott sajat erobol mozogni.
Az egeszen biztos, hogy a demo verzio (ami alapjan megrendelte Magyarorszag!) nem tudta a tornyat forgatni, mivel nem tornya, hanem csak toronyimitacioja volt.
Joval a megrendeles utan keszult el az elso prototipus.
Bel
Jajmár. Olasz zászló?
Ezt boxold le Petyával, Ő tette fordítva a képet....
Jó a ZŐD is, rakhatsz ki lassan karácsonyfát.
Létezik mindenféle színben, még sötétben világítóst is láttam már azt hiszem, de csillámos tuti van.
Csillámos! Ez az! Póni színben akaroooooom!
Ha elkezdeném feszegetni, hogy nemzeti lobogó színnek az ezüstnél miért sokkal aktuálisabb a fehér, az már politika lenne
Krasznaja Moszkva illat lengedez.
Írja, hogy ecetben áztatta a pengét.
Hmm.viricsi írta: ↑2024.10.20. 11:45 Hozzám is beköltözött érdekes jószág.
VZ 61 Carbine. Azon agyalok több sporttárssal, hogy hogyan lehet esztétikussá tenni ezt a szép hosszú csövet úgy, hogy ne nézzen rajta hülyén ki a hangtompító. Az már látszik, hogy a kihajtható válltámaszt cserélni kell.
Minden ötletet köszönettel veszek. (Az is lehet, hogy minden marad úgy, ahogy van.)
VZ61 Carbine3.jpg
Gratula!viricsi írta: ↑2024.10.20. 11:45 Hozzám is beköltözött érdekes jószág.
VZ 61 Carbine. Azon agyalok több sporttárssal, hogy hogyan lehet esztétikussá tenni ezt a szép hosszú csövet úgy, hogy ne nézzen rajta hülyén ki a hangtompító. Az már látszik, hogy a kihajtható válltámaszt cserélni kell.
Minden ötletet köszönettel veszek. (Az is lehet, hogy minden marad úgy, ahogy van.)
VZ61 Carbine3.jpg
Háát ezzel a csőhosszal szerintem sehogy sem lesz esztétikus szegény, főleg nem egy plusz hangtompítóval.viricsi írta: ↑2024.10.20. 11:45 Hozzám is beköltözött érdekes jószág.
VZ61 Carbine3.jpg
Nincs benne semmiféle ellentmondás. Úgy tökéletes, ahogy van.WildBear23 írta: ↑2024.10.20. 12:55 A VZ61 Skorpió nekem alapból is a leginkább ellentmondásos fegyver.
Attól tartok , hogy nagyon szép már nem lesz.viricsi írta: ↑2024.10.20. 11:45 Hozzám is beköltözött érdekes jószág.
VZ61 Carbine3.jpg
Köszi! Mindenkinek más a “szép” - vive la difference!viricsi írta: ↑2024.10.20. 18:46 "...Azt megkérdezhetem, hogy mi volt a motiváció a beszerzésénél, ha - ebben a formában - Neked sem tetszik? Köszi..."
Nem mondtam, hogy nem tetszik, csak szeretném harmónikusabbá tenni a megjelenését.
Megfogott a különlegessége, másrészről, hogy .22-es. Még nem lőttem vele sokat, de megbízhatónak tűnik a működése.
Ami viszont silány, az a festése. Ezt valahogy nem sikerült korrektül megoldani.
Háát… Ez így vacsora előtt durva.viricsi írta: ↑2024.10.20. 11:45 Hozzám is beköltözött érdekes jószág.
VZ61 Carbine3.jpg
Azt szoktam csinálni, hogy a feltölteni kívánt képről csinálok egy képernyőfotót, azt mértre vágom. Egyrészt így valamiért nem forgatja el, másrészt sokkal kisebb lesz a az adat mérete, nem teheli annyira a fórumot és gyorsabban felmegy.
Köszi szépen!
Milyen "tölténnyel" megy? (szemre .209es csappantyúnak tűnik)
Nem 209-es csapi. A régi sörényes 5,9 kell bele.
Köszi a választ!
Házon belül is van amúgy ötlet, ez pont Csabié:
Ez tényleg guszta!
Nov 4. után pár nappal történelmileg indokolt akvizíció
Gratula! Jól néz ki nagyon.
Na jó, ez az ami a képen is látszik (a tokból, és a stiftekből, meg a csőtorkolatból hogy nem AKM hanem AK47 Tyoe2), a cirill betűs tüzvaltó feliratokbol meg hogy szovjet
Köszi!
Klassz kis kollekció!
Csukás Peti, az idei tarifákat passz, de sztem 25-30 biztosan van. Őszinte leszek, sztem túl vékony réteget tesz rá, a Walther szánja szintén bevonatos de egy közepes fém felülethez való koccanáskor lejön sajnos..
Nekem anno Montecarlo sörétest vont be. Szuperül működött a cerakote, pedig vadászatokon azért koccan ide-oda, másik puska, traktor, autó....
Nos, megszületett a végeredmény, ami mégsem az eredeti cél lett. Erős vajúdás után végül a cső lett rövidebbre vágva (kb.7") és erre került rá a hangtompító, Így megmaradt "igazi" Skorpiónak, de mégis arányosabb és egy picit izgalmasabb lett. Kiválóan dolgozik és ami fontos, nekem tetszik.
Nagyon király lett! Kéneviricsi írta: ↑2024.11.21. 08:56 Nos, megszületett a végeredmény, ami mégsem az eredeti cél lett. Erős vajúdás után végül a cső lett rövidebbre vágva (kb.7") és erre került rá a hangtompító, Így megmaradt "igazi" Skorpiónak, de mégis arányosabb és egy picit izgalmasabb lett. Kiválóan dolgozik és ami fontos, nekem tetszik.
Skorpio.jpg
Király lett, de így nem váltott kategóriát?viricsi írta: ↑2024.11.21. 08:56 Nos, megszületett a végeredmény, ami mégsem az eredeti cél lett. Erős vajúdás után végül a cső lett rövidebbre vágva (kb.7") és erre került rá a hangtompító, Így megmaradt "igazi" Skorpiónak, de mégis arányosabb és egy picit izgalmasabb lett. Kiválóan dolgozik és ami fontos, nekem tetszik.
Skorpio.jpg
De legalább nem szlopálja a vodkát.
vágás előtt milyen kategória volt és mi lett utána ?viricsi írta: ↑2024.11.21. 08:56 Nos, megszületett a végeredmény, ami mégsem az eredeti cél lett. Erős vajúdás után végül a cső lett rövidebbre vágva (kb.7") és erre került rá a hangtompító, Így megmaradt "igazi" Skorpiónak, de mégis arányosabb és egy picit izgalmasabb lett. Kiválóan dolgozik és ami fontos, nekem tetszik.
Skorpio.jpg
viricsi írta: ↑2024.11.21. 08:56 Nos, megszületett a végeredmény, ami mégsem az eredeti cél lett. Erős vajúdás után végül a cső lett rövidebbre vágva (kb.7") és erre került rá a hangtompító, Így megmaradt "igazi" Skorpiónak, de mégis arányosabb és egy picit izgalmasabb lett. Kiválóan dolgozik és ami fontos, nekem tetszik.
Már rég beírva. Bélabá fejcsóválása nélkül már nem is lenne érdekes a beíratás.
Ezt a rituálét sosem értettem, és minden bizonnyal már nem is fogom.
Zágsón, divatba jött a retro (elég, ha csak a HIV vírus terjedésére gondolunk [amely egy retrovírus]), az MSSz ilyen retro dolog;WildBear23 írta: ↑2024.11.21. 22:03 Ezt a rituálét sosem értettem, és minden bizonnyal már nem is fogom.
Az MDLSZnél nem kell senkinek a fegyvert bemutatni, az előszobában várakozva kuncsorogni. Digitális úton, pár klikkel igényled, a minősítést ellenőrzik, a fegyvert soha nem is látják, mert a többihez senkinek semmi köze. Bélaná nincs, Ernő van, aki egyrészt jófej, másrészt nem látja semmi szükségét annak, hogy kiskirálykodjon. A lövő felelőssége, hogy valamelyik szakadnak a követelményének feleljen meg.