Fortitu írta: ↑2024.03.04. 09:23
Szerintem is az a normális, ha ezeket meg lehet beszélni egy szaktopikban, de úgy általában a hozzászólásaidból egy nagyon szélsőséges "nyugat" gyűlölet sugárzik, és minden beszélgetésed rövid távon ide fut ki már-már monomániásan. Ha objektívebben tudnád megfogalmazni, az ilyen jellegű kritikával se lenne szerintem probléma amúgy. És az is egy nagyon leegyszerűsített vélemény, hogy itt mindenki agymosott, és nem lát árnyalatokat ebben a kérdésben. Ezt most egyáltalán nem sértésből írtam, de talán tényleg túlságosan ráparáztál erre az egészre, ami persze valahol érthető, nem kicsi a kaki...
Öszinten köszönöm a tanácsot igyekszem megfogadni, bár erősen gondolkodom azon, hogy elengedem az egészet. Pontosan tiéd és mások kifejezetten jó szakmai hozzaszolásai és kísérletei legfőbb vonzerő itt számomra, ami miatt még nem tettem meg.
Nem gyűlölöm a Nyugatot. Pont ellenkezőleg. Érte, és nem ellene haragszom. Talán érted, amire gondolok.
Kevés dologtól félek jobban, mint amikor valaki magabiztosan, tátott szájjal besetal abba bizonyos erdőbe.
Most mi pontosan ezt tesszük.
A hozzászólásaim 99 %-a arról szól, hogy a túlzott magabiztosssagot próbálom korrigálni. Nincs veszélyesebb dolog, mint buta gyenge orkoknak gondolni egy potenciális ellenfelet.
Az ukrán portalokon messze nagyobb a realizmus ezzel kapcsolatban, mint az elvileg nem harcoló nyugaton.
Ha Izrael tanulhatott Guderiantol, akkor nekünk is kell tanulni orosztol ukrantol vagy barkitől aki abban az adott dologban jobb nalunk, az ehhez vezető út első lépése pedig az, hogy lehet gyűlölni, de lebecsulni, azt nagyon nem szabad őket.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...