Önvédelem, megtörtént esetek

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan

Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Re: Önvédelem, megtörtént esetek

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

AndyA írta: 2024.06.25. 09:48 Kivéve, ha a gyereket pl. Ödönkének hívják. :-)
Cseles. Rendkívül cseles.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

Fortitu írta: 2024.06.25. 09:51 Cseles. Rendkívül cseles.
Én sem voltam anno nagy barátja, hogy az (akkor még létező) IWIW-re anyukám kipakoljon egy csomó képet az unokáiról, meg ki tudja, kinek, ezer éve nem látott volt osztálytársaknak, ismerősöknek küldözgessen ilyeneket.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

Fortitu írta: 2024.06.25. 09:51 Cseles. Rendkívül cseles.
/Fél-off ON mert inkább Túlélés téma
Ebben van valami. Ismerek olyan embert, aki MÉG MINDIG ráírja filctollal a PINt a bankkártyára, és 20 éve ezt teszi. A trükk az, hogy nem a sajátját ;)
/Fél-off OFF

Van rá 1%esély hogy “nem-Áron” szülei ravkós prepperek akik mindent is meg kravmagáznak, és 15 lépéssel előre gondolkodva sakkoznak az élet nagy játszmájában. De valljuk be - valószínűbb, hogy a hölgy, aki az autót vezette (feltételezem, hogy Áronka anyukája) olyan cukiiiinak tartja ezt az ökörséget.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
Korgull
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Korgull »

Régi eset, de itt még nem volt ez a több szempontból is tanulságos kis történet

https://www.facebook.com/watch?v=215231689739058
shall not be infringed
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Korgull írta: 2024.06.25. 12:12 Régi eset, de itt még nem volt ez a több szempontból is tanulságos kis történet

https://www.facebook.com/watch?v=215231689739058
MÓTVÁ
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Korgull
Fórumtag
Fórumtag

Meh, pedig úgy akartam írni, hogy talán még nem volt :mrgreen:
shall not be infringed
gabor86
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: gabor86 »

Jogilag hol all az ha konfliktus kezdeten elhuzod pulover aljat hogy kivillanjon az eszkoz es eltantoritsd a tamadot a folytatastol?
aksurv
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: aksurv »

gabor86 írta: 2024.06.25. 21:12 Jogilag hol all az ha konfliktus kezdeten elhuzod pulover aljat hogy kivillanjon az eszkoz es eltantoritsd a tamadot a folytatastol?
fegyveres garázdaság.
https://vidakovics.hu/garazdasag-btk-339/
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

gabor86 írta: 2024.06.25. 21:12 Jogilag hol all az ha konfliktus kezdeten elhuzod pulover aljat hogy kivillanjon az eszkoz es eltantoritsd a tamadot a folytatastol?
Szia,

NEM jogilag: 6+ meterrol nem fogja meglatni, kozelebbrol meg hamarabb megszur, mint ahogy elovenned.
(Mar ha szandekosan nem irtal eszkozre rafogast.)

Bel
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Egy témába vágó cikk. Nagyjából ugyanígy cselekedett az emberünk (igaz, nem villantott, hanem ráfogta - de ennek a megítélése hasonló) , és felfegyverkezve elkövetett garasdasagert indítottak ellene eljárást. Pontosan úgy, ahogy Gvass1 megírta.

https://telex.hu/belfold/2024/06/27/ren ... garazdasag

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi csütörtök délután „közlekedési vitába keveredett” egy másik férfival a IX. kerületben. Ezután egy fegyvernek látszó tárgyat vett elő a kocsijából, amit ráfogott a másik autósra, majd elhajtott. A férfi bejelentést tett a történtekről a rendőrségen, ezért kezdték el keresni a fegyvernek látszó tárggyal fenyegetőző másik férfit.
A férfit a pesti rakpart Szabadság híd és Erzsébet híd közötti részén fogták el a rendőrök. Egy fekete BMW-t vezetett, amiben megtalálták a gáz-riasztó fegyvert. A fegyver tulajdonosát előállították, és felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt eljárást indítottak ellene
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

Petya357 írta: 2024.06.27. 23:36 Egy témába vágó cikk. Nagyjából ugyanígy cselekedett az emberünk (igaz, nem villantott, hanem ráfogta - de ennek a megítélése hasonló) , és felfegyverkezve elkövetett garasdasagert indítottak ellene eljárást. Pontosan úgy, ahogy Gvass1 megírta.

https://telex.hu/belfold/2024/06/27/ren ... garazdasag

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi csütörtök délután „közlekedési vitába keveredett” egy másik férfival a IX. kerületben. Ezután egy fegyvernek látszó tárgyat vett elő a kocsijából, amit ráfogott a másik autósra, majd elhajtott. A férfi bejelentést tett a történtekről a rendőrségen, ezért kezdték el keresni a fegyvernek látszó tárggyal fenyegetőző másik férfit.
A férfit a pesti rakpart Szabadság híd és Erzsébet híd közötti részén fogták el a rendőrök. Egy fekete BMW-t vezetett, amiben megtalálták a gáz-riasztó fegyvert. A fegyver tulajdonosát előállították, és felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt eljárást indítottak ellene
Pisztolyt nem veszünk elő, nem mutogatunk, nem fenyegetőzünk vele; csak akkor vesszük elő, ha használni is fogjuk.
Ha fegyvert villantasz, azzal egy hatalmas adút adsz az ellenfélnek; rád hívja a rendőröket.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
algreg
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: algreg »

WildBear23 írta: 2024.06.28. 06:18 Pisztolyt nem veszünk elő, nem mutogatunk, nem fenyegetőzünk vele; csak akkor vesszük elő, ha használni is fogjuk.
Ha fegyvert villantasz, azzal egy hatalmas adút adsz az ellenfélnek; rád hívja a rendőröket.
Azért lehet olyan szitu, ahol működhet, az ilyen aggyámáegycigit típusú emberek pl. nem nagyon szoktak mindenért a rendőrhöz rohanni, meg nem is ismernek, akkor meg kit jelentenének fel? A második szomszéd Jóska persze már más tészta, bár ha mondjuk nincs szemtanú, akkor ott is csak az ő szava áll a tieddel szemben.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.06.28. 06:18 Pisztolyt nem veszünk elő, nem mutogatunk, nem fenyegetőzünk vele; csak akkor vesszük elő, ha használni is fogjuk.
Egyetértek, egy pontosítással : ha készen állunk használni is. Nem kötelező lőni is, ha elővetted, de várhatóan igen.

Van olyan szituáció , nem is kevés, ahol magát a lövést valamiert mégsem kell leadni. Pl a támadó elfut. De ha előveszed a fegyvert, akkorra a döntést, hogy lövök, már meg kell hozni. Legfeljebb indokot estben leállítja az ember az ujját, hogy sztornó.

A Cooper-féle színskála mára már legendásnak mondható. A legmagasabb fokozat a PIROS . Harcolok, készen állok bármi áron megállítani az ellenfelet.

Később sokan próbálkoztak tuningolni, hogy piramis csúcsa a FEKETE, lelövöm a támadót. Cooper ezredes haláláig vitatkozott a reformerekkel, hogy ilyen állat márpedig nincs, mert a skála nem jogi, hanem éberségi, mentális eszkaláció fokozatotokat sorol fel. A pirosnál magasabb szint nincs. Hogy történetesen lősz, vagy nem, az technikai kérdéssé egyszerűsödik - de a döntést már meghoztad.

A fiatalok kedvéért:
FEHÉR - teljesen védhetetlen vagy - pl alszol.
SÁRGA - éber vagy - mindig sárgában illik kenni, mindenhol, amikor az ember ébren van. Nincs semmilyen konkrét fegyegetés, ez a default mód
NARANCS - konkrét veszélyre készülünk, pl rossz környék, gyanúsan viselkedő emberek, valami okod van támadástól tartani
PIROS - eksön van, nem tudod elkerülni azt, hogy beavatkozz

http://www.kaliberinfo.hu/nap-kepe/az-o ... ooper-tol/

SzVSz fegyvert csak PIROS fokozatban szavad elővenni. NARANCSBAN őrültség - csak tovább eszkalálódik a helyzetet, amikor pint, hogy deeszkalálni kellene, és még felesleges jogi veszélyeknek is kiteszed magad ahogy a fórumtárs leírta.
aksurv
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2024.06.28. 09:40 Egyetértek, egy pontosítással : ha készen állunk használni is. Nem kötelező lőni is, ha elővetted, de várhatóan igen.

Van olyan szituáció , nem is kevés, ahol magát a lövést valamiert mégsem kell leadni. Pl a támadó elfut. De ha előveszed a fegyvert, akkorra a döntést, hogy lövök, már meg kell hozni. Legfeljebb indokot estben leállítja az ember az ujját, hogy sztornó.

A Cooper-féle színskála mára már legendásnak mondható. A legmagasabb fokozat a PIROS . Harcolok, készen állok bármi áron megállítani az ellenfelet.

Később sokan próbálkoztak tuningolni, hogy piramis csúcsa a FEKETE, lelövöm a támadót. Cooper ezredes haláláig vitatkozott a reformerekkel, hogy ilyen állat márpedig nincs, mert a skála nem jogi, hanem éberségi, mentális eszkaláció fokozatotokat sorol fel. A pirosnál magasabb szint nincs. Hogy történetesen lősz, vagy nem, az technikai kérdéssé egyszerűsödik - de a döntést már meghoztad.

A fiatalok kedvéért:
FEHÉR - teljesen védhetetlen vagy - pl alszol.
SÁRGA - éber vagy - mindig sárgában illik kenni, mindenhol, amikor az ember ébren van. Nincs semmilyen konkrét fegyegetés, ez a default mód
NARANCS - konkrét veszélyre készülünk, pl rossz környék, gyanúsan viselkedő emberek, valami okod van támadástól tartani
PIROS - eksön van, nem tudod elkerülni azt, hogy beavatkozz

http://www.kaliberinfo.hu/nap-kepe/az-o ... ooper-tol/

SzVSz fegyvert csak PIROS fokozatban szavad elővenni. NARANCSBAN őrültség - csak tovább eszkalálódik a helyzetet, amikor pint, hogy deeszkalálni kellene, és még felesleges jogi veszélyeknek is kiteszed magad ahogy a fórumtárs leírta.
+1
Nagyon jól összefoglaltad.
algreg
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2024.06.28. 09:40 SzVSz fegyvert csak PIROS fokozatban szavad elővenni. NARANCSBAN őrültség - csak tovább eszkalálódik a helyzetet, amikor pint, hogy deeszkalálni kellene, és még felesleges jogi veszélyeknek is kiteszed magad ahogy a fórumtárs leírta.
+1

Egy villantással viszont küldesz egy nonverbális "lehet, hogy a te zsebedben kés van, az enyémben viszont pisztoly, keress más áldozatot" üzenetet, ami segíthet deeszkalálni a szitut.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

algreg írta: 2024.06.28. 10:00 +1

Egy villantással viszont küldesz egy nonverbális "lehet, hogy a te zsebedben kés van, az enyémben viszont pisztoly, keress más áldozatot" üzenetet, ami segíthet deeszkalálni a szitut.
Nem is tudom. Nekem olyan gengszterfilmesnek tűnik a villantás. :lol: de hogy nem deeszkalalálas, az biztos. Eszkalálod a helyzetet, célzottan -annak a reményében, hogy megijed. Működhet. Vagy nem.

A deeszkalálás alatt valami ilyesmit értettem: “tesa, minden OK, eskű nem a Te csajodat bámultam” 8-)

Igazából minden módszer OK, ha működik. De magánvélemény: nem villantanék.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2024.06.28. 10:11 Nem is tudom. Nekem olyan gengszterfilmesnek tűnik a villantás. :lol: de hogy nem deeszkalalálas, az biztos. Eszkalálod a helyzetet, célzottan -annak a reményében, hogy megijed. Működhet. Vagy nem.

A deeszkalálás alatt valami ilyesmit értettem: “tesa, minden OK, eskű nem a Te csajodat bámultam” 8-)

Igazából minden módszer OK, ha működik. De magánvélemény: nem villantanék.
"Tesa, minden OK, a te csajodat bámultam, mert nagyon is van rajta mit, büszke lehetsz rá, hogy ilyen csajod van!"

:-D
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Ha már… Nem velem történt, ezért nem merem megtörtént esetnek mondani. De egy volt munkatársam mesélte, olyan ember aki soha semmit nem flexelt, nem menőzött, nem hencegett, mindig szerényen viselkedett. Ezért elhittem.

K.A Vajdasági magyar kolléga, beceneve “Kobra” - nem rég települt át hozzánk. Magas, de vékony - nagyon nem harcias alak. 2007et írunk. Akkoriban meg viszonylag friss volt a délszláv háború emléke.

Egyszer céges vacsorán kérdeztük: mi volt a leghúzósabb? Mondta hogy harcolni szerencsére nem kellett, taknyos tinédzser volt még. De a háború után irreálisan sok fegyver volt mindenkinél. Évekig nem volt biztonságos egyik szórakozóhely sem. Egy diszkóban oda ment hozzá egy szerb csávó , és megkérdezte “mit bámulod a csajom? Hé, téged kérdezlek! Pisztoly elővesz, ráfog - válaszolj b.zmeg!”
“Figyu tesa, gyönyörű szép a csajod, valóban ránéztem, és arra gondoltam - milyen szerencsés vagy. De nem rosszból, nem bámultam meg”.
Pisztolyos ember idegesen nevet. Most mi a tökömet csináljon vele? - ha megveri a tök normális faszit aki feleakkora mint ő kiröhögik a haverjai, lelőni nyilván nem kéne, a “becsülete” helyreallítva. Helyesen döntött.
“Gyere igyunk valamit. Tetszik , hogy hiába taknyos kölök, nem vagy beszari”
Reggelig nagy-szerb irredenta dalokat kellett énekelnie az újdonsült spanokkal, és nevetni a hülye vicceken - de megúszta. Mondta hogy soha életében nem volt még annyira besz.rva , mint amikor ráfogtak egy minden bizonnyal éles fegyvert - de szerencsére ez kívülről nem látszott meg. Kérdeztem milyen pisztoly volt? TT? Azt válaszolta - Mittomén, fekete… :lol:

Nem voltam ott, nem tudhatom, hogy történt. De hiteles ember mondata, és jó sztori. Ahogy az olasz mondaná: “se non e vero, e ben trovato” :lol: ha nem is igaz, jól eltalálta

Számomra a tanulság a lelki jelenlét volt. A pánikolas nem segít.
aksurv
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2024.06.28. 10:53 Ha már… Nem velem történt, ezért nem merem megtörtént esetnek mondani. De egy volt munkatársam mesélte, olyan ember aki soha semmit nem flexelt, nem menőzött, nem hencegett, mindig szerényen viselkedett. Ezért elhittem.

K.A Vajdasági magyar kolléga, beceneve “Kobra” - nem rég települt át hozzánk. Magas, de vékony - nagyon nem harcias alak. 2007et írunk. Akkoriban meg viszonylag friss volt a délszláv háború emléke.

Egyszer céges vacsorán kérdeztük: mi volt a leghúzósabb? Mondta hogy harcolni szerencsére nem kellett, taknyos tinédzser volt még. De a háború után irreálisan sok fegyver volt mindenkinél. Évekig nem volt biztonságos egyik szórakozóhely sem. Egy diszkóban oda ment hozzá egy szerb csávó , és megkérdezte “mit bámulod a csajom? Hé, téged kérdezlek! Pisztoly elővesz, ráfog - válaszolj b.zmeg!”
“Figyu tesa, gyönyörű szép a csajod, valóban ránéztem, és arra gondoltam - milyen szerencsés vagy. De nem rosszból, nem bámultam meg”.
Pisztolyos ember idegesen nevet. Most mi a tökömet csináljon vele? - ha megveri a tök normális faszit aki feleakkora mint ő kiröhögik a haverjai, lelőni nyilván nem kéne, a “becsülete” helyreallítva. Helyesen döntött.
“Gyere igyunk valamit. Tetszik , hogy hiába taknyos kölök, nem vagy beszari”
Reggelig nagy-szerb irredenta dalokat kellett énekelnie az újdonsült spanokkal, és nevetni a hülye vicceken - de megúszta. Mondta hogy soha életében nem volt még annyira besz.rva , mint amikor ráfogtak egy minden bizonnyal éles fegyvert - de szerencsére ez kívülről nem látszott meg. Kérdeztem milyen pisztoly volt? TT? Azt válaszolta - Mittomén, fekete… :lol:

Nem voltam ott, nem tudhatom, hogy történt. De hiteles ember mondata, és jó sztori. Ahogy az olasz mondaná: “se non e vero, e ben trovato” :lol: ha nem is igaz, jól eltalálta

Számomra a tanulság a lelki jelenlét volt. A pánikolas nem segít.
Van erről egy dumaszinhazas egyedüli jó székely válasz.
Stirölöd a csajom?
Mit iszol?

Ezt tovább fejlesztette egy kempos oktató.
Kérd ki, mindjárt jövök csak elnegyek a budiba.
Húzás a halálba...
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Petya357 írta: 2024.06.28. 10:11 Igazából minden módszer OK, ha működik. De magánvélemény: nem villantanék.
Szia,

Jogilag egyertelmuen igazad van.

Es ha biztosra akarunk menni, vagyis a realisan elkepzelheto legrosszabb helyzetre keszulunk, akkor is egyertelmuen a "nem villantanek" irany a jo, kiegeszitve a szereny viselkedessel.

De valoszinuleg az esetek egy jelentos reszeben* meg nem. Tippem szerint ezekben az esetekben is jobb lehet a villantasmentes erodemonstracio, noha azt nyilvanvaloan nehezebb kivitelezni, foleg ha nincs meg az az elsopro tulero, amit demonstralni kellene.

* szerintem tipikusan a "megelhetesi" bunozok reszerol a kemeny celpont nagyon hatarozottan kerulendo, vagyis veluk szemben jo taktika az erodemonstracio.
Bojka
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Bojka »

A pepperspray viszont már narancs kódnál is kézben lehet, észrevétlenül. Egyébként én is annak vagyok a híve, hogy bármilyen eszköz elővétele az utolsó pillanatban, a meglepetés erejével.
gabor86
Fórumtag
Fórumtag

https://youtu.be/OlZjvxtSn9E

Ebben a videoban 9:46nal tortenik a villantas, kommentben leirta a feltotlto hogy mi tortent
WildBear23
Veterán
Veterán

gabor86 írta: 2024.06.28. 17:09 https://youtu.be/OlZjvxtSn9E

Ebben a videoban 9:46nal tortenik a villantas, kommentben leirta a feltotlto hogy mi tortent
Ez a videó 18 perces, de végig élvezetes!
Nincs benne üresjárat, és angolul felíratozva is van.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Bojka írta: 2024.06.28. 17:01 A pepperspray viszont már narancs kódnál is kézben lehet, észrevétlenül. Egyébként én is annak vagyok a híve, hogy bármilyen eszköz elővétele az utolsó pillanatban, a meglepetés erejével.
+1

Es ez egy komoly előnye a sprének.
Arh
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Arh »

bel írta: 2024.06.28. 16:18 Szia,

Jogilag egyertelmuen igazad van.

Es ha biztosra akarunk menni, vagyis a realisan elkepzelheto legrosszabb helyzetre keszulunk, akkor is egyertelmuen a "nem villantanek" irany a jo, kiegeszitve a szereny viselkedessel.

De valoszinuleg az esetek egy jelentos reszeben* meg nem. Tippem szerint ezekben az esetekben is jobb lehet a villantasmentes erodemonstracio, noha azt nyilvanvaloan nehezebb kivitelezni, foleg ha nincs meg az az elsopro tulero, amit demonstralni kellene.

* szerintem tipikusan a "megelhetesi" bunozok reszerol a kemeny celpont nagyon hatarozottan kerulendo, vagyis veluk szemben jo taktika az erodemonstracio.
Van egy trükk hogy ne villants, de a kevéssé hülye dögevő érteni fogja: elkezdem lassan elhúzni a dzsekim sarkát hátrafelé, épp csak a markomba gyűröm hogy levegye, ott bizony van valami, és ezzel a mozdulattal nyertem egy kis időt is. Persze közben fel is szólítom hogy "nincs apróm/cigim/buszjegyem/pontos időm, állj odébb!" A fegyver nem látszik, nem látványos, de eddig mindig bevált az agresszívan tarháló zombikkal szemben.
aksurv
Veterán
Veterán

Korgull
Fórumtag
Fórumtag

Vagy zárt csoport vagy már leszedték.
shall not be infringed
aksurv
Veterán
Veterán

Korgull írta: 2024.07.03. 23:30 Vagy zárt csoport vagy már leszedték.
FB cenzúra.
https://t.me/beholdisraelchannel/34731
A következmények. Ez még fent van.
https://www.facebook.com/10009010446252 ... 952533927/
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357
Fórumtag
Fórumtag

AndyA írta: 2024.07.04. 13:07 https://telex.hu/kulfold/2024/07/04/flo ... yver-loves

Tényleg jól lő, ha igaz. :-D
Idióta redneck. Vajon hányat lőhetett? Lakott területen, az égbe, 9mm-el.. anyám borogass…. :shock:
WildBear23
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2024.07.04. 13:41 Idióta redneck. Vajon hányat lőhetett? Lakott területen, az égbe, 9mm-el.. anyám borogass…. :shock:
Ha minden igaz, csak egyet.
Szép lövés volt. :)

Lake County resident Dennis Winn saw the drone, went inside to get his gun from his safe and fired a single shot at the drone, which was “roughly 75 feet in the air.” Winn is apparently a crack shot, because he hit the drone in center mass, and a bullet hole was found in the drone’s payload area once it returned to a nearby Walmart store.
https://qz.com/walmart-delivery-drone-s ... 1851575709
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

TotoHU írta: 2024.07.06. 22:41 A szerdán elrabolt taxival ámokfutó drogos sztorijához. A Szentlélek téren dulakodott vele a taxis, többször is segítségért kiáltott de senki nem ment oda hozzá.
A hídon meghalt ártatlan fiatal párnak ma, szombaton lett volna az esküvője.

https://m.hvg.hu/elet/20240706_Arpad-hi ... -taxis-ebx
Senki nem csinál semmit, és senki nem mer csinálni semmit.

Tegnap este már második napja parkolt a nyaraló előtt egy lakóautós pofa. Beivott, üvölt a zene stb. Lányom férje kiment tíz körül, hogy lassan el kéne csöndesedni, alvásidő van. Azt írta:

Kedves csávó továbbra is itt campel a lakókocsijával a ház előtt. Bekopogtam, hogy meddig fog még menni a hangos zene, erre megijedt, kiöntötte a sörét és mérges lett. Én bejöttem, ő elkezdte a baltáját és a kibelezésemet emlegetni. Rendőrök. Most itt vannak, beszélgetnek vele, a terv az, hogy itt hagyják éjszakára. Bezárkóztunk, reméljük a legjobbakat.

Közben rendőrök előtt elhangzott, hogy "még jó hogy van nálam balta.. ja, ilyet nem szabad mondani".

Reggel végre elment, de előtte azért még megeresztett egy-két "tesó, levágom a lábadat, csak gyere már ki, beszélgessünk"-öt.

Egyébként megbüntették az illegális éjszakázásért
Ugye bevinni nem fogják, mert indokolatlan, arra még nem kérhetik, hogy azonnal hagyja el a helyszínt, mert seggrészeg.

De nyilván mi hazudtunk arról, hogy előző éjjel is itt volt. Legalábbis ezt mondta a rendőröknek.

Reggel a járókelőknek úgy adta elő a tegnap esti sztorit, hogy én alapból elkezdtem törni-zúzni a cuccai közt.

(A vejemről azt kell tudni, hogy 195 centihez van 56 kg, a vasággyal együtt. Tipikus tör-zúz fazon... :) )

Felmerül ugye a kérdés, hogy amikor több tanú jelenlétében kijelenti, hogy hozza a baltát, kibelezi, levágja a lábát stb., és erről esetleg még videofelvétel is van, akkor ez miért nem ér meg a rendőröknek egy garázdaságot, hogy legalább 72 órára bevigyék, hogy legközelebb meggondolja kétszer, hogy beszél-e hülyeséget (bár bemátózva alighanem simán)?

A másik meg az, hogy ha belül jön a kerítésen, már védekezhetünk ellene. De ha csak ott vár a kapu előtt, hogy bárki elinduljon kifelé, azzal mit lehet kezdeni?
WildBear23
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2024.07.07. 09:13 Senki nem csinál semmit, és senki nem mer csinálni semmit.

Tegnap este már második napja parkolt a nyaraló előtt egy lakóautós pofa. Beivott, üvölt a zene stb. Lányom férje kiment tíz körül, hogy lassan el kéne csöndesedni, alvásidő van. Azt írta:
(...)
El kell mondani neki, hogy az ilyen lakóautók könnyen kigyulladnak. És ha a hőtől beragad az ajtó, még kijönni sem tud.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.07.07. 09:25 El kell mondani neki, hogy az ilyen lakóautók könnyen kigyulladnak. És ha a hőtől beragad az ajtó, még kijönni sem tud.
:D
BeHappy
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: BeHappy »

WildBear23 írta: 2024.07.07. 09:25 El kell mondani neki, hogy az ilyen lakóautók könnyen kigyulladnak. És ha a hőtől beragad az ajtó, még kijönni sem tud.
Mi okos, jól szocializálódott, intelligens emberek gyakran esünk abba az intellektuális csapdába (saját csapdánkba), hogy a magunk által rémisztőnek elképzelt következményekkel akarunk megfenyegetni olyanokat, akik azt értelmileg fel sem fogják, mi magunk pedig fel tudjuk mérni esetleges tettünk jogi következményeit, ezért bele sem kezdünk annak megvalósításába.

Remélem szépen írtam le.

Röviden: a faszi pontosan leveszi, hogy ez csak súlytalan szájkarate. A nem súlytalan fenyegetés ugyanis úgy nézett volna ki, hogy egy nálánál nagyobb vagy erősebb alak kirángatja a lakókocsiból és pofánveri. Ezek ebből értenek.

Vágom, hogy Andy tesója nem börtönharcos, úgyhogy ilyenbe bele se kezdjen. Máskor ilyen helyzetben első éjszaka szó nélkül ki kell szúrni a kerekeit. Mind a négyet. Senki ne lássa. Érteni fogja.....
WildBear23
Veterán
Veterán

BeHappy írta: 2024.07.07. 13:24 Mi okos, jól szocializálódott, intelligens emberek gyakran esünk abba az intellektuális csapdába (saját csapdánkba), hogy a magunk által rémisztőnek elképzelt következményekkel akarunk megfenyegetni olyanokat, akik azt értelmileg fel sem fogják, mi magunk pedig fel tudjuk mérni esetleges tettünk jogi következményeit, ezért bele sem kezdünk annak megvalósításába.

Remélem szépen írtam le.

Röviden: a faszi pontosan leveszi, hogy ez csak súlytalan szájkarate. A nem súlytalan fenyegetés ugyanis úgy nézett volna ki, hogy egy nálánál nagyobb vagy erősebb alak kirángatja a lakókocsiból és pofánveri. Ezek ebből értenek.

Vágom, hogy Andy tesója nem börtönharcos, úgyhogy ilyenbe bele se kezdjen. Máskor ilyen helyzetben első éjszaka szó nélkül ki kell szúrni a kerekeit. Mind a négyet. Senki ne lássa. Érteni fogja.....
Tökéletesen leírtad.
Ehhez nem is tudok mást hozzátenni, mint hogy +1. :)
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

WildBear23 írta: 2024.07.07. 14:02 Tökéletesen leírtad.
Ehhez nem is tudok mást hozzátenni, mint hogy +1. :)
Ha meg bosszúból rád gyújtja a házat, az meg már +400-600. C⁰.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
WildBear23
Veterán
Veterán

jó ha van írta: 2024.07.07. 16:19 Ha meg bosszúból rád gyújtja a házat, az meg már +400-600. C⁰.
Igen, az eszkaláció mindig benne van a pakliban.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.07.07. 16:51 Igen, az eszkaláció mindig benne van a pakliban.
De az akkor is, ha rendőrt hív sz ember, hiszen a rendőr egy idő után el fog menni...
WildBear23
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2024.07.07. 17:19 De az akkor is, ha rendőrt hív sz ember, hiszen a rendőr egy idő után el fog menni...
Persze.
Az elején el kell dönteni, hogy beleállsz a szituba, vagy tűrsz.
És persze nem látod előre a végét.
Arh
Fórumtag
Fórumtag

Aki 50 kiló két méterhez, az inkább ne izmozzon, mert baja eshet. Fellökik, rosszul esik, beveri a fejét, ilyenek. Az ilyen vándorpatkányok sajnos nem értenek a szóból. A gumi kiszúrása sem akkora ötlet mert akkor ott marad a gernyák. Nyilván el lehetne intézni hogy ablak bever, medvespray befúj, gernyák kijön, csákánynyéllel megnevel. De egyrészt illegál, másrészt strapás.

Azt nem értem hogy a baltás kijelentés utàn miért nem
-vitték be 72 órára
-vontattàk el a csigaházát.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Arh írta: 2024.07.07. 19:59 Aki 50 kiló két méterhez, az inkább ne izmozzon, mert baja eshet. Fellökik, rosszul esik, beveri a fejét, ilyenek. Az ilyen vándorpatkányok sajnos nem értenek a szóból. A gumi kiszúrása sem akkora ötlet mert akkor ott marad a gernyák. Nyilván el lehetne intézni hogy ablak bever, medvespray befúj, gernyák kijön, csákánynyéllel megnevel. De egyrészt illegál, másrészt strapás.

Azt nem értem hogy a baltás kijelentés utàn miért nem
-vitték be 72 órára
-vontattàk el a csigaházát.
Nem tudták elküldeni, mert részeg volt, nem vezethetett ilyen állapotban... :(
Arh
Fórumtag
Fórumtag

AndyA írta: 2024.07.07. 21:27 Nem tudták elküldeni, mert részeg volt, nem vezethetett ilyen állapotban... :(
Értem én, fentebb is olvastam.
Nem elküldeni, hanem lecsukni. Majd ott bent kijózanodik, talán közben beverik a nagy pofáját, ha jó helyre kerül be. Vagy intézkedés közben verik hurkásra, ottsevótunk jeligére. A lakókocsiját meg kiválthatja a napi 30000-es megőrzés után. (Hasraütés, de kb ennyi a megőrzés.)
WildBear23
Veterán
Veterán

Arh írta: 2024.07.07. 22:33 Értem én, fentebb is olvastam.
Nem elküldeni, hanem lecsukni. Majd ott bent kijózanodik, talán közben beverik a nagy pofáját, ha jó helyre kerül be. Vagy intézkedés közben verik hurkásra, ottsevótunk jeligére. A lakókocsiját meg kiválthatja a napi 30000-es megőrzés után. (Hasraütés, de kb ennyi a megőrzés.)
Így kéne (káposztába hús kéne), de nyilván nincs rá kedv, kapacitás, rendőr, fogda.
Nem lehet minden pofon mellé rendőrt állítani, mondta nagyon bölcsen Moldova György.

Nem azért, mert a nagyapám csendőr volt, de a baltával fenyegetőzés után tényleg be kellett volna tiplizni a palit, és ha egy rossz szót szól a rendőröknek, akkor megnevelni.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.07.07. 22:53 Így kéne (káposztába hús kéne), de nyilván nincs rá kedv, kapacitás, rendőr, fogda.
Nem lehet minden pofon mellé rendőrt állítani, mondta nagyon bölcsen Moldova György.

Nem azért, mert a nagyapám csendőr volt, de a baltával fenyegetőzés után tényleg be kellett volna tiplizni a palit, és ha egy rossz szót szól a rendőröknek, akkor megnevelni.
...Fülig Jimmy. :-D
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

Arh írta: 2024.07.07. 19:59 Aki 50 kiló két méterhez, az inkább ne izmozzon, mert baja eshet. Fellökik, rosszul esik, beveri a fejét, ilyenek. Az ilyen vándorpatkányok sajnos nem értenek a szóból. A gumi kiszúrása sem akkora ötlet mert akkor ott marad a gernyák. Nyilván el lehetne intézni hogy ablak bever, medvespray befúj, gernyák kijön, csákánynyéllel megnevel. De egyrészt illegál, másrészt strapás.
+1
A nagyarcú "utcai harcos" ez esetben sem egy kigyúrt, cigány származású maffiózó háza elé parkolt be bulikázni, mert tisztában van vele hogy ott előjönnek a tesók hatan-nyolcan, és pillanatok alatt lerendezik. Csak a nálánál gyengébb és/vagy kevésbé agresszívebb emberekkel ilyen bátrak.
Gyáva sz@rok ezek általában.
Arh
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.07.07. 22:53 Így kéne (káposztába hús kéne), de nyilván nincs rá kedv, kapacitás, rendőr, fogda.

Leginkább kedv nincs. Az papírmunka. Nem kell minden pofon mellé rendőr, de ebben a szituban simán elkelt volna. (Felnyomni nem-intézkedésért fel lehet a fakabátot is. Nagyon sokszor szarnak bele a rendes munkába. Lehet fostak hogy összehányja a rendőrautót.)
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Arh írta: 2024.07.08. 15:31 Leginkább kedv nincs. Az papírmunka. Nem kell minden pofon mellé rendőr, de ebben a szituban simán elkelt volna. (Felnyomni nem-intézkedésért fel lehet a fakabátot is. Nagyon sokszor szarnak bele a rendes munkába. Lehet fostak hogy összehányja a rendőrautót.)
Volt már "ugyanezekkel"* a rendőrökkel olyan sztori is, hogy konkrétan a kapu elé beparkolt az egyik horgász az amúgy 3 autó/40 férőhelyes parkolóban, nem bírta sehol máshol hagyni az autóját... Ami azért is fura, mert még messzebb van a parttól, mintha a parkoló másik oldalára áll. Mindegy. Nem lehetett beállni az udvarra - nyilván -, mivel ott állt. Amikor még déluátn 2-höz képest este hatkor is ott állt, már szóltunk a rendőröknek, megadtuk a rendszámot stb. Azután vártunk majdnem 3 órát, mire a rendőrök előkerültek. Ehhez képest fél 9 körül jött az ember vágtában, beugrott a kocsiba úgy, hogy alig tudtunk neki szólni, hogy nem kéne a kapu elé állni, épp csak annyit szólt be, hogy ő mindig itt áll és ezentúl is itt fog, és elporzott. Ezután úgy 20 perccel értek oda a rendőrök, és sajnálkoztak, hogy az emberünk már elment, és így nincs kit elcsípni és megbírságolni...

(Nyilván a rendszám alapján pontosan tudták, hogy melyik helyi horgász az illetékes elvtárs, és leadták neki a drótot, hogy tűnés, mert megyünk.)

* Személy szerint nem biztos, de ugyanaz a cég, ugyanabban a faluban, ugyanaz a körzet stb.
Arh
Fórumtag
Fórumtag

AndyA írta: 2024.07.08. 15:50 Volt már "ugyanezekkel"* a rendőrökkel olyan sztori is, hogy konkrétan a kapu elé beparkolt az egyik horgász az amúgy 3 autó/40 férőhelyes parkolóban, nem bírta sehol máshol hagyni az autóját... Ami azért is fura, mert még messzebb van a parttól, mintha a parkoló másik oldalára áll. Mindegy. Nem lehetett beállni az udvarra - nyilván -, mivel ott állt. Amikor még déluátn 2-höz képest este hatkor is ott állt, már szóltunk a rendőröknek, megadtuk a rendszámot stb. Azután vártunk majdnem 3 órát, mire a rendőrök előkerültek. Ehhez képest fél 9 körül jött az ember vágtában, beugrott a kocsiba úgy, hogy alig tudtunk neki szólni, hogy nem kéne a kapu elé állni, épp csak annyit szólt be, hogy ő mindig itt áll és ezentúl is itt fog, és elporzott. Ezután úgy 20 perccel értek oda a rendőrök, és sajnálkoztak, hogy az emberünk már elment, és így nincs kit elcsípni és megbírságolni...

(Nyilván a rendszám alapján pontosan tudták, hogy melyik helyi horgász az illetékes elvtárs, és leadták neki a drótot, hogy tűnés, mert megyünk.)

* Személy szerint nem biztos, de ugyanaz a cég, ugyanabban a faluban, ugyanaz a körzet stb.
Ez így nagyon szarul hangzik. Szilvásváradon telerakták a falut megállni és várakozni tilos táblákkal, mert folyton tele volt az összes kapu/árokpart autókkal. Most szépen beállnak a parkolóba. (Nincs abban a faluban közteres?
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

AndyA írta: 2024.07.08. 15:50 Volt már "ugyanezekkel"* a rendőrökkel olyan sztori is, hogy konkrétan a kapu elé beparkolt az egyik horgász az amúgy 3 autó/40 férőhelyes parkolóban, nem bírta sehol máshol hagyni az autóját... Ami azért is fura, mert még messzebb van a parttól, mintha a parkoló másik oldalára áll. Mindegy. Nem lehetett beállni az udvarra - nyilván -, mivel ott állt. Amikor még déluátn 2-höz képest este hatkor is ott állt, már szóltunk a rendőröknek, megadtuk a rendszámot stb. Azután vártunk majdnem 3 órát, mire a rendőrök előkerültek. Ehhez képest fél 9 körül jött az ember vágtában, beugrott a kocsiba úgy, hogy alig tudtunk neki szólni, hogy nem kéne a kapu elé állni, épp csak annyit szólt be, hogy ő mindig itt áll és ezentúl is itt fog, és elporzott. Ezután úgy 20 perccel értek oda a rendőrök, és sajnálkoztak, hogy az emberünk már elment, és így nincs kit elcsípni és megbírságolni...

Vontató kötél ráakaszt, félrehúz, autóval beállok. Emelő kihoz, horgász öcsi autója alábakolódik. Kárt nem teszünk benne, az csúnya dolog és büntetik is (rongálás).
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
gabor86
Fórumtag
Fórumtag

20240708_210650.jpg
Hasonlo sztorit magyarorszagon is olvastam mar
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gabor86 írta: 2024.07.08. 21:07 20240708_210650.jpg

Hasonlo sztorit magyarorszagon is olvastam mar
Ez ugyanaz a kategória, mint a menekülő bankrablót elgáncsoló emberünk rabosítása, eljárás alá vonása súlyos testi sértésért stb.
nemtokregelni
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: nemtokregelni »

Arh írta: 2024.07.08. 16:38 Ez így nagyon szarul hangzik. Szilvásváradon telerakták a falut megállni és várakozni tilos táblákkal, mert folyton tele volt az összes kapu/árokpart autókkal. Most szépen beállnak a parkolóba. (Nincs abban a faluban közteres?
Nagyon kevés falunak van közterület felügyelője, mert azt full saját zsebből kell fizetni, még támogatás sincs rá mint a mezőőrnél.
Sapienti sat.
algreg
Fórumtag
Fórumtag

nemtokregelni írta: 2024.07.09. 10:27 Nagyon kevés falunak van közterület felügyelője, mert azt full saját zsebből kell fizetni, még támogatás sincs rá mint a mezőőrnél.
Egy falunak sincs közterület-felügyelője, a jogszabály csak városoknak teszi lehetővé a felügyelet felállítását.
nemtokregelni
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: nemtokregelni »

algreg írta: 2024.07.09. 11:19 Egy falunak sincs közterület-felügyelője, a jogszabály csak városoknak teszi lehetővé a felügyelet felállítását.
1. Ez jó nagy ökörség, települési önkormányzat létrehozhatja és nem csak a város a település - annyi, hogy a fővárosnak kötelezettség, a többieknek lehetőség.
2. A közterület felügyeletről szóló törvény első paragrafusa így kezdőik: a TELEPÜLÉSI önkormányzat... Aztán szintén első paragrafus, 2. bek.: Közterület-felügyeletet a KÖZSÉGI, a városi képviselő-testület... hozhat létre...
3. Személyesen ismerek több községet, ahol van önkormányzati rendészeten belül közterület felügyelet is - pár fős, de van.
Sapienti sat.
algreg
Fórumtag
Fórumtag

nemtokregelni írta: 2024.07.09. 13:03 1. Ez jó nagy ökörség, települési önkormányzat létrehozhatja és nem csak a város a település - annyi, hogy a fővárosnak kötelezettség, a többieknek lehetőség.
2. A közterület felügyeletről szóló törvény első paragrafusa így kezdőik: a TELEPÜLÉSI önkormányzat... Aztán szintén első paragrafus, 2. bek.: Közterület-felügyeletet a KÖZSÉGI, a városi képviselő-testület... hozhat létre...
3. Személyesen ismerek több községet, ahol van önkormányzati rendészeten belül közterület felügyelet is - pár fős, de van.
Upsz, akkor eddig tévedésben éltem :)
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Mit lehet tenni egy olyan emberel, aki nekiáll valami modellt reptetni istentelenül bántó, sivító hangú motorral a lakóházaktól 10-15 méterre repkedve a focipályán? Mi most a szabály, hogy milyen légtérhasználati engedély vagy hasonló kell ehhez?
Korgull
Fórumtag
Fórumtag

Leegyszerűsítve 120g alatt szabadon csinálhatja, afölött pedig regisztrálni kell, vizsgát tenni, és repülés előtt bejelentkezni a hivatalos drón appba.
shall not be infringed
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

orulj neki hogy nem metiles gepet roptet mert annak tenyleg van hangja :twisted:
AndyA írta: 2024.07.09. 17:35 Mit lehet tenni egy olyan emberel, aki nekiáll valami modellt reptetni istentelenül bántó, sivító hangú motorral a lakóházaktól 10-15 méterre repkedve a focipályán? Mi most a szabály, hogy milyen légtérhasználati engedély vagy hasonló kell ehhez?
ingyom bingyom tálib-e?
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

AndyA írta: 2024.07.09. 17:35 Mit lehet tenni egy olyan emberel, aki nekiáll valami modellt reptetni istentelenül bántó, sivító hangú motorral a lakóházaktól 10-15 méterre repkedve a focipályán? Mi most a szabály, hogy milyen légtérhasználati engedély vagy hasonló kell ehhez?
Ha nem utánad kémkedik, meg nem este csinálja, vagy minden nap egész nap, akkor ciccents egy sört és csill ;)
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Korgull írta: 2024.07.09. 17:40 Leegyszerűsítve 120g alatt szabadon csinálhatja, afölött pedig regisztrálni kell, vizsgát tenni, és repülés előtt bejelentkezni a hivatalos drón appba.
120g alatt nem kell légtérhasználat sem?
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

AndyA írta: 2024.07.09. 19:34 120g alatt nem kell légtérhasználat sem?
A határ 250 gramm, és nem, ez alatt nem kell semmilyen engedély. Persze biztosan van ilyenkor is egy határ aminél már szintén jogellenes, pl. társasháznál berepül közvetlenül az ablak elé és onnan kameráz befelé, háznál berepül az udvarba 2 méter magasságban és ott nézelődik, nemtom mi a gyakorlat erre.

Tessék, egy szakcikk a drónokkal összefüggő szabályozás büntetőjogi aspektusairól. Ő ért hozzá.

https://szakcikkadatbazis.hu/doc/4074105
tvsmaci
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: tvsmaci »

A nemrég linkelt amcsi amazonos drónos cikk alapján meg kell tanulni jól lőni. :)

Vagy beszélj vele esetleg..?
Egyébként ez miért önvédelem?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

TotoHU írta: 2024.07.09. 21:20 A határ 250 gramm, és nem, ez alatt nem kell semmilyen engedély. Persze biztosan van ilyenkor is egy határ aminél már szintén jogellenes, pl. társasháznál berepül közvetlenül az ablak elé és onnan kameráz befelé, háznál berepül az udvarba 2 méter magasságban és ott nézelődik, nemtom mi a gyakorlat erre.

Tessék, egy szakcikk a drónokkal összefüggő szabályozás büntetőjogi aspektusairól. Ő ért hozzá.

Nem kamerás cucc volt, csak egy sima repcsi. Csak rohadt módon hangos és idegesítő volt.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

tvsmaci írta: 2024.07.09. 21:33 A nemrég linkelt amcsi amazonos drónos cikk alapján meg kell tanulni jól lőni. :)

Megtörtént eset. És kvázi önvédelem is ráfogható. De mehetett volna a jogba is. Vagy végső esetben off.
WildBear23
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2024.07.09. 17:35 Mit lehet tenni egy olyan emberel, aki nekiáll valami modellt reptetni istentelenül bántó, sivító hangú motorral a lakóházaktól 10-15 méterre repkedve a focipályán?
Kb. ugyanazt, mint aki egy istentelenül bántó, sivító hangú idegbeteg kutyát tart panellakásban: megátkozod.

A drónnál esetleg megfigyeled, hogy ki röpteti, aztán azzal lehet hogy tudsz beszélni: szépen, vagy nem szépen.
Aztán lehet, hogy az Aliról lehet venni valami drónzavarót, vagy EMP-t.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

AndyA írta: 2024.07.09. 21:41 Megtörtént eset. És kvázi önvédelem is ráfogható. De mehetett volna a jogba is. Vagy végső esetben off.
Egyértelműen off - oda válaszoltam. Semmi köze a fegyverekhez. Ennyi erővel a Csodaszarvas legendája is mehetne a Vadászatba, Győzike műsora pedig az Önvédelem Megtörtént esetekbe :roll: esetleg fordítva
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

tvsmaci írta: 2024.07.09. 21:33 A nemrég linkelt amcsi amazonos drónos cikk alapján meg kell tanulni jól lőni. :)
Annyira nem kell. 12/76 madársörét rulez. :D
Korgull
Fórumtag
Fórumtag

Az általad linkelt cikkben is 120g szerepel. Összekeversz két dolgot, 120g alatt játéknak számít minden, ha nincs kamerája és nem tud száz méternél messzebb repülni, ezek szabadon reptethetők. Efölött viszont már regisztrálni kell és appot használni, esetleg vizsgát is tenni és további korlátozások is vannak, viszont 250g-ig minősítés nélküli drónnak számítanak, kevésbé szigorú feltételekkel.
TotoHU írta: 2024.07.09. 21:20 A határ 250 gramm, és nem, ez alatt nem kell semmilyen engedély. Persze biztosan van ilyenkor is egy határ aminél már szintén jogellenes, pl. társasháznál berepül közvetlenül az ablak elé és onnan kameráz befelé, háznál berepül az udvarba 2 méter magasságban és ott nézelődik, nemtom mi a gyakorlat erre.

shall not be infringed
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Korgull írta: 2024.07.10. 12:43 Az általad linkelt cikkben is 120g szerepel. Összekeversz két dolgot, 120g alatt játéknak számít minden, ha nincs kamerája és nem tud száz méternél messzebb repülni, ezek szabadon reptethetők. Efölött viszont már regisztrálni kell és appot használni, esetleg vizsgát is tenni és további korlátozások is vannak, viszont 250g-ig minősítés nélküli drónnak számítanak, kevésbé szigorú feltételekkel.
Tényleg, ezt benéztem! Valamiért abszolút a 250 grammra emlékeztem mint egyetlen határra.
BeHappy
Fórumtag
Fórumtag

Mozgó célpontra gyakorolhatsz hajítófával (prepper vonalon igen értékes készség, ha elsajátítod). Ingyen. Más ezért fizet. :lol:
Arh
Fórumtag
Fórumtag

Majd az lesz, ha odamegy rászólni. Olyan sok elmebeteg mászkál odakint hogy az lassan kajak ijesztő.
Exrendőr (nem sün, belevaló gyerek) cimborám és exkidobó ismerősöm is elismerte, hogy jobb az óvatosság, mert borzasztóan könnyű belekeveredni kb bármibe. Pedig egyik sem beszari figura.
tvsmaci
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: tvsmaci »

Arh írta: 2024.07.16. 16:11 Majd az lesz, ha odamegy rászólni. Olyan sok elmebeteg mászkál odakint hogy az lassan kajak ijesztő.
Exrendőr (nem sün, belevaló gyerek) cimborám és exkidobó ismerősöm is elismerte, hogy jobb az óvatosság, mert borzasztóan könnyű belekeveredni kb bármibe. Pedig egyik sem beszari figura.
Ezzel sajnos abszolút egyetértek..
Bucipapa
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Bucipapa »

Feleségemmel már 70 körül járunk, egy Duna szigeten éldegélünk.
Az utóbbi 10 évben sajnos többször előfordult, főleg téli napokon éjszaka, hogy betörtek, vagy beosontak olyan ingatlanokba is, ahol egyértelműen otthon vannak. Erőszakos eset még nem került napvilágra, de pár éve úgy döntöttem, a nyugalmunk érdekében, a biztonságérzetünkért teszek egy lépést.
Bár igen régen, 1977-ben voltam katona, határőr, kiképző is, azért az akkori alapos kiképzésből még sok megmaradt a fegyverkezelés, a használat ismeretiből. Így nem idegenkedtem a fegyver gondolatától, alapos tájékozódás után, az egyik Pesti vadászboltban vettem egy Zoraki R1 gumi lövedékkel is tárazható revolvert. Házon belül OSB lapra, hallásvédővel gyakoroltam vele, több, mint 40 éve nem szagoltam puskaport. :D Hamar megszerettem ezt az egyszerű, de igen masszív és hatékony kis fegyvert. (10 méteren belül törzsalakra nekem megfelel, a 15 mm-es OSB lapot majdnem kilyukasztotta) Az én biztonságérzetemhez, hogy egy esetleges betörés esetén ne legyek teljesen „tehetetlen”, nekem megfelel.
Szerintetek jól döntöttem?
WildBear23
Veterán
Veterán

Bucipapa írta: 2024.08.06. 16:16 Feleségemmel már 70 körül járunk, egy Duna szigeten éldegélünk.
Az utóbbi 10 évben sajnos többször előfordult, főleg téli napokon éjszaka, hogy betörtek, vagy beosontak olyan ingatlanokba is, ahol egyértelműen otthon vannak. Erőszakos eset még nem került napvilágra, de pár éve úgy döntöttem, a nyugalmunk érdekében, a biztonságérzetünkért teszek egy lépést.
Bár igen régen, 1977-ben voltam katona, határőr, kiképző is, azért az akkori alapos kiképzésből még sok megmaradt a fegyverkezelés, a használat ismeretiből. Így nem idegenkedtem a fegyver gondolatától, alapos tájékozódás után, az egyik Pesti vadászboltban vettem egy Zoraki R1 gumi lövedékkel is tárazható revolvert. Házon belül OSB lapra, hallásvédővel gyakoroltam vele, több, mint 40 éve nem szagoltam puskaport. :D Hamar megszerettem ezt az egyszerű, de igen masszív és hatékony kis fegyvert. (10 méteren belül törzsalakra nekem megfelel, a 15 mm-es OSB lapot majdnem kilyukasztotta) Az én biztonságérzetemhez, hogy egy esetleges betörés esetén ne legyek teljesen „tehetetlen”, nekem megfelel.
Szia!
A Zoraki R1 jó fegyver otthonvédelemre, illetve viselési engedély kiváltásával (2000 Ft, online is intézhető) közterületen is viselheted rejtve.
Érdemes gyakorolni vele (mint minden gumissal), de ezek szerint Te megteszed. ;)

Üdv WildBear
szöged
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: szöged »

Bucipapa írta: 2024.08.06. 16:16 Feleségemmel már 70 körül járunk, egy Duna szigeten éldegélünk.
jól döntöttél

javaslom, hogy egészítsd ki az otthovédelmi eszköztáradat még egy (esetleg kettő) kis, továbbá egy nagyméretű kutyával (abból elég 1 db)
[kiegészítés: a menhelyi/befogadott kistestű felnőtt kutyák nagyon tudják védeni a területüket, és nagyon hálásak tudnak lenni az újdonsült gazdájuknak]

továbbá: tanítsd meg a veled 1 háztartásban élőket is a gumibogyós használatára
WildBear23
Veterán
Veterán

szöged írta: 2024.08.06. 20:20 jól döntöttél

javaslom, hogy egészítsd ki az otthovédelmi eszköztáradat még egy (esetleg kettő) kis, továbbá egy nagyméretű kutyával (abból elég 1 db)
Eh, azért a kutya nem csak otthonvédelmi (jelző)eszköz, az egy életforma sok felelőséggel és kötöttséggel.
Majdnem mint egy gyerek.
gabor86
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.08.06. 20:52 Eh, azért a kutya nem csak otthonvédelmi (jelző)eszköz, az egy életforma sok felelőséggel és kötöttséggel.
Majdnem mint egy gyerek.
Kozepazsiai juhaszkutyak jol elvannak kis torodessel, szokni nem igazan szoktak, sajat teruletuket vedik. Ha ketto van akkor nem is unatkoznak annyit. Ha feltetlen orkutya kellene nekem vagy moszkvai orkutyat vagy kaukazusit vennek.

Az "ijjeszto" fajtak mint a rottweiler vagy dobberman nagyon sok emberi torodest igenyel, nekik kinzas lenne.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zora »

WildBear23 írta: 2024.08.06. 20:52 Eh, azért a kutya nem csak otthonvédelmi (jelző)eszköz, az egy életforma sok felelőséggel és kötöttséggel.
Majdnem mint egy gyerek.
+1

És több megoldás is van a kiiktatásukra, amihez a sutyerákoknak még a közelébe sem kell nagyon menniük.
Kutya helyett még egy gázpisztolyt és néhány gázsprét javasolnék beszerezni a gumis mellé.
Korgull
Fórumtag
Fórumtag

Tényleg, mi a vélemény arról, hogy ha már otthon védelem és nem szempont a viselhetőség, akkor inkább valami masszívban érdemes gondolkodni, mint pl. Home defender?
shall not be infringed
szöged
Fórumtag
Fórumtag

Majdnem mint egy gyerek.
nekem ezt pont nem kell bemutatni

de én nem egy nagy mozgásigényű munkakutyára gondoltam

menhelyről befogadott földszintes keverék kutyából kettő
rettentően hálásak tudnak lenni, és elvannak kettesben az udvaron
adni kell nekik naponta egyszer enni és inni, meg felszedni a sz@rt
ennyi
ha van mellettük egy nagytestű is, annak a triónak pszichológiai 6ása már az esetek közel 100%-ában elegendő
(az a rettentően kevés kivétel, ami akad, meg ugye erősíti a szabályt)
WildBear23
Veterán
Veterán

Korgull írta: 2024.08.06. 22:07 Tényleg, mi a vélemény arról, hogy ha már otthon védelem és nem szempont a viselhetőség, akkor inkább valami masszívban érdemes gondolkodni, mint pl. Home defender?
A HD-21M széria az egyik legjobb otthonvédelmi nagygumis.
7-8-16 lövetű, böszme nagy gumit lő ki, és odab@sz mint az atom. ;)
Screenshot_20240806_222542_Chrome.jpg
Screenshot_20240806_222542_Chrome.jpg (120.22 KiB) Megtekintve 15511 alkalommal
Bucipapa
Fórumtag
Fórumtag

szöged írta: 2024.08.06. 20:20 jól döntöttél

[kiegészítés: a menhelyi/befogadott kistestű felnőtt kutyák nagyon tudják védeni a területüket, és nagyon hálásak tudnak lenni az újdonsült gazdájuknak]

továbbá: tanítsd meg a veled 1 háztartásban élőket is a gumibogyós használatára
Koszönöm szépen a hozzászólást, évtizedekig volt kutyánk, de az utolsó halála után már nem mertük újra vállalni. Már nem tudunk minden nap vele elmenni vele, ha elmegyünk otthonról, nincs kire bízni.
Bucipapa
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.08.06. 21:49 +1

És több megoldás is van a kiiktatásukra, amihez a sutyerákoknak még a közelébe sem kell nagyon menniük.
Kutya helyett még egy gázpisztolyt és néhány gázsprét javasolnék beszerezni a gumis mellé.
Köszönöm a hozzászólást, egy plusz gázpisztoly jó ötlet, de eddig nem mertem belevágni. Félnék a házban használni, mert lehet, hogy én jobban megszívnám,mint a betolakodó, a feleségemről nem is beszélve. Riasztónak meg a gumis Zoraki is megteszi, akkorát szól mint az ágyu.Ha a betolakodó mégis támadólag lép fel, legfeljebb kap egy gumit a golyói közé. Azt valószínűleg leültetné addig, míg kiérnek a rendőrök. Persze remélem ilyenre nem kerül sor.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2024.08.06. 22:27 A HD-21M széria az egyik legjobb otthonvédelmi nagygumis.
7-8-16 lövetű, böszme nagy gumit lő ki, és odab@sz mint az atom. ;)
Screenshot_20240806_222542_Chrome.jpg
+1

Mindig itt van az ágy mellett. Ronda, mint a világháború, de nagyon megbízható, és odab.sz. ;) Jól mondja WildBear - ennél jobb engedély nélkül tartható otthonvédelmi gumist szerintem nem találsz.
IMG_0188.jpeg
Egy lámpát feltétlenül érdemes mellé, vagy méginkább inkább rá. Este ég és föld, ha van a fegyveren, van mellette egy lámpa.

A valltámasz a képen nem látszik, de ott van - érdemes rajta hagyni. Sokkal könnyebb stresszhelyzetben találatot bevinni, ha van válltámasz.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Korgull írta: 2024.08.06. 22:07 Tényleg, mi a vélemény arról, hogy ha már otthon védelem és nem szempont a viselhetőség, akkor inkább valami masszívban érdemes gondolkodni, mint pl. Home defender?
Az ajtónál van a vörös vonal, onnantól befelé számomra minden védelmi eszköz megengedett. Egy éles fegyver után a Home Def a legjobb megoldás e tekintetben.
Nem is írtak sok hibát a felhasználók, szóval a gyártó más termékeivel ellentétben ez úgy tűnik valóban működik.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Szívből gratulálok a jó megközelítéshez. A betörők jobban járnak, ha más célpontot választanak! Mélységes tisztelet érdemel, hogy ilyen szép korban is saját kezedben tartod a család biztonságát!

Külön kiemelném a gyakorlást. Ettől konkrétan könnybe lábad a szemem. Ha valaki 70+ évesen meg tudja oldani, és veszi rá a fáradtságot, akkor a t. sohanemgyakorló fórumtársaknak pontosan mi a kifogása? Riszpekt Bucipapának. A gyakorlás sokkal fontosabb, mint az, hogy hány mn-és gumit tömködünk pontosan milyen patronra.

A gumis revolver jó választás. Érdemes lehet kiváltani rá a viselését is (2e forintot megér, és a szigetvtöbbibreszén is viseljéted, nem csak otthon!).

Ha az anyagiak engedik, erdemes lehet venni egy hosszú gumis fegyvert is - azzal könnyebb eltalálni a nem jó embereket. Stresszhelyzetben minden nehezebb, akár 2-3 x rosszabbul lő az ember fia. Ez gyakorlással csökkebthető, de egy puskával “minden könnyebb”
Korgull
Fórumtag
Fórumtag

Kicsit triggerelnek a biodíszletként tartott, elhanyagolt kutyák :(
De ez nyilván egyéni probléma :mrgreen:
szöged írta: 2024.08.06. 22:09 elvannak kettesben az udvaron
adni kell nekik naponta egyszer enni és inni, meg felszedni a sz@rt
ennyi
shall not be infringed
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zora »

Bucipapa írta: 2024.08.06. 22:46 Köszönöm a hozzászólást, egy plusz gázpisztoly jó ötlet, de eddig nem mertem belevágni. Félnék a házban használni, mert lehet, hogy én jobban megszívnám,mint a betolakodó, a feleségemről nem is beszélve. Riasztónak meg a gumis Zoraki is megteszi, akkorát szól mint az ágyu.Ha a betolakodó mégis támadólag lép fel, legfeljebb kap egy gumit a golyói közé. Azt valószínűleg leültetné addig, míg kiérnek a rendőrök. Persze remélem ilyenre nem kerül sor.
Nagy általánosságban a gumilövedékes az egyik legmegfelelőbb otthonvédelmi eszköz. Ami teljesen hatástalan, ha
- stresszhelyzetben mellé mennek a lövések, és a támadó nem ilyed meg a durranástól
- minden lövés talál, de a rámadó meg sem érzi, mert vastag ruházatban van, vagy mert dolgozik benne az adrenalin/kábítószer.

A gázpisztoly a biztos vert helyzetet is döntetlenre mentheti. A saját házadban helyzeti előnyben vagy, tudod, merre találsz ki a leghamarabb szabad levegőre. A gázfegyver ellen teljes védelmet csak a gázmaszk adhat (támadón jellemzöen nincs) és nem kell pontosan célozni vele.
aksurv
Veterán
Veterán

zora írta: 2024.08.07. 00:18 A gázpisztoly a biztos vert helyzetet is döntetlenre mentheti. A saját házadban helyzeti előnyben vagy, tudod, merre találsz ki a leghamarabb szabad levegőre. A gázfegyver ellen teljes védelmet csak a gázmaszk adhat (támadón jellemzöen nincs) és nem kell pontosan célozni vele.
Inkább medve spray. Az ugyanis nem " lövöldözés történt x helyen" kategória, hosszabb lőtávú és az otthon tartást semmi sem tiltja. Érdekes, hogy a fórumban nem nagyon van róla szó, pedig az USA ban a leggyakoribb HD eszköz a baseball ütő mellett.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

aksurv írta: 2024.08.07. 07:37 Inkább medve spray. Az ugyanis nem " lövöldözés történt x helyen" kategória, hosszabb lőtávú és az otthon tartást semmi sem tiltja. Érdekes, hogy a fórumban nem nagyon van róla szó, pedig az USA ban a leggyakoribb HD eszköz a baseball ütő mellett.
Én többször javasoltam már itt is, szerintem is jó választás.
aksurv
Veterán
Veterán

Fortitu írta: 2024.08.07. 08:08 Én többször javasoltam már itt is, szerintem is jó választás.
+1
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

hol lehet kapni?
Fortitu írta: 2024.08.07. 08:08 Én többször javasoltam már itt is, szerintem is jó választás.
ingyom bingyom tálib-e?
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: RatRace »

qqriq írta: 2024.08.07. 08:43hol lehet kapni?
Pl:
knifestock.hu
ibohu.hu
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

qqriq írta: 2024.08.07. 08:43hol lehet kapni?
csehfegyverbolt
WildBear23
Veterán
Veterán

aksurv írta: 2024.08.07. 07:37 Inkább medve spray. Az ugyanis nem " lövöldözés történt x helyen" kategória, hosszabb lőtávú és az otthon tartást semmi sem tiltja. Érdekes, hogy a fórumban nem nagyon van róla szó, pedig az USA ban a leggyakoribb HD eszköz a baseball ütő mellett.
Pontosan.
A "medvespray" (ami az új tagok kedvéért egy nagyméretű, FOG szórófejes (terítő) gázspray) az egyik legjobb cucc birtokvédelemre.

A fórumban azért nincs róla szó, mert itthon nem igazán forgalmazzák.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Re: Nem-halálos (gázpisztoly, gázspray, folyadéksugár kilövők, traumatikus fegyverek, stb.)

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

WildBear23 írta: 2024.08.07. 10:01 Pontosan.
A "medvespray" (ami az új tagok kedvéért egy nagyméretű, FOG szórófejes (terítő) gázspray) az egyik legjobb cucc birtokvédelemre.

A fórumban azért nincs róla szó, mert itthon nem igazán forgalmazzák.

Nyilvánvalóan azért, mert polgári célra TILOS FORGALOMBA HOZNI banánisztánban.

Csakúgy, mint például a Taser Pulse-t mondjuk.

Mindkettő hasznos és hatásos nem halálos önvédelmi eszköz, puszta birtoklásuk sem tilos. De a magyar kereskedőt szopóágra tette a gyökér jogalkotó, ezzel a külföldi forgalmazókat hozta helyzetbe - elvágva az adóbevételt a magyar államtól, és az önvédelmi eszközök ezen fajtájhoz való könnyű hozzáféréstől a magyar állampolgárt.

(Be kéne vezetni a BTK-ba a jogalkotással megvalósított hazaárulást.)
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
BeHappy
Fórumtag
Fórumtag

Jó cucc a medvespray, de lakásba (ami az alapfelvetés volt) szerintem egyrészt feleslegesen nagy és erős, másrészt ahol fennáll a dulakodás lehetősége, ott nem is a legjobb, mert az ellenfél könnyen megragadja. A medvespray terepen, udvaron jó, arra készült. Lakásba inkább a különféle, dulakodásra is alkalmas spray-k (ami fejjel lefelé is fúj, ha kell) a megfelelőek. De nyilván a semminél egy kutya közönséges 15 grammos paprikaspray is jobb.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

mintha azt olvastam volna valahol, hogy a medvespray kizárólag rendvédelmi szerveknek értékesíthető kicsiny hazánkban
nem lehet, h azért nem nagyon forgalmazzák, mert mások is ugyanezt olvasták?
(a kötekedők kedvéért kihangsúlyoznám, hogy; NEM állítom, hogy így van...azt állítom, hogy ezt olvastam valamikor valahol)
Thomaster
Főmérnök
Főmérnök

Hozzászólás Szerző: Thomaster »

szöged írta: 2024.08.07. 15:56 mintha azt olvastam volna valahol, hogy a medvespray kizárólag rendvédelmi szerveknek értékesíthető kicsiny hazánkban
nem lehet, h azért nem nagyon forgalmazzák, mert mások is ugyanezt olvasták?
(a kötekedők kedvéért kihangsúlyoznám, hogy; NEM állítom, hogy így van...azt állítom, hogy ezt olvastam valamikor valahol)
Nekem is ez rémlik, hogy (civileknek) nem forgalmazható, ezért nincs a fegyverboltokban, és ezért nincs itt a fórumon se reklámozva. Ugyanakkor az otthon tartását semmi se tiltja. Én is egy akkoriban még Lengyelországba rendszeresen járó fórumtárssal hozattam.
Válasz küldése