OFF topik
Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Sy$@dm1n, Harry Callahan
-
- Fórumtag
Re: OFF topik
A döntés a tied maradsz a régi belsőégésűnél vagy veszel új külsőégésűt ....
- Csatolmányok
-
- TTqQrhESRbpw1XAvCHeK.png (543.96 KiB) Megtekintve 20155 alkalommal
-
- images.jpeg (7.46 KiB) Megtekintve 20155 alkalommal
- waltherlg400
- Fórumtag
- Kapcsolat:
Oké?Versecki Csaba írta: ↑2023.07.30. 19:31 A döntés a tied maradsz a régi belsőégésűnél vagy veszel új külsőégésűt ....
Szia,
Hat, errol nagyon nem vagyok meggyozodve, mivel a rendor csak a sajat kozvetlen kornyezetet latja, mig a kozlekedesi lampak ossze lehetnek hangolva.
Hogy lassatok, mennyire oreg vagyok, gyerekkoromban lattam egy kinai scifi-t, amiben egy urleny baratkozott a foldi gyerekekkel. Elvittek buszozni, es amikor a 3. keresztezodeshez erkeztek ugy, hogy pont elottuk valtott zoldre a lampa, raszoltak, hogy ne legyen ilyen feltuno, mert le fognak bukni.
Marmint a 80-as evekben a kinai nagyvarosokban (es jobbara a magyarokban is) teljesen ossze-vissza kapcsoltak a lampak, a "zoldhullam" nalunk ritkasag volt. Manapsag az a meglepo, ha valahol nem mukodik.
Szoval lokalisan nezve konnyu optimalizalni a kozlekedesi lampakat, de hogy valoban (varos meretben nezve) optimalisan mukodjenek, az egy nagyon osszetett folyamat. Ha jol emlekszek, akkor az elso es utolso alkalom, hogy kozlekedesi lampakat es forgalmat szimulalo programot irtam, az 1991-ben volt, egy programozoi verseny selejtezojeben (aminek a dontojet kesobb megnyertem, es ugyan csak basic kategoriaban, de orszagos bajnok lettem egy kozepiskolasok versenyen).
Bel
A belsőégésű autóknál is aránylag "gyakori" a kigyulladás, vamamelyik konstrukcióra kevésbé, valamelyikre jobban jellemző. Lásd leállósávban kiégő turbo dieselek például.Versecki Csaba írta: ↑2023.07.30. 19:31 A döntés a tied maradsz a régi belsőégésűnél vagy veszel új külsőégésűt ....
Arányaiban jóval kevesebb elektromos autó gyullad ki, tudtommal a hibridekre jellemző leginkább.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
Elenyésző mennyiségű autó gyullad ki, bmw-kell volt probléma egr miatt, visszahívás is volt rá.Fortitu írta: ↑2023.07.30. 20:44 A belsőégésű autóknál is aránylag "gyakori" a kigyulladás, vamamelyik konstrukcióra kevésbé, valamelyikre jobban jellemző. Lásd leállósávban kiégő turbo dieselek például.
Arányaiban jóval kevesebb elektromos autó gyullad ki, tudtommal a hibridekre jellemző leginkább.
Villanyautók kigyulladása nagyobb szívás, azt kvázi nem lehet eloltani.
Nem fogalmaztam jól, az elektromost akartam a belsőégésűhöz hasonlítani. Én is ezt mondom, hogy az elektromos autók esetében még elenyészőbb ez a probléma.
Tagadhatatlan, hogy egy lítium akku ha megindul, akkor az megcsinálja a bulit. Azért mejegyezném, hogy egy modern magnézium ötvözetekből készült benzinest sem épp egyszerű eloltani.
Közben keresgéltem valami forrást is, ne csak úgyhallottamokról beszélgessünk. Fogalmam sincs ez mennyire hiteles forrás:
https://vedaing.com.mk/blog/statistics- ... re-causes/
Szóval ja, ezt a témát alaposabban körbe kellene járni...
Ezt mondjuk nem gondoltam volna, hogy ilyen arányban gyulladnak ki vellanyautók...Fortitu írta: ↑2023.07.30. 21:47 Nem fogalmaztam jól, az elektromost akartam a belsőégésűhöz hasonlítani. Én is ezt mondom, hogy az elektromos autók esetében még elenyészőbb ez a probléma.
Tagadhatatlan, hogy egy lítium akku ha megindul, akkor az megcsinálja a bulit. Azért mejegyezném, hogy egy modern magnézium ötvözetekből készült benzinest sem épp egyszerű eloltani.
Közben keresgéltem valami forrást is, ne csak úgyhallottamokról beszélgessünk. Fogalmam sincs ez mennyire hiteles forrás:
https://vedaing.com.mk/blog/statistics- ... re-causes/
Szóval ja, ezt a témát alaposabban körbe kellene járni...
Érdekes és én sokkal többre gondoltam volna a balesetben kigyulladó autók számára. (20% kb?)
Belsőégésű társaikra meg érdekes lenne egy olyan % hogy mennyi következett karbantartás hiányából.
Inkább általános jelenségként írtam, nem biztos, hogy ugyanaz a célközönség.
Egy biztonsági cég ma leadott fegyverboltba négy darab lőfegyvert, ebből három darab volt P9R, egy darab P9M. Tokokkal, tisztítókészlettel és fegyverolajjal együtt (utóbbiak teljesen újak, használatmentesek voltak...).
Feltűnt, hogy a P9R-ek között van olyan, amelyiknél nem akad hátul a szán behelyezett tárral. No, akkor járjunk utána ennek az anomáliának.
Fegyver részlegesen szétszerel, szánakasztó szemrevételez. Hibátlan, a tár felőli nyúlvány ép, nincs letörve, levágva.
Tár adogatótömbje ép, nincs sérülve, reszelve.
Szán nélkül, a tokba szánakasztó visszahelyez, tár bele. Itt bukott ki a dolog.
Köztudott, hogy a P9M tárja szinte teljesen azonos a P9R tárjával, ám annál néhány milliméterrel alacsonyabb. Jól tippeltek, a P9R-ben is P9M tár volt.
Kipróbáltuk puffertölténnyel, ebből a tárból képtelen a fegyver csőre tölteni a lőszert.
És valaki erre bízta az életét.
Feltűnt, hogy a P9R-ek között van olyan, amelyiknél nem akad hátul a szán behelyezett tárral. No, akkor járjunk utána ennek az anomáliának.
Fegyver részlegesen szétszerel, szánakasztó szemrevételez. Hibátlan, a tár felőli nyúlvány ép, nincs letörve, levágva.
Köztudott, hogy a P9M tárja szinte teljesen azonos a P9R tárjával, ám annál néhány milliméterrel alacsonyabb. Jól tippeltek, a P9R-ben is P9M tár volt.
Kipróbáltuk puffertölténnyel, ebből a tárból képtelen a fegyver csőre tölteni a lőszert.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Vagy valaki más (vagyonőr beosztott) életét.Kojak írta: ↑2023.08.04. 17:02 Egy biztonsági cég ma leadott fegyverboltba négy darab lőfegyvert, ebből három darab volt P9R, egy darab P9M. Tokokkal, tisztítókészlettel és fegyverolajjal együtt (utóbbiak teljesen újak, használatmentesek voltak...).
Tar.jpg
De amúgy tipikus, csak dísznek lóg rajtuk legtöbbször.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Általában gyakorolni (negyedéves lövészet) nem a szolgálatban viselt fegyverrel szoktak (azok sokszor 24/7-ben valakin lógnak), hanem lőtéri fegyverekkel. Így nem.
Addig jó. Láttam már olyan embert, aki fegyverrel látott el szolgálatot, és lőtéren a kijelölt célt ~45 lövéssel körbelőtte, maximum egy-egy találta el véletlenül.
- WildBear23
- Veterán
Mint a francia Lebel 1886 puska: lövésmentes, csak kétszer eldobták..
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Ahogy a kartácsak már írták, azért ezzel óvatosan. Az éticsiga nálunk védett, eszmei értéke 2000 Ft per darab. A 100e Ft feletti értékű védett állatok elpusztítása pedig már bűncselekmény.WildBear23 írta: ↑2023.08.06. 13:41 Én még küzdök a páncélosokkal..
(A hátsó már kilőve )
20230806_133947.jpg
Itt van pár hasznos infó is a távoltartásukra.
https://www.hellovidek.hu/kert/2023/04/ ... -nem-tudod
Nálunk annyiból megoldott a dolog, hogy van pár sün akik bejárnak a kertbe, azok karbantartják a csigapopulációt. (A sünök ellen viszont a kis törpe tacskónk visel hadat, őt meg mi tartjuk karban, amikor kimegy az udvarra eső után "sünözni".)
F@sza kis ökoszisztéma alakult ki a kertedben! Nem gondolkodtál el egy tanösvény kiépítésén Toto?TotoHU írta: ↑2023.08.08. 12:42 Ahogy a kartácsak már írták, azért ezzel óvatosan. Az éticsiga nálunk védett, eszmei értéke 2000 Ft per darab. A 100e Ft feletti értékű védett állatok elpusztítása pedig már bűncselekmény.
Itt van pár hasznos infó is a távoltartásukra.
https://www.hellovidek.hu/kert/2023/04/ ... -nem-tudod
Nálunk annyiból megoldott a dolog, hogy van pár sün akik bejárnak a kertbe, azok karbantartják a csigapopulációt. (A sünök ellen viszont a kis törpe tacskónk visel hadat, őt meg mi tartjuk karban, amikor kimegy az udvarra eső után "sünözni".)
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
-
- Fórumtag
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
2x mótvá.Versecki Csaba írta: ↑2023.08.12. 11:18 Nem illeszti be sehogy a videót lefagy közben , érdemes megnézni :
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Jape vadàszboltban 109Ft/db a 9X19 Geco. 1000 darabtól.
Nem jár arra valaki?
Nem jár arra valaki?
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
megyek arra a héten, mit kell mutatni hogy adjanak belőle ?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⢸⣿⣿⣿⣿⣿⣿⡿⢿⣿⡿⠟⢻⣿⣿⡟⠛⠛⠛⠉⠙⠛⠋⠀⠈⠉⠀⠈⠉⠁
⢸⣿⠿⠟⠋⠉⠀⢀⣾⡿⠉⠀⠈⠸⣿⣧⡀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠉⠁⠀⠀⠀⠀⠹⣿⣷⣤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
Én pedig olcsón tudok 9x19et Kentuckyban… és még engedélyt sem kérnek! Hány embernek lehet itt a fórumon osztrák Waffenpassa? roll:
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⢀⣠⣴⣶⣶⣤⣤⣤⣤⣶⣶⣶⣶⣶⣶⣦⣤⣤⡀⠀⠀⣶⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠈⠻⠃⠀
-
- Fórumtag
Kíváncsian várom, hogy mikor elégelik ezt meg az emberek és húznak fel pár ilyen tetűt az első lámpavasra.
Homlokon csókolnám azt is egy nagykalapáccsal, aki írta a cikket. Pont nem derül ki belőle, hogy mst akkor a vendég gyilkolt vagy a szálloda dolgozója.
-
- Fórumtag
Tele lett a net az esetről és mára vannak frissitések , Magyar Nemzet PS stb is részletezi . Termeszetesen a római gyilkolt , részegen a cimbivel balhézott . A biztonsági felügyelőre rontottak késsel amit két áll ütéssel blokkolt , megrogyott a féreg de belendült ....
Kíváncsacsi leszek a Szigetről kidobott milliárdos vállalkozó kezét eltörő rendőrök további sorsra is. Az egy dolog, hogy most nem találtak semmi hibát, de mint tudjuk, ez a jövőre nézve semmire nem garancia...Versecki Csaba írta: ↑2023.08.17. 09:47 Tele lett a net az esetről és mára vannak frissitések , Magyar Nemzet PS stb is részletezi . Termeszetesen a római gyilkolt , részegen a cimbivel balhézott . A biztonsági felügyelőre rontottak késsel amit két áll ütéssel blokkolt , megrogyott a féreg de belendült ....
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
Egy kis fekete red dot van rajta.
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
-
- Veterán
Kíváncsi lennék itthon az ilyen dicséretet/elmarasztalást milyen mértékben befolyásolja az esemény sajtója.
Bár az autósüldözéses sztorinál nem volt a "valakinek a valakije" akivel szemben intézkedtek, ez gondolom itt most eléggé megnyomja majd a mérleget.
- WildBear23
- Veterán
Önvédelem
ÖNVÉDELEM
A negyedik kismalac a házát halott farkasok koponyáiból építette.
Bár ez nem volt annyira erős mint a kőház, mégis közvetített egyfajta üzenetet..........
A negyedik kismalac a házát halott farkasok koponyáiból építette.
Bár ez nem volt annyira erős mint a kőház, mégis közvetített egyfajta üzenetet..........
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
- waltherlg400
- Fórumtag
- Kapcsolat:
Végre, aug 20, elkezdhetem viselni a 120 mm es pengéjű hagyományos magyar bicskámat!!
Ui: remélem nem volt semmi update a cikkben
-
- Veterán
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
nekem eddig is boven eleg volt a native
waltherlg400 írta: ↑2023.08.20. 19:52 Végre, aug 20, elkezdhetem viselni a 120 mm es pengéjű hagyományos magyar bicskámat!!
ingyom bingyom tálib-e?
- WildBear23
- Veterán
Az előbb hívtak az OTP Bank nevében a +36304886294 számról, hogy a folyószámlámról utalást kezdeményeztek egy kecskeméti IP címről.
Soha nem volt OTP számlám , de azért úgy tettem, mint ha lenne, és megijedtem volna. Az "ügyintéző hölgy" enyhe akcentussal beszélt, használt pár szokatlan kifejezést ("..azt megkellesz tenni hogy.."), de úgy kb hihető volt. Ajánlottam neki, hogy bemegyek az OTP-be, de nem tartotta szükségesnek, hanem "átkapcsolt" az informatikusuknak, aki már akcentus nélkül egy Rustles nevű program telepítésére akart rávenni (ez elérést biztosítana nekik a telefonhoz).
A police.hu -n megtettem az ügyfélkapus bejelentést.
Szerencsére fenn van a telefonomon a Cube ACR hívásrögzítő, így a hangfelvételt is eljuttattam nekik.
Soha nem volt OTP számlám , de azért úgy tettem, mint ha lenne, és megijedtem volna. Az "ügyintéző hölgy" enyhe akcentussal beszélt, használt pár szokatlan kifejezést ("..azt megkellesz tenni hogy.."), de úgy kb hihető volt. Ajánlottam neki, hogy bemegyek az OTP-be, de nem tartotta szükségesnek, hanem "átkapcsolt" az informatikusuknak, aki már akcentus nélkül egy Rustles nevű program telepítésére akart rávenni (ez elérést biztosítana nekik a telefonhoz).
Szerencsére fenn van a telefonomon a Cube ACR hívásrögzítő, így a hangfelvételt is eljuttattam nekik.
- nemtokregelni
- Veterán
Jól tetted, rengeteg van minden nap. Leggyakoribb forgatókönyvek:WildBear23 írta: ↑2023.08.23. 11:01 Az előbb hívtak az OTP Bank nevében a +36304886294 számról, hogy a folyószámlámról utalást kezdeményeztek egy kecskeméti IP címről.
- amit Te írtál
- Amit Te írtál, de már náluk van a user és pass, így nem kell Anydesket vagy vlm szart telepíteni, csak az MFA kódot diktáltatja be veled, ami sms-ben jön
- FB Marketplace vagy más online kereskedő felületen vásárol tőled, majd küldd linket GLS, Foxpost, etc. oldalra, hogy hozd létre a fuvart - de ez phishing oldal, nem az igazi és elkéri a bankkártya adatokat, amivel aztán lefosztanak
Sapienti sat.
https://www.kihivott.hu/telefonszam/06304886294WildBear23 írta: ↑2023.08.23. 11:01 Az előbb hívtak az OTP Bank nevében a +36304886294 számról, hogy a folyószámlámról utalást kezdeményeztek egy kecskeméti IP címről.
- WildBear23
- Veterán
Jaja.. az a fura, hogy már márciusban leírták róluk, hogy csalás.
Azóta eltelt 5 hónap.. és ugyanúgy használják azt a számot, ugyanolyan csalásra?
Vagy eddig más nem tett bejelentést..?
Mindig boldogan tapasztalom, hogy különböző világnézetű emberek milyen jól el tudnak vitatkozni bizonyos témákban (mostani katonai topik, vagy orosz-ukrán, fegyveres "ki mit szeret", stb), és mégis egész kultúrált a fórum.
Öröm veletek közösséget vállalni.
Öröm veletek közösséget vállalni.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
Mit bámulod a csajom, kopasz kisgörög? köpött ki a nyalókát de qrvagyorsan? OVBMG hogy miafórumszabákyzat? Told itt az offtopikot az offtopikban
Hát igen, vannak jobb napok. És vannak rosszabbak. Kifogtál egy jobb streak-et, amikor tombol a világbéke. így maradjon!
-
- Fórumtag
Igen , szomszéd adott 2 db Unitra rádiós erősítőt szinte gyári állapotban . Feltettem a Marletplace re 7500 seszterciuszra 10 perc múlva Franciországból írt egy csóka hogy foglalja , küldi a futárt . Aztán este egy holland kis csaj friss 1 napos profilról hogy vinné de postán utalassal venné meg .... Hihetetlen hogy mennyi lomis akad a nyugati fertályon .... Két utcából feljebb hamarosan elvitte egy gyűjtő .nemtokregelni írta: ↑2023.08.23. 12:15 Jól tetted, rengeteg van minden nap. Leggyakoribb forgatókönyvek:
- amit Te írtál
- Amit Te írtál, de már náluk van a user és pass, így nem kell Anydesket vagy vlm szart telepíteni, csak az MFA kódot diktáltatja be veled, ami sms-ben jön
- FB Marketplace vagy más online kereskedő felületen vásárol tőled, majd küldd linket GLS, Foxpost, etc. oldalra, hogy hozd létre a fuvart - de ez phishing oldal, nem az igazi és elkéri a bankkártya adatokat, amivel aztán lefosztanak
Ez most az offnál is offabb lesz.
A JQAB teherbe a villanyász cégek, meg az egész mancsaft!
Találjátok ki, hogy 149 kWh többlet visszatáplálásra mennyit akarnak fizetni nekem?
761 Ft-ot!!! Közben ha én fogyasztok ennyit, az mennyibe is kerül? Persze abban a díjban is 5,11 Ft a kWh díj, csak éppen megfejelik egy kicsit ezzel-azzal, hogy 37 Ft-ra jöjjön ki a vége. Ennyit arról, hogy hogyan éri meg napelemet telepíteni ma Magyarországon. Ráadásul év végével oda a szaldóelszámolás is, dobhatom ki az egész cuccot. Remélem, valahol Osztrákiában jó áron el tudom majd adni az egészet.
Találjátok ki, hogy 149 kWh többlet visszatáplálásra mennyit akarnak fizetni nekem?
761 Ft-ot!!! Közben ha én fogyasztok ennyit, az mennyibe is kerül? Persze abban a díjban is 5,11 Ft a kWh díj, csak éppen megfejelik egy kicsit ezzel-azzal, hogy 37 Ft-ra jöjjön ki a vége. Ennyit arról, hogy hogyan éri meg napelemet telepíteni ma Magyarországon. Ráadásul év végével oda a szaldóelszámolás is, dobhatom ki az egész cuccot. Remélem, valahol Osztrákiában jó áron el tudom majd adni az egészet.
- WildBear23
- Veterán
Üdv a klubban!AndyA írta: ↑2023.08.24. 14:31 Ez most az offnál is offabb lesz.
Tőled 5 Ft-ért veszik meg, Neked 39 Ft-ért adják el az 1 kWh energiát.
Ott kezdődött a szemétség, hogy kamuból kettéválasztották az elektromos energia árát. 5 Ft egy kWh, és 34 Ft a rendszerhasználati díj.
Mint ha egy étteremben csak 500 Ft lenne az ebéd, de hozzá 5000 a tányérhasználati díj. (És persze nem kérheted tányér nélkül..)
De óriásplakáton hirdetik, hogy náluk csak 500 Ft az ebéd.
Napelemet tipikusan hosszú távra telepít az ember.
Ezek meg egyik percről a másikra teljesen borítanak MINDENT.
És ebbe az lesz a szép ha megszűnik a szaldó, hogyha többet vételezel mint 210 kwh egy hónapban akkor majd nem is 37-ért hanem a piaci áron kapod majd 70-ért, miközben az adott hónapban betermelt mondjuk 400kw-ért kapok majd 2000 ft-ot. (amihez természestesen 3 különböző papírt kell kitölteni hogy visszautalják). És rebesgetések szerint negyedórás elszámolást akarnak, még nem is napit vagy havit. (mert napival azért 6-8 hónapban kijönne a matek, de negyedóránként csak szopás lesz).
AndyA írta: ↑2023.08.24. 14:31 Ez most az offnál is offabb lesz.
"..."
- WildBear23
- Veterán
Állítólag a "negyedórás"-t csak elb.aszta az Energiaügyi Minisztérium, technikailag nem lennének rá képesek. Negyedéves -t akarnak.TurboP írta: ↑2023.08.24. 15:10 És ebbe az lesz a szép ha megszűnik a szaldó, hogyha többet vételezel mint 210 kwh egy hónapban akkor majd nem is 37-ért hanem a piaci áron kapod majd 70-ért, miközben az adott hónapban betermelt mondjuk 400kw-ért kapok majd 2000 ft-ot. (amihez természestesen 3 különböző papírt kell kitölteni hogy visszautalják). És rebesgetések szerint negyedórás elszámolást akarnak, még nem is napit vagy havit. (mert napival azért 6-8 hónapban kijönne a matek, de negyedóránként csak szopás lesz).
Szia,WildBear23 írta: ↑2023.08.24. 15:24 Állítólag a "negyedórás"-t csak elb.aszta az Energiaügyi Minisztérium, technikailag nem lennének rá képesek. Negyedéves -t akarnak.
Hat, "mi" most ugy fizetunk, hogy nem mondjak meg elore, hogy mennyibe kerul az aram.
Ha jol emlekszek, akkor 23 Ft-tal fizetunk a tozsdei ar felett, negyedoras bontasban.
Tehat ha epp 50 Ft a tozsdei ar, akkor 73 Ft-ot, ha epp 500 Ft, akkor 523 Ft-ot kWh-kent.
Szoval a lenyeg: mar most is van negyedoras elszamolas.
Bel
- WildBear23
- Veterán
Szia Bel!bel írta: ↑2023.08.24. 15:48 Szia,
Hat, "mi" most ugy fizetunk, hogy nem mondjak meg elore, hogy mennyibe kerul az aram.
Ha jol emlekszek, akkor 23 Ft-tal fizetunk a tozsdei ar felett, negyedoras bontasban.
Tehat ha epp 50 Ft a tozsdei ar, akkor 73 Ft-ot, ha epp 500 Ft, akkor 523 Ft-ot kWh-kent.
Szoval a lenyeg: mar most is van negyedoras elszamolas.
Bel
A kérdés az, hogy 1. Lakossági fogyasztóknál (gondolom a "mi" az Nálad céget jelentett?), 2. A betáplálásra ez mennyire megvalósítható.
Mérvadó vélemények (eonos szakember) szerint semennyire.
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
van valakinek tapasztalata thermacell backpacker riasztoval?
tenyleg mukodik?
tenyleg mukodik?
ingyom bingyom tálib-e?
Úgy nézem olyan mint a sima thermacell csak ennek kempingpalack a gáz forrás.
Nekem az MR-300 előző változata van. Tényleg nem esznek meg a lesen a szúnyogok. Pedig a már sima öngyújtó gáz, és raid lapka hajtja.
Nekem az MR-300 előző változata van. Tényleg nem esznek meg a lesen a szúnyogok. Pedig a már sima öngyújtó gáz, és raid lapka hajtja.
"..."
- WildBear23
- Veterán
Mindegyik ugyanúgy működik, PB gázt éget el, és egy piretroid rovarölőt (alletrin) párologtat.
Aztán a franc tudja, hogy melyik jobb: ennek a gőzét beszívni, vagy magadra fújni szúnyogriasztót (deet, pikaridin, citronellol).
néhány éve annyira durva volt a szúnyoghelyzet, hogy kombinálnom kellett horgászat közben:
egy thermacell a hátam mögött, két égő spirál előttem (jobbról-balról 1-1 db) + hosszú nadrág, hosszú ing + shemag a bonnie kalapra
meg befújtam magam alaposan
nekem a narancssárga protect vált be
nem volt kellemes a nyári melegben, de megúsztam 2-3 csípéssel a kézfejemen
egy thermacell a hátam mögött, két égő spirál előttem (jobbról-balról 1-1 db) + hosszú nadrág, hosszú ing + shemag a bonnie kalapra
meg befújtam magam alaposan
nekem a narancssárga protect vált be
nem volt kellemes a nyári melegben, de megúsztam 2-3 csípéssel a kézfejemen
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
koszi, meg is rendeltem egy mr300ast, ha bevalik veszek majd egy nagyot is.
ingyom bingyom tálib-e?
- qqriq
- Peacemaker
- Kapcsolat:
nekem a fujos riasztok nem igazan mukodtek, neha meg jo lenne kimenni mikor tele van minden szunyoggal. nem surun fogom hasznalni, annyi talan nem art
WildBear23 írta: ↑2023.08.28. 07:58 Mindegyik ugyanúgy működik, PB gázt éget el, és egy piretroid rovarölőt (alletrin) párologtat.
Aztán a franc tudja, hogy melyik jobb: ennek a gőzét beszívni, vagy magadra fújni szúnyogriasztót (deet, pikaridin, citronellol).
ingyom bingyom tálib-e?
Majd nézzél youtube videót, hogyan kell az utántöltő palackját megoldani, hogy tölthető legyen. Mivel a sajátja nem tölthető hivatalosan, és aránytalanul drága.
"..."
- WildBear23
- Veterán
Fújósból sok szart árulnak, olyat vegyél ami 30% DEET, vagy 20% pikaridin hatóanyagtartalmú!
Azok jók.
vagy ilyet, mert ez bevált:WildBear23 írta: ↑2023.08.28. 09:15 Fújósból sok szart árulnak, olyat vegyél ami 30% DEET, vagy 20% pikaridin hatóanyagtartalmú!
Azok jók.
https://rovarriaszto.arukereso.hu/babol ... mek-leiras
Mi önkormányzatként jelenleg bruttó 293 Ft-ot fizetünk kWh-ként, még majdnem egy évig. A kettő ajánlat közül ez volt a jobb. Egy db switch éves üzemeltetési költsége kb. 40 rugó. 1 m3 gázt bruttó 1.000 Ft-ért kapunk.
Ha lejárnak a szerződéseink, kizárólag tőzsdei árfolyamhoz kötött szerződést lesznek hajlandók kötni, a számítási képletek az ajánlaton 2 db A4-es oldalra fértek ki.
Ha lejárnak a szerződéseink, kizárólag tőzsdei árfolyamhoz kötött szerződést lesznek hajlandók kötni, a számítási képletek az ajánlaton 2 db A4-es oldalra fértek ki.
TurboP írta: ↑2023.08.24. 15:10 És ebbe az lesz a szép ha megszűnik a szaldó, hogyha többet vételezel mint 210 kwh egy hónapban akkor majd nem is 37-ért hanem a piaci áron kapod majd 70-ért, miközben az adott hónapban betermelt mondjuk 400kw-ért kapok majd 2000 ft-ot. (amihez természestesen 3 különböző papírt kell kitölteni hogy visszautalják). És rebesgetések szerint negyedórás elszámolást akarnak, még nem is napit vagy havit. (mert napival azért 6-8 hónapban kijönne a matek, de negyedóránként csak szopás lesz).
- WildBear23
- Veterán
Ez is DEET, 20%.szöged írta: ↑2023.08.28. 14:13 vagy ilyet, mert ez bevált:
https://rovarriaszto.arukereso.hu/babol ... mek-leiras
Érdemes valami normális gázzal utàn tölteni, idén a màsodikat hozták vissza, hogy gebasz van, valahol eltömődött a szelep, mert több patronnal is próbáltam, de nem jön a gàz, szikràzni szikràzik a piezo. Mindkettő öngyújtó gázzal volt utàn töltve. Van a hosszú kemping palack, az tiszta butàn, lehet azzal kellene , a gyàri patron is butànos ha jól tudom
Nem tudom, én elég régóta használom öngyújtó gázzal, nekem nincs vele problémám.
Nehezebben gyullad be azt észrevettem, de ennyi.
Mondjuk nekem még a régi van, az lehet kevésbé érzékeny.
Nehezebben gyullad be azt észrevettem, de ennyi.
Mondjuk nekem még a régi van, az lehet kevésbé érzékeny.
Sjani86 írta: ↑2023.08.29. 18:50 Érdemes valami normális gázzal utàn tölteni, idén a màsodikat hozták vissza, hogy gebasz van, valahol eltömődött a szelep, mert több patronnal is próbáltam, de nem jön a gàz, szikràzni szikràzik a piezo. Mindkettő öngyújtó gázzal volt utàn töltve. Van a hosszú kemping palack, az tiszta butàn, lehet azzal kellene , a gyàri patron is butànos ha jól tudom
"..."
Nekem is ugyanez van, a kettő amit vissza hozták már ilyen billenő kapcsolós, asszem az MR300 típus. Mondjuk amennyit eladtunk tavaly, ahhoz képest minimális ez a két db, lehet hogy amúgy is behaltak volna.
"Eltűnt egy fegyver a Balatonon, golyóálló mellényt és helikoptert is bevetett a rendőrség"
https://www.napi.hu/belfold/rendorseg-b ... 76545.html
Egy semmitmondó cikk, de legalább jól eljárást indítottak a végén.
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Államtitkár elvtárs pocsolyarészegen a fának támasztva hagyta a ferlachi drillingjét?Kojak írta: ↑2023.08.30. 15:17 "Eltűnt egy fegyver a Balatonon, golyóálló mellényt és helikoptert is bevetett a rendőrség"
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
Majd a sofőrjét hozzák ki vétkesnek, vagy csendben megszüntetik.
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
A fegyverbetiltósdi megjelenése a 19. századi irodalomban.
Heinrich Heine: Emlékezés Mucsa végnapjaira - részlet
(Erinnerung aus Krähwinkels Schreckenstagen)
"Ha kinek volna fegyvere,
a városházán adja be,
és minden polgár hozza véle
a lőszerét is, bármiféle.
Ki okoskodik valahol,
azonnal halállal lakol,
úgyszintén, aki jelbeszéddel
hasonló dolgokat merészel.
Nyugodjatok meg, mert hiszen
a tanács bölcsen, szelíden
ügyel hazánk javára, rátok,
fogjátok hát be a pofátok!"
(Lator László ford.)
a városházán adja be,
Ki okoskodik valahol,
azonnal halállal lakol,
(Lator László ford.)
- gvass1
- Kereskedő
- Kapcsolat:
TotoHU írta: ↑2023.09.03. 06:36 A fegyverbetiltósdi megjelenése a 19. századi irodalomban.
a városházán adja be,
Ki okoskodik valahol,
azonnal halállal lakol,
(Lator László ford.)
Milyen jól látta. El is égették a könyveit a nácik.
Igaz, ezt is ő látta előre jól: „Dort wo man Bücher verbrennt, verbrennt man auch am Ende Menschen. “ (1823)
Elhunyt Szedlák Ádám, becenevén Kelt, újságíró, podcaster. A Rakasz hírlevél szerzője.
Nyugodj békében!
https://m.hvg.hu/kultura/20230903_Szedl ... sz_elhunyt
Nyugodj békében!
Legyen neki könnyű a föld.zora írta: ↑2023.09.03. 18:56 Elhunyt Szedlák Ádám, becenevén Kelt, újságíró, podcaster. A Rakasz hírlevél szerzője.
Nyugodj békében!
-
- Veterán
+1 az idézete, és gvass1 kormentjére egyaránt.TotoHU írta: ↑2023.09.03. 06:36 A fegyverbetiltósdi megjelenése a 19. századi irodalomban.
a városházán adja be,
Ki okoskodik valahol,
azonnal halállal lakol,
(Lator László ford.)
Ahogy öregszem, a versek is kezdenek a “ugyan akad 1-2 jó, de akapvetően haszontalan bölcsész rizsa” tartományból lassan, de biztosan átcsorogni a “szép, és elgondolkodtató” kalapba Köszönöm, hogy megosztottad! Nem ismertem. Témába is vág, szép is.
Eredetiben is nagyon szép, még a pocsék németemmel is élvezhető:
Es liefre seine Waffen aus
Ein jeder in dem Gildenhaus;
Auch Munition von jeder Sorte
Wird deponiert am selben Orte.
Wer auf der Straße räsoniert,
Wird unverzüglich füsiliert;
Das Räsonieren durch Gebärden
Soll gleichfalls hart bestrafet werden.
Vertrauet Eurem Magistrat,
Der fromm und liebend schützt den Staat
Durch huldreich hochwohlweises Walten;
Euch ziemt es, stets das Maul zu halten.
- WildBear23
- Veterán
Re: Újfajta (?) ESP vipera teszt.
Az ESP új tipusú viperája, amely nem hagyományos friction-lockos, hanem a markolat végében lévő gombbal lehet összecsukni.
ASP-nél próbáltam ezt a mechanizmust, ott jó volt, az ESP-ben nincs tapasztalatom.
Jól nézem, hogy kinyitni is úgy lehet?WildBear23 írta: ↑2023.09.04. 12:16 Az ESP új tipusú viperája, amely nem hagyományos friction-lockos, hanem a markolat végében lévő gombbal lehet összecsukni.
ASP-nél próbáltam ezt a mechanizmust, ott jó volt, az ESP-ben nincs tapasztalatom.
Érdekes, de nem túl praktikus, fogást kell hozzá váltani.
Sima morse kúpos verzió is teljesen jó, nem nehéz összecsukni azt sem.
Nem, én úgy látom, hogy kinyitáskor nem nyomja a gombot, simán kihúzza a másik kezével (vagyis kicsapható).
Nem lenne logikus, ha csak a gomb lenyomása közben lenne nyitható.
- WildBear23
- Veterán
Kicsapni hagyományos módon kell, lendületből.
Egy kicsit fura, hogy nem annyira sziklaszilárdan rögzül, mint a friction lock, egy kicsit lötyög, de fix, nem csukódik össze erőteljes döfésre sem.
A markolat végén lévő gombot megnyomva old ki.
Szerintem megnyomja.
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
A teljes verziót nem is másoltam be a fórumra, annyira erős a napi politikai áthallása az első versszakjainak.
https://www.magyarulbabelben.net/works/ ... 9gnapjaira
Na igen, a kor alaposan megváltoztatja az embert. Húsz éve még én is "viráglelkű bölcsészb.zik!" jelszóval süvöltöttem volna le az ilyesmit itt a fórumon.
Csak aztán telik az idő, az ember ráébred hogy qrvára múlandó, és elkezdi keresni az értelmet a rövidke létezésében.
Az idióta Heinrich! Szerintem kapjon 10 nap eltiltást itt a fórumon, aktuál politika miatt!TotoHU írta: ↑2023.09.04. 18:17 A teljes verziót nem is másoltam be a fórumra, annyira erős a napi politikai áthallása az első versszakjainak.
https://www.magyarulbabelben.net/works/ ... 9gnapjaira
Amúgy jól vagy, Toto?
Egy közel 200 éves költeményt megcsonkítva idetenni, aktuál politikára hivatkozva?
Tudom, a jól fejlett paranoiád... Na de azért mégis!
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Egyrészt a fegyveres része a sokkal érdekesebb, másrészt tényleg nem akarok véletletlenül se belesodródni a politikába.
És ennek a versnek borzasztó erős az áthallása.
Ami ismét csak azt jelenti, hogy Heine rendkívüli zseni volt, mert felismerte azokat a mintázatokat amik a történelemben időről időre ismétlődve előkerülnek, ráadásul ezeket frappánsan és művészi módon meg is tudta fogalmazni.
És szerintem épen ezért nem vádolhat senki aktuálpolitákával téged.TotoHU írta: ↑2023.09.04. 19:04 Egyrészt a fegyveres része a sokkal érdekesebb, másrészt tényleg nem akarok véletletlenül se belesodródni a politikába.
És ennek a versnek borzasztó erős az áthallása.
Ami ismét csak azt jelenti, hogy Heine rendkívüli zseni volt, mert felismerte azokat a mintázatokat amik a történelemben időről időre ismétlődve előkerülnek, ráadásul ezeket frappánsan és művészi módon meg is tudta fogalmazni.
De nyilván mindenki a maga érzékenysége szerint dönt, én tiszteletben tartom.
-
- Veterán
A "Nagy testvér". Mindenhol is.Fortitu írta: ↑2023.09.08. 12:36 Nem csak mi vagyunk szopatva.
https://24.hu/fn/gazdasag/2023/09/08/jo ... csi-sofor/
Ha a széf nyitogatása egyáltalán felmerül, mint opció - ahhoz házkutatási engedély kell. Ha van házkutatási, akkor kinyithatják a széfet erővel is. Miért jó nekem, ha szétfúrják a széfet a hatóságok, ahelyett, hogy kinyissák? Ha valamit el akar az ember rejteni a hatóságoktól, azt ne széfben tartsa. A széf betörők és tolvajok ellen jó - lassítja őket X percig. Másra NEM való.bandligy írta: ↑2023.09.08. 19:03 Screenshot_20230908_185741_NewPipe.jpg
Fordítás: Túl szegény vagy h Amerikaikában gyártott fegyverszekrényt vegyél. Vegyél olcsó kínai széfet. Ők nem válaszolnak amerikai idézésekre.
Ha valaki nem ismeri a sztorit: A Liberty fegyverszekrény gyártó egy FBI-os hívás után feltehetőleg kiadta a kódot az egyik ügyfelük szekrényéhez.
A kód létezésének és kiadásával kapcsolatos biztonsági aggályokat osztom - a konkrét eset az, amit nem értek. Mit gondolt az emberünk - ha az FBI fel akarja tűrni a széfét, és nincs meg a kulcs, akkor majd azt mondja, bocsi, látom zárva van, akkor ezt most kihagyjuk?
- TotoHU
- Veterán
- Kapcsolat:
Schobert Norbi 2 éve stroke-ot kapott, a házuk előtt összeesett. Majd az autók és bringások vidáman elmentek a földön fekvő ember mellett, ezért 23 percen át csak ott feküdt és senki sem értesítette a mentőket.
Azért ez nagyon sokat elárul a hazai állapotokról.
https://telex.hu/belfold/2023/09/09/sch ... a-felvetel
Azért ez nagyon sokat elárul a hazai állapotokról.
https://telex.hu/belfold/2023/09/09/sch ... a-felvetel