Szerdán megjáratom, ha utána működik akkor jó vétel.
Az általam űzött szakágakban nem igazán van lámpás verseny, ha meg egyéb esetben kell, utána már nem releváns, egy zacskóban lesz számmal
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Köszi az ötletet! Én is most vettem P10C-t. Neked volt a dobozban hozzá +2-es tárfenék vagy külön vettél? Az enyémben csak pufferpatron volt...bandligy írta: ↑2024.03.25. 11:28 Aki esetleg tompihoz keres tokot, ami minden elől sines fegyverhez jó jobb és balkezes is: https://a.aliexpress.com/_EzsGqvP
20240325_105418.jpg
20240325_105440.jpg
Ez az izraeli recover g7 kínai koppintása jelentősen olcsóbban. Rotos így az alap cserélhető és a szög állítható.
Igaz nem tolem kerdezted, az enyemben volt ket tarfenek, pufferpatron es a patronhoz cseremuanyagok.
Jó a szemed. Tényleg málnás. Após két éve kint hagyta a napon. Az UVtól kifakult a színe, és szétmállott rajta a zsugor. Mi baja lenne?
Surefire X300 elsősorban, de máshoz is érdekes lehet, vagy akár natúr.
https://www.aliexpress.com/item/1005006568517861.html
A kérdés : Kellett-e összelőni a tompit a puskával? Vegyesek a tapasztalatok baráti körben.Petya357 írta: ↑2024.04.07. 23:15 Első benyomások Atech H3 .30 cal 14x1 tompiról
Vezetőségi összefoglaló: .308 Winchesterrel f.sza, megéri a pénzét.
Bővebben:
Sokkal nagyobb, és sokkal komolyabb , mint a .22 puskához való Atech.
Itt a csőtorkolathoz igazítottam a tompikat. A nagytesó rálóg a csőre.
Ez lehet jó (Steyr Scouton meg úgy általában minden modern forgó-toló zárás fegyveren) rövidebb, csak 150 cm-t lóg túl, és lehet nagyon nem jó (a Kalasnyikov Saigara meg sok régi, csőtorkolathoz közeli első nyílt irányzékkal ellátott vadász- és taktikális puskára ilyen típus nem használható, hiába van menet)
IMG_6143.jpeg
Fontos, hogy könnyen szétszerelhető legyen tisztításhoz IMG_6141.jpeg
A belső kialakítás nem csak szellősebb, hanem sokkal , sokkal komplikáltabb is, mint a kistesóé, dolgoznia kell annak a CNCnek
IMG_6142.jpeg
Puskára szerelve (a Scoutrol majd külön írok, ha felkerül rá az optika). Praktikus és igényes kis koffert adnak hozzá - balra lent. Az eladó panaszkodott, hogy a H2höz bezzeg miért nem adnak. A kofferben meglepetés - volt egy menetvédő is, amit baromi jó ötletnek tartok - szerintem sokan fogják elveszíteni az eredetit a puskájukról.
IMG_6076.jpeg
A lényeg persze a lövés dörej tompítása - jól működik! Tompít rendesen. Egyelőre még nem töltöttem szubszónikus lőszert , így csak nagyon szuperszónikus,a hangsebesség több, mint duplájával hasító 2500-2700 fps 145 és 167 graines gyári lőszerrel tudtam tesztelni. Összesen 60lövés, ebből több, mint negyvenet tompival adtam le
Így is hozzá, ami elvárható. A félig zárt térben (nyitott lőtér, betonfalas lőcsatorna) elviselhetetlenr elviselhetővé szelídült, még nagyon rövid, 50 cm alatti (pontosan 19”)csőből is. Teszteltük Bellel - kicsit hangosabb, mint a 22 LR puska tompi nélkül, de nem sokkal. Füles így is határozottan ajánlott. Erdőben, mezőben - szerintem - már nem kell.
A 22 LR nem meglepő módon sokkal könnyebben tompítható - a viszonylag primitív, és kicsi tompi is levitte rugós légpuska szint alá. Itt szó sincs ilyenről - félreérthetetlenül lövés hangja marad, hangrobbanással, meg minden - viszon nagyon látványosan halkabban.
Lövés közben melegszik. Heccből meglőttem vele egy gyorspont versenyt - 3 próba, utána gyorsz egymásutánban 3x5 lövés - nem lehetett megfogni. Miráge is van - ez sznájperkedésnél lehet fontos.
IMG_6114.jpeg
Ami számomra a leglátványosabb volt - brutálisan csökkentette a visszarugást. Aki ismer, tudja - tényleg vagyok egy recoil-shy (visszarugastól tartó) fajta, teljes töltetű .44 Magnum revolverrel szoktam lőni 45-őt és utána kérek még de a haromkilós új Scout puska visszarúgása teljes töltetű .308 Win lőszerrel már zavart. A tompi a visstarugást az “aztaqrva’, ez már fájt!” szintről levitte a “nincs it semmi látnivaló, örömmel várom a következő lövést” szintre. kb mint a legjobb kompenzátorok.
Masszív lájk a vasra (alumínium rá)
Ha valakit érdekel bármi más, írjatok. A hetekben jönnek új tesztek, pl szubszónikus lőszerrel, szóráskép-találati pont, ilyesmik - ezeket most nem vizsgàltam.
Nem tudom egzakt módon megválaszolni. Új volt a puska is, a tompi is, távcső sincs meg rajta. Nyílt irányzékkal nem észleltem semmi különbséget , de a Ghost ring és szabadkéz nem elég pontos , hogy ez erződjön.
Ez nagyon érdekes, köszi!sama írta: ↑2024.04.11. 13:10 Nem reklám de egy jó megoldás aki nem akar/tud kydexelni . Sajnos csak övön belüli viseléshez:https://www.tactical.hu/TecGrip-FormLok ... fegyvertok#
Segítsetek pls - mit takar a “cápázó” szerszám? Felületi érdesítő?
"Checkering tool."
Ez és itt van:
Nekem ilyen kellene.AndyA írta: ↑2024.05.20. 09:04 Ez és itt van:
https://www.brownells.co.uk/GUNSTOCK-V- ... -100048201
https://www.brownells.co.uk/GUNSTOCK-V- ... -100048202
Azt nem tudom, hogy ez kell-e neked.
Andy
Köszi.zora írta: ↑2024.05.20. 00:07 "Checkering tool."
https://youtu.be/CxWkY9hyMhs?si=uzzxhpTrv0TM-EQ5
Régen én is sokáig kerestem, aztán lemondtam róla.
A puskaműves képzés első gyakorlati hetén ilyet készítettünk. Illetve a többiek, én otthon fostam - hánytam, azóta sincs.
Kár, átvettem volna.zora írta: ↑2024.05.20. 00:07 "Checkering tool."
https://youtu.be/CxWkY9hyMhs?si=uzzxhpTrv0TM-EQ5
Régen én is sokáig kerestem, aztán lemondtam róla.
A puskaműves képzés első gyakorlati hetén ilyet készítettünk. Illetve a többiek, én otthon fostam - hánytam, azóta sincs.
Nekem nem volt gondom műanyag IWB tokokkal, sőt ezeket preferálom.Poresz írta: ↑2024.05.23. 21:01 Mik a tapasztalataitok a kydex belső tokokkal? - Az intuícióm azt súgja, hogy egy kemény, a bőr tokokhoz képest szögletesebb és nem idomúló műanyagdarabot nem jó ötlet a nadrágon belülre tenni, és nem véletlenül találták fel a hibrid tokokat. Ugyanakkor azt is látom, hogy a kínálat bőséges: ez nem egy niche termék.
Pocak méret fűggő. Sportosabb kollégáknak belefér, hogy a csontjaik egy műanyaggal együtt zörőgjenek az apukásabb testalkatúak, akinél az Adonisz testet a kíváncsi női tekintetektől egy vékony zsírréteg óvja, a puhább és természetesebb tokokat az szokták szeretni. Bizonyos méret fölött - amit már elértem - maga az IWB gondolata is meggondolandónak tűnik.Poresz írta: ↑2024.05.23. 21:01 Mik a tapasztalataitok a kydex belső tokokkal? - Az intuícióm azt súgja, hogy egy kemény, a bőr tokokhoz képest szögletesebb és nem idomúló műanyagdarabot nem jó ötlet a nadrágon belülre tenni, és nem véletlenül találták fel a hibrid tokokat. Ugyanakkor azt is látom, hogy a kínálat bőséges: ez nem egy niche termék.
Nagyon jók a kydex tokok is belsőnek. Fontosabb szerintem a felfogatás, ahogyan a tokot a nadrághoz/övhöz rögzíted. Nekem ott bukott meg bőr és műanyag belső tok is.Poresz írta: ↑2024.05.23. 21:01 Mik a tapasztalataitok a kydex belső tokokkal? - Az intuícióm azt súgja, hogy egy kemény, a bőr tokokhoz képest szögletesebb és nem idomúló műanyagdarabot nem jó ötlet a nadrágon belülre tenni, és nem véletlenül találták fel a hibrid tokokat. Ugyanakkor azt is látom, hogy a kínálat bőséges: ez nem egy niche termék.
Igen, ez a milyen tok legjobb XY-nak, az a "MILYEN CIPŐ KÉNYELMES?"* ANALÓGIÁJA.Petya357 írta: ↑2024.05.23. 22:25 Pocak méret fűggő. Sportosabb kollégáknak belefér, hogy a csontjaik egy műanyaggal együtt zörőgjenek az apukásabb testalkatúak, akinél az Adonisz testet a kíváncsi női tekintetektől egy vékony zsírréteg óvja, a puhább és természetesebb tokokat az szokták szeretni. Bizonyos méret fölött - amit már elértem - maga az IWB gondolata is meggondolandónak tűnik.
A válasz: próbálni kell, nincs mese. Gyakorlat reggelire megeszi az elméletet. Vagy pedig elfogadni, hogy katalógusból lutri - pont úgy, mint minden, amit a testeden hordasz - ruha, cipő, stb. , és elsőre kicsi az esély, hogy jó lesz. De most megmondom, hogy a netes kutakodás nem visz tovább, mert mindenki mást fog mondani. Csekkold, amit tudsz, személyesen, saját pocakkal és nadrággal.
Amit érdemes figyelembe venni, hogy minden nem-kydex IWB tok - talán a merev bőrtokok kivételével - összeesik , ha kiveszed a fegyvert. Vissza tenni sokkal könnyebb egy kydexbe. Ha versenyre kell, akkor csak merev tokot ajánlok. Ha EDCre, akkor a legkényelmesebb ez, amit csak meg tudsz venni - a visszahelyezés harmadlagos szempont, a kényelem, és a rántás az elsődleges és másodlagos, kinek hogy. Én előrébb tenném a kényelmet, mert ha kényelmes, fogod hordani, ha nem kényelmes, nem fogod. Ez még a tántásnál is fontosabb. Én inkább csak bőrt , vagy hibridet vennék. De formátlan apuka vagyok, Te pedig délceg fiatalember
J-frame tok semmiképp nem jó, szélesebb a dob. A Kimber K6S-nek meg rövidebb a dobja. Valaki itt a fórumon Fobus TAPD-ben hordja a duplabullt, az a Taurus Judge Public Defenderhez való, úgyhogy ebbe az irányba érdemes keresni.
+1 a tok méretre készítése. Jobb lesz, biztosan nem drágább, ráadásul egy hazai mestert támogatsz vele , nem holmi karvalytőkétThomaster írta: ↑2024.05.25. 14:22 J-frame tok semmiképp nem jó, szélesebb a dob. A Kimber K6S-nek meg rövidebb a dobja. Valaki itt a fórumon Fobus TAPD-ben hordja a duplabullt, az a Taurus Judge Public Defenderhez való, úgyhogy ebbe az irányba érdemes keresni.
De szerintem majd 100 dollárnyi forintért (pláne ha plusz posta) itt a fórumon is készítenek neked tokot, és az pontosan passzolni fog.
Kicsit használhatóbbá tettem ezt a "proto" tokot egy kydex klipsszel, mert az elsőre rárakott fémklipsz nem volt jól használható. Mostmár a tokon a rögzítést is tök máshogy alakítanám ki, de ahhoz már nem akartam hozzányúlni, szóval a meglévő kialakításhoz sufniztam hozzá valamit.Fortitu írta: ↑2023.08.07. 19:40 Délután csináltam egy ilyet is, alapvetően G19hez (G17 van benne a képen). Nem vagyok megelégedve sem a klipsszel, sem ahogy a rögzítése sikerült. Mindenesetre elsőre azt hiszem nem rossz, használható, tanulós proto darabnak bőven jó volt.
20230807_173616.jpg
20230807_173624.jpg
Azért sokat levon az eszmei értékéből, hogyha nem a nagyapád vette el egy halott szovjet katonától '56-ban és rejtette el a padláson:-))montecarlo írta: ↑2024.06.11. 17:50 Ruger PC9, PPSH-41 tusával, egyedileg rápasszintva:
https://www.thefirearmblog.com/blog/202 ... r-pcsh-41/
1.jpeg
Itt egy "kész" megoldás, ez nekem nem adja annyira, mert a tárfészek környéke is fából van:
https://woodshopwednesday.com/shop/ols/ ... nish-72885
2.png
223as puskán használom a gyorsoldásút, és igen pontosan ugyanoda áll vissza.Trailm írta: ↑2024.06.15. 16:46 Ez a 2 milyen minőség ?
https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _16128/406'
A gyorsoldású visszaáll ugyanoda valaha ? https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _16132/406'
Szia!Trailm írta: ↑2024.06.15. 16:46 Ez a 2 milyen minőség ?
https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _16128/406'
A gyorskiodástól visszaáll ugyanoda valaha ? https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _16132/406'
Új szerelék kell. Olyan alacsony, amit csak a fegyver és a távcső elvisel.
A távcső jó, van is itthon Meopta, tervezek is még venni, de azt a szereléket szerintem hanyagolni kellene. Kiskal puskára viszont jó lehet.
Ezeknél a nyomtatott cuccoknál a repedés a legnagyobb veszély, de ha jól van tervezve, nyomtatva, akkor bírja. Én sörétes csövén használok nyomtatott irányzéktartót, és meglepően jól bírja.smith15 írta: ↑2024.06.17. 17:02 Na több mint fél év után újra előkerült a revolver lámpa projektem (Taurus 617), viszont mostmár nem összegyűrögetett kydexből,hanem 3D nyomtatva.
Első körben teljesen stabilnak és jónak tűnik, majd valamelyik nap lőpróba
20240617_165501.jpg
20240617_165455.jpg
20240617_165442.jpg
A te 686-osodra csinálunk cső alatti sínt lámpának,na az szopó, mert .357-el gyorsan leszakította,de már haladunk azzal is
Hasonlóan jártam a HW357 Hunterrel. Faja oldotta meg, erősebb anyaggal.
Majd rakj fel képet, mit sikerült!
Petya357 írta: ↑2024.06.21. 16:46 +1 a “tok nem hiba biztos, de mindig nagyon nagyon odafigyelek” az nem megoldás. Ha elég sokszor megismétlünk valamit, ahol nem nulla a hiba lehetősége, akkor szinte garantáltan meg fog történni a baj. Olyan tok kell, ami kizárja ezt a fajta hibát - ezt az igazi tuti biztos megoldás, PLUSZ akkor is nagyon oda kell figyelni mert pl begyűrődhet egy póló, és az sem vicces. Nem értem, miért kellene kompromisszumot kötni ott, ahol van tuti jó megoldás.
IMHO egy toknál elvárható , hogy ne kelljen odanézni, úgy is eltehető legyen a fegyver. IWBnél ehhez elég merev tok kell. OWBnél elég egy közepesen merev is. Aki a mélyrejtést választja puha tokkal, azt tisztában kell hogy legyen vele, hogy nagyon picit, de magasabb a kockázat. Ezért (is) f.osok az appendix carrytől, bármilyen formában. “Shit happens”
Viszont a Galco pont hogy nem a filléres kategória, itt nem az olcsóságot szapulnám.
Grat a Hw37-hez!
viricsi írta: ↑2024.06.22. 07:39 A "híg leve" nekem nem ezt a Dobos féle tokot jelenti. Ennek a varrása és a felfűzése eleve nem enged efféle gyűrődést, ha a fegyverhez megfelelő méretű tokot választasz, nem tudod ezt a hibát elkövetni vele.
Természetesen lőtéren én is az adott fegyverhez való tokot használom. Ezt a vesetokos megoldást a viselt Zoraki 914-hez és a Dobrinjához használom, napi hordásra kiválóan bevált. Mondom ezt úgy, hogy van és sokáig használtam is a JEL formatokot.
tok.jpg
Érdemes lenne elolvasnod Gvass1 hozzászólását. Tök igaza van - a realitások talaján maradva egy sz.ros 40 e forintos gázpityuhoz sajnos valóban nem fog senki ugyanannyiért tokot csináltatni.Korgull írta: ↑2024.06.22. 20:27 Ízlés kérdésében persze nem sok értelme van vitatkozni, de ez a tok abszolút híg a leve kategória, majdnemhogy inkább csak rossz vicc, egyedül a pár ezer forintos ára ad neki némi létjogosultságot, meg végülis jobb, mint a semmi, legalábbis amíg nem okoz problémát. Az erősítetlen puha bőr pont, hogy engedi a gyűrődést, idővel egyre jobban, a tok szája sincs külön megerősítve, ez egy általános forma, amit csak a szerencse igazít a konkrét fegyver formájához, minimális tartja a helyén fegyvert, és még nem is fedi el teljesen a sátorvasat, így bekerülhet oda idegen tárgy. Én biztos nem vennék fegyvertokot egy általános bőrdíszmű cégtől, akik ilyen tök általános tokokat gyártanak, és nem teszik bele az időt a folyamatos tesztelésre, kutatásra, ellenőrzésre, hibák kijavítására, és eleve nem fegyverbuzik, csak általános bőrípari termékeket gyártanak több célra, mindenhez csak kicsit értve. Sőt nem vennék fegyvertokot olyan cégtől, amelyik képes gyönyvászon tokot kiadni a kezéből, mert az már tényleg mindennek az alja. Sajnos a bőr egy olyan anyag, amiben nem sok lehetőség van kompromisszumokra, a valóban hibátlan terméknek nagyon megkérik az árát, de a végeredmény is ég és föld, lásd a csatolt kép.
Korgull írta: ↑2024.06.22. 20:27 Ízlés kérdésében persze nem sok értelme van vitatkozni, de ez a tok abszolút híg a leve kategória, majdnemhogy inkább csak rossz vicc, egyedül a pár ezer forintos ára ad neki némi létjogosultságot, meg végülis jobb, mint a semmi, legalábbis amíg nem okoz problémát. Az erősítetlen puha bőr pont, hogy engedi a gyűrődést, idővel egyre jobban, a tok szája sincs külön megerősítve, ez egy általános forma, amit csak a szerencse igazít a konkrét fegyver formájához, minimális tartja a helyén fegyvert, és még nem is fedi el teljesen a sátorvasat, így bekerülhet oda idegen tárgy. Én biztos nem vennék fegyvertokot egy általános bőrdíszmű cégtől, akik ilyen tök általános tokokat gyártanak, és nem teszik bele az időt a folyamatos tesztelésre, kutatásra, ellenőrzésre, hibák kijavítására, és eleve nem fegyverbuzik, csak általános bőrípari termékeket gyártanak több célra, mindenhez csak kicsit értve. Sőt nem vennék fegyvertokot olyan cégtől, amelyik képes gyönyvászon tokot kiadni a kezéből, mert az már tényleg mindennek az alja. Sajnos a bőr egy olyan anyag, amiben nem sok lehetőség van kompromisszumokra, a valóban hibátlan terméknek nagyon megkérik az árát, de a végeredmény is ég és föld, lásd a csatolt kép.
Köszönjük Emese...
+1Petya357 írta: ↑2024.06.22. 21:19 Érdemes lenne elolvasnod Gvass1 hozzászólását. Tök igaza van - a realitások talaján maradva egy sz.ros 40 e forintos gázpityuhoz sajnos valóban nem fog senki ugyanannyiért tokot csináltatni.
Éles fegyverhez , amivel ténykeg lábon/tökön tudod magad lőni, netán nem olcsó luxustermékhez pl ez van most kéznél
IMG_6887.jpeg
már életszerűbb komoly tokot is elvárni . Persze így is sokan spórolnak, pedig ezen nem kéne. Ha van többszázezer forint egy klokkra vagy sedówra, legyen pártízezer a tokra.
Úgy látszik, hogy darázsfészek lett a Dobos tokomból, pedig higyjétek el, nem azért használom, mert ezen szeretnék spórolni.Petya357 írta: ↑2024.06.22. 21:19 Érdemes lenne elolvasnod Gvass1 hozzászólását. Tök igaza van - a realitások talaján maradva egy sz.ros 40 e forintos gázpityuhoz sajnos valóban nem fog senki ugyanannyiért tokot csináltatni.
Éles fegyverhez , amivel ténykeg lábon/tökön tudod magad lőni, netán nem olcsó luxustermékhez pl ez van most kéznél
IMG_6887.jpeg
már életszerűbb komoly tokot is elvárni . Persze így is sokan spórolnak, pedig ezen nem kéne. Ha van többszázezer forint egy klokkra vagy sedówra, legyen pártízezer a tokra.
Dasta és Falco most a kardjukba dőlnek, fel is oszlanak.
Vélhetően még a csattogós lepkét húzta a kolléga, amikor sokan már az UM/Eagle/BH gyöngyvászon tokokat használtuk.
Az hagyján, de olyan "futottak még" cégek is, mint a Safariland...
Ha minden igaz, a nyíllal jelölt helyröl hiányzik egy stift. Talán az alsó képen ez látható.
Nagyon menő.
Ennél a kialakításnál nem tudom úgy billenteni, hogy be tudjon akadni ha akarom se, de jogos az észrevétel.
Oh értem, hát igen ilyesmi előfordulhat, bár egy ekkora vasat nehéz lenne rejteni amúgy is.
Ekkora vasat? Ne viccelj, fórumtársak szerint Onesta is simán hordható
Én hónapokon keresztül hordtam Onestát!
tegyél fel érszoft gránátvetőt ugy az igazimontecarlo írta: ↑2024.08.07. 22:42 Scarface megtekintése óta tetszik a gránátvetős előagy, kíváncsi voltam, hogy a vető nélkül van-e tetszetős megoldás a használatára, ez nagyon tetszik.
1.png
2.png3.png
Ma megtörtént a tok éles tesztje. Kifejezetten jól szerepelt!
Még így fejjel lefelé is milyen jól tart!Petya357 írta: ↑2024.08.08. 23:45 Ma megtörtént a tok éles tesztje. Kifejezetten jól szerepelt!
IMG_0200.jpeg
A nyitott cső design - a vészjósló előrejelzésekkel ellentétben - nem okozott gondot. Akárhogy igyekeztem, nem sikerült elakasztani.
IMG_0201.jpeg
Magában a tokban konkrétan lehetetlen.
Ami még látszik a képen, egy Double Alpha full moon clip tartó: mágneses, az irány állítható - ez is bevált, fogok többet is rendelni.