kalasnyikov.hu

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan

brh562
Veterán
Veterán

Re: kalasnyikov.hu

Hozzászólás Szerző: brh562 »

megvan a kariajim :)
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Bocs, csekély értelmű medvebocs vagyok: ezt PRINT könyvként is meg lehet venni? Link esetleg? (Mert akkor rögtön kell.)
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

szerzoi magankiadas, nem valoszinu hogy nyomdaba kerult.
gvass1 írta: 2023.11.28. 07:55 Bocs, csekély értelmű medvebocs vagyok: ezt PRINT könyvként is meg lehet venni? Link esetleg? (Mert akkor rögtön kell.)
ingyom bingyom tálib-e?
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

gvass1 írta: 2023.11.28. 07:55 Bocs, csekély értelmű medvebocs vagyok: ezt PRINT könyvként is meg lehet venni? Link esetleg? (Mert akkor rögtön kell.)
Ha megveszed e-book formában, ki lehet nyomtatni és beköttetni.
Én is csináltam már ilyet, bár nem 🐻 bocsnak, hanem öreg 🐻-nek. ;)
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2023.11.28. 10:53 Ha megveszed e-book formában, ki lehet nyomtatni és beköttetni.
Én is csináltam már ilyet, bár nem 🐻 bocsnak, hanem öreg 🐻-nek. ;)
Hááát, öööö Ja, akár azt is, csak mennyi lesz a vége?

---
Simán megveszek 50-60 eurós szakkönyveket, de egy fájlért nem szívesen fizetem ki töredékét sem, és nem is szeretek könyvet olvasni másként, csak papíron.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

gvass1 írta: 2023.11.28. 10:59 Hááát, öööö Ja, akár azt is, csak mennyi lesz a vége?

---
Simán megveszek 50-60 eurós szakkönyveket, de egy fájlért nem szívesen fizetem ki töredékét sem, és nem is szeretek könyvet olvasni másként, csak papíron.
Ahhoz, hogy ez papíros könyv formájába kerüljön, még rendesen bele kellene nyúlni. Rettentő sok a hiba benne, szerintem nem szabad így, változatlanul kiadni, annál többet érdemel. Azután persze kérdés, hogy mennyi az annyi. Sok szép színes oldal, dobálja ám felfelé az árat rendesen. Esetleg némi kompromisszummal, hogy nem minden lesz színes, ami most az, helyette 1 szín szürkeárnyalatos képek. De ezt mind előre egyeztetni kellene a szerzővel, akit ráadásul rá kellene venni, hogy ideadja az anyagot, és közben megbízzon a tördelőben, hogy ő nem fogja másnak odaadni, ellopni...

Szóval vannak apró, objektív akadályai a dolognak.

De ha odafordul a dolog, a nyelvhelyességi részt vállalom, ill. részben akár a tördelésit is, de legalábbis tudok benne segíteni.
marcuswolf
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: marcuswolf »

gvass1 írta: 2023.11.28. 10:59 Simán megveszek 50-60 eurós szakkönyveket, de egy fájlért nem szívesen fizetem ki töredékét sem, és nem is szeretek könyvet olvasni másként, csak papíron.
+1
legalább a könyveket ne kelljen már képernyőn olvasni
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

marcuswolf írta: 2023.11.28. 19:39 +1
Nyomdát/nyomdászt ismer valaki, aki ha nem is ingyen, de baráti áron megcsinálna pár száz példányt? Annál kevesebbel nem érdemes kezdeni.

Azután lehetne árat kalkuláltani vele, és utána lehet elgondolkodni rajta, hogy megérné-e.

Sajnos az én pomázi nyomdász ismerősöm három éve meghalt Covidban... :-(
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

Angol nyelven Karácsonyra kinyomtatva a könyvesboltokban lesz várhatóan, én írtam hozzá az előszót. Ugyanaz a csapat adja ki, mint a Vickers Guide-ot is. Volt szerencsém összehozni őket a szerzővel.
Poresz
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Poresz »

AndyA írta: 2023.11.28. 20:52 Nyomdát/nyomdászt ismer valaki, aki ha nem is ingyen, de baráti áron megcsinálna pár száz példányt? Annál kevesebbel nem érdemes kezdeni.

Azután lehetne árat kalkuláltani vele, és utána lehet elgondolkodni rajta, hogy megérné-e.

Sajnos az én pomázi nyomdász ismerősöm három éve meghalt Covidban... :-(
Az Underground Kiadó pont ezt a piaci rést tölti be.
AndyA írta: 2023.11.28. 12:38 Ahhoz, hogy ez papíros könyv formájába kerüljön, még rendesen bele kellene nyúlni. Rettentő sok a hiba benne, szerintem nem szabad így, változatlanul kiadni, annál többet érdemel.
Majdnem rosszul lettem, amikor így, nagybetűvel írták: "Honvédelmi Miniszter". - Elaludt a korrektor?
Egyre több olyan könyvet olvasok, amiket nagyon jó lett volna, ha egy lelkiismeretes és hozzáértő korrektor és lektor gondozásba vett volna. - Petya357 adott kölcsön nekem úgy egy könyvet, hogy előre szólt: a fogalmazásgátló szedése miatti suta és fésületlen mondatoktól lehetőleg ne kapjak agyvérzést.
A frissen megjelenő szépirodalom esetében még tartja magát az igényesség, de amikor bemegyek a könyvtárba, tapasztalom, hogy három évtizede komoly hanyatlás kezdődött a szakirodalmi kiadványokban.
gvass1 írta: 2023.11.28. 10:59 Simán megveszek 50-60 eurós szakkönyveket, de egy fájlért nem szívesen fizetem ki töredékét sem, és nem is szeretek könyvet olvasni másként, csak papíron.
marcuswolf írta: 2023.11.28. 19:39 +1
+1, kiegészítéssel.

Könyvet olvasni holt fa-formátumban jó: kiméli a szemet, a kék fény nem zavarja az elalvást, nem vonja el a figyelmet más (pl. Youtube), jó illata van. Továbbá sokkal több fájlom vált köddé, mint könyvem.

De én megválogatom a könyveimet - amit csak egyszer olvasok el, azt kölcsönzöm -, és pont ezért sokat dolgoz(gat)ok a szövegükkel. Én már kerestem papír alapon több száz oldalon át egy kulcsmondatot, és az sem a legkellemesebb, amikor be kell gépelni egy idézetet.
Általában inkább fizetek többet, de a könyv legyen meg papír alapon, és elektronikusan is.
tornas78
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: tornas78 »

Poresz írta: 2023.11.28. 22:32
Továbbá sokkal több fájlom vált köddé, mint könyvem.
A megoldás, hogy minimum két helyen kell tárolni a digitális anyagokat. Pl. PC plusz egy külső merevlemez. Én a PC-men nem tárolok semmilyen anyagot, hanem csak a külső merevlemezeken. Még nem vesztettem el fájlokat.

…és erős +1 a papíralapú könyvekre, de a digitalizált könyveknek és tartalmaknak ott az hatalmas előnye, hogy egész digitális könyvtár fér el a zsebedben és még könnyebben lehet keresni bennük.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tornas78 2023.11.29. 06:14-kor.
Mindenki vár valamit...
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

swordmanus írta: 2023.11.28. 21:34 Angol nyelven Karácsonyra kinyomtatva a könyvesboltokban lesz várhatóan, én írtam hozzá az előszót. Ugyanaz a csapat adja ki, mint a Vickers Guide-ot is. Volt szerencsém összehozni őket a szerzővel.
Légyszíves adjál majd linket hozzá, ha elérhető lesz könyvként, boltból! Köszi
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

tornas78 írta: 2023.11.29. 06:11 A megoldás, hogy minimum két helyen kell tárolni a digitális anyagokat. Pl. PC plusz egy külső merevlemez. Én a PC-men nem tárolok semmilyen anyagot, hanem csak a külső merevlemezeken. Még nem vesztettem el fájlokat.

…és erős +1 a papíralapú könyvekre, de a digitalizált könyveknek és tartalmaknak ott az hatalmas előnye, hogy egész digitális könyvtár fér el a zsebedben és még könnyebben lehet keresni bennük.
Ami elektronikus adat egyetlen példányban létezik, az nem létezik.

Nekem van az eredeti a gépemen, mint első példány, van egy viszonylag gyakran frissülő példány egy USB-s SSD-n (NEM pendrive!!!), mint második, és közben megy az egész a felhőbe is pár naponta szinkronálva, mint harmadik. Ez így kb. az alapvetés, hogy adatvesztés esetén, ha nem is pont 100%-ban, de nagyjából minden visszaköltözzön valahonnan.
Laserbeak
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Laserbeak »

G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

Kép
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

FEHOVA 2024 - kalasnyikov.hu játék

Hagyományainkhoz híven idén is játékot hirdetünk. Mivel idén jubileumi, 30. alkalommal kerül megrendezésre a FEHOVA, ezért rekord számú, 30 darab jegyet lehet nyerni!
A feladat: készíts egy képet, rajzot, grafikát, fotómontázst, amin minimum egy darab 30-as AK tár szerepel (kalibertől függetlenül), és küldd el nekünk az info@kalasnyikov.hu címre! Az e-mailben szerepeljen a neved, igazolványszámod (ez a nyeremény átvételéhez kell), és a beküldéssel hozzájárulsz, hogy ezeket a szervezőkkel megosszuk, a nyeremény átvételének érdekében.
Minden nap az aznap este 22:00-ig beérkezett legjobb kép nyer, egy személy több képpel is nevezhet, de csak egy jegyet nyerhet! A nyertes képeket megosztjuk közösségi oldalunkon és honlapunkon, a nyerteseket e-mailben is értesítjük.
A játék 2024. január 5-én indul és 2024. február 4. 22:00-kor zárul. A jegyeket a Hungexpo Főépületének recepcióján tudják átvenni a nyertesek a FEHOVA ideje alatt, 2024. február 8-11. között, személyazonosságuk igazolásával. A jegyeket regisztrációval kell majd érvényesíteni a díjmentes belépéshez.
Jó játékot, várjuk a képeket!
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

Tokfedél nélkül hibátlanul működik, újratölt, minden csinál - ahogy az közismert 8-)

Helyretoló rugó nélkül elsütni viszont már bátor volt, nem kéne kategória.

Azt, hogy kólás üveg pufferrel ismétlő, ismét nem meglepő. Ha a zártömb nem tud teljesen hátramenni, akkor ki se vehető, nem tudja elhagyni a vezetősínt.

Köszi hogy megosztottad, érdekes volt. Beletesszük a “gyerekek ezt ne próbáljátok meg otthon” rovatba.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

bel írta: 2024.01.21. 21:27 Feg-defense

Kép
Ez még mindig egy jó kép. :-)
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Kép
Ilyet hol lehet venni? Mennyiért? Vagy annyira titkos és hadi hogy nemeladó? ;)

Hogy Gvass1 szava járásával éljek - mára már végtelenül elavult távcsöves puska :lol: - de cuki, retró , és elférne a páncélban
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.01.22. 09:34 Ilyet hol lehet venni? Mennyiért? Vagy annyira titkos és hadi hogy nemeladó? ;)

Hogy Gvass1 szava járásával éljek - mára már végtelenül elavult távcsöves puska :lol: - de cuki, retró , és elférne a páncélban
Egy kis háttérsztori:-)):

https://www.theakforum.net/threads/mili ... es.321806/
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

Petya357 írta: 2024.01.22. 09:34 Ilyet hol lehet venni? Mennyiért? Vagy annyira titkos és hadi hogy nemeladó? ;)
G.cidrága (bőven millió felett), és tudomásom szerint csak USA exportra megy jelenleg.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Kojak írta: 2024.01.22. 13:16 G.cidrága (bőven millió felett), és tudomásom szerint csak USA exportra megy jelenleg.
Köszi. Azért ANNYIRA nem lehet jó. 8-)

akinek erre all fel, idehaza hasonló árfekvésben - alternatíva Steinernél a made by Kalasnyikov Koncern polgári SzVD és leszármazottjai.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Szia,

Hat, itt nem 100% volt az inflacio, amilyen arakat manapsag mondanak, en meg hasznaltan se vennek, nemhogy ujat.

Igaz, nekem konnyu, mivel en "meg idoben" vettem egyet. :-)

Bel
cujoe
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: cujoe »

Kép
Ez komoly? (Mert viccnek durva volna. :D ) A honlap szerint a termékpaletta része a FÉG P9M, íme:

https://feg-defense.com/products/
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.01.22. 13:56 Köszi. Azért ANNYIRA nem lehet jó. 8-)

akinek erre all fel, idehaza hasonló árfekvésben - alternatíva Steinernél a made by Kalasnyikov Koncern polgári SzVD és leszármazottjai.
Ez kifejezetten exportra készül, USA piacra, ott (legalábbis mikor kiment az első szállítmány), nem volt más alternatívája. Kifejezetten gyűjtői darab. El is kapkodták a gyűjtők, meg hajba is kaptak rajta.
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

cujoe írta: 2024.01.22. 16:38 Ez komoly? (Mert viccnek durva volna. :D ) A honlap szerint a termékpaletta része a FÉG P9M, íme:

https://feg-defense.com/products/
Rákérdeztem neked. Ha valaki befektet a gyártásba egy nagyobb összeget, akkor legyártanak százas-ezres nagyságrendben.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Kojak írta: 2024.01.23. 07:39 Rákérdeztem neked. Ha valaki befektet a gyártásba egy nagyobb összeget, akkor legyártanak százas-ezres nagyságrendben.
Vaaagy rendelsz a Tisas-tól, gombokért. Sokféle konfigban van náluk modern CNC-gépeken készülő Hi-Power.
(és van EU-s lerakatuk is.)

Szóval én a P9M wannabe feltámasztását nem értem üzletileg egyáltalán.
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2024.01.23. 07:45 Vaaagy rendelsz a Tisas-tól, gombokért. Sokféle konfigban van náluk modern CNC-gépeken készülő Hi-Power.
(és van EU-s lerakatuk is.)

Szóval én a P9M wannabe feltámasztását nem értem üzletileg egyáltalán.
Ők se, ezért nem csinálták meg maguktól. De minden adott hozzá, csak pénz és fizetőképes kereslet legyen. A Dragunov sztori is piackutatással indult, azt mondták a nagy vízen túl, hogy kell, és lett.
G.D
Veterán
Veterán

Kép
blint
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: blint »

G.D írta: 2024.02.26. 18:59 Kép
Modernizált davajgitár? :D
G.D
Veterán
Veterán

Kép
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

brh562
Veterán
Veterán

mozi pluszon épp Rambo kezében van egy :)
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: montecarlo »

Kolarms KA-17-ről mit lehet tudni, elmegy minőség, rettenetes, meglepően jó, melyik ezek közül ?:) Köszönöm
swordmanus írta: 2024.01.23. 13:50
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

montecarlo írta: 2024.05.15. 22:54 Kolarms KA-17-ről mit lehet tudni, elmegy minőség, rettenetes, meglepően jó, melyik ezek közül ?:) Köszönöm
A sosem volt kezemben, és véleményt sem hallottam róla, tehát passz mennyire segít? Mert kb. ez van.
A kis cégek kis példányszámú sportcélú fegyvereivel pont az a gond, hogy lehet a jó gazda gondosságával elvégzett tisztes iparosmunka is, meg lehet valami összekendácsolt valami is, én ne tudnám megcsinálni, na fog meg a kofolám jeligére. A kettő közt bármi, hétfői és pénteki műszakokkal tarkítva. Szóval szerintem nem feltétlen az adott típus, de inkább a konkrét darab vizsgálata a mérvadó ezesetben.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

swordmanus írta: 2024.05.16. 22:23 A sosem volt kezemben, és véleményt sem hallottam róla, tehát passz mennyire segít? Mert kb. ez van.
A kis cégek kis példányszámú sportcélú fegyvereivel pont az a gond, hogy lehet a jó gazda gondosságával elvégzett tisztes iparosmunka is, meg lehet valami összekendácsolt valami is, én ne tudnám megcsinálni, na fog meg a kofolám jeligére. A kettő közt bármi, hétfői és pénteki műszakokkal tarkítva. Szóval szerintem nem feltétlen az adott típus, de inkább a konkrét darab vizsgálata a mérvadó ezesetben.
+1

Illetve miért is vennél ilyen kitudjamit, ha elérhető az “igazi” :lol: annyira még csak nem is mondható olcsónak

A “fogd meg a kofolámat” - lopom!
sama
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: sama »

montecarlo írta: 2024.05.15. 22:54 Kolarms KA-17-ről mit lehet tudni, elmegy minőség, rettenetes, meglepően jó, melyik ezek közül ?:) Köszönöm
Normális minőség. Létezik hozzá sok tuning kiegészítő!
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Értem, igazinak mit tartasz, IZS-t, meg Zastavát pl.?
Petya357 írta: 2024.05.16. 23:02 +1

Illetve miért is vennél ilyen kitudjamit, ha elérhető az “igazi” :lol: annyira még csak nem is mondható olcsónak

A “fogd meg a kofolámat” - lopom!
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Értem, köszönöm
swordmanus írta: 2024.05.16. 22:23 A sosem volt kezemben, és véleményt sem hallottam róla, tehát passz mennyire segít? Mert kb. ez van.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Köszi
sama írta: 2024.05.16. 23:03 Normális minőség. Létezik hozzá sok tuning kiegészítő!
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

montecarlo írta: 2024.05.16. 23:26 Értem, igazinak mit tartasz, IZS-t, meg Zastavát pl.?
Mindent, amit sorozat gyártottak, és könnyen elérhető: nyilván minden, ami magyar - AMD (ha nem zavar a súlyosan kompromisszumos válltámasz, vagy lecseréled) AMMSZ, Zastavák, román Cugir, lengyel AK amit nem tom hogy hívnak (Mex pár éve vett egy kazallal - a helyedben megkérdezném, van-e még belőle), olasznak hazudott eredeti orosz Saiga (Ivánnál még mindig van belőle). Több új opció van, sőthasználtan is rendszeresen felbukkan ez-az pl a Vadászaprón is

A modernkori magyar SA85-őt nem erőltetném ugyanazon manufakturális hullámzó minőség okokból, nem győzött meg -.de van aki happy vele - itt eltérnek vélemények

Az SDM is egy abszolút vállalható opció - becsületes kínai, de legalább sorozatban gyártják és nem kisszériában gányolják. Egy Debreceni fegyverbolt a hazai fogalmazó. Mzoli fórumtársat érdemes kifaggatni - a példány amit mutatott nekem az ár/értek arányban verhetetlen volt, és abszolút értékben is válllaható.

Hirtelen ezek jutnak eszembe. Nem lebeszélni szeretnélek a Kolarmsról, hanem inkább azt sugallni, hogy nem kell kapkodni, van másik. Olcsó-jónak ott az SDM, jó-jónak pedig a klasszik AK klónok garnadája. Bőven akad hadznált is - sokan cserélik le az AK klónjukat AR-re, (Jajj) vagy adják vissza puskát kihasználatlanság miatt. Despacito… :lol:
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Köszönöm, ismét lementettem :)
Petya357 írta: 2024.05.17. 00:15 Mindent, amit sorozat gyártottak, és könnyen elérhető: nyilván minden, ami magyar - AMD (ha nem zavar a súlyosan kompromisszumos válltámasz, vagy lecseréled) AMMSZ, Zastavák, román Cugir, lengyel AK amit nem tom hogy hívnak (Mex pár éve vett egy kazallal - a helyedben megkérdezném, van-e még belőle), olasznak hazudott eredeti orosz Saiga (Ivánnál még mindig van belőle). Több új opció van, sőthasználtan is rendszeresen felbukkan ez-az pl a Vadászaprón is

A modernkori magyar SA85-őt nem erőltetném ugyanazon manufakturális hullámzó minőség okokból, nem győzött meg -.de van aki happy vele - itt eltérnek vélemények

Az SDM is egy abszolút vállalható opció - becsületes kínai, de legalább sorozatban gyártják és nem kisszériában gányolják. Egy Debreceni fegyverbolt a hazai fogalmazó. Mzoli fórumtársat érdemes kifaggatni - a példány amit mutatott nekem az ár/értek arányban verhetetlen volt, és abszolút értékben is válllaható.

Hirtelen ezek jutnak eszembe. Nem lebeszélni szeretnélek a Kolarmsról, hanem inkább azt sugallni, hogy nem kell kapkodni, van másik. Olcsó-jónak ott az SDM, jó-jónak pedig a klasszik AK klónok garnadája. Bőven akad hadznált is - sokan cserélik le az AK klónjukat AR-re, (Jajj) vagy adják vissza puskát kihasználatlanság miatt. Despacito… :lol:
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Namost ha elindítja a rúgását felém, és én meghúzom az elsütőbillentyűt, a jelenet végére üres is lesz a tár, a fickó meg ilyen távolságból tele lesz lyukakkal. Ha csak egy centivel is odébb kerül a fegyver, már nem lesz jó helyen a tárkioldó. Persze így beállítva se kis dolog ez. :-)
ablaz
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: ablaz »

swordmanus írta: 2024.05.20. 14:52 Namost ha elindítja a rúgását felém, és én meghúzom az elsütőbillentyűt, a jelenet végére üres is lesz a tár, a fickó meg ilyen távolságból tele lesz lyukakkal. Ha csak egy centivel is odébb kerül a fegyver, már nem lesz jó helyen a tárkioldó. Persze így beállítva se kis dolog ez. :-)
Igen, nyilván nem életszerű és alkalmazható. Legfeljebb egy túlzásokkal teli akciófilmbe való mozdulatsor. De akkor is jó!!! :)
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

ablaz írta: 2024.05.20. 15:02 Igen, nyilván nem életszerű és alkalmazható. Legfeljebb egy túlzásokkal teli akciófilmbe való mozdulatsor. De akkor is jó!!! :)
És szakállasabb, mint mi ketten együtt. ;-)
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Petya357
Fórumtag
Fórumtag

swordmanus írta: 2024.05.20. 15:42 És szakállasabb, mint mi ketten együtt. ;-)
:mrgreen: cirkuszi mutatvány. Az édes testvére az (itt OFF) Let Li manőver a Beretta 92-vel:
https://youtu.be/adnXzutxWcQ?si=lQnH4lENjpmeRCLC

Technikailag mindkettő megcsinálható, a gyakorlatban mindkettő még a használhatatlannál is rosszabb ötlet
ablaz
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: ablaz »

Petya357 írta: 2024.05.20. 22:35 :mrgreen: cirkuszi mutatvány. Az édes testvére az (itt OFF) Let Li manőver a Beretta 92-vel:
https://youtu.be/adnXzutxWcQ?si=lQnH4lENjpmeRCLC

Technikailag mindkettő megcsinálható, a gyakorlatban mindkettő még a használhatatlannál is rosszabb ötlet
Ne aggódjatok miattam! Ha egy nap úgy alakul hogy egy egyenruhás AK-t fog majd rám akkor remegve csak annyit fogok mondani: Vidd el ami kell!!! Kávét főzhetek???
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

AMD dream build

AMD dream build (nekem). A gázdugattyú-vezető borítása is nagyon tetszik, ez egyedi lehet? Nem láttam még ilyet.

AMD custom.jpg
Poresz
Veterán
Veterán

Re: AMD dream build

montecarlo írta: 2024.05.22. 20:05 AMD dream build (nekem). A gázdugattyú-vezető borítása is nagyon tetszik, ez egyedi lehet? Nem láttam még ilyet.
Nem tudom, de első ránézésre lézervágás és hengerítés a két főbb gyártástechnológia. Amire ötletem sincs, az a szélén a perem - eddig élhajlítás -, ami íves is.
"AMD-65" & "upper handguard" kulcsszavakkal adott a Google pár képet találatnak. Úgy tűnik, a Khyber Customs gyárt vagy gyártott ilyet. Pont AMD-65-re valót nem találtam a honlapjukon: írni kell nekik egy levelet, hogy melyik a frankó méret.

Utóirat: szerintem ez egy fix válltámasz a képen. - ?
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

oldalra csukos
Poresz írta: 2024.05.22. 21:43 Utóirat: szerintem ez egy fix válltámasz a képen. - ?
ingyom bingyom tálib-e?
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Köszi Poresz, jó találat ez a weboldal!

Gyanús, hogy ez az: https://khybercustoms.com/akm-74-length ... handguard/

Nyilván látom, hogy e mellé még kellenek más alkatrészek is, de a "lemez" az ez.
W_AMD65_sample__64521 (1).jpg

Poresz írta: 2024.05.22. 21:43 Nem tudom, de első ránézésre lézervágás és hengerítés a két főbb gyártástechnológia. Amire ötletem sincs, az a szélén a perem - eddig élhajlítás -, ami íves is.
"AMD-65" & "upper handguard" kulcsszavakkal adott a Google pár képet találatnak. Úgy tűnik, a Khyber Customs gyárt vagy gyártott ilyet. Pont AMD-65-re valót nem találtam a honlapjukon: írni kell nekik egy levelet, hogy melyik a frankó méret.

Utóirat: szerintem ez egy fix válltámasz a képen. - ?
FB_IMG_1716012962062.jpg
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

qqriq írta: 2024.05.22. 22:34oldalra csukos
Pontosan, AK-74 jellegű.
Poresz
Veterán
Veterán

montecarlo írta: 2024.05.22. 23:41 Köszi Poresz, jó találat ez a weboldal!
Szívesen. :)
montecarlo írta: 2024.05.22. 23:41 Gyanús, hogy ez az: https://khybercustoms.com/akm-74-length ... handguard/
Nem mertem ajánlani, mert nem voltam figyelmes és csak annyit láttam, hogy "AK-74", miközben írja is, hogy a legtöbb AKM és AK-74 változathoz passzol.
Poresz írta: 2024.05.22. 21:43 Utóirat: szerintem ez egy fix válltámasz a képen. - ?
qqriq írta: 2024.05.22. 22:34oldalra csukos
swordmanus írta: 2024.05.23. 13:27 Pontosan, AK-74 jellegű.
A hetekben pont arról beszélgettünk, hogy inkább ez kellett volna rá. - Erre tessék: itt van, meg lehet(ett volna) csinálni!

Utóirat:
montecarlo írta: 2024.05.22. 20:05 AMD dream build (nekem). A gázdugattyú-vezető borítása is nagyon tetszik, ez egyedi lehet?
Nem vagyok a fegyvertuningolás híve, az optikai tuninghoz pedig pláne konzervatív és minimalista az ízlésem, de ez nagyon jól néz ki rajta (és némileg funkcionális is).
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Poresz írta: 2024.05.23. 16:23
A hetekben pont arról beszélgettünk, hogy inkább ez kellett volna rá. - Erre tessék: itt van, meg lehet(ett volna) csinálni!
Ténykeg sokkal jobb. (Az AK-100-as sorozat polimer válltámasza pedig meg jobb. )

Viszont elég komolyan bele kell nyúlni a tokba, hogy ilyen válltámasza legyen egy AMDnek. Más irányba nyílik, máshogy is rögzül - ez nem egy sima tusa csere. Nem tudom, magyarul hogy mondják a hátsó trunnion-t, de az AK74Sz tokbak tök más a hátsó része: emiatt ilyen frankó behajtható válltámaszhoz vagy új tok kell ( :shock: fődarab) , vagy új hatsó trunnion ( :? Fegyvermester - és nem is akármelyik) , vagy egy adapter ( :roll: az utóbbi ronda ) nem egy drop-in tuning, az biztos

ennél egyszerűbb lenne Montecaló fórumtársnak nem AMDt venni, hanem vakami olyat, ami eleve jobban hasonlít az álmai pimpelt fegyverére ;) esetleg megbarátkozni a klasszik vonalvezetéssel.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Igen, a válltámasz nem ér ennyi macerát. Arra ez a megoldás tetszik, egyszerű és nagyszerű, vagy csavaros verzió, vagy flexszel oldható:
11991936_02_cheek_riser_amd_65_ak_47_type_640.jpg
11991936_02_cheek_riser_amd_65_ak_47_type_640.jpg (76.33 KiB) Megtekintve 21407 alkalommal
a.jpg
a.jpg (18.18 KiB) Megtekintve 21407 alkalommal
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

montecarlo írta: 2024.05.23. 19:08 Igen, a válltámasz nem ér ennyi macerát. Arra ez a megoldás tetszik, egyszerű és nagyszerű, vagy csavaros verzió, vagy flexszel oldható:
11991936_02_cheek_riser_amd_65_ak_47_type_640.jpga.jpg
Ha ragaszkodsz az AMDhez, mint platform hoz, ez teljesen ésszerű megoldás. Valami puhább pofadék akkor is hiányozni fog - de igazából az mindenről, ami fémből van, az AK74-ről is - és könnyű pótolni. A lötyögést/rögzítési pont instabilitása sok peldányn a plusz cső nyilván nem orvosolja - de valszeg ezt “okosba” is meg lehet oldani

Megkérdezhetem miért AMD? A “csak” az vita nélkül, azonnal elfogadható válasznak számít ilyen kérdésekben! 😂Érteném, ha tradicionális kinéztere hajtanál, mert hazai meg Ungarische Wirtshaft :) Na de romá moddolva miért pont AMD? 🤔 vannak könnyebben moddolható platformok, amihez egyszerűbb kiegészítőket szerezni. Vannak olcsóbb megoldások. 🤔 van rövid AK. 🤔 Van minden is.
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

montecarlo írta: 2024.05.23. 19:08 Igen, a válltámasz nem ér ennyi macerát. Arra ez a megoldás tetszik, egyszerű és nagyszerű, vagy csavaros verzió, vagy flexszel oldható:
11991936_02_cheek_riser_amd_65_ak_47_type_640.jpga.jpg
Ez az AMD65tech tuningja, nem beszéltem régóta Gio Vanderhiderrel, de azóta lehet kiforrt már más megoldása is, meg kell nézni a lapját. Ha elöl akarod felöltöztetni az AMD-t, akkor azért írj pár szívhezszóló sort a FÉGnek is. Nagy sorozatot nem gyártottak belőle, de láttam náluk pár éve néhány ínyenc fejlesztést, valahol a proto és a nullszéria közti mennyiségben.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

A "dream build" nagyon tetszik, ugyanakkor nem hiszem, hogy megcsináltatom ilyenre, alapvetően is tetszik az AMD. A pofadék plusz "drótot" rátenném szerintem, de az tényleg egyszerű, és megmarad a fegyver jellege szerintem ettől.

Hú, hosszú a lista, jókat sejtettél, haha:
- rövid puskák tetszenek kinézetre, a behajtható válltámasz és a cső ehhez hozzájárul
- tetszik kinézetre ez a sajtreszelő
- 8 évig megvolt a HDM2-őm, eredeti AMD markolatokkal, és nekem nagyon kényelmes volt ez a vertikális, visszanyilazott mellső markolat - tudom, sokan utálják, nekem bejött
- ungarische Wirtschaft abszolút!!
- úgy sejtem, hogy tetszenni fog nekem a tűzokádó jellege is - fotelszakértő vagyok, hamarosan igyekszem lőtapasztalatot gyűjteni klssszik AKM-mel és AMD-vel is
Petya357 írta: 2024.05.23. 21:17 Megkérdezhetem miért AMD? A “csak” az vita nélkül, azonnal elfogadható válasznak számít ilyen kérdésekben! 😂Érteném, ha tradicionális kinéztere hajtanál, mert hazai meg Ungarische Wirtshaft :) Na de romá moddolva miért pont AMD? 🤔 vannak könnyebben moddolható platformok, amihez egyszerűbb kiegészítőket szerezni. Vannak olcsóbb megoldások. 🤔 van rövid AK. 🤔 Van minden is.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: zora »

montecarlo írta: 2024.05.23. 23:00 A "dream build" nagyon tetszik, ugyanakkor nem hiszem, hogy megcsináltatom ilyenre, alapvetően is tetszik az AMD. A pofadék plusz "drótot" rátenném szerintem, de az tényleg egyszerű, és megmarad a fegyver jellege szerintem ettől.

Hú, hosszú a lista, jókat sejtettél, haha:
- rövid puskák tetszenek kinézetre, a behajtható válltámasz és a cső ehhez hozzájárul
- tetszik kinézetre ez a sajtreszelő
- 8 évig megvolt a HDM2-őm, eredeti AMD markolatokkal, és nekem nagyon kényelmes volt ez a vertikális, visszanyilazott mellső markolat - tudom, sokan utálják, nekem bejött
- ungarische Wirtschaft abszolút!!
- úgy sejtem, hogy tetszenni fog nekem a tűzokádó jellege is - fotelszakértő vagyok, hamarosan igyekszem lőtapasztalatot gyűjteni klssszik AKM-mel és AMD-vel is
Az AMD szerintem tipikusan az a fegyver, ami más kezében látva ultra menő, felkelti a birtoklási vágyat, kézbe véve, használva viszont már nem olyan jó. Főleg, ha van választási lehetőség.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.05.23. 23:25 Az AMD szerintem tipikusan az a fegyver, ami más kezében látva ultra menő, felkelti a birtoklási vágyat, kézbe véve, használva viszont már nem olyan jó. Főleg, ha van választási lehetőség.
+1

Érdemes elmenni a Celeritasra, ott van vagy 20+ féle AK variáns, tényleg “minden is” amit el tudsz képzelni, felszereltségben is - és egy custom élménylövészet keretében kibérelni 5-10 lövés erejéig csak a rövidlistásokat. Pótolhatatlan kézbevenni. Nem AMDről szeretne itt senki sem lebeszélni, hanem arról, hogy kép alapján vegyél Kalasnyikovot.

Mert #nemvideójáték 8-)
brh562
Veterán
Veterán

zora írta: 2024.05.23. 23:25 Az AMD szerintem tipikusan az a fegyver, ami más kezében látva ultra menő, felkelti a birtoklási vágyat, kézbe véve, használva viszont már nem olyan jó. Főleg, ha van választási lehetőség.
nekem nagyon bejött:) főleg amikor ráraktam a az alitactical os kompit :):) gyakorlatilag semmit nem találtam el vele a versenyen :) de a filingje qrva jó volt :) és a bírok is orultek mert egyszeru vollt az ertekeles :):):)

ugyhogy hajrá ne riasszon el a sok vénasszony krákogása vedd meg :)

ui. ahogy volt eladó vettem egy Iwan fele rovid verziot is :):) ha az buntet ....foleg a birokat :):)
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Petya357 írta: 2024.05.24. 00:05 és egy custom élménylövészet keretében kibérelni 5-10 lövés erejéig csak a rövidlistásokat. Pótolhatatlan kézbevenni. Mert #nemvideójáték 8-)
Ez jó ötlet Petya, köszönöm!
brh562 írta: 2024.05.24. 08:12
ui. ahogy volt eladó vettem egy Iwan fele rovid verziot is :):) ha az buntet ....foleg a birokat :):)

https://youtu.be/x7c_TwVNtwI?si=MJ5xMs86nNrU8e2H

Na erre voltam még kíváncsi, gun jesus friss videójában nagyon sziszeg, aki oldalt áll :D
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.05.24. 00:05 +1

Érdemes elmenni a Celeritasra, ott van vagy 20+ féle AK variáns, tényleg “minden is” amit el tudsz képzelni, felszereltségben is - és egy custom élménylövészet keretében kibérelni 5-10 lövés erejéig csak a rövidlistásokat. Pótolhatatlan kézbevenni. Nem AMDről szeretne itt senki sem lebeszélni, hanem arról, hogy kép alapján vegyél Kalasnyikovot.

Mert #nemvideójáték 8-)
+1
Ha van ilyen lehetőség, ki kell használni, mert a fegyvervásárlás utána egy nagy összegű történet, és nem egy pár cipő, hogy majd max eladom, atb.
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

montecarlo írta: 2024.05.24. 08:41 Ez jó ötlet Petya, köszönöm!

https://youtu.be/x7c_TwVNtwI?si=MJ5xMs86nNrU8e2H

Na erre voltam még kíváncsi, gun jesus friss videójában nagyon sziszeg, aki oldalt áll :D
A fültok alatt én is zsepit tömtem a fülembe AMD mellett.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Hétvégén volt lehetőségem lőni VZ-58-cal, tudom nem Kalashnikov-klón, de a kaliber egyezik és karabély is. Érdekes volt, de nem érzem úgy egyelőre, hogy szeretnék egy ilyen nagy kaliberű karabélyt.

Ezt azért kézbe vehettem, nagyon tetszett kinézetre élőben is. Az a pofadék nagyon hiányzik nekem.
20240524_144722.jpg
Petya357 írta: 2024.05.24. 00:05 +1

Mert #nemvideójáték 8-)
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

pedig vz a legjob kalasnyikov es 762 minden ferfi szekrenyebe kell :roll:
montecarlo írta: 2024.05.27. 11:41 Hétvégén volt lehetőségem lőni VZ-58-cal, tudom nem Kalashnikov-klón, de a kaliber egyezik és karabély is. Érdekes volt, de nem érzem úgy egyelőre, hogy szeretnék egy ilyen nagy kaliberű karabélyt.

Ezt azért kézbe vehettem, nagyon tetszett kinézetre élőben is. Az a pofadék nagyon hiányzik nekem.

20240524_144722.jpg
ingyom bingyom tálib-e?
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Idővel biztos vagyok benne, hogy lesz egy példány ;)
qqriq írta: 2024.05.27. 13:09 pedig vz a legjob kalasnyikov es 762 minden ferfi szekrenyebe kell :roll:
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

montecarlo írta: 2024.05.27. 13:10 Idővel biztos vagyok benne, hogy lesz egy példány ;)
...meg novemberig amúgy sem sürgős kitalálni. :D
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

montecarlo írta: 2024.05.27. 11:41 Érdekes volt, de nem érzem úgy egyelőre, hogy szeretnék egy ilyen nagy kaliberű karabélyt.
Grat a teszthez - a tettek embere! Sokkal jobb saját benyomásokat szerezni, mint újrahasznosítani random félidegenek véleményét az internetről ;)

De naaagy kaliberűűű? :o A klasszik Kalasnyikov a 40 kilós vietkonhoktó az afrikai gyerekkatonákig mindenkinek teljesen OK volt :lol: a nagy kaliber az 7,62x54R, .308 Win és hasonlóak

Menjünk egyszer lőtérre, szívesen megmutatom. megfelelő helyes tartással (tusa vállgödörben, rendesen odaszorítva) a visszarugása közel nulla. A .223 pedig szinte már negatív visszarúgással rendelkezik - ami mindkettőnél mindig megtéveszti az embert, és csúnyán félrevezető, az a hangja. De olyan, mint a kutya - hiába hangos, nem nagyon harap :lol:
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Beledőltem, és nagyon odaszorítottam, mert a sportlőszer nem bizonyult elég erősnek, nem volt ezzel gond. Szóval nem döntött fel a VZ-58, de nem éreztem utána, hogy hú de isteni volt. Ellentétben mondjuk a VZ-61-gyel, ami nagyon tetszett.

De nagyon szívesen mennék veled !őtérre egyet kalasozni!

Tök kezdő vagyok, nyilván bennem van a 14 év gumizás, ahhoz vagyok szokva, minden tekintetben.
Petya357 írta: 2024.05.27. 22:14 Grat a teszthez - a tettek embere! Sokkal jobb saját benyomásokat szerezni, mint újrahasznosítani random félidegenek véleményét az internetről ;)

De naaagy kaliberűűű? :o A klasszik Kalasnyikov a 40 kilós vietkonhoktó az afrikai gyerekkatonákig mindenkinek teljesen OK volt :lol: a nagy kaliber az 7,62x54R, .308 Win és hasonlóak

Menjünk egyszer lőtérre, szívesen megmutatom. megfelelő helyes tartással (tusa vállgödörben, rendesen odaszorítva) a visszarugása közel nulla. A .223 pedig szinte már negatív visszarúgással rendelkezik - ami mindkettőnél mindig megtéveszti az embert, és csúnyán félrevezető, az a hangja. De olyan, mint a kutya - hiába hangos, nem nagyon harap :lol:
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

montecarlo írta: 2024.05.27. 22:47 Beledőltem, és nagyon odaszorítottam, mert a sportlőszer nem bizonyult elég erősnek, nem volt ezzel gond. Szóval nem döntött fel a VZ-58, de nem éreztem utána, hogy hú de isteni volt. Ellentétben mondjuk a VZ-61-gyel, ami nagyon tetszett.

De nagyon szívesen mennék veled !őtérre egyet kalasozni!

Tök kezdő vagyok, nyilván bennem van a 14 év gumizás, ahhoz vagyok szokva, minden tekintetben.
Szia,

Megdumáljuk! Ameddig nincs barmakönyv, sajnos nem tudom odaadni kipróbálni a sajátot, de pontosan ugyanolyat bérelni már lehet (fasság, de ez van) és szívesen mutatom azt a keveset, amit tudok.

A gumis, airsoft tök jö lőkészséget ad, de speciel a visszarugás kezelésben pont, hogy nem segít, sőt - mivel kb mindegy, hogy fogod, rossz szokásokat is begyakoroltathat.
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Petya357 írta: 2024.05.27. 22:14

A fent említett részvevők sem biztos, hogy azt választották volna, ha van más is. De nem volt.
Te meg egy medveölő revolverrel plinkingelsz, baszod!
:-)
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.05.28. 00:46 A fent említett részvevők sem biztos, hogy azt választották volna, ha van más is. De nem volt.
Hogy úgy van! :-D
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.05.28. 00:46 A fent említett részvevők sem biztos, hogy azt választották volna, ha van más is. De nem volt.
Maci, mondmegnekik hogy jóóóvagy és nemplinkingelt meg senkisem !
Ursus Hungaricus, védett waze :mrgreen:
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

Petya357 írta: 2024.05.28. 16:57 Maci, mondmegnekik hogy jóóóvagy és nemplinkingelt meg senkisem !
Jól van, most már le lehet pattanni a "medveölő" témáról, mert érik a medvepuszi!! :D

https://hogymondom.hu/showslang.php?slang=medvepuszi
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

Petya357 írta: 2024.05.28. 16:57
Nem csak az Ursus Hungaricus ssp. Forumicus védett?
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
G.D
Veterán
Veterán

gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

A Kalasnyikov olyan téma, amiben érdemes elmélyülni:-) (De ez itt nem mind az, ugye?) - Avagy a fegyverkedvelő és az átlagember:

http://www.kaliberinfo.hu/nap-kepe/a-fe ... tlagember/

Kép
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.06.23. 06:53 A Kalasnyikov olyan téma, amiben érdemes elmélyülni:-) (De ez itt nem mind az, ugye?) - Avagy a fegyverkedvelő és az átlagember:

http://www.kaliberinfo.hu/nap-kepe/a-fe ... tlagember/

Kép
Ugyanmá', királlyány... Méghogy AK47...

GÉPPISZTOLY! :D :D :D
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

AndyA írta: 2024.06.23. 09:08 Ugyanmá', királlyány... Méghogy AK47...

GÉPPISZTOLY! :D :D :D
Egy túrót.
Puska minden, a Z906-tól az M61-esig.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

zora írta: 2024.06.23. 09:19 Egy túrót.
Puska minden, a Z906-tól az M61-esig.
Igen, de az AK-AMD-PPS-MP-40 vonalat felismerik, mint géppisztolyt. A többi az puska vagy géppuska.
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: RatRace »

Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

RatRace írta: 2024.08.04. 12:50 Vótmá?
Kalas cikk:
https://www.portfolio.hu/global/2024080 ... kal-702129
Egyébként annyira nem is rossz, mint amilyenre számítottam, alig pár faszság maradt benne.
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Tegnap fogtam kézbe egy mart tokos és egy lemez tokos AK-t, tényleg nagy a különbség tömegben.

Ami még érdekes volt a martban hogy 1952-es beütője volt és ilyen érdekesen csatlakozott a tokhoz a tusa.

Type 2 néven találtam meg, erre magyarul hogyan hivatkoznak? Jól sejtem, hogy ritkább, mint a többi és orosz gyártású?
3385409-29a6255038c2c5f3d99bf9ddf28eef5e.jpg
theHassan
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: theHassan »

montecarlo írta: 2024.09.11. 19:22 Tegnap fogtam kézbe egy mart tokos és egy lemez tokos AK-t, tényleg nagy a különbség tömegben.

Ami még érdekes volt a martban hogy 1952-es beütője volt és ilyen érdekesen csatlakozott a tokhoz a tusa.

Type 2 néven találtam meg, erre magyarul hogyan hivatkoznak? Jól sejtem, hogy ritkább, mint a többi és orosz gyártású?

3385409-29a6255038c2c5f3d99bf9ddf28eef5e.jpg
Szovjet ;)

Igen, a Type1 lemez volt, gyártási gondokkal. T2 mart, drága. Aztán az AKM-mel kivasalták a lemeztok eredeti bajait.
G.D
Veterán
Veterán

theHassan írta: 2024.09.11. 21:14 Szovjet ;)

Igen, a Type1 lemez volt, gyártási gondokkal. T2 mart, drága. Aztán az AKM-mel kivasalták a lemeztok eredeti bajait.
Közben még volt a type3 (mint a magyar AK-55 is).
montecarlo
Fórumtag
Fórumtag

Portfolio.hu-n kalasnyikovos cikk? Itt számitottam volna rá legkevésbé.

https://www.portfolio.hu/global/2024091 ... nel-709437
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

montecarlo írta: 2024.09.14. 12:52 Portfolio.hu-n kalasnyikovos cikk? Itt számitottam volna rá legkevésbé.

https://www.portfolio.hu/global/2024091 ... nel-709437
Egy cikksorozat.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Egy munkakönyv. Valaki pont 75 éve kezdett el dolgozni Izsevszkben.

Kép
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

gvass1 írta: 2024.09.15. 09:00 Egy munkakönyv. Valaki pont 75 éve kezdett el dolgozni Izsevszkben.

Kép
Ha már a dátumokon merengünk - pont Október 23-án

Valamint már akkor tudhatott a cseká.. ;)
zora
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2024.09.15. 09:00 Egy munkakönyv. Valaki pont 75 éve kezdett el dolgozni Izsevszkben.

Kép
A dátum nem 1919?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

zora írta: 2024.09.15. 09:13A dátum nem 1919?
Nem. 1949. október 23.

1919 pedig a születési éve, (god rozsgyenija).
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: RatRace »

Nincs min csodálkozni.
Végülis voltunk páran, akik néztük.
De hol az ujja? :D
Csatolmányok
460580930_516816541099024_4680924681768631068_n.jpg
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Józsi bácsi
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Józsi bácsi »

RatRace írta: 2024.09.20. 13:18 Nincs min csodálkozni.
Végülis voltunk páran, akik néztük.
De hol az ujja? :D
Nu,pagagyi...én mindig a farkasnak szurkoltam,a nyúl unszimpatikus volt nekem 🫣
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Józsi bácsi írta: 2024.09.20. 13:31 Nu,pagagyi...én mindig a farkasnak szurkoltam,a nyúl unszimpatikus volt nekem 🫣
A gyalogkakukk ellen is mindig a farkasnak szurkol az ember. :-)
Válasz küldése