?
Otthoni privát magánlőtérről volt szó, nem volt szó gyorspont versenyről...
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
?
Galgamácsa Bányavölgyi Lőtér 8000/óra.
Arra (is) kell figyelni, hogy a konténerek ugyan egymásra igen jó stackelhetők, mert a sarokpotok úgy vannak méretezve, hogy bírják, de a konténer teteje az gyk egy vékony, alig merevített bádoglemez. Egy méternyi föld súlyától is behorpadhat, mint állat. Ezt amerikai doomsday prepperek sora tanulta meg saját kárán.TotoHU írta: ↑2023.11.30. 14:19 Kolléga régi álma, hogy egy 7 m hosszú használt de jó állapotú raktárkonténert ellát korrózió védelemmel, és beásatja a házuk mellett a földbe. Szellőztető rendszert tesz bele, lejárót az elejébe és golyófogót a végibe, és engedélyezteti pincelőtérnek. (Bár nyilván nem ilyen egyszerűen megy a dolog)
És amikor magadon kívül vagy?Poresz írta: ↑2023.11.30. 10:54 1. Én mindig önmagam jelenlétében voltam, vagyok, és leszek.
2. Van lövészetvezetői engedélyem.
3. A lőgyakorlat végrehajtásáért felelős személyként kijelölésre kerülök a lőtér személyzete által - "Persze, menjél csak, lőjél!" -, vagy kijelölöm magam, ha egyedül vagyok.
4. Nem szerepel a jogszabályban, hogy egyedül tilos lőtéren lőni.
5. A veszélyesebb egyéni vadászat miatt sem problémázik senki, pedig ott aztán se lövedékfogó, se kerítés nincs.
⇒QED.
Ha nem írják elő, nem fogok a saját érdekem ellenében a gvass1 által sokat emlegetett rendőri logikával gondolkodni. - Pláne nem, ha egyedül vagyok egy légfegyveres lőtéren.
Ettől függetlenül…
…egyetértek: több szem többet lát, és néha jól jön egy harmadik kéz.
(Továbbá vizsgán is azt válaszoltam, amit hallani akartak: "add meg a császárnak, ami császáré".)
De átadhatjuk Bokros dokinak a kérdést: végülis közérdekű és közérdeklődésre tarthat számot a tisztázása.
Ja. Oldalára fektetve kell beásni. +1 lőállás, erős tető, és még mindig elég magas marad. Mérnök vagyok, bízz bennem!Petya357 írta: ↑2023.11.30. 19:52 Arra (is) kell figyelni, hogy a konténerek ugyan egymásra igen jó stackelhetők, mert a sarokpotok úgy vannak méretezve, hogy bírják, de a konténer teteje az gyk egy vékony, alig merevített bádoglemez. Egy méternyi föld súlyától is behorpadhat, mint állat. Ezt amerikai doomsday prepperek sora tanulta meg saját kárán.
Vagy nem feded le, akkor a kilövés gátlás sérül, vagy kell födém, de minimum komoly megerősítés - akkor pedig egyre drágul a projekt…
Semmi sem olyan egyszerű, hogy “csak beásom”
Úgy, ahogy az oldalra fektetett AMDvel is jól be lehet lőni a sarok mögé
Megint komolytalankodsz!
Szép szórás, milyen elsütőszerkezet van a fegyverben?
Gratula hozzá. Valami hasonló fegyvert keresek én is.
Olyant keresek amin van menet es nem a light verzio. Gyp-re, rapidra es steel-re szeretnem hasznalni.
A hazai gyártók is rácuppanhatnának a koncepcióra, de a helyi viszonyokhoz igazítva: ezüst poros gumilövedékkelgvass1 írta: ↑2023.12.02. 07:17 Már nem tudtuk mire van MÉG igazán szükség a pisztolypiacon!!! (ROTFL) Vámpírvadász: Cabot Arms Nosferatu
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/vampirv ... nosferatu/
Nyilván értem, hogy művészi...de Kolodko szobrainak megnézésére nem 5k USD a beugró:-) Szóval azért ez biznisz, vastagon.Petya357 írta: ↑2023.12.02. 08:51 A hazai gyártók is rácuppanhatnának a koncepcióra, de a helyi viszonyokhoz igazítva: ezüst poros gumilövedékkel
…esetleg szenteltvízben oldott ezüst nitrátos “pepperballal”is bővülhetne a Halálbolt kínálata - nem csak szublimálja a vámpírt, de szép, nehezen eltávolítható fekete találatokkal jelöli meg az evilági támadókat. Kettő az egyben.
Egyébként szerintem tök menő, és kreatív a hír tárgya, ha nem k.csög burzsuj mindene megvan fegyverként, hanem inkább művészi projektként tekintünk rá - mint Banksy falfirkáira, vagy Kolodko miniszobraira.
Ezt én nem értem teljesen, hogy minek csinálták meg.Blekk Rájgó írta: ↑2023.12.02. 09:11 Úgy látom, még nem mótvá, annyira mókás, kell egy!
Screenshot_20231202_090545_com.android.chrome.jpg
A nézés itt sem lesz 5kUSD. A beugró csak a birtoklási vágy kielégítéséhez kell . Remélem, hogy legalább egyet kiiállítanak, nem csak drogbárói páncél mélyén lapul majd mind a 13
Nekem egy régebbi darabbal volt szerencsém lőni, azt nem fogadtam volna el az MCM-emért cserébe, valahogy fapados érzés volt.
Nem találtam meg a honlapjukon és a FB-oldalukon. - Honnan a hír és a fénykép?
Cipőt a cipőboltból: http://www.greatgun.eshop-zdarma.cz/Poresz írta: ↑2023.12.02. 11:19 Nem találtam meg a honlapjukon és a FB-oldalukon. - Honnan a hír és a fénykép?
Jól látom, hogy célgömb nincs (de nézőke van?!)? (Dehogy látom jól, valószínűleg ilyen szögben fotózták.)
Egyébként egy szép, “teljes méretű”, in-line elöltöltő pisztoly elférne a piacon. - Az Ardesa Buckhunter mellett. Amit nem látok sehol, a gyártónak nincs honlapja, és amúgy pedig azt mondják az Ardesa fegyverekről, hogy nem túl tartósak.
A Frommerben szokott lenni ilyen sutes. Rendelnek is ha szukseges.
Az en regi utott-kopott MCM-et sem adom semmi penzert. Nagyon pontos, halas kis joszag. A mai versenyen is (a proba csak ra lett szorva, nem relevans) kitett magaert:)
Ma délben összefutottunk Vizimalac sporttársal, és esküszöm azt mondta, h sz.rul ment. Milyen lehet az, amikor jól megy???
Nekem ugyanez volt csak AK-val. Minden lovesnel mintha mintha orkan csapott volna meg es a fegyver celkepet kimozditotta a lolap szeleig. Nagyon jo volt ezt megtapasztalni es alkalmazkodni.
Csak nem MeSa mellett lőttél?Petya357 írta: ↑2023.12.02. 20:15 a fejem mellett 30 cm-re 11 colos, kompenzátoros AR-15-tel lőttek.
Nagyon durván zavaró, nem csak pszichésen (ezt csak-csak tudom kezelni), de fizikailag is - konkrétan elfújta a kezedet, és az irányzékot le a lőlalpról - a karabélyos sporttárs pár másidperces szüneteiben lőttem. Egyébként BTS volt, és a tulaja nagyon dicsérte. Mex - mi a szélfútta pitypang ütött beléd, hogy ennyire rövid AR-eket gyártasz?
Sok ilyen van, nem egyedi jelenség. A nép rövid AR-15-ért kiált - és megkapják. A rövid csőben nem ég el teljesen a lőpor —-> hangorkán. Kompenzátor ——> a hangorkán konkrétan feléd megy. Viszont egyetértek Vizimalaccal - mindenhogy kell tudni lőni - sötétben, fáradtan, zajban, zavaró tényezők mellett is. Ebből a szempontból kifejezetten jól jön némi kihívás. Egy különös tét nélküli nem kiemelt versenyen ez jó gyakorlás.
...ezüst pisztolygolyóval?gvass1 írta: ↑2023.12.02. 07:17 Már nem tudtuk mire van MÉG igazán szükség a pisztolypiacon!!! (ROTFL) Vámpírvadász: Cabot Arms Nosferatu
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/vampirv ... nosferatu/
http://www.kaliberinfo.hu/wp-content/up ... 24x783.jpg
Úgy, úgy. Ha tudnék lőni, az enyém is tudna ilyen szép szórást...
NaB+, én meg elmentem tanfolyamra...TotoHU írta: ↑2023.12.06. 11:26 Most végeztem a rendőrségen, ahol a sportorvosi mellett a lövészet vezetői beírását is kértem az I. o. minősítés alapján.
Az orvosit beíró fiatal (és egyébként feltűnően csinos) hölgy ilyenről még nem hallott,.így megkérdezte a főnökét. Neki abszolút megvolt az info, így lemásolták a rajtengedély hátulját ahol a minősítés szerepel, leperkáltam 6e Ft-ot kártyával, és pár héten belül már kapom is ügyfélkapun a lövészet vezetői határozatot.
Mi történik abban az elméleti esetben, ha egy eljövendő évben nem lövöd meg az első osztályt, hanem csak pl. a másodosztály szintet. Vagy akár semmit sem, bármi okból is. Akkor is érvényes marad az ilyetén módon megszerzett lövészetvezetői engedélyed, immáron permanensen?TotoHU írta: ↑2023.12.06. 11:26 Most végeztem a rendőrségen, ahol a sportorvosi mellett a lövészet vezetői beírását is kértem az I. o. minősítés alapján.
Az orvosit beíró fiatal (és egyébként feltűnően csinos) hölgy ilyenről még nem hallott,.így megkérdezte a főnökét. Neki abszolút megvolt az info, így lemásolták a rajtengedély hátulját ahol a minősítés szerepel, leperkáltam 6e Ft-ot kártyával, és pár héten belül már kapom is ügyfélkapun a lövészet vezetői határozatot.
Az engedély csak addig érvényes, amíg a kiállítás feltételei adottak.pogessor írta: ↑2023.12.06. 16:05 Mi történik abban az elméleti esetben, ha egy eljövendő évben nem lövöd meg az első osztályt, hanem csak pl. a másodosztály szintet. Vagy akár semmit sem, bármi okból is. Akkor is érvényes marad az ilyetén módon megszerzett lövészetvezetői engedélyed, immáron permanensen?
(Érdekel a dolog, meglehet én is megcsináltatom. S sosem volt gond meglőni az első osztályt; a kérdés itt az, hogy kell-e lövészetvezetői engedélyhez versenyezni is mellé.)
A bírói vizsga része a lövészetvezetői tananyag. Ebből külön kell vizsgázni a bíróin belül is.
Sziluettre be lehetne íratni, nem?gvass1 írta: ↑2023.12.07. 06:41 Mivel nálunk nincsen Handgun Hunting, nem sok relevanciája van, de súlyos jószág.
Nagy revolver, kis kaliber: Ruger Super Redhawk .22 HORNET
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/nagy-re ... 22-hornet/
http://www.kaliberinfo.hu/wp-content/up ... 24x645.jpg
Dèja vúm van… Meg egy még aktuális kérdésem.
Miért gondolod, hogy nem?
Szia,
A szabálykönyvek úgy általában kiskalra csak a .22 lr, vagy .22 shortot nevesítik, nagykalra pedig a központi gyúhtásúakat. Persze nem ismerem aznösszes szabálykönyvet.Petya357 írta: ↑2023.12.07. 10:49 Miért gondolod, hogy nem?
Sziluett nezetközi versenyszámban konkrétan használható. Loksi becenévre hallgató sporttárs ilyennel lő (mondjuk ő felvidéki, ez is igaz, lehet hogy Szlovákiában szerezte meg?). A fegyvert magát nem láttam, de azt, hogy milyen nyomot vagy a fémcélom, igen. Egészen biztosan létezik legalább 1 db .22 Hornet pisztoly, és sziluettet lőnek vele. A szabálykönyv szerint legit, nemzetközi számokban - hazaiban nem.
Honnét tudom? A nyári sziluett OBn két fegyvernél merült fel, hogy a fegyvert kizárják. (Végül a versenyrendező , a versenyigazgató, és a szakágvezető közösen úgy döntött, hogy nem. Késöbb így lett aranyérmem, ezért ezt jól megjegyeztem ) akkor sem azért merült fel a kizárás , mert szabálytalan lenne! Hanem mert szerb.szhatja a fémcélokat, ha azokat nem elég jó minőségű acélból készítik
A fegyverek;
- a .44 Magnum revolveremet,240 graines SJSP Fiocchi a 9,5 colos csőből 1600 fps-t tud
- a fenti .22 Hornet (szerintem egylövetű, de nem láttam - csak tudom, hogy van)
A Hornet csúnyább nyomott hagyott
Sajnos legalább egyszer muszáj volt elolvasnom mindegyikét. Most kikerestem, mert nem emlékszem pontosan: Mindkettőnknek igaza van. A kiskaliber valóbab csak peremgyujtasú lehet, de Unlimited versenyszámokban a Hornet nem a kiskaliber, hanem a nagykaliber kategóriában engedélyezett
Köszi a pontosítást, valamiért peremgyújtásúnak gondoltam.bel írta: ↑2023.12.07. 11:09 Szia,
Sajnos nem, noha nem volt cel a kizarasa, de ugy van megfogalmazva a szabalykonyv, hogy nem fer bele egyikbe sem:
MSSZ fegyverág: 31 sportpisztoly
I. Standard peremgyújtású maroklőfegyver divízió Bármilyen peremgyújtású (.22 kaliberű) öntöltő pisztoly vagy revolver. Csak mechanikus zárt vagy nyílt irányzék használható.
MSSZ fegyverág: 32 központi gyújtású pisztoly
II. Kiskaliberű maroklőfegyver divízió A 9 mm kaliber alatti, de minimum .25 / 6,35 mm kaliberű, öntöltő pisztoly, vagy revolver. Csak mechanikus zárt vagy nyílt irányzék használható.
Bel
pogessor írta: ↑2023.12.06. 16:05 Mi történik abban az elméleti esetben, ha egy eljövendő évben nem lövöd meg az első osztályt, hanem csak pl. a másodosztály szintet. Vagy akár semmit sem, bármi okból is. Akkor is érvényes marad az ilyetén módon megszerzett lövészetvezetői engedélyed, immáron permanensen?
(Érdekel a dolog, meglehet én is megcsináltatom. S sosem volt gond meglőni az első osztályt; a kérdés itt az, hogy kell-e lövészetvezetői engedélyhez versenyezni is mellé.)
Pontosan ezért fizettem huszonnéhányezer forintot és egy szabadnapot a lövészetvezetői képzésre és vizsgára: az megmarad, mind a sportlövészi, mind a bírói minőségem változhat. Egyszer akartam papírozni, nekem ennyit megér(t).
True story. Én most egy gyors megoldást kerestem, amúgy is mentem volna a héten beíratni a sportorvosit, ez kézenfekvő megoldás volt.
Ügyes, Grat! Ha ez ennyi, akkor lehet én is kiváltom, ha arra járok. Ártani nem árthat.
Nem kizárt hogy ügyfélkapun keresztül is működik a dolog és akkor be sem kell menni. Megér egy próbát.
Ha kicsit visszanézel, pont ezt írtam, mikor az egész téma feljött. Már rég meglehetne a papírod, ha akkor elhiszed...
Simabőrűeknek nemhisszükel
Nyugodjék Békében!WildBear23 írta: ↑2023.12.08. 14:35 ELHUNYT Hídvégi Győző (1948-2023)
Szomorú hír, hogy Hídvégi Győző, az egyesületünk alapító tagja és a lövésztársadalom egyik meghatározó alakja a tegnapi napon elhunyt. (12.05.)
HidvégiGyőző.pnghídvégi győző2.jpeghídvégi győző1.jpeg
WildBear23 írta: ↑2023.12.08. 14:35 ELHUNYT Hídvégi Győző (1948-2023)
Szomorú hír, hogy Hídvégi Győző, az egyesületünk alapító tagja és a lövésztársadalom egyik meghatározó alakja a tegnapi napon elhunyt. (12.05.)
Nyugodjon békében Győző Bá’!WildBear23 írta: ↑2023.12.08. 14:35 ELHUNYT Hídvégi Győző (1948-2023)
Petya357 írta: ↑2023.12.10. 13:08 Ilyen válltámaszt használt/látott már valaki? Nekem valahogy kimaradt. Gondolom nem egy Roni kit szintjét hozzá funkcionalitásban, és minőségben - de azért működik? Kicsinek tűnik a “váll” része, és ugyanolyan túl rövidnek mint a Roni és társai - de maga az elképzelés egyáltalán nem rossz.
IMG_5208.jpeg
Egyébként nem tűnik rossz vételnek, ha valakinek budget menetes végű optic ready 9x19 kellene mindenféle extrával
https://vadaszapro.net/reszletek/349286 ... ite-combat
Petya357 írta: ↑2023.12.10. 13:08 Ilyen válltámaszt használt/látott már valaki? Nekem valahogy kimaradt. Gondolom nem egy Roni kit szintjét hozzá funkcionalitásban, és minőségben - de azért működik? Kicsinek tűnik a “váll” része, és ugyanolyan túl rövidnek mint a Roni és társai - de maga az elképzelés egyáltalán nem rossz.
IMG_5208.jpeg
Egyébként nem tűnik rossz vételnek, ha valakinek budget menetes végű optic ready 9x19 kellene mindenféle extrával
https://vadaszapro.net/reszletek/349286 ... ite-combat
Qqriq,gvass1 írta: ↑2023.12.10. 13:26 Én lőttem ilyen "válltámasszal", hááát nem az igazi.
Lásd ebben a videóban: http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... ok-2-resz/
Maga a TP9 stukker viszont tök jó vétel, Walther PPQ féláron.
Itt még van egy lényeges kérdés, hogy mire? Mert nem mindegy hogy 11mm, vagy weaver sín, blaser, steyr, vagy CZ stb .TotoHU írta: ↑2023.12.10. 23:22 Urak,
Colos (25,5mm) tubusú távcsohoz keresek magasabb szereléket.
Több boltot végig hívtam már, eddig mindenhol csak ennel nagyobb tubusú távcsohoz van szerelék, a vadászok a célközönség.
Tippje van valakinek hogy hol érdemes érdeklődni, vagy külföldi webshop ahol érdemes nézelődni ilyesmit?
Mi az, amivel te még nem lőttél...? OK, a Panzerhaubitze alighanem még kimaradt, meg a Polaris rakéta is. De kézifegyverből...?gvass1 írta: ↑2023.12.10. 13:26 Én lőttem ilyen "válltámasszal", hááát nem az igazi.
Lásd ebben a videóban: http://www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok ... ok-2-resz/
Maga a TP9 stukker viszont tök jó vétel, Walther PPQ féláron.
Jogos!TurboP írta: ↑2023.12.11. 08:20 Itt még van egy lényeges kérdés, hogy mire? Mert nem mindegy hogy 11mm, vagy weaver sín, blaser, steyr, vagy CZ stb .
Weavert itt találsz:
https://www.spektiv.hu/index.php?route= ... |1#content
Kötözködés ON:
A coll az 25,4mm
Kötözködés OFF
Update: fagyisnál meglett az eladó segítségével, acél, magasított, weaver sínes 1 colos.TotoHU írta: ↑2023.12.11. 09:16 Jogos!
Stribogra lesz távcső, kaptam is hozzá szereléket de a Stribog konstrukciója az miatt pont nem jó. Nem tudom a sín végére húzni a szemhez megfelelő távolságra, mert a tok tetején lévő weaver sínt meghosszabbították a teljesen használhatatlan gyári felcsapható irányzék számára, viszont emiatt a tubus pont nem fér fel a sínre. Magasabb szerelék kell, de az 1 colosra az eddig nézett helyeken azt mondták hogy ilyen nem nagyon van sehol, a vadásztávcsövek ennél nagyobb átmérőjűek.Ami van magasított 1 collos, az meg jellemzően kispuska, légpuska, airsoft.
csapot kiutod a irányzákból és felteszed a szereléket... én azzal löttem az OB n zseniális ... JA nem de mokásTotoHU írta: ↑2023.12.11. 09:16 Jogos!
Stribogra lesz távcső, kaptam is hozzá szereléket de a Stribog konstrukciója az miatt pont nem jó. Nem tudom a sín végére húzni a szemhez megfelelő távolságra, mert a tok tetején lévő weaver sínt meghosszabbították a teljesen használhatatlan gyári felcsapható irányzék számára, viszont emiatt a tubus pont nem fér fel a sínre. Magasabb szerelék kell, de az 1 colosra az eddig nézett helyeken azt mondták hogy ilyen nem nagyon van sehol, a vadásztávcsövek ennél nagyobb átmérőjűek.Ami van magasított 1 collos, az meg jellemzően kispuska, légpuska, airsoft.
Ez volt az első lépés, irányzékot lekaptam, de sajnos így sem fért fel a tubus a sínre. (Konkrétan a szerelék fogatási pontjánál lejjebb lóg a szemlencse tubusa)
Karabélylőszernél ez nem feltétlenül igaz.Petya357 írta: ↑2023.12.13. 06:49 Sziasztok!
Viszonylag kevés embert ismerek, aki puska verseny pályát szokott tervezni , de egynél többet - és hátha mást is érdekel. Újra olvasom a nagy oreg írásait, és erre akadtam:
“It was pointed out to me recently that various people setting up courses of rifle fire seem to feel that rifle courses should simply be pistol courses extended in range. We customarily shoot twice per target with a pistol because once is not certain to stop the fight, but this is clearly not true of rifle fire. One good hit with a rifle takes care of the problem. There is no point in shooting a man in the chest with a rifle and then shooting him again, assuming he is still standing up to permit you to do so. The difficulty here is that courses of fire which demand an instantaneous second shot make a certain sense with a pistol, but not with a rifle, and they reward the self-loading rifle out of proportion to its worth. Now that various parts of the world (England, Australia, South Africa) forbid the use of the self-loading rifle in public hands, this effectively divides rifle shooting into military and civilian categories, which is neither desirable politically nor reasonable technically. If you ever enter a rifle match and the managers tell you that you must hit a certain target twice in a row, you may well ask "Why should I?" and walk away.”
http://dvc.org.uk/jeff/jeff6_9.html
PCCvel nyilván ugyanaz a logika helyes, mint pisztollyal, de “rendes puskával” már valóban feleslegesnek érzem a duplázást. Persze ez eleve feltételezi, hogy a pályatervezőben egyáltalán megvan az életszerűség szándéka
Mint látom, nem vagyok vele egyedül - Jeff bá’ is így gondolta - 25 ével korábban. A mostani lőszerárak mellett különösen megszívlelendő tanácsnak tűnik.
Petya357 írta: ↑2023.12.13. 06:49 Sziasztok!
Viszonylag kevés embert ismerek, aki puska verseny pályát szokott tervezni , de egynél többet - és hátha mást is érdekel. Újra olvasom a nagy oreg írásait, és erre akadtam:
“It was pointed out to me recently that various people setting up courses of rifle fire seem to feel that rifle courses should simply be pistol courses extended in range. We customarily shoot twice per target with a pistol because once is not certain to stop the fight, but this is clearly not true of rifle fire. One good hit with a rifle takes care of the problem. There is no point in shooting a man in the chest with a rifle and then shooting him again, assuming he is still standing up to permit you to do so. The difficulty here is that courses of fire which demand an instantaneous second shot make a certain sense with a pistol, but not with a rifle, and they reward the self-loading rifle out of proportion to its worth. Now that various parts of the world (England, Australia, South Africa) forbid the use of the self-loading rifle in public hands, this effectively divides rifle shooting into military and civilian categories, which is neither desirable politically nor reasonable technically. If you ever enter a rifle match and the managers tell you that you must hit a certain target twice in a row, you may well ask "Why should I?" and walk away.”
http://dvc.org.uk/jeff/jeff6_9.html
PCCvel nyilván ugyanaz a logika helyes, mint pisztollyal, de “rendes puskával” már valóban feleslegesnek érzem a duplázást. Persze ez eleve feltételezi, hogy a pályatervezőben egyáltalán megvan az életszerűség szándéka
Mint látom, nem vagyok vele egyedül - Jeff bá’ is így gondolta - 25 ével korábban. A mostani lőszerárak mellett különösen megszívlelendő tanácsnak tűnik.
Röviden az a lényeg, hogy "rendes" puskából ne kelljen kettőt lőni a célokra, mert egy lövés is bőven elég szokott lenni, csak pisztolyból (és PCC-ből) kell két lövés, biztos, ami biztos alapon.
Hát.. határeset, és persze nekem is csak véleményem van. De akit mellbelőnek AKval vagy ARel az ritkán szokott visszalőni.. aki pedig 9x19-cél az nem annyira ritkán. Óriási a különbség egy pisztolykaliberű akármi és egy karabély között. A tavalyi zselatin tesztre, vagy akár a plate tesztekre visszaemlékezve - a karabély sokkal közelebb áll egy puska kaliberhez, mint egy pisztolyhoz.
A mi szempontunkból persze az egész irdatlan fingreszelés, de Cooper bácsi logikai megközelítéséből az kimaradt, hogy HA valakire mondjuk a LEO puskával kell, hogy rálőjön, akkor lehet, hogy azon manapság van már valami ballisztikai védőfelszerelés, és akkor máris nem árt a duplázás puskával sem.Petya357 írta: ↑2023.12.13. 08:25 Hát.. határeset, és persze nekem is csak véleményem van. De akit mellbelőnek AKval vagy ARel az ritkán szokott visszalőni.. aki pedig 9x19-cél az nem annyira ritkán. Óriási a különbség egy pisztolykaliberű akármi és egy karabély között. A tavalyi zselatin tesztre, vagy akár a plate tesztekre visszaemlékezve - a karabély sokkal közelebb áll egy puska kaliberhez, mint egy pisztolyhoz.
Abban teljesen igazad van, hogy Cooper böcsületes puskára utalt, nem holmi modern varmint lőszert tüzelő meggymagköpködőkre.
Még ha a mellény meg is fogja a lövést, azért lesz pár másodperc szünet, mire újra arra tud gondolni, hogy lőjön, nem?gvass1 írta: ↑2023.12.13. 09:18 A mi szempontunkból persze az egész irdatlan fingreszelés, de Cooper bácsi logikai megközelítéséből az kimaradt, hogy HA valakire mondjuk a LEO puskával kell, hogy rálőjön, akkor lehet, hogy azon manapság van már valami ballisztikai védőfelszerelés, és akkor máris nem árt a duplázás puskával sem.
(Nem tudom persze, h mikor írta, lehet, hogy akkor még párszáz dodóért az aliexpressről nem lehetett ilyet rendelgetni.)
Szia,