Katonai és rendvédelmi

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan

G.D
Veterán
Veterán

Re: Katonai és rendvédelmi

Hozzászólás Szerző: G.D »

TotoHU írta: 2023.08.23. 13:15 Az iraki nép viszont nem érdemelte meg azt az elképesztő mértékű szenvedést és rombolást, amire csak azért került sor, mert
egy jó részük kőkorszaki gondolkodású f@szkalap.
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

G.D írta: 2023.08.23. 13:28 egy jó részük kőkorszaki gondolkodású f@szkalap.
Az lehet, de összesen csak ezért kicsit sem érdemelnek halált...
nemtokregelni
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: nemtokregelni »

aksurv írta: 2023.08.23. 13:18 A lényege a nemzeti szuverenitás felett nincs magasabb szuverenítas. Minden állam maga határozza meg mi a nemzetbiztonsagi érdeke és nem létezik olyan forum ami efeletti és ezt felülbiralgatja.
.
Nem kellett volna akkor felkötni Hösst, Eichmannt, Frankot, Fricket, Kaltenbrunnert, Göringet, etc. sem?

(edit, igen, tudom, hogy Göring ennek elébe ment)
Sapienti sat.
G.D
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2023.08.23. 13:33 Az lehet, de összesen csak ezért kicsit sem érdemelnek halált...
De ha meg beavatkozunk, akkor az a baj (lásd jugó polgárháború).
aksurv
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: aksurv »

nemtokregelni írta: 2023.08.23. 13:51 Nem kellett volna akkor felkötni Hösst, Eichmannt, Frankot, Fricket, Kaltenbrunnert, Göringet, etc. sem?
Azzal hogy járt nekik büntetés azon nincs vita. .
De a bíróság legitimitasaval már akkor is többen problemaztak.
Ha mondjuk bármelyik általuk megtamadott ország nemzeti bírósága elé kerülnek az ott elkövetett bűnök miatt az jogilag tisztább lett volna
Ez is érdekes kérdés. Mi és ki adja meg egy adott nemzetközi bíróság legitimaciojat, illetékességét, hatáskörét? Egy nemzeti bíróságnál egyértelmű, adott ország parlamentje által alkotott jogszabályok, de egy nemzetközi bíróságnal kinek van joga ezeket a jogszabályokat megalkotni?
Kinek van joga erőszakszervezetkent ezt kikenyszeríteni?
Ezért nemzetközi dolgok szerződésekkel jönnek létre amik legitimaciojat adott alairó ország parlamentjenek ratifikaciója adja.
Viszont ha valaki egy nemzetközi szerződéshez nem csatlakozik akkor azon annak kötelezettségeit sem lehet számon kerni.
Kb. olyan mintha Tcom kitiltatna egy másik szolgáltató szolgaltásából úgy hogy vele semmilyen szerződéses viszonyban nem vagy.
Egyébként ez a szuverenítasi filozófia az alapja, annak is, hogy a nemeteknél most keselő amerikai bakák nem német, hanem amerikai bíróság előtt lesznek felelősségre vonva.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
nemtokregelni
Veterán
Veterán

aksurv írta: 2023.08.23. 14:06 Azzal hogy járt nekik büntetés azon nincs vita. .
De a bíróság legitimitasaval már akkor is többen problemaztak.
Ha mondjuk bármelyik általuk megtamadott ország nemzeti bírósága elé kerülnek az ott elkövetett bűnök miatt az jogilag tisztább lett volna
Ez is érdekes kérdés. Mi és ki adja meg egy adott nemzetközi bíróság legitimaciojat, illetékességét, hatáskörét? Egy nemzeti bíróságnál egyértelmű, adott ország parlamentje által alkotott jogszabályok, de egy nemzetközi bíróságnal kinek van joga ezeket a jogszabályokat megalkotni?
Kinek van joga erőszakszervezetkent ezt kikenyszeríteni?
Ezért nemzetközi dolgok szerződésekkel jönnek létre amik legitimaciojat adott alairó ország parlamentjenek ratifikaciója adja.
Viszont ha valaki egy nemzetközi szerződéshez nem csatlakozik akkor azon annak kötelezettségeit sem lehet számon kerni.
Kb. olyan mintha Tcom kitiltatna egy másik szolgáltató szolgaltásából úgy hogy vele semmilyen szerződéses viszonyban nem vagy.
Egyébként ez a szuverenítasi filozófia az alapja, annak is, hogy a nemeteknél most keselő amerikai bakák nem német, hanem amerikai bíróság előtt lesznek felelősségre vonva.
Részben úgy volt, ahogy írod, hiszen Hösst a lengyelek kötötték fel, Eichmannt pedig Izrael. Csak a többi a nürnbergi bíróságé.

Egyébként meg lehet ezen jogfilozofálni, csak ne akart volna mindig olyan sok tömeggyilkos, népirtó és akár saját társadalmát kínzó diktatúra az ilyen elvek mögé bújni.
Sapienti sat.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

az hogy nepirto vagy diktator mitol fugg? attol hogy ki csinalta, mikor csinalta?
nemtokregelni írta: 2023.08.23. 14:29 Részben úgy volt, ahogy írod, hiszen Hösst a lengyelek kötötték fel, Eichmannt pedig Izrael. Csak a többi a nürnbergi bíróságé.

Egyébként meg lehet ezen jogfilozofálni, csak ne akart volna mindig olyan sok tömeggyilkos, népirtó és akár saját társadalmát kínzó diktatúra az ilyen elvek mögé bújni.
ingyom bingyom tálib-e?
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

qqriq írta: 2023.08.23. 14:39 az hogy nepirto vagy diktator mitol fugg? attol hogy ki csinalta, mikor csinalta?
Ezeknek azért vannak bizonyos elég jól felismerhető jelei...
nemtokregelni
Veterán
Veterán

qqriq írta: 2023.08.23. 14:39 az hogy nepirto vagy diktator mitol fugg? attol hogy ki csinalta, mikor csinalta?
Szerinted csak attól függ? Nem lehet olyat csinálni, ami egyetemlegesen elítélendő? Semmit? Tessék, íme itt van pár, légyszi mutasd be ezeken, hogyan kell az ilyesmit relativizálni. Köszi.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Holocaust
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Holoc ... of_Croatia
https://en.wikipedia.org/wiki/Rwandan_genocide
https://en.wikipedia.org/wiki/Killing_Fields
https://en.wikipedia.org/wiki/Bangladesh_genocide
https://en.wikipedia.org/wiki/Holodomor
https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Leap_Forward
Sapienti sat.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

G.D írta: 2023.08.23. 13:28 egy jó részük kőkorszaki gondolkodású f@szkalap.
Ezt most őszintén, miből gondolod?
Én voltam arrafelé (a szomszédban) beszéltem velük, szereztem személyes benyomásokat. Ott már akkor írásbeliség, virágzó kultúrák, városok és civilizáció volt, amikor még Róma sem létezett és "mi magyarok" még a pusztán basztattuk egymást a többi lovas nomád törzssel. Később ott már akkor fürdők épültek mindenhol, amikor itt Európában még évente jó ha egy fürdés jelentette a higiéniát.
Nagyon hasonló helyen jártam (Szíria), béke volt és bőven élelem, a vallási felekezetek tagjai nem b.sztatták egymást. Söröztem a keresztény negyedben, megcsodáltam az ókeresztény templomokat, mászkáltam a zsidónegyedben Damaszkuszban.
Aztán jött az "arab tavasz" nevű szintúgy külföldről finanszírozott titkosszolgálati művelet, és romjaiba dőlt az egész ország. Sikeres demokrácia export történt, brávó-brávó, copy-paste-eltük a "fejlettebb" nyugati kultúrát!

Tudod hogy ott hogy gondolnak a nyugatra? Ezt többektől hallottam egy-két tea vagy alkohol után. Hogy ők ott békében elvannak, még a keresztény a muzulmánnal is (ezt tapasztaltam, vacsora és sisha a muzulmán étteremben, de az utca túloldala már a keresztény negyed volt, átmentem szembe a kocsmába vacsi után inni pár sört és megcsodálni a miniszoknyás szír csajokat), aztán pár évszázadonként újra és újra megjelennek a nyugati hadseregek, halomra ölik őket és szétb@sznak mindent. Keresztes háborúk, gyarmatosítás, modern kori közel-keleti háborúk. A nyugat újra és újra odamegy ahol semmi keresnivalója, és ölik őket a saját hazájukban.
Ez az ő nézőpontjuk rólunk, így élik meg. És meg kell mondjam, nem minden alap nélkül rühellik arrafelé a nyugatiakat!
nemtokregelni
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2023.08.23. 15:41 Ezt most őszintén, miből gondolod?
Én voltam arrafelé (a szomszédban) beszéltem velük, szereztem személyes benyomásokat. Ott már akkor írásbeliség, virágzó kultúrák, városok és civilizáció volt, amikor még Róma sem létezett és "mi magyarok" még a pusztán basztattuk egymást a többi lovas nomád törzssel. Később ott már akkor fürdők épültek mindenhol, amikor itt Európában még évente jó ha egy fürdés jelentette a higiéniát.
Nagyon hasonló helyen jártam (Szíria), béke volt és bőven élelem, a vallási felekezetek tagjai nem b.sztatták egymást. Söröztem a keresztény negyedben, megcsodáltam az ókeresztény templomokat, mászkáltam a zsidónegyedben Damaszkuszban.
Aztán jött az "arab tavasz" nevű szintúgy külföldről finanszírozott titkosszolgálati művelet, és romjaiba dőlt az egész ország. Sikeres demokrácia export történt, brávó-brávó, copy-paste-eltük a "fejlettebb" nyugati kultúrát!

Tudod hogy ott hogy gondolnak a nyugatra? Ezt többektől hallottam egy-két tea vagy alkohol után. Hogy ők ott békében elvannak, még a keresztény a muzulmánnal is (ezt tapasztaltam, vacsora és sisha a muzulmán étteremben, de az utca túloldala már a keresztény negyed volt, átmentem szembe a kocsmába vacsi után inni pár sört és megcsodálni a miniszoknyás szír csajokat), aztán pár évszázadonként újra és újra megjelennek a nyugati hadseregek, halomra ölik őket és szétb@sznak minket. Keresztes háborúk, gyarmatosítás, modern kori közel-keleti háborúk. A nyugat újra és újra odamegy ahol semmi keresnivalója, és ölik őket a saját hazájukban.
Ez az ő nézőpontjuk rólunk, így élik meg. És meg kell mondjam, nem minden alap nélkül!
Vajon hányan dolgozunk / profitálunk nyugati multiból itt? Vagy ha a házra kell, akkor jó a manager fizu és a kapitalizmus? De különben meg elmennénk gatyát osztani valami szeretetszolgálathoz? Ne legyünk már kétszínűek a nyugati kultúra szidalmazásában, hiszen többnyire abból a világrendből élünk, plusz annak a szabadsága teszi paradox módon lehetővé, hogy akár nyíltan fikázzad.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nemtokregelni 2023.08.23. 16:18-kor.
Sapienti sat.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Szia Toto,

Most teljesen ossze vissza beszelsz, eloszor ezt irtad:
TotoHU írta: 2023.08.23. 12:35 Merthogy előtte se volt ott semmi ilyesmi, a diktatúra féken tartotta az erőszakot.
Majd egyertelmuen erre (ezt beidezve) G.D. ezt valaszolta:
G.D írta: 2023.08.23. 12:56 Értem, szóval az Irán elleni tâmadás, Kuvait elfoglalása + a kurdok módszeres irtása (időnként vegyifegyverekkel is) nélkülözött mindenféle erőszakot? Hát...
Erre te:
TotoHU írta: 2023.08.23. 13:15 Ne keverjük az első Öböl-háborúval
Most akkor mi van? Az Irak-Irani es az elso obol haboru, meg a kurdok elleni vegyifegyverbevetesek nem 2003 elott voltak? Vagy ha igen, akkor egy "bocs, tevedtem" johet az eredeti allitasoddal kapcsolatban a feken tartott eroszakrol.

Bel
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Szia Toto,

Ha mar tollem ideztel, beleneztem a dilitopicba, es nagyon durvanak talalom, hogy letagadod 750 000 - 1 500 000 ember halalat. :-(

"Iránnal pedig nem volt aktív háborúja Iraknak. "

gyk.

Bel
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

bel írta: 2023.08.23. 16:08 Szia Toto,

Ha mar tollem ideztel, beleneztem a dilitopicba, es nagyon durvanak talalom, hogy letagadod 750 000 - 1 500 000 ember halalat. :-(

"Iránnal pedig nem volt aktív háborúja Iraknak. "

gyk.

Bel
2003-ban NEM volt háborúja Iránnal. És a 2003-as állapotokból nem következett a cca. 1 millió iraki halála.
Az az USA által indított gyalázatos rabló háború következménye. (demokrácia export gúnynéven)
aksurv
Veterán
Veterán

nemtokregelni írta: 2023.08.23. 14:29 Részben úgy volt, ahogy írod, hiszen Hösst a lengyelek kötötték fel, Eichmannt pedig Izrael. Csak a többi a nürnbergi bíróságé.

+1
A numbergire gondoltam. Ott egyébként a védelem ha jól emlékszem ilyesmikre épült.
Ne akartam tovább fűzni, de Höss, Ámon Göth t mondtam volna én is példának.
Eichmannal aláírattak egy papírt hogy elfogadja az izraeli bíróságot.
Kérdés, hogy ez mennyire volt kényszer alatt.
nemtokregelni
Veterán
Veterán

aksurv írta: 2023.08.23. 16:43 +1
A numbergire gondoltam. Ott egyébként a védelem ha jól emlékszem ilyesmikre épült.
Ne akartam tovább fűzni, de Höss, Ámon Göth t mondtam volna én is példának.
Eichmannal aláírattak egy papírt hogy elfogadja az izraeli bíróságot.
Kérdés, hogy ez mennyire volt kényszer alatt.
Kb. annyira szerintem, mint amennyire önként "utazott" el velük..
Sapienti sat.
aksurv
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2023.08.23. 16:33 2003-ban NEM volt háborúja Iránnal. És a 2003-as állapotokból nem következett a cca. 1 millió iraki halála.
Az az USA által indított gyalázatos rabló háború következménye. (demokrácia export gúnynéven)
+1.
A spektrum volt egy doku. ahol levezették, hogy az isis létrejötte közvetlenül az Obama kormányzat hibája.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

nemtokregelni írta: 2023.08.23. 15:48 Vajon hányan dolgozunk / profitálunk nyugati multiból itt? Vagy ha a házra kell, akkor jó a manager fizu és a kapitalizmus? De különben meg elmennénk gatyát osztani valami szeretetszolgálathoz? Ne legyünk már kétszínűek a nyugati kultúra szidalmazásában, hiszen többnyire abból a világrendből élünk, plusz annak a szabadsága teszi paradox módon lehetővé, hogy akár nyíltan fikázzad.
OFF
Szerintem most túltolod. Azért mert a rendszer részei vagyunk, nem kell a bólogató rabszolgáinak is lennünk. Ugyanígy, attól mert a nyugati szövetségi rendszer részei vagyunk, nincs szükség arra a fajta lelkes és mindent feladó öngyarmatosításra sem, amit műveltünk 1990-2010 között. (Ezzel azt sem helyeslem ami azóta történt, de az itt OFF)
És egyébként miért ne kritizálhatnánk a nyugati berendezkedést, hiszen éppen a rendszer kritizálhatósága és kérdőre vonhatósága az, ami a nyugat kevés megmaradt nagyon komoly előnyeinek egyike? A rendszerben benne van hogy kritizálható és ezért potenciálisan reformálható.
Úgyhogy igenis kritizálom a liberális kapitalizmust azért, mert az emberi lényt degradálja egy copy-paste tömegemberré, ahol a tömegkultúra révén mindenki nagyjából ugyanolyan: nap közben GDP-t termel utána pedig fogyaszt, a fő mutató pedig a hatékonyság. Mindeközben a fogyasztási javakat a globális dél durva kizsákmányolásával szerezzük, a nyersanyagok sima elrablása és az olcsó munkaerővel előállított fogyasztási javak révén. Bónuszként a Föld tönkretétele és a globális ökológiai katasztrófa.
Ezekkel mind teljesen valid vádolni a liberális kapitalizmust, a folyamatos kapzsiság és fék nélküli növekedési kényszer ide vezetett. Mindeközben a nagyvállalatok beállnak a BLM- woke- és gender marhaságok mögé, hogy a diskurzus ebbe az irányba tereljék, és ne abba hogy a Föld javainak a túlnyomó része egy szupergazdag elit kezében összpontosul.
ON

Az erőforrások feletti dominanciáért folytatott háborúk sokáig a nyugat sajátosságai voltak és túlnyomó részt ma is azok. Nem csak a gyarmatosítás idején, húsz évvel ezelőtt is. Attól mert benzint tankolok az autómba, nem helyeslem azt hogy ezért komplett országokat pusztítanak el, koholt és hazug indokok alapján. Attól mert van olyan ruhám ami a HM-ből származik, nem helyeslem azt hogy ezek nagy részét dél-ázsiai rabszolga-üzemekben állítják elő, akár gyerekmunkával!
Ennyi.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

bel írta: 2023.08.23. 16:01 Szia Toto,

Most teljesen ossze vissza beszelsz, eloszor ezt irtad:

Majd egyertelmuen erre (ezt beidezve) G.D. ezt valaszolta:

Erre te:

Most akkor mi van? Az Irak-Irani es az elso obol haboru, meg a kurdok elleni vegyifegyverbevetesek nem 2003 elott voltak? Vagy ha igen, akkor egy "bocs, tevedtem" johet az eredeti allitasoddal kapcsolatban a feken tartott eroszakrol.

Bel
Btw ha az iráni háborúra gondolsz, ott éppen a nyugat fegyverezte fel Szaddámot, hogy csapjon oda az ajatollahoknak.
Ha ott bűnöst keresünk, akkor van keresgélni valónk nyugaton is! Ugyanis a nyugat által is szállított fegyverek nélkül nem történhetett volna meg az a mészárszék sem!

https://www.bbc.co.uk/hungarian/special ... port.shtml

Csak hát hopsz, Szaddám elszabadult 1990 után és a barátból ellenség lett. De láttunk ilyet máshol is, Oszamát és az Al-Kaidát is az USA képezte ki és fegyverezte fel, aztán hirtelen ellenségekké váltak.
Hát, ezt nevezem hipokrita gyarmatosító szellemű külpoltitikának. ;-)

Amit összemosol Te is és GD is az az első és a második iraki háború. Az első teljesen jogosan indult, nemzetközi felhatalmazás alapján. Azt követően azonban semmilyen jogalap nem volt a második háború megindítására, az semmi mást nem szolgált mint az amerikai nagyvállalatok érdekeit, ennek megfelelően az egy mocskos rabló háború volt, és az az 1 millió ember nem halt volna meg, ha a CIA nem hamiístja meg a titkosszolgálati jelentéseket az iraki tömegpusztító fegyverekről, amik akkorra már régen nem léteztek.
Ennyit állítok és nem többet.
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: RatRace »

TotoHU írta: 2023.08.23. 16:56 Btw ha az iráni háborúra gondolsz, ott éppen a nyugat fegyverezte fel Szaddámot, hogy csapjon oda az ajatollahoknak.
Ha ott bűnöst keresünk, akkor van keresgélni valónk nyugaton is! Ugyanis a nyugat által is szállított fegyverek nélkül nem történhetett volna meg az a mészárszék sem!

https://www.bbc.co.uk/hungarian/special ... port.shtml

Csak hát hopsz, Szaddám elszabadult 1990 után és a barátból ellenség lett. De láttunk ilyet máshol is, Oszamát és az Al-Kaidát is az USA képezte ki és fegyverezte fel, aztán hirtelen ellenségekké váltak.
Hát, ezt nevezem hipokrita gyarmatosító szellemű külpoltitikának. ;-)

Amit összemosol Te is és GD is az az első és a második iraki háború. Az első teljesen jogosan indult, nemzetközi felhatalmazás alapján. Azt követően azonban semmilyen jogalap nem volt a második háború megindítására, az semmi mást nem szolgált mint az amerikai nagyvállalatok érdekeit, ennek megfelelően az egy mocskos rabló háború volt.
Politika mentesen:
Most őszintén.
Az USA nem ezt csinálta mindig?
Lásd: Az első indokínai háború után Usa tömte a fegyvereket vietnámba.
Majd ezzel nézett szembe.
Bizonyos értelemben Koreában is ez volt.
És sorolhatnánk....Irak-Irán-Kuvait-afganisztán....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RatRace 2023.08.23. 17:37-kor.
Fizetett bér-Troll.
Beépített falazóelem, a legtitkosabb titkosügynök.
nemtokregelni
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2023.08.23. 16:50 OFF
Szerintem most túltolod.
Ebben egyetértünk, én is így gondolom ;)
Sapienti sat.
aksurv
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2023.08.23. 16:50 OFF
Szerintem most túltolod. Azért mert a rendszer részei vagyunk, nem kell a bólogató rabszolgáinak is lennünk. Ugyanígy, attól mert a nyugati szövetségi rendszer részei vagyunk, nincs szükség arra a fajta lelkes és mindent feladó öngyarmatosításra sem, amit műveltünk 1990-2010 között. (Ezzel azt sem helyeslem ami azóta történt, de az itt OFF)
És egyébként miért ne kritizálhatnánk a nyugati berendezkedést, hiszen éppen a rendszer kritizálhatósága és kérdőre vonhatósága az, ami a nyugat kevés megmaradt nagyon komoly előnyeinek egyike? A rendszerben benne van hogy kritizálható és ezért potenciálisan reformálható.
Úgyhogy igenis kritizálom a liberális kapitalizmust azért, mert az emberi lényt degradálja egy copy-paste tömegemberré, ahol a tömegkultúra révén mindenki nagyjából ugyanolyan: nap közben GDP-t termel utána pedig fogyaszt, a fő mutató pedig a hatékonyság. Mindeközben a fogyasztási javakat a globális dél durva kizsákmányolásával szerezzük, a nyersanyagok sima elrablása és az olcsó munkaerővel előállított fogyasztási javak révén. Bónuszként a Föld tönkretétele és a globális ökológiai katasztrófa.
Ezekkel mind teljesen valid vádolni a liberális kapitalizmust, a folyamatos kapzsiság és fék nélküli növekedési kényszer ide vezetett. Mindeközben a nagyvállalatok beállnak a BLM- woke- és gender marhaságok mögé, hogy a diskurzus ebbe az irányba tereljék, és ne abba hogy a Föld javainak a túlnyomó része egy szupergazdag elit kezében összpontosul.
ON

Az erőforrások feletti dominanciáért folytatott háborúk sokáig a nyugat sajátosságai voltak és túlnyomó részt ma is azok. Nem csak a gyarmatosítás idején, húsz évvel ezelőtt is. Attól mert benzint tankolok az autómba, nem helyeslem azt hogy ezért komplett országokat pusztítanak el, koholt és hazug indokok alapján. Attól mert van olyan ruhám ami a HM-ből származik, nem helyeslem azt hogy ezek nagy részét dél-ázsiai rabszolga-üzemekben állítják elő, akár gyerekmunkával!
Ennyi.
Ki fogod húzni a gyufát. Csak szólok.
Nekem ugyanezekkel volt bajom, plusz ebbe a sorba tettem azt is. amiről nem lehet beszelni.
G.D
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2023.08.23. 15:41 Ezt most őszintén, miből gondolod?
Mondjuk abból, hogy a diktatúra alóli felszabadulásuk után első dolguk volt hogy a szekta egyik felének fanatikusai elkezdték irtani a másik felének a híveit.
G.D
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2023.08.23. 16:56 az az 1 millió ember nem halt volna meg, ha a CIA nem hamiístja meg a titkosszolgálati jelentéseket az iraki tömegpusztító fegyverekről
Ha Benz nem találja fel az autót, ma nem halnának meg annyian közlekedési balesetben.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

TotoHU írta: 2023.08.23. 16:56 Amit összemosol Te is és GD is az az első és a második iraki háború.
Szia,

Az volt az allitasod, hogy "Merthogy előtte se volt ott semmi ilyesmi, a diktatúra féken tartotta az erőszakot. "

Ez tenyszeruen nagyon nem igaz, mert csak az irani haboruban fel-egy millio irani halt meg a negyed-fel millio iraki mellett.

Hat neked az feken tartott eroszak, ahol fel-egy millio embert megolnek?

Vagy ha az USA ellensegei megolnek tobb szazezer embert, azert az USA a hibas, ha szaddam parancsara megolnek fel-egymillio embert, azert nem hibas szaddam? Ebben az esetben nagyon durva kettos merced van.

Es akkor meg szoba se kerultek a vegyifegyverrel irtott kurdok.

A fentiekhez kepest aprosag, hogy ugy tunik, szamodra az is az USA hibaja, hogy "Irak fő fegyverszállítója régi szövetségese, a Szovjetunió volt.", legalabbis az altalad adott, az USA bunosseget bizonyito linken ezt irtak.

Bel
aksurv
Veterán
Veterán

bel írta: 2023.08.23. 18:28 Szia,

Az volt az allitasod, hogy "Merthogy előtte se volt ott semmi ilyesmi, a diktatúra féken tartotta az erőszakot. "

Ez tenyszeruen nagyon nem igaz, mert csak az irani haboruban fel-egy millio irani halt meg a negyed-fel millio iraki mellett.

Hat neked az feken tartott eroszak, ahol fel-egy millio embert megolnek?

Vagy ha az USA ellensegei megolnek tobb szazezer embert, azert az USA a hibas, ha szaddam parancsara megolnek fel-egymillio embert, azert nem hibas szaddam? Ebben az esetben nagyon durva kettos merced van.

Es akkor meg szoba se kerultek a vegyifegyverrel irtott kurdok.

A fentiekhez kepest aprosag, hogy ugy tunik, szamodra az is az USA hibaja, hogy "Irak fő fegyverszállítója régi szövetségese, a Szovjetunió volt.", legalabbis az altalad adott, az USA bunosseget bizonyito linken ezt irtak.

Bel
Elég hülye mentség az amerikaiak teljesen törvénytelen civilek ellen elkövetett háborús büneire, hogy ha nem mennek be az amerikaiak akkor Szaddám meszarolja le őket.
Itt nem a civil áldozatok a fő probléma, hanem az, hogy az idióta háborúikkal, beavatkozásaikkal, puccsaikkal zsinórban destabilizalnak komplett régiókat és milliók életét teszik tönkre.
20 ev alatt sikerült Irakot, Afganisztánt, Szíriat, Észak Afrikát és tudjuk még mit, destabilizalni és háborúba vagy polgárháborúban huzni.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

miota van migrancsvalsag?
aksurv írta: 2023.08.23. 20:10 Elég hülye mentség az amerikaiak teljesen törvénytelen civilek ellen elkövetett háborús büneire, hogy ha nem mennek be az amerikaiak akkor Szaddám meszarolja le őket.
Itt nem a civil áldozatok a fő probléma, hanem az, hogy az idióta háborúikkal, beavatkozásaikkal, puccsaikkal zsinórban destabilizalnak komplett régiókat és milliók életét teszik tönkre.
20 ev alatt sikerült Irakot, Afganisztánt, Szíriat, Észak Afrikát és tudjuk még mit, destabilizalni és háborúba vagy polgárháborúban huzni.
ingyom bingyom tálib-e?
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

teknosok igy pizsamaban fegyverrel mennek kulfoldre? :shock:
369905324_947911292938664_8298645855123945188_n.jpg
ingyom bingyom tálib-e?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

qqriq írta: 2023.08.23. 20:22 teknosok igy pizsamaban fegyverrel mennek kulfoldre? :shock:
369905324_947911292938664_8298645855123945188_n.jpg
Ez a szokás állami vezetők testőrsége esetén.
Kvázi-háborús övezetben meg nem öltöny-zakó-hákáaktatáska a szerkó nyilván.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

ne tudom miert de valahogy az volt bennem hogy csak nagyon keves allami vezeto testorsege visz fegyvert kulfoldre, a vendeglatok dolga a fegyveres vedelem :shock:
gvass1 írta: 2023.08.23. 20:27 Ez a szokás állami vezetők testőrsége esetén.
Kvázi-háborús övezetben meg nem öltöny-zakó-hákáaktatáska a szerkó nyilván.
ingyom bingyom tálib-e?
aksurv
Veterán
Veterán

qqriq írta: 2023.08.23. 20:11 miota van migrancsvalsag?
+1
G.D
Veterán
Veterán

aksurv írta: 2023.08.23. 20:10 20 ev alatt sikerült Irakot, Afganisztánt, Szíriat, Észak Afrikát és tudjuk még mit, destabilizalni és háborúba vagy polgárháborúban huzni.
Ja, mert Afganisztán pl. a NATO megszállás előtt a stabil, békés állam tankönyvi mintája volt, ugye :?:
aksurv
Veterán
Veterán

G.D írta: 2023.08.23. 20:40 Ja, mert Afganisztán pl. a NATO megszállás előtt a stabil, békés állam tankönyvi mintája volt, ugye :?:
Mi köze van az amerikaiaknak ahhoz, hogy a világ másik részen mi van?
Nekik Detroit Baltimore v. mexikói határ ami a saját problémájuk nem Afganisztán.
G.D
Veterán
Veterán

aksurv írta: 2023.08.23. 20:43 Mi köze van az amerikaiaknak ahhoz, hogy a világ másik részen mi van?
Mi a f@sz köze volt binládennek meg a többi abroszfejű g@ciládának ahhoz hogy a világ másik részén mi van?
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

lehet hogy a szijae tudna erre valaszolni? :shock:
G.D írta: 2023.08.23. 20:48 Mi a f@sz köze volt binládennek meg a többi abroszfejű g@ciládának ahhoz hogy a világ másik részén mi van?
ingyom bingyom tálib-e?
Judge Dredd
Moderátor
Moderátor

Hozzászólás Szerző: Judge Dredd »

A fórum a különböző vélemények, vagy akár világnézetek ütköztetésére való, egészen addig, amíg nem megy át agyatlan anyázásba. Kérlek próbáljatok meg úgy vitázni, hogy utána is őszintén le tudjatok ülni élőben a vitapartnerrel sörözni egyet. Ez kezd nem az lenni, de megölni se akarok minden egyes témát visszatörölgetésekkel, szóval most ezt Így csak kérném egyelőre.
I am the law.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: szöged »

qqriq írta: 2023.08.23. 20:11 miota van migrancsvalsag?
2015
aksurv
Veterán
Veterán

G.D írta: 2023.08.23. 20:48 Mi a f@sz köze volt binládennek meg a többi abroszfejű g@ciládának ahhoz hogy a világ másik részén mi van?
Mi köze van az átlag afgán parasztnak Bin Ladenhez? Mégis az ő házának az ajtaját rúgták szét és az ő családját ölték meg a demokráciabajnokok.
A dolog kb. az mintha mi megszalltuk volna Németországot és megoltunk volna 100 ezer német civilt azért, mert a Rotte Armee Fraktion robbantott Ferihegyen.
nemtokregelni
Veterán
Veterán

aksurv írta: 2023.08.23. 22:04 Mi köze van az átlag afgán parasztnak Bin Ladenhez? Mégis az ő házának az ajtaját rúgták szét és az ő családját ölték meg a demokráciabajnokok.
A dolog kb. az mintha mi megszalltuk volna Németországot és megoltunk volna 100 ezer német civilt azért, mert a Rotte Armee Fraktion robbantott Ferihegyen.
Kb. ugyanannyi, mint a WTC büfében főző szakácsnak, az irodákban dolgozó adminisztrátoroknak és a NY-i tűzoltóknak az amerikai külpolitikához vagy a CIA-hez.
Sapienti sat.
aksurv
Veterán
Veterán

nemtokregelni írta: 2023.08.24. 01:10 Kb. ugyanannyi, mint a WTC büfében főző szakácsnak, az irodákban dolgozó adminisztrátoroknak és a NY-i tűzoltóknak az amerikai külpolitikához vagy a CIA-hez.
Ha megcsináljak akkor a Neptun lándzsája műveletet akkor egy szót nem szólok. Az egész világ helyeselte volna.
Az afganisztani és főleg az iraki (lévén Iraknak a világon semmi köze nem volt 911 hez) rendszerváltáshoz nem volt joguk.
A másik. Ngyjából 3000 embert halt a tornyoknal, a leghitelesebbnek tűnő szamítasok szerint a két megszállt országban együtt kb. 300 000 civil. tehát mindenegyes amerikaiért 100 muszlim civil., és a világ ezt is látja lásd amit Toto írt arról mit látott ott.
Végül a legfőbb gond az, hogy ezek a ráadásul elvesztett háborúk teljesen errodaltak a nyugat tekintélyét hitelesseget és bármilyen erkölcsre való hivatkozását, tehát közvetlen előzményei a jelenlegi dolgoknak.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

Egy kicsi lájtosabb téma a nyári melegben: New Yorki feeling most, a Budapesti Damjanich utcában :D
IMG_4280.jpeg
Megfigyeltem, hogy látványosan extra hosszú gumibotot kaptak a fiúk - logikus, a lovas csendőrnek kell a hatósugár a parasztok kardlapozásához ;)
Si vis pacem - CCCLVII magnum… μολὼν λαβέ
G.D
Veterán
Veterán

aksurv írta: 2023.08.24. 06:08 Ha megcsináljak akkor a Neptun lándzsája műveletet akkor egy szót nem szólok. Az egész világ helyeselte volna.
Egyrészt technikailag szvsz kivitelezhetetlen lett volna egy, a Tora-Borában bújkáló binládent egyetlen, hasonló volumenű akcióval elintézni, többezer km-re a legközelebbi saját bázistól.
Másrészt biztosan akkor is lettek volna hőbörögők, hogy mégis mit képzelnek a rohadtusákok csak úgy kinyírni valakit egy másik országban (az iszlám világ egy része meg különösen).
aksurv
Veterán
Veterán

G.D írta: 2023.08.24. 12:05 Egyrészt technikailag szvsz kivitelezhetetlen lett volna egy, a Tora-Borában bújkáló binládent egyetlen, hasonló volumenű akcióval elintézni, többezer km-re a legközelebbi saját bázistól.
Másrészt biztosan akkor is lettek volna hőbörögők, hogy mégis mit képzelnek a rohadtusákok csak úgy kinyírni valakit egy másik országban (az iszlám világ egy része meg különösen).
Érdekes lenne az usaban arra hivatkozni a rendőrségnek, hogy nem voltak képes elfogni az elkövetőt az őt bujtató kisvárosban, ezért az egész várost ovodátol a polgarmesteri hivatalig lebombaztatják a légierővel, majd ezután kineveznek egy új polgármestert.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

aksurv írta: 2023.08.24. 06:08 Végül a legfőbb gond az, hogy ezek a ráadásul elvesztett háborúk teljesen errodaltak a nyugat tekintélyét hitelesseget és bármilyen erkölcsre való hivatkozását, tehát közvetlen előzményei a jelenlegi dolgoknak.
Szia,

Igen.

Szerintem erkolcsileg nagyon nagy hiba volt a 2003-as iraki tamadas. Reszlegesen csokkenti a karokat, hogy a franciak/nemetek kemenyen elleneztek, igy nem a "nyugat" hibaja, "csak" USA (+UK) hibaja.

Katonailag meg az afgan kaland vege volt tekintelyrombolo. Szerintem a meginditasa erkolcsileg teljesen rendben volt, foleg mivel nem egy orszagot tamadtak meg, hanem az adott orszagot VEDTEK egy folyamatban levo polgarhaboruban, par szaz USA katona bevetesevel, akik a tobbezer helyi katonanak segitettek helyreallitani a rendet. Sajnos utana rossz iranyba csusztak el a dolgok, de vegul a demokracia gyozott - meg ha nem is ugy, ahogy pl. en vartam.

Bel
brh562
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: brh562 »

bel írta: 2023.08.24. 13:49 Szia,

Igen.

Szerintem erkolcsileg nagyon nagy hiba volt a 2003-as iraki tamadas. Reszlegesen csokkenti a karokat, hogy a franciak/nemetek kemenyen elleneztek, igy nem a "nyugat" hibaja, "csak" USA (+UK) hibaja.

Katonailag meg az afgan kaland vege volt tekintelyrombolo. Szerintem a meginditasa erkolcsileg teljesen rendben volt, foleg mivel nem egy orszagot tamadtak meg, hanem az adott orszagot VEDTEK egy folyamatban levo polgarhaboruban, par szaz USA katona bevetesevel, akik a tobbezer helyi katonanak segitettek helyreallitani a rendet. Sajnos utana rossz iranyba csusztak el a dolgok, de vegul a demokracia gyozott - meg ha nem is ugy, ahogy pl. en vartam.

Bel
azér van a világban pár polgárháború ahol a usa nem VÉDI meg a országot olyan hevesen mit a Tálibok ellen tette...
kettős mérce dolgozik anémetek meg a franciak keményen ellenezték a beavatkozést ... hogy is ? vmi szankciót vezettek be a usa meg az uk ellen ? amikor a oroszok csinaljak akkor meg aggyunk mindent is oda azonnal... nem ezzel nem azt írom , hogy amit a ruszkik tesznek az jogos csak , azt hogy van aki bmit megtehet van aki meg nem ... mongyuk ezt nevezik politikának ...
aksurv
Veterán
Veterán

bel írta: 2023.08.24. 13:49 Szia,

Igen.

Bel
Afganisztánban a végén nem volt más lehetőség.
Maga Blinken mondta, hogy most "bonyolult" lenne helyzetük ha még ott lennének, biztos. hogy a jövőbe láttak, ezért kellett kivonulniuk még ekkora arcvesztes árán is.
Egy megszálló hadsereg sokkal sebezhetőbb ugyanis nincs távolságok, frontok. Pl. Kabulban kellene védekezni fpv drónok ellen.
Százas nagyságrendű veszteségek lennének most, ha táliboknak is. mennének a korszerű fegyverek drónok.
Már pedig mennének.
Nem véletlenül maga Nuland tárgyal személyesen a puccsistakkal Nigerben ahelyett hogy sereget küldenének.
A Wagner nem afrikai bokorbanda.
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

brh562 írta: 2023.08.24. 16:02 azér van a világban pár polgárháború ahol a usa nem VÉDI meg a országot olyan hevesen mit a Tálibok ellen tette...
kettős mérce dolgozik anémetek meg a franciak keményen ellenezték a beavatkozést ... hogy is ? vmi szankciót vezettek be a usa meg az uk ellen ? amikor a oroszok csinaljak akkor meg aggyunk mindent is oda azonnal... nem ezzel nem azt írom , hogy amit a ruszkik tesznek az jogos csak , azt hogy van aki bmit megtehet van aki meg nem ... mongyuk ezt nevezik politikának ...
Ez így van.
Ha Te fogod meg a csaj seggét, pofon vág, és feljelent zaklatásért.
Ha én fogom meg a csaj seggét, akkor rámkacsint, hogy "nono, te kis rosszfiú..!" ;)

(Vagy fordítva :D )

Mindenki a saját érdekeit védi, az USA is csak akkor "a világ csendőre", ha az érdekei úgy kívánják, egyébként szolgálaton kívül van.

De ha választani kell, sokkal inkább az USA (és az EU) minden hibájával együtt, mint a ruszkik.
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2023.08.24. 16:45 Mindenki a saját érdekeit védi, az USA is csak akkor "a világ csendőre", ha az érdekei úgy kívánják, egyébként szolgálaton kívül van.
Szia,

Talan Szomalia volt a kivetel, es oda tenyleg azert mentek, hogy jobb legyen a helyieknek - de gyorsan rajottek, hogy kevesebbet er szamukra barmennyi halott szomaliai, mint 1-2 tucat halott amerikai. (Ha be se mennek, valoszinuleg par szazezerrel tobben halnak ehen).
WildBear23 írta: 2023.08.24. 16:45 De ha választani kell, sokkal inkább az USA (és az EU) minden hibájával együtt, mint a ruszkik.
+1
szöged
Fórumtag
Fórumtag

meg a balkáni balhéba is azért kezdtek bele, mert akkor még komolyan vették a világcsendőrséget, és nem akartak abba a hibába esni, mint ruandában (hogy nem csináltak semmit)

...az egy másik dolog, hogy ezáltal egy másik hibába estek
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

WildBear23 írta: 2023.08.24. 16:45
Mindenki a saját érdekeit védi, az USA is csak akkor "a világ csendőre", ha az érdekei úgy kívánják, egyébként szolgálaton kívül van.

De ha választani kell, sokkal inkább az USA (és az EU) minden hibájával együtt, mint a ruszkik.
+1

Ahhoz pedig, hogy valamilyen radikálisan más, hungarikum harmadik utat járjunk, egyszerűen túl kicsik vagyunk.
aksurv
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2023.08.25. 00:32 +1

Ahhoz pedig, hogy valamilyen radikálisan más, hungarikum harmadik utat járjunk, egyszerűen túl kicsik vagyunk.
Inkább egyik se.
Ez az inkább az usa abból jön, hogy 45ben bombázott minket utoljára. A szerbeknek és a többi népnek erről egészen más véleménye van.
G.D
Veterán
Veterán

aksurv írta: 2023.08.25. 05:13A szerbeknek és a többi népnek erről egészen más véleménye van.
Pedig a szerbek aztán pont kurvára megérdemelten kapták azt, amit (és nyilván nem az elb@szásból rossz helyre ledobott bombákat értem ezalatt).
aksurv
Veterán
Veterán

G.D írta: 2023.08.25. 07:48 Pedig a szerbek aztán pont kurvára megérdemelten kapták azt, amit (és nyilván nem az elb@szásból rossz helyre ledobott bombákat értem ezalatt).
Éppenséggel nem, Koszovóban a mészárlást az albánok kezdték.
Egy amerikai tisztviselő azt mondta.
Pontosan olyan feltételeket szabtunk, amikről biztosan tudtuk, hogy a szerbek már nem fogadhatják el.
Ilyen volt pl. a NATO erőinek teljes szabadon való mozgása Szerbia egész területén és a támaszpontok létrehozásának követelése. Ez gyakorlatilag az ország megszállását jelentette volna.
NATO ország vagyunk, de bebaszna, ha az amerikai csapatok szabadon koricálhatnának az országban.
Ráadásul a világon semmi felhatalmazásuk nem volt az ország megtámadásara, és a területi épségének megsértésere, illetve az ország határainak atszabására.
Pontosan az ilyen dolgok tették teljesen hiteltelenné a un. szabályokon alapuló világrendet.
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Petya357 írta: 2023.08.24. 09:33 Egy kicsi lájtosabb téma a nyári melegben: New Yorki feeling most, a Budapesti Damjanich utcában :D

IMG_4280.jpeg

Megfigyeltem, hogy látványosan extra hosszú gumibotot kaptak a fiúk - logikus, a lovas csendőrnek kell a hatósugár a parasztok kardlapozásához ;)
Azért ezt élőben levidejóztam vóna.
Már csak azért is, hogy vajon a rend őre irányváltáskor felemeli a kezét, vagy sem.
Mert zindexelni neki is kell, nem béjemvés. :D
Fizetett bér-Troll.
G.D
Veterán
Veterán

aksurv írta: 2023.08.25. 08:14 Éppenséggel nem, Koszovóban a mészárlást az albánok kezdték.
Ott lehet (bár nagyobb összegben azért nem mernék fogadni rá).
De amit előtte Horvátországban, Szlovéniában meg Boszniában műveltek, azért ennyi simán kijárt már nekik.
Petya357
Fórumtag
Fórumtag

RatRace írta: 2023.08.25. 11:34 Azért ezt élőben levidejóztam vóna.
Már csak azért is, hogy vajon a rend őre irányváltáskor felemeli a kezét, vagy sem.
Mert zindexelni neki is kell, nem béjemvés. :D
Párosával, 3 sorban, komótosan lépésben haladt a 6 db lovasrendőr, utánuk ugyancsak lépésben egy minibusz készenlétiekkel (?), a miheztartás végett - tök egyenesen haladtak, ezért nem tudtam felmérni az indexelési hajlandóságot. :)

De ha nem indexelnek, qrvaélet hogy simán átengedem, és még csak nem is szólok be :mrgreen: van valami -nem is ijesztő, sokkal inkább tekintélyt parancsoló — a lovas rendőr egyébként barátságos fellépésében, amitől zokkszó nélkűl, áhítattal megnyílik előttük a tömeg, mint Mózes előtt a Vörös tenger.

Több kéne belőlük - mert valamiért nagyon működik itt, a XXI. Században is. Mintha nem is rendőrt látnál lovon, hanem Tolkien-féle tündét unikornison :lol:
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Petya357 írta: 2023.08.25. 12:24 Párosával, 3 sorban, komótosan lépésben haladt a 6 db lovasrendőr, utánuk ugyancsak lépésben egy minibusz készenlétiekkel (?), a miheztartás végett - tök egyenesen haladtak, ezért nem tudtam felmérni az indexelési hajlandóságot. :)

De ha nem indexelnek, qrvaélet hogy simán átengedem, és még csak nem is szólok be :mrgreen: van valami -nem is ijesztő, sokkal inkább tekintélyt parancsoló — a lovas rendőr egyébként barátságos fellépésében, amitől zokkszó nélkűl, áhítattal megnyílik előttük a tömeg, mint Mózes előtt a Vörös tenger.

Több kéne belőlük - mert valamiért nagyon működik itt, a XXI. Században is. Mintha nem is rendőrt látnál lovon, hanem Tolkien-féle tündét unikornison :lol:
Régen voltak "útkaparók"
Közegészségügyi szempontból, hát....
De igen, üde színfolt.
Fizetett bér-Troll.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

kozegeszsegugyileg a losz@r sokkal kevesbe veszelyes mint sok nemveszelyes cucc :roll:
RatRace írta: 2023.08.25. 12:39 Régen voltak "útkaparók"
Közegészségügyi szempontból, hát....
De igen, üde színfolt.
ingyom bingyom tálib-e?
aksurv
Veterán
Veterán

G.D írta: 2023.08.25. 12:06 Ott lehet (bár nagyobb összegben azért nem mernék fogadni rá).
De amit előtte Horvátországban, Szlovéniában meg Boszniában műveltek, azért ennyi simán kijárt már nekik.
Kölcsönösen ment a matek, főleg a horvátok csinaltak még durva dolgokat.
.
Melyik amerikai nagyváros legyen szetlőve, mert nekik még jobban kijár. A szerbek a kanyarban sincsenek az amerikaiakhoz képest, csak sokkal rosszabb a sajtójuk.
https://fb.watch/mEjdWSMtc2/
G.D
Veterán
Veterán

aksurv írta: 2023.08.25. 13:55 Melyik amerikai nagyváros legyen szetlőve, mert nekik még jobban kijár.
Melyik szerb város lett szétlőve (1945 óta)?
Morcosrobot
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Morcosrobot »

Petya357 írta: 2023.08.24. 09:33 Egy kicsi lájtosabb téma a nyári melegben: New Yorki feeling most, a Budapesti Damjanich utcában :D

IMG_4280.jpeg

Politikamentesen: Nekem a 2006 őszi események alatt maradt tátva a szám amikor a tévében megláttam az "extra hosszú" taktikai botokat a lovasegységeknél.
Akkor még jobban tátva maradt amikor pár hétre rá meg a józsefvárosi piacon is árultak már olyan hosszúakat. :D
Nemhiába, az igények kielégítésére nagyon gyorsan reagált a klasszikus négy tigris piac :D

A másik amin nagyot néztem akkortájt:
Gyakran nézelődtem a nike-fiocchi oldalán, és láttam mennyi minden féle egyéb (füstgránát, villanó, gáz stb) pirotechnikai eszközt árulnak.
Az őszi események után meg felkerült a weboldalukra konkrét "termékbemutató videó" a gázgránátokról.
Néztem hogy mi van?
Egy rövid vágott videó volt, valami terepjáró platójára volt szerelve a gránátvető. A videón közelről látszott a jármű amint tüzel többször, városban, emberekkel a háttérben. Na mondom, ennél jobb reklámot nem is tudtak volna csinálni. "Éles teszt", nem valami gagyi lőtéri pr videó.
Put your trust in God, my boys, and keep your powder dry!
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

Morcosrobot írta: 2023.08.25. 15:23 Politikamentesen: Nekem a 2006 őszi események alatt maradt tátva a szám amikor a tévében megláttam az "extra hosszú" taktikai botokat a lovasegységeknél.
Akkor még jobban tátva maradt amikor pár hétre rá meg a józsefvárosi piacon is árultak már olyan hosszúakat. :D
Nemhiába, az igények kielégítésére nagyon gyorsan reagált a klasszikus négy tigris piac :D

A másik amin nagyot néztem akkortájt:
Gyakran nézelődtem a nike-fiocchi oldalán, és láttam mennyi minden féle egyéb (füstgránát, villanó, gáz stb) pirotechnikai eszközt árulnak.
Az őszi események után meg felkerült a weboldalukra konkrét "termékbemutató videó" a gázgránátokról.
Néztem hogy mi van?
Egy rövid vágott videó volt, valami terepjáró platójára volt szerelve a gránátvető. A videón közelről látszott a jármű amint tüzel többször, városban, emberekkel a háttérben. Na mondom, ennél jobb reklámot nem is tudtak volna csinálni. "Éles teszt", nem valami gagyi lőtéri pr videó.
És azóta már ez a cég sincs :(
Van a Haltec, de még honlapja sincs.
Polgári pirót meg csak a Vasas Lajos gyárt.
Fizetett bér-Troll.
WildBear23
Veterán
Veterán

RatRace írta: 2023.08.25. 16:27 És azóta már ez a cég sincs :(
Tőle akkor civilként lehet vásárolni?
Pl. ledobókaros füstgránát és flashbang..
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

WildBear23 írta: 2023.08.25. 17:09 Tőle akkor civilként lehet vásárolni?
Pl. ledobókaros füstgránát és flashbang..
Mivel P1, és T1 kategória, igen.
De 1 kategóriás terméket csak pirotechnikai terméküzemeltető használhat. Kivéve, a mezőgazdasági füst, köd, mert azt pl egy őstermelő is felhasználhatja.
Természetesen ezen jogosultságok igazolása szükséges.

Ellenben, Kádárta a világ végén van, Pest közelében nincs márkaboltja, és ezen termékeket sem lehet postázni.
https://tuzmester-tuzijatek.hu/page-elements.html
Fizetett bér-Troll.
WildBear23
Veterán
Veterán

RatRace írta: 2023.08.25. 17:30 Mivel P1, és T1 kategória, igen.
De 1 kategóriás terméket csak pirotechnikai terméküzemeltető használhat. Kivéve, a mezőgazdasági füst, köd, mert azt pl egy őstermelő is felhasználhatja.
Természetesen ezen jogosultságok igazolása szükséges.

Ellenben, Kádárta a világ végén van, Pest közelében nincs márkaboltja, és ezen termékeket sem lehet postázni.
https://tuzmester-tuzijatek.hu/page-elements.html
Köszi!
Kal.4. rakátapisztolyba való cuccot, illetve Flashbang gránátot vett tőle valaki?
Milyen? :)
Mennyibe kerülnek a cuccok?
RatRace
Kereskedő
Kereskedő

WildBear23 írta: 2023.08.25. 17:50 Köszi!
Kal.4. rakátapisztolyba való cuccot, illetve Flashbang gránátot vett tőle valaki?
Cal 4 polgári , ugyanazt tudja, mint a PyroPol.
Ismereteim szerint több kinti cégnek Ő szállít. ( ISSC, Frankonia)
Cal4 flashbang, háát....
Egy műjjanyag betétben egy 15mm bird banger van. 😑
Fizetett bér-Troll.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

erre teccik gondolni?
20230825_203224.jpg
RatRace írta: 2023.08.25. 19:47 Cal 4 polgári , ugyanazt tudja, mint a PyroPol.
Ismereteim szerint több kinti cégnek Ő szállít. ( ISSC, Frankonia)
Cal4 flashbang, háát....
Egy műjjanyag betétben egy 15mm bird banger van. 😑
ingyom bingyom tálib-e?
aksurv
Veterán
Veterán

G.D írta: 2023.08.25. 14:14 Melyik szerb város lett szétlőve (1945 óta)?
Elég sok mindent szétlóttek A videóban vannak adatok a támadás méreteire.
Ugyanezert a netudkik háborús bűnösnek lettek kikiáltva. .
https://youtu.be/0je_iJJilJc?si=Zs4TKuLZkvczd-N3
Morcosrobot
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Morcosrobot »

RatRace írta: 2023.08.25. 16:27 És azóta már ez a cég sincs :(
Igen, szomorú is :(
WildBear23 írta: 2023.08.25. 17:50 Köszi!
Érdemes kérni tőle aktuális árlistát. Én utoljára 2020-ban érdeklődtem, akkor erősen megcsappant kínálat volt a rokettákból, és minden másból az akkori szállítási nehézségek miatt, és csak néhány darab volt eladó, rendelésre (azt hiszem 500 db volt a minimum) tudott volna, de annyi nem kellett. :D De ez akkor volt. Mint írtam érdemes érdeklődni. Én annó a paintball füstökért mentem, azok nagyon jók voltak!
Put your trust in God, my boys, and keep your powder dry!
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

tenyleg jol keresnek :o
20230826_094832.jpg
ingyom bingyom tálib-e?
Sjani86
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Sjani86 »

qqriq írta: 2023.08.26. 09:52 tenyleg jol keresnek :o
20230826_094832.jpg
Jah, viszont ha bele gondolsz, hogy ha úgy van, kivágnak a határra, hogy ebben a pöcslött melegben (vagy épp késő ősszel-télen zuhogó esőben nyakig érő sárban) hajkurászd csuvariszékat, akkor én azt mondom, hogy nettó ennyiért se vállalnám
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

kicsit ironia volt,
"Buszvezetőink átlagosan bruttó 730 ezer forintot keresnek"
"Az idei adatok alapján a mozdonyvezetők átlagkeresete bruttó 863 ezer Ft volt"
Sjani86 írta: 2023.08.26. 13:22 Jah, viszont ha bele gondolsz, hogy ha úgy van, kivágnak a határra, hogy ebben a pöcslött melegben (vagy épp késő ősszel-télen zuhogó esőben nyakig érő sárban) hajkurászd csuvariszékat, akkor én azt mondom, hogy nettó ennyiért se vállalnám
ingyom bingyom tálib-e?
Sjani86
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Sjani86 »

qqriq írta: 2023.08.26. 13:42 kicsit ironia volt,
"Buszvezetőink átlagosan bruttó 730 ezer forintot keresnek"
"Az idei adatok alapján a mozdonyvezetők átlagkeresete bruttó 863 ezer Ft volt"
Igen, én pl földrajz-töri szakos tanári diplomával (most sem a szakmában dolgozok) kajak elgondolkoztam rajta, hogy elmegyek mozdonyvezetőnek! Egyrészt, mert tetszene a dolog, meg nem kevés lóvét lehet vele keresni. Plusz az, hogy sokszor napközben is szabad a paraszt, az se mindegy.
Mzoli
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: Mzoli »

IMG_4280.jpeg

Imadom a lovas rendoroket, es nagyon hatekonyak tudnak lenni nagy tomegben is. Fentrol mindent latnak es gyorsak. Eloben ateltem neworleans utcain ahol gyakorlatilag mozdulni sem lehetett, arra haladtunk amerre a tomeg sodort (amugy nagyon felelmetes erzes). Valaki a tomeg kozepen vaganykodni kezdett, a lovas rendor lovaval szettolta a mozgaskeptelen tomeget, kiemelte a fickot es egy mellekutcaban a tarsainak atadta. Zsenialis.
pogessor
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: pogessor »

Mzoli írta: 2023.08.26. 14:12 Imadom a lovas rendoroket, es nagyon hatekonyak tudnak lenni nagy tomegben is. Fentrol mindent latnak es gyorsak. Eloben ateltem neworleans utcain ahol gyakorlatilag mozdulni sem lehetett, arra haladtunk amerre a tomeg sodort (amugy nagyon felelmetes erzes). Valaki a tomeg kozepen vaganykodni kezdett, a lovas rendor lovaval szettolta a mozgaskeptelen tomeget, kiemelte a fickot es egy mellekutcaban a tarsainak atadta. Zsenialis.
Mindig felmerül bennem a kérdés: mi van, ha lovasrendőréknek be kell menniük (pláne együtt) egy épületbe?
Kikötik a lovat a szalon lengőajtaja elé, aztán majd lesz velük valami?
FC1
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: FC1 »

20230826_094832.jpg
Szerintetek szitévesztők alkalmasak ilyen feladatra? Monjuk engem neccesebb EÜ okbol nem vitte még sorkatonának sem... :roll:
Meg elgondolkodtam hogy a kőműves meg a lakatos hazamegy munka után, de a katona nem biztos. :cry:
Ha nincs ló a szamár is jó!
szöged
Fórumtag
Fórumtag

FC1 írta: 2023.08.26. 14:45 Meg elgondolkodtam hogy a kőműves meg a lakatos hazamegy munka után, de a katona nem biztos. :cry:
mi a statisztika?
hány munkaórára jut egy "nemhazamenetel" a magyar katonáknál szemben a magyar kőművesekkel vagy lakatosokkal?

az amcsiknál mikor rinyáltak a rendőrök, hogy dehát milyen rohadt veszélyes a munkájuk, akkor rövid úton kiderült, hogy a halászok és a favágók poros nyomába nem érnek veszélyesség tekintetében
FC1
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: FC1 »

szöged írta: 2023.08.26. 14:57 mi a statisztika?
hány munkaórára jut egy "nemhazamenetel" a magyar katonáknál szemben a magyar kőművesekkel vagy lakatosokkal?

az amcsiknál mikor rinyáltak a rendőrök, hogy dehát milyen rohadt veszélyes a munkájuk, akkor rövid úton kiderült, hogy a halászok és a favágók poros nyomába nem érnek veszélyesség tekintetében
Nem a békeidőben történő katonáskodásra gondoltam, hanem ha esetleg az oroszok nekilódulnának Ukrajnában és úgy gondolnák hogy megnézik mi van a Tisza túloldalán is na akkor nem szivesen lennék katona. (Egyébként ha ilyen lenne, bepattannék a kocsiba a családdal, oszt húznék a búbánatba nyugatra.) :D
Ha nincs ló a szamár is jó!
SwissArmy
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: SwissArmy »

20230826_094832.jpg
Olyan 2 éve beszéltem az egyik toborzó irodával , hogy mi a menete ha szeretnék jelentkezni szerződésesnek. Korrektül elmondtak mindent. Akkor nem hétszázezret igértek, konkrétan rákérdeztem hogy mi mennyi , az alap ha jól emlékszem 180 ezer körül volt plusz juttatások meg a szép kártya, meg ottani szállás meg a kaja benne van (ami nem másodlagos), de akkor is. Most azért a dupláját adják. De az élet is a duplájába kerül.
WildBear23
Veterán
Veterán

A Napimaflás cikke a békéscsabai késelésről:
https://napimaflas.blog.hu/2023/08/23/k ... vedelembol

"Az utcai helyzetek megítélése sosem egyszerű – és még nehezebb, ha valaki meghal a verekedésben. Nem azt akarom eldönteni, hogy kinek volt igaza, hanem azokat a pontokat keresem, ahol még kezelhető lett volna a konfliktus.

Az látszik, hogy az elején még normális mederben folynak a dolgok – bár nem halljuk, hogy ki mit mond.

A helyzet akkor eszkalálódik, amikor megérkezik az azóta elhunyt biztonsági főnök, aki két ütéssel földre teríti az akadékoskodó vendéget.

Azt nem látjuk, hogy a vendég korábbi vitapartnere hogyan szakadt el a vendégtől, de az egyértelmű, hogy amikor már ketten mennek felé a biztonsági főnökkel, a férfi felszívta magát. Ez azonban nem indokolja, hogy plenyóból lenyomják – márpedig itt ez történt, ráadásul a későbbi áldozat boxerként használható taktikai kesztyűben támadt a vendégre.

Ha az volt a cél, hogy a vendég elhagyja a kerthelyiséget, arra rá lehetett volna venni. Ha nem akart távozni, négy-öt ember kivezethette volna. Ha erre valamiért nem volt mód, a biztonsági főnök hívhatott volna rendőrt.

Ehelyett ütött.

Ha ezt a megoldást választotta, még mindig rögzíthette volna társával a megborult férfit a földön, és kivihették volna az utcára. Ő viszont megvárta, hogy a vendég összeszedje magát.

Amikor előkerült a kés, nem tartott távolságot, nem keresett valami eszközt, hanem azonnal támadott – azaz tovább ütött –, és valószínűleg ekkor kapta a halálos sérülést.

Az látszik, hogy a későbbiekben is ütésekkel próbál operálni, és nem rögzíti a kést tartó kezet. Ez egyébként a társának se jutott az eszébe: rúgta, sörösüveggel, székkel verte a vendéget, de ezzel nem segített az áldozaton – aki a halálos sebe ellenére többször leterítette a késelőt.

Az, hogy ez önvédelmi helyzetnek minősül-e vagy sem – képzett támadó, fegyverrel, sötétben, váratlanul ütött – majd eldöntik a szakértők. Ami lényeges, hogy a késnek nincs stophatása, azaz nem tekinthető önvédelmi eszköznek. Gyilkolni lehet vele, de a veréstől nem véd meg."
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2023.08.26. 16:26 A Napimaflás cikke a békéscsabai késelésről:
https://napimaflas.blog.hu/2023/08/23/k ... vedelembol

"Az utcai helyzetek megítélése sosem egyszerű – és még nehezebb, ha valaki meghal a verekedésben. Nem azt akarom eldönteni, hogy kinek volt igaza, hanem azokat a pontokat keresem, ahol még kezelhető lett volna a konfliktus.

Az látszik, hogy az elején még normális mederben folynak a dolgok – bár nem halljuk, hogy ki mit mond.

A helyzet akkor eszkalálódik, amikor megérkezik az azóta elhunyt biztonsági főnök, aki két ütéssel földre teríti az akadékoskodó vendéget.

Azt nem látjuk, hogy a vendég korábbi vitapartnere hogyan szakadt el a vendégtől, de az egyértelmű, hogy amikor már ketten mennek felé a biztonsági főnökkel, a férfi felszívta magát. Ez azonban nem indokolja, hogy plenyóból lenyomják – márpedig itt ez történt, ráadásul a későbbi áldozat boxerként használható taktikai kesztyűben támadt a vendégre.

Ha az volt a cél, hogy a vendég elhagyja a kerthelyiséget, arra rá lehetett volna venni. Ha nem akart távozni, négy-öt ember kivezethette volna. Ha erre valamiért nem volt mód, a biztonsági főnök hívhatott volna rendőrt.

Ehelyett ütött.

Ha ezt a megoldást választotta, még mindig rögzíthette volna társával a megborult férfit a földön, és kivihették volna az utcára. Ő viszont megvárta, hogy a vendég összeszedje magát.

Amikor előkerült a kés, nem tartott távolságot, nem keresett valami eszközt, hanem azonnal támadott – azaz tovább ütött –, és valószínűleg ekkor kapta a halálos sérülést.

Az látszik, hogy a későbbiekben is ütésekkel próbál operálni, és nem rögzíti a kést tartó kezet. Ez egyébként a társának se jutott az eszébe: rúgta, sörösüveggel, székkel verte a vendéget, de ezzel nem segített az áldozaton – aki a halálos sebe ellenére többször leterítette a késelőt.

Az, hogy ez önvédelmi helyzetnek minősül-e vagy sem – képzett támadó, fegyverrel, sötétben, váratlanul ütött – majd eldöntik a szakértők. Ami lényeges, hogy a késnek nincs stophatása, azaz nem tekinthető önvédelmi eszköznek. Gyilkolni lehet vele, de a veréstől nem véd meg."
jó kis összefoglaló. Kb. Mi is erre jutottunk itt a jogi topikban.
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
algreg
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: algreg »

Nekem is ez a véleményem, kiegészítve egy dologgal: a késnek csak késes támadás elleni önvédekezéskor lehet létjogosultsága, akkor viszont szerintem minden másnál hatékonyabban tudja megakadályozni, hogy a támadó közel kerüljön, és beinduljon a varrógép.
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

20230826_094832.jpg
Pont ma toboroztam. Nem szedtek szét a jelentkezők. Jött a koma fegyversimogatni, mondom neki, mennyi a della... aszongya: három kisgyerek mellett? Mondom neki adókedvezménnyel még több a netto. Mondja ő erre: galvánüzemben darukezelő, fél órányit utazik csak naponta, és kb. ennyit keres most is. Miről beszélünk?
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

algreg írta: 2023.08.26. 19:04 a késnek csak késes támadás elleni önvédekezéskor lehet létjogosultsága, akkor viszont szerintem minden másnál hatékonyabban tudja megakadályozni, hogy a támadó közel kerüljön, és beinduljon a varrógép.
Szia,

Mitol hatekonyabb egy 0 megallito ereju kontakt eszkoz, mint egy gazpisztoly, ami tobb meter tavolsagbol kikapcsolja a tamado latasat?

Bel
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

20230826_094832.jpg
Szia,

Mennyire en tudom (persze boven tevedhetek), ez csak egyetlen alakulat ujonnan felszerelt katonaira vonatkozik.

Tehat aki mashol lesz katona, az kb a felet keresi. Aki tapasztaltabb katona, az is kb. a felet keresi, csak nincs joga felmondani.
Aki mashol nem fel eve kepzes alatt levo kezdo katona, hanem olyan tiszt, aki szakaszparancsnokkent bizonyitott annyit, hogy kineveztek szazadparancsnoknak, na az keres ugyanennyit.

Bel
WildBear23
Veterán
Veterán

swordmanus írta: 2023.08.26. 19:05 Pont ma toboroztam. Nem szedtek szét a jelentkezők. Jött a koma fegyversimogatni, mondom neki, mennyi a della... aszongya: három kisgyerek mellett? Mondom neki adókedvezménnyel még több a netto. Mondja ő erre: galvánüzemben darukezelő, fél órányit utazik csak naponta, és kb. ennyit keres most is. Miről beszélünk?
Végre egy hiteles forrás. Mennyi most a della?
WildBear23
Veterán
Veterán

algreg írta: 2023.08.26. 19:04 Nekem is ez a véleményem, kiegészítve egy dologgal: a késnek csak késes támadás elleni önvédekezéskor lehet létjogosultsága, akkor viszont szerintem minden másnál hatékonyabban tudja megakadályozni, hogy a támadó közel kerüljön, és beinduljon a varrógép.
Szerintem a "kés a kés ellen" nagyon ritka dolog.
Egy késes támadó ellen késsel védekezni max. annyiban jó, hogy látja, hogy Te is hasonszőrű vagy.
Hatékonyabb szerintem kés ellen egy gáspray, lehetőleg terítő FOG, lehetőleg nem ici-pici hanem minimum 40-50 milliliteres, és lehetőleg kapszaicin hatóanyagú; főleg, ha van hely kitérni, és hátrálni.

Fújom az arcába a cuccot amíg ki nem fogy (közben kitérek oldalra), majd hozzáb.aszom az üres flakont és elszaladok.

Gázpisztoly, gumigolyós pláne (ez utóbbi persze akkor, ha el is találod vele --> gyakorlás!).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára WildBear23 2023.08.26. 19:42-kor.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

algreg írta: 2023.08.26. 19:04 Nekem is ez a véleményem, kiegészítve egy dologgal: a késnek csak késes támadás elleni önvédekezéskor lehet létjogosultsága, akkor viszont szerintem minden másnál hatékonyabban tudja megakadályozni, hogy a támadó közel kerüljön, és beinduljon a varrógép.
Hát ez egy irdatlan ostobaság, már meg ne haragudj!
szöged
Fórumtag
Fórumtag

Késnek akkor van létjogosultsága önvédelmi helyzetben, ha nincs jobb.

Márpedig az fordul elő legtöbbször a polgárnál, mert sok másra is jó (pl madzagot vágni), amire meg pl a deó nem igazán alkalmas.
gabor86
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: gabor86 »

Keses parbajba a vesztes a helyszinen a gyoztes a mentobe hal meg
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

gabor86 írta: 2023.08.26. 21:34 Keses parbajba a vesztes a helyszinen a gyoztes a mentobe hal meg
Vagy a börtönkórházban.
aksurv
Veterán
Veterán

bel írta: 2023.08.26. 19:11 Szia,

Mitol hatekonyabb egy 0 megallito ereju kontakt eszkoz, mint egy gazpisztoly, ami tobb meter tavolsagbol kikapcsolja a tamado latasat?

Bel
Ez nulla megállitó erejű kontakt eszköz legalább akkor mítosz , mint ami "stophatassal" kapcsolatban van.
Az emberiség több tízezer éve használ szúró vágó eszközöket ölésre. .
Ha annyi rossz lenne, már reg kiderült volna.
Valaki mesélte a combcsontba oldalról benyomott és elfordított bicskahegy olyan bénító fájdalommal jár, és legjobban belőtt csávó is vonyítva leállt tőle.
Nem véletlenül cimbozott ez a fickó is, nem igen tudott vele semmit kezdeni egy olyan ember se akinek több évtizednyi bunyós tapasztalata van.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2023.08.27. 08:57 Ez nulla megállitó erejű kontakt eszköz legalább akkor mítosz , mint ami "stophatassal" kapcsolatban van.
Az emberiség több tízezer éve használ szúró vágó eszközöket ölésre. .
Ha annyi rossz lenne, már reg kiderült volna.
Valaki mesélte a combcsontba oldalról benyomott és elfordított bicskahegy olyan bénító fájdalommal jár, és legjobban belőtt csávó is vonyítva leállt tőle.
Nem véletlenül cimbozott ez a fickó is, nem igen tudott vele semmit kezdeni egy olyan ember se akinek több évtizednyi bunyós tapasztalata van.

Az emberiség ölésre azért jellemzően nem bicska méretű és 6-12 centi pengehosszúságú eszközöket használ ősidők óta. Hanem 5-10x akkora tőrt, kardot.

Itt is sokáig harcképes maradt a kickboxer és csépelt tovább, pedig literszám ömlött a vére.
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

WildBear23 írta: 2023.08.26. 19:21 Végre egy hiteles forrás. Mennyi most a della?
Most (teljesen meglepő módon) ez a Lynxes csapatra fókuszálás volt a téma, elsősorban oda kerestünk embert. A bruttó kinn van a belinkelt plakáton is. Az áltsulis fiatalok esetében a kadétképzésről is tudtunk mesélni, mert a toborzó bajtárs meg a még közelebbi kadétsuliban tanár, szóval egész széles korosztályt tudtunk megszólítani. A legkisebbek meg kaptak katonás arcfestést, ha kértek, meg lehetett babzsákot célba dobni, meg volt lézerpuskás lövészet célba, 10-es találatért meg lehetett tekerni a légvédelmi szirénát! ;-) Volt öröm! Amúgy a szervezőknek pirospont, mert az ingyenes lézerharc pont mellettünk volt, az airsoft/paintball céllövészet megy amellett, a veterán autók, köztük sok katonai jármű, meg 10 méterre, szóval mindig klassz dzsembori szokott ez lenni, most megfejeltük azzal, hogy verbunkot táncolt a néptánccsapat, cserébe kaptak kis ajándékot! Mondták is a toborzók, hogy ekkora körítés csak nálunk szokott lenni a megyében kb.
algreg
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: algreg »

Aki késsel megy neked, az kellően elszánt, hogy a földbe rakjon. Az adrenalin miatt a pofonokat nem érzi, ha le is fújod, akkor is jó esély van rá, hogy a közeledbe kerül és vaktában kaszabolni kezd. Viszont jó eséllyel tudja, mire képes a kés, és ha a te kezedben is lát egyet, talán kevésbé tűnik jó ötletnek a számára, hogy lerohanással próbálkozzon.

Úgyhogy ha valaki kést nyitna rám, én se haboznék kicsattintani az enyémet.

PS: gázpisztolyt,deót nem hordok, és a késelések nagyobb része szerintem szájkaratéval és lökdösődéssel kezdődik egy-két lépésről, nem nekifutásból.

Lehet, hogy ez a beszélgetés átkívánkozna az önvédelembe.
sodoma
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: sodoma »

WildBear23 írta: 2023.08.26. 19:21 Végre egy hiteles forrás. Mennyi most a della?
A della xar, a dementorok-FBÖ-többet keresnek mint egy altiszt. És ezt tudja mindenki. Kiképző Őrmester -tavaszi adat-360k-t kapott, amiből 68k benzinpénz!
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2023.08.27. 09:13 Az emberiség ölésre azért jellemzően nem bicska méretű és 6-12 centi pengehosszúságú eszközöket használ ősidők óta. Hanem 5-10x akkora tőrt, kardot.

Itt is sokáig harcképes maradt a kickboxer és csépelt tovább, pedig literszám ömlött a vére.
Ugyanaz van, mint lőfegyvernel.
Kizárólag két dolog számít a penetracio és a sérülés helye.
Ugyanez a penge torokban 1 másodperc alatt megállította volna a dolgokat.
A láb az nen a torok.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

aksurv írta: 2023.08.27. 08:57 Ez nulla megállitó erejű kontakt eszköz legalább akkor mítosz , mint ami "stophatassal" kapcsolatban van.
...
Szia,

Te lattad a videot, amirol beszelunk?

Pl. azt a reszt, amikor a halalos szuras utan leutotte a kesest megegyszer?

Bel
szöged
Fórumtag
Fórumtag

aksurv írta: 2023.08.27. 12:10 Ugyanez a penge torokban 1 másodperc alatt megállította volna a dolgokat.
úgy tűnik; az anatómiai ismereteim is fejlesztésre szorulnak

mert ha arról lett volna szó, hogy a penge átmetszi a gerincvelőt a nyaki csigolyák között, akkor érteném
WildBear23
Veterán
Veterán

swordmanus írta: 2023.08.27. 09:25 Most (teljesen meglepő módon) ez a Lynxes csapatra fókuszálás volt a téma, elsősorban oda kerestünk embert. A bruttó kinn van a belinkelt plakáton is.
sodoma írta: 2023.08.27. 11:53 A della xar, a dementorok-FBÖ-többet keresnek mint egy altiszt. És ezt tudja mindenki. Kiképző Őrmester -tavaszi adat-360k-t kapott, amiből 68k benzinpénz!
Ezt a két infót próbálom összerakni.
Tehát a seregen belül a kiképző örmi 360-at kapott (mínusz 68 benzinpénz, azaz 292 ezer), de a Lynxre Br. 737 -ért keresnek embert.

Az egyik pénz (292 ezer) szar, a másik (737, igaz brutto) egész jó.

Na most akkor vagy a Lynxre keresnek kiemelkedően jó pénzért embert (de akkor miért nem a seregen belül megy át valaki?), vagy a kiképző örmi keres nagyon rosszul.

Mi az igazság?
Ha egy érettségizett huszonéves felszerel katonának, mennyit kap?
Ha egy 30-as mérnök?
Válasz küldése