Fegyvertokok, fegyvermarkolatok, kiegészítők

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan

HCZoli
Veterán
Veterán

Re: Fegyvertokok, fegyvermarkolatok, kiegészítők

Hozzászólás Szerző: HCZoli »

Fortitu írta: 2024.03.30. 22:19 Ezeknél mindig a tartósság a kérdés, remélhetőleg bírni fogja a tartós igénybevételt is.

Szerdán megjáratom, ha utána működik akkor jó vétel.
Az általam űzött szakágakban nem igazán van lámpás verseny, ha meg egyéb esetben kell, utána már nem releváns, egy zacskóban lesz számmal :)
Andor88
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Andor88 »

bandligy írta: 2024.03.25. 11:28 Aki esetleg tompihoz keres tokot, ami minden elől sines fegyverhez jó jobb és balkezes is: https://a.aliexpress.com/_EzsGqvP
20240325_105418.jpg
20240325_105440.jpg
Ez az izraeli recover g7 kínai koppintása jelentősen olcsóbban. Rotos így az alap cserélhető és a szög állítható.
Köszi az ötletet! Én is most vettem P10C-t. Neked volt a dobozban hozzá +2-es tárfenék vagy külön vettél? Az enyémben csak pufferpatron volt...
Vizimalac
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Vizimalac »

Andor88 írta: 2024.03.31. 09:10 Köszi az ötletet! Én is most vettem P10C-t. Neked volt a dobozban hozzá +2-es tárfenék vagy külön vettél? Az enyémben csak pufferpatron volt...
Igaz nem tolem kerdezted, az enyemben volt ket tarfenek, pufferpatron es a patronhoz cseremuanyagok.
Tokmányos Lomposzaurusz
Andor88
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Andor88 »

Vizimalac írta: 2024.03.31. 16:25 Igaz nem tolem kerdezted, az enyemben volt ket tarfenek, pufferpatron es a patronhoz cseremuanyagok.
Az jó...az enyémben csak a patron meg hozzá a műanyag "csappantyúk".
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

Keresd a hibát ;)
IMG_6031.jpeg

(Nem, nem a szennyezett alsógatya az.. és eggyébként is a folt az fegyverolaj!!)
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

fazisceruza? :roll:
Petya357 írta: 2024.04.01. 12:36 Keresd a hibát ;)

IMG_6031.jpeg

(Nem, nem a szennyezett alsógatya az.. és eggyébként is a folt az fegyverolaj!!)
ingyom bingyom tálib-e?
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

qqriq írta: 2024.04.01. 12:38 fazisceruza? :roll:
Nem. Az csak improvizált csavarhúzó 8-)
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

malnas asvanyviz? :roll:
Petya357 írta: 2024.04.01. 12:39 Nem. Az csak improvizált csavarhúzó 8-)
ingyom bingyom tálib-e?
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

qqriq írta: 2024.04.01. 12:41 malnas asvanyviz? :roll:
Jó a szemed. Tényleg málnás. Após két éve kint hagyta a napon. Az UVtól kifakult a színe, és szétmállott rajta a zsugor. Mi baja lenne?

A probléma:
IMG_6032.jpeg
És a megoldas:
IMG_6033.jpeg
Mindig legyen az embernél minimum két kompatibilis tisztítókészlet.

Van 45ös csőkígyöm is, korábban azzal tisztítottam, de milyen már revolvert kígyóval.. ez Ruger, nem Anaconda :lol:
Egyébként is, kinek kell kilenc és fél colos cső? Normális ember aki nem kompenzál valamit nem vesz ilyet.
bandligy
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: bandligy »

Andor88 írta: 2024.03.31. 09:10 Köszi az ötletet! Én is most vettem P10C-t. Neked volt a dobozban hozzá +2-es tárfenék vagy külön vettél? Az enyémben csak pufferpatron volt...
Nekem járt minden tárhoz a gyári dobozban a +2 tárfenék.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

:o :shock:

https://youtu.be/hNGid7tMCo0?si=vOXu1Xzk842jtTKH
IMG_6053.jpeg
Még nem sikerült kideríteni, hogy ez az izé mire jó - minden bizonnyal a matryoshka-baba gyűjtők képezhetik a piac oroszlánrészét. Vagy a Gyorskombinált szakágat céloszták volna meg magyar sport vonalon ? 🤔😂
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Kép
ingyom bingyom tálib-e?
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

Van valakinek lámpás Glock pisztolymodellje 3D nyomtatáshoz kydex tok készítéséhez?
Tehát a modellt szeretném kinyomtatni, és arra préselni a kydexet.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2024.04.02. 14:01 Van valakinek lámpás Glock pisztolymodellje 3D nyomtatáshoz kydex tok készítéséhez?
Tehát a modellt szeretném kinyomtatni, és arra préselni a kydexet.
Surefire X300 elsősorban, de máshoz is érdekes lehet, vagy akár natúr.
algreg
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: algreg »

Pimp-action :)
Maverick 88.jpg
saddle1.jpg
saddle2.jpg
saddle2.jpg (40.29 KiB) Megtekintve 19898 alkalommal
Trailm
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Trailm »

algreg írta: 2024.04.06. 10:26 Pimp-action :)

Maverick 88.jpg

saddle1.jpg

saddle2.jpg
Ez jó. Honnam lehet beszerezni ?
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zora »

algreg írta: 2024.04.06. 10:26 Pimp-action :)

Maverick 88.jpg

saddle1.jpg

saddle2.jpg
Nagyon menő!
algreg
Fórumtag
Fórumtag

Trailm írta: 2024.04.06. 12:35 Ez jó. Honnam lehet beszerezni ?
Ali, Monstrum Tactical klón (?)
algreg
Fórumtag
Fórumtag

algreg írta: 2024.04.06. 13:43 Ali, Monstrum Tactical klón (?)
https://www.aliexpress.com/item/1005006568517861.html

A tokon amúgy nagyon frankón illeszkedik, a belső élek szépen le vannak törve, nem karistolt össze semmit. Egyetlen problémám, hogy elég keményen fogja a lőszereket, slugot kb. esélytelen a belső helyekre beszuszakolni. A szekrényben is gondot jelenthet, ha valami duci fegyver a szomszéd.

Mondjuk én elsősorban a sín miatt vettem, a tartó leszerelhető. A mai lőtéri session alkalmával az is kiderült, hogy a kis ablak segít az első irányzékot oldalban középre behozni.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Első benyomások Atech H3 .30 cal 14x1 tompiról

Vezetőségi összefoglaló: .308 Winchesterrel f.sza, megéri a pénzét.

Bővebben:

Sokkal nagyobb, és sokkal komolyabb , mint a .22 puskához való Atech.

Itt a csőtorkolathoz igazítottam a tompikat. A nagytesó rálóg a csőre.
Ez lehet jó (Steyr Scouton meg úgy általában minden modern forgó-toló zárás fegyveren) rövidebb, csak 150 cm-t lóg túl, és lehet nagyon nem jó (a Kalasnyikov Saigara meg sok régi, csőtorkolathoz közeli első nyílt irányzékkal ellátott vadász- és taktikális puskára ilyen típus nem használható, hiába van menet)
IMG_6143.jpeg
Fontos, hogy könnyen szétszerelhető legyen tisztításhoz
IMG_6141.jpeg
A belső kialakítás nem csak szellősebb, hanem sokkal , sokkal komplikáltabb is, mint a kistesóé, dolgoznia kell annak a CNCnek
IMG_6142.jpeg
Puskára szerelve (a Scoutrol majd külön írok, ha felkerül rá az optika). Praktikus és igényes kis koffert adnak hozzá - balra lent. Az eladó panaszkodott, hogy a H2höz bezzeg miért nem adnak. A kofferben meglepetés - volt egy menetvédő is, amit baromi jó ötletnek tartok - szerintem sokan fogják elveszíteni az eredetit a puskájukról.
IMG_6076.jpeg
A lényeg persze a lövés dörej tompítása - jól működik! Tompít rendesen. Egyelőre még nem töltöttem szubszónikus lőszert , így csak nagyon szuperszónikus,a hangsebesség több, mint duplájával hasító 2500-2700 fps 145 és 167 graines gyári lőszerrel tudtam tesztelni. Összesen 60lövés, ebből több, mint negyvenet tompival adtam le

Így is hozzá, ami elvárható. A félig zárt térben (nyitott lőtér, betonfalas lőcsatorna) elviselhetetlenr elviselhetővé szelídült, még nagyon rövid, 50 cm alatti (pontosan 19”)csőből is. Teszteltük Bellel - kicsit hangosabb, mint a 22 LR puska tompi nélkül, de nem sokkal. Füles így is határozottan ajánlott. Erdőben, mezőben - szerintem - már nem kell.

A 22 LR nem meglepő módon sokkal könnyebben tompítható - a viszonylag primitív, és kicsi tompi is levitte rugós légpuska szint alá. Itt szó sincs ilyenről - félreérthetetlenül lövés hangja marad, hangrobbanással, meg minden - viszon nagyon látványosan halkabban.

Lövés közben melegszik. Heccből meglőttem vele egy gyorspont versenyt - 3 próba, utána gyorsz egymásutánban 3x5 lövés - nem lehetett megfogni. Miráge is van - ez sznájperkedésnél lehet fontos.
IMG_6114.jpeg
Ami számomra a leglátványosabb volt - brutálisan csökkentette a visszarugást. Aki ismer, tudja - tényleg vagyok egy recoil-shy (visszarugastól tartó) fajta, teljes töltetű .44 Magnum revolverrel szoktam lőni 45-őt és utána kérek még :mrgreen: de a haromkilós új Scout puska visszarúgása teljes töltetű .308 Win lőszerrel már zavart. A tompi a visstarugást az “aztaqrva’, ez már fájt!” szintről levitte a “nincs it semmi látnivaló, örömmel várom a következő lövést” szintre. :o kb mint a legjobb kompenzátorok.

Masszív lájk a vasra (alumínium rá) 8-)

Ha valakit érdekel bármi más, írjatok. A hetekben jönnek új tesztek, pl szubszónikus lőszerrel, szóráskép-találati pont, ilyesmik - ezeket most nem vizsgàltam.
sama
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: sama »

Petya357 írta: 2024.04.07. 23:15 Első benyomások Atech H3 .30 cal 14x1 tompiról

Vezetőségi összefoglaló: .308 Winchesterrel f.sza, megéri a pénzét.

Bővebben:

Sokkal nagyobb, és sokkal komolyabb , mint a .22 puskához való Atech.

Itt a csőtorkolathoz igazítottam a tompikat. A nagytesó rálóg a csőre.
Ez lehet jó (Steyr Scouton meg úgy általában minden modern forgó-toló zárás fegyveren) rövidebb, csak 150 cm-t lóg túl, és lehet nagyon nem jó (a Kalasnyikov Saigara meg sok régi, csőtorkolathoz közeli első nyílt irányzékkal ellátott vadász- és taktikális puskára ilyen típus nem használható, hiába van menet)

IMG_6143.jpeg

Fontos, hogy könnyen szétszerelhető legyen tisztításhoz IMG_6141.jpeg

A belső kialakítás nem csak szellősebb, hanem sokkal , sokkal komplikáltabb is, mint a kistesóé, dolgoznia kell annak a CNCnek
IMG_6142.jpeg

Puskára szerelve (a Scoutrol majd külön írok, ha felkerül rá az optika). Praktikus és igényes kis koffert adnak hozzá - balra lent. Az eladó panaszkodott, hogy a H2höz bezzeg miért nem adnak. A kofferben meglepetés - volt egy menetvédő is, amit baromi jó ötletnek tartok - szerintem sokan fogják elveszíteni az eredetit a puskájukról.

IMG_6076.jpeg

A lényeg persze a lövés dörej tompítása - jól működik! Tompít rendesen. Egyelőre még nem töltöttem szubszónikus lőszert , így csak nagyon szuperszónikus,a hangsebesség több, mint duplájával hasító 2500-2700 fps 145 és 167 graines gyári lőszerrel tudtam tesztelni. Összesen 60lövés, ebből több, mint negyvenet tompival adtam le

Így is hozzá, ami elvárható. A félig zárt térben (nyitott lőtér, betonfalas lőcsatorna) elviselhetetlenr elviselhetővé szelídült, még nagyon rövid, 50 cm alatti (pontosan 19”)csőből is. Teszteltük Bellel - kicsit hangosabb, mint a 22 LR puska tompi nélkül, de nem sokkal. Füles így is határozottan ajánlott. Erdőben, mezőben - szerintem - már nem kell.

A 22 LR nem meglepő módon sokkal könnyebben tompítható - a viszonylag primitív, és kicsi tompi is levitte rugós légpuska szint alá. Itt szó sincs ilyenről - félreérthetetlenül lövés hangja marad, hangrobbanással, meg minden - viszon nagyon látványosan halkabban.

Lövés közben melegszik. Heccből meglőttem vele egy gyorspont versenyt - 3 próba, utána gyorsz egymásutánban 3x5 lövés - nem lehetett megfogni. Miráge is van - ez sznájperkedésnél lehet fontos.

IMG_6114.jpeg

Ami számomra a leglátványosabb volt - brutálisan csökkentette a visszarugást. Aki ismer, tudja - tényleg vagyok egy recoil-shy (visszarugastól tartó) fajta, teljes töltetű .44 Magnum revolverrel szoktam lőni 45-őt és utána kérek még :mrgreen: de a haromkilós új Scout puska visszarúgása teljes töltetű .308 Win lőszerrel már zavart. A tompi a visstarugást az “aztaqrva’, ez már fájt!” szintről levitte a “nincs it semmi látnivaló, örömmel várom a következő lövést” szintre. :o kb mint a legjobb kompenzátorok.

Masszív lájk a vasra (alumínium rá) 8-)

Ha valakit érdekel bármi más, írjatok. A hetekben jönnek új tesztek, pl szubszónikus lőszerrel, szóráskép-találati pont, ilyesmik - ezeket most nem vizsgàltam.
A kérdés : Kellett-e összelőni a tompit a puskával? Vegyesek a tapasztalatok baráti körben.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

nekem nem valtozott erdemben a talalati pont.
ne legyel en, ne lodd ossze :roll:
20240324_194831.jpg
sama írta: 2024.04.08. 08:08 A kérdés : Kellett-e összelőni a tompit a puskával? Vegyesek a tapasztalatok baráti körben.
ingyom bingyom tálib-e?
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

sama írta: 2024.04.08. 08:08 A kérdés : Kellett-e összelőni a tompit a puskával? Vegyesek a tapasztalatok baráti körben.
Nem tudom egzakt módon megválaszolni. Új volt a puska is, a tompi is, távcső sincs meg rajta. Nyílt irányzékkal nem észleltem semmi különbséget , de a Ghost ring és szabadkéz nem elég pontos , hogy ez erződjön.

Távcsővel, feltámasztva ki fogom mérni.

A baráti körben megélt vegyes tapasztalatok összevágnak a sajtjaimmal. Egy precíziós fegyvert - szerintem - mindig be kell lőni tompival. Vagy befolyásolja a találatokat, vagy nem -de előre ezt nem lehet megmondani!

A .22 cal puskámon 25 méteren nem agyon volt érzékelhető különbség (lőszer fajta váltás pedig igen) , de 50 méteren már igen, 0.1 miliradiánt állítani kellett
sama
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: sama »

Nem reklám de egy jó megoldás aki nem akar/tud kydexelni . Sajnos csak övön belüli viseléshez:https://www.tactical.hu/TecGrip-FormLok ... fegyvertok#
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

sama írta: 2024.04.11. 13:10 Nem reklám de egy jó megoldás aki nem akar/tud kydexelni . Sajnos csak övön belüli viseléshez:https://www.tactical.hu/TecGrip-FormLok ... fegyvertok#
Ez nagyon érdekes, köszi!

Gyanítom hogy itt sem ártana maszkolni? :roll:

A kydexezésben nagyon kezdetlegesek az ismereteim - annyit tudok, amit workshopon láttam Roberto és Vato fórumtársaktól - de emlékeim szerint a maszkolás volt a munka több, mint fele.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Ide is betenném: Petya remek kis bemutatója új hangtompítójáról immár szerkesztve, cikként is elérhető:

Mini TESZTCIKK: A-Tec H3 hangtompító .308 Win. puskával

http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/mini-t ... -puskaval/

Kép
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Cajga
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Cajga »

Hi!

Talán ide illik legjobban. Tudnátok ajánlani magyar, vagy EU-s oldalt, ahonnan "cápázó" szerszámokat lehet rendelni?
Usákok nem szállítanak Hun-ba.

Tnx!
Sjani86
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Sjani86 »

Cajga írta: 2024.05.18. 22:21 Hi!

Talán ide illik legjobban. Tudnátok ajánlani magyar, vagy EU-s oldalt, ahonnan "cápázó" szerszámokat lehet rendelni?

Tnx!
Üdv!

Brownells? Nekik van német és osztrák webshop is.
Cajga
Fórumtag
Fórumtag

Sjani86 írta: 2024.05.19. 09:39 Üdv!

Brownells? Nekik van német és osztrák webshop is.
Köszi az infót. Az összes európai oldalt megnéztem. Létezik, de sehol nincs raktáron. :oops:
USA van, de ide nem szállít. :(
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Cajga írta: 2024.05.18. 22:21 Hi!

Tnx!
Segítsetek pls - mit takar a “cápázó” szerszám? Felületi érdesítő? :roll:
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.05.19. 23:08 Segítsetek pls - mit takar a “cápázó” szerszám? Felületi érdesítő? :roll:
"Checkering tool."

https://youtu.be/CxWkY9hyMhs?si=uzzxhpTrv0TM-EQ5

Régen én is sokáig kerestem, aztán lemondtam róla.
A puskaműves képzés első gyakorlati hetén ilyet készítettünk. Illetve a többiek, én otthon fostam - hánytam, azóta sincs.
Sjani86
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Sjani86 »

Cajga írta: 2024.05.19. 22:06 Köszi az infót. Az összes európai oldalt megnéztem. Létezik, de sehol nincs raktáron. :oops:
Ìrj nekik, ha van a kintieknél, hàtha hozzá csapjàk a következő szàllìtmànyhoz
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

Cajga írta: 2024.05.19. 22:06 Köszi az infót. Az összes európai oldalt megnéztem. Létezik, de sehol nincs raktáron. :oops:
Ez és itt van:

https://www.brownells.co.uk/GUNSTOCK-V- ... -100048201

https://www.brownells.co.uk/GUNSTOCK-V- ... -100048202

Azt nem tudom, hogy ez kell-e neked.

Andy
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.05.20. 00:07 "Checkering tool."

A puskaműves képzés első gyakorlati hetén ilyet készítettünk. Illetve a többiek, én otthon fostam - hánytam, azóta sincs.
Köszi. 🤝

Nem is gondoltam, hogy az emésztési zavarjaid ekkora hatást gyakoroltak a hazai cápa populációra 😊
Cajga
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.05.20. 00:07 "Checkering tool."

Kár, átvettem volna. :D
Poresz
Veterán
Veterán

Kydex IWB

Hozzászólás Szerző: Poresz »

Mik a tapasztalataitok a kydex belső tokokkal? - Az intuícióm azt súgja, hogy egy kemény, a bőr tokokhoz képest szögletesebb és nem idomúló műanyagdarabot nem jó ötlet a nadrágon belülre tenni, és nem véletlenül találták fel a hibrid tokokat. Ugyanakkor azt is látom, hogy a kínálat bőséges: ez nem egy niche termék.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Re: Kydex IWB

Poresz írta: 2024.05.23. 21:01 Mik a tapasztalataitok a kydex belső tokokkal? - Az intuícióm azt súgja, hogy egy kemény, a bőr tokokhoz képest szögletesebb és nem idomúló műanyagdarabot nem jó ötlet a nadrágon belülre tenni, és nem véletlenül találták fel a hibrid tokokat. Ugyanakkor azt is látom, hogy a kínálat bőséges: ez nem egy niche termék.
Nekem nem volt gondom műanyag IWB tokokkal, sőt ezeket preferálom.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.05.23. 21:01 Mik a tapasztalataitok a kydex belső tokokkal? - Az intuícióm azt súgja, hogy egy kemény, a bőr tokokhoz képest szögletesebb és nem idomúló műanyagdarabot nem jó ötlet a nadrágon belülre tenni, és nem véletlenül találták fel a hibrid tokokat. Ugyanakkor azt is látom, hogy a kínálat bőséges: ez nem egy niche termék.
Pocak méret fűggő. Sportosabb kollégáknak belefér, hogy a csontjaik egy műanyaggal együtt zörőgjenek ;) az apukásabb testalkatúak, akinél az Adonisz testet a kíváncsi női tekintetektől egy vékony zsírréteg óvja, a puhább és természetesebb tokokat az szokták szeretni. Bizonyos méret fölött - amit már elértem - maga az IWB gondolata is meggondolandónak tűnik.

A válasz: próbálni kell, nincs mese. Gyakorlat reggelire megeszi az elméletet. Vagy pedig elfogadni, hogy katalógusból lutri - pont úgy, mint minden, amit a testeden hordasz - ruha, cipő, stb. , és elsőre kicsi az esély, hogy jó lesz. De most megmondom, hogy a netes kutakodás nem visz tovább, mert mindenki mást fog mondani. Csekkold, amit tudsz, személyesen, saját pocakkal és nadrággal.

Amit érdemes figyelembe venni, hogy minden nem-kydex IWB tok - talán a merev bőrtokok kivételével - összeesik , ha kiveszed a fegyvert. Vissza tenni sokkal könnyebb egy kydexbe. Ha versenyre kell, akkor csak merev tokot ajánlok. Ha EDCre, akkor a legkényelmesebb ez, amit csak meg tudsz venni - a visszahelyezés harmadlagos szempont, a kényelem, és a rántás az elsődleges és másodlagos, kinek hogy. Én előrébb tenném a kényelmet, mert ha kényelmes, fogod hordani, ha nem kényelmes, nem fogod. Ez még a tántásnál is fontosabb. Én inkább csak bőrt , vagy hibridet vennék. De formátlan apuka vagyok, Te pedig délceg fiatalember 8-)
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Nagyon jók a kydex tokok is belsőnek. Fontosabb szerintem a felfogatás, ahogyan a tokot a nadrághoz/övhöz rögzíted. Nekem ott bukott meg bőr és műanyag belső tok is.
Bojka
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Bojka »

Egy marhabőr formázott tok is van olyan erős falú, hogy vissza tudom tenni a revkót. IWB appendix hordom.
Nekem kényelmesebb a bőr. A kydex is tökéletes, ha profin lett elkészítve és nem nyom sehol.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.05.23. 22:25 Pocak méret fűggő. Sportosabb kollégáknak belefér, hogy a csontjaik egy műanyaggal együtt zörőgjenek ;) az apukásabb testalkatúak, akinél az Adonisz testet a kíváncsi női tekintetektől egy vékony zsírréteg óvja, a puhább és természetesebb tokokat az szokták szeretni. Bizonyos méret fölött - amit már elértem - maga az IWB gondolata is meggondolandónak tűnik.

A válasz: próbálni kell, nincs mese. Gyakorlat reggelire megeszi az elméletet. Vagy pedig elfogadni, hogy katalógusból lutri - pont úgy, mint minden, amit a testeden hordasz - ruha, cipő, stb. , és elsőre kicsi az esély, hogy jó lesz. De most megmondom, hogy a netes kutakodás nem visz tovább, mert mindenki mást fog mondani. Csekkold, amit tudsz, személyesen, saját pocakkal és nadrággal.

Amit érdemes figyelembe venni, hogy minden nem-kydex IWB tok - talán a merev bőrtokok kivételével - összeesik , ha kiveszed a fegyvert. Vissza tenni sokkal könnyebb egy kydexbe. Ha versenyre kell, akkor csak merev tokot ajánlok. Ha EDCre, akkor a legkényelmesebb ez, amit csak meg tudsz venni - a visszahelyezés harmadlagos szempont, a kényelem, és a rántás az elsődleges és másodlagos, kinek hogy. Én előrébb tenném a kényelmet, mert ha kényelmes, fogod hordani, ha nem kényelmes, nem fogod. Ez még a tántásnál is fontosabb. Én inkább csak bőrt , vagy hibridet vennék. De formátlan apuka vagyok, Te pedig délceg fiatalember 8-)
Igen, ez a milyen tok legjobb XY-nak, az a "MILYEN CIPŐ KÉNYELMES?"* ANALÓGIÁJA.

Azt meg lehet mondani, hogy miből lehet gyorsan rántani, mi nehezen rejthető, mi jobban (bár ugye a benne viselni kívánt fegyver és a tipikus ruházat ismerete nélkül eleve a kérdés is eléggé értelmetlen).

*(Nyilván a szandál-zokni kombó:-)))
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.05.24. 06:03 *(Nyilván a szandál-zokni kombó:-)))
Jessssz! :lol:
Marcinko
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Marcinko »

A Keserű Duplabull melyikbe passzolna a legjobban szerintetek :?:
sdadadaaaaaa.png
Thomaster
Főmérnök
Főmérnök

Hozzászólás Szerző: Thomaster »

Marcinko írta: 2024.05.25. 12:00 A Keserű Duplabull melyikbe passzolna a legjobban szerintetek :?:

sdadadaaaaaa.png
J-frame tok semmiképp nem jó, szélesebb a dob. A Kimber K6S-nek meg rövidebb a dobja. Valaki itt a fórumon Fobus TAPD-ben hordja a duplabullt, az a Taurus Judge Public Defenderhez való, úgyhogy ebbe az irányba érdemes keresni.

De szerintem majd 100 dollárnyi forintért (pláne ha plusz posta) itt a fórumon is készítenek neked tokot, és az pontosan passzolni fog.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Thomaster írta: 2024.05.25. 14:22 J-frame tok semmiképp nem jó, szélesebb a dob. A Kimber K6S-nek meg rövidebb a dobja. Valaki itt a fórumon Fobus TAPD-ben hordja a duplabullt, az a Taurus Judge Public Defenderhez való, úgyhogy ebbe az irányba érdemes keresni.

De szerintem majd 100 dollárnyi forintért (pláne ha plusz posta) itt a fórumon is készítenek neked tokot, és az pontosan passzolni fog.
+1 a tok méretre készítése. Jobb lesz, biztosan nem drágább, ráadásul egy hazai mestert támogatsz vele , nem holmi karvalytőkét :lol:
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2024.05.25. 19:12 +1 a tok méretre készítése. Jobb lesz, biztosan nem drágább, ráadásul egy hazai mestert támogatsz vele , nem holmi karvalytőkét :lol:
Ön marha! :D
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2023.08.07. 19:40 Délután csináltam egy ilyet is, alapvetően G19hez (G17 van benne a képen). Nem vagyok megelégedve sem a klipsszel, sem ahogy a rögzítése sikerült. Mindenesetre elsőre azt hiszem nem rossz, használható, tanulós proto darabnak bőven jó volt.
20230807_173616.jpg
20230807_173624.jpg
Kicsit használhatóbbá tettem ezt a "proto" tokot egy kydex klipsszel, mert az elsőre rárakott fémklipsz nem volt jól használható. Mostmár a tokon a rögzítést is tök máshogy alakítanám ki, de ahhoz már nem akartam hozzányúlni, szóval a meglévő kialakításhoz sufniztam hozzá valamit.
20240602_132046.jpg
20240602_132050.jpg
20240602_132757.jpg
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

PPSH-41 Ruger PC9

Hozzászólás Szerző: montecarlo »

Ruger PC9, PPSH-41 tusával, egyedileg rápasszintva:
https://www.thefirearmblog.com/blog/202 ... r-pcsh-41/
1.jpeg

Itt egy "kész" megoldás, ez nekem nem adja annyira, mert a tárfészek környéke is fából van:
https://woodshopwednesday.com/shop/ols/ ... nish-72885
2.png
2.png (492.76 KiB) Megtekintve 17763 alkalommal
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Re: PPSH-41 Ruger PC9

montecarlo írta: 2024.06.11. 17:50 Ruger PC9, PPSH-41 tusával, egyedileg rápasszintva:
https://www.thefirearmblog.com/blog/202 ... r-pcsh-41/
1.jpeg

Itt egy "kész" megoldás, ez nekem nem adja annyira, mert a tárfészek környéke is fából van:
https://woodshopwednesday.com/shop/ols/ ... nish-72885
2.png
Azért sokat levon az eszmei értékéből, hogyha nem a nagyapád vette el egy halott szovjet katonától '56-ban és rejtette el a padláson:-))
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

:DD
gvass1 írta: 2024.06.11. 17:52 Azért sokat levon az eszmei értékéből, hogyha nem a nagyapád vette el egy halott szovjet katonától '56-ban és rejtette el a padláson:-))
brh562
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: brh562 »

gvass1 írta: 2024.06.11. 17:52 Azért sokat levon az eszmei értékéből, hogyha nem a nagyapád vette el egy halott szovjet katonától '56-ban és rejtette el a padláson:-))
Ja két évtől nyolc évig....
Trailm
Veterán
Veterán

Húzzatok szánkón lécci.....

1. Alis , kínai szerelék megfelelő lehet 30-06 , 308 win és 223 rem kaliberhez a tàvcső alá , vagy gyengusz ?

2. Cèltávcsövet 6-15-18 nagyítással , piros pontal mit érdemes megvenni ?
Trailm
Veterán
Veterán

Ez a 2 milyen minőség ?
https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _16128/406'

A gyorsoldású visszaáll ugyanoda valaha ? https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _16132/406'
TurboP
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: TurboP »

Trailm írta: 2024.06.15. 16:46 Ez a 2 milyen minőség ?

A gyorsoldású visszaáll ugyanoda valaha ? https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _16132/406'
223as puskán használom a gyorsoldásút, és igen pontosan ugyanoda áll vissza.
Én is szkeptikus voltam, de akkor éppen nem volt beszerezhető amit akartam. Gondoltam max atteszem a .22lr-re. igazából több cserét is kibírt, mert cserélem a hőkamerával éjszaka a nappali távcsővet. Csak nem collos hanem harmincas az enyém
"..."
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Trailm írta: 2024.06.15. 16:46 Ez a 2 milyen minőség ?

A gyorskiodástól visszaáll ugyanoda valaha ? https://magnumvadasz.hu/termek_reszlete ... _16132/406'
Szia!

Teljesen vállalható minőség, ilyenem van .22 puskámon és .308-as Scouton is, jól bírja. Ebben az árkategóriában még a Konus sem rossz.

A gyorskioldástól bevallom én is tartottam, pont mint TurboP fórumtárs, de nem látok különbséget a gyors- és a lassú között stabilitásban, megismelhetjősegben.

Alis sz.rokat nem ajánlom, airsoftra jó, komoly fegyverre lutri. Optikából sem veszünk bóvlit. Egy minőségi távcsövet pedig bizonytalan szerelékre tenni pénzkidobás. És nem csak szerintem: Simonyi, és Szikszay is kb ugyanezt írják a könyveikben.

Amire nagyon oda kell figyelni az a magasság. Van alacsony - közepes - magas és nem mindig triviális melyik távcső-fegyver kombóhoz mi a jó. Ezt sokkal jobb nem saccolni meg monitor mellől okoskodni, hanem a boltban szépen kipróbálni. El kell hogy férjen , a kezelőszervek ne akarjanak bele. Ezek figyelembevételével minél alacsonyabban van, annál jobb.

Kivétel: AR platform, ahol a tusa egyenes kialakítása miatt van egy optimális betekintést magasság, és inkább egy magasított szerelék a nyerő.
Trailm
Veterán
Veterán

Uraim , köszönöm a választ .
A szereléket a Meopta meosporthoz adják , de olyan magas , hogy hozzá se ér a tushoz a képem.... Próbáltam olyan feltehető tépőzáras tusmagasítót , de nem az igazi ...
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Trailm írta: 2024.06.16. 08:50 Uraim , köszönöm a választ .
A szereléket a Meopta meosporthoz adják , de olyan magas , hogy hozzá se ér a tushoz a képem.... Próbáltam olyan feltehető tépőzáras tusmagasítót , de nem az igazi ...
Új szerelék kell. Olyan alacsony, amit csak a fegyver és a távcső elvisel.

A levehető pofadék alapvetően tök jó dolog, de X mértékű eltéresnél többet már nem tud áthidalni.
cujoe
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: cujoe »

Trailm írta: 2024.06.16. 08:50 Uraim , köszönöm a választ .
A távcső jó, van is itthon Meopta, tervezek is még venni, de azt a szereléket szerintem hanyagolni kellene. Kiskal puskára viszont jó lehet.
Trailm
Veterán
Veterán

cujoe írta: 2024.06.16. 12:24 A távcső jó, van is itthon Meopta, tervezek is még venni, de azt a szereléket szerintem hanyagolni kellene. Kiskal puskára viszont jó lehet.
A szerelékkel semmi gond , stabil , csak olyen magas , hogy a frontlencse alatt van még 2 cm hely a csőig ...
Zsotrám
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Zsotrám »

Sziasztok!

Vki anno anno csináltatott a Keserű HD 22-M-jéhez "Slamfire"-ösítőt.
Én is gondolkodom rajta, hogy csináltatnék az enyémre. El tudná küldnei az illető a tervét vagy felvehetném vhogy vele a kapcsolatot, hogy mennyi volt az annyi?
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: smith15 »

Na több mint fél év után újra előkerült a revolver lámpa projektem (Taurus 617), viszont mostmár nem összegyűrögetett kydexből,hanem 3D nyomtatva.
Első körben teljesen stabilnak és jónak tűnik, majd valamelyik nap lőpróba 😁
20240617_165501.jpg
20240617_165455.jpg
20240617_165442.jpg
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

smith15 írta: 2024.06.17. 17:02 Na több mint fél év után újra előkerült a revolver lámpa projektem (Taurus 617), viszont mostmár nem összegyűrögetett kydexből,hanem 3D nyomtatva.
Első körben teljesen stabilnak és jónak tűnik, majd valamelyik nap lőpróba 😁

20240617_165501.jpg
20240617_165455.jpg
20240617_165442.jpg
Ezeknél a nyomtatott cuccoknál a repedés a legnagyobb veszély, de ha jól van tervezve, nyomtatva, akkor bírja. Én sörétes csövén használok nyomtatott irányzéktartót, és meglepően jól bírja.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

minoseg kerdese, tompityu is van nyomtatott
Fortitu írta: 2024.06.17. 17:32 Ezeknél a nyomtatott cuccoknál a repedés a legnagyobb veszély, de ha jól van tervezve, nyomtatva, akkor bírja. Én sörétes csövén használok nyomtatott irányzéktartót, és meglepően jól bírja.
ingyom bingyom tálib-e?
smith15
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: smith15 »

Fortitu írta: 2024.06.17. 17:32 Ezeknél a nyomtatott cuccoknál a repedés a legnagyobb veszély, de ha jól van tervezve, nyomtatva, akkor bírja. Én sörétes csövén használok nyomtatott irányzéktartót, és meglepően jól bírja.
A te 686-osodra csinálunk cső alatti sínt lámpának,na az szopó, mert .357-el gyorsan leszakította,de már haladunk azzal is 😁
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

smith15 írta: 2024.06.17. 17:51 A te 686-osodra csinálunk cső alatti sínt lámpának,na az szopó, mert .357-el gyorsan leszakította,de már haladunk azzal is 😁
Hasonlóan jártam a HW357 Hunterrel. Faja oldotta meg, erősebb anyaggal.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

smith15 írta: 2024.06.17. 17:51 A te 686-osodra csinálunk cső alatti sínt lámpának,na az szopó, mert .357-el gyorsan leszakította,de már haladunk azzal is 😁
Majd rakj fel képet, mit sikerült!
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.06.21. 16:46 +1 a “tok nem hiba biztos, de mindig nagyon nagyon odafigyelek” az nem megoldás. Ha elég sokszor megismétlünk valamit, ahol nem nulla a hiba lehetősége, akkor szinte garantáltan meg fog történni a baj. Olyan tok kell, ami kizárja ezt a fajta hibát - ezt az igazi tuti biztos megoldás, PLUSZ akkor is nagyon oda kell figyelni mert pl begyűrődhet egy póló, és az sem vicces. Nem értem, miért kellene kompromisszumot kötni ott, ahol van tuti jó megoldás.

IMHO egy toknál elvárható , hogy ne kelljen odanézni, úgy is eltehető legyen a fegyver. IWBnél ehhez elég merev tok kell. OWBnél elég egy közepesen merev is. Aki a mélyrejtést választja puha tokkal, azt tisztában kell hogy legyen vele, hogy nagyon picit, de magasabb a kockázat. Ezért (is) f.osok az appendix carrytől, bármilyen formában. “Shit happens” :roll:

Viszont a Galco pont hogy nem a filléres kategória, itt nem az olcsóságot szapulnám.

Grat a Hw37-hez!

A fentiek jelentős részével egyetértve, lenne ehhez néhány praktikus, valóságközeli megjegyzésem.
- a belinkelt eset és amúgy igen kis számú pár hasonló ezerszer mennek körbe a neten. Postás harapja meg a kutyát esete.
- észre kell azt is venni, hogy csak bizonyos műszaki megoldásoknál történt/történhet ez a puha tok begyűrődésből vétlen elsülés elrakáskor esete. DA (DAO) revolvernél vagy klasszik DA/SA öntöltő pisztolynál gyakorlatilag lehetetlen.
- mindazonáltal a NEM HALÁLOS topikban gp viselésről volt szó, nem éles pisztolyéról, a kettőnek a veszélyessége össze nem vethető.
- ha tehetjük, VEGYÜNK JÓ MINŐSÉGŰ, MEREV TOKOT viselésre gp-hez is.
- a gyakorlatban meg NEM VESZ a júzerek 99,9%-a, mert egy olyan tok egy átlagos gp árának 50-100%-ába kerül! TE sem vennél 1000 eurós éles pisztolyhoz 1000 eurós tokot, de pszichikailag ott az 50-100 eurós tok NEM FÁJ.
- a merev tokok viselése IWB, és pláne nyáron - ahogy írtad is - sokkal kényelmetlenebb.
- A gp-nél nem vagy darabszámkorláthoz vagy bármihez kötve, vehetsz amennyit akarsz és kérhetsz viselésit akár tucatnyi különbözőféle fegyverre - nyárra, softabb tokba válassz olyat, amit abban tuti veszélytelen hordani, ilyen nagyon egyszerű ez.
Korgull
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Korgull »

Ízlés kérdésében persze nem sok értelme van vitatkozni, de ez a tok abszolút híg a leve kategória, majdnemhogy inkább csak rossz vicc, egyedül a pár ezer forintos ára ad neki némi létjogosultságot, meg végülis jobb, mint a semmi, legalábbis amíg nem okoz problémát. Az erősítetlen puha bőr pont, hogy engedi a gyűrődést, idővel egyre jobban, a tok szája sincs külön megerősítve, ez egy általános forma, amit csak a szerencse igazít a konkrét fegyver formájához, minimális tartja a helyén fegyvert, és még nem is fedi el teljesen a sátorvasat, így bekerülhet oda idegen tárgy. Én biztos nem vennék fegyvertokot egy általános bőrdíszmű cégtől, akik ilyen tök általános tokokat gyártanak, és nem teszik bele az időt a folyamatos tesztelésre, kutatásra, ellenőrzésre, hibák kijavítására, és eleve nem fegyverbuzik, csak általános bőrípari termékeket gyártanak több célra, mindenhez csak kicsit értve. Sőt nem vennék fegyvertokot olyan cégtől, amelyik képes gyönyvászon tokot kiadni a kezéből, mert az már tényleg mindennek az alja. Sajnos a bőr egy olyan anyag, amiben nem sok lehetőség van kompromisszumokra, a valóban hibátlan terméknek nagyon megkérik az árát, de a végeredmény is ég és föld, lásd a csatolt kép.

viricsi írta: 2024.06.22. 07:39 A "híg leve" nekem nem ezt a Dobos féle tokot jelenti. Ennek a varrása és a felfűzése eleve nem enged efféle gyűrődést, ha a fegyverhez megfelelő méretű tokot választasz, nem tudod ezt a hibát elkövetni vele.
Természetesen lőtéren én is az adott fegyverhez való tokot használom. Ezt a vesetokos megoldást a viselt Zoraki 914-hez és a Dobrinjához használom, napi hordásra kiválóan bevált. Mondom ezt úgy, hogy van és sokáig használtam is a JEL formatokot.
tok.jpg
Csatolmányok
aj kustom.jpg
shall not be infringed
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Korgull írta: 2024.06.22. 20:27 Ízlés kérdésében persze nem sok értelme van vitatkozni, de ez a tok abszolút híg a leve kategória, majdnemhogy inkább csak rossz vicc, egyedül a pár ezer forintos ára ad neki némi létjogosultságot, meg végülis jobb, mint a semmi, legalábbis amíg nem okoz problémát. Az erősítetlen puha bőr pont, hogy engedi a gyűrődést, idővel egyre jobban, a tok szája sincs külön megerősítve, ez egy általános forma, amit csak a szerencse igazít a konkrét fegyver formájához, minimális tartja a helyén fegyvert, és még nem is fedi el teljesen a sátorvasat, így bekerülhet oda idegen tárgy. Én biztos nem vennék fegyvertokot egy általános bőrdíszmű cégtől, akik ilyen tök általános tokokat gyártanak, és nem teszik bele az időt a folyamatos tesztelésre, kutatásra, ellenőrzésre, hibák kijavítására, és eleve nem fegyverbuzik, csak általános bőrípari termékeket gyártanak több célra, mindenhez csak kicsit értve. Sőt nem vennék fegyvertokot olyan cégtől, amelyik képes gyönyvászon tokot kiadni a kezéből, mert az már tényleg mindennek az alja. Sajnos a bőr egy olyan anyag, amiben nem sok lehetőség van kompromisszumokra, a valóban hibátlan terméknek nagyon megkérik az árát, de a végeredmény is ég és föld, lásd a csatolt kép.
Érdemes lenne elolvasnod Gvass1 hozzászólását. Tök igaza van - a realitások talaján maradva egy sz.ros 40 e forintos gázpityuhoz sajnos valóban nem fog senki ugyanannyiért tokot csináltatni.
Éles fegyverhez , amivel ténykeg lábon/tökön tudod magad lőni, netán nem olcsó luxustermékhez ;) pl ez van most kéznél
IMG_6887.jpeg
már életszerűbb komoly tokot is elvárni . Persze így is sokan spórolnak, pedig ezen nem kéne. Ha van többszázezer forint egy klokkra vagy sedówra, legyen pártízezer a tokra.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

gondolom sok eves gyakorlati tapasztalat alapjan irod ezt, mert ha nem akkor semmivel nem er tobbet a velemenyed egy kocsmai bofogesnel...
Korgull írta: 2024.06.22. 20:27 Ízlés kérdésében persze nem sok értelme van vitatkozni, de ez a tok abszolút híg a leve kategória, majdnemhogy inkább csak rossz vicc, egyedül a pár ezer forintos ára ad neki némi létjogosultságot, meg végülis jobb, mint a semmi, legalábbis amíg nem okoz problémát. Az erősítetlen puha bőr pont, hogy engedi a gyűrődést, idővel egyre jobban, a tok szája sincs külön megerősítve, ez egy általános forma, amit csak a szerencse igazít a konkrét fegyver formájához, minimális tartja a helyén fegyvert, és még nem is fedi el teljesen a sátorvasat, így bekerülhet oda idegen tárgy. Én biztos nem vennék fegyvertokot egy általános bőrdíszmű cégtől, akik ilyen tök általános tokokat gyártanak, és nem teszik bele az időt a folyamatos tesztelésre, kutatásra, ellenőrzésre, hibák kijavítására, és eleve nem fegyverbuzik, csak általános bőrípari termékeket gyártanak több célra, mindenhez csak kicsit értve. Sőt nem vennék fegyvertokot olyan cégtől, amelyik képes gyönyvászon tokot kiadni a kezéből, mert az már tényleg mindennek az alja. Sajnos a bőr egy olyan anyag, amiben nem sok lehetőség van kompromisszumokra, a valóban hibátlan terméknek nagyon megkérik az árát, de a végeredmény is ég és föld, lásd a csatolt kép.
ingyom bingyom tálib-e?
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

Korgull írta: 2024.06.22. 20:27Sőt nem vennék fegyvertokot olyan cégtől, amelyik képes gyönyvászon tokot kiadni a kezéből, mert az már tényleg mindennek az alja.
Köszönjük Emese...
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

Petya357 írta: 2024.06.22. 21:19 Érdemes lenne elolvasnod Gvass1 hozzászólását. Tök igaza van - a realitások talaján maradva egy sz.ros 40 e forintos gázpityuhoz sajnos valóban nem fog senki ugyanannyiért tokot csináltatni.
Éles fegyverhez , amivel ténykeg lábon/tökön tudod magad lőni, netán nem olcsó luxustermékhez ;) pl ez van most kéznél

IMG_6887.jpeg

már életszerűbb komoly tokot is elvárni . Persze így is sokan spórolnak, pedig ezen nem kéne. Ha van többszázezer forint egy klokkra vagy sedówra, legyen pártízezer a tokra.
+1
Önvédelmi fegyverhez (gáz, gumis, éles, etc) JÓ tok kell.
20240622_222159.jpg
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
viricsi
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: viricsi »

Petya357 írta: 2024.06.22. 21:19 Érdemes lenne elolvasnod Gvass1 hozzászólását. Tök igaza van - a realitások talaján maradva egy sz.ros 40 e forintos gázpityuhoz sajnos valóban nem fog senki ugyanannyiért tokot csináltatni.

IMG_6887.jpeg

Úgy látszik, hogy darázsfészek lett a Dobos tokomból, pedig higyjétek el, nem azért használom, mert ezen szeretnék spórolni. :)
Tokok.jpg
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

Korgull írta: 2024.06.22. 20:27 Sőt nem vennék fegyvertokot olyan cégtől, amelyik képes gyönyvászon tokot kiadni a kezéből, mert az már tényleg mindennek az alja.
Dasta és Falco most a kardjukba dőlnek, fel is oszlanak.
Én is, mert a DuplaPitbullt egy Gun&Flower puha (neoprén) belső tokban viselem.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Kojak 2024.06.23. 11:51-kor.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Kojak írta: 2024.06.23. 11:46 Dasta és Falco most a kardjukba dőlnek, fel is oszlanak.
+1
nemtokregelni
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: nemtokregelni »

G.D írta: 2024.06.22. 22:15 Köszönjük Emese...
Vélhetően még a csattogós lepkét húzta a kolléga, amikor sokan már az UM/Eagle/BH gyöngyvászon tokokat használtuk.
Sapienti sat.
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

Kojak írta: 2024.06.23. 11:46 Dasta és Falco most a kardjukba dőlnek, fel is oszlanak.
Az hagyján, de olyan "futottak még" cégek is, mint a Safariland...
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
Arh
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Arh »

Sziasztok kedves bentlakók, van egy csapattársamnak egy glock tokja és széthullott a biztosító benne. Rakok ide egy képet, tudnátok segíteni benne hogy ez hogy mehet össze?
Elvileg minden alkatrésze látható a képen.
Csatolmányok
CA65BD9A-3BA0-4F1B-AEFE-7C86C8F25F72.jpeg
viricsi
Fórumtag
Fórumtag

Arh írta: 2024.06.25. 13:43 Sziasztok kedves bentlakók, van egy csapattársamnak egy glock tokja és széthullott a biztosító benne. Rakok ide egy képet, tudnátok segíteni benne hogy ez hogy mehet össze?
Elvileg minden alkatrésze látható a képen.
Ha minden igaz, a nyíllal jelölt helyröl hiányzik egy stift. Talán az alsó képen ez látható.
tok.jpg
tok2.jpg
tok2.jpg (54.87 KiB) Megtekintve 16421 alkalommal
Arh
Fórumtag
Fórumtag

viricsi írta: 2024.06.25. 14:32 Ha minden igaz, a nyíllal jelölt helyröl hiányzik egy stift. Talán az alsó képen ez látható.
tok.jpg
tok2.jpg
Igen, a stift megvan, csak pl nemtudom hogy rugó volt-e benne.
viricsi
Fórumtag
Fórumtag

Arh írta: 2024.06.25. 15:02 Igen, a stift megvan, csak pl nemtudom hogy rugó volt-e benne.
Kell, hogy legyen. Ez a lemezke nem az?
tok.jpg
tok.jpg (42.67 KiB) Megtekintve 16358 alkalommal
Arh
Fórumtag
Fórumtag

viricsi írta: 2024.06.25. 20:09 Kell, hogy legyen. Ez a lemezke nem az?
tok.jpg
Ez valamit kitámaszt. A cimbi összerakta, ez a lemez kimaradt, kotyog egy kicsit de tart rendesen. Kicsit barkas-módra lett összerakva, de nem lett rossz.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

20240803_135653.jpg
20240803_135656.jpg
20240802_191712.jpg
20240802_191718.jpg
20240803_130541.jpg
Revolver is, meg hatalmas is, nem volt egyszerű, de talán kihoztam ebből a fajta dizájnból amit lehetett.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2024.08.03. 14:02 20240803_135653.jpg
20240803_135656.jpg
20240802_191712.jpg
20240802_191718.jpg
20240803_130541.jpg
Revolver is, meg hatalmas is, nem volt egyszerű, de talán kihoztam ebből a fajta dizájnból amit lehetett.
Nagyon menő.
Volt kellemetlenségem a rántáskor beakadó első irányzékkal, azóta ha egy mód van rá, olyan tokot keresek, amiből nem lóg így ki a cső.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

zora írta: 2024.08.03. 14:10 Nagyon menő.
Volt kellemetlenségem a rántáskor beakadó első irányzékkal, azóta ha egy mód van rá, olyan tokot keresek, amiből nem lóg így ki a cső.
Ennél a kialakításnál nem tudom úgy billenteni, hogy be tudjon akadni ha akarom se, de jogos az észrevétel.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Fortitu írta: 2024.08.03. 14:14 Ennél a kialakításnál nem tudom úgy billenteni, hogy be tudjon akadni ha akarom se, de jogos az észrevétel.
Az ingem alját húzta be a cápauszony és a tok közé.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

zora írta: 2024.08.03. 14:35 Az ingem alját húzta be a cápauszony és a tok közé.
Oh értem, hát igen ilyesmi előfordulhat, bár egy ekkora vasat nehéz lenne rejteni amúgy is.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2024.08.03. 14:42 Oh értem, hát igen ilyesmi előfordulhat, bár egy ekkora vasat nehéz lenne rejteni amúgy is.
Ekkora vasat? Ne viccelj, fórumtársak szerint Onesta is simán hordható ;)

Menő lett!
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

en le is teptem hasonlo tokkal a 686 allithato elso iranyzekat :(
zora írta: 2024.08.03. 14:10 Nagyon menő.
ingyom bingyom tálib-e?
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

Petya357 írta: 2024.08.03. 15:53 Ekkora vasat? Ne viccelj, fórumtársak szerint Onesta is simán hordható ;)

Menő lett!
Én hónapokon keresztül hordtam Onestát! ;)

Akkor még nem volt PowerPitbull, az Onesta meg négy olyat odab@sz, hogy na.. ;)
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
Thunder
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Thunder »

Sziasztok,

csináltatnék kydex tokot, tudtok ajánlani bp-i készítőt, aki megbízható, jó minőségben dolgozik?

Köszi
Freddy Haflin
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Freddy Haflin »

Thunder írta: 2024.08.05. 00:07 Sziasztok,

csináltatnék kydex tokot, tudtok ajánlani bp-i készítőt, aki megbízható, jó minőségben dolgozik?

Köszi
Szia!

NT Kydex, féccbukkon rá tudsz keresni. Nekem csinált egyet, számomra korrekt áron, megbizhatóan.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Scarface megtekintése óta tetszik a gránátvetős előagy, kíváncsi voltam, hogy a vető nélkül van-e tetszetős megoldás a használatára, ez nagyon tetszik.
1.png
2.png
3.png
brh562
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: brh562 »

montecarlo írta: 2024.08.07. 22:42 Scarface megtekintése óta tetszik a gránátvetős előagy, kíváncsi voltam, hogy a vető nélkül van-e tetszetős megoldás a használatára, ez nagyon tetszik.

1.png
2.png3.png
tegyél fel érszoft gránátvetőt ugy az igazi :)
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

2 perce néztem, nem vicc :D
brh562 írta: 2024.08.08. 14:17 tegyél fel érszoft gránátvetőt ugy az igazi :)
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Fortitu írta: 2024.08.03. 14:02 20240803_135653.jpg
20240803_135656.jpg
20240802_191712.jpg
20240802_191718.jpg
20240803_130541.jpg
Ma megtörtént a tok éles tesztje. Kifejezetten jól szerepelt!
IMG_0200.jpeg
A nyitott cső design - a vészjósló előrejelzésekkel ellentétben - nem okozott gondot. Akárhogy igyekeztem, nem sikerült elakasztani.
IMG_0201.jpeg
Magában a tokban konkrétan lehetetlen.

Ami még látszik a képen, egy Double Alpha full moon clip tartó: mágneses, az irány állítható - ez is bevált, fogok többet is rendelni.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.08.08. 23:45 Ma megtörtént a tok éles tesztje. Kifejezetten jól szerepelt!

IMG_0200.jpeg

A nyitott cső design - a vészjósló előrejelzésekkel ellentétben - nem okozott gondot. Akárhogy igyekeztem, nem sikerült elakasztani.

IMG_0201.jpeg

Magában a tokban konkrétan lehetetlen.

Ami még látszik a képen, egy Double Alpha full moon clip tartó: mágneses, az irány állítható - ez is bevált, fogok többet is rendelni.
Még így fejjel lefelé is milyen jól tart!
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.08.09. 00:44 Még így fejjel lefelé is milyen jól tart!
Pókembernek? Ez a minimum! :-D
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.08.09. 00:44 Még így fejjel lefelé is milyen jól tart!
:lol:

Nem tudom, miért mutatja fejjel lefelé… talán valami metaadat? Ráklikkelve jó.

Újrapróbálom:
IMG_0220.jpeg
PS: egyébként tényleg megfogja, bukfenc közben is 8-) pedig dögnehéz az ötcolos, N tokméretű Smith
Válasz küldése