A már említett kydex tok készítő workshopon a kollégákkal ötletelve merült fel a tok saját anyagából kihajtott övbújtatós megoldás.
Utána nem sokkal nekikezdtem a projektnek, ami egy kisebb malőr és sok egyéb elfoglaltság miatt háttérbe szorult.
A malőr egyébként egy szemsérülés volt, egy acél övbújtató köszörülése közben - mint később kiderült - a szemembe pattant egy fémszilánk és durván begyulladt. Mindig viselek szemüveget barkácsolás közben, most is így volt, de mégis betalált valahogy, szóval mindenképpen viseljetek JÓ védőszemüveget barkácsoláshoz is, ne csak lövészethez
Vasárnap végre volt 2 szabad órám és befejeztem az előzőleg már lesütött nyers előgyártmányt, íme:
Az övbújtató hasítása kb. 5 mm-es, ezt legközelebb kicsit szélesebbre (+1-2 mm max) fogom készíteni, mert az általában hordott double side 5.11 övet nagyon ki kell lazítani hogy a helyére tudjam csúsztatni a tokot, de éppen emiatt brutál jól tart, az övet meghúzva meg sem moccan a tok. Valszeg egy vastagabb bőr övvel hasonló az eredmény.
Kipróbáltam utána sima taktikai övvel, azzal is tökéletes, helyére lehet igazítani és fixen is pozícióban marad, szóval nekem bevált ez a megoldás.
Picit még alakítani kell rajta, a sátorvasnál mélyebbre kell csiszolni, mert ráfogásnál a matató (igen az, nem a mutató
) ujjam középső bütyke kényelmetlenül beleakad a felső élbe. De ez csak övön viselve derült ki, mert ha így fogok rá, másképp áll a kezem, mint pl. a retention próbálgatásánál, így akkor nem tűnt fel.