Katonai és rendvédelmi

A magyar fegyvertartók fóruma

Moderátorok: Chuck Norris, Judge Dredd, Harry Callahan

Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

Re: Katonai és rendvédelmi

Hozzászólás Szerző: Petya357 »

qqriq írta: 2023.08.12. 16:33 ez csak a bicskazas ellen ved
Az jó, ha így van. Mert sok általam látott hazai II , IIA mellény pont hogy nem - érdekes, hogy a .357 Magnumot megfogja, de egy jó árat, stilettót, vagy nyílhegyet már nem. Rá is van írva.

Más szövés kell hozzá, vagy egy plusz vékony Al lemezbetét - ami lőfegyver ellen érdemben nem véd, de szúrás-vágás ellen hatékony.
Si vis pacem - CCCLVII magnum… 不战而胜 … μολὼν λαβέ
aksurv
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: aksurv »

Petya357 írta: 2023.08.12. 17:57 Elég sok helyen jártam már. Manilátol Mexikó városig, Dubaitól Stokholmig. Kiváló, jó, nem jó, és kifejezetten rázós környéken. Azt tapasztaltam, hogy a világ általam ismert részén egyetemes, egészen jól tapintható, látható jelei vannak a közbiztonságnak, elég alaposan körülnézni, és nyitott szemmel járni. Nyilván a percepciót rendszeresen validálom a a helyi lakosokkal, és ritkán tévedek nagyot.

A BRFK kapujában , fényes nappal is érhet támadás, ezt soha nem lehet 100% kizárni - de vannak környékek, ahol némi rutinnal egyszerűen látszik, hogy nem kéne sétálni.a fura arcok, a szegénység jelei, a rácsok száma az ablakokon, a kerítések kialakítása, a radikális szlógenek a falfirkákon, a helyi lakosok viselkedése - ezek külön külön nem sokat jelentenek, de együtt már nem hazudnak nagyot. Érdekes módon Dublinban sehol sem volt fura érzésem. Ebben lehet tévedni - de azért nem nagyságrendeket. ;) A többi, kisebb ír városban is nagy volt a nyugi, az aktív éjszakai élet ellenére.

Észak-Írországban már jobban érződött, hogy picivel kisebb a jólét, és több a gyanús környékek és arcok száma. Belfast pl határozottan BAZ megyeszékhely / Blaha Lujza tér feelinget árasztott - még a belváros is. “Nem vészes, de azért észnél kell lenni” fokozat.

Budapesten is jól megfogható, hogy mi a jó környék, és mi a nem túl jó. Nem kell hozzá kriminológusnak lenni ;)
Hasonló véleményt mondtak ők is, de ott is vannak rosszabb környékek.
Mivel olyan jellegű munkájuk, hogy változó helyen dolgoznak több dolgot látnak. Szeretik, jó ott élni élhető ország.
Erdekes dolgokat meséltek, ha érdekel, majd beszélgetünk.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb...
nemtokregelni
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: nemtokregelni »

Petya357 írta: 2023.08.12. 17:57 Elég sok helyen jártam már. Manilátol Mexikó városig, Dubaitól Stokholmig. Kiváló, jó, nem jó, és kifejezetten rázós környéken. Azt tapasztaltam, hogy a világ általam ismert részén egyetemes, egészen jól tapintható, látható jelei vannak a közbiztonságnak, elég alaposan körülnézni, és nyitott szemmel járni. Nyilván a percepciót rendszeresen validálom a a helyi lakosokkal, és ritkán tévedek nagyot.

A BRFK kapujában , fényes nappal is érhet támadás, ezt soha nem lehet 100% kizárni - de vannak környékek, ahol némi rutinnal egyszerűen látszik, hogy nem kéne sétálni.a fura arcok, a szegénység jelei, a rácsok száma az ablakokon, a kerítések kialakítása, a radikális szlógenek a falfirkákon, a helyi lakosok viselkedése - ezek külön külön nem sokat jelentenek, de együtt már nem hazudnak nagyot. Érdekes módon Dublinban sehol sem volt fura érzésem. Ebben lehet tévedni - de azért nem nagyságrendeket. ;) A többi, kisebb ír városban is nagy volt a nyugi, az aktív éjszakai élet ellenére.

Észak-Írországban már jobban érződött, hogy picivel kisebb a jólét, és több a gyanús környékek és arcok száma. Belfast pl határozottan BAZ megyeszékhely / Blaha Lujza tér feelinget árasztott - még a belváros is. “Nem vészes, de azért észnél kell lenni” fokozat.

Budapesten is jól megfogható, hogy mi a jó környék, és mi a nem túl jó. Nem kell hozzá kriminológusnak lenni ;)
Sokak szerint Dublin kb. másfélszer veszélyesebb hely Budapestnél.

https://www.numbeo.com/crime/compare_ci ... Comparison
Sapienti sat.
marcuswolf
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: marcuswolf »

Deutsche Bereitschaftspolizei

Na ők nem viccelnek. LOL :lol:
német rendőr 2023.jpg
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

marcuswolf írta: 2023.08.12. 23:57 Deutsche Bereitschaftspolizei

Na ők nem viccelnek. LOL :lol:
német rendőr 2023.jpg
Csak tudnám, honnét ismerős a térdig érő láncing szerkó?..🤔
IMG_4207.jpeg
https://hu.wikipedia.org/wiki/Bayeux-i_ ... prov=sfti1
😂
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

nemtokregelni írta: 2023.08.12. 23:43 Sokak szerint Dublin kb. másfélszer veszélyesebb hely Budapestnél.

https://www.numbeo.com/crime/compare_ci ... Comparison
Köszönöm, hogy megosztottad.

Ez sem szentírás, de sok ember percepciója nyilván lényegesen pontosabb képet ad, mint egy ötfős minta.
WildBear23
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: WildBear23 »

A héten volt hír:
Screenshot_20230813-194145_Facebook.jpg
Screenshot_20230813-194145_Facebook.jpg (241.5 KiB) Megtekintve 17394 alkalommal
Nos, az összes fegyver hatástalanított,vagy gáz -riasztóvá átalakított volt. 24 óra alatt le is zárult az ügy.
(A nyomozás vezetőjétől van az infó.)
*** Rationaliorem legem de armis scribere necesse est!***
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gvass1 »

Itt egy valós, magyar rendőrségi tűzharc(szerűség) sztorija belülről, az abban részt vett rendőr szemével. Néhány évvel ezelőttről (nyilván akkor még nem CZ pisztolyuk volt.)

https://www.police.hu/hu/hirek-es-infor ... olyozaport

Kép
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
Valamint kedvelem, ha GENERALFELDMARSCHALL-nak szólítanak.
Én vagyok a legnagyobb SEGGFEJ ezen a fórumon!
Sjani86
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: Sjani86 »

gvass1 írta: 2023.08.14. 07:34 Itt egy valós, magyar rendőrségi tűzharc(szerűség) sztorija belülről, az abban részt vett rendőr szemével. Néhány évvel ezelőttről (nyilván akkor még nem CZ pisztolyuk volt.)

Kép
Erről nem is hallottam basszus, mi a tökömmel lőtt ennyit (68 csak a rendőrautóra, plusz előtte a rendőrökre, majd a mentőre is) A földön valami kókànyolt .22LR van ha jól látom
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2023.08.14. 07:34 Itt egy valós, magyar rendőrségi tűzharc(szerűség) sztorija belülről, az abban részt vett rendőr szemével. Néhány évvel ezelőttről (nyilván akkor még nem CZ pisztolyuk volt.)

Kép
Ez tűzharc volt, felesleges jelzőt tenni mellé.
Szerencsére megúszták.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: bel »

Sziasztok,

Annyi megjegyzes, hogy elvben a rendor/katona/tuzolto koteles kockaztatni az eletet, a mentos nem, szoval kulonosen szep tolluk, hogy "az egyik ápolót a vállán el is találta egy lövedék. Ennek ellenére folytatták a mentést, és sikerült betenni a sérült rendőrt az autóba."

Persze ezzel nem kisebbiteni akarom a rendorok teljesitmenyet!

Bel
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: qqriq »

a tuzharc ugy tudom hogy adok-kapok, itt meg csak kaptak :roll:
persze ez nem von le semmit semmibol semmikeppen
aksurv írta: 2023.08.14. 08:18 Ez tűzharc volt, felesleges jelzőt tenni mellé.
Szerencsére megúszták.
ingyom bingyom tálib-e?
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TotoHU »

qqriq írta: 2023.08.14. 14:39 a tuzharc ugy tudom hogy adok-kapok, itt meg csak kaptak :roll:
De, a rendőrök is leadtak lövéseket.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Rákerestem a neten erre a történetre, és érdekes hely ez a Tét.

Az első az itteni vitaindító 2008-as "téti lövöldözés", ahol megsérült a rendőr és a mentős, a tettes fejbe lőtte magát és meghalt.
https://index.hu/bulvar/puska8608/

A második egy 2012-es eset, ahol egy kocsmai veszekedés után került elő a .22-es kispuska, sérült itt is volt.
https://24.hu/belfold/2012/07/26/a-teti-22-es-csapdaja/

A harmadik egy 2021-es eset, ahol egy ház udvarán lövöldözött egy Gorkijjal egy részeg arc, akit végül a TEK kapcsolt le
https://24.hu/belfold/2021/09/18/hajnal ... ore-video/

Azért egy 4 ezer fős kis községnek háromszor a hírekbe kerülni ebből az aspektusból 15 éven belül, az azért komoly teljesítmény!
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

TotoHU írta: 2023.08.14. 15:02 Rákerestem a neten erre a történetre, és érdekes hely ez a Tét.

Azért egy 4 ezer fős kis községnek háromszor a hírekbe kerülni ebből az aspektusból 15 éven belül, az azért komoly teljesítmény!
Megnéztem műhóóódképen gugliba' és a településtől 3-5 kilométerre magyar viszonylatban értékelhető méretű erdő van, ráadásul tájvédelmi körzet, így a biztos megfejtés erre az orvvadászat (meg persze a kőkemény magyar alkoholizmus).
Miheztartás végett: küldetéstudatos fasisztoid che guevara, Panzerkommander, erkölcsileg nulla.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2023.08.14. 15:17 Megnéztem műhóóódképen gugliba' és a településtől 3-5 kilométerre magyar viszonylatban értékelhető méretű erdő van, ráadásul tájvédelmi körzet, így a biztos megfejtés erre az orvvadászat (meg persze a kőkemény magyar alkoholizmus).
Na ja, Magyarországon a halál mellett az adó és az alkoholizmus tekinthető biztosnak. Az orvvadászat is sejthető, a két éles fegyveres eset mind .22-es kispuskával történt. (Tegyük hozzá: szerencsére, ha a rendőrt .308-assal találják el vesetájékon, akkor nem marad életben.)
Arrafelé a Bakony környékén is van pár hasonló település, akár nagyobb is (pl. Zirc), mégsem gyártják ilyen szorgalmasan a lövöldözős híreket a bulvármédiába. Ez ugyan simán lehet véletlen is, jelentősége nem sok, csak érdekes a dolog.
aksurv
Veterán
Veterán

qqriq írta: 2023.08.14. 14:39 a tuzharc ugy tudom hogy adok-kapok, itt meg csak kaptak :roll:
Akkor olvasd el megegyszer. Ő is lőtt.
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

Hozzászólás Szerző: Kojak »

aksurv írta: 2023.08.14. 08:18 Ez tűzharc volt, felesleges jelzőt tenni mellé.
Szerencsére megúszták.
Tették amit kell, meg amire kiképezték őket. Helyszínt biztosították, bevetési egységet értesítették.
Szerintem ez ott teljesen elegendő volt, főleg annak fényében, hogy még a TEK-esek is bepánikolnak egy neccesebb helyzetben.
aksurv
Veterán
Veterán

Kojak írta: 2023.08.14. 17:36 Tették amit kell, meg amire kiképezték őket. Helyszínt biztosították, bevetési egységet értesítették.
Szerintem ez ott teljesen elegendő volt, főleg annak fényében, hogy még a TEK-esek is bepánikolnak egy neccesebb helyzetben.
+1
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Kojak írta: 2023.08.14. 17:36 Tették amit kell, meg amire kiképezték őket. Helyszínt biztosították, bevetési egységet értesítették.
+1
Azon a környéken lőtték fejbe az NNI-s századost is, mert ők még bementek az AMD-s náci bácsihoz.
jó ha van
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: jó ha van »

TotoHU írta: 2023.08.14. 15:02 Rákerestem a neten erre a történetre, és érdekes hely ez a Tét.

Az első az itteni vitaindító 2008-as "téti lövöldözés", ahol megsérült a rendőr és a mentős, a tettes fejbe lőtte magát és meghalt.
https://index.hu/bulvar/puska8608/

A második egy 2012-es eset, ahol egy kocsmai veszekedés után került elő a .22-es kispuska, sérült itt is volt.
https://24.hu/belfold/2012/07/26/a-teti-22-es-csapdaja/

A harmadik egy 2021-es eset, ahol egy ház udvarán lövöldözött egy Gorkijjal egy részeg arc, akit végül a TEK kapcsolt le
https://24.hu/belfold/2021/09/18/hajnal ... ore-video/

Ott a lét aTét! :mrgreen:
"Ha lőni akarsz, akkor lőj! Ne a szádat járasd!" Tuco Benedicto Pacífico Juan María Ramírez
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

TotoHU írta: 2023.08.14. 19:15 +1
Azon a környéken lőtték fejbe az NNI-s századost is, mert ők még bementek az AMD-s náci bácsihoz.
Biztosan van valami az ivovízben.. 😯

+1 a “becsülettel tették, amire kiképezték őket” kommentre
Fortitu
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Fortitu »

Szerintem is, abszolút tisztelet.
Malo periculosam, libertatem quam quietam servitutem.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

mar egy sima joszomszedi pofozkodashoz is tek megy a letran?
https://telex.hu/belfold/2023/08/18/tek ... -verekedes
ingyom bingyom tálib-e?
nemtokregelni
Veterán
Veterán

qqriq írta: 2023.08.19. 13:31 mar egy sima joszomszedi pofozkodashoz is tek megy a letran?
https://telex.hu/belfold/2023/08/18/tek ... -verekedes
Biztos valami faroksággal fenyegetőzött (kinyitja a gázt, karddal leszúr mindenkit, etc).
Sapienti sat.
numizmata
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: numizmata »

RatRace írta: 2023.07.28. 12:04 Ammunition:
for RV-85 the following types of ammunition are used.
Piercing Missile - Generator (PS-G)
Piercing Missile - Training Generator (PS-G-Cv)
Piercing Missile - Wanderer (PS-T)
Piercing bullet - Wanderer (PS-T-Cv)
Piercing Missile - Spare (PS-Nh)
Piercing Missile - Spare CS (PS-CS-Nh)

Hirtelen ezeket találtam, de a gugli a barátod. :D
Milyen jó cikkeket olvasol ;) Csak hogy tudd, az RV-85 miatt utállak egy kicsit :P
Aut inveniam viam, aut faciam!
WildBear23
Veterán
Veterán

https://index.hu/belfold/2023/08/18/mag ... -laktanya/

"(...) nem működik transzparensen a Magyar Honvédség, azt sem lehet tudni, hogy az elmúlt nyolc évben a Zrínyi haderőfejlesztési programra előirányzott 3500 milliárd forintból eddig mennyit költött el a minisztérium, és mire."

Ennyi pénzből pedig (három és fél ezermilliárd) már lehetne valami értelmeset csinálni.🤔

"Pontosan az sem világos, hogy hány embert tudna kiállítani a Magyar Honvédség, akik fegyverrel a kezükben védik a hazát, ha beütne a krach. Wagner szerint ötezernél talán többet, de a tizenegyezer már nagyon magas becslés.

Amikor a menekültválság volt 2015-ben, és a Magyar Honvédségnek ki kellett adnia a határ védelmét, akkor ha jól emlékszem, háromezer fős létszám hangzott el. Az volt a maximum. Állítólag még a Honvéd zenekarból is oda kellett menni a katonáknak, meg a konyhásoknak is le kellett menniük a határra besegíteni. Én úgy becsülöm, hogy hat–kilencezer főnyi hadra fogható katonánk volt akkor."

"Véleménye szerint a Magyar Honvédség a magyar társadalom leképződése egy az egyben: urambátyámvilág, kontraszelektál a vezetők kiválasztásánál, és éppen ezek gátolják meg abban, hogy olyan jól működjön, mint egy hatékony multi, ahol csak a legjobbak juthatnak fel a ranglétrán."

Hát ezt el tudom hinni.

"Fontos, hogy a magyar harckocsik tudjanak egymással kommunikálni, az adatforgalom működjön, a katonák ugyanazt az angol nyelvet beszéljék, ne egymásra lőjenek, hanem az ellenségre; erre kell a honvédséget és a haditechnikai eszközöket képessé tenni – tette hozzá."

Ambíciózus célkitűzés.
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2023.08.20. 09:01 https://index.hu/belfold/2023/08/18/mag ... -laktanya/

"(...) nem működik transzparensen a Magyar Honvédség, azt sem lehet tudni, hogy az elmúlt nyolc évben a Zrínyi haderőfejlesztési programra előirányzott 3500 milliárd forintból eddig mennyit költött el a minisztérium, és mire."

Ennyi pénzből pedig (három és fél ezermilliárd) már lehetne valami értelmeset csinálni.🤔

"Pontosan az sem világos, hogy hány embert tudna kiállítani a Magyar Honvédség, akik fegyverrel a kezükben védik a hazát, ha beütne a krach. Wagner szerint ötezernél talán többet, de a tizenegyezer már nagyon magas becslés.

Amikor a menekültválság volt 2015-ben, és a Magyar Honvédségnek ki kellett adnia a határ védelmét, akkor ha jól emlékszem, háromezer fős létszám hangzott el. Az volt a maximum. Állítólag még a Honvéd zenekarból is oda kellett menni a katonáknak, meg a konyhásoknak is le kellett menniük a határra besegíteni. Én úgy becsülöm, hogy hat–kilencezer főnyi hadra fogható katonánk volt akkor."

"Véleménye szerint a Magyar Honvédség a magyar társadalom leképződése egy az egyben: urambátyámvilág, kontraszelektál a vezetők kiválasztásánál, és éppen ezek gátolják meg abban, hogy olyan jól működjön, mint egy hatékony multi, ahol csak a legjobbak juthatnak fel a ranglétrán."

Hát ezt el tudom hinni.

"Fontos, hogy a magyar harckocsik tudjanak egymással kommunikálni, az adatforgalom működjön, a katonák ugyanazt az angol nyelvet beszéljék, ne egymásra lőjenek, hanem az ellenségre; erre kell a honvédséget és a haditechnikai eszközöket képessé tenni – tette hozzá."

Ambíciózus célkitűzés.
Ez a Zrínyi program is arra volt jó főként, hogy haditechnikai eszköz beszerzésre el lehetett szórni az ezermilliárdokat mindenféle pályáztatás és transzparencia nélkül, sok évre titkosítva.
G.D
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: G.D »

IMG_1404.JPG
IMG_1405.JPG
IMG_1406.JPG
"Nem a bugyi a legjobb dolog a világon - de nagyon közel van hozzá."
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: AndyA »

WildBear23 írta: 2023.08.20. 09:01 https://index.hu/belfold/2023/08/18/mag ... -laktanya/

Hát ezt el tudom hinni.

Ambíciózus célkitűzés.
Annak idején is lehetett volna, amikor ezt az összeget a nyugdíjénztárakról lenyúlták... És az akkoriban még egy kicsit többet is ért. :-(
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

G.D írta: 2023.08.20. 09:42 IMG_1404.JPGIMG_1405.JPGIMG_1406.JPG
A Gripenek az ötödik kört repülik éppen, azt írta valaki egy csopiban.

Mennyibe kerül ez? Mennyi egy Gripen repült órájának ára?
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

AndyA írta: 2023.08.20. 09:57 A Gripenek az ötödik kört repülik éppen, azt írta valaki egy csopiban.

Mennyibe kerül ez? Mennyi egy Gripen repült órájának ára?
Nemtökmindegy? Mert ha 10 Ft-tal több, mint amire gondolunk, akkor mivan? A pilótáknak lényegében ez is gyakorlás. A Honvédségnek pályaorientáció, mert ha 100 ezer tátott szájjal gyönyörködő gyerekből egy kettőben megfogalmazódik, hogy énis-énis, akkor 20 év múlva is lesz pilótánk. Ünnep van ember, dőlj már hátra, szisszents egy sört, és pihizz kicsit. ;-)
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

swordmanus írta: 2023.08.20. 10:04 Nemtökmindegy? Mert ha 10 Ft-tal több, mint amire gondolunk, akkor mivan? A pilótáknak lényegében ez is gyakorlás. A Honvédségnek pályaorientáció, mert ha 100 ezer tátott szájjal gyönyörködő gyerekből egy kettőben megfogalmazódik, hogy énis-énis, akkor 20 év múlva is lesz pilótánk. Ünnep van ember, dőlj már hátra, szisszents egy sört, és pihizz kicsit. ;-)
Erre csak azért nem válaszolok, mert az minimum egy hét pihi lenne feketeöves politizálásért... :-(
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

swordmanus írta: 2023.08.20. 10:04 Nemtökmindegy? Mert ha 10 Ft-tal több, mint amire gondolunk, akkor mivan? A pilótáknak lényegében ez is gyakorlás. A Honvédségnek pályaorientáció, mert ha 100 ezer tátott szájjal gyönyörködő gyerekből egy kettőben megfogalmazódik, hogy énis-énis, akkor 20 év múlva is lesz pilótánk. Ünnep van ember, dőlj már hátra, szisszents egy sört, és pihizz kicsit. ;-)
Ezzel teljesen egyetértek. A pilótáinak így úgy úgy is repülni KELL. Másképpen a Gripen haszontalan lesz. ;) A PR is valós értéket képvisel - ha csak 100 gyerek akar emiatt pilóta lenni, akkor abból talán 2 valóban az is lesz, amikor felnő.

A hadfejlesztésre szánt csiliárdok szétlo… elnézést, intranszparens elköltése mellett viszont nem mennék el ilyen könnyen. Zavar, hogy ez így megy, ÉS cserébe még csak nem is kapunk valami használhatót.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: szöged »

Petya357 írta: 2023.08.20. 10:18 A hadfejlesztésre szánt csiliárdok szétlo… elnézést, intranszparens elköltése mellett viszont nem mennék el ilyen könnyen. Zavar, hogy ez így megy, ÉS cserébe még csak nem is kapunk valami használhatót.
ha itt lesz a németek összes fegyverösszeszerelőüzeme (is), akkor nagyobb eséllyel védik meg (ők, vagy vmely másik csicská...lekötelezettjük)
swordmanus
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: swordmanus »

Petya357 írta: 2023.08.20. 10:18 Ezzel teljesen egyetértek. A pilótáinak így úgy úgy is repülni KELL. Másképpen a Gripen haszontalan lesz. ;) A PR is valós értéket képvisel - ha csak 100 gyerek akar emiatt pilóta lenni, akkor abból talán 2 valóban az is lesz, amikor felnő.

A hadfejlesztésre szánt csiliárdok szétlo… elnézést, intranszparens elköltése mellett viszont nem mennék el ilyen könnyen. Zavar, hogy ez így megy, ÉS cserébe még csak nem is kapunk valami használhatót.
Értem a transzparencia iránti jogos igényed, ugyanakkor a teljes transzparencia olyan lenne, mintha pókerezni készülnénk nyílt lapokkal.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

swordmanus írta: 2023.08.20. 15:24 Értem a transzparencia iránti jogos igényed, ugyanakkor a teljes transzparencia olyan lenne, mintha pókerezni készülnénk nyílt lapokkal.
Jajmár.

mert a gonoszellenség amúgy nem tudná máshonnan, hogy hány tankot (stb) vettünk? Valószínűleg azt is tudják, hogy a nagy csinnadrattával átadott tankgyár belül töküres, a Lynxből kapott 1 db meg csak egy mozgásképes modell, a tornya sem mozog.

Az adófizető jobbágyot meg azért érdekelné, hogy 2x vagy 4x lett túlszámlázva...
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

gvass1 írta: 2023.08.20. 15:49 Jajmár.

mert a gonoszellenség amúgy nem tudná máshonnan, hogy hány tankot (stb) vettünk? Valószínűleg azt is tudják, hogy a nagy csinnadrattával átadott tankgyár belül töküres, a Lynxből kapott 1 db meg csak egy mozgásképes modell, a tornya sem mozog.

Az adófizető jobbágyot meg azért érdekelné, hogy 2x vagy 4x lett túlszámlázva...
+1

És a tábornok most akkor A8 vagy csak A6 os audit kapott, stb.

Hagyjuk már a bullshitet. Nem a Manhattan projektről van szó, más országok valahogy megoldják, hogy tudja a nép, mire megy az adópénz. Még a túlszámlázást is elnézném, ha legalább úgy érezném, hogy a hadseregünk szabad szemmel is láthatóan, az elköltött összegekkel kb korreláló módon fejlődne, és megelőzné a hazai Tesco biztonsági szolgálatot.
nemtokregelni
Veterán
Veterán

G.D írta: 2023.08.20. 09:42 IMG_1404.JPGIMG_1405.JPGIMG_1406.JPG
Az utolsó képen milyen heli van? Azt nem ismerem meg.
Sapienti sat.
pogessor
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: pogessor »

nemtokregelni írta: 2023.08.20. 16:13 Az utolsó képen milyen heli van? Azt nem ismerem meg.
Szerintem a légierőnk legújabb üdvöskéje, a H225.
WildBear23
Veterán
Veterán

swordmanus írta: 2023.08.20. 15:24 Értem a transzparencia iránti jogos igényed, ugyanakkor a teljes transzparencia olyan lenne, mintha pókerezni készülnénk nyílt lapokkal.
A teljes transzparencia (pl. hogy az ukrán határon állomásozik X db páncéloshadtestünk), és a mély kuss között számos átmenet van.
Itt ezermilliárdokról van szó (másnéven 3,5 billió Ft), irdatlan összeg, a mi (adófizetők) pénze, jogos elvárás lenne tudni, hogy mi lett belőle.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2023.08.20. 16:55 A teljes transzparencia (pl. hogy az ukrán határon állomásozik X db páncéloshadtestünk), és a mély kuss között számos átmenet van.
Itt ezermilliárdokról van szó (másnéven 3,5 billió Ft), irdatlan összeg, a mi (adófizetők) pénze, jogos elvárás lenne tudni, hogy mi lett belőle.
+1

Hogy mennyi harckocsilőszert, milyet, mennyiért/db veszünk, az közérdekű adat.

Hogy hol vannak ezek raktárai, mennyit lőnek el/év gyakorlásként, az lehet indokoltan titkos.
szöged
Fórumtag
Fórumtag

Hozzászólás Szerző: szöged »

mikor évekkel ez előtt katona cimborával történő italozgatás közben kiejtettem a számon, hogy szerintem milliónyi kis méretű drón kellene a 6seregnek, nem néhány qwa drága páncélos, akkor le lettem hülyézve, hogy dehátazokat könnyű leszedni az égből ilyen-olyan módszerekkel

ehhez képest a jelenkor eseményei kapcsán egyértelművé vált, hogy a drónos hadviselés ár-érték arányban nagyságrendeket ver minden másra

felmerül hát a kérdés: mi teszünk-e ebbe az irányba értéklehető lépéseket?

pl simán el tudnám képzelni, hogy drón-akkugyárak épülnek hazánkban...meg hozzá való dróngyárak
mindezt akár a páncélosgyárakra szánt összegből, de karöltve a szerződött féllel (szerződésmódosítás)
meg ezzel párhuzamosan lehetne drónleszedő kézikészüléket fejleszteni/gyártani nagyhirtelen
szerintem nagyobb piaca lenne, mint a páncélosoknak (főleg ha tényleg jó 6ásfokkal működik is és nem csak díszlet)
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2023.08.20. 15:49 Jajmár.

Az üres gyár.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8964285080
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

aksurv írta: 2023.08.20. 21:22 Az üres gyár.
Dehát te is tudod, hogy ez csak propaganda. :D
aksurv
Veterán
Veterán

Kojak írta: 2023.08.20. 22:26 Dehát te is tudod, hogy ez csak propaganda. :D
Csak a szokásos minden is szar, de még a sváb fegyvergyár is az.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2023.08.20. 21:22 Az üres gyár.
Igen, ahogy WP írja is. Hozott páncéllemezekből hegesztenek teknőt. És nincs bent amúgy semmi.
Nyilván én is olyanok beszámolóira hagyatkozok, akik jártak ott.

Mondjuk a kiskunfélegyházi CZ gyárba sem engednek be, pedig kértük. Az Uhersky Brod-iban meg többször is voltam. De az biztos kevésbé hadititok😃
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gvass1 2023.08.20. 23:28-kor.
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2023.08.20. 23:22 Igen, ahogy WP írja is. Hozott páncéllemezekből hegesztenek teknőt. És nincs bent amúgy semmi.
Te voltál már bent?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2023.08.20. 23:23 Te voltál már bent?
Lásd alább.
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2023.08.20. 23:28Lásd alább.
Kurvára nincs semmi lejjebb.
Semmi többet nem állítasz, mint azt hogy legnagyobb német fegyvergyár valószínűleg a német kormány tudtával részt vesz a magyar kormányzati korrupcióban, mert mindenhol harckesz fegyverek gyártása szerepel nem pedig csak teknőhegesztés.
Akkor ahogy szoktad mondani, konkrét forrást pls.
nemtokregelni
Veterán
Veterán

pogessor írta: 2023.08.20. 16:25 Szerintem a légierőnk legújabb üdvöskéje, a H225.
Köszi szépen!
Sapienti sat.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2023.08.20. 23:53 Kurvára nincs semmi lejjebb.
Semmi többet nem állítasz, mint azt hogy legnagyobb német fegyvergyár valószínűleg a német kormány tudtával részt vesz a magyar kormányzati korrupcióban, mert mindenhol harckesz fegyverek gyártása szerepel nem pedig csak teknőhegesztés.
Akkor ahogy szoktad mondani, konkrét forrást pls.
Kicsit túltolod.

Azt írtam, hogy a nagy csinnadrattával felavatott új harckocsigyár belül gyakorlatilag üres*, és mint tudjuk itthon a félig(sem) elkészült műtárgyak átadása nemzeti ünnepek meg választások előtt rendkívül közismert sportág. Ebbe látsz bele komplett konteót.

(Mindazonáltal ha egy állami beszerzés minden egyes pénzügyi részlete titkosítva van, az bizony biztosan korrupcióra utal.)

De nem ebből indult ki, hanem, hogy Swordmanus szerint minden ilyen titkolózást indokol, hogy hadititok, hát szerintem meg NEM.

*és mint LENTEBB megírtam: nem, nem jártam ott, csak ott jártaktól hallottakra/olvasottakra tudok alapozni, meg talán arra, hogy semmilyen sajtónyilvános kép nincs effektíve a gyárról belülről, csak egy üres csarnokról, az ott kiállított fegyverekkel/azok részben dummy makettjeivel.
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2023.08.21. 06:15 Kicsit túltolod.

Azt írtam, hogy a nagy csinnadrattával felavatott új harckocsigyár belül gyakorlatilag üres*, és mint tudjuk itthon a félig(sem) elkészült műtárgyak átadása nemzeti ünnepek meg választások előtt rendkívül közismert sportág. Ebbe látsz bele komplett konteót.

(Mindazonáltal ha egy állami beszerzés minden egyes pénzügyi részlete titkosítva van, az bizony biztosan korrupcióra utal.)

De nem ebből indult ki, hanem, hogy Swordmanus szerint minden ilyen titkolózást indokol, hogy hadititok, hát szerintem meg NEM.

*és mint LENTEBB megírtam: nem, nem jártam ott, csak ott jártaktól hallottakra/olvasottakra tudok alapozni, meg talán arra, hogy semmilyen sajtónyilvános kép nincs effektíve a gyárról belülről, csak egy üres csarnokról, az ott kiállított fegyverekkel/azok részben dummy makettjeivel.
Tehát nincs.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

aksurv írta: 2023.08.21. 07:28Tehát nincs.
Pontosan, ahogy írtam.

---

Mindazonáltal a leghivatalosabb helyen sincs semmi, ami valódi gyártást mutatna:

https://honvedelem.hu/hirek/indulhat-a- ... nkban.html
WildBear23
Veterán
Veterán

Huh, beleolvastam, nem kellett volna, ekkora hetvenkedést..

"Magyar földön gyártott német hiúzok lopakodnak majd ki kapuján"

"Zalaegerszeg olyan hely lett, ahonnan jól lehet látni a jövőt"

"háborúskodás helyett hasznosabb jóban lenni velünk"
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

gvass1 írta: 2023.08.21. 06:15
+1
Ez attól is függ, milyen országról beszélünk? Nyugati országoknál jellemző módon transzparensen zajlik a haditechnikai beszerzés: mire írnak ki tendert, kik pályáznak és mennyiért, ki nyert és mennyiért?
A törököknél meg a közel-keleti f*szomisztánokban ezek az információk sem publikusak, aminek az előnye hogy így a beszerzési láncban résztvevők számára is le lehet csipegetni morzsákat. Na nem sokat, pár százalékot, de sokmilliárdos nagyságrendben már az sem kevés.
Nyilvánvaló, hogy mi kikhez szeretnénk hasonlítani ezen a téren is.

Laikus fejjel hadititok lehet az, hogy ezekből éppen hány és hol és hány db. állomásozik, mennyi működőképes belőlük, mekkora a hozzájuk beszerzett lőszerkészlet, hány van belőlük szervizben, mikor és merre mozognak, mennyi kiképzett kezelőnk van, stb. De az hogy hányat vettünk és mennyiért, az mi a rőfös pötsért lenne hadititok? Azt a mi, magyarok közös pénzéből vették el!!!
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

TotoHU írta: 2023.08.21. 09:28 +1
Ez attól is függ, milyen országról beszélünk? Nyugati országoknál jellemző módon transzparensen zajlik a haditechnikai beszerzés: mire írnak ki tendert, kik pályáznak és mennyiért, ki nyert és mennyiért?
Igen, nagyon sokszor teljesen publikus információk ezek, ezért lehet például tudni, hogy pl. gépkarabélybeszerzésnél mennyire jön ki/db, ha sokezer darabot rendelsz.

Például tudjuk, hogy 180 dollár volt egy M17 hadipisztoly szett:
http://www.kaliberinfo.hu/hirek/ilyen-a ... 7-package/

Nyilván egy komplexebb eszköznél (harckocsi, repgép) nem ilyen egyszerű a matek, de az USA fegyverbeszerzéseinél legtöbbször nyilvánosak az ajánlatkérések, technikai keret-paraméterekkel, bennük mennyiséggel, összegekkel, interneten közzétéve.

Lásd itt van például egy atomtengeralattjáró-részegység-karbantartási keretszerződés, árakkal, munkaórákkal stb.:
https://sam.gov/opp/6962ff3c65d84f90ac7 ... f9f24/view
(Ez alatt .pdf-ben)

Aztán persze ott is vannak menet közben elszálló árak (pl. friss hadihajó-osztályoknál), aztán ezekből lesz kongresszusi vizsgálóbizottság meg hasonlók.

Viszont térségünkre visszatérve, pl. nyilvános adat, hogy mennyiért vesznek M1 Abrams harckocsikat:

https://nationalinterest.org/blog/buzz/ ... der-189806

"
Warsaw was procuring 250 M1A2 Abrams main battle tanks from the United States—specifically the latest SEP V3 variant...

The purchase, bundled with logistics and training packages, as well as ammunitions and upgraded infrastructure to handle the heavy vehicles, reportedly totals a whopping $6 billion dollars (23.3 billion zloty), which will be paid outside of the regular defense budget."

Tehát 24 millió USD/db az összes hóbelevanccal együtt egy M1A2 SEP V3, ha ilyen tételben veszed.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

boboka f1 miva' ?
TotoHU írta: 2023.08.21. 11:35
Az hogy Bobóka átvette az F1 ellenőrzését mint hadügymin. az dettó ugyanez. Mi köze a HM-nek az autóversenyzéshez?
Legfeljebb annyi, mint Sanyi bácsinak az oktatásügyhöz.
ingyom bingyom tálib-e?
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

qqriq írta: 2023.08.21. 21:31 boboka f1 miva' ?
https://m.hvg.hu/itthon/20230723_f1_mag ... _szerzodes
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

nem vagyok forma1 rajongo de lassuk be nagy penz van benne ami jol fog jonni az iskolak es korhazak fejlesztesenel :roll:
o
ingyom bingyom tálib-e?
G.D
Veterán
Veterán

aksurv írta: 2023.08.22. 08:34 Az eredeti dolog arról szólt hogy nyugaton szemben magyarral hudenagy transzparencia van.
A költségvetések összehasonlítasaval azt próbáltam bizonyítani, hogy nem annyira.
"Kissé" azért árnyalja a képet, hogy tudtommal a védelmi költségvetésben benne vannak a személyi kiadások (gy. k. fizetések) is.
Vajon hányszor keres többet egy német vagy francia katona mint egy orosz vagy török...?
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

Mosonmagyaróvárnál szpottolták az első beérkezett Leopard2A7HU-t, már magyar felségjelzéssel:
leo2a7hu mosonmagyarovar.jpg
leo2a7hu mosonmagyarovar.jpg (247.24 KiB) Megtekintve 16412 alkalommal
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

hujeseg, miniszterur is megmonta a magyar honvedek europai viszonylatban is jol meg vannak fizetve
TotoHU írta: 2023.08.22. 10:33 Valószínűleg jó sokszor többet keres, tekintve hogy hetek óta alig tudok mozogni az M5 autópályán mert mennek vissza a törökök Németországba.
Mindig csak ez a hanyatló nyugat, a fene se érti mit esznek rajta...
ingyom bingyom tálib-e?
TurboP
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: TurboP »

Hány darab is lesz végül összesen? (mármint az összes féle változatból összesen)
gvass1 írta: 2023.08.22. 10:35 Mosonmagyaróvárnál szpottolták az első beérkezett Leopard2A7HU-t, már magyar felségjelzéssel:

"..."
TurboP
Veterán
Veterán

De azt is mondták, hogy a békéhez erő kell.
:D :D :D :D :D
qqriq írta: 2023.08.22. 10:45 hujeseg, miniszterur is megmonta a magyar honvedek europai viszonylatban is jol meg vannak fizetve
"..."
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

gvass1 írta: 2023.08.22. 10:35 Mosonmagyaróvárnál szpottolták az első beérkezett Leopard2A7HU-t, már magyar felségjelzéssel:

Yay! Na EZ menő, és legalább kézzelfogható jele a haderőfejlesztésnek.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

TurboP írta: 2023.08.22. 10:46 Hány darab is lesz végül összesen? (mármint az összes féle változatból összesen)
48 db A7HU és már beérkezett 12 db kiképzési célúnak mondott A4.

(Mondjuk a lengyelek megrendelt 250 db Abrams és 1000 db K2 Black Panther-jéhez képest nem a térségmeghatározóhadereje szint:-))
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

lehet -sot biztos- benne van a hiba, de ilyenkor mindig felmerul bennem vajon kinek az erdeke volt ez a beszerzes :roll:
Petya357 írta: 2023.08.22. 10:48 Yay! Na EZ menő, és legalább kézzelfogható jele a haderőfejlesztésnek.
ingyom bingyom tálib-e?
TurboP
Veterán
Veterán

Nem ide való volt.

gvass1 írta: 2023.08.22. 10:49 48 db A7HU és már beérkezett 12 db kiképzési célúnak mondott A4.

(Mondjuk a lengyelek megrendelt 250 db Abrams és 1000 db K2 Black Panther-jéhez képest nem a térségmeghatározóhadereje szint:-))
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TurboP 2023.08.22. 10:55-kor.
"..."
pogessor
Veterán
Veterán

Hozzászólás Szerző: pogessor »

gvass1 írta: 2023.08.22. 10:49 48 db A7HU és már beérkezett 12 db kiképzési célúnak mondott A4.
Az A4-ek is fel lesznek tupírozva állítólag; a többi beérkezése után.

(Egyébként a lengyelek a ménkű sok Abrams és K2 mellett természetesen még rendszerben tartanak 200+ Leopard2-t is, s elvileg zajlik a Leo2PL-re modernizálás...)
Petya357
Fegyverfórum Scout
Fegyverfórum Scout

qqriq írta: 2023.08.22. 10:51 lehet -sot biztos- benne van a hiba, de ilyenkor mindig felmerul bennem vajon kinek az erdeke volt ez a beszerzes :roll:
Egy fejlett demokráciában ezt a kérdést nem csak hogy szabad, de fel is KELL tenni. Minden nagyértékű beszerzésnél. Nincs benned baj. Ez nem bug, hanem feature. Szerintem. Mindezt mondom úgy, hogy egyetértek konkrétan ezzel a projekttel.

Aztán létezik az az álláspont, hogy titkolózunk mindennel is, ha indokolt, ha nem. Szerintem pedig jobb a transzparencia. Aminek automatikus velejárója, hogy egyáltalán lehessen számon kérni, megvizsgálni, és megkérdőjelezni. Lehetőleg annak a kockázata nélkűl, hogy kiesik az ember az ablakon, vagy nyilvánosan fejbe lövik egy stadion.
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Nem is ezzel van a baj, en is orulok neki hogy a katonaknak van jatekszeruk.
viszont ugy gondolom hogy ez csak a kirakatba eleg, barmelyik szomszedos orszag kb fel ora alatt lerohanna minket.
Petya357 írta: 2023.08.22. 11:12 Egy fejlett demokráciában ezt a kérdést nem csak hogy szabad, de fel is KELL tenni. Minden nagyértékű beszerzésnél. Nincs benned baj. Ez nem bug, hanem feature. Szerintem. Mindezt mondom úgy, hogy egyetértek konkrétan ezzel a projekttel.

Aztán létezik az az álláspont, hogy titkolózunk mindennel is, ha indokolt, ha nem. Szerintem pedig jobb a transzparencia. Aminek automatikus velejárója, hogy egyáltalán lehessen számon kérni, megvizsgálni, és megkérdőjelezni. Lehetőleg annak a kockázata nélkűl, hogy kiesik az ember az ablakon, vagy nyilvánosan fejbe lövik egy stadion.
ingyom bingyom tálib-e?
aksurv
Veterán
Veterán

gvass1 írta: 2023.08.22. 12:20 OFF

nem érteni németül, ugye?:-))

ON
Te okos gyerek vagy tisztellek ezért.
De ha fejedbe veszel valamit, azt nem engeded, hogy változzon.
Itt bradley elcseszett alukasznijarol van szó, amit korrupt agyonmodosított koncepciótlan eljárásban fogadtak el és ami egy rossz ötlet, mert ha telibe verik komoly cuccal, akkor anyagában ég, ami külön hozzátesz a benne lévő szerencsétlenek komfortjahoz. Pontosan úgy a valóságban is, ahogy a róla szóló filmben kiemelték.
Irakban azért volt relatíve kis veszteségeik mert az RPG 7-et nagyjából megfogta a rátett BRAT kit, ez viszont szart se ér modern ATGM ellen.
Nincs itt semmi, amiért dilitopikozni és torolgetni kellene.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

qqriq írta: 2023.08.22. 11:43 barmelyik szomszedos orszag kb fel ora alatt lerohanna minket.
Szia,

Csak ha ellenallunk!
Kulonben minden faluban meg kell hallgatniuk az udvozlobeszedet, ugy sokkal lassabban tudnanak bejonni. :-(

Bel
aksurv
Veterán
Veterán

bel írta: 2023.08.22. 14:48 Szia,

Csak ha ellenallunk!
Kulonben minden faluban meg kell hallgatniuk az udvozlobeszedet, ugy sokkal lassabban tudnanak bejonni. :-(

Bel
Magyarként nem kellene az svábok propagandáját nyomni azzal kapcsolatban amikor jó szövetséges módjára megszalltak minket. Nem köztudott, de még így is 50 németet kinyujtottunk és 10 magyar honvéd halt meg ellenük.
Egyébként javaslom olvass egy kicsit a Don kanyarrol és a magyarországi harcokrol.
Annyira nem volt jó magyar bakákkal ellen harcolni sehol.
Kezdésképpen.

"Drága Anyukám!

Nagyon várt válaszlapotokat ma kaptam meg kezeimhez. Nagy sokára jött.
Ne várjatok most már tőlem levelet és ti se küldjetek…
Az orosz itt valami nagyra készül, mi meg a végsőkig kitartunk. Erre esküdtünk meg. Küldtem haza november 14- én 105 pengőt, abból Ágikának vegyetek keszkenőt. Remélem, hogy Pista öcsém derekasan átveszi a helyemet a családban, neki a zsebórámat hagyom örökül.
Neked Anyukám, csak az örökké élő szeretetemet és az utolsó mosolyomat tudom adni. Nagyon szeretlek!
Istentelen hideg van. Itt ülök a géppuskám mellett és a kezem az üres csajkához fagy. Tudom, hogy mire ezt a lapot megkapod, addigra én már nem fázom és elmúlik az éhségem is. Itt halunk meg. Kérlek, hogy ne haragudj rám!
Kezedet csókolja:
Hű fiad: Jóska"

Vitéz Bányai József géppuskás szakaszvezető Osztrogozsszkból való kitöréskor halt néhány nap múlva hősi halált. A szakasza parancsnokaként maradt utolsóra, hogy a bajtársait fedezze, életüket mentse. A fenti levelet édesanyjának írta a halála előtt.

Vagy esetleg ezt.
https://youtu.be/dt6xJZ3JXNA
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

Hol vannak a magyar bakak akik ellen nem jo harcolni?
Hol van a felszereles amit a kenyszersorozottaknak kellene adni?
De az is igaz hogy romaniat kiveve megelozzuk az osszes kornyezo orszagot, finnorszag is eppen hogy csak egy kicsit all jobban mint mi.
https://mandiner.hu/belfold/2023/02/mag ... -firepower

aksurv írta: 2023.08.22. 15:52 Magyarként nem kellene az svábok propagandáját nyomni azzal kapcsolatban amikor jó szövetséges módjára megszalltak minket. Nem köztudott, de még így is 50 németet kinyujtottunk és 10 magyar honvéd halt meg ellenük.
Egyébként javaslom olvass egy kicsit a Don kanyarrol és a magyarországi harcokrol.
Annyira nem volt jó magyar bakákkal ellen harcolni sehol.
Kezdésképpen.

"Drága Anyukám!

Nagyon várt válaszlapotokat ma kaptam meg kezeimhez. Nagy sokára jött.
Ne várjatok most már tőlem levelet és ti se küldjetek…
Az orosz itt valami nagyra készül, mi meg a végsőkig kitartunk. Erre esküdtünk meg. Küldtem haza november 14- én 105 pengőt, abból Ágikának vegyetek keszkenőt. Remélem, hogy Pista öcsém derekasan átveszi a helyemet a családban, neki a zsebórámat hagyom örökül.
Neked Anyukám, csak az örökké élő szeretetemet és az utolsó mosolyomat tudom adni. Nagyon szeretlek!
Istentelen hideg van. Itt ülök a géppuskám mellett és a kezem az üres csajkához fagy. Tudom, hogy mire ezt a lapot megkapod, addigra én már nem fázom és elmúlik az éhségem is. Itt halunk meg. Kérlek, hogy ne haragudj rám!
Kezedet csókolja:
Hű fiad: Jóska"

Vitéz Bányai József géppuskás szakaszvezető Osztrogozsszkból való kitöréskor halt néhány nap múlva hősi halált. A szakasza parancsnokaként maradt utolsóra, hogy a bajtársait fedezze, életüket mentse. A fenti levelet édesanyjának írta a halála előtt.

Vagy esetleg ezt.
ingyom bingyom tálib-e?
aksurv
Veterán
Veterán

qqriq írta: 2023.08.22. 16:10 Hol vannak a magyar bakak akik ellen nem jo harcolni?
De az is igaz hogy romaniat kiveve megelozzuk az osszes kornyezo orszagot, finnorszag is eppen hogy csak egy kicsit all jobban mint mi.
Akkor volt?
NEKIK volt?

Egyébként a szomszédainknak sincs nagyobb kedve itt harcolni, mint amennyire nekünk van kedvünk velük csatázni.
Ez kb. mindenki szerencséje.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

aksurv írta: 2023.08.22. 16:33 NEKIK volt?
Szia,

Az elavult fegyver sokkal hatasosabb, mint az eladott. Pl. T-72-esek az excaliburnak.

(Offtopic, de gondolom csak a tobbseg, es nem mindenki tudja, hogy a cikkben emlitett va'd alapja egy hazaarulo honlapjan megjeleno cikk volt, aki kesobb nem csak a GRU-val gyakorolt, de rendorgyilkos is lett.)

Bel
WildBear23
Veterán
Veterán

Petya357 írta: 2023.08.22. 11:12 Egy fejlett demokráciában ezt a kérdést nem csak hogy szabad, de fel is KELL tenni. Minden nagyértékű beszerzésnél. Nincs benned baj. Ez nem bug, hanem feature. Szerintem. Mindezt mondom úgy, hogy egyetértek konkrétan ezzel a projekttel.

+1, teljesen egyetértek!
Felháborít, hogy úgy költenek egy ezermilliárdokat(!), hogy nem tudni mire adták ki.
És kussolj, mert ez hadititok. Hadititok a lóf.aszt.
Még Swordmanus sem gondolhatja komolyan, hogy ha vettek az összeg feléért 20 db Leopardot, a másik feléért meg kiképeztek rá személyzetet, az titok lenne!

Ez az egész rendszer körbeér: nem tudhatsz róla, hogy mire megy el a befizetett adód, és nem mersz szólni, ha az IgRend jogsértő veled szemben (pl. az újratöltő kártyák ki-nem adása).
Elfogyott a plasztik lap?
Hát az pech, meg kell keresni, hogy kinek a felelősége lett volna a fogyást figyelni.
De hát közszféra, ott a sz.arnak-bajnak nincs gazdája.
gvass1
Kereskedő
Kereskedő
Kapcsolat:

WildBear23 írta: 2023.08.22. 19:51 +1, teljesen egyetértek!
Felháborít, hogy úgy költenek egy ezermilliárdokat(!), hogy nem tudni mire adták ki.
És kussolj, mert ez hadititok. Hadititok a lóf.aszt.
Még Swordmanus sem gondolhatja komolyan, hogy ha vettek az összeg feléért 20 db Leopardot, a másik feléért meg kiképeztek rá személyzetet, az titok lenne!

Ez az egész rendszer körbeér: nem tudhatsz róla, hogy mire megy el a befizetett adód, és nem mersz szólni, ha az IgRend jogsértő veled szemben (pl. az újratöltő kártyák ki-nem adása).
Elfogyott a plasztik lap?
Hát az pech, meg kell keresni, hogy kinek a felelősége lett volna a fogyást figyelni.
De hát közszféra, ott a sz.arnak-bajnak nincs gazdája.

+1
aksurv
Veterán
Veterán

bel írta: 2023.08.22. 18:23 Szia,

Az elavult fegyver sokkal hatasosabb, mint az eladott. Pl. T-72-esek az excaliburnak.

(Offtopic, de gondolom csak a tobbseg, es nem mindenki tudja, hogy a cikkben emlitett va'd alapja egy hazaarulo honlapjan megjeleno cikk volt, aki kesobb nem csak a GRU-val gyakorolt, de rendorgyilkos is lett.)

Bel
Gondolom ugyanez véleményed az önjáró tüzérségről AMDkrol meg az összes fegyverrol amit a kormányok elkotyavetyeltek.
Mert nekem igen.
Az exkalibur ügyben pedig milyen összefüggés van a szavahihetoseg és és rendőrgyilkossag között? Mert szerintem semmi. Sőt az a gyanúm, hogy nem ő hazudott a konkrét lövöldözésben sem. Ettől még ő a felelős.
GRU pedig teljesen jó forrás a tankugyre, az ilyen dolgok felderítése a fő profiljuk.
Ha nem lett volna bizonyitekuk a csehek boltolására akkor nem robbantják fel a cseh lőszerraktárat. Az ilyet mindig okkal csinálják, mert mint mellékelt ábra mutatja rizikós és nagy a lebukás esélye.
Pontosan az csinálták amit a világ összes komolyabb titkosszolgálata tett volna ebben esetben. Ettől nem kell szeretni őket, egyszerűen ez a dolguk.
Konkrétan ugyanezt várnám el a magyar szolgalatoktól ha valaki lőszert adna el azoknak akikkel háboruzunk.
WildBear23
Veterán
Veterán

qqriq írta: 2023.08.22. 16:10 Hol vannak a magyar bakak akik ellen nem jo harcolni?
Ez tényleg igaz??
"Hazánk mögött sorakozik fel ma már többek között Szerbia, Szlovákia, Horvátország Ausztria, Szlovénia és Bulgária is."

Mármint nem úgy sorakoznak fel mögöttünk, hogy szeretnének minket, hanem hogy -a hadseregüket tekintve- gyengébbek nálunk.
Én nem tenném fel a lányom szüzességét egy HU-SRB meccsre. Az osztrákokról sem gondolnám, hogy ~10 hellyel mögöttünk vannak.
Vagy ez csak bemondásra ment?
Úgy el tudom képzelni.
aksurv
Veterán
Veterán

WildBear23 írta: 2023.08.22. 21:51 Ez tényleg igaz??
"Hazánk mögött sorakozik fel ma már többek között Szerbia, Szlovákia, Horvátország Ausztria, Szlovénia és Bulgária is."

Mármint nem úgy sorakoznak fel mögöttünk, hogy szeretnének minket, hanem hogy -a hadseregüket tekintve- gyengébbek nálunk.
Én nem tenném fel a lányom szüzességét egy HU-SRB meccsre. Az osztrákokról sem gondolnám, hogy ~10 hellyel mögöttünk vannak.
Úgy el tudom képzelni.
A szerbek lenyomnának minket, mint a bélyeget.
Esélyünk se lenne olyan ország ellen ahol 1.5 millió illegális fegyver van.
Horvátok dettó.
Arról nem is beszélve, hogy az ötvenes korosztalyban mind a két országban százezreknek van valódi harci tapasztalata.
A szlovákokkal és a labancokkal már elképzelthetőbb, hogy pariban vagyunk főleg hogy most a szlovákok még idióta módon tökig le is fegyverezték magukat.
AndyA
Fórumtag
Fórumtag

Úgy el tudom képzelni.
Mandiner. A pártatlan és tűpontos tájékoztatás bajnokai... Ennyi erővel kurucinfót is idézhetnénk.
Kojak
Kereskedő
Kereskedő

aksurv írta: 2023.08.22. 21:37 Az exkalibur ügyben pedig milyen összefüggés van a szavahihetoseg és és rendőrgyilkossag között? Mert szerintem semmi. Sőt az a gyanúm, hogy nem ő hazudott a konkrét lövöldözésben sem. Ettől még ő a felelős.
+1
aksurv írta: 2023.08.22. 21:37 GRU pedig teljesen jó forrás a tankugyre, az ilyen dolgok felderítése a fő profiljuk.
Ha nem lett volna bizonyitekuk a csehek boltolására akkor nem robbantják fel a cseh lőszerraktárat. Az ilyet mindig okkal csinálják, mert mint mellékelt ábra mutatja rizikós és nagy a lebukás esélye.
Pontosan az csinálták amit a világ összes komolyabb titkosszolgálata tett volna ebben esetben. Ettől nem kell szeretni őket, egyszerűen ez a dolguk.
Konkrétan ugyanezt várnám el a magyar szolgalatoktól ha valaki lőszert adna el azoknak akikkel háboruzunk.
A titkosszolgálatok mindenhol a sz@r munkákat csinálják. Itthon is.
A franciáknak mondjuk jobban megy a Greenpeace hajó felrobbantása civillel a fedélzeten, de legalább még azt is elb@szták.
WildBear23
Veterán
Veterán

AndyA írta: 2023.08.23. 07:07 Mandiner. A pártatlan és tűpontos tájékoztatás bajnokai... Ennyi erővel kurucinfót is idézhetnénk.
Innen vették az adatot:
https://www.globalfirepower.com/country ... id=hungary
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Kojak írta: 2023.08.23. 07:09 +1

A titkosszolgálatok mindenhol a sz@r munkákat csinálják. Itthon is.
A franciáknak mondjuk jobban megy a Greenpeace hajó felrobbantása civillel a fedélzeten, de legalább még azt is elb@szták.
Titkosszolgálatok: meghamisított CIA jelentés alapján 2003-2011 között cca 1 millió halálos áldozat Irakban. Ennyi ember halála árán nyílt meg a világ ötödik legnagyobb olajtartaléka az amerikai olajcégek számára.
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

Szia,

Nem, egy teljesen agyatlanul osszeallitott honlap listajat vettek alapul.

Semmi koze a tuzerohoz a listanak, azert raktak minket elore, mert azt mondtuk, hogy majd egyszer fizetunk sok penzt a nemeteknek.

A szerb gyarak joval olcsobban dolgoznak, ezert ok hatul vannak a listaban. Arrol nem is beszelve, hogy par eve kaptak ajandek katonai felszerelest az oroszoktol. Ajandek = 0 Ft ertek logika menten ettol se lett nagyobb a tuzerejuk - a honlap szerint.

Bel
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

aksurv írta: 2023.08.22. 21:37 Gondolom ugyanez véleményed az önjáró tüzérségről AMDkrol meg az összes fegyverrol amit a kormányok elkotyavetyeltek.
Igen!

"Az exkalibur ügyben pedig milyen összefüggés van a szavahihetoseg és és rendőrgyilkossag között? Mert szerintem semmi."

Az elkoveto szemelye.

Bel
bel
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

TotoHU írta: 2023.08.23. 11:21 Titkosszolgálatok: meghamisított CIA jelentés alapján 2003-2011 között cca 1 millió halálos áldozat Irakban. Ennyi ember halála árán nyílt meg a világ ötödik legnagyobb olajtartaléka az amerikai olajcégek számára.
Szia,

Az 1 milliobol levontad azokat, akiket szaddam megolt VOLNA? Mert nyilvan beleszamitod azokat, akiket az iraniak oltek meg.

Es a MOL nem amerikai.

Bel
G.D
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2023.08.23. 11:21 Titkosszolgálatok: meghamisított CIA jelentés alapján 2003-2011 között cca 1 millió halálos áldozat Irakban.

Találós kérdés: az 1 M-ból vajon hányat ölt meg másik iraki (iráni, szír, szaúdi, f@szomtudjamilyen abroszfejű gyökér=nem koalíciós katona/contractor)?
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

G.D írta: 2023.08.23. 12:12 Találós kérdés: az 1 M-ból vajon hányat ölt meg másik iraki (iráni, szír, szaúdi, f@szomtudjamilyen abroszfejű gyökér=nem koalíciós katona/contractor)?
Az amerikai rabló háború nélkül nem lett volna se felkelés se polgárháború se vallási alapú háborúskodás se arra adott fundamentalista válaszként az ISIS. Merthogy előtte se volt ott semmi ilyesmi, a diktatúra féken tartotta az erőszakot.
Az ősbűnt az USA követte el, és mind a mai napig nem számoltatták el a felelősöket!
qqriq
Peacemaker
Peacemaker
Kapcsolat:

+1
TotoHU írta: 2023.08.23. 12:35 a diktatúra féken tartotta az erőszakot.
ingyom bingyom tálib-e?
G.D
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2023.08.23. 12:35 Merthogy előtte se volt ott semmi ilyesmi, a diktatúra féken tartotta az erőszakot.
Értem, szóval az Irán elleni tâmadás, Kuvait elfoglalása + a kurdok módszeres irtása (időnként vegyifegyverekkel is) nélkülözött mindenféle erőszakot? Hát...
aksurv
Veterán
Veterán

bel írta: 2023.08.23. 11:42 Igen!

"Az exkalibur ügyben pedig milyen összefüggés van a szavahihetoseg és és rendőrgyilkossag között? Mert szerintem semmi."

Az elkoveto szemelye.

Bel
Attól még a GRU infó pontos lehet.
aksurv
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2023.08.23. 12:35 Az amerikai rabló háború nélkül nem lett volna se felkelés se polgárháború se vallási alapú háborúskodás se arra adott fundamentalista válaszként az ISIS. Merthogy előtte se volt ott semmi ilyesmi, a diktatúra féken tartotta az erőszakot.
Az ősbűnt az USA követte el, és mind a mai napig nem számoltatták el a felelősöket!
+1
TotoHU
Veterán
Veterán
Kapcsolat:

G.D írta: 2023.08.23. 12:56 Értem, szóval az Irán elleni tâmadás, Kuvait elfoglalása + a kurdok módszeres irtása (időnként vegyifegyverekkel is) nélkülözött mindenféle erőszakot? Hát...

Ne keverjük az első Öböl-háborúval, mert 1991-ben az ENSZ felhatalmazása alapján egy széleskörű nemzetközi koalíció verte ki Szaddámot Irakból. Az ha úgy tetszik egy legitim háború volt.
A második Öböl-háborút viszont az USA indította teljesen önállóan, senki nem kérte rá, ráadásul hamisított hírszerzési jelentésekre alapozott kamu indokok alapján.

Abban sincs vita hogy Szaddám egy nyomorult rohadék diktátor volt aki bőven megérdemelte azt amit kapott. Az iraki nép viszont nem érdemelte meg azt az elképesztő mértékű szenvedést és rombolást, amire csak azért került sor, mert az amerikaiak lerohanták hazugságok alapján az országukat!
Amíg Cheney, Bush, Rice és a többi háborús bűnös nem áll bíróság elé, addig a ruszkik is csak röhögni fognak amikor az ő nemzetközi felelősségre vonásukat követelik az általuk elkövetett háborús bűnökért.
aksurv
Veterán
Veterán

G.D írta: 2023.08.23. 12:56 Értem, szóval az Irán elleni tâmadás, Kuvait elfoglalása + a kurdok módszeres irtása (időnként vegyifegyverekkel is) nélkülözött mindenféle erőszakot? Hát...
Az Szaddám sara. Azért ő felel. Az ő jogtalan bűnös tevékenysége viszont senkit nem jogosít fel ugyanolyan jogtalan lépésre ellene.
Az iraki háború nem több mint egy csaladirtonak kinyirni a családját plusz az egész falut felgyujtani.
Gyakorlatilag 1991 után bárhova betették a labukat kivétel nélkül csak sokkal rosszabb lett a helyzet adott régióban.
Bikák a porcelánboltban.
aksurv
Veterán
Veterán

TotoHU írta: 2023.08.23. 13:15 Ne keverjük az első Öböl-háborúval, mert 1991-ben az ENSZ felhatalmazása alapján egy széleskörű nemzetközi koalíció verte ki Szaddámot Irakból. Az ha úgy tetszik egy legitim háború volt.
A második Öböl-háborút viszont az USA indította teljesen önállóan, senki nem kérte rá, ráadásul hamisított hírszerzési jelentésekre alapozott kamu indokok alapján.

Abban sincs vita hogy Szaddám egy nyomorult rohadék diktátor volt aki bőven megérdemelte azt amit kapott. Az iraki nép viszont nem érdemelte meg azt az elképesztő mértékű szenvedést és rombolást, amire csak azért került sor, mert az amerikaiak lerohanták hazugságok alapján az országukat!
Amíg Cheney, Bush, Rice és a többi háborús bűnös nem áll bíróság elé, addig a ruszkik is csak röhögni fognak amikor az ő nemzetközi felelősségre vonásukat követelik az általuk elkövetett háborús bűnökért.
+1 plusz még egy +1 az előzőre is.
Egyébként alapvető legitimitási probléma van bármilyen nemzetközi büntetőbírósággal, és ebben bármilyen hihetetlen az orosz és az amerikai álláspont (ezt ráadásul pont Bolton az egyik legnagyobb orosz ellenes héja fejtette ki pár éve) teljesen egybe esik.
A lényege a nemzeti szuverenitás felett nincs magasabb szuverenítas. Minden állam maga határozza meg mi a nemzetbiztonsagi érdeke és nem létezik olyan forum ami efeletti és ezt felülbiralgatja.
.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára aksurv 2023.08.23. 13:41-kor.
Válasz küldése