Kérdés hogy miután tisztázódott a jogi státusza, és HA legális lesz sportra is, milyen számban lehet indulni vele?
Én még sosem lőttem hangtompis fegyverrel, ahogy nézem 250-300 gramm közott mozog a súlyuk. Ezzel nem kevéssé orrnehéz lesz a fegyver.
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan
Kérdés hogy miután tisztázódott a jogi státusza, és HA legális lesz sportra is, milyen számban lehet indulni vele?
és? az élvezeti értéke miatt veszik majd az emberek
Éjszakai versenyszámokban
Az MSSZ tagság és a versenyengedély feltétele viszont a sportorvosi, én meg úgy tudom. Különben nem tud minősítést se lőni.Chronicus Magnumitis írta: ↑2023.09.21. 10:18 Belépni és lőni sportorvosi nélkül is fog tudni, versenyezni nem. Amíg a fegyvervizsgát megtanulja magyarul, addig tud lőni rendszeresen minden gond nélkül, és amúgy is kell az egy év tagság (vagy valami ilyesmi).
Legalábbis én így tudom.
Ugyanezt mondta a topiktárs, nem fog tudni versenyezni.
De.
Ja bocs, igen, elvileg igen, de érteni kellene a parancsszavakat legalább magyarul.
Ahhoz azért nem kell Arany Jánoshoz hasonló szinten bírni a magyar nyelvet.
inkább magyar TB-szám kéne, különben hogy viszi fel az elektronikus nyilvántartásba?
Itt laknak, TAJ-számuk már van, azzal nincs hiba.
Ennyire nem folytam bele a részletekbe. Azt sem tudom, hogy kinn őrzik a fegyvereket vagy itthon. Ők itt élnek egy ideje, az biztos, és itt is akarnak maradni még egy darabig.TurboP írta: ↑2023.09.21. 15:04 És nincs meg a külföldi lakcíme?
Mert ha igen akkor váltson ki külföldieknek szóló vadászjegyet, legyen lepapírozva, és akkor nála lehetnének a fegyverek.
Szerintem. (egy évre 200e, de tárolás se olcsó gondolom)
Mod: Igazából nem tudom a pontos menetét, de ugye jönnek ide külföldiek vadászni, hozzák a fegyvert, és használják is.
Ezért írtam, hogy ez -önmagában- se nem oszt, se nem szoroz.
Szia,
Google fordító dolgozott :pWildBear23 írta: ↑2023.09.23. 19:50 https://kalappal.hu/166-hangtompitok
Screenshot_20230923-194632_Facebook.jpg
Nagyon előreszaladt néhány cég hangtompító ügyben.WildBear23 írta: ↑2023.09.23. 19:50 https://kalappal.hu/166-hangtompitok
Screenshot_20230923-194632_Facebook.jpg
Nah jó, de honnan tudják melyikre szerelhető fel?.gvass1 írta: ↑2023.09.24. 08:45 Nagyon előreszaladt néhány cég hangtompító ügyben.
Pedig a BM már kirakta az első olyan rendelkezés tervezetét, ami máris drasztikusan korlátozta azok körét, akik hangtompítóra engedélyt kaphatnak.
"A hangtompító az annak tartására, vagy – ha a hangtompító tartását a jogszabály a
lőfegyver tartására való jogosultság alapján is lehetővé teszi, – a lőfegyver tartására jogosító engedély
birtokában szerezhető meg, a lőfegyver tartására való jogosultság alapján abban az esetben, ha a
hangtompító felszerelésére alkalmas lőfegyvert a tartására jogosító engedély meglétét igazoló hatósági
igazolványba bejegyezték"
Tehát, ha nincs olyan bejegyezve, amire felszerelhető, máris nem szerezhető meg. Méghozzá a kint levő engedélyes sport- és vadászlőfegyverek kb. 95%-a nem alkalmas fődarabon (cső) végzett munka és újravizsgáztatás nélkül hangtompító felszerelésére.
(és most fog az az 5%-nyi fórumozó örömmel őrjöngeni, hogy az ÖVÉRE bizony felszerelhető:-))
Én nagy összegbe le merném fogadni, hogy kötelezően újravizsgáztatás lesz azoknak, aki tompizni akarnak.
gvass1 írta: ↑2023.09.24. 09:13 Én nagy összegbe le merném fogadni, hogy kötelezően újravizsgáztatás lesz azoknak, aki tompizni akarnak.
(Mert a kereskedő gyáva lesz eladni úgy, hogy a sün meg utána azt mondja, hogy nem is adhatta volna el, mert nem felszerelhető és lakat a boltra. És persze a sün is gyáva lesz bejegyezni anélkül, hogy le lenne fedezve. Ki van ez találva.)
És akkor még nem tudjuk milyen tárolóhely-kötelezettség, igszolg díj ésatöbbi tartozik még hozzá.
gvass1 írta: ↑2023.09.24. 09:13 Én nagy összegbe le merném fogadni, hogy kötelezően újravizsgáztatás lesz azoknak, aki tompizni akarnak.
(Mert a kereskedő gyáva lesz eladni úgy, hogy a sün meg utána azt mondja, hogy nem is adhatta volna el, mert nem felszerelhető és lakat a boltra. És persze a sün is gyáva lesz bejegyezni anélkül, hogy le lenne fedezve. Ki van ez találva.)
És akkor még nem tudjuk milyen tárolóhely-kötelezettség, igszolg díj ésatöbbi tartozik még hozzá.
Taktikai műholdmegsemmisítő lézerfegyver!
megjelent a subcompact gladiator, vissza a györkerekhez, tenyérnyi méret, de .50-es és .209-es csapis
Nagyon pofás.
ha egyetlen kereskedő sem hoz be egy darabot sem, akkor valóban elhanyagolható eséllyel kerül értékesítésre itthon, mert a kis mértékű fizetőképes kereslet nem találkozik a még kisebb mértékű kínálattal
Itt a pont! Kábé nulla. Megkérdeztem Kapszli-Balázsékat is, behoznák-e akár egyedileg (ha már a Great Gunt igen), a válasz határozott nem volt, "túl modern".
Itt eladjak, igaz most leürült a keszlet, csak kicsit kocsikazni kell:Blekk Rájgó írta: ↑2023.09.25. 19:24 Itt a pont! Kábé nulla. Megkérdeztem Kapszli-Balázsékat is, behoznák-e akár egyedileg (ha már a Great Gunt igen), a válasz határozott nem volt, "túl modern".
És miután kikocsikáztál hogyan veszed meg Magyar polgárként?vato írta: ↑2023.09.25. 19:52 Itt eladjak, igaz most leürült a keszlet, csak kicsit kocsikazni kell:
https://www.merkuria.net/search?control ... rch=Search
2021-ben meg eladtak nem szlovakoknak is siman, ezek szerint valtozott a helyzet ott is…
Vagy a kereskedő jobban tudja, hogy:szöged írta: ↑2023.09.25. 18:02 ha egyetlen kereskedő sem hoz be egy darabot sem, akkor valóban elhanyagolható eséllyel kerül értékesítésre itthon, mert a kis mértékű fizetőképes kereslet nem találkozik a még kisebb mértékű kínálattal
[ez pont ugyanúgy igaz a vadászati célra beíratható (leginkább sörétes) revolverpuskákra is]
vaaagygvass1 írta: ↑2023.09.26. 06:25 Vagy a kereskedő jobban tudja, hogy:
a, mire van fizetőképes kereslet (jellemzően a magyar piacon olcsó fosra:-))
b, mennyi a MOQ (minimális rendelési mennyiség, és azt összeveti az a, ponttal) és mennyi a behozatallal járó papírmunka és szállítási költség.
c, a b, miatt 1 darabot nem tud behozni, MOQ meg életben nem fogy el, veszteséget nem akar termelni, kapitalizmus van.
d, az igények pontosan addig tartanak, ameddig fizetni nem kell értük.
(És ez a folyamatábra nem csak fegyveres vonalon van így, bármilyen kiskereskedelmi tevékenységnél többe-kevésbé így néz ki.)
szöged írta: ↑2023.09.26. 06:52 vaaagy
ha a ritka fizetőképes kereslet azt kommunikációzza a kereskedőnek, hogy hajlandó megfizetni a lengyel kiskereskedelmi árat (tehát nem számít a MOQ), meg az ideszállítás költségét, meg a papírmunkával járó felárat, csak monnya már meg a kereskedő, hogy az utóbbi kettő mégis kb mennyi (mert azért 100kFt-ot én sem fizetnék ki szívesen fél órányi munkáért, de ha ez 10 órányi munka, akkor minden további nélkül), akkor ha választ sem kap a kereskedőtől, akkor ki a hunyó?
akkor most jogosan merül fel a kérdés:gvass1 írta: ↑2023.09.26. 06:59 Ez az, ami egy 20 ezer eurós egyedi vadászpuskánál értelmes végű párbeszéd lehet (megéri üzletileg), egy párszáz eurós dolognál meg nem.
(És nyilván a külföldi kereskedő sem hülye, ha egy terméken van mondjuk 100-150 euró árrése, akkor nem fog napokig levelezni, papírmunkázni, exportengedélyt, szállítást intézni valami külföldi sosemhallott idiótával, hanem lerázza. 3-5 ezer eurónál már felemeli a seggét a székről.)
szöged írta: ↑2023.09.26. 07:15 akkor most jogosan merül fel a kérdés:
hány óra munka lepapírozni egy ilyen lengyelből ideszállítós sztorit összesen (külföldi+belföldi kereskedők) (átlagosan)?
(annak, aki rutinos, és tudja hol szeret a cápa, hiszen kereskedő, és sokadjára csinálja)
mennyi ez egyéb költség?
(szállítás, laminátum)
mekkora órabért gondol a kereskedő reálisnak ezért a munkáért?
és miért kell beépíteni ezt a 3000€-s árrésbe és miért nem lehet ezt így megfizettetni a vevővel?
Az IDPA EB -Re csak regisztrálni kell de első körben a Master class teheti meg, aztán az EX és így sorban időben eltolva a fennmaradó slotokra.Petya357 írta: ↑2023.09.26. 14:19 Azt sem tudtam, hogy 2024-ben IDPA EB lesz nàlunk. Ez tök jó hír!
As ilyen vilàgversenyek arra is jók, hogy az ember megerőltető magát, hónapokon keresztül ráedz, és megpróbál felnőni a feladathoz. Az IMSSU (sziluett) EB nagy hatást gyakorolt rám, csak ajánlani tudok egy ilyen megmérettetést mindenkinek.
Nem tudjátok, lesz kvóta amibe be kell kerülni?
IPSCre is rá kellene feküdni, tök elhanyagoltam..
Petya
elnök[/i]
OFFgvass1 írta: ↑2023.09.26. 06:25 Vagy a kereskedő jobban tudja, hogy:
a, mire van fizetőképes kereslet (jellemzően a magyar piacon olcsó fosra:-))
b, mennyi a MOQ (minimális rendelési mennyiség, és azt összeveti az a, ponttal) és mennyi a behozatallal járó papírmunka és szállítási költség.
c, a b, miatt 1 darabot nem tud behozni, MOQ meg életben nem fogy el, veszteséget nem akar termelni, kapitalizmus van.
d, az igények pontosan addig tartanak, ameddig fizetni nem kell értük.
(És ez a folyamatábra nem csak fegyveres vonalon van így, bármilyen kiskereskedelmi tevékenységnél többe-kevésbé így néz ki.)
Nincs értelme a szövegnek.AndyA írta: ↑2023.09.29. 07:18 Sehová sem igazán passzol, úgyhogy mindegy.
Egy cikkben olvastam. Az eleje Svédországról szól.
"A legális fegyverek egy részéből illegális fegyver lesz, és utat talál a bűnözőkhöz.Ezután kialakulnak azok a területek, ahol gyakori a gun crime. Ezek még a követhetetlen fegyverektől hemzsegő USA-ban is nagyrészt jól körülhatárolható területek. Ezeken a területeken történik a gun crime 80-90%-a."
gvass1, te biztosan többet tudsz erről nálam, ez tényleg így van? az USA-ban?
Igen, a gun crime valóban jól körülhatárolható területeken történik.AndyA írta: ↑2023.09.29. 07:18 Sehová sem igazán passzol, úgyhogy mindegy.
"A legális fegyverek egy részéből illegális fegyver lesz, és utat talál a bűnözőkhöz.Ezután kialakulnak azok a területek, ahol gyakori a gun crime. Ezek még a követhetetlen fegyverektől hemzsegő USA-ban is nagyrészt jól körülhatárolható területek. Ezeken a területeken történik a gun crime 80-90%-a."
Annyira így van, hogy az emberölések tobb mint 50 % az usa területének kevesebb, mint 2%-an történik, és teljes népesség kb. 5 % hoz kapcsolódik.AndyA írta: ↑2023.09.29. 07:18 Sehová sem igazán passzol, úgyhogy mindegy.
Olyan tanfoglioslayman írta: ↑2023.09.29. 14:18 Csak nekem ismerős a forma?![]()
https://kmrarms.com/en/pistols/
ezgif.com-webp-to-jpg.jpg
Sok kisebb-nagyobb cég van euróoában, aki más fegyvereit átépíti, és azt a saját neve alatt forgalmazza.layman írta: ↑2023.09.29. 14:18 Csak nekem ismerős a forma?![]()
n+1. CZ75-klón, de ennek asszem Browning-SIG reteszelése van.layman írta: ↑2023.09.29. 14:18 Csak nekem ismerős a forma?![]()
Dinamikusban írtam róla, szerintem inkább oda illik a téma:
RatRace írta: ↑2023.10.02. 18:33 Húzzatok már szánkón.
Ismerős keres olyan pisztólét, ami :
- vagy gyárilag balkezes, vagy átépíthető
- pöttylövészet / gyorspont /
CZ, klokk, HS, nem jön be neki
-Ruger American competition igen, de abból kifogott egy gyári hibásat, így már az sem.
és sajnos a sportos vonal / GSP / sem játszik.
Segítsetek, mert megeszi az életem.....
Igen, NŐ.
![]()
MCMRatRace írta: ↑2023.10.02. 18:33 Húzzatok már szánkón.
-Ruger American competition igen, de abból kifogott egy gyári hibásat, így már az sem.
Igen, NŐ.
![]()
Walther PDP?RatRace írta: ↑2023.10.02. 18:33 Húzzatok már szánkón.
Igen, NŐ.
![]()
Igen, az USP, és a PDP volt az én tanácsom is, de kiváncsi voltam a hozzáértők véleményére.
Ja, ha Walther PPQ, akkor az olcsóbban.
Igazi fegyvert szeretne, vagy műjanyag tokos is lehet?RatRace írta: ↑2023.10.02. 18:33 Húzzatok már szánkón.
Igen, NŐ.
![]()
RatRace írta: ↑2023.10.02. 18:33 Ismerős keres olyan pisztólét, ami :
Igen, NŐ.
![]()
"Think out of the box": Uberti 1875 Schofield 2° Mod. .38 Special kaliberben, 5"-es csőhosszal. - Ha a Kapszliban nincs, behozzák (a teljes összeget előre fizetve kedvezménnyel).