WildBear23 írta: ↑2024.03.10. 09:30 Pontosan, így van ahogy írod.
25+ éve hordok magammal fegyvert, illetve figyelem mások fegyver viselési szokásait , a tapasztalataim:
Az elején mindenki lelkes, megveszi a nagy, nehéz fegyvert, kikéri rá a viselési engedélyt, aztán lelkesen hordja pár hétig.. majd rájön, hogy kényelmetlen, nehéz, kocsiban ülve nyom, BKV-n utazva kilátszik, futáskor vigyázni kell hogy ki ne essen... stb., és otthon hagyja, először csak alkalmanként, aztán végleg.
(Óriási hiba, hogy "áh, csak ide ugrok le, úgysem fognak megtámadni! Nekem tegnap a szomszédos kisboltba átsétálva volt "helyzet". Nem kellett fegyver, de jó érzés volt, hogy ott volt..)
Ami viselésnél elsődlegesen lényeges, az a fegyver vastagsága (revolvernél a dob átmérője), itt kb a Revenge és az Onesta között van a kényelmes hordhatóság határa.
Kb. ugyanígy jártam ahogy leírtad. Megvettem anno a röhm RG89-et, hozzá bujtatós dobos tok és simán éreztem, hogy itt azért van súly, pedig nem vagyok egy nádszál pali a magam 185 cm és 98 kilójával s a fegyver is kb. 700 gramm. A HW88-meg pehelykönnyű, így az van nadrágszíjra fűzve. A Röhm RG89 így maradt az egyik kocsi kesztyűtartójában állandóra, a Zoraki 914 a másik kocsiban, a HW88 meg övre fűzve. Csak valami f*a öv kellene hozzá.