OFF topik

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan

Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Re: OFF topik

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

TotoHU írta: 2024.07.05. 20:06 Tehát Coca Cola-t vagy McDonald's-ot csak az kritizálja, aki maga is tesz érte hogy egészségesebb, jobb stb. legyen?
Én szigorúan fogyasztóként tekintek a hobbijaimra. Pénzt és időt adok, szolgáltatást és élményt/rekreációt kapok.
(A közösségi része engem cseppet sem érdekelt soha, magányos farkasok rulez.)
Szia!

Ezt nem értem, hogy jön ide? :roll:
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

Judge Dredd írta: 2024.07.05. 08:23 Hogy másnak is tiszta legyen: A javasolt dolog bűncselekmény! Ne reklámozz ilyen ötleteket!
Igaz. Jogos.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

TotoHU írta: 2024.07.05. 10:19 Ez egy gyönyörű és tipikus kis magyar abszurd: adott egy igen kis létszámú rétegsport, aminek a művelői nem hogy inkább összefognának, hogy kedvenc hobbijukért minél hatékonyabban tudjanak lobbizni (v.ö. OMVK), hanem éppen hogy még jobban szétaprózódnak, és több, eltérő szabályok szerint működő szövetséget hoznak létre.
Ja. Meg a Vadászati Védegylet, meg a Vadász Szövetség... :mrgreen:
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Sparrow
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Sparrow »

jó ha van írta: 2024.07.07. 15:20 Ja. Meg a Vadászati Védegylet, meg a Vadász Szövetség... :mrgreen:
A védegylet a vt-ket fogja össze. Az omvk meg az egyéneket (kamara), és mindkettő államilag felruházott iogokkal bír. Más feladataik vannak. Minden mas meg csak polgari csoportosulas, mindenféle jog nélkül. Ellenben az mdlsz meg az mssz az mindketto azonos államilag elismert jogokkal rendelkező szövetség. És csak azert lett mdlsz, mert az mssz nem akart elismerni semmifele ugribugri lövészetet. Tudtommal. De van aki biztos jobban emlékszik.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Sparrow írta: 2024.07.07. 15:27 A védegylet a vt-ket fogja össze. Az omvk meg az egyéneket (kamara), és mindkettő államilag felruházott iogokkal bír. Más feladataik vannak. Minden mas meg csak polgari csoportosulas, mindenféle jog nélkül. Ellenben az mdlsz meg az mssz az mindketto azonos államilag elismert jogokkal rendelkező szövetség. És csak azert lett mdlsz, mert az mssz nem akart elismerni semmifele ugribugri lövészetet. Tudtommal. De van aki biztos jobban emlékszik.
Ez nem is vitás. Bár a Védegylet, meg a Szövetség pontos határait nem nagyon látom.
Csak arra próbáltam utalni, h vadászoknál sem csak egyetlen szervezet fingja a passzátszelet.
belatibi
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: belatibi »

Sziasztok! Van köztünk aki jól ismeri Debrecent? Annak is az egyetemi részét. Köszönöm!
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

AndyA írta: 2024.07.09. 21:36 Nem kamerás cucc volt, csak egy sima repcsi. Csak rohadt módon hangos és idegesítő volt.
Jól írta Fortitu: Sör+chill

Ha nem megy - akkor venni kell egy nagyobb drónt és ram attack :mrgreen:
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
Scaty
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Scaty »

belatibi írta: 2024.07.09. 11:53 Sziasztok! Van köztünk aki jól ismeri Debrecent? Annak is az egyetemi részét. Köszönöm!
Szia!

Mit szeretnél tudni?
A winchesterek korán halnak… EMC=Evil Machine Company...
belatibi
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: belatibi »

Scaty írta: 2024.07.10. 08:31 Szia!

Mit szeretnél tudni?
Szia! Írok privátban. Köszönöm!
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Fortitu írta: 2024.07.05. 10:44 "Végfelhasználói" szempontból nagyon jó dolog ám, ha van konkurenciája egy szolgáltatónak.
+1

Nem is ertem, hogy vagyhat barki arra, hogy kiszolgaltatott legyen egy monopoliumnak.

Bel
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: montecarlo »

Imádtam ezt a sorozatot!
vato írta: 2024.07.10. 09:44 eladó az alábbi csúzli engedélyeseknek. 9 para kaliber

2darab gyári tárral

240ezer

érdeklődni: 06 20 249 3676

tBSP6WO8.jpg
sfQbYwrP.jpg

és Mackey nyomozónak érezheted magad 8-) :D (tudom neki hosszú 45ös volt...)

p7893448_b_v10_ab.jpg
vato
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: vato »

Shieldet meg a sopranokat 2x is megneztem :D :D
IMG_1515.jpeg
IMG_1515.jpeg (44.08 KiB) Megtekintve 26697 alkalommal
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: montecarlo »

Majdnem hozzátettem az előző kommentemhez a Sopranost is! Ezek meg a Gomorra nekem brutál bejöttek.
vato írta: 2024.07.10. 18:06 Shieldet meg a sopranokat 2x is megneztem :D :D

IMG_1515.jpeg
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zora »

Hogyhogy bezárt az Önvédelmi bolt a Móriczon?
gabor86
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: gabor86 »

vato írta: 2024.07.10. 18:06 Shieldet meg a sopranokat 2x is megneztem :D :D

IMG_1515.jpeg
images.jpg
images.jpg (4.51 KiB) Megtekintve 26711 alkalommal
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

bel írta: 2024.07.10. 13:29 +1

Nem is ertem, hogy vagyhat barki arra, hogy kiszolgaltatott legyen egy monopoliumnak.

Bel
Mert egy szabad szemmel alig látható, törpe, 2-3 ezres technikai sportot eredményesebben képviselhet egyetlenegy szövetség mint kettő?
Milyen engedményt ért el a fegyvertás vonalán bármelyik sportlövő szövetség is a tagjainak?
Bármi pozitív történik, az a vadász kamarához kapcsolható. 20-as darabszám korlát, hangtompító, csak hogy a legutóbbi fejleményeket említsem.
Az MDLSZ-nél a fegyver ügyintézés legalább digitális, ez tény, de ez csak a papír alapú folyamat adott jogszabályoknak megfelelő, elektronikus csatornára terelése.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

TotoHU írta: 2024.07.10. 23:03 Mert egy szabad szemmel alig látható, törpe, 2-3 ezres technikai sportot eredményesebben képviselhet egyetlenegy szövetség mint kettő?
Milyen engedményt ért el a fegyvertás vonalán bármelyik sportlövő szövetség is a tagjainak?
Szia,

Hat, sorolom: nem kerul evi 100 000 Ft-ba a versenyengedely, lehet olimpiai szamon kivul mast is loni, nem kell felutazni Budapestre minden ugyintezeshez.

Szerintem ezek mindegyike igaz lenne, ha monopolhelyzetben barmit megtehetne az egyetlen szovetseg.

Ezzel szemben az, hogy 2000 vagy 3000 fot kepvisel egy szovetseg, pont mindegy.
Illetve pontositok: az, hogy a 2 szovetseg egyenkent 2000 fot kepvisel, vagy egy szovetseg 300 fot, pont mindegy lobbi szempontbol (ebbol a szempontbol az szamit, hogy hany miniszterelnok-helyettest kepvisel).

Bel
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

parazstaposo
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: parazstaposo »

Kezét, lábát eltörni és hagyni hadd boldoguljon.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

parazstaposo írta: 2024.07.13. 19:44 Kezét, lábát eltörni és hagyni hadd boldoguljon.
Igen, a SÜNNEK!

"Az ország minden részéről kerestek már bennünket olyan rendőrségi nyomozók, akiket a felettesük arra utasított, hogy fejezzék be az állatkínzás miatt indult eljárást, és jegyzőhöz, járási hivatalhoz, „akárhova” tegyék át az ügyet. "
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

szöged írta: 2024.07.13. 20:23 OFF

egyáltalán nem követem a focit

azt is tavaly tudtam meg, hogy neymar brazil, és nem német

de még én is tisztában vagyok vele, hogy az elmúlt évtized két legsikeresebb focistája cronaldó, meg messzi

ennek fényében nem igazán értem a rasszista felhangoktól terhelt agymenést

ON
Én még ilyen szinten sem követem a focit, csak feltűnt, hogy a Ferencváros csapatának fele néger. Jaj, bocsi, fekete. Vagy izé, na szines, vagy afro, vagy mi a franc, nem tudom hogy kell most épp ezt mondani. "Afrikandeutsch" a németeknél, majd biztos itt is kitalálnak rá valamit, "újmagyar", vagy mit tudom én.
Ez mitől rasszizmus?
Nem kell mindenben rasszizmust látni.

Ferencvárosban tipikusan nem őshonosak a feketék, ezért fura nekem, hogy a Ferencváros csapatának fele fekete.
De az is fura lenne, ha a japán császár egy szőke szakállú viking lenne.
Ez nem rasszizmus, van az embernek szeme, észreveszi.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

bel írta: 2024.07.11. 13:29 Szia,

Hat, sorolom: nem kerul evi 100 000 Ft-ba a versenyengedely, lehet olimpiai szamon kivul mast is loni, nem kell felutazni Budapestre minden ugyintezeshez.

Szerintem ezek mindegyike igaz lenne, ha monopolhelyzetben barmit megtehetne az egyetlen szovetseg.

Nem vitatom, ezek valóban olyan előnyök amikben fényévekkel jobb a jelenlegi helyzet az egy szereplős felállásnál.
Az én eredeti polémiám sem áll messze ettől, a magyar társadalomba csontig ivódott, konszenzusra képtelen gondolkodást tartom a fő problémának. Ha ez meglett volna, akkor a második szövetség megalakulására sem lett volna már eleve szükség, mert az érdekelt felek leülnek és kialakítanak valamilyen megoldást ami minden érintett félnek megfelelő.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2024.07.13. 23:51 Én még ilyen szinten sem követem a focit, csak feltűnt, hogy a Ferencváros csapatának fele néger. Jaj, bocsi, fekete. Vagy izé, na szines, vagy afro, vagy mi a franc, nem tudom hogy kell most épp ezt mondani. "Afrikandeutsch" a németeknél, majd biztos itt is kitalálnak rá valamit, "újmagyar", vagy mit tudom én.
Ez mitől rasszizmus?
+1
A politikai korrektség vírusa nem csak elképesztően káros, mert mindenféle konszenzus nélkül önkényesen tabusít szavakat és kifejezéseket, korlátozza a szólásszabadságot, stb stb,
hanem mérhetetlenül buta és illogikus is. Ugyanis azzal ha valakit nem négernek hívok (ami a magyar nyelvben egy teljesen elfogadott szó negatív jelentés nélkül) hanem feketének vagy afroamagyarnak hívom, akkor azzal éppen ugyan úgy a fizikai kinézete alapján neveztem meg, csak egy más szót használok rá! Ha teljesen PC akarna lenni valaki akkor ilyen esetben a "magát afroamerikainak valló" kifejezés lenne a helytálló, mert csak ebben az esetben nem mi címkéztük a kinézete alapján. Persze ehhez azt is tudnia kell, hogy az illető hogyan azonosítja magát...

Szóval a PC dolog nem csak rettentően antidemokratikus (mert valakik, valahol a többség megkérdezése nélkül döntöttek annak nyelvhasználati szabályairól) de illogikus butaság is.
Persze ez a híveit egy percig sem szokta zavarni.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: szöged »

WildBear23 írta: 2024.07.13. 23:51 Én még ilyen szinten sem követem a focit, csak feltűnt, hogy a Ferencváros csapatának fele néger. Jaj, bocsi, fekete. Vagy izé, na szines, vagy afro, vagy mi a franc, nem tudom hogy kell most épp ezt mondani. "Afrikandeutsch" a németeknél, majd biztos itt is kitalálnak rá valamit, "újmagyar", vagy mit tudom én.
Ez mitől rasszizmus?

Ferencvárosban tipikusan nem őshonosak a feketék, ezért fura nekem, hogy a Ferencváros csapatának fele fekete.
De az is fura lenne, ha a japán császár egy szőke szakállú viking lenne.
Ez nem rasszizmus, van az embernek szeme, észreveszi.
arra vonatkozott részemről a "rasszista felhang" kitétel, hogy volt egy olyan utalás, hogy a fekák genetikailag jobb focisták, mint a kaukázusiak

ezt cáfolandó írtam, hogy messzi meg céronaldó
WildBear23
Veterán
Veterán

https://www.portfolio.hu/global/2024071 ... tet-698391

"Rálőttek Donald Trump amerikai elnökjelöltre Pennsylvaniában. A politikus megsérült, de állapota nem súlyos. A merénylőt lelőtték."
numizmata
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: numizmata »

Erdemes osszevetni a gumitalpuak mukodeset ebben az esetben es a Fico elleni merenyletben.
Aut inveniam viam, aut faciam!
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.07.14. 09:03 https://www.portfolio.hu/global/2024071 ... tet-698391

"Rálőttek Donald Trump amerikai elnökjelöltre Pennsylvaniában. A politikus megsérült, de állapota nem súlyos. A merénylőt lelőtték."
Azt semmilyen titkosszolgálat nem tudja 100%-ban kivédeni, hogy ehhez hasonlóan több száz méterről, a kontroll alatt tartott zónán túlról valaki próbálkozzon.

Ugyanakkor jelen esetben simán megáll a konteo is, hogy maga szervezte maga ellen, hogy ő uralja a közvéleményt és a közgondolkodást.
numizmata
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: numizmata »

AndyA írta: 2024.07.14. 09:22
Ugyanakkor jelen esetben simán megáll a konteo is, hogy maga szervezte maga ellen, hogy ő uralja a közvéleményt és a közgondolkodást.
Nagyon kezenfekvo ez a kovetkeztetes. Hallom, amint megbeszelik, hogy csak a fulet kene megloni, mert igy lesz propagandaerteke az esemenynek, ellenben halantek vagy homlokloves eseten nem fizetjuk ki a munkat.
Aut inveniam viam, aut faciam!
Freddy Haflin
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Freddy Haflin »

TotoHU írta: 2024.07.14. 04:45 +1
A politikai korrektség vírusa nem csak elképesztően káros, mert mindenféle konszenzus nélkül önkényesen tabusít szavakat és kifejezéseket, korlátozza a szólásszabadságot, stb stb,
hanem mérhetetlenül buta és illogikus is. Ugyanis azzal ha valakit nem négernek hívok (ami a magyar nyelvben egy teljesen elfogadott szó negatív jelentés nélkül) hanem feketének vagy afroamagyarnak hívom, akkor azzal éppen ugyan úgy a fizikai kinézete alapján neveztem meg, csak egy más szót használok rá! Ha teljesen PC akarna lenni valaki akkor ilyen esetben a "magát afroamerikainak valló" kifejezés lenne a helytálló, mert csak ebben az esetben nem mi címkéztük a kinézete alapján. Persze ehhez azt is tudnia kell, hogy az illető hogyan azonosítja magát...

Szóval a PC dolog nem csak rettentően antidemokratikus (mert valakik, valahol a többség megkérdezése nélkül döntöttek annak nyelvhasználati szabályairól) de illogikus butaság is.
Persze ez a híveit egy percig sem szokta zavarni.
+1

És amúgy meg az alternatív megnevezések mennyivel kebésbé pejoratívak?
Kb. mint nálunk a cigányság esetében a 90-es évek elején. Tabu lett a "cigány", mint kifejezés.
A zsaru-szlengben (is) egyből jöttek a "modonyszőke", "nem idén barnult" jelzők. Vagy a legalább ennyire pontos "kreol bőrű". Agyrém.
aksurv
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: aksurv »

TotoHU írta: 2024.07.14. 11:08 Azért ez eléggé sarkos vélemény, én sem kedvelem a fickót és megvan a véleményem róla, de ez egy dolog, ettől még senkinek sincsen joga egy háztetőről lelőni.
A legutóbbi évek egyik legnagyobb problémája a társadalmak weimarizációja: az egyre mélyülő belső szakadékok, durvuló közbeszéd, gyengülő demokratikus intézmények, fokozódó politikai erőszak. Ez az spirál már többször vezetett brutális kimenetelhez a történelemben. Nagyon jó lenne ezt most elkerülni.
+1
Főleg úgy, hogy elnökként a valós teljesítménye az utóbbi 30 év legjobb teljesítménye volt.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
FC1
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: FC1 »

Freddy Haflin írta: 2024.07.14. 10:42 +1

És amúgy meg az alternatív megnevezések mennyivel kebésbé pejoratívak?
Kb. mint nálunk a cigányság esetében a 90-es évek elején. Tabu lett a "cigány", mint kifejezés.
A zsaru-szlengben (is) egyből jöttek a "modonyszőke", "nem idén barnult" jelzők. Vagy a legalább ennyire pontos "kreol bőrű". Agyrém.

A kerekesszéket Pl nem illik tolókocsinak hivni, mert a mozgássérülteket nem kell tologatni ezért ez sértő. Erre mondta jópár évtizeddel ezelött a vezetési elméleti oktatóm, hogyha valaki egy szerencsétlen balesetben gerincsérülést szenved és a hátralévő életét egy kerekesszékben gurigázva éli le, kissebb gondja is nagyobb annál, hogy minek nevezik a fent emlitett eszközt. Egyébként nem az a baj ha valakit cigánynak neveznek, hanenm az amikor Pl nem engedi fel a kalauz szivatásból a kisgyereket a vonatra meg ehhez hasonlók. :|
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FC1 2024.07.14. 11:32-kor.
Ha nincs ló a szamár is jó!
Poresz
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Poresz »

Freddy Haflin írta: 2024.07.14. 10:42 És amúgy meg az alternatív megnevezések mennyivel kebésbé pejoratívak?
A 19. században Kertbeny Károly azért alkotta meg a homoszexuális kifejezést, mert egyik érintett barátja öngyilkos lett: egy tapintatos kifejezést akart, hogy beszélni lehessen erről. Ma ez a kifejezés kevésbé komilfó, mert túl orvosi vagy mit tudom én.

A szavak - meglepetés! - bizony változnak, elég csak böngészgetni egy kicsit az Arcanumot. A hangalak és az írott forma is, de a jelentés és jelentésárnyalat ehhez képest még gyorsabban. Ezek attól függnek, hogyan használják a szavakat.

Annyiban viszont méltányosnak kell lennem, hogy tényleg vannak sértő kifejezések: például a "farkúróra" teljes joggal sújthat le a PC-pöröly. - De igazából ehhez PC sem kell, meg semmilyen más újmódi találmány, csak a régi jól bevált tapintatosság és emberi jóérzés.

Most az jutott eszembe, hogy unokatestvérema következő bon mottal vágta át az "Ami a szívemen az a számon"-divat illemtani gordiuszi csomóját: "A tapintat nélküli őszinteség bunkóság". - Ehhez hasonlóan a PC-t úgy tudom megkülönböztetni az udvariasságtól - az udvariasság elvárásától -, hogy a nevetséges ostobasága - "Késleltetett siker, politikailag kevésbé korrekt szóval bukás." - a rosszhiszemű gyanakvásból ered.
Poresz
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Poresz »

TotoHU írta: 2024.07.14. 11:08 Azért ez eléggé sarkos vélemény, én sem kedvelem a fickót és megvan a véleményem róla, de ez egy dolog, ettől még senkinek sincsen joga egy háztetőről lelőni.
Írtam, hogy az én véleményem? Amúgy igen, de tőlem függetlenül több millió ember gondolja ugyanezt. Ami lehet, hogy téves álláspont, de ettől még gondolják és őszintén rühellik.
TotoHU írta: 2024.07.14. 11:08 A legutóbbi évek egyik legnagyobb problémája a társadalmak weimarizációja: az egyre mélyülő belső szakadékok, durvuló közbeszéd, gyengülő demokratikus intézmények, fokozódó politikai erőszak. Ez az spirál már többször vezetett brutális kimenetelhez a történelemben. Nagyon jó lenne ezt most elkerülni.
Világszerte a politikusok emberi és szakmai - mint valamilyen becsületes szakmához értő értő szakember, nem mint profi $z@rkeverő és intrikus - minősége egyre f0$abb, vagy ez egyre nyilvánvalóbb. Hála az internetnek, az angol nyelv működő latinná válásának és a globalizációnak. (Egyébként könnyű szimpatizálni egy távoli ország politikusával, ha a földrajzi távolság, a nyelvi akadályok, meg amiatt, hogy nekünk is csak 24 óra egy nap, nincs időnk mindenről tájékozódni, a napi stiklijeiről nem jutnak el hozzánk a hírek.)
A politika még a demokratikus és fejlett országokban is az élet egyre több területére szivárog be, attól a korszellemtől hajtva, hogy a szabályozás a fejlődés, nem pedig az emberek felnőttként kezelése (=szabadság*), ezzel emberek tízmillióit sok-sok aprósággal bosszantva naponta. (Gondoljunk arra, hogy Kanadában még a lég- és airsoft fegyvereket is betiltották, vagy legalábbis ez téma volt és megkísérelték: nem ismerem a történet végét.)
Mégis mit várunk?
Egyre többen vagyunk - csak az én életemben 5,2 milliárdról 8 milliárdra nőtt a Föld népessége, egy tájékozottabbak vagyunk, egyre jobban fel van b@$zva az agyunk. Valószínűség, érted.

* Egyébként ma ünnepeljük a francia forradalom kitörésének 235. évfordulóját.
Chuck Norris
Moderátor
Moderátor

Hozzászólás Szerző: Chuck Norris »

Akkor tegyük tisztába ismét, mint a Fico merénylet után.

Nem támogatjuk a fórumon fegyveres politikai erőszak semmilyen formáját!! A pozitív színben feltüntetését törölni fogjuk, a lelkendezők tiltást kapnak.
A téma nem tiltott, a lelkendezés érte viszont igen.
Minden Star Wars filmben főszerepet játszottam.
Én voltam az erő.
BreakerHUN
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: BreakerHUN »

AndyA írta: 2024.07.14. 09:22 Azt semmilyen titkosszolgálat nem tudja 100%-ban kivédeni, hogy ehhez hasonlóan több száz méterről, a kontroll alatt tartott zónán túlról valaki próbálkozzon.

Azon csodálkozom hogy nem volt helikopteres járőrözés. Kis tulzással népautóként használják a Bell 206-ot, nem értem miért maradt ez el. Sokkal hamarabb kiszurhatták volna a tetőn a snipert. A videokat nézve, nem is a titkosszolgálat szúrta ki először, hanem az emberek kezdtek mutogatni, hogy valami ott nem ok. Aztán kb 3 lövést leadott, és egy civilnek annyi.
Korgull
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Korgull »

120 méterről adta le a lövéseket, a legközelebbi épület tetejéről, és a résztvevők már egy ideje kiáltoztak, hogy fegyveres van a tetőn. Hatalmasat hibázott a titkosszolgálat.
AndyA írta: 2024.07.14. 09:22 Azt semmilyen titkosszolgálat nem tudja 100%-ban kivédeni, hogy ehhez hasonlóan több száz méterről, a kontroll alatt tartott zónán túlról valaki próbálkozzon.
shall not be infringed
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

BreakerHUN írta: 2024.07.14. 12:21 Azon csodálkozom hogy nem volt helikopteres járőrözés. Kis tulzással népautóként használják a Bell 206-ot, nem értem miért maradt ez el. Sokkal hamarabb kiszurhatták volna a tetőn a snipert. A videokat nézve, nem is a titkosszolgálat szúrta ki először, hanem az emberek kezdtek mutogatni, hogy valami ott nem ok. Aztán kb 3 lövést leadott, és egy civilnek annyi.
Kezdődhetnek a KONTEÓÓÓÓK! :lol:

1.: A titkosszolgálat akarta megölni/megöletni, ezért nem léptek közbe. Nem a legjobb lövészt ültették fel a tetőre, így ő harmadszorra is csak a fülét találta el. Az már nagyon átlátszó lett volna, ha zavartalanul kilő egy tucat lőszert, ezért a harmadik után már muszáj volt levarrni.
Korgull
Fórumtag
Fórumtag

Azt hiszem ez egyértelművé teszi, hogy nem voltak túl profik, pedig a felszerelésükben nem volt hiány.
87307033-13632249-image-a-31_1720931707813.jpg
87307033-13632249-image-a-31_1720931707813.jpg (77.32 KiB) Megtekintve 26465 alkalommal
shall not be infringed
BeHappy
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: BeHappy »

szöged írta: 2024.07.14. 08:58 arra vonatkozott részemről a "rasszista felhang" kitétel, hogy volt egy olyan utalás, hogy a fekák genetikailag jobb focisták, mint a kaukázusiak

ezt cáfolandó írtam, hogy messzi meg céronaldó
Figyu, miért olyan nehéz azt mondani, hogy "oké, figyelmetlenül olvastam, félreértettem, nem volt rasszizmus, bocs!".... ??

Ehelyett magyarázod tovább azt a baromságot, hogy "volt egy olyan utalás, hogy a fekák genetikailag jobb focisták, mint a kaukázusiak".

Nem, nem volt ilyen utalás (a fizikumukról volt szó, ami általános genetikai adottság) és itt mindenki előtt kikérem, hogy ilyen "utalást" meg rasszista megnyilvánulásokat tulajdonítasz nekem. Én ilyent nem mondtam.

Az pedig külön ellentmondásos, hogy az igenis negatív tartalmú "feka" kifejezést használod az állítólagos antirasszista szándékú hozzászólásodban.

Nem akarok ezzel itt másokat untatni, részemről most zárom is a kommunikációt Veled, az a Te dolgod, hogy tudsz-e vagy akarsz-e a hozzászólásaid miatt önkritikát gyakorolni.

Béke!
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Kojak írta: 2024.07.14. 13:50 Kezdődhetnek a KONTEÓÓÓÓK! :lol:
Egyértelműen a Moszad keze nyomát viseli az akció. Nem érdekük hogy Trump nyerjen, mert az haragszik Netanjahu-ra mert gratulált Biden győzelméhez, és elítéli a gázai akciót is, megválasztása esetén ugrik a mostani jelentős amerikai támogatás, ami nélkül nem tudják folytatni az izraeliek a háborújukat.
Ezért megszervezték ezt az idegen zászlós hadműveletet Trump eltávolítására, a magányos merénylőt meg jól bepalizták. :lol:
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

TotoHU írta: 2024.07.14. 16:12 Egyértelműen a Moszad keze nyomát viseli az akció. Nem érdekük hogy Trump nyerjen, mert az haragszik Netanjahu-ra mert gratulált Biden győzelméhez, és elítéli a gázai akciót is, megválasztása esetén ugrik a mostani jelentős amerikai támogatás, ami nélkül nem tudják folytatni az izraeliek a háborújukat.
Ezért megszervezték ezt az idegen zászlós hadműveletet Trump eltávolítására, a magányos merénylőt meg jól bepalizták. :lol:
Trumpúr nyilvánosságra akarta hozni, hogy a Holdraszállást valójában megrendezték a Kínaiak, hogy 51 évvel később cserébe Covidot zúdíthassanak a világra, ezzel bechippelve a lakosságot a New World Order nevében. Az egészet amúgy a zsidó szabadkőművesek intézték, de a fizetést a Bilderberg csoport utalta a Leumi bankon keresztül!
Az agysugárzó műholdak azonban közbeléptek, és a kritikus pillanatban kicsi balra lökték a merénylő kezében levő fegyvercsövet, mert az azokat működtető Gyíkemberek, Putyinnal összefogva érdekeltek annak győzelmében, hogy a Krímben levő kutatóbázisaikat megtarthassák, amik amúgy köztudottan az egész 2014-es krími művelet mögötti okot képezték.

Naaa, milyen?:-)))
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2024.07.14. 16:37 Trumpúr nyilvánosságra akarta hozni, hogy a Holdraszállást valójában megrendezték a Kínaiak, hogy 51 évvel később cserébe Covidot zúdíthassanak a világra, ezzel bechippelve a lakosságot a New World Order nevében. Az egészet amúgy a zsidó szabadkőművesek intézték, de a fizetést a Bilderberg csoport utalta a Leumi bankon keresztül!
Az agysugárzó műholdak azonban közbeléptek, és a kritikus pillanatban kicsi balra lökték a merénylő kezében levő fegyvercsövet, mert az azokat működtető Gyíkemberek, Putyinnal összefogva érdekeltek annak győzelmében, hogy a Krímben levő kutatóbázisaikat megtarthassák, amik amúgy köztudottan az egész 2014-es krími művelet mögötti okot képezték.

Nagggyon vigyázz magadra!
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

numizmata írta: 2024.07.14. 09:58 Nagyon kezenfekvo ez a kovetkeztetes. Hallom, amint megbeszelik, hogy csak a fulet kene megloni, mert igy lesz propagandaerteke az esemenynek, ellenben halantek vagy homlokloves eseten nem fizetjuk ki a munkat.
Az véletlen volt, nem is a lövés sebezte meg, hanem valami elrepült üvegszilánk.

Ez meg ugye pont passzol a konteoba, hogy rálőni, de úgy, hogy nehogy bármi baja essen.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Korgull írta: 2024.07.14. 13:41 120 méterről adta le a lövéseket, a legközelebbi épület tetejéről, és a résztvevők már egy ideje kiáltoztak, hogy fegyveres van a tetőn. Hatalmasat hibázott a titkosszolgálat.
Mondjam azt, hogy ez is a konteo vonalat erősíti? Amíg el nem dördültek a lövések, addig kicsit "lassú" volt a szolgálatok reakciója...?
Korgull
Fórumtag
Fórumtag

Nem rossz, nem rossz :)
De közben a valódi konteósokat sem kell félteni, olvastam, hogy azért ugrottak rá a testőrei, hogy gyorsan eltüntessék a MAGA sapkát, mert abban volt a vérpatron, nem is voltak valódi lövések.
gvass1 írta: 2024.07.14. 16:37 Trumpúr nyilvánosságra akarta hozni, hogy a Holdraszállást valójában megrendezték a Kínaiak, hogy 51 évvel később cserébe Covidot zúdíthassanak a világra, ezzel bechippelve a lakosságot a New World Order nevében. Az egészet amúgy a zsidó szabadkőművesek intézték, de a fizetést a Bilderberg csoport utalta a Leumi bankon keresztül!

shall not be infringed
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

zora írta: 2024.07.14. 16:45 Nagggyon vigyázz magadra!
Furák ezek a fekete helikopterek, mert nincs semmi hangjuk...
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2024.07.14. 17:19 Furák ezek a fekete helikopterek, mert nincs semmi hangjuk...
Pont az a lényeg bennük.
conspiracy_theory_photo_6-911133549.jpg
conspiracy_theory_photo_6-911133549.jpg (22.91 KiB) Megtekintve 26351 alkalommal
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2024.07.14. 17:19 Furák ezek a fekete helikopterek, mert nincs semmi hangjuk...
Amúgy a mostani merénylő is három nevű, ugye.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.07.14. 18:08 Amúgy a mostani merénylő is három nevű, ugye.
Egy 20 éves, helyi, regisztrált republikánus szavazó.
parazstaposo
Veterán
Veterán

Csak lekoppintották az Orlövész c. filmet. 8-)
047.jpg
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

belehal.jpg
belehal.jpg (25.82 KiB) Megtekintve 26344 alkalommal
Blekk Rájgó
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Blekk Rájgó »

Közben egy szemtanú videója is fölkerült:

https://24.hu/kulfold/2024/07/14/video- ... lanataban/
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

numizmata írta: 2024.07.14. 09:13 Erdemes osszevetni a gumitalpuak mukodeset ebben az esetben es a Fico elleni merenyletben.
https://www.youtube.com/watch?v=UKHqxPNNxfA
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

MIÉRT HORDUNK FEGYVERT?

Napi magyar valóság rovat - bolond késes barom a Margit-szigeten.
Hogyan köszöntik a sünök? „Már megint te?”

Azaz amíg nem szúr le valakit, addig újra meg újra kiengedik. És ilyenek tömegesen mászkálnak az utcán.

"péntek este a barátaival a Margitszigeten futottak, majd amikor végeztek, odalépett hozzájuk egy férfi és belekötött egyikükbe. Néhány másodperc elteltével kést is rántott, majd a társaság egyik tagja után eredt, azt azonban nem érte utol. Ezután a társaság többi tagjához (köztük egy terhes nőhöz) fordult, azonban sikerült elterelni a figyelmét, majd a földre teperni. Értesítették a rendőröket is, akik a férfit elvitték."

https://24.hu/belfold/2024/07/13/margit ... rendorseg/
sodoma
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: sodoma »

gvass1 írta: 2024.07.15. 06:37 MIÉRT HORDUNK FEGYVERT?

Azaz amíg nem szúr le valakit, addig újra meg újra kiengedik. És ilyenek tömegesen mászkálnak az utcán.

"péntek este a barátaival a Margitszigeten futottak, majd amikor végeztek, odalépett hozzájuk egy férfi és belekötött egyikükbe. Néhány másodperc elteltével kést is rántott, majd a társaság egyik tagja után eredt, azt azonban nem érte utol. Ezután a társaság többi tagjához (köztük egy terhes nőhöz) fordult, azonban sikerült elterelni a figyelmét, majd a földre teperni. Értesítették a rendőröket is, akik a férfit elvitték."

földre teperéskor kicsit sebes lehetne az arca, belefér! Sünöket ki sem hívtam volna! Minek?
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.07.15. 06:37 MIÉRT HORDUNK FEGYVERT?

Amilyen peches vagyok, ha az én feleségemet fenyegetné egy késes idióta, és sikerülne letepernem, még beleesne nekem a saját késébe....
tvsmaci
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: tvsmaci »

jó ha van írta: 2024.07.15. 11:41 Amilyen peches vagyok, ha az én feleségemet fenyegetné egy késes idióta, és sikerülne letepernem, még beleesne nekem a saját késébe....
Meg mintha folyna ott valami folyó... :roll:
marcuswolf
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: marcuswolf »

AndyA írta: 2024.07.14. 16:55 Az véletlen volt, nem is a lövés sebezte meg, hanem valami elrepült üvegszilánk.

Ez meg ugye pont passzol a konteoba, hogy rálőni, de úgy, hogy nehogy bármi baja essen.
Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de te bántóan visszaélsz ezzel a helyzeteddel.

Amúgy van itt valaki, aki 120 méterről így lő AR-15-tel mozgó célpontra?
Helyesbítek.
Van itt valaki, aki egyáltalán lőtt már AR-15-tel 120 méterre bármire?
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

marcuswolf írta: 2024.07.15. 21:50 Van itt valaki, aki egyáltalán lőtt már AR-15-tel 120 méterre bármire?
Van, meg láttam is embereket, egész sokat. Akinek be van lőve a puskája, meg tud lőni, annak ez egy könnyű lövés. Gyengébb lövők, és/vagy nem ahhoz a lőszerhez, rossz távra belőtt irányzékkal sokan nem boldogulnak már ezzel a távval sem.
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
aksurv
Veterán
Veterán

130 méter volt az átlagos harcerintkezés távolsága Irakban. Az amerikaiak ezen távolságon annyi fejest lőttek, hogy felkelők pattogtak, hogy ez már direkt népirtás. Tudták lőni és azért volt ennyi fejes, mert a legtöbbször ennyi láttak az ellenfelekböl.
A merényletnél a fickó egy 20 éves képzetlen idióta volt, aki valószínűleg a szokásos lövőhibàval elbillentyűzte a lövéseket jobbra. Ez volt Trump szerencséje. Ha tudott volna szoros szórást lőni a fej közepére, hiába forgatja a fejét, tuti a fejen a találat.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

aksurv írta: 2024.07.15. 23:41
A merényletnél a fickó egy 20 éves képzetlen idióta volt, aki valószínűleg a szokásos lövőhibàval elbillentyűzte a lövéseket jobbra.
A lövés balra ment mellé ;)
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

marcuswolf írta: 2024.07.15. 21:50 Van itt valaki, aki egyáltalán lőtt már AR-15-tel 120 méterre bármire?
Szia,

En nem.

De AK-val 270 m-re, lemerult iranyzek helyett 10 cm-es iranyzekvonalu tartalekkal igen. :-)

(Az igazsaghoz hozza tartozik, hogy ebben az esetben meg onmagamhoz kepest is sokat lottem a popperre, de vegul csak elborult.)

Meg lottem rendes puskaval 134 m-re ugy, hogy Varga Karcsi olyan lolapot rakott ki, amin 0.5 mm a 10-es atmeroje. Ezt sajnos nem en lottem:
Kép

Bel
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

marcuswolf írta: 2024.07.15. 21:50 Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de te bántóan visszaélsz ezzel a helyzeteddel.

Helyesbítek.
Én ismerek ilyen személyt a fórumon. Mondjuk ahogyan ő lő, ott öt lövésből öt lyuk lett volna a trampli fülén...
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

AndyA írta: 2024.07.16. 09:51 Én ismerek ilyen személyt a fórumon. Mondjuk ahogyan ő lő, ott öt lövésből öt lyuk lett volna a trampli fülén...
Vagy csak négy.

Vagy csak három...

Ami nem azt jelenti, hogy mellé lőtt volna, sőt. :-)
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

lottem 300-ra is.
100-on meg huszonkettessel rendszeresen vadasztunk tojasra.
mi a kerdes?
marcuswolf írta: 2024.07.15. 21:50 Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de te bántóan visszaélsz ezzel a helyzeteddel.

Helyesbítek.
ingyom bingyom tálib-e?
aksurv
Veterán
Veterán

Fortitu írta: 2024.07.16. 07:48 A lövés balra ment mellé ;)
Ezért jobbos (jobbkezes) elbillentyűzés. Ha még be is rántotta volna, akkor 7 órába ment volna és esetleg vállon lötte volna Trumpot. A balkezesek a másik oldalra pakolják a találatokat.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Fortitu wrote: ↑2024.07.16. 07:48
aksurv írta: 2024.07.16. 11:22 Ezért jobbos (jobbkezes) elbillentyűzés. Ha még be is rántotta volna, akkor 7 órába ment volna és esetleg vállon lötte volna Trumpot. A balkezesek a másik oldalra pakolják a találatokat.
" by aksurv » 2024.07.15. 23:41
130 méter volt az átlagos harcerintkezés távolsága Irakban. Az amerikaiak ezen távolságon annyi fejest lőttek, hogy felkelők pattogtak, hogy ez már direkt népirtás. Tudták lőni és azért volt ennyi fejes, mert a legtöbbször ennyi láttak az ellenfelekböl.
A merényletnél a fickó egy 20 éves képzetlen idióta volt, aki valószínűleg a szokásos lövőhibàval elbillentyűzte a lövéseket jobbra. Ez volt Trump szerencséje. Ha tudott volna szoros szórást lőni a fej közepére, hiába forgatja a fejét, tuti a fejen a találat."

Néha ismerjük már el, hogy benéztük, nem figyeltünk oda, rosszul írtuk stb. Úgyis meleg van.

Meg úgyis mindenki látja, hogy lehet, hogy EZT AKARTAD ÍRNI, de rohadtul nem ezt ÍRTAD ténylegesen. Kösz.
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.07.16. 11:35 Fortitu wrote: ↑2024.07.16. 07:48

" by aksurv » 2024.07.15. 23:41
A merényletnél a fickó egy 20 éves képzetlen idióta volt, aki valószínűleg a szokásos lövőhibàval elbillentyűzte a lövéseket jobbra. Ez volt Trump szerencséje. Ha tudott volna szoros szórást lőni a fej közepére, hiába forgatja a fejét, tuti a fejen a találat."

Néha ismerjük már el, hogy benéztük, nem figyeltünk oda, rosszul írtuk stb. Úgyis meleg van.

Meg úgyis mindenki látja, hogy lehet, hogy EZT AKARTAD ÍRNI, de rohadtul nem ezt ÍRTAD ténylegesen. Kösz.
Pontosan erről van szó. Vitakozzunk?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2024.07.16. 12:22 Pontosan erről van szó.
THX.
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.07.16. 12:28THX.
Te, mi lenne ha amúgy haverok lennénk, mert egymás vére szívásán és egy bizonyos dolog megítélésen kívül,a valóban lényeges dolgokban amúgy egyetertünk és egy oldalon állunk?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2024.07.16. 13:07 Te, mi lenne ha amúgy haverok lennénk, mert egymás vére szívásán és egy bizonyos dolog megítélésen kívül,a valóban lényeges dolgokban amúgy egyetertünk és egy oldalon állunk?

Mér, most nem voltam teljesen cukisággombóc?
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.07.16. 13:22 Mér, most nem voltam teljesen cukisággombóc?
De. Pont ezért írtam.
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

marcuswolf írta: 2024.07.15. 21:50
Helyesbítek.
"Arra vonatkozó nyom azonban felbukkant, hogy Crooks miként képezhette ki magát lőfegyverek használatára. A Pittsburgh környékén lévő Clairton Sportsmen’s Club lövészklub, amelynek 180 méteresnél hosszabb lőtere is van, megerősítette, hogy a támadó egy évig az egyesület tagja volt. Crooksot ugyanakkor korábban kizárták a középiskolai lövészcsapatból. Az egyik volt osztálytársa a médiának elmondta, megkérték, hogy ne folytassa a csapatban, mert annyira rosszul lőtt, hogy azt már veszélyesnek tartották."
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

aksurv írta: 2024.07.16. 14:05 De. Pont ezért írtam.
e5d81d6f-5d47-44af-8895-fb54148ef93b_text.gif
e5d81d6f-5d47-44af-8895-fb54148ef93b_text.gif (693.16 KiB) Megtekintve 25772 alkalommal
aksurv
Veterán
Veterán

zora írta: 2024.07.16. 15:45 e5d81d6f-5d47-44af-8895-fb54148ef93b_text.gif
Meleg van, de azért nem ennyire.
Akikkel volt személyes lehetőség rendezni a viszonyt azokkal a legnagyobb kölcsönös tisztelet mellett megtörtént. Vele csak itt lehetne.
Én meg mint Regős Bendegúz példaképem a békés megoldások híve vagyok.
https://youtu.be/j9pX3iszM90?feature=shared
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.07.16. 13:22 Mér, most nem voltam teljesen cukisággombóc?
Te?

Mikor nem?! :D
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

aksurv írta: 2024.07.16. 18:02 Meleg van, de azért nem ennyire.
:-)
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Kojak írta: 2024.07.16. 15:42 "Arra vonatkozó nyom azonban felbukkant, hogy Crooks miként képezhette ki magát lőfegyverek használatára. A Pittsburgh környékén lévő Clairton Sportsmen’s Club lövészklub, amelynek 180 méteresnél hosszabb lőtere is van, megerősítette, hogy a támadó egy évig az egyesület tagja volt. Crooksot ugyanakkor korábban kizárták a középiskolai lövészcsapatból. Az egyik volt osztálytársa a médiának elmondta, megkérték, hogy ne folytassa a csapatban, mert annyira rosszul lőtt, hogy azt már veszélyesnek tartották."
Hmmm... adott egy merénylő, aki átlagosnál rosszabb lőkészséggel rendelkezik, sőt túlzás nélkül kimondhatjuk, LKNBF volt.
Hol láthattunk ilyet már.... mert Lee Harvey Oswald-ról is azt jegyezték fel, hogy nem volt különösebben jó lövő. Mégis egészen fantsztikus módon egy forgó-toló záras 1. vh-s hadipuskával 5,6 másodperc alatt bevitt három találatot 81 méterről.

Az alábbi cikkben ugyan a Kennedy gyilkosságot elemzik, de többek közt érdekesség hogy beszélgetnek benne Hammerl László olimpiai bajnok sportlövővel. Anno ő és két világbajnok sportlovő társa megpróbálta reprodukálni ugyan azt a "teljesítményt" amit Oswald elért, de ők nyugodt lőtéri körülmények között, világszintű versenyzőként nem tudták azokat a találatokat elérni, ami Oswald-nak állítólag stressz alatt sikerült.

https://www.magyarhirlap.hu/tudomany/20 ... -masodperc
marcuswolf
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: marcuswolf »

TotoHU írta: 2024.07.17. 10:13 Hmmm... adott egy merénylő, aki átlagosnál rosszabb lőkészséggel rendelkezik, sőt túlzás nélkül kimondhatjuk, LKNBF volt.
Hol láthattunk ilyet már.... mert Lee Harvey Oswald-ról is azt jegyezték fel, hogy nem volt különösebben jó lövő. Mégis egészen fantsztikus módon egy forgó-toló záras 1. vh-s hadipuskával 5,6 másodperc alatt bevitt három találatot 81 méterről.

Az alábbi cikkben ugyan a Kennedy gyilkosságot elemzik, de többek közt érdekesség hogy beszélgetnek benne Hammerl László olimpiai bajnok sportlövővel. Anno ő és két világbajnok sportlovő társa megpróbálta reprodukálni ugyan azt a "teljesítményt" amit Oswald elért, de ők nyugodt lőtéri körülmények között, világszintű versenyzőként nem tudták azokat a találatokat elérni, ami Oswald-nak állítólag stressz alatt sikerült.

https://www.magyarhirlap.hu/tudomany/20 ... -masodperc
Erről beszélek.

Azt az orbitális baromságot, hogy saját maga rendezte meg az egészet nem is minősíteném, mert az csak a szerencsétlen világtalant minősíti, aki ezt leírta.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

IMG-057e61722f3795a5f1c9db6776c6149f-V.jpg
Nem tudom, ebből mi igaz, de életszerű, úgyhogy akár lehet is...
WildBear23
Veterán
Veterán

https://telex.hu/belfold/2024/07/17/kes ... z-budapest

Rablás, információs rendszer útján elkövetett csalás és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt az ügyészség két fiatal ellen, akik tavaly kiraboltak egy 16 éves fiút Budapesten. Az egyik elkövető 20 éves volt, a másik még a 14-et sem töltötte be, így az utóbbi nem büntethető – írja az ügyészség.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2024.07.17. 19:23 https://telex.hu/belfold/2024/07/17/kes ... z-budapest

Rablás, információs rendszer útján elkövetett csalás és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt az ügyészség két fiatal ellen, akik tavaly kiraboltak egy 16 éves fiút Budapesten. Az egyik elkövető 20 éves volt, a másik még a 14-et sem töltötte be, így az utóbbi nem büntethető – írja az ügyészség.

Hejj, ha ezek annak idején a 16 éves VG és BGP fiatalkorúakba futottak volna bele tömegközlek eszközön!😂😃😆
WildBear23
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2024.07.17. 20:50 Hejj, ha ezek annak idején a 16 éves VG és BGP fiatalkorúakba futottak volna bele tömegközlek eszközön!😂😃😆
Hát, nem 400 Ft-ot kaptak volna, hanem egy nagy medvepuszit.. :lol:
WildBear23 with gun
WildBear23 with gun
WildBear with gun.jpg (223.36 KiB) Megtekintve 25384 alkalommal
parazstaposo
Veterán
Veterán

A jászsági férfi gyilkossággal fenyegette a rendőröket.

"Betörte a szolgálati kocsi több ablakát, közben azt hangoztatta, hogy megöli a járőröket. A támadásban a rendőrök könnyebben megsérültek."

https://www.szoljon.hu/helyi-kek-hirek/ ... eg-jaszsag
tornas78
Fórumtag
Fórumtag

Re: A jászsági férfi gyilkossággal fenyegette a rendőröket.

Hozzászólás Szerző: tornas78 »

parazstaposo írta: 2024.07.18. 09:30 "Betörte a szolgálati kocsi több ablakát, közben azt hangoztatta, hogy megöli a járőröket. A támadásban a rendőrök könnyebben megsérültek."

“Az ügyészség szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a bíróság kedden elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra, azonban a gyanúsított és védője fellebbezett a döntés ellen, ezért ez a végzés még nem végleges.”

Komolyan mondom, hánynom kell…. Broááfff.
Mindenki vár valamit...
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

tornas78 írta: 2024.07.18. 11:50 “Az ügyészség szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a bíróság kedden elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra, azonban a gyanúsított és védője fellebbezett a döntés ellen, ezért ez a végzés még nem végleges.”

Komolyan mondom, hánynom kell…. Broááfff.
Értem én, hogy a védőügyvéd azért kapja a pénzét, hogy ilyenkor fellebbezzen. De miért nem lehet kapásból elküldeni az édesanyja... valahol várja?
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

parazstaposo írta: 2024.07.18. 09:30 "Betörte a szolgálati kocsi több ablakát, közben azt hangoztatta, hogy megöli a járőröket. A támadásban a rendőrök könnyebben megsérültek."

Én meg azt nem értem, hogy ha ez emberölési kísérlet volt (nem sérült meg senki), akkor a faszparaszt izomagy ellen, aki a kalandparkban alárúgott a kisfiúnak, miért csak garázdaság miatt indult eljárás?
gabor86
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.07.18. 19:18 Én meg azt nem értem, hogy ha ez emberölési kísérlet volt (nem sérült meg senki), akkor a faszparaszt izomagy ellen, aki a kalandparkban alárúgott a kisfiúnak, miért csak garázdaság miatt indult eljárás?
Mas a barati kore...
Thomaster
Főmérnök
Főmérnök

Hozzászólás Szerző: Thomaster »

zora írta: 2024.07.18. 19:18 Én meg azt nem értem, hogy ha ez emberölési kísérlet volt (nem sérült meg senki), akkor a faszparaszt izomagy ellen, aki a kalandparkban alárúgott a kisfiúnak, miért csak garázdaság miatt indult eljárás?
"A sofőr egy földútra, majd egy szántóföldre kanyarodott, ott megállt, kiszállt a járműből, és egy fejszenyéllel elkezdte ütni a rendőrautót.

Betörte a szolgálati kocsi több ablakát, közben azt hangoztatta, hogy megöli a járőröket. A támadásban a rendőrök könnyebben megsérültek."

Én meg azt nem értem, hogy ekkor a megtámadott rendőrök miért figyelmeztető lövést adnak le? Jó, értem, azért, mert utána még őket meszelnék el.
aksurv
Veterán
Veterán

Mert a két eset ég és föld egymastól büntetőjogi szempontból, még ha hasonlónak is látszanak.
Az edzonél a garázdaság az ami egyből megáll, mert ha van valami ami kimeríti a teljes tényállást, akkor ez az volt.
Bőven örülnék, ha annak maximális tetelét letöltendőben megkapná. Abban is biztos vagyok, hogy dolgoznak még többi tenyállason is.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

aksurv írta: 2024.07.19. 13:04 Mert a két eset ég és föld egymastól büntetőjogi szempontból, még ha hasonlónak is látszanak.
Az edzonél a garázdaság az ami egyből megáll, mert ha van valami ami kimeríti a teljes tényállást, akkor ez az volt.
Bőven örülnék, ha annak maximális tetelét letöltendőben megkapná. Abban is biztos vagyok, hogy dolgoznak még többi tenyállason is.
Szerintem is más a két tényállás.
Egy felnőtt a felügyeletére bízott kiskorút úgy bántalmaz, hogy az akár maradándó sérülést vagy halált is okozhat.
Egy majom baltával üti a járőtautót, meg belehajt autóval.
A rendőröknek az a dolga, hogy az ilyeneket helyre tegyék, képzettségük, felszerelésük, jogi hátterük adott. Hogy meddig hagyják eszkalálódni a helyzetet, mert bénítja őket a jogi környezet, más kérdés.
A kisfiú mit is tehetett volna a támadás ellen?
aksurv
Veterán
Veterán

zora írta: 2024.07.19. 13:16 Szerintem is más a két tényállás.
Egy felnőtt a felügyeletére bízott kiskorút úgy bántalmaz, hogy az akár maradándó sérülést vagy halált is okozhat.
Egy majom baltával üti a járőtautót, meg belehajt autóval.
A rendőröknek az a dolga, hogy az ilyeneket helyre tegyék, képzettségük, felszerelésük, jogi hátterük adott. Hogy meddig hagyják eszkalálódni a helyzetet, mert bénítja őket a jogi környezet, más kérdés.
A kisfiú mit is tehetett volna a támadás ellen?
Ebben a legszörnyűbb az hogy ez csütörtökön történt ,az anyukája pénteken megegyezett vele hogy mehet hozzá edzésre csak kamuzott neki hogy volt egy "kis vitajuk". Hétfőn edzésen volt nála, kedden derült ki az egész amikor a rendőrség kereste meg őket.. Ha 5 méterre arrébb csinálja ez barom a kamera kívül akkor az egészét megússza és kissrác hozzá jár edzésre.
Tegnap néztem az anyukájával a videót.. A szivem szakadt bele. A kissrác szenzoros zavarban szenved ezért "rosszalkodott" . Azért nem mesélte el otthon, mert úgy gondolta, hogy ő ezt megérdemelte. Az anyukája csak azért akarja, hogy bocsánatot kérjen tőle, hogy gyerek elfogadja, hogy nem ő tehet a bántalmazásról.
Az ügyészségnek meg nehéz dolga van, mert még arra is ügyelt ez a féreg, hogy a sisakos gyereket a rekortanon rúgja fel.
Ha meg nagyon belemennek a lelki sérülésbe akkor a gyerek lesz az egyik igazságügyi szakértőtől a másikig rangatva, ami neki árthat a legjobban. A rendőri balhénal sima a bizonyítás, itt sokkal nehezebb és a valódi kárt lehet hogy soha nem sikerül. Remélem azért valami dörzsölt ügyész elkapja ennek a patkánynak a tökét.

Az egyetlen jó hír, hogy többen összefogtak és csinalnak gyereknek egy egészen más kalandparkot, motorosok kísérik stb. jó lenne ha jól érezné magát és csak ez maradna meg neki.
gabor86
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2024.07.19. 17:48 Ebben a legszörnyűbb az hogy ez csütörtökön történt ,az anyukája pénteken megegyezett vele hogy mehet hozzá edzésre csak kamuzott neki hogy volt egy "kis vitajuk". Hétfőn edzésen volt nála, kedden derült ki az egész amikor a rendőrség kereste meg őket.. Ha 5 méterre arrébb csinálja ez barom a kamera kívül akkor az egészét megússza és kissrác hozzá jár edzésre.
Tegnap néztem az anyukájával a videót.. A szivem szakadt bele. A kissrác szenzoros zavarban szenved ezért "rosszalkodott" . Azért nem mesélte el otthon, mert úgy gondolta, hogy ő ezt megérdemelte. Az anyukája csak azért akarja, hogy bocsánatot kérjen tőle, hogy gyerek elfogadja, hogy nem ő tehet a bántalmazásról.
Az ügyészségnek meg nehéz dolga van, mert még arra is ügyelt ez a féreg, hogy a sisakos gyereket a rekortanon rúgja fel.
Ha meg nagyon belemennek a lelki sérülésbe akkor a gyerek lesz az egyik igazságügyi szakértőtől a másikig rangatva, ami neki árthat a legjobban. A rendőri balhénal sima a bizonyítás, itt sokkal nehezebb és a valódi kárt lehet hogy soha nem sikerül. Remélem azért valami dörzsölt ügyész elkapja ennek a patkánynak a tökét.

Az egyetlen jó hír, hogy többen összefogtak és csinalnak gyereknek egy egészen más kalandparkot, motorosok kísérik stb. jó lenne ha jól érezné magát és csak ez maradna meg neki.
Most megy a hiradoba riport hogy rengeteg gyereket bantalmazott es nem csak veressel... De kituntetest kapott par eve. Nem megyek bele politikaba de szerintem vilagos a kapcsolat.
aksurv
Veterán
Veterán

gabor86 írta: 2024.07.19. 18:57 Most megy a hiradoba riport hogy rengeteg gyereket bantalmazott es nem csak veressel... De kituntetest kapott par eve. Nem megyek bele politikaba de szerintem vilagos a kapcsolat.
Negy éve kapta. 31 év edzői munka után.Sem akkor, sem most nem volt a jogszabályban leírva, hogy a kitüntetteket a kitüntetés előtt C típusú nemzetbiztonsági ellenőrzés és fedhetetlensegi vizsgálat alá kell vetni.
A legalja, hogy politikai célra használnak fel egy gyereket ért támadást.
gabor86
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2024.07.19. 19:32 Negy éve kapta. 31 év edzői munka után.Sem akkor, sem most nem volt a jogszabályban leírva, hogy a kitüntetteket a kitüntetés előtt C típusú nemzetbiztonsági ellenőrzés és fedhetetlensegi vizsgálat alá kell vetni.
A legalja, hogy politikai célra használnak fel egy gyereket ért támadást.
Aldozatok szerint elegge nyilt titok vokt az egesz nem pedig top secret.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

aksurv írta: 2024.07.19. 19:32 A legalja, hogy politikai célra használnak fel egy gyereket ért támadást.
Szia,

Fura ertekrend, en egy gyereket ert tamadast nagyon sokkal az egymasnak beszologatas ala teszem.

Pl. az egyik a szolasszabadsag resze, a masik meg buncselekmeny.

Bel
aksurv
Veterán
Veterán

gabor86 írta: 2024.07.19. 20:33 Aldozatok szerint elegge nyilt titok vokt az egesz nem pedig top secret.
Te tudtál róla? Mert én nem.
Az állam arról tud amiről feljelentés alapján v. nyomozás és vizsgalat során tudomást szerez.
Nem szeretnék olyan allamban élni, ami mindenről tud.
aksurv
Veterán
Veterán

bel írta: 2024.07.19. 20:49 Szia,

Fura ertekrend, en egy gyereket ert tamadast nagyon sokkal az egymasnak beszologatas ala teszem.

Pl. az egyik a szolasszabadsag resze, a masik meg buncselekmeny.

Bel
Nem arról beszéltem.
Arról beszéltem, hogy egy 4 évvel ezelőtti kitüntetés miatt egy 3 hónapja lemondott politikus a célpont, ehelyett a féreg helyett.
Addig fog menni ez kitüntetosdi faszság amíg senkit nem fognak gyerekekert végzett munkáért pl. tanárokat nevelőket bárkit kitüntetni, mert hátha 20 év múlva kiderül róla, hogy egyszer elnézte a budiajtót.
WildBear23
Veterán
Veterán

Netflix

FB_IMG_1721456300187.jpg
FB_IMG_1721456304807.jpg
FB_IMG_1721456310570.jpg
FB_IMG_1721456310570.jpg (44.25 KiB) Megtekintve 24822 alkalommal
FB_IMG_1721456314016.jpg
FB_IMG_1721456314016.jpg (34.47 KiB) Megtekintve 24822 alkalommal
Polar Bear lettem, b+ :-D