Pedig neki is sokan elneztek arra hivatkozva, hogy “mit tett le az asztalra”……
Nyilvan egyetertunk, hogy suttyosag volt reszerol.
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
Pedig neki is sokan elneztek arra hivatkozva, hogy “mit tett le az asztalra”……
tittadili írta: ↑2024.02.29. 20:51 Sziasztok! Tavaly eladtam a fegyvereimet. Mivel nem terveztem fél éven belül fegyvert venni, bevonták a fegyvertartási engedélyem. Idén, vagy jövőre viszont csak vennék egy puskát. Beszélgettem erről egy ismerősömmel. Azt állította, újra kell csináljam akkor megint a pszichológiai teszteket. Valóban így van? Mert én naiv azt hittem, mivel megvan ugyanúgy minden feltétel, mint eddig, / sport orvos, tagsági, verseny engedély, stb. / elég csak újra engedélyt kérjek a yardtól fegyver vásárlásra, majd az egyesülettől ajánlást, ha meg van a konkrét fegyver.
Új belépőként kezel a rendszer. Ha a pszichóid régiek, ismételni kell.tittadili írta: ↑2024.02.29. 20:51 Sziasztok! Tavaly eladtam a fegyvereimet. Mivel nem terveztem fél éven belül fegyvert venni, bevonták a fegyvertartási engedélyem. Idén, vagy jövőre viszont csak vennék egy puskát. Beszélgettem erről egy ismerősömmel. Azt állította, újra kell csináljam akkor megint a pszichológiai teszteket. Valóban így van? Mert én naiv azt hittem, mivel megvan ugyanúgy minden feltétel, mint eddig, / sport orvos, tagsági, verseny engedély, stb. / elég csak újra engedélyt kérjek a yardtól fegyver vásárlásra, majd az egyesülettől ajánlást, ha meg van a konkrét fegyver.
Ezt bebuktad. Járhatod végig a dilidokis történetet. Utána ismét sima ügy a megfelelő ajánlásokkal, szerintem.tittadili írta: ↑2024.02.29. 20:51 Sziasztok! Tavaly eladtam a fegyvereimet. Mivel nem terveztem fél éven belül fegyvert venni, bevonták a fegyvertartási engedélyem. Idén, vagy jövőre viszont csak vennék egy puskát. Beszélgettem erről egy ismerősömmel. Azt állította, újra kell csináljam akkor megint a pszichológiai teszteket. Valóban így van? Mert én naiv azt hittem, mivel megvan ugyanúgy minden feltétel, mint eddig, / sport orvos, tagsági, verseny engedély, stb. / elég csak újra engedélyt kérjek a yardtól fegyver vásárlásra, majd az egyesülettől ajánlást, ha meg van a konkrét fegyver.
Pont emiatt vezették be az üres barna könyv intézményét, hogy ha éppen ilyen fegyver eladós - vàltós történés van, ne kelljen mindent újra indítani. A két pszichó kell, tehát ha a mádodik két évnél régebbi, akkor minimum fél év várakozás...
Köszönöm mindenkinek a választ. Legalább 5 éve szereztem meg a barna könyvet. Most is van érvényes sportorvosim, verseny engedély stb. Amikor bejelentettem a fegyver eladását, az ügyintéző ezt a két opciót mondta. Ha veszek fél éven belül fegyvert, akkor maradhat a barna könyv, ha nem tervezek, akkor be kell vonja. Vennem kellett volna 30 ezerért egy P9-et.zora írta: ↑2024.02.29. 22:09 Pont emiatt vezették be az üres barna könyv intézményét, hogy ha éppen ilyen fegyver eladós - vàltós történés van, ne kelljen mindent újra indítani. A két pszichó kell, tehát ha a mádodik két évnél régebbi, akkor minimum fél év várakozás...
Ha az utolsó pszichód még nincs két éves, akkor most gyorsan meg kell csinálni még egyet.
Ha löveszetvezetőid még meg van, akkor van érvényes sportorvosid. A vizsga nem évül el.
Pont ezt akartam írni.
Nem.
Szabadon vásárolható 18 éves kortól. Csak a németeknél fegyver.
Nem. Személyes tapasztalat - a sógoréknál kettőt is vettem annó.
KORREKCIÓ: most jött az infó Bélabától, hogy azt a startpatronos adapterhüvelyes gumist 2004-ben a hatóságok flóbertnek minősítették, tehát engedélyköteles.
Azta kuva.Thomaster írta: ↑2024.03.10. 11:22 KORREKCIÓ: most jött az infó Bélabától, hogy azt a startpatronos adapterhüvelyes gumist 2004-ben a hatóságok flóbertnek minősítették, tehát engedélyköteles.
Igen, ebben az országban flóbertnek lehet minősíteni egy nem flóberttölténnyel működő eszközt.
(Mondjuk a másik oldalról meg 18 évig gáz-riasztónak egy akár 100+ J-os traumatikust. Bár az legalább megfelelt a jogszabály betűjének.)
+1Thomaster írta: ↑2024.03.10. 11:22 KORREKCIÓ: most jött az infó Bélabától, hogy azt a startpatronos adapterhüvelyes gumist 2004-ben a hatóságok flóbertnek minősítették, tehát engedélyköteles.
Igen, ebben az országban flóbertnek lehet minősíteni egy nem flóberttölténnyel működő eszközt.
(Mondjuk a másik oldalról meg 18 évig gáz-riasztónak egy akár 100+ J-os traumatikust. Bár az legalább megfelelt a jogszabály betűjének.)
Ja és hogy már nem lehet új gázgumisunk, az is a Brüsszel miatt van!Thomaster írta: ↑2024.03.10. 11:22 KORREKCIÓ: most jött az infó Bélabától, hogy azt a startpatronos adapterhüvelyes gumist 2004-ben a hatóságok flóbertnek minősítették, tehát engedélyköteles.
Némi zavart érzek az erőben.Thomaster írta: ↑2024.03.10. 11:22 KORREKCIÓ: most jött az infó Bélabától, hogy azt a startpatronos adapterhüvelyes gumist 2004-ben a hatóságok flóbertnek minősítették, tehát engedélyköteles.
Nagyon helyesen, hiszen a muzeális fegyver definíciója 2004 óta (20 éve) NEM VÁLTOZOTT. Ez akkor is muzeális volt, most is az (nem alkalmas semmilyen modern közp., perem. vagy elektromos gyújtású lőszer tüzelésére).
Bélabá sajátját meg 2004-ben besorszámozták, és flóbert engedélyt váltattak ki rá vele. Eszerint az csak 3SZ volt... személyre szóló szopatás...? Az hogy a tied meg muzeális tanúsítványt kapott, na az a jogszerű.
Személyesen tudok többről, láttam a tanúsítványokat is, amelyek flobertek lettek 2004-ben. Szóval nem csak őt szivatták.
.... és ha egy ilyet ma valaki újravizsgáztatna?nemtokregelni írta: ↑2024.03.10. 21:03 Személyesen tudok többről, láttam a tanúsítványokat is, amelyek flobertek lettek 2004-ben. Szóval nem csak őt szivatták.
Cajga írta: ↑2024.03.11. 11:49 "Elméleti vizsga kérdés."
Ön és barátja egy gépjárművel lőpor és csappantyú beszerzésre indulnak. Mind a ketten rendelkeznek " Házi Lőszerszerelési Engedéllyel"
Hány kg lőport és hány darab csappantyút szállíthatnak?
a) 8kg lőpor és 6000db csappantyú
b) 5kg lőpor és 2000db csappantyú
c) 10kg lőpor és 4000db csappantyú
Ha van fegyverszoba, akkor egyik válasz sem helyes. És nincs kikötve, hogy nincs.cujoe írta: ↑2024.03.11. 12:40 Ön és négytagú családja egy háztartásban élnek életvitelszerűen. Mindannyian rendelkeznek vadász célú fegyvertartási engedéllyel.
Hány darab lőfegyvert és hány darab lőszert tárolhatnak összesen?
a) 80 db lőfegyver és 4000db lőszer
b) 100 db lőfegyver és 5000 db lőszer
c) 20 db lőfegyver és 1000 db lőszer
Szerintem pedig:
de ez most egy TESZTSOR, amire bekarikázni kell a választ:-)TotoHU írta: ↑2024.03.11. 12:52 Szerintem pedig:
d) Kérdezze meg igazgatásrendészeti ügyintézőjét, hogy az adott Vármegyében mi a kialakult szokásjog, és mit olvasnak ki a BM-es körlevelekből? Úgyis ő fogja kiadni az engedélyt, és ő fogja megbüntetni vagy nem megbüntetni (ezzel egyidejűleg az összes engedélyét bevonatni) Önt.
Szia,
sztem logikailag (muhahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa) a fegyverszoba lényege, hogy a külső illegális megszerzési próbálkozásoktól védjen, amikor nincs jelen az engedélyes.
Természetes személy ne legyél, akkor de.
Nem, jogi személy lőszert gyártani tud.
tudjuk: Ausztriában, ahol még a tehén is lilább, meg a fű is zőődebb:-)
Úgy, úgy.
Szerintem azért ez nem feltétlenül a központi probléma a hazai fegyverjogi környezettel, hogy órákig fingreszeljünk rajta:-)AndyA írta: ↑2024.03.11. 14:01 Úgy, úgy.
Amúgy a tehén a németeknél zöldebb. Ja nem, lilább.
Ugyanezen jogszabály mentén tulajdonképpen magánszemély nem is juthat birtokába 1 kg-snál nagyobb kiszereléshez? Külföldről behozni lehet? A kinti boltra nem vonatkozik a tiltás, és elvileg importálni is lehet a megfelelő feltétek betartása mellett. (Az persze kérdés, hogy annyiért megéri-e...)
Nem értek a töltéshez, de ez a jogszabály azt mondja, hogy mekkora lehet a kiszerelés, nem azt, hogy az adott kiszerelésből ne vehetnél kettőt
Igen, és pontosan ARRA is vonatkozott a kérdés, hogy KÉTKILÓS csomagolást hogyan vehetsz meg, nem arra, hogy 2x1 kilóst vehetsz-e.nemtokregelni írta: ↑2024.03.11. 14:58 Nem értek a töltéshez, de ez a jogszabály azt mondja, hogy mekkora lehet a kiszerelés, nem azt, hogy az adott kiszerelésből ne vehetnél kettőt
Na, tudtam, h nem értek hozzágvass1 írta: ↑2024.03.11. 15:02 Igen, és pontosan ARRA is vonatkozott a kérdés, hogy KÉTKILÓS csomagolást hogyan vehetsz meg, nem arra, hogy 2x1 kilóst vehetsz-e.
---
Egyébként erre a válasz, h jogi személyként, és nem kell feltétlenül lőszergyártónak lenned. Lehetsz például feketelőporos lövészegyesület is, és fekaport mondjuk egy versenyre veszed ekkora csomagban.
Akkor pontosan mi, és hogyan van tiltva?
Levelet hozott a posta.
A múzeálisokat szabadon lehet adni, venni.....
Én a 100 miliméterre reagáltam.
+1
Ez a belevaló. Ez semmiképp nem lehet flóbert, mert nem felel meg a flóbert definíciónak.
Egy héttel az e témában, itt folytatott csevegés után??? Én nem vagyok konteo hívő, de nem tűnik véletlen egybeesésnek.
A Magyar Posta ki se hozzá a levelet egy hét alatt a múltkor egy hónapig jött - kerületben belül! Vajon mikor adták fel?
9.-én indult a téma, 10.-én tettem fel a képemet és 11.-én adták fel a levelet.Petya357 írta: ↑2024.03.18. 20:32 A Magyar Posta ki se hozzá a levelet egy hét alatt a múltkor egy hónapig jött - kerületben belül! Vajon mikor adták fel?
Viccet félretéve - sanszos hogy nem véletlen , de az ok-okozati összefüggés az, ami sántít a konteó an. Miért is kezdtünk el beszélgetni? Mert valaki feszegette a PKLVnél ezeknek az izéknek a státuszát, nem? Mert Steiner Iván a Jeserű Bélát keblére ölel év elkezdett mindenféle új betéttöltényes cuccot gyártani. Ez lehetett a kiváltó ok, hogy mindent felülvizsgálnak. Nem a mi jelentéktelen fórumunk. Szerintem…
Majd mesélj...
Ekkora véletlen szerintem nincs.
Én tisztességes polgár vagyok, az eszköz is nálam van, tehát nem adtam el (bár nyugodtan eladhattam volna) és hiszek abban, hogy teljesen legális az eszköz, ezért én "befáradok". Nem érzem a flóbertté minősítés veszélyét, mert ahogy írtam, ez egész egyszerűen nem az.
Akkor a 4 mm-es központi gyújtású "flóbert" lőszerrel (M20) üzemelő fegyver az micsoda?viricsi írta: ↑2024.03.18. 19:16 Ez a belevaló. Ez semmiképp nem lehet flóbert, mert nem felel meg a flóbert definíciónak.
"...7. * flóbert rövid lőfegyver: olyan peremgyújtású egylövetű rövid tűzfegyver, melynek teljes hossza 28 cm-nél rövidebb, kizárólag flóberttöltény működtetésére alkalmas és a fegyverek megszerzésének és tartásának ellenőrzéséről szóló, 2021. március 24-i (EU) 2021/555 európai parlamenti és tanácsi irányelve szerint a „B” engedélyköteles kategóriába tartozik;
8. flóberttöltény: olyan egybeszerelt töltény, melyet gyúelegyes töltényhüvelyből és lövedékből szereltek össze, lőport nem tartalmaz és hüvelyhossza nem haladja meg a 10,5 millimétert;..."
A kérdés jó, bár szerintem az max töltény, mert soha nem volt belőle lőporos verzió.
Abszolút igazad van, és semmi rosszat nem teszel vele ha "leszel szíves" befáradni. Azonban a sztoridat olvasva a régi mondás jutott eszembe: a temetőben is sokan fekszenek úgy, hogy igazuk volt. Persze ezt értsd jól, nyilván nem fognak kivégezni az MKH-ban. (De egy flóbert-lőfegyverré minősítés még előfordulhat.) Kicsit finomítva mindezt Bokros doki mondásával: az igazság nem jogi, hanem filozófiai kategória. Bőven lehetsz jóhiszemű és és jogkövető állampolgár és fegyvertartó úgy, hogy mindezek mellett- és ezek ellenére nagyon-nagyon rosszul is járhatsz.viricsi írta: ↑2024.03.18. 23:05 Én tisztességes polgár vagyok, az eszköz is nálam van, tehát nem adtam el (bár nyugodtan eladhattam volna) és hiszek abban, hogy teljesen legális az eszköz, ezért én "befáradok". Nem érzem a flóbertté minősítés veszélyét, mert ahogy írtam, ez egész egyszerűen nem az.
Nem akarom előre fejben lejátszani a dolgot, ezért nem is gondolkodom a miértben.
Majd írom a fejleményeket. Várhatóan csütürtökön jutok el hozzájuk.
Sokan emlegetik a GDPR-t, de kevesen értenek valójában hozzá. Ez önmagában nem baj, de pl. el lehet olvasni a PKLV ügyféladat-kezelési szabályzatát (van neki). Szóval ez nem érdekes kérdés, nem is kérdés, hanem csacsiság.TotoHU írta: ↑2024.03.19. 12:06 Abszolút igazad van, és semmi rosszat nem teszel vele ha "leszel szíves" befáradni. Azonban a sztoridat olvasva a régi mondás jutott eszembe: a temetőben is sokan fekszenek úgy, hogy igazuk volt. Persze ezt értsd jól, nyilván nem fognak kivégezni az MKH-ban. (De egy flóbert-lőfegyverré minősítés még előfordulhat.) Kicsit finomítva mindezt Bokros doki mondásával: az igazság nem jogi, hanem filozófiai kategória. Bőven lehetsz jóhiszemű és és jogkövető állampolgár és fegyvertartó úgy, hogy mindezek mellett- és ezek ellenére nagyon-nagyon rosszul is járhatsz.
Én az átlagnál paranoiásabb vagyok, ezért biztosan nem "lennék szíves" befáradni. Az MKH eleve nem hatóság, sok kérdés felmerül a levél alapján is: mi alapján tárolták az adataidat, adtál-e az adataid kezeléséhez hozzájáruló nyilatkozatot (ami GDPR kompatibilis), vagy esetleg törvénysértést követnek el vele, ami a GDPR jogszabályok alapján akár gigantikus bírsággal is büntethető? Érdekes kérdések ezek...
Nem szólíthatnak fel a megjelenésre, nem sértesz meg semmilyen szabályt ha nem teszed meg, sőt nem is vagy köteles reagálni a levélre. (Ha nem tértivevényes ajánlott küldeményként adták fel, akkor bizonyítani sem tudják, hogy egyáltalán megkaptad...)
Mintegy mellékesen, a levél stílusától nem hogy a bicska, de a láncfűrész is kinyílik az egyszeri polgár zsebében. Teljes szereptévesztésben vannak, ők nem egy hatóság hanem egy szolgáltató, aki a mi pénzünkből él - lesznek szívesek ennek megfelelően kommunikálni az ügyfeleikkel, akiknek a pénzéből az ő fizetésük van.
Csak az autókereskedés nem fogja az autódat átminősíteni atomtengeralattjáróvá akár kér(d)és nélkül.nemtokregelni írta: ↑2024.03.19. 16:03 az autókereskedés is értesít, ha visszahívás van, mert hibás alkatrészt cserélni kell a kocsidban díjmentesen.
Valóban nem, de ugye itt az adatkezelés és az értesítés jogosságát vitatta a kolléga, ami zöldség. A többit meg nem tudjuk, te se, én se.
Nem vitattam, csak hangosan gondolkodtam. Én pl nem emlékszem hogy hozzájárultam volna az adataim tárolásához legutóbb, amikor ott jártam. De lehet hogy tévedek, ehhez nem értek, valóban.nemtokregelni írta: ↑2024.03.19. 16:07 Valóban nem, de ugye itt az adatkezelés és az értesítés jogosságát vitatta a kolléga, ami zöldség. A többit meg nem tudjuk, te se, én se.
A hozzájáruláson kívül még pár jogalap van ám... pl.
Nono, azért még ne küldjetek sittre!
Így van, ne pánikoljunk előre.viricsi írta: ↑2024.03.19. 18:58 Nono, azért még ne küldjetek sittre!
Bízom benne, hogy tényleg csak valami apró adminisztrációs hiba javításáról ellenőrzéséről lesz szó. Például, hogy náluk a levélben írt 100mm-es kaliber van beírva a 10mm helyett. Az átminősítést én nonszensznek tartanám, hiszen a képekről is kiderülhet, hogy ez nem flóbert fegyver és nem flóbert töltény. Jelen állás szerint egy szabadon tartható, megvásárolható eszköz van a birtokomban, amiről tanúsítványom van.
Csütörtök délután már okosabb leszek. Majd megírom a fejleményeket.
Ha pedig csak egyet lehet telefonálni akkor mindenképp egy fórumtárs legyen a hívott!!!viricsi írta: ↑2024.03.19. 18:58 Nono, azért még ne küldjetek sittre!
Bízom benne, hogy tényleg csak valami apró adminisztrációs hiba javításáról ellenőrzéséről lesz szó. Például, hogy náluk a levélben írt 100mm-es kaliber van beírva a 10mm helyett. Az átminősítést én nonszensznek tartanám, hiszen a képekről is kiderülhet, hogy ez nem flóbert fegyver és nem flóbert töltény. Jelen állás szerint egy szabadon tartható, megvásárolható eszköz van a birtokomban, amiről tanúsítványom van.
Csütörtök délután már okosabb leszek. Majd megírom a fejleményeket.
Mi lenne ha felhívnád őket, hogy mi a szósz van..?
Pár éve, mikor a viselésit csináltattam a közeli kisváros kapitányságán, értesítettek, hogy megérkezett, kiküldjék vagy befáradok? Befáradtam. Az előadó előttem bontotta ki a csomagot, kettő kártya szólt a nevemre! Kicsit csodálkozott, aztán én ezt nem értem, mindegy odaadom az egyiket, a másikat majd megsemmisítjük, mondta. Haza fáradtam. Kb két óra múlva a ház előtt vijjú-vijjú! Kinézek: két rendőr néz befelé. Gyorsan kifáradtam, hogy mi van? Persze az utca népe megelőzött... Mondja a szerv, hogy rossz kártyát adott ide a hadnagy úr, hozták a jót, emezt meg adjam át nekik!
+1WildBear23 írta: ↑2024.03.19. 19:25 Mi lenne ha felhívnád őket, hogy mi a szósz van..?
Az a legtisztább.
(Amúgy ha ők hibáztak, akár ők is kifáradhatnak Hozzád.)
"Tisztelt Polgári Lőfegyver, stb. Kft!
Tudomásomra jutott, hogy az XXX fegyverem laminált, aláírt, hologrammos tanusítványát Önök hibásan állították ki.
Legyenek kevesek az ébrenléti időmben (H-Cs 11:00-13:00, P: 12:00-13:30, ebédszüntet 12:00-13:00) hozzám kifáradni, a szobába befáradni, és a hibát kijavítani. Feltétlenül hozzák magukkal Zana Zoltánt, az ügyfélszolgálatos hölgyikét, meg a laminálógépüket.
De ha postán kiküldik a javított kártyát, az is jó."
Három éve hasonló tapasztalatom volt a NAV-al. Kijöttek a CSOK-os házat ellenőrizni, de elfelejtettek szólni hogy a feleségem is legyen otthon, mert társtulajdonosként neki is kell az aláírása. Így hát amikor végeztek nálunk, a NAV felé útban beugrottak nem kis kerülővel a feleségem munkahelyére, és elvitték nek személyesen az aláírni valót.belatibi írta: ↑2024.03.19. 19:41 Pár éve, mikor a viselésit csináltattam a közeli kisváros kapitányságán, értesítettek, hogy megérkezett, kiküldjék vagy befáradok? Befáradtam. Az előadó előttem bontotta ki a csomagot, kettő kártya szólt a nevemre! Kicsit csodálkozott, aztán én ezt nem értem, mindegy odaadom az egyiket, a másikat majd megsemmisítjük, mondta. Haza fáradtam. Kb két óra múlva a ház előtt vijjú-vijjú! Kinézek: két rendőr néz befelé. Gyorsan kifáradtam, hogy mi van? Persze az utca népe megelőzött... Mondja a szerv, hogy rossz kártyát adott ide a hadnagy úr, hozták a jót, emezt meg adjam át nekik!
Tehát, jó bő 5 éve, hozzám kérés nélkül kifáradtak. Igaz, ők rendőrök voltak. Ezután egy darabig nagyon néztek az utcabeliek, és előre köszöntek a gyüttmentnek...
És a hozzá való fegyver, az micsoda? Mert az peremet gyújtani nem tud...nemtokregelni írta: ↑2024.03.19. 12:02 A kérdés jó, bár szerintem az max töltény, mert soha nem volt belőle lőporos verzió.
Most már egy napot kibírok, de azt hiszem megvan a tényleges adminisztrációs hiba.viricsi írta: ↑2024.03.20. 09:33 Mi lenne ha felhívnád őket, hogy mi a szósz van..?
Az a legtisztább.
(Amúgy ha ők hibáztak, akár ők is kifáradhatnak Hozzád.)
"Tisztelt Polgári Lőfegyver, stb. Kft!
Tudomásomra jutott, hogy az XXX fegyverem laminált, aláírt, hologrammos tanusítványát Önök hibásan állították ki.
Legyenek kevesek az ébrenléti időmben (H-Cs 11:00-13:00, P: 12:00-13:30, ebédszüntet 12:00-13:00) hozzám kifáradni, a szobába befáradni, és a hibát kijavítani. Feltétlenül hozzák magukkal Zana Zoltánt, az ügyfélszolgálatos hölgyikét, meg a laminálógépüket.
De ha postán kiküldik a javított kártyát, az is jó."
Ezt hagyjuk is, nekem is került egy 2. vh alatt gyártott fegyveremről készült laminátumra a német WaA (Waffenamnt) átvevőkód a fegyver száma helyett. Pedig ott volt az is, de csak nem sikerült eltalálniuk hogy a feltűnően rövid bár betű+ szám az nem fegyverszám, ott nem messze tőle a hosszú számsor, na aaaz a fegyverszám. Így aztán a fegyver a laminátumon szereplő, WaA állomás kódjával került be a barna könyvembe.
És ehhez minek kellesz te személyesen + a fegyó...?!?! Csinálják meg a jót, postára vele, és csók. Neked meg jól felfogott érdeked, hogy ha megvan a jó, akkor azt használd...
Itt némi félreértést érzek. Az, hogy mi minősül lőfegyver fődarabnak, az az EU-ban évek óta egységes: cső/töltényűrköteg-tok-szán/zár. Ezeken kötelező azonosító jelzéseknek KELL lenniük.AndyA írta: ↑2024.03.21. 08:59 Ausztriában eleve ez van, a markolatrész a csőtől elkülönítve (ha benne van az elsütőszerkezet, akkor is) szabadon forgalmazható. A cső maga az, ami "a fegyver". Így azután sokan eleve úgy vesznek ilyen fegyvereket, hogy a boltban kérik a két elem elválasztását, és így nem fegyverként, hanem váltócsőként kerül a tartási engedélybe bejegyzésre, nem foglalja a "fegyver" helyet olyanok elől, ami ilyen módon nem szétválasztható, pl. egy revolver.
2015-ben egy bírósági döntés kimondta, hogy a fegyver és a tartozék nem kötelező, hogy összetartozzon. Így azután a 2 fegyver + 4 tartozék helyen akár 6 különböző fegyvere is lehet valakinek. Mostanában pedzegetik újra, hogy ezt visszacsinálnák, és csak meglévő fegyverhez lehetne tartozékot tartani, de elég erős az ellenállás (érthető módon).