Revolverrel azért meg csak-csak lehet verni a NK pisztoly mezőny felét (a múltkor sikerült, és most sem ment rosszul) , de nyerni még jó lövőnek is nehéz. Azt beszéltük, hogy bezzeg Szarvas Peti valszeg forgóval is lenyomott volna mindenkit.

Viszont alsókulcsos puskával az esélytelenek teljes nyugalmával lehet steelezni, és nem gondoltam volna, hogy mindezek ellenére ennyire jó móka. Pengett az acél, mint a kazánlemez az Egy Marék Dollárban

Sikerült kikísérletezni egy olyan lightos .454 Casull töltetet, ami garantáltan nem bántja az pisztolyra méretezett acélt, de azért egészen vállalhatón durran, nem lepkefing (kb 700 Joule-t számoltam), stabilan működik, és csak kicsit kormol. És kifejezetten pontos, mert ugyanaz a töltet gyorsponton is szépen muzsikál. A fegyver sütése kicsit reszelős, de a lőszer lyukat lyukba lő, a hibák lövő hibák : célzás az idióta buckhorn irányzékkal, és sütés. Viszont Steelen tapasztaltam olyat, amit gyursponton sohasem. Short stroke. Kétszer is -amikor kapkodtam. Hasonlóan, mint a pumpás söréteseknél. Alsókulcsosnál: Kivét, betölt, de a kakast nem húzza fel. Ráismetelve kidobja a hibátlan lőszert, és működik. A következő pályán egy hangyányit lassítottam, és a jelenség megszűnt. Ilyen is létezik

Tanulság: az ismétlő fegyverekről (revolver, pumpás, alsókulcsos) azt tartják, hogy megbízhatóbbak, mint a félautomaták. Ez valóban így van - bizonyos hibamódoknál. Helyette viszont vannak más hibalehetőségek.