És milyenek a tapasztalatok...?

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
+1
+1 vagyis +3Petya357 írta: ↑2023.10.10. 14:06 +1
A SAS Puska OB-n többünket is nèztek hülyének - és nem teljesen alaptalanul. Azért .454 Casull alsókulcsos puskában indulni sem ép elmére utalnyerni nyilván nem nyertem de bitang jól éreztem magamat. És egészen vállalható helyezést sikerült elérni - nyílt irányzékos 125 (?) éves konstrukcióval amit minden lőszerrel egyenként kell újratölteni, és nagyobbat rúg mint három AK
![]()
Nagyon jok, azt tudja amit kell:) A hetvegi gyorsponton versenyen is kiprobalom.
Oof...TurboP írta: ↑2023.10.10. 14:21 Bementem körülnézni, akartam egy 308-as kaliberű puskát venni. Találtam egy Savage 308-ast. Jó volt az ára 10-20e volt olcsóbb mint általában a listaár. Megvolt minden hozzá, kivéve a doboza, de adtak hozzá egy tokot, így igazából haza tudtam vinni. Rákérdeztem hogy új -e. Igen volt a válasz, egyetlen egyszer sem hangzott el, hogy használt. A kártya sem volt gyanús, 1 éves volt, hiszen álhhat egy boltban annyit egy fegyver, nem olyan sokan vesznek olcsóbb puskát. Mindegy megvettem, használtam, nem jött be. A rugerekhez vagyok szokva, ahhoz képest egy fos volt. Meghirdettem, mint egy fél éves puskát. Jött is érte egy srác, majd amikor írtuk a papírokat, mondja ismerős a gyári szám. Mutatja a könyvét, és tényleg az ővé volt. Ő számíttatta be Móron, egy drágább psukába. Mondtam neki akkor tudod mire számíthatsz. Nah így derült ki hogy nem új puskát vettem. És nem az a gond hogy használt volt, hanem hogy ez nem hangzott el.
Nah hát röviden annyi a sztori.
Azért ez nem ugyanaz a kategória mint amit cujoe írt.
Nálam ma már csak "használt" fegyvert tudsz venni. Sajna előfordult olyan hiba általunk összerakott fegyvernél, ami sosem fordul elő, ha kipróbálom, mielőtt eladom. Azóta minden fegyvert kipróbálok 5-5 lövéssel. Már ennek is látszanak a nyomai a fegyveren, a zárkeret alján, és a zárfejeken is. De én ezt minden vevőmnek elmondom, sőt a próbalövésekről készített videófelvételt is megmutatom. Mindezt csak azért, hogy hozzám senki se jöhessen vissza a továbbiakban, hogy nem ismétel a fegyvere.TurboP írta: ↑2023.10.10. 14:21 Bementem körülnézni, akartam egy 308-as kaliberű puskát venni. Találtam egy Savage 308-ast. Jó volt az ára 10-20e volt olcsóbb mint általában a listaár. Megvolt minden hozzá, kivéve a doboza, de adtak hozzá egy tokot, így igazából haza tudtam vinni. Rákérdeztem hogy új -e. Igen volt a válasz, egyetlen egyszer sem hangzott el, hogy használt. A kártya sem volt gyanús, 1 éves volt, hiszen álhhat egy boltban annyit egy fegyver, nem olyan sokan vesznek olcsóbb puskát. Mindegy megvettem, használtam, nem jött be. A rugerekhez vagyok szokva, ahhoz képest egy fos volt. Meghirdettem, mint egy fél éves puskát. Jött is érte egy srác, majd amikor írtuk a papírokat, mondja ismerős a gyári szám. Mutatja a könyvét, és tényleg az ővé volt. Ő számíttatta be Móron, egy drágább psukába. Mondtam neki akkor tudod mire számíthatsz. Nah így derült ki hogy nem új puskát vettem. És nem az a gond hogy használt volt, hanem hogy ez nem hangzott el.
Nah hát röviden annyi a sztori.
Azért ez nem ugyanaz a kategória mint amit cujoe írt.
Tudom, hogy nem úgy érted, de azért 5 lövés után is jöhetnek elő gyártási hibák, vagy tárankét egy akadály is bőven túl sok.
Mint minden "gép", amit ember, vagy robot szerel össze, meghibásodhat. Ősi mondás, hogy "ami elromolhat, az el is fog". De a posztom nem erről szólt. Előfordulhat olyan kereskedő, aki használt fegyvert újként elad, és erről "elfelejti" tájékoztatni a vásárlót. A hozzászólásom igazából arról szólt, hogy csak 5-öt lövök a fegyverekkel, és mindegyiken meg van ennek a nyoma. Ettől még új a fegyver, csak a működése lett ellenőrizve. Ez is igazából a a vásárlók megnyugtatása miatt, hogy ne legyen keserű a szájízük, mert kimentek az új fegyverrel a lőtérre, és akadály akadály hátán lesz.
Vettem már úgy új fegyvert boltból év elején, hogy lőtérre érve vártam a bum-ot és nem jött:(( biztos a lőszer?!Mex írta: ↑2023.10.10. 20:51 Mint minden "gép", amit ember, vagy robot szerel össze, meghibásodhat. Ősi mondás, hogy "ami elromolhat, az el is fog". De a posztom nem erről szólt. Előfordulhat olyan kereskedő, aki használt fegyvert újként elad, és erről "elfelejti" tájékoztatni a vásárlót. A hozzászólásom igazából arról szólt, hogy csak 5-öt lövök a fegyverekkel, és mindegyiken meg van ennek a nyoma. Ettől még új a fegyver, csak a működése lett ellenőrizve. Ez is igazából a a vásárlók megnyugtatása miatt, hogy ne legyen keserű a szájízük, mert kimentek az új fegyverrel a lőtérre, és akadály akadály hátán lesz.
Ácsi! Te GYÁRTÓ vagy.Mex írta: ↑2023.10.10. 20:51 Mint minden "gép", amit ember, vagy robot szerel össze, meghibásodhat. Ősi mondás, hogy "ami elromolhat, az el is fog". De a posztom nem erről szólt. Előfordulhat olyan kereskedő, aki használt fegyvert újként elad, és erről "elfelejti" tájékoztatni a vásárlót. A hozzászólásom igazából arról szólt, hogy csak 5-öt lövök a fegyverekkel, és mindegyiken meg van ennek a nyoma. Ettől még új a fegyver, csak a működése lett ellenőrizve. Ez is igazából a a vásárlók megnyugtatása miatt, hogy ne legyen keserű a szájízük, mert kimentek az új fegyverrel a lőtérre, és akadály akadály hátán lesz.
Én ezt teljesen rendben lévő dolognak tartom, sőt igazából el is várom, hogy próbálja ki a gyártó a fegyvert. A CZ puskámhoz adták is a belövési lapot például.Mex írta: ↑2023.10.10. 20:51 Mint minden "gép", amit ember, vagy robot szerel össze, meghibásodhat. Ősi mondás, hogy "ami elromolhat, az el is fog". De a posztom nem erről szólt. Előfordulhat olyan kereskedő, aki használt fegyvert újként elad, és erről "elfelejti" tájékoztatni a vásárlót. A hozzászólásom igazából arról szólt, hogy csak 5-öt lövök a fegyverekkel, és mindegyiken meg van ennek a nyoma. Ettől még új a fegyver, csak a működése lett ellenőrizve. Ez is igazából a a vásárlók megnyugtatása miatt, hogy ne legyen keserű a szájízük, mert kimentek az új fegyverrel a lőtérre, és akadály akadály hátán lesz.
Nem tudom, kaptam egy uj szeget hozza nyilvan.
Ha EU-s országból lett behozva, csak szemle van a fegyveren. Igazából a gyártó országot, a gyártót, a típust, és a kaliberjelzést nézik meg. Ezen felül megkeresik benne az EU-s beütőjelet. Nem lőnek vele, még zárolást sem néznek.
CIP-országot akartál írni.
Ez egészen konkrétan kimeríti a csalás fogalmát.
Bocsánatot kívánok!
Amikor a menetes csővégű XDM-9 3.8-at vettem, az elsőt szétszedve azért látszott rajta pár tucat lövés nyoma itt-ott.cujoe írta: ↑2023.10.10. 11:32 Igen, ilyet én is tudok. Konkrétan nem arról a boltról, de vannak helyek, ahol az új puskát/fegyvert még azért kipróbálgatják a VIP ügyfelek/boltos stb.., illetve vannak dolgok, amik újként vannak eladva, de azért már páran hazavitték kipróbálni. Figyelni kell a jeleket, de nagyon és a legapróbb bizonytalanság esetén azonnal visszakozni. Újat veszek, azért fizetek, akkor legyen is az. Igaz a gyárban általában szoktak lőni a fegyverből, és előfordul, hogy nem takarítják ki. Ilyet láttam már pl CZ esetén, de ez nagyon nem egészséges..
Én is ismerek olyan hülyét, aki Rapid Shooting minősítőt VZ61-essel lőtte meg, az épp tesztfázisban lévő, 3d nyomtatott szereléksínnel és optikával felszerelve.
Qrvajó. A hosszú csövű EU konform változat szerintem nem az igazi - előnye az extra hosszú cső el nincs, megfogni sem
köszi, akkor előfordulhat hogy szemlét követően egy működésképtelen (törött ütőszeg például), sőt még egy balesetveszélyes vas (nem megfelelő zárolás) is kaphat MKH kártyát
mennyi az annyi?;) főleg ha bébi skorpióról van szó akkor érdekes:)
Steelre, GYP-re, de méginkább örömködni lenne.Petya357 írta: ↑2023.10.11. 10:31 Qrvajó. A hosszú csövű EU konform változat szerintem nem az igazi - előnye az extra hosszú cső el nincs, megfogni sem
Lehet jobban mint m, és cserébe (szerintem) furán néz ki - de a kompakt nagyon baba, szuper kis mindenes, ha a kicsi, és jó áron van akkor meg kell venni. Ha nem szeretnéd, pls adj elérhetőséget mert érdekelne![]()
Mire kell? GyPre szerintem aabszlót alkalmas, nem wow de jó.
Szituációsra kiváló, ideális átmozgásokra, olcsó és jó a tár, stb
Steel Challenge is tök jó, habár erre a szakágat specializálódott elsportolótól hallottam hogy arra egy AR9 pl Schmeisser picit még jobb.
Fortitunak van és nem csak imádja (ezt úgyis el fogja mondani) de országos szinten is komoly eredményeket is elért vele (ezt már nem biztos, hogy elmondja)
Szerintem se Skorpióval, se Schmeisserrel nem tudsz mellényúlni.
Most olvasom, le voltam maradva. Esztétikai kérdés - ha teszik akkor vedd, jó fegyver. Nekem nem sikerült beleszeretni a hosszúba se képen, de kézbe véve - de ez egyéni. AR9 minden csőhosszal szép, Skorpió csak kicsiben teszik -szubjektíven.
Mi a behozatal menete? Hogy zajlik?
Ha magad csinálod, akkor kell a rendőröktől egy 16-os importengedély. Azon rajta kell lennie annak, hogy ki adja el a milyen számú fegyvert (előre le kell tárgyalni a részleteket), és kinek. Ez 90 napig érvényes.
Nagyon köszönöm!AndyA írta: ↑2023.10.11. 12:48 Ha magad csinálod, akkor kell a rendőröktől egy 16-os importengedély. Azon rajta kell lennie annak, hogy ki adja el a milyen számú fegyvert (előre le kell tárgyalni a részleteket), és kinek. Ez 90 napig érvényes.
Ezzel kimész a boltoshoz, ahol megtörténik az adásvétel, és a magyar 16-os papírt egy külföldi 16-osra kell cserélni (exportengedély). Hogy ez hogyan megy, azt is a boltossal kell letárgyalni, hogy ő intézi vagy neked kell, hol, hogyan, kell-e valamiből hivatalos fordítás külföldi nyelvre stb.
Azután a külföldi 16-ossal és a fegyverrel mész a PKLV-hez (célszerű előre időpontot foglalni), meg a szövetséghez a sportcél igazolásáért, és végül a lamináttal és a szövetségi igazolással a rendőrségre beíratni.
Szokás szerint az adásvétel napjától számítva (fegyver megszerzése) van 8 napod, hogy beírasd, PKLV-vel, szövetséggel, mindennel együtt.
Rövid változatom van. Nagyon szerethető, jól használható puska. Megpróbálom összeszedni a negatívumokat elsősorban.
Nem szorosan a fegyverhez kapcsolódik, de intuíció alapján nem nagyon tudom eldönteni. Mondjuk ennél a példánál maradva 9 Luger és 200 m, 14-16 collos PCC-ből lőve.Fortitu írta: ↑2023.10.11. 18:41 A válltámasz lötyögésre hajlamos, bár ezzel együtt is tökjól használható nagyobb távra is. 200 méterre is lőttem vele a fém kongatót, de tudni kell hova kell fölé tartani, természetesen sokat esik már a lövedék. Airsofthoz lehet kapni egy fixáló betétet, ez nekem az éles válltámaszában van, a
9es mindenhogy szar már ilyen távon, szóval kb mindegy, hogy picivel fölé, vagy ála kell még tartani, ha tudod hova.AndyA írta: ↑2023.10.11. 18:55 Nem szorosan a fegyverhez kapcsolódik, de intuíció alapján nem nagyon tudom eldönteni. Mondjuk ennél a példánál maradva 9 Luger és 200 m, 14-16 collos PCC-ből lőve.
Messzire lőni melyik a jobb, a kisebb tömegű, gyorsabb lövedék vagy a nagyobb tömegű, de pont ezért lassabb lövedék? A könnyebb gyorsabb, de gyorsabban is lassul, haladási sebességre és forgásra is. A nehezebb lassabb, nagyobbat esik, de kevésbé lassul, stabilabban tud repülni.
Mp5nek ez a kartyaja (30cm alatti cső) 68teljes hossz
+1
20 centit hehe, 200 méteren már inkább méteres a tartomány. Ha kétféle 9-es lőszer közti különbségre értetted, akkor igen, az reális lehet.Petya357 írta: ↑2023.10.11. 20:23
+1
ki kell kísérletezni (vagy ballisztikus kalkulátorral kiszámolni ha tudsz sebességet mérni) -de sacc 20+ centiméterekről beszélünk , mindenképpen szívás
A konkrét kérdésre a válasz, hogy a könnyebb gyorsabb lövedék jobb - összességében laposabb a röppálya, kisebb lesz az esése mint a nehéznek - gyorsabbnak arányaiban még mindig gyorsabb , mint amennyivel a könnyebb nagyobb ütemben veszít a sebességből.
Nem csak az esés számít ilyen távon - azt még csak-csak lehet kompenzálni, ha tudod mennyi. A normál 123 graines lövedéknél könnyebbet azért nem használnék, mert a huzagemelkedést ahhoz tervezték, és sokkal könnyebbel a pontosság is leromolhat. A 25 méteren még jelentéktelen különbségeket nagyon, gyakran aránytalanul felnagyítja a távolság. Szóval a gyakorlatban inkább “normál” lövedék az ajánlott, a “subsonic”147 grainesek már túl sokat esnek. Ja és legyen FMJ és nem JHP mert jobb a BC/kisebb a légellenállás.
Szerintem a JHP pontosabb alapvetően.
Attól eltekintve, hogy ez az egész szabályozás agyfasz, ha hosszúnak írták, akkor 10-es, de a 25cm-es cső az 30 alatt lenne szerintem...
Jaja a különbségekre gondoltamFortitu írta: ↑2023.10.11. 20:37 20 centit hehe, 200 méteren már inkább méteres a tartomány. Ha kétféle 9-es lőszer közti különbségre értetted, akkor igen, az reális lehet.
Hozzávetőlegesen ez jó lehet megnézni mi mennyi: http://gundata.org/ballistic-calculator/
Szerintem a JHP pontosabb alapvetően.
Nem csináltam összehasonlító tesztet, a gyakorlatban 9x19-nél nincs igazából különbség szerintem. "Laborkörülmények" közt persze, de amúgy nem igazán releváns. Feltételzve persze, hogy normális minőségű a lőszer, és csak a lövedék kialakítása más.Petya357 írta: ↑2023.10.11. 20:46 Jaja a különbségekre gondoltam
JHP vs FMJ - elméletben akár, a gyakorlatban IMHO attól függ. Ki kell próbálni. Nekem eddig csak a drága, minőségi JHP volt valóban jobb az FNJnél, az olcsó JHP már nem.
A HPBT - puskalövedékben - mindenképpen jobb, de az nem igazi JHP csak úgy néz ki.![]()
Tesztelnünk majd!
Ha a fegyver teljes mérete csőtorkolattól (lángrejtő nem számít bele) a betolt válltámaszig meghaladja a 60cm-t, és 30cm-nél rövidebb a cső, akkor "Rövid Huzagolt Cső Központi Gyűjtású", és B9-es kategória. Ilyen például az általam gyártott 8,3"-os csővel rendelkező 9mm Luger kaliberű BTS-15-ös.
A te kártyádon nem szerepel az, hogy rövid lőfegyver. Neked az szerepel a kártyádon, hogy félautomata központi gyújtású rövid huzagolt cső. A kettő sajna nem ugyanaz.
Köszi az infókat!Mex írta: ↑2023.10.11. 21:57 Ha a fegyver teljes mérete csőtorkolattól (lángrejtő nem számít bele) a betolt válltámaszig meghaladja a 60cm-t, és 30cm-nél rövidebb a cső, akkor "Rövid Huzagolt Cső Központi Gyűjtású", és B9-es kategória. Ilyen például az általam gyártott 8,3"-os csővel rendelkező 9mm Luger kaliberű BTS-15-ös.
Ez nem jelenti azt, hogy rövid lőfegyver, mert a teljes hossza meghaladja a 60cm-t, és a törvény vagylagosan fogalmaz. A PKLV kártya, és a törvény, illetve a sündőrség nincsenek köszönőviszonyban sem.
Tehát ha a fenti szöveg van a kártyán, nekem, mint kereskedőnek készletrevételkor miután kiválasztottam a legördülő menüből, hogy LŐFEGYVER, a több lehetőség közül választhatok MAROK lőfegyvert, vagy GOLYÓS lőfegyvert. Nekem azt a fegyvert, ami B9-es kategóriát kap, és a söralátéten "Rövid Huzagolt Cső Központi Gyűjtású" szerepel, golyós lőfegyverként KELL készletre vennem.
Az a fegyver, ami teljes hossza (csőhossztól függetlenül) 60cm alatt van, mnd "A" kategóriát kap.
Tehát, a törvény hiába mondja ki, hogy mi számít rövid lőfegyvernek, és ami nem tartozik ide az hosszú lőfegyver, a PKLV kártya alapján golyós lőfegyver lesz.
Ez is világos már így.
Szerintem ez elég egyértelmű, figyeljetek a nagybetűkre.
Ezt hogy?? Nekem is SP9A2 van, és simán cserélhető a válltámasz a fegyver részleges szétszereltése után. Szétszedő stift kézzel benyom, másik oldalon kihúz, uppert felhajtom és válltámaszt lefelé kihúzom a tokból. Simán szerszám nélkül bontható.
Másnak is jó tapasztalata volt:gvass1 írta: ↑2023.10.12. 08:10 (Nem, ezeket nem a hentespatronos vasporos gumival küldtük meg, mert gyáva kis csírák vagyunk:-))
Szóval két _kínai_, NIJIIIA fokozatúnak mondott PLATE-et vizsgáltunk, nyilván erős szkepszissel a származási hely és az árazás okán.
Az egyik egy 1100 grammos, huzattal 6 mm-es plate, a másik egy 420 grammos kevlar kompozit plate, kb. 12 mm vastag.
Alant a .22 LR (puskából, gyakorlatilag semmi hatás, csak kis foltot hagy), .38 Special (4"), 9 mm Luger (szubkompakt és full size pisztolyból), és .357 Magnum (4"), a közp. gy. mind FMJ hatása, platenként alsó hangon 30-40 lövéssel. Lőtáv: 10 m.
NINCS penetráció. Egyik sem ütötte át. A felgombásodott lövedékek a soft plate felboncolása után kerültek elő.
Engem nagyon meggyőzött, váratlanul jó az eredmény!
plate mindketto.jpg
gvass1 írta: ↑2023.10.12. 08:10 (Nem, ezeket nem a hentespatronos vasporos gumival küldtük meg, mert gyáva kis csírák vagyunk:-))
Szóval két _kínai_, NIJIIIA fokozatúnak mondott PLATE-et vizsgáltunk, nyilván erős szkepszissel a származási hely és az árazás okán.
Az egyik egy 1100 grammos, huzattal 6 mm-es plate, a másik egy 420 grammos kevlar kompozit plate, kb. 12 mm vastag.
Alant a .22 LR (puskából, gyakorlatilag semmi hatás, csak kis foltot hagy), .38 Special (4"), 9 mm Luger (szubkompakt és full size pisztolyból), és .357 Magnum (4"), a közp. gy. mind FMJ hatása, platenként alsó hangon 30-40 lövéssel. Lőtáv: 10 m.
NINCS penetráció. Egyik sem ütötte át. A felgombásodott lövedékek a soft plate felboncolása után kerültek elő.
plate mindketto.jpg
Tudom tudom III A, de nem küldtétek meg 223 vagy 7.62 vel?gvass1 írta: ↑2023.10.12. 08:10 (Nem, ezeket nem a hentespatronos vasporos gumival küldtük meg, mert gyáva kis csírák vagyunk:-))
plate mindketto.jpg
Pont EZ volt a lényeg, hogy egy bizonyos gyártó, adott üzletéből milyen cucc szerezhető be.
Válaszoltak is, kb. egy órán belül. +1 Carl Waltheréknak.
Sztem az 1985 lesz. Számos 1970-es évekbeli német fegyverem van, ahol nem betűkód van, hanem rendesen évszám.AndyA írta: ↑2023.10.12. 11:23 Válaszoltak is, kb. egy órán belül. +1 Carl Waltheréknak.
1958 óta a német gyártású fegyverekben nem a sorszámban, hanem a német hitelesítő jel mellett (nem tudom, hogy hívják rendesen magyarul) van két betű. A=0, B=1 stb., így lehet belőle kitalálni az évet, amikor a fegyvert újonnan belőtték.
Eszerint 1979-ben még a 106 mm-es, rövidebb csővel gyártották a GSP-t, 1983-ban viszont már a 117 mm-es, hosszabb csővel.
“Since 1958 on German weapons the corresponding year is marked next to the German proof mark. These are the last 2 numbers of the corresponding year. From 1968 the year is coded by 2 letters. The code is translated as follows: A=0; B=1; C=2; D=3; E=4; F=5; G=6; H=7; I=8; K=9. In order to prevent confusion, only the letter “I” but no “J” is used. Therefore, a weapon with code HK was proof-fired in the year 1979.”
Ettől még nem igaz. Később volt a váltás, bizonyíthatóan.AndyA írta: ↑2023.10.12. 12:10 “Since 1958 on German weapons the corresponding year is marked next to the German proof mark. These are the last 2 numbers of the corresponding year. From 1968 the year is coded by 2 letters. The code is translated as follows: A=0; B=1; C=2; D=3; E=4; F=5; G=6; H=7; I=8; K=9. In order to prevent confusion, only the letter “I” but no “J” is used. Therefore, a weapon with code HK was proof-fired in the year 1979.”
Német pofa, de szrintem a folytatás tükrében így sem cserélte el az 1985 végét 58-ra.
Amúgy a 32-es váltócsövön simán "76" van.
Felöltöztetett 10/22 esetleg?
Elég csúnyán nézett ki, ezen nem változattak azóta?Fortitu írta: ↑2023.10.11. 18:41
A polgári félautomata verzión hajlamos elmúlni a passzív ütőszegbiztosítás felverődés miatt. A legtöbb puskában amúgy sincs ilyen, de ez az egyetlen dolog, ami engem azért tényleg zavar benne. Ezt mintha összecsapták volna, szerintem a full autóban jelen lévő megszakító hiánya miatt tervezték bele kissé elkapkodva. Sorjázással javítható amúgy, de jó eséllyel párszáz lövés és megint hozzá kell nyúlni.
Esetleg cz 512 tactical?
Ha valakinek van újabb példány, akkor lőhetne egy fotót a zártömb aljáról.
Köszönöm a tippeket, ha tudom kipróbálom az ajánlott típusokat.
csiappa ha magfelelő koszerrel lősz alkalmas rá , ár érték ban a legjobb, ha péz nem számit tippman
Koszonom, utanna olvasok az ajanlott tipusoknak. Kozeleg a november es bizom a 10-es korlat megemeleseben:)
A lustasági díj mai nyertesének, és mindenkinek aki szereti.
Hát...TotoHU írta: ↑2023.10.12. 22:43 A lustasági díj mai nyertesének, és mindenkinek aki szereti.![]()
Gugli, Raptor Tactical néven a második találat.
https://m.aliexpress.com/store/910722156
Roberto68 írta: ↑2023.10.10. 09:01 Mennyiért adják ott, hogy inkább bevállalod az importtal járó macerát egy móri utazás helyett?
Direkt nem szo...ást írtam, mert attól azért messze van egy EU-s behozatal, de mindenképpen kényelmesebb hazai boltból elhozni.
Persze ha pont vmi másik modell kellene mint ami Móron polcon van (régen jártam arra, most nem tudom mi van klten), az teljesen érthető...
Köszi az infót, ekkora különbség esetén valóban megéri a szomszédból behozni, nem akkora távolság.
háááát, hogy a család mennyire örül az újabb vasaknak, na azt inkább hagyjuk - úgy mondanám, hogy nem őszinte a mosoly az arcukon.Roberto68 írta: ↑2023.10.13. 19:04 Köszi az infót, ekkora különbség esetén valóban megéri a szomszédból behozni, nem akkora távolság.
Ha összekötöd egy Eurospin nagybevásárlással, még azon is tudsz nyerni súlyos pénzeket a hazai élelmiszer árakhoz képest és így a család is örül ha veszel egy új vasat külföldön![]()
Nekem kiscsaj orrából kilőtt 10 mm-es takonypóc volt túl erős.qqriq írta: ↑2023.10.12. 21:04 10mm tul eros volt az fbinak![]()
https://www.youtube.com/watch?v=OIx9dk_iNIA
gvass1 írta: ↑2023.10.14. 08:16 ITT a kínai plate-es tesztecske rövid CIKKént, több képpel (teljes verzió majd vmelyik print Kaliberben lesz):
ÚJ CIKK! Az ellen nem véd? De! (Kínai lövedékálló betétek tesztje)
http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/az-ell ... k-tesztje/
![]()
Elgépelés javítva, kösz.WildBear23 írta: ↑2023.10.14. 09:17 Jó cikk!
Két elírás:
Screenshot_20231014-091214_Chrome.jpg
Én simán magyarul írnám (kételkedésünk).
A cikk elején a "szkepszissel" is nekem furán hangzik, bár helyes.
Lehetne esetleg linket feltenni hogy honnan rendeltétek?gvass1 írta: ↑2023.10.14. 08:16 ITT a kínai plate-es tesztecske rövid CIKKént, több képpel (teljes verzió majd vmelyik print Kaliberben lesz):
ÚJ CIKK! Az ellen nem véd? De! (Kínai lövedékálló betétek tesztje)
http://www.kaliberinfo.hu/cikkek/az-ell ... k-tesztje/
![]()
ÍRtam, h fingom nincs, Ratrace kolléga hozta. Én csak szétlőttem
Köszi. Akkor hozzá fordulok.