Igen.algreg írta: ↑2023.08.27. 11:11 Aki késsel megy neked, az kellően elszánt, hogy a földbe rakjon. Az adrenalin miatt a pofonokat nem érzi, ha le is fújod, akkor is jó esély van rá, hogy a közeledbe kerül és vaktában kaszabolni kezd. Viszont jó eséllyel tudja, mire képes a kés, és ha a te kezedben is lát egyet, talán kevésbé tűnik jó ötletnek a számára, hogy lerohanással próbálkozzon.
Úgyhogy ha valaki kést nyitna rám, én se haboznék kicsattintani az enyémet.
PS: gázpisztolyt,deót nem hordok, és a késelések nagyobb része szerintem szájkaratéval és lökdösődéssel kezdődik egy-két lépésről, nem nekifutásból.
A nulladik lépés: megakadályozni az eszkalálódást, ld szájkarate.
Ha már lökdösődik, akkor én még a kés elővétele előtt pofánfújnám.
Aztán jön az elriasztás, ha jól értem, erre tartod alkalmasnak a kést ("ha a te kezedben is lát egyet, talán kevésbé tűnik jó ötletnek a számára..") - hát ez vagy bejön, vagy nem.
A gond az, ha már előveszel valamit (pl. kés) kis eséllyel tudsz utána mást elővenni.
Ha van szabad tér (tehát nem egy zárkában mennek neked késsel) én a távolabbról hatékony eszközöket preferálnám.
Elsőnek a spray.
Átkívánkozna, de nincs önvédelem topik: nemhalálosból viszont van kettő. (Teljesen értelmetlen módon..)