TotoHU írta: ↑2024.07.14. 11:08
Azért ez eléggé sarkos vélemény, én sem kedvelem a fickót és megvan a véleményem róla, de ez egy dolog, ettől még senkinek sincsen joga egy háztetőről lelőni.
Írtam, hogy az én véleményem? Amúgy igen, de tőlem függetlenül több millió ember gondolja ugyanezt. Ami lehet, hogy téves álláspont, de ettől még gondolják és őszintén rühellik.
TotoHU írta: ↑2024.07.14. 11:08
A legutóbbi évek egyik legnagyobb problémája a társadalmak weimarizációja: az egyre mélyülő belső szakadékok, durvuló közbeszéd, gyengülő demokratikus intézmények, fokozódó politikai erőszak. Ez az spirál már többször vezetett brutális kimenetelhez a történelemben. Nagyon jó lenne ezt most elkerülni.
Világszerte a politikusok emberi és szakmai - mint valamilyen becsületes szakmához értő értő szakember, nem mint profi $z@rkeverő és intrikus - minősége egyre f0$abb, vagy ez egyre nyilvánvalóbb. Hála az internetnek, az angol nyelv működő latinná válásának és a globalizációnak. (Egyébként könnyű szimpatizálni egy távoli ország politikusával, ha a földrajzi távolság, a nyelvi akadályok, meg amiatt, hogy nekünk is csak 24 óra egy nap, nincs időnk mindenről tájékozódni, a napi stiklijeiről nem jutnak el hozzánk a hírek.)
A politika még a demokratikus és fejlett országokban is az élet egyre több területére szivárog be, attól a korszellemtől hajtva, hogy a szabályozás a fejlődés, nem pedig az emberek felnőttként kezelése (=szabadság*), ezzel emberek tízmillióit sok-sok aprósággal bosszantva naponta. (Gondoljunk arra, hogy Kanadában még a lég- és airsoft fegyvereket is betiltották, vagy legalábbis ez téma volt és megkísérelték: nem ismerem a történet végét.)
Mégis mit várunk?
Egyre többen vagyunk - csak az én életemben 5,2 milliárdról 8 milliárdra nőtt a Föld népessége, egy tájékozottabbak vagyunk, egyre jobban fel van b@$zva az agyunk. Valószínűség, érted.
* Egyébként ma ünnepeljük a francia forradalom kitörésének 235. évfordulóját.