Köszi! A menetet nem igazán találták el... (36 euró és máris lehet hozzá adaptert venni franciahonból).
Egyenlőre a K22 tűnik a legmasszívabbnak.
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Köszi! A menetet nem igazán találták el... (36 euró és máris lehet hozzá adaptert venni franciahonból).
Nálunk a klubfegyverekbe került a rugó mellé egy extra darabka gumicső, ami pont azt hivatott megakadályozni, hogy a szán teljesen hátracsapódva felütközzön.
AndyA írta: ↑2024.01.16. 16:11 Nálunk a klubfegyverekbe került a rugó mellé egy extra darabka gumicső, ami pont azt hivatott megakadályozni, hogy a szán teljesen hátracsapódva felütközzön.
Ez az a probléma, amit el kell kerülni, ami erősebb rugót kíván? De akkor meg nem fog esetleg újratölteni egy gyengébb lőszerrel.
Arra a kis lyukra gondolsz ott a kompenzátor tövében?
AndyA írta: ↑2024.01.16. 16:23 Arra a kis lyukra gondolsz ott a kompenzátor tövében?
https://www.egun.de/market/uploaded/0/1 ... 067270.jpg
jajj nem kell azt túlprecízkedni
Vagyis kb. 120 ezer forint egy kissé (nem túl szépre) átformált 9x19 mm-es TT-pisztolyért, pocsék sütéssel, második világháború korabeli ergonómiával és kicsi tárkapacitással. Csak én nem érzem a bugit benne?:-)AndyA írta: ↑2024.01.17. 10:46 Zastava M88 9x19 használt, de jó állapotú valakinek?
299 Euróért kínálják őket a Bécsi út innenső végén:
https://i.ibb.co/RSQxzQK/m883.jpg
erre azt a kérdést tenném fel amit nekem még sosem mondtak:gvass1 írta: ↑2024.01.16. 06:44 ÚJ VIDEÓ! Schmeisser AR15-9SD integrált hangtompítós PCC (9 mm Luger)
http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... -mm-luger/
és
http://www.fegyvervideo.hu/schmeisser-a ... -mm-luger/
![]()
Mert különben becsúszhatnak az A7-be és akkor kakukk, be van tiltva.
milyem loszert lőttetek vele ?gvass1 írta: ↑2024.01.16. 06:44 ÚJ VIDEÓ! Schmeisser AR15-9SD integrált hangtompítós PCC (9 mm Luger)
http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... -mm-luger/
és
http://www.fegyvervideo.hu/schmeisser-a ... -mm-luger/
![]()
Szintén PPQ M2 van már vagy 2 éve, sztem baromi jó kis stuki, a 22-es lőszerhez meg nem kell bull csőbandligy írta: ↑2024.01.16. 15:35 Köszi a sok-sok választ!
Beszéltem fegyvermesterrel MCM menetadapter ügyben a Frommerban, azt mondta megcsinálják, de el fog törni a szán mert nem erre lett tervezve... ezért tettem le erről az ötletről.
A PPQ M2 őt néztem, alu a szánja, de tényleg nem kelt magabiutosságot a papírvékony csöve.
Frommerben fogdostam Ruger Mark 4eseket, nekem a 22/45 kényelmesebb volt mint az orig Nambu markolat (annál esélyem nem volt elérni a tárkioldót).
Glock 44ből nem láttam h árulnának alapból meneteset. Ha valaki tudna ilyent az infót megköszönném!
Még lehet felkeresem Ivánt a K22vel kapcsoltaban, ott meg az merült fel, hogy melyik K22S, K22 TS (az xtrim engem nem hozott lázba). Az új TSnél elméletileg a csőre lehet redotot tenni direktben, de ilyen csak FB posztban láttam.
ohh csajka filemet neztem
http://www.glockshop.hu/spd/GF100/GLOCK ... TES-M9x-75bandligy írta: ↑2024.01.16. 15:35 Köszi a sok-sok választ!
Beszéltem fegyvermesterrel MCM menetadapter ügyben a Frommerban, azt mondta megcsinálják, de el fog törni a szán mert nem erre lett tervezve... ezért tettem le erről az ötletről.
A PPQ M2 őt néztem, alu a szánja, de tényleg nem kelt magabiutosságot a papírvékony csöve.
Frommerben fogdostam Ruger Mark 4eseket, nekem a 22/45 kényelmesebb volt mint az orig Nambu markolat (annál esélyem nem volt elérni a tárkioldót).
Glock 44ből nem láttam h árulnának alapból meneteset. Ha valaki tudna ilyent az infót megköszönném!
Még lehet felkeresem Ivánt a K22vel kapcsoltaban, ott meg az merült fel, hogy melyik K22S, K22 TS (az xtrim engem nem hozott lázba). Az új TSnél elméletileg a csőre lehet redotot tenni direktben, de ilyen csak FB posztban láttam.
600 gramm? Már a Kimber K6S-nél is meglepett hogy 652 gramm... a Pitbull 700+ gramm. Hol spóroltak le most még 52 grammot?gvass1 írta: ↑2024.01.18. 06:31 Koppintás? Lenyúlás? Vagy csak most derült ki, hogy ki is gyártotta valójában eddig is? Új(?) amerikai revolver: Diamondback SDR
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/uj-amer ... dback-sdr/
Dob?
Gépkarabély, németül SturmGewehr.
Nekünk 89-ben már biztosan gépkarabélyt tanítottak az AMD-65-re.WildBear23 írta: ↑2024.01.19. 10:22 Gépkarabély, németül SturmGewehr.
A rendszerváltás előtt a gépkarabélyt géppisztolynak hívták.
WildBear23 írta: ↑2024.01.19. 10:22 Gépkarabély, németül SturmGewehr.
A rendszerváltás előtt a gépkarabélyt géppisztolynak hívták.
Amúgy "rohamfegyver", de nálunk valóban gépkarabélynak titulálják. Mondjuk sokkal találóbb is ez az elnevezés.
Ezt fordítja belőle a gugli is, hogy rohampuska. Csak éppen ez magyarul eléggé sután hangzik, és nagyon levéssé írja le, hogy miről is van szó, azért kérdeztem rá.
gvass1 írta: ↑2024.01.21. 08:55 A tegnapi polémiához (katonai topik)...LEHET VELE VITATKOZNI:-)
ÚJ CIKK! Mitől ELAVULT, mitől KORSZERŰ egy pisztoly?
http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/mitol- ... -pisztoly/
![]()
Voltál már 60 kilós rendőrnő, és úgy is sikerült?
Igen, és ez a cikkben is le van írva.
Biztos arra célzott, hogy a 60 kg-os rendőrnő helyett majd elvégzik a 100 kg-os férfi kollégái a takarítást, ő meg addig főz nekik egy kávét.
Vagy 2024-ben olyan pisztolyt kell venni, amit mindenki tud kezelnimarcuswolf írta: ↑2024.01.21. 10:32 Biztos arra célzott, hogy a 60 kg-os rendőrnő helyett majd elvégzik a 100 kg-os férfi kollégái a takarítást, ő meg addig főz nekik egy kávét.![]()
Jaaa, ha minden közbeszerzés így működne mindenhol, akkor a spanyolok sem a leszakadó déli régióhoz tartoznának (bár azért szeretnék én úgy leszakadni mint ők
Meg mondjuk nem épp fizetőssé tennék a teljes M0-t, hanem pont ingyenessé...marcuswolf írta: ↑2024.01.21. 10:42 Jaaa, ha minden közbeszerzés így működne mindenhol, akkor a spanyolok sem a leszakadó déli régióhoz tartoznának (bár azért szeretnék én úgy leszakadni mint ők) és itthon sem a pusztában lennének alagutak, hanem már bezárult volna az M0 körgyűrű.
Kevés olyan ország van, ahol az elkölteni kívánt pénz célja az elsődleges szempont, sokkal inkább az elköltés mikéntje és leosztása van első helyen, utána jöhet minden más óhaj-sóhaj.![]()
Kb. így működik ez, de van, akinek betárazni is segíteni kell.marcuswolf írta: ↑2024.01.21. 10:32 Biztos arra célzott, hogy a 60 kg-os rendőrnő helyett majd elvégzik a 100 kg-os férfi kollégái a takarítást, ő meg addig főz nekik egy kávét.![]()
És akkor ki főz kávét? Nelegyémá destruktív!
Lehet, hogy spanyoléknál a fizikai felvételi alkalmasságinak része a mutatóujj hosszúság! Ki tuthassa asztat innejd?
Voltál Te már lőtéren..?
Jó kis fegyver, kéne!gvass1 írta: ↑2024.01.22. 07:05 Na, valahogy így kell kinéznie 2024-ben egy modern önvédelmi revolvernek: S&W Ultimate Carry J-frame revolverek
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/sw-ulti ... evolverek/
A dob eleje miért kell olyan legyen? Tokba helyezéskor nehezebben akadjon el?gvass1 írta: ↑2024.01.22. 07:05 Na, valahogy így kell kinéznie 2024-ben egy modern önvédelmi revolvernek: S&W Ultimate Carry J-frame revolverek
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/sw-ulti ... evolverek/
![]()
WildBear23 írta: ↑2024.01.22. 07:48 Jó kis fegyver, kéne!
Viszont az ilyen revkókkal a következő a gondom.
A .32 H&R Magnum kalibert nem ismerem mennyire elterjedt, mennyire olcsó/drága, így azt nem tudom megítélni.
A 38 Spec verzió 5 lövetű.
Súlyban ott van, mint egy G43X, ami viszont 2x ekkora tárkapacitású (10db 9x19, vs 5db .38Spl), és laposabb.
Nekem az a tapasztalatom, hogy viselésnél a legfontosabb a fegyver vastagsága, ami a revolver dobja miatt adott.
A súly és hossz bizonyos keretek között másodlagos.
igen.
Egy kicsit eltuntem, nem irtam meg, hogy mi volt a versenyen.
Ha jól értem a csőtorkolat (korona) volt sérült gyárilag?Vizimalac írta: ↑2024.01.22. 09:39 Egy kicsit eltuntem, nem irtam meg, hogy mi volt a versenyen.
A debreceni 7-i versenyen a fegyverrel nagyobb szorast lottem mint a lolap, 96 lett. Nem ertettem a problema okat, hetfon a loteren lottem 100-at a P10-el, a fegyver szorasa tovabbra is a4 lolap meretu volt 15 meteren. Fegyvermester megnezte, a cso torkolatnal volt egy nagyon kicsi egyenetlenseg. Ez kijavitasra kerult es szerdan a fegyverrel mar megfelelo szorast lottem. Emiatt ujra elmentem Debrecenbe a 14-i versenyre es most mar 172-ot lottem:)
Azota lottem a fegyverrel kb. 500-at tobb fajta loszerrel, egy elakadas sem volt, gyorsan es pontosan lehet duplazni vele, nagyon meg vagyok elegedve a P-10C-vel.
Hangtopito ugyben nagyon sok tesztet vegeztem kulonbozo hangtopitokkal, .22lr pisztollyal es felautomata puskaval, valamint 9x19 PCC-vel. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a normal hangtopito nagy mertekben "visszafuj", durvan koszolja a fegyvert. Vegul egy Flow Trough technologiaval mukodo hangtopito valt be ami valoban nagyban csokkenti a "visszafujast".
Igen, de csak nagyitoval volt lathato. Fordult elo mar ilyesmi regen egy Tanfoglioval is.
Csőcsere történt, vagy az eredeti csövet rakták rendbe?
Az eredeti lett rendberakva 2 perc volt a fegyvermesternek.
Profi akkor.
Most ha az ember odafigyelve lo 15 meteren a szorasa nem nagyobb mint 5 cm. Tudja azt amit tudnia kell:)
Minek?
Pontosan, mivel sokkal macerasabb a csere, eloszor a fegyvermester baratom megnezte.
Gratula, hadi pisztollyal az egyáltalán nem rossz
Remenyeim szerint F Class-ra megyek:) Emiatt vettem a 457 MTR-t:)
Miféle erkölcsi elégtétel? A kereskedői jótállás az jogszabályból eredő kötelezettség, pont zéró érzelmi, erkölcsi, etikai dolog van benne. Ha az eladott áru gyári hibás, a kereskedő jótállásra kötelezett. Az más kérdés, hogy ennek a jognak az érvényesítése az eng. köt. fegyvereknél már problémásabb lehet, és nem éri meg azt az ágat végigjárni.
A kereskedo azonnal cserelte volna. Akkor meg kiiratni az ujat meg ujra beiratni... Igy nem kerult sem penzbe sem sok idobe:)TotoHU írta: ↑2024.01.22. 13:16 Miféle erkölcsi elégtétel? A kereskedői jótállás az jogszabályból eredő kötelezettség, pont zéró érzelmi, erkölcsi, etikai dolog van benne. Ha az eladott áru gyári hibás, a kereskedő jótállásra kötelezett. Az más kérdés, hogy ennek a jognak az érvényesítése az eng. köt. fegyvereknél már problémásabb lehet, és nem éri meg azt az ágat végigjárni.
Valamelyik régebbi Kaliberben Bokros doki írt erről hosszabban.
TotoHU írta: ↑2024.01.22. 13:16 Miféle erkölcsi elégtétel? A kereskedői jótállás az jogszabályból eredő kötelezettség, pont zéró érzelmi, erkölcsi, etikai dolog van benne. Ha az eladott áru gyári hibás, a kereskedő jótállásra kötelezett. Az más kérdés, hogy ennek a jognak az érvényesítése az eng. köt. fegyvereknél már problémásabb lehet, és nem éri meg azt az ágat végigjárni.
Valamelyik régebbi Kaliberben Bokros doki írt erről hosszabban.
Pontosan erről beszélek. Ha előnytelen a csere, akkor hiába van tök igaza az embernek, semmi értelme lovagolni rajta.
Ez a revolverekre igaz a snubbie revolverekre viszont nem.
aksurv írta: ↑2024.01.23. 20:57 Ez a revolverekre igaz a snubbie revolverekre viszont nem.
A snubbikat nem egyszerű kezelni.
Az átlag amerikai fegyveres számára a 0.38 tol felfelé már csak riasztópisztoly kategória. Durran és a delikvens elszalad.
A szokatlan irányzék, a revolverezes, a könnyű súly miatti relatíve nagy visszarugas, és a rövid cső miatt egyáltalán nem az ösztönös csak meghuzom a billentyűt eszközök. Ehelyett kifejezetten gyakorlás igényesek. A legendák, Jelly Brice, Fitz és többi iszonyatosan sokat gyakoroltak velük.
Petya aki kifejezetten nagyon jól lő revolverrel, meglepődött, hogy milyen vele lőni pedig 0.44 után lőttünk vele.
A snubbik olyanok, mint a chili, nem mindenki szereti, de aki szereti az viszont nagyon szereti.
Gyakorlatlan lövőnek a 22es verziók sokkal jobb választás.
https://www.activeresponsetraining.net/ ... -revolvers
0
aksurv írta: ↑2024.01.23. 20:57 Ez a revolverekre igaz a snubbie revolverekre viszont nem.
A snubbikat nem egyszerű kezelni.
Az átlag amerikai fegyveres számára a 0.38 tol felfelé már csak riasztópisztoly kategória. Durran és a delikvens elszalad.
A szokatlan irányzék, a revolverezes, a könnyű súly miatti relatíve nagy visszarugas, és a rövid cső miatt egyáltalán nem az ösztönös csak meghuzom a billentyűt eszközök. Ehelyett kifejezetten gyakorlás igényesek. A legendák, Jelly Brice, Fitz és többi iszonyatosan sokat gyakoroltak velük.
Petya aki kifejezetten nagyon jól lő revolverrel, meglepődött, hogy milyen vele lőni pedig 0.44 után lőttünk vele.
A snubbik olyanok, mint a chili, nem mindenki szereti, de aki szereti az viszont nagyon szereti.
Gyakorlatlan lövőnek a 22es verziók sokkal jobb választás.
https://www.activeresponsetraining.net/ ... -revolvers
0
Én meg azzal kezdtem, hogy ezek általában a revolverekre igazak, de a snubbik az óriás kaliberekhez hasonlóan külön szakma.gvass1 írta: ↑2024.01.24. 06:17 Eléggé nyilvánvaló mit értettem az EGYSZERŰ KEZELHETŐSÉG alatt egy DAO revolvernél. Ezt mondjuk senki nem is szokta vitatni:-)
Hogy KEZELNI milyen egyszerű. Hogy előretolod-kinyitod-beteszed-becsukod-meghúzod-bumm. Kész. Ennyi a _kezelése_. Nincsen egyéb kezelőszerv, nincsen szán, amit mozgatni kell, nincsen szánakasztó, esetleg biztosító, esetleg többféle elsütőszerkezet-üzemmód. Semmise. És tisztításhoz sem kell tudni a szétszerelést.
(A többi szokásos gasztonizációs fingreszelésbe nem mennék most bele, ha nem baj.)
Megint fingreszelsz, ismét, újra.aksurv írta: ↑2024.01.24. 07:15 Én meg azzal kezdtem, hogy ezek általában a revolverekre igazak, de a snubbik az óriás kaliberekhez hasonlóan külön szakma.
Ennyi erővel akkor a 44es magnumot is könnyű kezelni.
A leírtak nagy része pedig saját tapasztalat, ezres lövészamnal. Ugyanis voltam olyan olyan beteg, hogy a videos lövészetet de még az Eli Drillt is többször meglőttem snubbival. De gondolom te is pont ennyi energiat tettél ezekbe a fegyverekbe hogy ezekhez is jobban értesz.
tényleg Gason nal mi van mostansag? el van tünve...gvass1 írta: ↑2024.01.24. 06:17 Eléggé nyilvánvaló mit értettem az EGYSZERŰ KEZELHETŐSÉG alatt egy DAO revolvernél. Ezt mondjuk senki nem is szokta vitatni:-)
Hogy KEZELNI milyen egyszerű. Hogy előretolod-kinyitod-beteszed-becsukod-meghúzod-bumm. Kész. Ennyi a _kezelése_. Nincsen egyéb kezelőszerv, nincsen szán, amit mozgatni kell, nincsen szánakasztó, esetleg biztosító, esetleg többféle elsütőszerkezet-üzemmód. Semmise. És tisztításhoz sem kell tudni a szétszerelést.
(A többi szokásos gasztonizációs fingreszelésbe nem mennék most bele, ha nem baj.)
Ez most egy elméleti kérdés, vagy tényleg ezen gondolkozol?
+1
A mostani rögvalóságban, ahol nem tárazhatsz önvédelmibe üregeshegyűt, felértékelődik a .45 acp, .380 acp is. Ezért is jó a revolver, mert lightos .38-tól .357-ig bármit tárazhatsz, attól függően, hogy vérnyúl vagy TRex ellen készülsz.Petya357 írta: ↑2024.01.24. 16:51 +1
Orálisan kielégíteném az ügyintézőt ha ez lenne az ára egy önvédelminek ,ha 7,65 jó volt Janes Bondnak akkor nekem is elfogadható. Egy szép PPK vagy akár a FÉG amit Toto árul- örömmel.
De mai szemmel, mostani alternatívák ismeretében teljesen elavult választásnak mondható. 2024-ban ez már gyenge , sokkal jobb .380 vagy akár 9x19 van ugyanolyan méretben mint a tipikus klasszikus 7,65-osok. Ha pedig a visszarugástól tartunk akkor .22 LR és megtanulni nagyon pontosan lőni :)mert 7,65-tel is pontosan olyan kis területet kell eltalálni hogy működjön.
Szóval csak akkor vennék önvédelminek 7,65-őt ha nincs más, vagy arra számítanék, hogy a fegyver jelenléte önmagában elég lesz. Senki sem szeretné, hogy akármivel meglőjék. Ebből a szempontból a .45 ACP és a 7,65 Br Short közel egyenértékű. Azért nem teljesen, mert a nagyobb lyuk ijesztőbb![]()
Valami gondja akadt, Bond parancsnok?
Akkor olyan lehet mint az őrmi, read only. Mondjuk az ő nyavajgàsa se hiányzik....
Hát, én inkább csak az ügyintézőnőt..
De Ő, legalább egy szines egyéniség, VALÓS gyakorlattal, tudással.
Tökéletesen meg lennék a 0.22 vel is.Petya357 írta: ↑2024.01.24. 16:51 +1
Orálisan kielégíteném az ügyintézőt ha ez lenne az ára egy önvédelminek ,ha 7,65 jó volt Janes Bondnak akkor nekem is elfogadható. Egy szép PPK vagy akár a FÉG amit Toto árul- örömmel.
De mai szemmel, mostani alternatívák ismeretében teljesen elavult választásnak mondható. 2024-ban ez már gyenge , sokkal jobb .380 vagy akár 9x19 van ugyanolyan méretben mint a tipikus klasszikus 7,65-osok. Ha pedig a visszarugástól tartunk akkor .22 LR és megtanulni nagyon pontosan lőni :)mert 7,65-tel is pontosan olyan kis területet kell eltalálni hogy működjön.
Szóval csak akkor vennék önvédelminek 7,65-őt ha nincs más, vagy arra számítanék, hogy a fegyver jelenléte önmagában elég lesz. Senki sem szeretné, hogy akármivel meglőjék. Ebből a szempontból a .45 ACP és a 7,65 Br Short közel egyenértékű. Azért nem teljesen, mert a nagyobb lyuk ijesztőbb![]()
+1Petya357 írta: ↑2024.01.24. 16:51 Szóval csak akkor vennék önvédelminek 7,65-őt ha nincs más, vagy arra számítanék, hogy a fegyver jelenléte önmagában elég lesz. Senki sem szeretné, hogy akármivel meglőjék. Ebből a szempontból a .45 ACP és a 7,65 Br Short közel egyenértékű. Azért nem teljesen, mert a nagyobb lyuk ijesztőbb![]()
Szia Bel, Petya!
+1WildBear23 írta: ↑2024.01.27. 08:09 Szia Bel, Petya!
Én nem hiszek abban, hogy a fegyver látványa komoly visszataszító erővel rendelkezne. Sok gázriasztó fegyver van kinn, elsősorban arra asszocialnak az emberek.
Korábban axióma volt a fórumon, hogy a fegyvert nem mutogatjuk, hanem ha kell, használjuk.
Azt még végképp nehezen tudom elképzelni, hogy a 7,65-ös csőtorkolattól nem ijednek meg, de a 9mm-estől igen.
"A fegyver szánjára red dot is szerlehető"gvass1 írta: ↑2024.01.27. 07:43 Alacsony csőtengely mellett sem kell nyomoréknak kinézni egy pisztolynak. Mondjuk nem árt, ha működik:-))
Daniel Defense H9 (Hudson H9 “feltámasztása”)
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/daniel- ... amasztasa/
Auuu.. na ez hogy mehetett végig gyártósoron